Börjes barnbarn

föralltid

Halloween

Kategori: Dagbok

Sov länge idag också. Tog det bara lugnt på förmiddagen. Sen kom lillebror på besök en stund medan mamma handlade. Spelade Super Mario 2 och 3 =P Vad annars? Senare gick vi upp till huset. Han skulle börja göras i ordning för Halloween fest. Så jag fick klä och sminka mitt lilla monster till lillebror. Att det inte arrangerades mer sånt när man själv var liten??

              

Ballongens dag

Kategori: Dagbok

    

Ballongens dag igår, för er som inte visste det. Jag stod på stan med några av mina simmare och delade ut gratis korv till folket. Trist för er som missade det. Gratis är gott. För vår del var det svinkallt. Och lite senare in på kvällen så kom snön. Utdelning slutade vid 20.00 och då gick jag till Willys och köpte brie och physalis. Hem och kollade på Hell´s Kitchen och Shark. Shark är riktigt bra faktiskt. Det har numera blivit obligatoriskt efter Hell´s Kitchen.

Krypa ihop

Kategori: Dagbok

Kära nån. Jag satt uppe til 2 med opponeringarna och min individuella uppgift, som jag totalt glömt bort en gång till. Riktigt illa. Hade jag inte haft storasyster så hade det inte blivit mycket gjort på den uppgiften. Opponeringen gick ju an, men inte den. Det är inte lätt att göra en uppgift när man inte tycker om den.

Upp tidigt igår. Bussen gick 6.40 från stationen. Trots lite sömn så var jag ändå pigg och vaken (med betoning på pigg) under hela dagen. Trodde knappast att jag skulle vara det, men jag är bombsäker på att det är kosten. Opponeringen gick fint. Bra diskussioner. En lätt, och även min första, komplettering. (Som jag förövrigt skickade in nyss) Individuella uppgiften hade jag sån ångest för på morgonen, men under diskussionen kändes det bättre. Det skriftliga är jag missnöjd med, men man får ta det som det är.

Direkt efter Karlstad igår, ställde jag upp och passade lillebror. Pappa hämtade upp mig från stationen, och det där med att passa lillebror efter en dag i Karlstad. Ja, återigen kosten. Jag trodde inte jag skulle orka, men det var hur lugnt som helst. Men sen sov jag ju som en gris efter den dagen =P

Idag har jag kännt mig helt avstängd. Vill ingenting idag riktigt. Fast inte lika negativt som det låter, men det är ju inte positivt. Jag vill bara krypa ihop i soffan med filten och grubbla, se film, läsa eller lösa mitt nya pyssel - kakuro (I love it!) Jag provade för ett tag sen, och det gick ju sådär. Därmed blev jag ju självklart sugen på att knäcka koden =P


Så här vill jag göra...

Ute i ärenden

Kategori: Dagbok

"Vad står det där nere??"


Idag började vi med ett besök på LC för att skriva ut alla arbeten som jag ska läsa. Sen gick vi till biblan och lämnade tillbaks mina böcker. Efter det tog vi Willys. Köpte mat för hela den här veckan. Bra gjort. Slängde ihop käk när vi kom hem. Ostpanerad fiskfilé. Låter nog godare än vad det blev. Jag fick en påminnelse om att fisk inte är gott, såvida det inte är lax. Tråkigt med rätt så sant. Det är inte mycket fisk jag tycker om. Jag blev alltså inte mätt och behöver slänga ihop något annat ätbart nu. Börjar ju även bli lite sugen gott-gott. Ska jag köpa något sånt idag? Dagens fråga. Vore faktiskt ganska gott med lite tillbehör när jag sitter och läser arbetena och opponerar. Annars skulle det sitta fint till den eventuella filmen jag ska se, om jag blir snabbt klar med läsning och opponering.

En timme

Kategori: Dagbok

Blev en sväng bort till Nettan och Andreas igår. Flickorna minus mig skulle ut, så jag stannade kvar med nördarna. De spelade tv-spel och jag lusläste Nettans kvalitativa litteratur (vecko revyn). Den lugnaste kvällen för mig, de gånger vi har varit hos dom. Ganska skönt faktiskt. Hem och sova. En timme extra dessutom, och det passade jag på att utnyttja rejält. Blev många timmars sömn, vilket var helt underbart. Har givetvis inte pluggat nånting, för när jag väl kom hem så blev det käk och badhus i en följd. Jag pluggar imorgon istället. Funderar på om jag ska bege mig till LC då och skriva ut arbetena. Kan passa på att lämna tillbaka några böcker. Blir nog mer gjort då, än om jag dräller hemma.59 dagar kvar till jul...

En lugn dag

Kategori: Dagbok

Omkring klockan 1 inatt ville klassrumssidan starta upp igen. Helt otroligt. Det var verkligen inte min dag igår. Syster var som vanligt helt underbar. Hjälpte mig fram i mål.

Nu har jag varit på Funky Kidz. Tagit en dusch och ätit mat. Jag och älsklingen min ska till Örebro en sväng. Ska bara kolla klart på Första andra tredje med Ernst. Det är faktiskt riktigt bra =D Tänkte unna mig en lugn dag idag, men imorgon måste jag plugga lite till. Jag ska ju opponera på ett arbete och så har jag en uppgift till utöver det.

Inte min dag

Kategori: Dagbok

Det är inte min dag idag.
Diskussionen är inte klar.
Brie-osten kom sent.
Och nu la klassrums-sidan av...

Slutspurten

Kategori: Dagbok

Jag är lugn. Jätte lugnt. Fast ärligt talat så vet jag inte vad som är bäst - att stressa upp mig lite eller behålla lugn så här under examinationsinlämningsdagen. (haha kort ord jag fick till?) Källhänvisningen blev bättre nu, men det är den här sista delen, som dessvärre är viktigast, som inte vill sig riktigt. Det känns inge bra. Eller snarare den där bra känslan, som brukar infinna sig när man är nöjd ,har jag inte kännt av än. Jag saknar den. Något så oerhört. Önskar att den skulle vilja dyka upp snart. För att den ska göra det så måste jag ju jobba på lite, men det hjälper inte särskilt mycket när jag blir arg. Mmm, jag blev lite ilsken över den där "stressande" kommentaren. Varför? Det hjälper ingen. Inte ens dig själv.

Slutspurt nu alltså, men när jag går i mål, har jag ingen aning om. Jag vet inte ens hur lång sträckan är dit. Det kan vara allt från en timme till 10.

Nobody without you

Kategori: Dagbok

Okej, det går väl sådär med att plugga på kvällen när det är bra grejer på tv. Jag får väl skylla på att jag faktiskt inte brukar kolla på tv så mycket annars. Så jag borde ju få unna mig =P Haha. Krut är jag också! Den där jävla brieosten som skulle smaka så mumsigt och stötta mig lite.. den smakade ju bara skit! *morr morr* Jag hoppas älsklingen vill vara snäll och köpa en ny, för jag måste bara ha en sån idag. Så enkelt är det.

Nobody without you
But a wreck of a broken heart
Nobody without you
Just a cry in the desert
Everything about you
Reveals that I am
Nobody without you
I keep on trying

I övrigt kan jag tala om att jag
gillar Sanna Nielsens låt =D
Nobody without min Simon <3

Snart 11 veckor sen..

Kategori: Dagbok

Den här veckans dagar har sett ganska lika ut. Jag pluggar under förmiddagen, passar lillebror och har badhus på kvällen. Antingen är det alla tre eller så är det iallafall två av de sakerna. Plugg har det som ni kanske märkt varit varje dag. Sitter ju med min examinationsuppgift som ska vara klar imorgon. Idag kom jag betydligt längre, och uppgiften börjar se riktigt fräsch ut. Känns himla bra. En hel del som måste finslipas dock. Ska fortsätta nu ikväll så mycket jag orkar, men min själ vill till tvn. Det är ju Hell´s Kitchen, även lite annat innan också som kan vara av intresse. Dessutom skulle jag behöva ha svenskt word. Har det engelska just nu och det blir lite svettigt när jag ska fixa layouten. Okej, en hel del skulle jag nog förstå, men jag vill inte bli stressad och förbannad över en sån sak. Nu står pajen i ugnen, och jag och älsklingen räknade precis ut att på måndag börjar vår 11:e vecka med LCHF-kost. Resultat har vi sett, jajamensan. Känner också för den delen. Det går, långsamt, men åt rätt håll iaf. Men huvudsaken är ju att det känns bra. Vilket det gör.


en kul kväll!

Ännu en dag

Kategori: Dagbok

Jepps, jag har pluggat idag igen. Riktigt duktigt också. Kom dock upp sent, som vanligt, men har ftrots det fått en hel del gjort. Men imorgon blir det åka av. Då ska jag plugga precis hela dagen har jag bestämt. Eh? Vi får se hur det blir med det, men jag måste ligga i. Bortsett från när jag ska passa lillebror igen imorgon.

Idag blev det en kort stund uppe i huset. Behövde åka hem och kirra käk innan jag skulle till badhuset. I badhuset var det några få simmare där. Några skulle ladda upp inför tävlingen i helgen, så det blev ett lugnt pass. En hel del teknik och avslutade med lite max från pallen. Nu ska jag käka lite kvällsmat och sen sova...

God gryta

Kategori: Dagbok

Saknade vitlök och grädde till grytan, så jag gick iväg och köpte det. Det blev en helt okej gryta. Kanske lite för mycket sambal oelek för min egen smak. Men vissa gillar mer kryddstarkt. Den gick och äta i vilket fall som helst. Spännande med kakao i, och det var faktiskt ätligt med det. Jag hann inte mer plugg. Slutade med att jag diskade lite istället för att plugga några få minuter. I badhuset gick det bra. Börjar bli lite nervöst. Kommer vi hinna göra klart programmet i tid, och få det snyggt? En fördel är ju om det är snyggt. Vill ju inte haffsa genom programmet. Min tanke ligger nu på tidigt sänggående, så jag kommer upp tidigt. Måste ligga i med uppgiften. Ska passa lillebror en stund imorgon igen, och så är det badhus på kvällen.

Flyter på

Kategori: Dagbok

Det flyter på riktigt bra här faktiskt. Har läst (skummat igenom) en bok till. Den var bra, men jag är osäker på om jag behöver den till mitt arbete. Får se senare hur jag gör. Har en bunt barnböcker som jag läsa idag har jag tänkt, men nu behövs det påfyllning i skafferiet eller kistan. Funderar på om jag ska på prova en köttfärsgryta med kakao som jag hittade på KiF (kolhydrater i fokus). Har jag alla ingredienser hemma, behöver jag inte fundera längre, så jag ska gå till köket och undersöka saken...

Studier och passa lillebror

Kategori: Dagbok

Som jag sa så är den här veckan fylld med studier. Den borde vara det iaf. Igår blev det kanske lite för lite med pluggandet. Kom i säng sent och därmed upp sent, men jag kom trots det igång ganska bra och det flöt på fint. Senare under gårdagen gick jag upp till huset för att passa lillebror. Vi spelade UNO och sen dök en kompis till honom upp och var med. Simon kom och hämtade mig och vi införskaffade mat som tillagades och åts upp framför tvn.

Kom upp tidigare idag och plugget har flutit på riktigt bra faktiskt. Känns himla skönt, men än kan jag inte slappna av. Ska fortsätta alldeles strax. Behövde bara en paus från boken som jag har läst hela dagen idag. Ikväll blir det badhus och vattenbalett igen. Jag ska iaf försöka plugga på så pass bra, så att jag utan oro kan åka dit. Vill ju inte oroa mig över studierna när jag är med mina simmare.

En söndag

Kategori: Dagbok

Idag hade jag lillebror på besök. Han dök upp vid 11.00 och då var det tv-spel som gällde. Senare fick han följa med mig till badhuset, eftersom jag hade min grupp. Med gruppen körde vi första passet med vattenbalett inför Lucia Doppet. Det gick riktigt bra och jag tror att det kommer bli kalas bra när vi är klara. Måste tacka min side-kick. Utan henne hade hela jag varit kaos för länge sen. Hon är underbar.

Vi åkte hem från badhuset och då blev det mer tv-spel. Han åkte hem ganska nyss, och älsklingen kom hem i samma veva. Det ska fixas käk och sen hoppas jag på en chill kväll framför tvn. Imorgon blir det full ös med studierna. På fredag ska ju examinationsuppgiften in!


så här ser inte riktigt vår balett ut,
vi ju faktiskt simmare inte vattenbalettare...

Bra lördag

Kategori: DagbokMin lördag ser ut som vanligt. Börjar morgonen med Funky Kidz. Jag har sagt det förut, och det kommer jag fortsätta med. De där barnen är bara för söta. Idag var den bästa dagen med Funky Kidz. Inga tårar, ingen slog sig och inte alltför många toalett besök. Knallade bort till systemet efter det och köpte dricka till kvällen. Fick skjuts av pappa hem. Och just det, imorse hade jag ett sånt där underbart samtal med lillebror igen. De brukar komma med ganska jämna mellan rum. Kärleken flödar när det gäller lillebror. Jisses alltså.

Hemma så åt jag lite mat innan jag tog cykeln till badhuset. Ett tufft pass idag, men de klarar det lika galant varje gång. Man blir så stolt. Vissa tappade sugen lite på slutet, men generellt sett var det otroligt bra gjort av gruppen. Cyklade hem. Ikväll vankas det alkohol och trevligt sällskap.

Mestadels plugg

Kategori: Dagbok

Har haft två gruppträffar på LC sen sist. I tisdags skrev vi ihop VFU-uppgiften och idag var det föreläsning och vi lämnade in sista gruppuppgiften. Nu är det bara fallet (som jag totalt glömt bort!) och examinationsuppgiften kvar. Och sen är kursen slut, och en ny tar vid. Helt sjukt vad fort tiden går.

Jag fick okej på mitt PM, så jag har läst en hel del böcker under dagarna som gått. Idag lämnade jag tillbaks en påse och lånade en ny =P Inte själva påsen förstås =P Haha. Om en vecka ska uppgiften in, senast. Tidigare skulle ju inte skada. Så det är fullt ös med läsning som gäller här.

Lånat lite böcker =P

Kategori: Dagbok

Ooops.. råkade pinga fast jag inte skrivit något inlägg. Jag får väl ta och göra det nu istället. Igår var det lugnt. Städade lite grann och kollade upp böcker till min examinationsuppgift. På kvällen åkte vi till Simons syrra och lånade film, som vi sen kollade på. Förstås. Sen sängen. Idag blev det biblioteket. Träff med syster där. Skulle låna massvis med böcker som jag hittat. Två påsar och ryggsäcken full. Haha. Så nu har jag och läsa. Skickade iväg mitt PM om uppgiften nyss, men kort efter jag klickade på "skicka", så ångrade jag mig lite. Är lite osäker på den ålder jag valt. Jaja. Får se vad det blir. Nu måste jag börja läsa alla dessa böcker. Ska kirra lite käk också.

Mitt godis

Kategori: Dagbok

Igår: Trevligt. Vad annars när man festar med järngänget?
Idag: Funky Kidz, gick riktigt bra. Badhuset, också bra. Idag hade vi även lite planering jag och Hanna. Kändes riktigt bra. Nu: Hemma framförn tvn med massa godis och lite priiit.

         

Ladies during the years..

Kategori: Dagbok

MINA KLASSKOMPISAR


Högstadiet (7:an)Högstadiet (avslutningen i 9:an)GymnasietFolkhögskolanUniversitetet

 

Terapi

Kategori: Dagbok

Vila i vardagenNär du tar för dig en syssla i hemmet, ägna dig åt den fullt ut. Fokusera. Tänk inte på vad du har att göra eller ska göra sen. (Läst i någon tidning)

Bättre layout

Kategori: Dagbok

Gammal fest-bild --->

(HAHAHAHAHA!)

Sådär. Nu är det inte lika sterilt här på bloggen. Blev faktiskt ganska nöjd med bannern och jag älskar bakgrundsfärgen just nu. Vi får se hur länge den här layouten får finnas kvar, innan jag tröttnar =P Haha. Just nu är jag nöjd iaf.

Sista dagen på VFU:n för den här gången. Lite trist kan man ju säga. Men jag får träffa barnen i mars-april igen. Det kommer nog bara säga poff, sen är vi där. Då kommer jag läsa min inriktning. Ska blir riktigt kul! Ikväll är det hemmafest hos bästaste. Köpte mig till vin förut. Simon som vill ha =P Haha. Hoppas det kommer smaka gött åt honom. Jag ska ju smaka, men sen blir det cider (om inte vinet skulle vara helt fantastiskt förstås)

Nej, nu kanske jag ska ta och börja med det növändiga och viktiga istället för det onödiga och oviktiga.

Disney <3 Babybel

Kategori: Dagbok

Onsdag idag. VFU igår och idag. Gick fin fint. Kom ganska nyss hem från badhuset. Hade tre tappra, hrm, av tjugo simmare. Eller hur många jag nu har? Av de tre hade två nyligen varit sjuka, så det blev inte riktigt det passet jag hade tänkt. Det blev typ teknik rakt av. De klagade inte. Så det blev nog bra. Nu är det bara två dagar kvar på praktiken. Och ja.. jag kommer sakna barnen. Måste kolla upp när nästa praktik blir.

Men nu ni. Nu jäklar. Nu blir det disney klassiker i topp klassen. Vi ska se Lejonkungen och mumsa Babybel =D

 

Måndag

Kategori: Dagbok

Jaja, bannern blev sådär. Orkade inte riktigt gå in för det till 100% just idag. Men ville ha något annat än det fula som var förut.

Helgen gick jätte bra. Vissa är faktiskt värda en guldstjärna. Jag undrar hur man ska lyfta fram sånt utan att det låter dumt, knasigt, fjäskigt, överdrivet (m.m)?

Måndag och början på en hel vecka VFU. Jag tror min skola hade bortåt 10 praktikanter på plats idag. Vi var redan 4 på plats förra veckan, men den här veckan har en högstadieskola praktik också, så då kom det några till.

Måste skärpa mig med studierna nu.. Hah, lycka till nu när älsklingen är hemma och jag har VFU...

PS.

Kategori: Dagbok

Bloggen är under uppdatering..

..och jag själv är på simtävling i helgen.

På fredag är det fest

Kategori: Dagbok

Trevlig VFU dag. Hade hela klassen fast i två grupper. Gjorde ekorrar med dom =D De är så söta, goá och duktiga. Lunch och sen följde jag med de ut i skogen. Sen var det fritids. Lite segare. Kom hem ganska nyss. Min älsklingen är på väg hem <3 och ikväll blir det hemmafest.

WTF

Kategori: Dagbok

Reklam efter SEX minuter???

3´s TJEJmobiler????

Inget lokalsinne

Kategori: Dagbok

Första halvan av praktiken var mycket trevlig. Andra halvan var lite segare. Mellan halvorna åt jag min kalops, som var helt okej (inte som mammas dock och förstås), och så gick jag en otroligt skön promenad på rävåskullen. Dagens insikt: Jag har inge bra lokalsinne.

Sov en stund när jag kom hem. Handlade. Lagade mat. Nu är jag mitt i en tv-kväll: Du är vad du äter, Lyxfällan och Hell´s Kitchen. Sovmorgon imorgon. Ska bli riktigt skönt att få sova lite längre. Blir troligtvis en soft dag på praktiken imorgon. Dessutom kommer min älskling hem =D =D =D

Lagat kalops =D

Kategori: Dagbok

Försökte göra kalops. Men jag åt den inte idag, eftersom jag inte skulle hinna innan badhuset. Tog matlådan istället. Kalopsen får bli matlåda till imorgon. Hoppas den smakar bra. Ska smaka sen. Vore ju illa att åka till VFU:n med en äcklig matlåda. Inte pra! Badhuset gick bra. Skönt att cykla dit. Jobbigare hem dock, men då ringde jag min baby boy. Pratade med honom nästan hela vägen hem (gick då, icke cyklade)

Nu är det final! Får se juryns favoritnummer. Kul kul. Hoppas de väljer mina favoriter också =P Haha.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII want candy.... da da dah... IIIIIIIIIII want candy... = BABYBEL!

Piggelin?

Kategori: Dagbok

Jag kom iväg till stan igår. Fick papprena utskrivna och hittade några böcker som jag lånade hem. Lämnade också tillbaka några. Kom hem, kirrade käk och kollade på So you think you can dance. Jag saknar Chelsie! Hon var ju så bra och var lätt värd en finalplats. Annars var programmet okej. Får se ikväll vem som blir vinnaren.


Idag började min VFU. Bussen gick 6.45 så jag hade klockan på 5.00. Tidigt kan en del tycka, men jag vill snooza mig lite på morgonen. Skulle även hinna med en dusch idag, samt frukost då förstås. Frukosten går inte helt på rutin än, så jag behöver lite extra tid till det. Jag vaknade själv 4.48. Haha. Nästan klarvaken. Helt sjukt. Och ändå hade jag bara sovit knappt 5 timmar då.

Det gick bra idag. Känns kul att vara ute i verkligheten igen. Få lite perspektiv på saker och ting. Nu är det en ny klass. En ny fräsch klass med små ettakluddare i =P 23 nya namn att lära sig. Imorgon blir jag utan handledare eftersom hon skulle bort. Men det lär gå ändå. Ikväll blir det badhus. Fram tills dess ska jag kirra nå käk så jag har till matlåda imorgon.