Börjes barnbarn

föralltid

Är du en riktig tjej?

Kategori: Dagbok

Har egentligen lagt ner listor, men hittade den här hos Angelica, och var bara tvungen... =P Och ja, jag har fuskat lite med att sätta halva kryss, av olika anledningar.

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ ?

[ x ] Du har fler än 10 nagellack.
[   ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[   ] Du har eller har haft lösnaglar.
[ x ] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[ x ] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[ x ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[ / ] Du brukar gå på stan med din mamma.
[   ] Du har haft rosa på ditt rum.
totalt : 4,5

[ x ] Du har färgat håret.
[ x ] Du har slingat håret.
[ x ] Du har alltid din mobil med dig. 
[ x ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[   ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[   ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[   ] Du älskar att gå till frisören.
[   ] Du solar hellre än att bada.
totalt : 4

DU ÄLSKAR :
[ / ] Skor.
[   ] Färgen rosa. 
[ / ] Shopping.
[   ] Dekorationer.
[   ] Speglar .
[ / ] Skolan
[   ] Delfiner
[ x ] Disneyfilmer
[   ] Ljus. 
[   ] Blommor
[ / ] Mjukisdjur
totalt :3

Du shoppar / shoppat på :
[   ] MQ
[   ] Kompaniet
[   ] Victoria's secret
[ x ] H&M
[   ] Aima
[   ] New Yorker
[   ] Gina Tricot
[   ] NK
[   ] Top Gun
[   ] Taily Weijl
[   ] Bijou Birgiette
[   ] City Girl
[   ] Colosseum
[   ] sisters
totalt :1

DU SÄGER OFTA :
[   ] Whatever
[   ] Oh my god!
[ x ] Vet inte
[   ] Cuite
[   ] Hot
[   ] Visst
[   ] Säkert
[   ] Ursäkta?
[   ] Fabulous
totalt : 1

DU LÄSER :
[   ] Frida.
[   ] Cosmopolitan
[   ] Glamour
[   ] Elle
[   ] Teen Vouge
[   ] Bravo
[   ] solo
[   ] Wendy
[   ] Bravo girl
[   ] Star Flash
totalt : 0

DU GILLAR DESSA FIMER :
[   ] Elizabetown
[   ] Eva och Adam.
[ x ] Freaky Friday
[   ] Ciao Bella
[   ] A Walk To Remember
[   ] Sweet home alabama
[   ] Where The Heart Is
[   ] Just My luck
[   ] John Tucker Must Die
[ x ] The holiday
[   ] Girls United
[ x ] How To Lose A Guy In 10 Days
[   ] The hot chick
[   ] My girl
totalt : 3

DU BRUKAR KOLLA PÅ :
[   ] Lost
[ x ] Top Model
[   ] Projekt Runway
[   ] Desperate Housewives.
[   ] The Simple Life
[   ] Men In Trees
[   ] 8th & Ocean
[   ] Grey's Anatomy
[   ] OC
[   ] Laguna Beach/The Hills
[   ] Nip/Tuck
[   ] Gilmore Girls
[   ] One Three Hill
[   ] Heroes
totalt : 1

DU TYCKER OM :
[   ] Paris Hilton
[   ] Jessica Simpson
[   ] Mariah Carey
[   ] J-Lo
[   ] Britney Spears
[   ] Beyonce Knowles
[   ] Christina Aguilera
[   ] Hillary Duff
[   ] Lindsay Lohan
[   ] Gwen Stefani. 
totalt : 0

TOTALT : 17,5

får du: 0-20 mer pojke än tjej.
får du 21-30: pojkaktig tjej 
får du 31-40: rätt så tjejig.
får du 41-50: du är en tjej
får du: 51-60 : du är riktigt flickig.

Träff igen

Kategori: Dagbok

Allt går verkligen i ett här nu. Uppgiften igår gick rätt smidigt undan. När vi slutat gick jag upp mot stan och letade kläder. Har inte mycket till kläder för den här årstiden. Behöver införskaffa. Hittade inget. Pucko jag åker hem med bussen. När jag väl kommer hem, så kommer jag på att jag glömt köpa papper till gestaltningsuppgiften. Det var ju DÄRFÖR jag skulle på stan egentligen. Pucko! Älsklingen ringer när han slutat och han skjutsar mig dit, och sen åker vi in till Örebro för en titt på Marieberg. Hittade ingenting där heller.

Idag var det alltså träff igen, fast i Hällefors den här gången. Möttes på mitten. Skulle göra gestaltningsuppgiften. Vi satt utomhus i det fina vädret på en bänk. Det gick riktigt snabbt och smidigt. Vi var klara redan vid 12.00. Det tog alltså bara tre timmar. TRE JÄVLA TIMMAR. Snacka om irriterande! Vi gick och åt, tog lite bilder till nästa uppgift och sen var det bara att vänta på bussen............ Började läsa på Ett UFO gör entré och skrev frågor till intervjun.

Nu är jag (äntligen) hemma. Imorgon har vi en träff IGEN. Då ska vi göra den absolut sista gruppuppgiften. Sen har jag två enskilda uppgifter kvar, varav ena måste jag skicka, innan jag och älsklingen åker till Stockholm imorgon eftermiddag(!), ganska direkt efter träffen. Svettigt med andra ord.

Träff

Kategori: Dagbok

Nu ska jag iväg på träff med gruppen. En reflektionsuppgift i Svenska som andraspråk. Wish me luck. Sen ska jag kirra pappren till imorgon. Peace out.

YES!

Kategori: Dagbok

NU HAR JAG LÄST UT BOKEN =D

4 dagar kvar

Kategori: Dagbok

Fick svar på förra inlägget efter att ha läst lite längre i boken. Tydligen så gör de det, och det är viktigt att ge de många tecken, så de inte halkar efter intellektuellt.

Tog paus för lunch. Har nu 100 sidor kvar. Får lägga på ett kol, så jag blir klar. Jag vill ju inte sitta till sent på kvällen. Finns ju annat att göra också = Mysa med kärleken =P Haha.

Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi ska stå där. På Stockholm Stadion och lyssna på KISS. På älsklingens födelsedag - och jag har inte kommit på en enda present! Några tips?

image242

En fundering

Kategori: Dagbok

Hjälp mig...

Hur tänker en som talar teckenspråk? Tänker den i tecken??

Närmsta framtiden

Kategori: Dagbok

Godmorgon. Klar med frukosten och fullt redo för att dra igång med studierna. Har 150 sidor som ska läsas idag. Imorgon blir det en uppgift på den boken. Sen är det inte mycket kvar alltså. På onsdag ska vi göra gestaltningen. Två enskilda uppgifter kvar också. Sen åker jag och älskling till Stockholm =D =D =D Ska bli så skönt! Sen är det bara en enda jävla uppgift kvar, sen är det slut. Då har jag pluggat på universitet i ett halvår. Bara tre år kvar då =P Hahaha.

Btw, så var filmen okej, men jag tycker serien från 1995 är bättre...

Nu äntligen =)

Kategori: Dagbok

Pajen och krämen var uppskattad =) Har fått lite mersmak för bakning. Får se vad det blir här näst. Någon som har några tips??

Älsklingen kom och hämtade mig med en mini-vattenmelon, som vi ska mumsa på till filmen. För nu börjar den =P

Stolthet och fördom

Kategori: Dagbok

Det går upp och ner i en jävla fart ibland...

Kom hem från badhuset för en stund sen. Gosade lite med pojken. Han stack iväg till mor sin. Själv ska jag slänga i mig lite mat, och sen ska jag upp till huset och bjussa på pajen och krämen. Kommer ju inte palla att äta upp allt det där själv iallafall så... Då kan det lika gärna bli lite fika i huset. Och ikväll blir det ju Stolthet & Fördom som sagt =D

image241

Vad blir det?

Kategori: Dagbok

Det blev att jag kollade på Eurovision uppe i huset. Mamma ringde och kollade om jag kunde vara barnvaktpå eftermiddagen, så då blev jag kvar där. Grattis Ryssland. Dyng flopp Sverige? Att vi hamnade där vi gjorde kvittar mig. Det fanns flera låtar som var bättre, men lite intressant är det att det har låtit som att vi skulle ligga någonstans i toppen...?

Ska till badhuset idag igen. Och idag är det morsdag. Får se vad det blir av det... Skulle behöva plugga. Annars har jag väldigt många sidor att läsa imorgon istället. Så några rader skulle jag vara bra om jag tog mig igenom. Ikväll, 21.00, på 3:an ska jag sittade framför tvn iallafall. Då är det Stolthet & Fördom, den från 2005!!! =D

Eurovision?

Kategori: Dagbok

Fy för att ha den tidiga tvättiden! Det hade vi här idag, och jag orkade verkligen inte gå upp. Kom väl till slut upp och fixade den där tvätten, men jag tror inte jag är helt vaken än. Nu ska vi kirra någon form av lunch. Undrar vad det blir? Sen blir det badhuset, och sen är det inget planerat. Lutar åt att titta på Eurovision Song Contest. Vad ska ni göra ikväll?

Rabarber

Kategori: Dagbok

Var hem till Simons morsa igår kväll. Pojken min ville visa upp sina nya fina däck och framförallt fälgarna då. Att man kan vara så stolt =P Fick med mig blomman hem. Blomsterböna. Hoppas den tar sig där ute på balkongen. Vi fick också med oss lite rabarer hem. Vi bjöds på hemmagjord rabarberkräm där, och tanken är väl att vi ska prova göra det själva.

Japp. Hade telebild idag i vanlig ordning. Blev klara redan vid två tiden. Jahapp. Det var det. Blev inga större framsteg i gestaltningen. Får se vad det blir av det hela. Kom hem, och började städa och plocka lite. När det var fint i köket, så blev det av bara farten att jag plockade fram de där rabarberna och gjorde både kräm och paj =D Fy fan vad seriöst =P Pojken kom hem, vi kirrade tacos. Sitter och kollar på Kingdom of Heaven. En paus just nu för att hämta den där pajen, som får göra sällskap av vaniljvisp =P

Plugg dag

Kategori: Dagbok

Ännu mera plugg. Nu har jag bara en bok kvar som jag verkligen måste läsa. Den andra kan ju vara bra att läsa för att förstå de andra gruppernas gestaltningar. Känns himla skönt. Har också kommit på ett intervju alternativ till den enskilda artikeln. Och på processloggen har jag bara en frågeställning kvar. Det pekar åt rätt håll. Det är bara den där gestaltningen och bildspelet som dynger ner lite...

Bonde söker fru

Kategori: Dagbok

Vad skulle man göra utan en syster som kan få prata med?

Har nu käkat mat, och vi började kolla på en film, men älsklingen ville ner i garaget och förbereda. Så det blev paus i filmen, och jag får kolla på Bonde söker fru så länge. Spännande va?

Sammanfattning sen sist

Kategori: Dagbok

Jag har läst ut boken.
Jag vet inte vad jag ska göra.
Det är jobbbigt.

Plugg, plugg, plugg...

Kategori: Dagbok

Igår blev det inget skrivet eftersom jag var i Kopparberg och när jag kom var jag redigt slutkörd på flera plan. Pallade inte med hemmatävlingen. Jag och älsklingen bestämde oss för att köpa den där elgrillen, som min babe har velat ha länge nu. Coop först, men där var de tvärslut. Åkte till ICA Maxi, och där fanns det hela en stycken kvar. Den tog vi! =) Dessutom hittade vi plattor till balkongen, så vi köpte det med, medan det fanns kvar. ska lägga schackrutigt med mörkgrått och ljusgrått. Den mörka var poppis, så vi hade tur att det fanns kvar. De var ju snyggast. Dessutom köpte vi ny fjärrkontroll till tv:n. Jag hittade äntligen ett par svarta pumps, som var perfekta. Stora felet var bara att jag hittade bara EN sko i min storlek! Snacka om katastrof. Men min älskling hittade de undangömda(!) kartongerna, och där fanns det i min storlek =D Bra pojkvän man har va?

Vi köpte lite mat också, så vi kunde grilla på den nya grillen. Jag fick lite läxa gjord också, eftersom vi kollade på Törnrosa =P Den onda fen ska ju vara med i min gestaltningsuppgift, precis som Julia Roberts roll i Pretty Woman. Nu är det bara Halims pappa från Ett öga rött som jag behöver läsa på. Håller på och läser boken för fullt, men behövde ett litet brejk. Det är massa plugg här nu =( Snacka om att jag längtar till Stockholm!
image240 Peace out!

Ny vecka

Kategori: Dagbok

Måndag igen. Varken positivt eller negativt I guess. Ska börja plugga här snart. Har dröjt på det alldeles för länge nu. Mycket illa. Jag måste få in min rutin igen. Igår i badhuset var fyra barn från praktiken där. De är ju bara för söta! Tråkigt att jag inte kommer få träffa dem i skolan nått mer =(

Nu är det inte långt kvar =P

Con te partirò

Kategori: Dagbok

Ansiktsmasken kändes helt okej. När den väl satt på, och där den svalkande effekten kom, så kändes det iallafall som den gjorde verkan. Faktiskt lite avslappnande. Och ja, den gav porerna en liten omgång. Direkt efteråt kändes huden helt yum-yum. Nu lite senare känns inte lika mycket, men känner mig fortfarande ren och fräsch.

I badhuset blev det teknik med Anders. Så nu vet jag lite mer än vad jag gjorde innan. Jag vet nog faktiskt ganska mycket mer egentligen. Känns jävligt bra. Kan behövas sånna där uppvaknanden ibland. Han följde ju med hem också. Han skulle ha datorn, som jag glömde ta med mig =/ Uscha. Det såg ju fruktansvärt misstänksamt ut i sovrummet. Way beyond sanningen. Slappade lite, och nu har jag varit duktig och pluggat =D

Grym låt:
Andrea Bocelli - Con te partirò

Kanon!

Kategori: Dagbok

Vad är det första man får se på Kanons hemsida?

image239
"SKUMT. Fontänen vid K-center lördag lunch. Det är lika roligt varje år..."

Inget plugg...

Kategori: Dagbok

...har det blivit av än så länge. Fy på mig! Spelade onlinespel istället och tog en dusch. Tänkte prova en sån där ansiktsmask som gulligaste Nettz köpte åt mig =D Hade tänkt och prova en efter festen, för länge sen, men det blev aldrig av =/ Jag har den mud pac och den i mitten på raden längst ner =P Har ni provat någon? Vilken och vad tyckte ni om den?

image238

Mornin´

Kategori: Dagbok

Nu gör jag sådär igen, som jag inte ska göra. Sätta mig framför datorn innan jag ätit frukost. Men idag har jag faktiskt ett bra skäl. Idag ska jag väl försöka plugga lite mer. Har fyra böcker kvar att läsa på ganska kort tid. Varav ena är en skönlitterär = lite tjockare och tar längre tid. Det är Ett öga rött. Har hört väldigt delade tycken om denna bok. Vad tycker ni? Annars har jag inget planerat för dagen, förutom att jag ska till badhuset som vanligt. Lyckades få dit Anders som ska hjälpa mig med tekniken. Gött!

Pretty Woman

Kategori: Dagbok

Jag vek massa tvätt, och sen gjorde jag och Simon hemmagjord pizza. Mycket god, men lite för tjock botten för min smak. Tittade på Sing-a-long och Extra extra. Därefter gjorde jag en till uppgift. Tittade på Pretty Woman. Ja, det är en uppgift och nej jag har inte sett den förut (shame on me?) Julia Roberts roll ska vara med i vår avslutade gestaltningsuppgift. Nu ska jag hoppa i säng. Natti natti...

Duktigt gjort

Kategori: Dagbok

Nu har jag varit duktig. Har läst ut en bok. Visserligen inte en av de tjockaste, men iallafall. Känns himla bra faktiskt. Fick tigga till mig skjuts till badhuset. Hade tänkt gå hem, men den som var ett duggregn, hade förvandlats till nästan spöregn. Fick skjuts hem också. Tackar!

Nu har tänkt vika lite tvätt...

Mögel! Klaga?

Kategori: Dagbok

Det var en ganska seg telebild igår. Käkade lunch på kina. Blev inte alls mätt *osar ironi* När vi kom tillbaka skulle vi göra läslogg på boken jag läste ut på kvällen innan. Det gick lite segt det med, men bortåt halv 4 blev vi klara och kunde fara hemåt. Ska ses på tisdag igen, i Kopparberg =/ Min kurskamrat hade fruktansvärt rätt i att det inte var en rolig väg att åka. Jag mådde lite illa. Det slipper jag gärna. Jag ska kolla upp nu vad som ska göras tills dess. Måste ju jobba på riktigt ordentlig överhuvudtaget, för jag vill ju vara klar med alla uppgifter när vi åker till Stockholm i slutet på denna månad. Jag och kärleken <3När jag kom hem igår blev det väldigt lugnt. Så skönt! Hag halvsov tills Simon kom hem tidigare än väntat *jippi* Åt mat och tog det lugnt. På kvällen blev det tv, och vi ville ha lite gott till det förstås. Köpte lite pistage nötter, vindruvor och papaya. Papyan var ingen hit, men nu vet jag det till nästa gång. Gick lös på vindruvorna, men efter några få, ser jag en rejält möglig vindruva i mitten på allihop. Fy fan! Då blev jag sur. Det var nämligen samma visa en annan gång, minns inte vad jag köpte då. Skit är det iallafall! Ska man klaga? Eller kräva att få pengar tillbaka?

Väntar

Kategori: Dagbok

Jag hann läsa klart igår. Blev klar bortåt 20 på kvällen. Yeeehaa =P Och nu sitter jag och väntar på att telebilden ska börja. Simon började jobba 8.00, så jag fick skjuts med honom ner. Ibland är det så himla skönt att slippa ta bussen, och ibland är det skönt att ta bussen. Bara så ni vet liksom...

Sjuttiotre

Kategori: Dagbok

- antal sidor jag har kvar att läsa.

Sista tvättmaskinerna är inne och går för fullt nu också.

Good work =)

Top Model final!

Kategori: Dagbok

Hahahaha =D Jag hann hem till finalen =D Har inte pluggat något, men det skiter jag i just nu. Tog det lite lugnt istället och ska satsa på att komma upp tidigt imorgon. Åkte till badhuset. Hade ingen bra idé på pass. Mötte Lucia. Våra grupper fick köra ihop.

Och jag hann hem till Top Model! =D Mina två favoriter, blondinerna, var med som topp-tre. Dessvärre åkte ena ut nu. Nu får vi se hur det slutar =P

IKEA

Kategori: Dagbok

Hemma igen. Nu har jag varit på IKEA i Karlstad. Det var en riktigt trevlig dag. Aningens trött efter att ha gått omkring där inne i 4 timmar, räknade vi till. Plus paus för lunch. God mat var det faktiskt också. Jag köpte inte så mycket. Två täcken, som ska vara svalare att ha för den varma typen. That´s me and my boy. Blev även en ny musmatta för hela fem kronor. Dyyyyrt =P Funderade på en kudde också, men det bidde ingen. Är lite sugen på att åka dit igen när jag funderat lite mer på vad jag vill med lägenheten. Det fanns ju massa tyger också, så jag blev pyskiskt knäckt därinne av besluts ångesten. Behöver fundera lite innan jag bestämmer mig för vad jag vill ha.

Nu måste jag plugga =( Är inte alltför pigg på det just nu. Skulle vilja nanna kudde en stund, men risken finns att det blir lite väl länge...

I korthet

Kategori: Dagbok

Blir inte mycket skrivet här nu alltså....

Lördagen var underbar. Min kärlek, Nettz och gänget <3 Bättre kan det ju inte bli!

På söndagen hade jag badhus. Var med och spelade brännboll med simmarna. Fan vad bra jag är på brännboll =) Vi hann med lite teknik också.

I måndags = Plugg, plugg, plugg...

Igår hade vi gruppträff här i Karlskoga denna gång. Ännu mer plugg alltså. Men inspirationen var ju inte på topp direkt. Var uppe i huset på em och kvällen, tills filmen började.

Och nu sitter jag här. Ska in till Karlstad med Simons moder och syster. Vi tar fokus på IKEA och sen blir det Bergvik.

image235 Peace out

Grilla!

Kategori: Dagbok

Nu är det slut på VFU för den här terminen. Blir inget förrän efter sommaren. Då blir det nya barn. Ettor. Usch. Snacka om att jag kommer sakna det här gänget. Hela bunten var helt genom söta. När de fick reda på att jag inte skulle träffa de mer, var den en som frågade om jag inte kunde flytta hem till henne =P Några killar tyckte att jag följa med till deras nya skola (de blir ju fyror) och vara där. Söton!

Tog en sväng på stan igår, när jag hade lite längre rast. Letade sommarskor. Resultat var som det brukar. Hittar ingenting. Och om jag hittar nått, så kommer den kräsna delen av mig fram. Kritisk granskning. HIttade ett par söta vita ballerina. De tryckte lite i fram, men jag tänkte att det kan jag leva med.... tills jag såg priset. Då kom min snålhet fram.

Ikväll ska vi grilla =D De bästaste och lite alkohol =P Yum yum...

VFU

Kategori: Dagbok

Igår började jag en ny VFU-period. Den här är bara en vecka. Känns väldigt kort. Skulle vilja vara betydligt mycket mer ute i verksamheten och bland barnen. Igår bestämde vi också att jag skulle hålla i min lektion redan idag! Tjena tjena, jag som hade planerat så mycket. Hade två halvfärdiga idéer som jag vred och vände på. Funderade på vad som skulle vara bäst, på flera plan. Det blev musik. Gosch. Jag som är så pass musikalisk av mig. (Jaja, det stod att man skulle utmana sig själv på uppgiften, så why not?) När jag slutat igår, åkte vi till mamma för att leta sagor och sånger. Jag hittade tillslut något som fick duga. Hittade även en toppengrej på nätet. Nu var jag redo för att hålla i lektionen *harkel*

Så idag blev det av. Barnens sista timme. Delade klassen på hälften och körde på. Första gruppen var lite pratig och så var det lite dåligt planerat av mig, så vi hann inte med den sista övningen (my bad!), som egentligen skulle bli roligast (skit också). Andra gruppen gick det bättre med. Fy fabian vad duktiga och söta de är!

Valborg och 1 maj

Kategori: Dagbok

Väldigt lite bloggskrivande, men inte värst mycket som har hänt. I onsdags, valborg, hade jag VFU. Det var en dag som gick bort förra omgången, eftersom det var långfredag. Min handledare sa att jag kunde få vara med på utomhuspedagogiken, och det tackade jag inte nej till. Ungarna fick vara ute nästintill hela dagen. De hade fått välja tre av fem stationer: tälja med kniv, tema-vatten, naturruta, lek (samarbetsövningar), boll & rep. Jag var med på vatten två omgångar, och det verkade som om barnen hade riktigt kul. Sista vändan var jag med på lek, som innehöll några samarbetsövningar. Fick även se en liten mini brasa (på skolan) denna valborg. Kul.

På torsdagen, första maj, som i år sammanföll med kristi himmelfärd, åkte jag med ett gäng simmare till Deje Cup. Hade tyvärr inte så många av mina egna med, eftersom sjukdom härjar bland de mina. Hade med mig fem iallafall, och de simmade så otroligt bra! Jag skrek nästan sönder halsen flertalet gånger under deras lopp, vilket visserligen hör till när man är tränare på tävling. Hoppas det dyker upp en fin artikel i tidningen snart...

I övrigt har jag slappat mer än tillåtet. Borde ha pluggat betydligt mer än vad jag ha gjort. Har ju en del böcker som behöver läsas, och som det kommer gruppuppgifter på.

svacka