Börjes barnbarn

föralltid

Fy fan vad jag är bra!

Kategori: Dagbok

God morgon eftermiddag.

Jag är nyligen uppkommen ur sängen. Jag överlevde andra natten också, men det var lite tuffare eftersom jag inte sov så bra efter första natten. Nu har jag sovit betydligt bättre. Ikväll går jag på sista natten. Det känns riktigt bra. Jag ska nog palla en hela vecka natt under min sista vecka.

Fick hem tentan idag. Betyget har funnits på hemsidan ett tag nu, men vågade inte lita på det helt eftersom en kurskamrat hade fått fel betyg där. Inte för att det händer så ofta tror jag, men ändå. Det stod ju faktiskt VG! Om inte det hade varit rätt så hade man ju blivit ledsen och besviken.

Men fy fan vad jag är bra! Det var ju 2 lärare med 2 frågor var. Ena lärarens frågor kändes riktigt bra, men den andres mycket sämre. Man kunde få totalt 4 poäng per fråga. De första två frågorna fick jag 3 p på varje. Den tredje frågan var den som gick betydligt sämre, men jag lyckades få 2 p där. Och på den sista. Haha. Det är den som får mig att må så bra! Jag fick fullpott! Jag var lite osäker på den eftersom jag skrev mycket utifrån mig själv och framförallt utifrån en annan bok som inte hade med kursen att göra. Jag gick ifrån den boken som vi egentligen skulle skriva utifrån, men jag fick fullpott!!! HAHAHA =D =D =D Jag är bäst!

Natten

Kategori: Dagbok

Första natten är avklarad. Det gick fint. Inget större strul med maskiner så det flöt på bra i ett lagomt tempo hela natten. Blev lite trött, men inte farligt. Kom hem strax efter 7.00 imorse, tog en svalkande dusch och la mig och sov. Vaknade några gånger så jag kände mig inte ordentligt utvilad när jag vaknade. Försökte sova lite till och nu har jag käkat och kollat på film. Känner mig lite matt i den här värmen. Om tre timmar går jag på natt nr 2.

Prison dancers

Kategori: Dagbok

Jag lyckades ta mig ut och nu har jag bränt mig på andra sidan av kroppen mot förra gången jag var ute. Great. Men men. Det gör lite ont, men jag ska nog överleva.

Försökte hålla mig uppe länge eftersom jag går på min första natt nu ikväll. Det blev, film, youtube och så gick vi upp till huset och klippte älsklingen. När vi kom hem fick älsklingen smörja in mig och sen låg jag och lirade Super Mario 3 till sent. För er som vill veta, så kan man inte få mer än 99 liv eller 4 rader med saker =P

På youtube så hittade jag nya dans favoriter - Prison dancers.

Radio Gaga - invänta refrängen =P


I need a hero - var uppmärksam vid 1.58 typ


Do the hustle - spana in när de skakar rumpa *asg*


Thriller - Michael Jacksson all the way

Det är svårt =/

Kategori: Dagbok

Det är inte så jävla lätt att ta sig ut i bikini och sola när man inte alltid är stolt över sin kropp och inte är trygg till 100% i den. Så jävla jobbigt! Det blir ju heller inte lättare när bikinitrosorna var nått så grymt för små.

Men jag vill ut. Och jag SKA.

Michael Jacksson

Kategori: Dagbok

Han är tydligen död. Eftersom han ansågs vara King of Pop så får han en liten hyllning av mig här på bloggen i form av bilder. Blir nog till att poppa lite låtar av honom senare.


         
r.i.p

Working girl

Kategori: Dagbok

Kom nyss hem från jobbet. Det ni! Börjes barnbarn is a working girl. Jobbade två förmiddagar och idag gjorde jag mitt första eftemiddagspass 14.30 till 22.45. Det kändes riktigt bra idag. Em kanske är något som passar mig att jobba på. Kände mig ganska pigg och alert. Visserligen krånglade inte maskinerna så mycket, så det kan vara det också. Hatar när maskinerna står stilla. Blir så attans rastlös då.

Två eftermiddagar till. Sen lite ledigt och på söndag kl 22.30 går jag på och ska jobba min första natt av tre i följd. Det kommer bli spännade att prova på. Sista veckan, som jag blivit tillsagd att jobba, så har jag fem dagar (dygn kanske man ska säga, eller?!) i rad med natt.

Midsommar

Kategori: Dagbok

Midsommarafton firades hemma hos sambons polare med partner inklusive en hel drös till. Från början var vi 6 st som käkade midsommarmat, drack och hade det allmänt trevligt. Det trillade in några till och det var fortsatt trevligt. Sen trillade det in ännu fler och jag började komma i pendling och blev labil. Det forsatte pendla hela kvällen samtidigt som det trillade in mer och mer folk. Jag vette fasen hur mycket folk det var som kom. Jag satt mest i soffan med guitarr hero world tour gänget och såg nya ansikten passera förbi hela tiden. Folket började så småningom droppa av och även jag och sambon tog cykeln hem.

Midsommardagen var givetvis väldigt slapp. Det blev att gosa kvar i sängen och sen i soffan med älsklingen framför tv/film.

Idag har det också varit slappt. Cyklade till badhuset och hade gruppen och sen hem igen. Mys med mat och film. Ska bege mig till sängen för imorgon ska jag jobba igen.

Snabbt om jobbet

Kategori: Dagbok

Tänkte slänga in några ord om jobbet. Jobbade i onsdags och torsdags. På onsdagen blev jag mött av en trevlig tjej som jag ska jobba med de första tre veckorna. Hon visade mig runt och kirrade lite kläder åt mig. Sen gick vi in i fabriken och så visade hon mig lite där och sen körde det igång. Det gick fin fint, men var givetvis helt slut i huvudet när jag kom hem sen. Andra dagen gick jättebra. Då fick jag en mer helhet om vad jobbet handlar om, så det kändes väldigt bra. Jobb imorgon igen efter en ledig midsommarhelg, som jag skriver om lite senare idag.

Jobba imorgon

Kategori: Dagbok

Årets SommarSim gick av stapeln ikväll. En tävling för alla våra tävlingssimmare i klubben. Jag hade några av mina små E-gruppare som jag är ansvarig för nu. Vet inte om jag har sagt det förut, men jag har bytt från B till E och samtidigt tagit ansvar för en X-grupp. Hade även en simmare med därifrån som tävlade. Duktiga var dom. Mina små var väldigt duktiga på starterna och målgångarna som vi tränade på i söndags =P

Nu ska jag bege mig till sängen. Ska nämligen upp tidigt och åka och jobba imorgon =D Fick samtal från min chef på manpower. Så jag ska vara på företaget kl 8.00 imorgon. Sänglandet för min del. Natti natt.

Drick inte vattnet

Kategori: Dagbok

Nu kan man inte dricka vattnet i stan. Stabilt värre...

"Dricksvattnet i Karlskoga har förorenats. Använd inte vattnet till dryck eller matlagning utan att först koka det. Vattnet ska koka upp så att tydliga bubblor syns." http://www.karlskoga.se/2404.html

Badhus renovering

Kategori: Dagbok

Samtalet jag väntade på igår kom till slut, men jag fick ingen mer information om jobbet. Han hade inte fått tag på de på företaget, så han ska ringa idag istället. Efter samtalet tog jag cykeln in till stan och närmare bestämt folkets hus där det var kommunfullmäktigmöte. De skulle ta badhus-frågan. Vårt badhus är i dåligt skick och det har länge pratas om nytt, men har kommit till att det bara blir en renovering. Renovering kräver att badhuset stänger nio månader, och det kommer inte vår förening att klara av. Vi samlades ett gäng för att göra en tyst manifestation och delta på mötet.Det är visserligen bra att det renoveras, men att det stänger kommer ju som sagt i klippet ta död på vår förening. Det var intressant att lyssna på deras möte och höra deras debatt. Återremiss kom fram två gånger, men direkt beslut röstades fram och det ska renoveras. Det diskuterades om lösningar för föreningarna som befinner sig i badhuset, så vi får se vad och om de plockar fram några praktiska lösningar åt oss. Det är sagt att det ska stänga mellan 1 april och 31 december 2010.

Inget gjort

Kategori: Dagbok

Jag har inte gjort nått alls idag än så länge. Det jag gör är att spela spännande onlinespel medan jag väntar på det där telefonsamtalet om detaljerna kring jobbet. Det ringde, men det var inte den jag trodde och hoppades på att det skulle vara. Anders övertalade mig till att följa med på regionsimmartinget. Min stabila Hanna som jag var tränare tillsammans med förut ska följa med. Så då kan jag också följa med om jag vet att hon är med. Jag vill inte åka ombord på Viking Gabriella med bara gubbarna.

Cash

Kategori: Dagbok

Slapp fredag. Hände inget speciellt vad jag kan minnas. Eller jo. Det som hände i fredags var att jag fick ett trevligt samtal om jobb. Mina kära läsare, jag kommer alltså inte att bli brun i sommar utan jag kommer få cash. Ta i trä och allt vad det nu heter för att det kommer förbli så och att inget kommer i vägen. Fattas bara att företaget sprängs i luften. Kan man ha sån otur?

Lördagen var också slapp. Åkte in till stan för att handla på systemet till kvällen. Då var det fest, typ, eller något. Umgås med min Batman är ju iaf det bästa som finns. Söndag, som det är idag är badhus dag. Säg någon söndag i mitt liv som jag inte har spenderat i badhuset... *tystnad a´la kyrkogård*Batman <3 Robin
på nyår

Skolavslutning

Kategori: Dagbok

Idag har det varit skolavslutning för mina bröder och min kusin, med flera =P Började dagen tidigt och åkte med familjen på minsta lillebrors avslutning i kyrkan. Det är så himla vackert. En mycket fin tradition för den skolan som han går på. Jag själv gick också där och hade alla sommaravslutningar i kyrkan. I 6:an fick jag dessutom vara fanbärare *mycket stolt* Barnen sjöng massa fina sånger så man blir helt tårögd. Smink är ganska onödigt en sån här dag. Efter avslutningen åkte vi hem och då skulle andra lillebror på sin avslutning. Jag följde med mor och far till affären. Handlade det som behövdes och sen hem och duka osv. Andra lillebror kom hem och det blev avslutningsfika. Sen iväg igen. Denna gång till min lilla kusin som slutade nian. Hem igen för att bli hämtat av älsklingen som hade en mindre glad Smulan med sig i bilen. Dags för vetrinärbesök. Det gick kalasbra. Hon fick beröm för att hon var en så snäll kisse när hon fick vaccinet. Därefter följde en mysig eftermiddag och kväll.

   Dukat för avslutningsfika
                Tårtan som jag har dekorerat
    

Kissekatt, sugen på räkor

Grattis Depp =P

Kategori: Dagbok

Börje har namnsdag idag, det vill säga, min blogg och min farfar. Johnny Depp fyller 46 år idag. Och idag har jag varit en sväng på stan och i Örebro med min älskling. Kvällen spenderades i badhuset och nu framför Hell´s Kitchen.

Imorgon blir det nog lugnt. På torsdag händer det grejer. Då är det skolavslutning för mina små bröder. Ena slutar första klass och den andra slutar sjuan. Min "lilla" gosiga kusin som går ut nian. Helt insane. På eftermiddagen ska vi iväg med Smulan till vetrinären.

Barnbarn

Kategori: Dagbok

Jag är ju faktiskt inte bara Börjes barnbarn. Utan jag är faktiskt Aulis och Lauris barnbarn också. Min mormor Auli skulle ha fyllt 80 år idag om hon hade levt. Hänvisar tills min systers fina inlägg om mormor Auli.

Jag var bara 4,5 år när mormor försvann ur mitt liv. Minns inte dessvärre inte mycket, men jag känner en saknad som är så svår att beskriva.

Valet igen

Kategori: Dagbok

Sveriges nationaldag idag. Dagen inleddes med att städa. För sen fick jag och älsklingen besök här av älsklings syster, far med fru och farmor. De skulle få fira honom eftersom han har fyllt år, men det har inte funnits tid till kalas. Så det blev kalas här med bullar, kakor och kladdkaka. Även blågula "dammsugare"/punchrullar, dagen till ära. Kvällen har spenderats framför tvn. Jag har tittat på nationaldagsfirande och sen på underbara Magnus Betnér.

Imorgon är det val, för den som har missat det. Jag hade förmodligen gjort det om jag inte fått hem röstkortet. Min reaktion var "jaha? ska jag rösta?" Och följdfrågan på det var "vad i helvete är det jag ska rösta på?" Efter ett tag insåg jag att det var till Europaparlamentet (vad fasiken det nu är för nått?)

Så nu efter Betnér så har jag gjort lite research om partierna och hittade en bra sida - Europaportalen. Jag tror jag vet hur jag ska rösta imorgon...

Europaparlamentval

Kategori: Dagbok
Vad ska man rösta på?
Jag gjorde bara för skojs skull ett test. Klicka på bilden så kommer du dit.

Love at first sight

Kategori: Dagbok

Jag är så övertaggad så det är helt sjukt. Älsklingen bestämde sig igår för att han skulle städa idag. Då hade vi ett eventuellt besök inbokat någon gång under helgen. Jag var ganska likgiltig, kan man nog säga, när det kom till städningen. Slappa, är det enda jag har i huvudet just nu efter tentan igår.

Älsklingen kom igång med städningen, och jag tror det var nånting som han sa, som fick mitt hjärnkontor att snurra igång. Sen sa det bara pang bom tjoff och vi grejade runt i lägenheten som bara den. Älsklingen putsade fönstren så fina så ujujuj. De nya gardinerna är uppe. Vi bytte även gardiner i matrummet. Småprylar plockades undan. Det dammades och sopades.

Vi hämtade även blommorna som vi fick av älsklingens fader och dessa placerades ut i lägenheten. Det blev riktigt mysigt och hemtrevligt. Flyttade även på soffan så vi fick ditt den "nya" byrån som vi köpte på pingstkyrkans secondhand. Den var som skap´t för att stå där vi hade tänkt.

Sen, mina vänner. Sen hittade jag en säng. It was love at first sight. Den ska baske mig bli min. När jag såg den så föll allting på plats. Jag såg framför mig hur perfekt det skulle bli i lägenheten då. Jag måste bara ha den. Jag har aldrig haft ett sånt här ha-begär nånsin.

Sommarlov

Kategori: Dagbok

Tentan är avklarad och det är blandade känslor. 2 lärare med 2 frågor var. En lärarens frågor gick skapligt bra. Jag är nöjd där iaf. De andra två frågorna gick det lite sämre med. Ena var nog mer katastroflik. Den andra gick an, men jag vette fan om jag lyckats svara på frågan helt. Skrev en hel del utifrån mig själv. Besked skulle komma före midsommar iaf. Nervvrak fram tills dess? Nej jag ska försöka slappna av. 1,5 års studier är avklarat. 2 år kvar. I sommar ska jag antingen sola och bli brun och jävligt läcker, eller så ska jag tjäna pengar. Får se vad det blir.

NU HAR JAG SOMMARLOV!

Tenta imorgon!

Kategori: Dagbok

Tenta om 9,5 timmar. Ska lägga mig i sängen och läsa på anteckningarna och imorgon är det bara att hålla tummarna och hoppas att jag har alla delar med mig i huvudet. Och har huvudet med mig också förstås.

Kissekatten är återställd till sitt vanliga jag igen. Här är en äldre bild på sötnosen när hon hjälper mig att plugga. Det är ungefär så här det brukar se ut när jag pluggar =P

Plugg och smulpaj

Kategori: Dagbok

Jag är inte ett dugg taggad inför imorgon av olika anledningar. Tentan har jag pluggat till idag också, förstås. Skrev nyss ut mina anteckningar i pappersform och ska ta och läsa igenom några gånger och markera det viktigaste.

Förutom pluggat så har jag haft och göra med Smulan. Lilla Smulpajen. Hon spydde upp en hårboll, och efter det mådde hon inte bra alls. Skippar detaljerna, för jag vill inte skrämma slag på hennes riktiga matte ifall hon skulle kika in här. Smulan mår betydligt bättre nu iaf.

Åter till studierna.

Tentaplugg

Kategori: Dagbok

Pluggar som en dåre inför tentan på onsdag. Det går skapligt bra faktiskt. Har sammanställt litteratur, föreläsningar och gruppuppgifter och kopplat ihop dom med målen för den här delkursen. Jag tror jag är färdig med sammanställningen iaf. Men sen ska jag läsa igenom allt och reflektera lite själv om vad jag tycker, och framförallt för att få ut om jag verkligen har förstått ordentligt.

Tenta är defintivt ett ord som inte klingar positivt någonstans för en student. Möjligtvis att det innebär slutet för en kurs/termin, men annars... nope...