Börjes barnbarn

föralltid

Funky och studier

Kategori: Dagbok

Lördag: Tog med min älsklingen till pingstkyrkans secondhand för att leta efter en piratskjorta med lyckat resultat. Direkt efter det blev det sista gången med Funky för den här terminen. Föräldrarna fick komma med och salen var helt full. Efter Funky blev det systembolaget. På kvällen blev det fest.

Söndag: Funky show. Massavis med söta pirater =P Väldigt rolig show den här gången och väldigt fina danser av alla kidz och teens. Direkt från showen gick jag ner till B-gruppen som var i fullgång med sin träning. När de slutat så hade jag uppstart med nya E-gruppen.

Måndag: Jag var grymt otaggad att åka in till skolan, men väl där så kändes det bra. Det ska bli riktigt skönt att komma igång med vanligt plugg igen. Speciellt om man har lärare som har full koll och lyssnar på vad vi studenter säger. Vi tjuvstartade den nya delkursen redan den här veckan istället för nästa eftersom vi ska iväg på läger tisdag till onsdag. Det blir bättre så för de som reser längre sträckor.

Today: Nu är det tisdag och om 40 minuter går min buss in till Karlstad. Kl 9.00 går bussen med blivande fritidspedagoger ut i värmländska skogen. Är inte direkt övertaggad, men det kommer bli bra när jag väl är iväg. Vi ska sova på något vandrarhem och är hemma imorgon kväll igen.

Mysteriet...

Kategori: Dagbok

Då var praktiken slut för den här gången. Både skönt och tråkigt. Kom på idag att vi har gjort lite "SANT" med barnen också. SANT står typ för alkohol, narkotika och tobak. S:et vet jag inte vad det stod för. Hursom. Med 6-åringarna körde vi lite JA och NEJ. Barnen fick frågor eller påståenden som de fick ta ställning till. Det var både lättsamma och lite mer allvarliga frågor. Om någon ville så fick de också motivera sina svar. Otroligt fyndiga svar måste jag säga! =D Jag har fått höra både det ena och det andra den här veckan som vi har kört det.

Jag frågade om jag fick ta mig hem tidigare. Hade bokat tvättid idag. I förregår hade jag också bokat men var helt slut och däckade i soffan, så det blev inget tvättat då. Men nu har jag varit i fullgång sen jag kom hem. Allt hänger på tork och jag tittar på Mysteriet på Greveholm på youtube. Oj oj oj säger jag bara =D

Swahili

Kategori: Dagbok

Sista praktik veckan! =D Och den har jag spenderat tillsammans med 6-åringarna. Det har varit melodifestivalen för hela slanten. Massa dans och sång, men även en hel del annat. Idag är det världsbokdagen och lärarna på min avdelning slog upp tält där de läste böcker för barnen. Böckerna skulle vara från andra länder eller om andra kulturer liksom. Jag fick läsa en bok och det blev en räkneresa genom Tanzanias djungel. Massa djur och så räknade vi på swahili =P

Sen så händer det grejer i badhuset. Lite omstruktureringar i föreningen. Det behövs faktiskt. Föreningen behöver det. Jag behöver det också har jag insett. Så det blir att gå ner och ta vår minsta tävlingsgrupp E istället för näst högsta B. Jag tänker även ta en X-grupp och jag är faktiskt grymt taggad för att få en sån grupp att fungera. Det behövs. Jag ska göra det till världens mysigaste grupp där man alltid kan känna sig välkommen.

Sorry för dålig update, men det är väl det ovanför som hänt den senaste tiden. Framför mig att jag massvis med plugg som behöver tas igen, gruppförändring i badhuset, kursstart, läger och nu i helgen har vi Funky avslutning med en show på söndag. Min sista dag som assistent =P

Jag kan räkna på swahili: moja, mbili, tatu, nne, tano, sita, saba, nane, tisa, kumi =P

Kalas

Kategori: Dagbok

Det gick riktigt bra igår med Funky. Snurrade till det på två ställen, men det blev inget märkbart avbrott i danserna för barnen. Inget stillastående, så det är bra. Men något som måste nämnas är att det första jag möts av när jag kommer till gymmet är hon som är chef där, eller vad hon nu är, och hon frågar lite om hur det känns att bli instruktör till hösten. Jag säger att det är lite nervöst men att det ska bli kul. Och hon svarar med att det kommer gå bra och att jag är så duktig =P Det var precis vad jag behövde höra just då =D Självförtroende och smilbanden gick i taket =D

Efter Funky skulle jag ha badhus egentligen, men Hanna fick backa upp lite där eftersom jag skulle in till min bror med flickvän i Örebro. De skulle ha kalas och fira sina födelsedagar ihop. Väldans trevligt. Fick låna med mig deras Buzz hem, så igår kväll blev det först Robinson och sen tvingade jag sambon att spela Buzz med mig. Riktigt kul =) Förmodligen roligare om man är flera.

Lite nervös

Kategori: Dagbok

Fredag idag. Sista dagen med min handledare. Nästa vecka är hon i Skottland och jag ska få vara med en annan lärare hos 6-åringarna. Det kommer nog bli riktigt skoj =D Nu är jag dock lite sliten. Förkylningen som jag fick innan och hade under Sälen har tagit om på mig igen, men jag står iaf på benen.

När jag kom hem har jag övat lite på Funky danserna. Min förhoppning var att hålla i tre andra danser imorgon. Jag har inte tränat tillräckligt känner jag. Men nyss när jag övade på sambon (haha! jepp jag fick honom till att vara försökskanin) så gick det faktiskt riktigt bra. Nervös är jag självklart. Mer än förra gången, men det ska nog gå bra. Rebecka får rädda mig ifall jag skulle snurra till danserna helt.

Angående kanin: Vi dansar till den där kramkaninen. Jag var inte direkt förtjust i låten, men när man ser små söta 4-5 åringar dansa en gullig dans till den låten, då kan jag bara inte låta bli att le.

So far so good

Kategori: Dagbok

Bloggen får duga för nu. Vad tycker ni?

Vill fixa min presentation också. Ha något snyggare där än bara massa text som matar på. Men jag vet inte riktigt vad jag ska ha. Tänkte kolla runt på lite bloggar och se man får några idéer. Skräll att jag fastnade med bloggen. Haha. Praktiken är slut för idag. Ikväll blir det badhus (idag igen! =P)

badhuset

Kategori: Dagbok

Jag var taggad i måndags och började rota fram grejer till att tvätta fönstren med. Det sket sig dock ganska ordentligt eftersom jag inte hittade skrapan. Så jag gick från taggad till ingenting. Avslutade dagen med ett spännande tränarmöte. Brukar bli spännande när Anders och Bosse rycker och drar i trådarna. Får se vad som kommer hända. En idé kom ju fram när jag låg och grubblade igår morse. Jag kanske var lite snabb med att skicka iväg ett mail om det. Jag vet inte =/ Efter gårdagens hemmatävling blev jag osäker =/ Not good..

Igår var jag tillbaks på praktiken efter lite ledighet. Kvällen innebar hemmatävling då förstås. Imorse var det bestämt att jag inte skulle ha någon sovmorgon utan komma tidigare till praktiken och följa med barnen som ska på simskola. Badhus tre dagar i rad. Yeah. Det är jag i ett nötskal det. Vad vore jag utan badhuset?

Påskhelg

Kategori: Dagbok

Skärstorsdag: Praktik, men vi hade väldigt få barn, så min handledare skickade hem mig. Jag var ganska trött så det gjorde inte mig så mycket. Vilade lite och på kvällen blev det påskmat hos älsklingens pappa med familj.

Långfredag: Lillebror fyller 8 år. Jag gjorde mig iordning och åkte ner till coop för att köpa en present, kattgräs och groggvirke. Kissekatten verkade inte må så bra, så jag tänkte prova om lite gräs får henne att må bättre. Groggvirket är förstås inte till katten =P Efter coop tog jag mig upp till huset där det blev ett litet kalas. Wille kirrade en smarrig marängtårta. Han fick en cykel, så jag tog mig med honom ut på en, enligt honom, alldeles för lång cykeltur =P På kvällen blev det fest hos min sötnos Nettz (Angelique egentligen då, men jag lär mig aldrig). Alkoholen slog till ganska direkt och det dröjde inte länge förrän jag sussade i vännens säng och snackade shop express mellan snarkningarna =P Fråg mig inte, jag vet inte själv...

    

Påskafton: Den här gången blev det påskmat hos min farmor. Familjen och släkten. Alltid lika gott med mat hos farmor. Efter besöket där blev det mc-permiär på nya hojen. Älsklingen var så sugen så han skulle spricka om han inte fick åka på en tur. Så det blev ett varv runt sjön. Sen dumpade han mig hemma så jag kunde börja fräscha till mig. Dags för nästa fest. Vännen Emelie som fyllde år. När de drog ut på statt så åkte jag hem till Angelique en sväng. Fick dock börja bege mig hemåt till sängen när ögonlocken började falla ihop.

Påskdagen: Käk hos farmor nummer två. Älsklingens farmor alltså. Men den här gången var det inte påskmat. Däremot blev det massvis med mat som man åt, följt av efterrätt, följt av massa kakor. Sockerstinn och kolhydratladdad är jag nu så det räcker och blir över. Det har blivit några medvetna avsteg under både Sälen och påskhelgen, men nu ska jag upp på banan igen.

Får se vad Annandagen har att bjuda på. Blir troligtvis lugnt. Det är faktiskt till och med så att jag skulle vilja städa. Men får se vad det blir av det..

Update

Kategori: Dagbok

Nu har det hunnit bli påsk och vår ute =D Jag har sett tussilago, en humla (som jag dock inte hann klappa) och mamma visade stolt upp sina snödroppar i trädgården idag.

Lite update här nu då. Förra helgen fick jag hålla lite i Funky Kidz. En lek och en dans hade vi kommit överens om. Jag körde på lite påsk och fågel tema. Lekte en variant på "kom alla mina små kycklingar" och sen körde jag fågeldansen med dom =P Det gick riktigt bra. Var givetvis grymt nervös innan. Men det hör lite till tycker jag. På söndagen åkte jag till Karlstad och vara tränare på en simtävling.

Sen började det en lovvecka på praktiken. Super kul att få vara med på ett lov. Det brukar hända lite mer saker då på fritids har jag hört, eftersom det är fritids hela dagen. Lite var ordet, men det var kul iaf. Vi var på bio, fikade ute och skulle ha pyssel men det var inget jag märkte av särskilt mycket. På onsdagen gick vi med i påskparaden, och de som ville fick gå till biblan en sväng. Alltid nått, men ska jag vara ärlig så är jag lite besviken.

Nu har jag påskledigt långfredagen och annandagen, men sen drar skolan igång igen och mina två sista veckor ute på praktik. Tiden går så fort...

Sälen

Kategori: Dagbok

När jag hade slutat min praktik och älsklingen slutat jobba, så packade vi in oss i bilen och åkte genom snöstorm upp till Sälen. Vi kom fram kring 1 eller så på natten. Snabbt in med grejerna i stugan och raka vägen i säng. Hyfsat utvilade var vi på lördags morgonen när vi begav oss iväg och lånade hjälm åt mig och fixade liftkorten. Sen ut i backarna! =D Vi tog oss bort till Hundfjället där jag hade för mig att backarna var bättre för en rookie som mig. Det gick bra tills det började göra ont av pjäxorna.

Söndagen blev det till att hyra pjäxor. På toppen blåste det rejält så man blev piskad i ansiktet när man kom upp med liften. Det blev därför en kort dag i backen och vi åkte till sporttältet en sväng. Hittade dock inget värt att köpa. På måndagen blåste det igen, men vi var ute i backarna ändå så gott det gick.

Tisdagen innebar bättre väder och sista dagen på skidor. Så vi tog oss till östra Tandådalen där det fanns lite blåa backar som jag ville prova. Grönt och blått är min färg. Dock, när vi skulle åka till östra sidan så var tanken att vi skulle ta en grön "slinga". Den slingan bytte höjd bara sådär huxflux och jag var tvungen att ta mig ner för en röd backe. Vilket jag gjorde helt outstanding.

Kosten höll vi på stenhårt uppe i Sälen. Iallafall i stugan. Men i backarna så sladdade vi in på toppstugan och café pulsen och unnade oss (gjorde medvetna avsteg/val) lite granna. Det blev bland annat morotskaka, kladdkaka och världens godaste chokladboll ever. På kvällarna fyllde vi på vätskeförrådet med vin.

Onsdag och absolut sista dagen. Vi hade bokat en skotersafari och var taggade till tusen. Jag var även skitnervös självklart. Men men. Vi blev ett gäng glada som åkte på skotrar genom skog och mark efter en super nice gudie eller turledare or whatever. Det gick, upp, ner, höger och vänster. Som passagerar så hoppade och studsade man en aning också. Vi tog oss upp på Hundfjällets topp där liten som stor fick prova att köra. Fy fan vad bra jag var på det där =D Haha. Livrädd men det var livsroligt (är det ett ord ens?) På tillbaka vägen stannade vi till vid Lindalens fäbod och drack varm choklad och åt godaste kanelbullen.

På kvällen hade vi bokat bord på "Fjällis". Det vankades grillbuffé och det blev en del medvetna avsteg från kosten, men oj så värt det var. En majskolv har nog aldrig smakat så gott. Och jag har aldrig njutit lika mycket av sorbet som jag gjorde då. Vi tog oss hemåt, ytterst belåtna med sista dagen i Sälen. På morgonen efter städade vi stugan så som man borde städa sin egna lägenhet, och begav oss hemåt. Fantastisk vecka <3

VFU

Kategori: DagbokOj oj oj. Dagarna bara rullar på och ingenting blir skrivet i bloggen. VFU:n har rullat på och jag stormtrivs. Det är jätte roligt att vara ute och träffa barnen igen. Jag känner att jag har massvis med ny energi mot vad jag hade förra perioden. Sist hade jag nämligen precis börjat med kosten, så det är rejäl skillnad nu. Det fick jag även höra av min handledare. Flera hade sagt att jag såg mycket piggare, gladare och sötare ut =P Man blir ju generad alltså. Men mest glad givetvis. Det har påskpysslats lite grann och målats massvis med påskbrev. Jag fick även göra fiskar med barnen. De jobbade med bokstaven F. Jätte fina fiskar blev det.

     


På fredagen när jag slutat VFU:n och älsklingen slutat jobbet så åkte vi till Sälen. Vi kom hem idag, och besöket där kommer i nästa inlägg. Grymt kul hade jag där iaf. Imorgon ska jag till VFU:n igen. Så jag får ihop rätt antal dagar. Missade en fredag första veckan eftersom jag hade föreläsning då. Vill gärna inte plocka en dag hipp som happ långt fram i framtiden. Hellre nu mitt i.