Börjes barnbarn

föralltid

Thailand 2009

Onsdag 21 oktober
Avrese dagen. Vi var uppe tidigt på morgonen. Inte ens tvn ville ha oss uppe. Gjorde ett misslyckat försök till att äta pan pizza till frukost. Bussen gick 06.20 från oss och sen byte vid busstationen. Ytterligare ett byte i Västerås. Framme på Arlanda blev det lite väntan. Incheck. Strosade runt lite. Lunch. Gick sen till pass- och säkerthetskontroll. Smidig som man är så får man mens med tillhörande värk precis då. Great. Ombord på planet så hamnade vi i närheten av familjen Krångel. Ännu mer great. Tappra försök till att somna, men hjärnan vägrade stänga av helt. Blev en hel del läsning och de hade faktiskt god mat. Lååång flygtur och värst var det när jag frågade Simon hur länge vi hade flygit, 4 timmar. 6 hela timmar kvar! Trodde jag skulle avlida, men jag klev av planet omkring 05.30 (thai-tid) i Bangkok.

   

Torsdag 22 oktober
Möttes av värmeväggen och thailukten när vi klev av planet. Letade taxichaufför. Hittade ingen så vi bytte till kläder efter väder. Ringde taxi killen. Fann varandra och åkte iväg. 3 timmar. Rejäl AC. Trevlig chaufför. Dock så väckte han mig typ varje gång jag somnade med diverse utrop som: look elephant, toilet?, thirsty?, look bangkok... Anlände till huset i Hua Hin kring 10-tiden och la oss direkt för att sova ikapp missade timmar. Tanken var att gå upp vid 12 och äta lunch, men vi sov till 17. Då gick vi till den svenska resturangen som drivs av Perry med fru, och den ligger precis utanför området. Hem igen och sov vidare.

  

Fredag 23 oktober
Sov länge. Hade tänkte hyra moppe, men receptionisten hade gått för dagen. Blev taxi ner till stan. Svepte igenom "Shopping Mal" (ett äldre varuhus) och köpte lite növändigheter, typ handsprit. Sen gick vi ner till smågatorna kring Hilton/McD. Hittade en resturang som hette Bam bam. Käkade grymt goda räkor där och faktiskt ännu godare vårrullar. Besökte internetcafé. Gick till bussen, men de hade slutat gå redan, så vi försökte hitta taxi. Märkligt nog så finns de aldrig när man behöver dom. Tog första doppet i poolen. Käkade på Perry´s. Simon hade feberfrossa. Tog med en bild på vaktkatten. Jamade som en galning på kvällarna och gick sina turer uppe på muren.

   

Lördag 24 oktober
Upp tidigt och hoppades på att receptionisten även skulle vara där på lördagar. Det var hon, så vi hyrde moppe. Badade. Käkade hos thailändska Miss Mjau (stavas typ Mieuw) där man får mat och dryck för två för 100 baht (20-25 kr) Moppade ner till "Market Village" (nyare varuhus) Köpte glasögon. Hade ju glömt mina hemma! Köpte hårspänne och örhängen på Spice och fick typ rabatt lappar. Käkade på Railway resturangen, som ligger rakt ovan nattmarknaden. Ingen hit. Knallade sen på nattmarknaden. Köpte Buddha åt mamma (som det tydligen var smygporr på under) Handlade frulle på hemvägen och chillade sen på altanen med bok i näven.

   

Söndag 25 oktober
Vintertid hemma i Sverige, men i Thailand sken solen som bäst. Vi tog pool sidan i besittning. Sola. Läsa. Dopp i poolen. Sola. Läsa. Dopp i poolen. osv. När vi fått nog av det goda och behövde komma undan solen en stund, så moppade vi till Takiab (förorten där vi bodde en sväng 2007) Käkade på U-sa-mas, där vi åt den första goda thai-maten förra gången. De höll måttet än. Visiterade Takiab´s strand och havet. Solen hade delvis flytt stranden, men sol var det sista min uppbrände karl behövde. Doppade oss och saltet sved som fan i ögonen. Åkte till Oasis (baren som vi besökte då och då 2007) Som gäst ingår gratis biljard, internet, dart och nu hade de Wii också. Vi tog lite öl/cider, spelade biljard och surfade. Käkade mat där lite senare, innan vi åkte hem och sov. Det satt två stora grodor utanför vår grind när vi kom hem på kvällarna. En kväll när vi kom hem hoppade det runt fullt med småttingar på och runt altanen. Den här rackaren var på väg in i huset.

  

Måndag 26 oktober
Målet med dagen var mest att hålla Simon borta ifrån solen. Början av dagen spenderades på altan och plöja fler sidor i böckerna. Ångrade nu djupt att jag inte hade med mig resten av böckerna i Ringen triologin. När vi inte orkade läsa mer hade solen redan börjat sjunka på himlen och vi tog ett dopp i poolen. Åkte ner till Hilton kvarteren för att hitta nått spännande matställe. Det blev en svensk resturang där vitlöksbröden inte smakade vitlök, Simon beställe pommes men fick stekt potatis och det tog en evighet innan vi fick betala skiten. Tur att maten var någorlunda god. Spaghetti bolognaise för min del. Strosade omkring på smågatorna och fann en liten Häagen Dazs där inne där vi tog efterrätt. Varsin brownie/glass kombo. Behöver jag ens säga att det var gott? Promenerad lite till, men gatorna började sakta men säkerhet förvandlas till horkvarter så vi moppade oss hemåt i vänstertrafiken. Idag var det dock utan "ASIAN-lane". Det hade varit asiatiskt EU möte i Hua Hin under helgen, så det var en egen körfil endast för dessa och så var det poliser occh militärer överallt.

    

Tisdag 27 oktober
Kom upp vid lunch tid. Käkade hos Miss Mjau. Moppade till Market Village så Simon kunde köpa väskan han hittade förra gången. Stoppade fötterna i akvarium för 200 baht (40-45 kr) I 15 minuter mumsade fiskar på våra fossingar. Kittlade lite först, men när de blev många så kändes det snarare som lätta vibrationer. Hade nya fötter efter det och gick som på moln därifrån. Med fina fötter åkte vi till utsiktsplatsen. Vacker utsikt, men vi hittade inte viewpoint 1-3 den här gången heller precis som under 2007. Endast viewpoint 4-6. Men det räckte det med. Åkte till thai marknaden där det finns frukt, grönt och levande föda. Sprattlande grejer och annat som inte ska beskrivas varken till utseende eller lukt. Köpte med oss lite frukt och ägg. Satte oss sen på altanen med böckerna och mumsig frukt. Käkade på Perry´s. Myste och pratade. Drog sen till McD i mörkret.

                  

Onsdag 28 oktober
Fick sms från Simons pappas frus bror med familj som skulle komma och kolla på huset någon dag. Vi hade inget för oss så vi kunde lika gärna ta idag. Åkte ner och käkade på Bam bam. Postade vykorten. Stannade vid internetcafé. Kostade 20 baht (4-5 kr) för en timme. Åkte till Market Village där vi skulle möta upp familjen. Köpte ett spänne för 4 baht (typ 80 öre, haha!) Det blev så lite eftersom jag hade de där rabatt lapparna. Köpte till presenter till mor och syster. Fikade på Starbucks. Familjen kom och vi åkte upp till huset och visade. Bråkade med Rubrikskub innan vi åkte ner till stan igen. Åt på Sara-Jane´s (som ligger bredvid Siam). Strosade nedre delen av nattmarknaden och köpte t-shirts till pappa och till bonusbröderna som bor hemma samt mammas kuddfodral. Moppade hem. Lite mer Rubrikskub och läsa. Upp täckte att äggen vi köpte igår var färdigkokta.

 

Torsdag 29 oktober
Simon stack iväg och köpte ofärdiga ägg till. Omelett och vattenmelon till frulle är inga fel. Den här dagen bestämde jag att vi baske mig skulle ha den där billiga thai-massagen som vi blivit tipsade om. Åkte dit, men det var fullt. Ledigt om 1,5 timme, så vi åkte cirka milen till den gigantiska buddhan (wat huay mongkhol). Och ja - den här stor. Åkte tillbaka och fick en timmes massage för 100 baht (20-25 kr). Ägaren hette Ploy och hade två till med sig. Ena hette Tik. Den gulliga vita, blinda pudeln hetter Judy. Söt värre. Drog ner till stan efter massagen och hittade en mysig pizzeria. Trevlig bagare. Upp till huset för bad och mys. Ner till stan igen. Käkade på Siam den här gången. Resturangen som blev en hit förra gången. Det var gott den här gången också. Aningens lite blodig köttbit för min del. Hade tänkt efterrätt, men det ingick ananas och whiskey efter maten. Det blev drinken Pink Lady istället som serverades i ett glas format till en kvinnokropp. Drinken var ju givetvis rosa. Kom faktiskt lite regn när vi satt på Siam. Gick på övre delen av nattmarknaden och fick sjalar och othello med mig hem. Spelade lite othello och kalaha på altanen innan vi besökte sänglandet.

            

Fredag 30 oktober
Solade och badade vid poolen. Åt hos Miss Mjau. Tillbaks till poolen. Moppade ner till stan och åt på "All in Hua hin". Nått tyskt ställe där de även har ost och köttgrejer över disk. Grymt god glass till efterrätt. Internetcafé. Betalade 50 baht (10-15 kr) för 2,5 timme. Åkte till Subway och köpte med oss mackor hem som vi mumsade på altanen samtidigt som jag läste sista raderna i Sagan om Ringen. Oj vad jag önskade att jag hade andra boken.

 

Lördag 31 oktober
Började på ny bok. Simon ville kolla på jeans, så vi åkte till Shopping Mal. Han fick två par med sig hem och jag köpte en Lee tröja. Ringde Mrs Peak om taxi till Bangkok, hemresan. Hoppades hon förstod mig rätt. Vi åkte till Winner (möbelaffär) för att leta safteybox. Hittade en liten och billig som vi tog med oss hem på moppen i äkta thati-style. Här åker hela familjen, fyra stycken kanske, på moppen. Och/eller så har de massvis med saker lastat på den. Valde mellan Perry´s och Oasis. Det blev Oasis och vi stannade till vid Market Village på dit vägen. Simon skulle kolla glasögon. Jag köpte en till(!) sjal. Uppenbarligen var det Halloween idag. Det hade vi missat. Det var en scen uppställd där de hade mer eller mindre seriösa framträdanden med en jury. Bland annat fick vi se en klockren imitation av Mariah Carey. Käkade på Oasis och stannade sen där och spelade både biljard, dart och Wii mellan ölen/cidern. Bekantade oss med ägaren Jim. Super trevlig engelsman. Det blev lite svårare att träffa biljardbollarna för både mig och Simon. Blev vatten och mat istället, men det slutade med att jag fick käka upp båda rätterna eftersom Simon uppsökte toaletten. Det började nu bli ganska givet att jag skulle köra hem. Hur det nu skulle gå till? Jim var dock superdupersnäll och skjutsade oss hem och en tjej körde vår moppe hem.

 

Söndag 1 november
Med tanke på gårdagen så blev det lång sovmorgon. När vi vaknat till liv så käkade vi hos Miss Mjau och tog det sen lugnt vid poolen på eftermiddagen. Spelade även lite beachtennis eftersom vi hade hittat det. Åkte sen till "Kim´s kitchen" som vi blivit tipsade om. Mysigt stället. God mat. Billigt. Jättebra meny! (Låg förbi tågstationen). Gick nattmarknaden och köpte varsin t-shirt till mina minsta två bonusbröder. Köpte med mackor från Subway och åkte hem. Simon släppte av mig vid massagen och jag unnade mig 1 timmes massage. Mumsade mackorna hemma och de sega, goda kakorna som vi köpte med den här gången. Läste på altanen i vanlig ordning. Örat hade börjat värka på mig och det var svårt att äta.

Måndag 2 november
Planen för dagen var att leta upp stranden som vi fått tips om. Så iväg for vi. Först kom vi till den ensliga byn (som vi fick höra om, så helt fel var vi inte) Ganska mysigt. Stor buddha på berget (inte direkt så överraskande). Och munkar som bodde i det urhuggna berget. Det tittade vi dock inte närmre på. Fin, men icke badvänlig strand. Letade oss vidare på andra sidan berget och fann Sai Noi beach. Knappt någe folk och därmed knappt några försäljare (skönt!) Inte heller den mest välskötta stranden av samma anledning, men den var liten och mysig. Dock blåste det en hel del denna dag så det blev mest solande och promenixande på stranden. Badandet blev i form av att stå en liten bit ut i vattnet och försöka att inte dras omkull av vågorna. En familj från Blekinge hade också hittat dit och jag blir som vanligt lika fascinerad och avis på barns naturligt sociala beteende. Käkade lunch där på stranden. Åkte hem när solen började traska neråt. Tog sikt på resturangen Lek-lek som sades skulle vara bra. Den var dock stängd så det blev lite fotmassage för min del och thaimassage för Simon innan vi käkade på Perry´s. På massagen fick vi reda på att det var en helgdag eller så i Thailand. Minns inte vad den hette, men de gör vackra kreationer av blommor som de har ljus i som det tänder och sätter kreationerna i vattnet. Och ber lite. Vi slappade lite hemma innan vi begav oss ner till havet för att titta på festligheterna. Simon köpte med McD hem. Själv kände jag mig lite matt. Solen hade tagit hårt på mig den här dagen. Hade till och med lyckats få lite färg på sidfläsket. Örat gjorde fortfarande ont till och från.

                   

Tisdag 3 november
Hade svårt att sova pga örat som ömmade och pulserade. Skit öra! Den här dagen kom regnet. Det var lite kyligt också så det var bara att dra på sig lite mer kläder. Chillade på altanen med en ny bok. Åt hos Miss Mjau. Gjorde ett snabbt besök på thai marknaden. Lek-lek hade öppet, så vi käkade där. Roliga felstavningar i menyn, men det var mindre roligt att behöva vänta på maten. Jag hann äta upp mitt innan Simon fick sitt. Mina räkor var inte särskilt goda heller. Inga dricks där inte. Uppsökte internetcafé för att uppdatera resdagboken en sista gång. Bidde dock inga bilder. Det bidde Error. Subway och vanliga mackor till kvällsmat följt av kakor och choklas tillsammans med bok. Örat var bättre. Kunde käka utan större problem.

Onsdag 4 november
Jäkla öra. Låg med onda örat upp, vilket resulterade i att det onda "vandrat" in i örat igen = mer ont. Vaknade av värken och provade vända åt andra hållet. Vaknade sen igen, med det onda närmre utgången. Vaxpropp kanske? Mum ringde på morgonen. Hon skulle komma och städa på em. Vi gick upp och käkade frulle och började packa lite smått. Mum kom och vi åkte ner till stan och upp i Hilton där det skulle vara fin utsikt. Hissar med glasrutor så man såg ut. Dit ska man dock inte om man är höjdrädd. Skit fin utsikt. Åt på Bam bam. De goda vårrullarna med den grymt goda såsen till. Skulle tydligen bara vara torkad chili, vatten och socker blandat. Hem och slappa och bada. Det var seriöst kallt. Käkade på Siam. Tog även drinkarna Grasshopper och White Monkey. Jättegott. Köpte ros av den halta gubben som haltat omkring i de där kvarteren varje kväll. Gjorde nattmarknaden och köpte kuddfodral till oss själva. Slappade hemma sista hela dagen. Kändes verkligen som "tillbaks till verkligheten" och var inte särskilt pepp på att komma hem till alla krav, måsten och tidpress och stress.

       

Torsdag 5 november
Vår sista dag i Thailand. Givetvis var i kluvna över vad vi skulle göra och vart vi skulle äta sista thai måltiden. Hade ju hittat en del favoriter. Vi packade och grejade det sista i huset. Lunch blev "same same" hos Miss Mjau. Äter alltid mig favorit, kyckling med cashewnötter där. Sen åkte vi på en liten tur med moppen. Blev en liten snurr så att vi hamnade nere i stan. På vägen tillbaka till huset stannade vi och unnade oss hela två timmar thaimassage. Det var lite skillnad och något så grymt underbart skönt! Hem och lämna tillbaka moppen. Chillade på altanen och bara njöt innan vi gick till Perry´s för en sista måltid. Mumsiga toast har de där. Hem till huset där taxin väntade på oss. Föraren hade uppenbarligen bråttom nånstans för det gick FORT samtidigt som det var skumpigt och ryckigt. Ingen skön tur kan jag lova. De vanliga procedurerna på flygplatsen. Åt mat och fikade. Shoppade lite sprit på taxfree. Lyfte runt 00.45 (thai tid). Nattflyg alltså. Vilket gjorde att flygturen kändes betydligt kortare. Lyckades sova ganska mycket. Fick äran att svara på en enkät på planet.

Fredag 6 november
Landade 05.35 (svensk tid) på Arlanda. Stockholm. Svensk mark. Vi möts av svensk gästvänlighet, svenska korridorer, svensk inredning, svenskt väder, svensk kyla och svininfluensan i tidningsrubrikerna... Åt en brie/salami macka och spelade lite othello i väntan på bussen hem.

Kommentarer

  • SysterYster säger:

    Tack för din otroligt långa men underbara update Lillstrumpa! Så skönt att du/ni är hemma igen :D



    Kram.

    2009-11-09 | 23:11:31

Kommentera inlägget här: