Börjes barnbarn

föralltid

Första doppet

Kategori: Dagbok

Gårdagen var det jag och älsklingen med mat och nam-nam framför tvn. Tittade på Robinson finalen och sen på Hancock. Imorse vad det lugnt för min del. Sen tog jag en promenad i den stekheta solen till badhuset och hade mina två grupper. Älsklingen kom och hämtade mig där och vi begav oss ganska snabbt ut på en mc-tur. Det blev även ett första dopp för sommaren. Hade dessutom min rosa bikiniöverdel =D Det ni!

Brännt mig

Kategori: Dagbok

Anonym gissade rätt. Bra jobbat =) Den är riktigt bra den filmen.

Idag fyller min älskling år. Men han jobbar idag. Ikväll blir det bara han och jag. Kalas blir det på diverse håll och kanter nästa vecka och helg. Jag har inte gjort mycket alls idag. Har suttit ute i solen (jag lyckades bränna upp mig lite) med lovely och bara pratat. Mys-pys <3 Och varmt. Gick in ganska nyss och slog in present till min älskling och även till mamma på morsdag imorgon. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.... invänta att min älskling kommer hem <3

Filmcitatet

Kategori: Dagbok

"Jag har alltid varit gammal. Men vet du vad? Det gör inget. Om musklerna värker är det för att de har använts. Det är jobbigt att gå uppför trappan... eftersom jag har gått i dem varje kväll för att sova med min älskade. Jag har en del rynkor... men har solat i många underbara timmar. Jag ser ut så här för att jag har druckit och rökt... levt och älskat, dansat, sjungit, svettats... och gökat mig igenom ett ganska bra liv... om jag får säga det själv. Det är inte så farligt att åldras. Det är nått man förtjänar."

Gissa filmen?

Sista telebilden

Kategori: Dagbok

Rast från sista telebilden för den här terminen. Helt sjukt vad fort det har gått. På onsdag är det tenta dags. Fy fan. Hoppas det går vägen. Jag har nog missat att tala om att jag budade lite på tradera. Vann totalt tre stycken ögonskuggor. Yeah! =P Fick den ena, hm igår. Dessutom fick jag reda på att mina kläder från Ellos hade kommit. Hämtar de kanske senare idag. Efter telebilden ska jag upp till banken och drar nog en sväng genom centrum.

Jag vill!

Kategori: Dagbok

Plugg plugg plugg... Hade en bok att läsa den här veckan till imorgon. Förra helgen tänkte jag att jag skulle läsa lite i taget varje dag. Yes. Sagt och ogjort. Jag har läst hela dagen idag med andra ord. Men jag fick en liten kick på vägen. Var nyss inne på klassrumssidan (it´s learning) och såg att jag hade fått VG på examinationsuppgiften! Fy fan vad bra =D

Måndag minns jag inte riktigt vad jag gjorde. Det var nog en slö dag. Tisdag kväll var det badhus som vanligt. Igår var också slött, men på kvällen gick jag med familjen på Rising stars med Helen Sjöholm och massa barn från grundskolorna och kulturskolan. Suveränt bra. Och jag bara längtar tillbaks till när jag dansade.

Jag vill börja dansa igen!

Lite uppdatering

Kategori: Dagbok

Helgen har traskat förbi. Om inte minnet har svikit mig så var vi till älsklingens mor på torsdagen. Hon hade båda sina bröder på besök, så det blev mat och fika. Tog en sväng på stan med älsklingen på fredagen och på kvällen var det fest. En ganska lugn sådan, men väldans trevligt att träffa min vän. Hon betyder så mycket. Jag fick med mig lite smått och gott därifrån =P Dagen efter tog vi en sväng in till pingstkyrkans secondhand. Älsklingen köpte en grej till sin mor och dessutom hittade vi en liten hylla med litet djup. Passar alldeles perfekt på den lilla väggen med det lilla djupet =P Måste ha varit ödet för det var inte många dagar sen som jag funderade på vad vi kunde placera där för att utnyttja lite yta.

Lördag kväll var vi hos älsklingens far och åt grillat. Stannade kvar där och tittade på Robinsson. Attans bananer! Jag ville ju att Nina skulle åka ut. Blomman är ju en värdig vinnare. Men men. Nu får jag väl hoppas på att någon av de värdiga vinnarna som är kvar tar hem det hela. Igår var det söndag och var som vilken söndag som helst. Hade badhus med min väldligt lilla X-grupp. Det var en som dök upp. Direkt efter har jag lilla E-gruppen =P Bara flickor den här gången. Jag fick larma och begav mig sen mot Colluseum för att träna Body Balance. Jag förstår fortfarande inte hur jag kan tveka på att träna ibland. Det är ju så underbart!

Vardag och ingen vanlig dag

Kategori: Dagbok

Förutom att titta på ESC så har jag haft gruppträffar och telebild. Försökt plugga lite smått. Har haft mina simmare. Och sen inte så värst mycket mer. Vanliga vardagar helt enkelt, sen jag kom hem från LedarCamp. Igår däremot var ingen vanlig idag =P Ingens födelsedag vad jag vet om, men jag var på utbildning på Recipharm. Lite intressant sådär, men det blev lite segt att sitta och lyssna. Korvstoppning proffessional. På kvällen var jag i badhuset och sen blev det Mentalist och Hell´s Kitchen. Läste även de sista sidorna i litteraturen till idag. I detta nu käkar jag frukost och ska strax ta bussen till LC och träffa gruppen för att göra en uppgift.

ESC analys

Kategori: Dagbok

Så här medan maten står i ugnen kan jag väl dra min analys av ESC. Det har varit allmänt dåligt med bloggande för min del (nu igen?!) och det måste bli skärpning.

Men angående ESC.. Det var ingen låt som var direkt superbra. Tyvärr alltså. Och det var heller ingen som var direkt katastrof. Tyskland möjligtvis med sin Dita von T. Jag förstod inte riktigt. Satt som ett frågetecken under hela deras låt. Men några låtar tyckte jag var lite bättre och får bli värda att nämnas medan jag väntar på min mat.

Island - riktigt duktig sångerska. Söt. Och väldigt fint smink =P Precis så som jag vill sminka mig =P
Portugal - En folklig, söt, hippie, let´s dance Kitty. Gullig låt som man blev glad av tyckte jag.
Azerbadjan - Arash och Aysel. Ni hör ju hur fint bara namnen låter ihop =P (Dock inte min stavning på landet?)
Albanien - Helt okej låt och bra röst på lilltjejen, men det lät bättre när man inte såg det blå monstret och tandtrollen.
Storbritannien - En helt okej låt.
Finland - Finska techno Eminem? Jag ville dansa till det, så låten var bra med andra ord =P
Spanien - Tyckte jag hade en helt okej låt med den blonda Carina Berg.
Turkiet - gick väl an också.

Som min bror (som också börjar blogga btw) noterade, så hade vi katastrofalt tråkiga kommentatorer. Vi borde ha haft Wiklund och Herngren som sitter i Wipeout. Då hade de där tre timmarna skrattas fram.

Maten börjar bli klar, så jag får väl avsluta med att säga att jag inte tyckte det var något märkvärdigt med Norges låt. Jag hade ganska höga förväntningar på låten eftersom det skrivits så om den i tidningarna.

Ledarcamp 2009

Kategori: Dagbok

Ledarcamp 8-10 maj 2009

Bussen gick från Karlstad med Värmlandsgänget, men jag och två till hoppade på i Kristinehamn. Några lekar på bussen. Framme i SkövdeBillingehus fick vi lägga undan packningen i ett rum och så började vi leka direkt. Vi blev 59 st unga ledare från Värmland, Västmanland och Västra götaland. Delades in i grupper och fick köra "dollarjakten" med Urkraft. Massa samarbetsövningar där man kunde tjäna dollar beroende på hur bra man samarbetade. Galet och kul. Sen blev det middag utomhus i ett enormt tält. Där fick vi rumsindelningen och sen valfritt. Jag och min rumskamrat hämtade packningen och gick till rummet och bekantade oss och la oss tidigt.

Lördag förmiddag innebar föreläsningar. Några bra och några bättre. Meningen  var sen att vi skulle ut, men eftersom vädert var lite sämre så flyttades en föreläsning fram i planeringen och så gick vi ut sen när vädret hade blivit bättre. Då delades vi in i nya lag och skulle bege oss ut på en slags orientering i grupp. De här lagen var vi kvar i sen på kvällen. Då fick vi välja en låt från en singstar skiva som vi skulle uppträda till. Vi fick förbereda lite och sen fick vi besök av några duktiga dansare som lärde oss dansa bugg =P På hotellet spelade ett band just den kvällen och de hade sett oss när vi övade och ville att vi skulle komma ut och dansa när de spelade. Sagt och gjort. Haha. Sen gick vi tillbaka och hade singstar show. Mitt lag var bäst givetvis! Sen blev det valfritt och jag gick till sängen. Det var en dag kvar på campet.

Söndag och sista dagen hade vi fått välja vad vi ville göra. Antingen klättrade i den enorma klätterställningen/tornet, självförsvar eller mental träning. Klätterställningen lockade, men jag är lite chicken av mig, så det får bli en annan gång. Jag tog mental träning och fick en väldigt inspirerande föreläsning med, han som jag inte kommer ihåg vad han heter just nu. Grym bra var han! Campet avslutades med en föreläsning med Jim Thuresson. Han var helt suverän! Definitivt en av de bättre föreläsningar jag varit på. Därefter gick bussen hem efter en mycket intressant, spännande och rolig helg!

Bilder kommer senare....

Check?

Kategori: Dagbok

* Fixa lite ordning och reda - check
* Beställa böcker - check
* Packa - NOT check!

Inte så jätte bra. Men jag ska försöka vara på alerten imorgon och packa efter telebilden. Det är ju inte direkt något speciellt jag ska ha med mig. Bara kläder och glatt humör. Jag får verkligen inte glömma det sista! ;-) Haha. Det var värre på lägret när vi skulle ha stormkök och mat. Sånt kan man bli onödigt nervös över. Lite lilleskutt över´t.

Ordning och reda..

Kategori: Dagbok

Jag fick in uppgiften en kvart före inlämningstid. Well done. Tack till syster som korrigerade lite åt mig. Uppgiften slutade med en sida för mycket. Får se vad det blir för respons på det. Resten av dagen spenderade jag i soffan förutom när jag gick till affären och inhandlade belöningen.

Nu kom jag nyss hem från gruppträff. Vi gjorde en gruppuppgift. Imorgon är det telebild och om jag ska gå på den, så kan jag inte stanna och göra några uppgifter eftersom jag ska åka till Skövde imorgon. Helt galet vad fort tiden går. Jag minns när jag sa att "ähh, det är inte förrän i maj". Inga direkta tankar om det än. Min tanke nu var att försöka få lite ordning och fokusera på det.

Intervju

Kategori: Dagbok

Mm, den där tändstickan jag snackade om var intervjun som jag är nyligen hemkommen ifrån. Det var på Manpower och killen där var jätte trevlig. Ska träffa honom igen och skiva kontrakt och grejer. Sen blir det utbildning på Recip där jag och några studenter till ska finnas tillgängliga som extra personal. Det har inte riktigt sjunkit in än tror jag =P

Men nu blir det plugga av. Om 4 timmar och 20 minuter så ska uppgiften in!

Comhem off track

Kategori: Dagbok

Det får bli plugg i högt tempo imorgon, om det nu är möjligt att plugga fort? Jag åkte till badhuset och hade X-gruppen från 18-21. Fick även ha A-gruppen idag. Det gick fin fint. Sex tycken kom till X-gruppen idag. Bra bra. Sen hade babe handlat mat åt mig och skjutsade hem mig till The Mentalist och Hell´s Kitchen. Pallar inte att plugga nu. Tänkte bege mig till sängen. Kanske gå upp när älsklingen kommer hem. Han jobbar 22-06 inatt =/ Huamej!

Comhem hade ett härligt driftavbrott ikväll också. Skönt att jag missade det. Hade jag haft en inlämning eller något annat trevligt så hade jag nog lackat ur nått så grymt.

Godnatt!

En tändsticka

Kategori: Dagbok

Jag har klippt, klistrat och raderat en massa i min uppgift nu. Låter logiskt va? Det börjar få en vettig struktur nu iaf, men än är det dessvärre mycket kvar innan jag kan känna mig nöjd. Orden behöver läsas och omformuleras en hel del vet jag redan nu.

Fick ett samtal förut som rubbade min studietakt lite grann. Men samtalet tände även en liten tändsticka i den annars jävligt svarta tunneln. Så det känns bra.

I´m moving on

Kategori: Dagbok

Fy fan vad bra hon är! Hon hamnade alldeles för mycket i skymundan. Vilken röst och vilken kanon låt. Jag ryser och grinar nästan varje gång jag tittar på den på youtube...
 

Vilken skillnad

Kategori: Dagbok

Det är en så sjuk skillnad på motivationen från när jag började på universitet och nu. I uppgiften jag ska göra ska jag skriva om "min ledarskapsfilosofi". Egentligen en uppgift som är klippt och skuren för mig. Passar mig som handen i handsken. Men motivationen och orken finns inte där. Jag vet att jag skrev lite om det i någon av de tidigare kurserna och har nu suttit och letat runt lite bland gamla uppgifter. Käre värld vad seriös jag var då. Eller så var det rentav en bättre kurs? Det var framförallt i en av kurserna som jag hade massvis med idéer och filosofier om mitt ledarskap. Får väl tacka mig själv att jag var seriös då, så det underlättar för mig nu när jag är mindre seriös.

Ska leta vidare och sen ska jag trixa ihop skiten.

Morgon

Kategori: Dagbok

Försökte komma upp ganska tidigt idag och jag tycker att jag lyckats riktigt bra. Jag har redan satt igång två tvättmaskiner. En med sängkläder och en med handdukar. Största anledningen till att jag måste upp tidigt är ju plugget. Måste bli klar med den där satans examinationsuppgiften. Jag började faktiskt lite på den igår. Ibörjan av den här delkursen hade jag en hel del tankar om uppgiften, men nu är det bara negativt. En skit uppgift. Det skulle verkligen behöva storstädas här också. Så risken blir ju att jag städar istället för att plugga (som vanligt med andra ord)

Igår hade jag förresten uppstart med min andra nya grupp. X-gruppen. Fem stycken av elva inskrivna dök upp, så det är bra. Det kändes riktigt bra. Jag är taggad att få den gruppen att fungera. Direkt efteråt hade jag E-gruppen. Dessvärre inte fullt lika mycket energi där från min sida. Får se hur det blir till hösten. Kanske satsar helhjärtat på X istället. Kommer ju vara instruktör på Funky då också, så det måste till lite mer energi där.

Nej.. dags att sätta igång med pluggandet. Och så Lugna Favoriter förstås. Bra plugg-musik!

Lägret, valborg och 1 maj

Kategori: Dagbok

Lägret blev helt okej. Roligt. Och så är det ju spännande när man kommer nära inpå folk på det sättet. Vi fick välja lag, så alla försökt komma bort ifrån ordinarie lärcentrum grupper. Väldigt skönt att träffa andra. Jag hamnade i ett kalas bra tjejlag. Vi kom tvåa efter övningarna/lekarna/tävlingarna. Vi hade bra ledare där ute, och fick med lite bra ord om ledarskap: "Prestigelöshet i ledarskapet. Ledaren kan inte allt. Rimliga krav. Krav som positivt ord."

Valborg blev inget märkvärdigt. Jag och älsklingen funderade på om vi skulle åka och titta på någon brasa, men det blev mat och film istället. Vi har ju faktiskt en del filmer som vi inte har tittat på än. Det blev Blood Diamond med DiCaprio. Bra film. Lite gripande också. På håret till att börja grina. Huamej.

På 1 maj följde jag med mamma, pappa och lillebror och tittade på demonstrationståget. Inte så mycket att titta på, men det var skönt att bara vara ute och umgås med familjen. Vi åkte hem igen och mamma visade stolt upp sina blommor och sen blev det grillat. Grillad majskolv med smör och salt är bra grejer det. Jag var även tvungen att ta en bild på våra speciella vitsippor som växer på gården. De har oanturligt många kronblad (klicka på bilden) Senare på kvällen blev det fest. Blev mysig stämning där på slutet. Fick även en liten tankeställare.