Börjes barnbarn

föralltid

Pensionärsjävlar

Kategori: Dagbok

Gårdagen spenderades mestadels framför mina nya vän HP G72. Love. Det blev också lite tid i soffan med några filmer.

Idag har jag varit barnvakt hela dagen tillsammans med storasyster. Började hos m&p. Efter lunch tog vi bussen. Syrran och Julle hoppade av i stan och jag åkte vidare med de små grabbarna hem till min sida av stan. Gick direkt till pulkabacken där de fick åka lite innan vi gick hem till mig och kollade på en film och spelade lite spel.

Sen de åkte hem har jag kollat på tv och bekantat mig än mer med min nya kärlek =P Datorn alltså! Tittade på Föräldrafritt på tv. Spännande program. Måste försöka kolla nästa vecka. Sen började jag beta av Pensionärsjävlar på kanal5play. Fy fan vad bra! Både programmet och play.

Måste förövrigt uppdatera bloggen oftare. Har jag minne som en guldfisk, så jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde bara för några dagar sen...... Getting old?

Min

Kategori: Dagbok

Hello beautiful!http://www.netonnet.se

Den här blev min i måndags efter en tur in till Örebro med älsklingen. Började på Mediamarket, men hittade ingen värdig vinnare. Så vi drog vidare till Netonnet och fann vad vi sökte. Ny dator till mig =D

Julhelg

Kategori: Dagbok

Klä julgran: Dagen före julafton samlas vi traditionsenligt hos m&p för att klä granen. Jag mötte upp mamma och småsyskonen på stan för att inhandla julklappar och mat. Pappa plockade upp oss när han kom hem från jobbet. Hemma hos m&p laddade vi upp för käk. Sen blev det glögg och klä granen.

Julafton: Julafton börjar hemma hos m&p med julfrukost. Godaste frukosten på hela året. Och alla syskon samlade. Efter frukosten delade vi ut julklapparna som låg under granen. I år lottade vi inte, utan vi syskon gick ihop till en klapp till mamma och pappa. Det var det absolut roligaste att se nära mamma och pappa skulle öppna sina klappar. De blev verkligen glada =D

Efter klappöppningen blev det lite chill hemma innan vi åkte hem till farmor. Där blev det julmat och Kalle Anka - enligt tradition. Lite klapputdelning också förstås. Sen blev det en tur hem till Simons pappa. Skulle haka på de när de skulle skjutsa hem farmor Dagny till grannkommun och vidare till Simons mamma. Hos Simons mamma blev det julgröt och lite mer julklappsutdelning.

Slutligen landade vi hemma i vårt hus och sista klapputdelningen mellan mig och älskling. Hade gått och väntat hela dagen på det! Vi hade båda varit lite sådär finurligt kluriga och hemlighetsfulla. Älskling fick biljetter till Queen musikalen - We will rock you. Det blir en helg i Stockholm i januari. Av älskling blev det datorn =D Precis vad jag behövde. Min gamla sjöng definitivt på sista versen, och jag har varit på gång om att köpa ny dator i evigheter. Typ.

Juldagen: Mammas hyfsat nya mattradition innebär mat både juldagen och annandagen. Jag och älskling blev dock inbjudna på julmatsrester till lunch hos C-G och Elaine. Så vi började där. Trevligt att ses eftersom jag inte hann med att träffa dem på julafton. Efter maten så spelade vi ett julklappsspel. Qube - All sång på Skansen. Vet inte om det hade särskilt mycket med programmet att göra, men roligt var det =) Pest och pina att försöka vissla/nynna till Cotton Eyed Joe, så att någon ska kunna gissa! Haha. Stort tack till Elaine som kunde tolka min gestaltning =P

Efter besöket där åkte vi hem till m&p där det vankades kalkon. Yummie! Mätt och belåten var man ju sen vill jag lova. Mätt iallafall. Man kan också räkna ut att det blev väldigt lugnt efteråt. Jag satt med lite sudoku och årets pussel. Det var något år som det började komma 1000-bitar pussel i familjeklappen. Jag la sista bitarna på förra årets typ i.. dagen före jul tror jag =P Perfekt liksom. Tog bara ett år. Får se om jag kan slå det. Jag ligger bra till iallafall.

Annandagen: Mammas mattradition fortsätter. Och annandagen bjus det på revensspjäll. Jag minns att de var riktigt goda förra året, men efter revensspjällen jag fick hos Dan och Kristin under PIP... Det är svårslaget. Men mamma kan ju inte vara sämre. Käre värld vilka goda revensspjäll! Simon talade bestämt om för mamma att hon skulle se till att lära mig att göra sådär. Gott betyg alltså. Mamma blev glad över smickret. Det var liksom inte frågan om att äta för att bli mätt. Well, jag tror ni förstår hur gott det var när mammas revensspjäll fick så här många rader =P

En underbar julhelg har jag haft!

Bilder kommer senare när jag hämtat ifrån mammas kamera.

Mamma <3

Kategori: Dagbok

I måndags blev det en liten träff på lärcentrum för att planera vårt grupparbete som vi har över jul. Kändes smått förvirrat och oklart när vi började. Men sen började bitarna falla på plats och det känns jättebra. Det tunga nu är att försöka fixa det där arbetet som jag ligger efter med. Det vi fick i stället för en diagnos. Stör mig fortfarande på det.

Igår blev det en glad dag. Mamma fyllde år. Jag satt vid datorn och bokade hennes present, och även julklappen till min älskling. Sen till em/kvällen hämta vi syrran, hämtade ut biljetterna, köpte kort och åkte hem till m&p. Vi fick dock vänta på att pappa skulle komma hem eftersom han är inkluderad i presenten.

Det var så roligt när mamma öppnade presenten och såg biljetterna. Det är biljetter till Hjalmars Nyårskrock 2. Mamma såg så glad ut! =D Pappa också. Finns det något bättre än att se de man älskar glada?? =D Snacka om att jag längtar till jul nu. Jag vill se när älsklingen öppnar sin julklapp.

Projektboken

Kategori: Dagbok

Dags att uppdatera lite kanske eller...

Efter att ha varit lite intensivt ett tag nu så börjar det dala. Det är nu jag inser och hinner sätta mig vid bloggen för att dokumentera det som passerat.

Förra veckan låg allt fokus på den satans projektboken som jag skulle göra. En jättebra uppgift, men jag är så skoltrött nu så jag vet inte vad. Och sen när vi fick ett arbete på sex sidor istället för en diagnos, så ökade ju knappast motivationen. Jag kom tillslut igång med projektboken, och slet som en tog med den. Blev faktiskt ganska nöjd. Den skulle postas före 18.00 i torsdags. Min dans började 17.30, så jag tänkte ta bussen som gick 16.45. He he he.. Jag blev nog klar med projektboken 16.45. Så det blev stressigt värre. Efter dansen var jag helt utmattad både fysiskt och psykiskt.

Förra veckan i övrigt:

Måndag - Lucia, hände inget speciellt direkt vad jag minns.

Tisdag - Lillebror fyllde 15 i tisdags. Stor kille.

Onsdag - Jag hade min äldsta simgrupp i onsdags

Torsdag - Extra dans, både streeten och raggan. Inget badhus.

Fredag - Sista telebilden för i år. Var även barnvakt åt 3 av mina bonusbröder. Det blev en lååång busstur till min sida av stan. En film och en jäkla massa fika som mamma packat med.

Lördag - Dansshow! Streeten gick hur bra som helst, förutom början. Vet inte vad våra danslärare gjorde riktigt. Raggan gick bra den med. Lite små missar här och där, men inget katastrofalt misstag. Största missen var väl att vi inte tog någon bild på oss!!! Dåligt, dåligt.

Söndag - Klubbmästerskap, KM, i badhuset. Årets Simmare, Årets Uppkomling och Årets Kamrat utsågs traditionsenligt. Efteråt knallade jag över till Simons pappa där det vankades käk. Gött som fan var det.

Syskonfest

Kategori: Dagbok

Lördag 11 december
Då hade vi bokat sysonfest. Finally, typ. Väldans trevligt var det iaf. Det var alltså mina riktiga syskon med respektive som samlades hemma hos mig och Simon. Glögg, pepparkakor, lussebullar, alldeles för goda godbitar som Johanna hade gjort, chips, brieost... Och så Milla förstås =P Haha. Får ju inte glömma lilla busungen Milla - Mattes och Linas söta voffsing. Hon var överallt. Smulan var mindre förtjust. Hon fick gömma sig i sovrummet. Det blev lugnt sen när vi väl hittade något att ställa för den delen av huset.

Trevligt var det. Anna och Jarmo blev kvar på sofforna. Haha. Våra gubbar insåg att de "klaffade". Haha. Well well. På morgonen sen så beställde vi från online-pizza. Har inga bilder ifrån festen, så det får bli en på oss syskon när vi är små. Fina vi är va? Matchar liksom =P

Omotiverad

Kategori: Dagbok

Jag är galet omotiverad, så jag har inte fått mycket vettigt gjort den här veckan. Hmm.. jag var barnvakt en liten stund i... tisdags? Minns inte. Styrelsemöte i onsdags och lite styrelsejobb innan det. Igår hade jag extra dans både på streeten och raggan. Alltså dans från 17.30 till 20.30. LOVE! Tur nog så kunde min tränarkollega ta gruppen igår. Samma sak nästa torsdag då det är extra dans. De äldre simmarna fick klara sig själva. Måste prioritera dansen nu. För nästa vecka är det dansuppvisning.

Well.. inget plugg alltså. Det är det som jag är omotiverad till. Lyckades komma igång med projektboken igår lite grann. Så det ska nog gå vägen, men det känns tungt. Orkar inte. Vill inte.

Btw, så missade jag att nämna att jag nästan krockade med Paolo Roberto förra fredagen =P Han hade tydligen en föreläsning nere på skolan där lärcentrum ligger. Tur att jag hade sett affishen. Annars hade jag blivit mer chockad. Jag gick hem ifrån föreläsningen och i tunneln påväg mot stan så passerade jag Paolo med 2 mm. Men det kopplade inte att det var han förrän han hade passerat när jag hörde hans röst när han pratade i telefon =P Det är fränt att möta/se kändisar =P

Ikväll blir det chill antar jag.

Funkyshow 2

Kategori: Dagbok

På söndag förmiddag, före Luciadoppet, var det dags för Funkyshow i Kristinehamn. Strul har det varit med Funky både i kga och i krh. Men det har allt blivit bra tillslut.

Rebecka kom och hämtade mig. Sena var vi båda två, så vi kom iväg sent, tyvärr. För sen i Kristinehamn så körde vi helt fel och blev ännu mer sena. Väl på plats blev det ändringar av manuset som vi hade skissat ihop. Så det var bara att strukturera om. Jag och Rebecka hade blivit tillfrågade om vi kunde vara konferencierer. Med fyra danser och ombyten, så det kändes det lite svettigt, men det var lika bra att ta på sig det. En utmaning och ny erfarenhet blir det ju iallafall.

Vi drog igång med genrepet, och då strulade musiken =/ Det hackade i låtarna vid minsta lilla danshopp nästan. Framförallt i min och Rebeckas låtar. Vår vanliga tur kände vi. Genrepet drog därmed ut på tiden och showen kom igång lite sent. Men när vi kom igång så flöt det på jättebra. Jag och Rebecka samspelade utan dess like och fick till både ombyten, barnpassning och konferencier snack med bravur. Vi är bäst! Under showen så hackade det bara i två låtar, och det var endast små hack/hopp i låtarna, så vi kunde köra på ändå. Det är tur att jag och Rebecka kommer att ses på den egna dansen nästa termin. Annars skulle det kännas väldigt tomt.


Jag och mina Funky Kidz i krh

Luciadoppet

Kategori: Dagbok

Den magiska helgen tar slut alldeles för snabbt! Fantastiskt roligt har det varit. I lördags åkte jag dit strax efter 14 för att ställa i ordning omklädningsrummen med spel, papper, kritor, tv:n, fixa ljusen osv. Sen började det tärnor och tomtar dyka upp. Då blev det liv och rörelse kan man säga =D

Det har varit aningens trångt pga renoveringen. Betydligt mindre utrymme mot vad vi brukar ha, så det blev till att samsas om det lilla som fanns. Men "finns det hjärterum, finns det stjärterum". Jag hade placerat luciatåget lite annorlunda i år, så lite orolig var jag eftersom inte alla hade hunnit vara med och träna på det. Men det blev hur bra som helst! Riktigt snyggt faktiskt.

Och som vanligt på Luciadoppet var det sång, dans, simuppvisning, vattenbaletten, fackelsim och lilla lucian (lucian på flotten). Artisterna i år var riktigt grymma: Harisa Murtic, Tomas Brink och fantastiska Felicia Fernandez Lauri och Thomas Ngai. Rysningfaktor när Felicia sjöng Metallicas låt Nothing Else Matters. Thomas spelade piano. Vackert!

(bilder kommer senare)

Genrep

Kategori: Dagbok

Imorgon är det dags. Mysigaste helgen under hela året. Ja, jag tror faktiskt jag vågar säga så. För det är det ta mig fan =P Underbara LUCIADOPPET.


Luciadoppet 2008 - hade både luciatåget och baletten med Hanna...
I wanna be a rockstar <3


Jag började dagen med segare än segast - telebild. Nog för att jag tycker matematik kan vara roligt, men den här föreläsaren.. Det är snudd på att jag börjar ifrågasätta hur fasen jag kan tycka det är roligt med matte. Eller ja. Mest blir jag trött på att han repeterar matte från typ mellan/högstadiet. Något som vi borde kunna eftersom man ska ha G i Ma A för att få läsa utbildningen överhuvudtaget. Lite repetition, fine. Men jag vill ha mer av den didaktiska biten. Det kommer på uppgifterna visserligen, men jag vill ha det i föreläsningarna. Det känns som att man bara sitter av tid nu. Istället för att slösa bort tid så ägnade jag mig åt projektboken istället. Letade och spånade idéer i litteraturen. Så lite idéer har jag nu. Det kommer att bli en budgetvariant på projektbok, men det kan nog bli bra det med. Något som däremot är bra med den här snubben är att han ifrågasätter alla lärcentra om deras bild och ljud i sändningen. Majoriteten av grupperna sitter typ utanför bild och det hörs skitdåligt när de pratar. Så det är han bäst på. Gött att någon äntligen tar tag i´t. För det är sjukt störande att vissa efter snart 3 år i telebild fortfarande inte kan fixa bra bild och ljus eller ens hantera dosan. Inte för att jag är särskilt teknisk av mig, men att hantera dosan med zoom/styr-funktionen är fan inte svårt!

 
Luciadoppet 2009 - hade bara baletten det här året tillsammans med Hanna..
Michael Jacksson - Earth Song

Efter föreläsningen tog jag mig hemåt och laddade upp för genrepet. Back to the fun stuff =D Så fort jag klev in i badhuset och fick se dekorationerna och känna stämningen så blev jag helt glad i kroppen och i hjärtat <3 Samlade det som fanns på plats av mitt luciatåg och inväntade starten på genrepet. Lite nervös var jag allt eftersom det är lite nya placeringar i år, som heller inte alla hade varit med och övat på. Övningstiderna blev ju lite fucked up pga renoveringen mm. Men det gick bra och jag fick höra att det såg bra ut från några föräldrar, så det känns bra =) Bättre ska det bli imorgon med placeringarna, och sången. Det vet jag att det blir =D Åhh vad bra hela alltihop kommer att bli imorgon.

Men nu måste jag sova, så jag är pigg och kry imorgon! God natt.

Stripaerobic!

Kategori: Dagbok

Sexy! Watch out liksom =P

Helt galet rolig kväll på Colluseum i torsdags. DANCENIGHT och det var afrohouse som påminde kanske lite om afron vi brukar köra, men det var betydligt mer gund a´la house. Sjukt kul! Och så blev det raggadance som var en hel del bekant i från vårt eget CC dance. Stegen kände ju igen från raggan som jag normalt sett dansar på torsdagar. Fick avstå den igår =/ Trist att allt verkligen ska krocka den här terminen. Men men.. Roligt hade jag och roligast blev det på slutet när vi körde STRIPAEROBIC! Mer åt poledancing skulle väl jag säga. Vi använde oss av Body Pump stängerna som rekvisita =P Porrigt värre var det i salen =P Haha. Nej fy fan vad kul det var! <3

Sjuk?

Kategori: Dagbok

Söndag: Först Funky och Bliss i Kristinehamn. Sista gången, så föräldrarna fick följa med in och titta och dansa. Det gick jättebra. Med Blissarna blev det bara att nöta in danserna, och det gick suveränt bra. De kan danserna nu. De var så duktiga! Hem från Kristinehamn och iväg till badhuset. Hade min yngsta grupp som hade krympt i storlek. Några var iväg på tävling i snöovädret. En liten behändig grupp hade jag. Direkt efteråt blev det övning med luciatåget. Vi övade på att gå. Lite annorlunda placering på luciatåget i år pga renoveringen. Den placeringen har jag spånat på förut. Jag tror det kan bli riktigt bra! Hoppas bara att alla simmarna hittar rätt till helgen!

Måndag: Upp till m&p och barnvakta lite. Blev kvar och pratade med mamma. Älskling hämtade och skjutsade mig till badet där jag hade stämt träff med Malin. Vi skulle rota i kontainern (vårt provisoriska luciadoppsförråd) efter pynt och ljus m.m till Luciadoppet. Det såg mörkt ut där ett tag (höhö, vi använde ficklampor), men tillslut så hittade vi mina ljus. Underbart. Behöver bara köpa några par extra kronljus till luciakronan. Ljuskronan skulle dessutom kläs av en florist och Malin skulle lämna in den. Ännu mer underbart.

Igår & idag: Jag känner mig lite hängig =/ Typ sjuk. Inte bra! Kan ju absolut inte vara sjuk i helgen då det vankas Luciadopp och även Funkyshow i Kristinehamn. Så jag har stannat hemma och inne. Kallt är det ute för den som inte visste det. Jag har städat på mitt vis (alltså rotat igenom och organiserat flyttkartonger) och tittat på tv. That´s it. Plugg? Det vet jag inte ens vad det är längre. Den är satans ma-projektboken vi ska göra är jag väldigt otaggad inför. Noll idéer so far. Men det kommer väl. Åter till soffan och tv:n.