Börjes barnbarn

föralltid

Mattila

Hej hallå!
Jag kom hem igår eftermiddag efter ett läger från onsdag till fredag uppe i finnskogarna i norra Värmland. Specifikt i Mattila. Lägret var uppstart av de två sista delkurserna i inriktningen som ska samköras. På onsdagen lämnad vi universitetet vid 10 med buss upp till Mattila. Dumpade packning i stugorna och skjutsades bort till en vandringsled. Sen gick vi ett obestämt antal km (lärarna sa 6, på pappret stod 8-9, jag gissar skarpt på det senare) hem till Mattila med lite stopp på vägen för utbildningssnack, lunch och fika. Tog oss bl.a upp på ett litet berg med grymt vacker utsikt. På kvällen hade vi gemensam middag och vi bjöds på fläsk och nävgröt, som var vanligt förr i det området och som blivit en tradition som lever kvar. Riktigt gott var det och sen fick vi glass med hjortronsås till efterrätt. Mumma! Några gick och la sig och några sällskapade lite i stugorna först innan det var dags att sova.

Torsdag morgon vaknade vi upp med SNÖ utanför fönstren. Snön försvann senare under dagen. Dagen spenderades vi runt omkring finngården Juhola, ca 15 min promenad ifrån Mattila. Där gick vi en tipspromenadsslinga ute i skogen, lekte lite i skogen parallellt med prat om praktisk pedagogik och så fick vi ta en närmare titt på området med husen och gårdens historia. På kvällen grillade vi tillsammans och hade det allmänt trevligt.

På fredag morgon blev det till att städa och packa innan vi gick ut för sista dagen som vi spenderade i Mattila. Vi pratade lite om synen på naturen ur olika perspektiv och sen gick vi en bit in i skogen där vi bekantade oss med träd för att få ytterligare idéer till hur man kan arbeta praktiskt med barn i naturen. Mer hanns det inte med. Vi käkade lunch i Mattila, tömde stugorna och sen gick bussen hemåt efter ett toppen läger! Vi har varit ute så gott som hela tiden, haft ritkigt bra väder och fått med oss en hel del tankar om hur man kan använda naturen i praktisk undervisnig. (Mer bilder kommer förhoppningsvis senare när jag fått bilder av de som hade kamera med sig)

         
mattila.se                                                          

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: