Börjes barnbarn

föralltid

Julpynta

Kategori: Dagbok

Det blev en bra match igår tycker jag allt. De spelade bra ibörjan, dåligt andra halvan och slutet var nästan lite rafflande. Svettigt att spela 4 mot 6 ute. Hursom. Vi vann =D

Idag var det Funky Kidz avslutning. Show i Bregår´ns aula. Det gick kalas bra och var jätte roligt. Fyra hockeyspelare var där med maskoten, ett lodjur som heter Lovis (I think?) Roligast blev det på slutet när dinosaurien Dino (konferenciern) hade egen dansskola. De som ville fick vara med, och så var självklart lokatten och hockeyspelarna med. Haha. Måste ses igen på CTV sen! (dels för att en av mina absolut skulle gå på toa just då)

Efter Funky Kidz showen gick jag direkt ner till badhuset och hade min grupp där. Vi körde  teknik hela passet. Mycket lyckat tycker jag själv, när de fick titta på varandras tekniker. Nu är jag hemma och tänkte börja julpynta, men vart är min julstjärna??? =/


Sivan kollar kvalitén på fjolårets gran

Hockey ikväll..

Kategori: Dagbok

Hm, tydligen så behövde man inte läsa det ena kapitlet hela vägen. Gött att man fick reda på det innan man började läsa, för det kapitlet var ganska långt *suck* Haha. Tur att jag inte läste allt då =P Pallade inte läsa så mycket när det började gå mot kvällen. Sitter på LC nu. Ska göra en gruppuppgiften sen. Och ikväll blir det hockey. Det ni.

Infinity

Kategori: Dagbok

Plugg plugg plugg. Jag har gjort så gott jag kunnat, men än har jag lite kvar. Sover för länge dessutom. Inte bra! Nu blir det till att plugga med högt tempo.

Here's my key
philosophy
A freak like me
Just needs infinity
Infinity,infinity

Det är bekräftat...

Kategori: Dagbok
Änglar finns!
(Djävulen finns också, och den kallas även msn)

MissMagicGirl

Kategori: Dagbok

Godmorgon. Igår var allt en snurrig dag. Ska strax iväg och träna. Trots att det är massa plugg som behöver göras, så tänker jag åka och träna iaf. Jag tror jag behöver det. När jag kommer hem ska jag göra mitt bästa för att få kontroll över studierna. Wish me luck!

 Tänkte tipsa om en fantastisk blogg - MissMagicGirl. Hennes inlägg är helt fantastiskt spännande läsning, och helt olik alla bloggar jag har läst hittills. Det här inlägget läste jag nyss och det är helt otroligt =P Ta er en titt vettja!!

Kaos

Kategori: Dagbok

Kaos kaos kaos... Det är vad det är i mitt liv precis just nu i detta ögonblick. För att göra det lite mer specifikt: svår kurs, ansvarig för luciatåg, ansvarig för vattenbalett, funky kidz avslutning, renovering, börja träna igen, kosten och så lilla Smulan. Den första kan jag inte göra så mycket åt. Försöker gå grepp om den, men det är svårt. Övriga är ju så roligt och jag vill allt lika mycket, men samtliga är energikrävande på ett eller annat sätt. Djupare än så behöver jag kanske inte gå.

Men det finns människor som är bara för underbara...

Status

Kategori: DagbokDet går inge bra!

Pluggat

Kategori: Dagbok

Yes yes, nu har jag lyckats kolla på en inspelad föreläsning och resten av den förra som jag inte hann klart med. Läst litteraturen till det också. Ett kapitel i den lättare boken. Ganska bra gjort med tanke på att Smulan ville ha rejält med uppmärksamhet precis när jag kollade på föreläsningen. Imorgon ska jag plugga lika mycket och lite till. Har en enskilt uppgift att göra och så ska jag läsa två kapitel i den svårare boken (som är på engelska). Dessutom ska jag träna imorgon. Gött gött gött. Skönt att det går att rätt håll på det planet iaf.

En månad kvar

Kategori: Dagbok

Helgen har varit fokuserad på renoveringen. Vi har satt upp täcktapet och målat klart en vägg. Färgen blev skit bra, så nu är det bara att köra på med resten av väggarna.

Det är måndag den 24:e idag. En månad kvar till julafton. Men det är också början på en ny vecka, och en vecka för en student borde innehålla mest plugg. Jag har inte hittat den där bra rutinen än i den här kursen, och det är skit. Skit dåligt.

Dagens höjdpunkt idag var iallafall att träffa Håkan =D Haha! Jag och min Ange hade tid efter varandra och åkte dit ihop, men väl där så fick vi ett program ihop. Fick två mål också, som ska uppnås. Målen var det bästa av allt. Det känns ruggigt bra, så jag ville iväg redan ikväll och köra Body Jam. Det var ju evigheter sen sist =(

Nu måste jag komma igång med studierna.

Datanörden

Kategori: Dagbok

Jag har rivit tapeter och Simon har spacklat. Och Smulan då? Ja.. ni ser ju =P Hon nördar och sover istället. Samtidigt dessutom!

Föreläsningar

Kategori: Dagbok

Föreläsningen igår var helt okej. Tony var grym när han pratade om de olika "skapera" Haha. Störtskön! Bengt-Åkte hade ju sina ljusa stunder också. Blev en hel del skratt, men kanske inte fullt lika mycket som man lärde sig. Hann inte se klart den inspelade föreläsningen igår, men det gjorde nog inte så mycket. Sitter ner på LC nu, och har precis kollat på två föreläsningar. Den ena sammanfattade den inspelade föreläsning, så ja.. Men det suger ju stenhårt att man knappt såg nånting. Speciellt när ämnet var fysik (som inte är min favorit ämne) och föreläsaren gör massa expriment, som underlättar lärandet en hel del. Tappade fokus totalt.

Min älskling hade varit duktig och rivit massa tapeter i lägenheten igår, när jag var på föreläsning. Idag ska vi nog åka köpa sånna där täcktapet och färg. Jiiiha =P Känns bra. Annars vet jag inte vad som händer i eftermiddag och kväll.

Mäkta glad blev jag också för kommentaren av bror min med brud som är i Thailand =D De hade tydligen tränat (iaf en gång) i gymet som är på bilden i gårdagens inlägg =P Tänk vad underbart att vara i Thailand istället för att sitta här med mongo kurs som jag fattar små procent av....

...men lite mysigt är det iallafall här i Sverige nu när snön faller så fint =D

Mer träning, mindre plugg

Kategori: Dagbok

Ska snart iväg och träna. Tränade även igår. Dyng skönt. På tisdagen blev det ju inget eftersom jag skulle passa Wille. Lite plugg har jag fått inte mellan besöken på Colluseum, men inte tillräckigt =/ Dåligt Emma. Måste plugga sen när jag kommer hem från träningen. Ikväll blir det föreläsning med Bengt-Åkte Gustavsson och Tony Gustavsson, om vinnande ledarskap.


Gymet i Thailand =P

Colluseum

Kategori: Dagbok

Måndag: Colluseum med Ange.
Idag: Colluseum med Ange.
Imorgon: Colluseum med Ange.

Och på måndag ska jag träffa Håkan =D =D =D

Bra helg

Kategori: Dagbok

Funky Kidz igår. Föräldrarna fick följa med in idag, sista gången. Allt lika nervöst när föräldrarna ska med, men betydligt lättare när de får vara med i själva dansen. Gick jätte bra. Om två veckor är det show. Sen blev det badhus. På kvällen gick vi över till Angelique och Andreas. En och annan grogg, men mest prat. Underbart <3

Idag sov jag riktigt länge. Verkar ha noll koll på dagarna, för imorse trodde jag att det var tisdag. Bra gjort. Cyklade ner, i regnet, till badhuset. Jiihaa. I badhuset körde vi baletten först, och det känns betydligt bättre nu när Anders kom ner och pratade med oss om våra problem som vi har. En timme efter vi slutat blev det övning för luciatåget, vilket gick jätte bra. Tåget gick rätt första gången. Annars brukar de ha lite svårt att förstå att de ska gå på andra sidan om lucian.

Nu är jag hemma och kollar lite på Kalla Fakta på tv4. Det handlar om fett och några av våra "guru´s" i LCHF kosten är med. Mycket spännande!

Grattis bloggen =D

Kategori: Dagbok

Jag insåg ju att det är 2 år sen (och 2 dagar sen) som jag började skriva blogg. Attans att jag skulle missa med två dagar =D Haha. Hur som, så var det farsdag då.. den 12 november 2006. Jag läste andra inlägget och jag skriver att jag tänker bojkotta makaronerna och äta en fet tacogratäng istället. Hmm?? Ganska intressant med tanke på att med den kosten jag äter nu så är en fet tacogratäng att föredra, och min numera favoriträtt. Och makaronerna är rent skit =P Snacka om förändring?


Jag och tomten, julen 2006

Renovering

Kategori: Dagbok

Seg start på dagen, men kom till slut igång med plugget. Engelskan är avklarat och flöt på hyfsat bra idag med. Sista delen blev lite för mycket. Började med den svenska och det flyter på bra i den med, men nu pallar jag inte mer.

Simon fick ett ryck också så vi, mest han då eftersom jag behövde plugga, började plocka undan för att kunna riva tapeterna. Känns jävligt bra faktiskt. Det gick fint. Men jag och pappa la tydligen på ett 4:e lager tapet. De första två försvann fint. Den tredje satt dock värre. Dessutom gegga den ihop sig om man blötte på den. Men det blir nog bra. Måste tänka positivt.

         
Smulan var ju givetvis med på noterna =D

Ilsken

Kategori: Dagbok

Nu behöver jag få skriva av mig. Kom ganska precis hem från träningen. Jag har den nästa bästa/äldsta gruppen i en förening, som bedriver tävlingsverksamhet. Barnen och ungdomarna är från 7 upp till 20 år, och är fördelade på 5 grupper. På alla jävla tränarmöten som jag har gått på så har det varit sånt jävla tjat om att man ska börja redan i de yngsta grupperna med de regler som vi har, hur vi bedriver vår verksamhet och hur träningar & tävlingar ska se ut m.m så att dessa sitter när de kommer upp i grupperna. Visst låter det bra? Det är seriöst skit bra. MEN!!!!! Om man nu jobbar med dessa saker i de yngre grupperna, då måste ju för i helvete de äldre göra likadant?? Eller är det bara jag som tänker helt fel?? Enligt mig ska de äldre föregå med gott exempel och vara förebilder för de små, och inte bara de små utan även de som går gruppen rakt under, som är kanske rentav lika gamla. Jag är så jävla less på tjatet om att man ska börja med de små, vilket flera tränare gör jätte bra, men.. sen då? Ska inte dessa regler m.m gälla i den äldsta gruppen?? Vad har jag missat?? Har jag helt jävla fel eller??

Smulan

Kategori: DagbokI måndags hämtade jag Smulan. Syrrans kompis katt som jag och Simon ska få passa medan matte är down under. I början låg Smulan mest under soffan, men jag lät henne ligga där och lyssna på de nya ljuden och glo på mina fötter. Så småningom började jag locka och prata med henne, och efter en liten stund vågade hon sig fram och nosa runt/undersöka lägenheten. Hon provade alla rum utom sovrummet, och kom fram och bad om lite klappar. Tolkar det som att lägenheten är gofkänd =P Jag tog med henne in i sovrummet och satte henne på sängen för att sen riktigt skämma bort henne med mys och kel. Sen låg hon och vilade en stund. Jag fortsatte med mitt.

Smart kisse är hon också. Hon lockade in mig i ett rum, för att sen själv smita iväg till ett annat och undersöka saker på högra höjer med risk för att välta ner saker. Något som hon uppenbarligen var helt medveten om att det kanske inte var okej. Buskatt! =D Jag la mig i sängen för att lösa lite Kakuro och efter ett tag hoppade hon upp och la sig och sov. Jag blev då medveten om att denna kisse snarkar =P Under natten kunde hon inte ligga länge i sängen förrän hon hörde ljud och ville iväg och undersöka. Passa på att busa också, eftersom vi sov.

Igår åkte jag in till Filipstad med mina kurskamrater för att exprimentera och göra uppgifter. Simon jobbade, och det kändes lite tufft att lämna Smulan själv hemma redan andra dagen. Men nyttigt var det säkert, då hon fick undersöka lägenheten på egen hand. Det hade allt gått fint. Ingen trasiga krukor, och vi fick se ett ytterligare tecken på att hon är en smart kisse. Hon hade insett att datorstolen måste vara en skön plats (med tanke på att jag satt där under hela måndagen) Haha =D Den smuliga(!) mattan är en populär plats att ligga på. Snacka om att göra skäl för sitt namn(?!)

Nice weekend

Kategori: Dagbok

Lördagen började med två grupper Funky Kidz, mot vanliga en. Den andra assistenten hade annat för sig. Himla kul de där små ungarna. Det var lite skillnad på grupperna också, kan man ju säga. Jag fick slänga i mig käk lite fort, för klockan 13 skulle jag på föreläsning med syrran. Jonas Hassen Khemiri, som skrivit Ett öga rött, skulle föreläsa på biblan. Han var grymt bra. En hel del skratt.På kvällen blev det fest. Denna gång hemma hos Jani, som fyllde år. Väldans kul med nytt place och nya ansikten. Jag och Simon fick dock knalla hem ganska tidigt, men det gick det med. Söndagen var det tänkt att vi skulle till pingstkyrkans secondhand - som har öppet på lördagar! Turligt nog så kom vi på det INNAN vi åkte iväg. Blev inget där, men jag hade badhus som vanligt + lite till. Massa träning inför Luciadoppet, både i vattnet och på land. Vattenbaletten gick jätte bra och så var det första träningen för luciatåget. Efter badhuset gick jag över till Simon där de hade och höll på och fira fars dag med mat. Åkte vidare hem till mina päron. Bjussade pappa på en klippning och sen hjälpte vi mamma med hennes "Gandalf" =P

         


Rastamutta

Kategori: Dagbok

"Igår vid middagsbordet 18.07

Lillebror: Kan jag få vattnet?
Mamma: Mhm... *häller utanför*
Lillebror: Oj.
Mamma: Men åh!
Lillebror: Å är en väldigt hård vokal även ett vattendrag man kan fiska ur."

(Ur Rastamutta av Sandra Gustafsson)

Symbolik

Kategori: Dagbok

Vi tvättade jätte duktigt igår. Käkade mat och åkte sen och spelade badminton. Roligt roligt, mycket roligt! Efter bestämde vi oss för att åka till Örebro. Båda två hade helt olika anledningar, tankar och tolkningar. Med andra ord = Total missförstånd. Bråk bråka bråka. För att sen bli sams och åka in till Örebro tillslut iallafall. IKEA först. Där gick vi från oklart till självklarhet. Känns jävligt bra faktiskt. Det kan bli nått det här. Från IKEA kom jag hem med en ny kudde, lakan, sminklåda (wanna be Angelique) och en byrå (som vi hittade på fyndhörnan, bra!) Åkte till Marieberg och knallade runt lite. Inget köpt, men mycket tänkt. Tittade lite på symboler. I like it...

Sitter på LC. Har haft föreläsning. Nu väntar jag in mina kurskamrater som är på lunch. Själv käkade jag bacon och ägg. Funderar skarpt på att prova fakir, för att få fram lite mer och tydligare resultat. Blir ju opepp när det går så långsamt. Men jag har nog hittat en liten (i sann bemärkelse) syndabock till det hela. Jag ska experimentera med det...

Rastamutta

Kategori: Dagbok

"Lillebror är hemma sedan två dagar. Tillräckligt sjuk för att inte vara i skolan. Tillräckligt frisk för att klättra på väggarna. Hoppa i soffan. Moonwalka och sucka högt.

Lillebror: Jag har inget att göööööra! Får jag spela på din dator?
Mamma: Nej, jag behöver den nu.
Lillebror: Får jag spela schack på din telefon?
Mamma: Nej.
Lillebror: Vad får jag göra då?
Mamma: Får och får... skura hallen, sortera strumpor, tömma diskmaskinen, vika tvätt...
Lillebror: Ja jag fattar. Jag kollar på en film."

(Ur Rastamutta av Sandra Gustafsson)

Good girl

Kategori: Dagbok

Yes. Nu är det bara 4 sidor kvar som ska läsas till på fredag. Jag kom upp tidigare idag nämligen och lyckades komma igång bra med läsningen. Det är lite kämpigt med engelsk litteratur. Det är ju inte vardagsspråk direkt heller. Det ska nog gå. Käkade mat och åkte till badhuset.

Imorgon ska vi tvätta. Får se om man lyckas komma upp tills dess. Har bokat badminton också =D

Förmåner

Kategori: Dagbok

Nu är det ordning och reda bland mina plugg-papper. Jätte bra. När jag blev klar gjorde jag mig själv i ordning och tog bussen till stan. Lämnade tillbaks några böcker och mötte sen upp den andra assistenten och instruktörerna. Möte med mat. Trevligt trevligt. Maten var sådär dock. Blev icke mätt och käkade igen sen med Simon. Mötet kändes iallafall jätte bra. Måste börja utnyttja mina förmåner lite bättre. Nu måste jag till sängen. Kanske läsa lite innan. Får se. Imorgon borde jag komma upp och läsa lite kurslitteratur.

Badminton <3

Kategori: Dagbok

Gårdagen försökte jag ta tag i studierna ordentligt. Det gick sådär, men vi fick iaf in kompletteringen på gruppuppgiften. Känns riktigt bra. Bestämde mig för att jag imorgon (idag alltså) ska börja rensa upp i huvudet och i lägenheten för att få ännu bättre koll. Det behövs för den här kursen. På eftermiddagen åkte vi och spelade badminton. Evigheter sen och det var superkul! Jätte skönt att få springa av mig lite. Det var ju en ännu längre evighet sen jag gjorde det. Vi fick ju rack av Simons farsa i julklapp. Kan vara vettigt att använda de lite oftare. Efter badminton åkte jag på luciadoppsmöte. Hem, mat och film.

Idag så, hrm, var ju tanken att jag skulle upp tidigt för att börja den där rensningen. Jag kom upp, nyss. Men det är bara att köra igång. Lite rensning måste jag allt hinna med idag. Min tanke var att komma till biblan idag också för att lämna tillbaks lite böcker, så slipper jag oroa mig för att glömma det. Ikväll blir det mat med FK instruktörerna också. Det blir nog trevligt. Nu måste jag köra igång, så wish me luck!(Julen 2006)

Smink och konferens

Kategori: Dagbok

Igår var en lugn dag. Diskade och åkte sen till badhuset. Hem och vidare till Angelique och Andreas. Killarna nördarde med tv-spel och tjejerna pratade smink. Mycket logiskt. Idag var det samling i badhuset 7.30. Tränarkonferens i Loka. Mål och planering skulle struktureras för föreningens grupper. Givande. Avslutade med knappt en timme på realxen - vilket innebar två sittningar i bubbelpool. Vilket i sin tur resulterade i att jag vill åka på ett rejält SPA.