Börjes barnbarn

föralltid

Yeah!

Kategori: Dagbok

Jag har läst ut ena rapporten för nästa vecka. Yeah!

Läs-tekniken

Kategori: Dagbok

God morgon. Har en del att göra nu innan vi åker till Sälen sen när älsklingen slutat. Så det är bara att ligga i.

Sen var det någon Sara som frågade om tekniken som jag har försökt börja använda =P Det är inget märkvärdigt egentligen. När jag läser litteratur så antecknar jag väldigt mycket. Sjukt mycket egentligen och ofta skriver jag av det som står i boken, för att jag tycker det är så bra formulerat. Det förstör flytet i min läsning, speciellt nu när jag läser rapporter som är galet tröga och seg-lästa. Dessutom tar det en hel del tid. Såå, jag försöker läsa lite längre bitar och sen sammanfatta med egna ord. T.ex. läsa ett kapitel och sen försöka skriver ner det som var viktigt i kaptilet med egna ord. Oftast blir det bra mycket kortare, man förstår anteckningarna bättre och jäklar vad fort det går med läsningen i jämförelse =P

Som sagt, inget märkvärdigt. Det är säkert många andra som gör så här redan, men jag lär mig bäst genom skriva/anteckna, så då blir det lätt att jag fastnar i alldeles för mycket skrivande och det tar alldeles för lång tid att läsa igenom litteraturen då.

Nu så

Kategori: Dagbok

Nu vill äntligen blogg fungera. Grattis. Nu har jag äntligen tittat på Let´s Dance. Vad i helvete? Jag förstår seriöst inte. Men här är mina åsikter iaf:

Molly – Inte hennes bästa dans, men jag gillar att hon fått sån attityd att hon t.o.m klipper till Tony.
Gudrun – Kändes lite som hennes dans. Riktigt fint var det.
Marcus – Njaa
Elin – Jättefint
Mattias – Han såg väldigt mogen ut och det var fint, men det såg faktiskt lite obekvämt ut.
Rabih – Första gången jag blev imponerad av honom. Han var verkligen engagerad den här gången, eller iaf syntes det att han var engagerad. Han tappade attityden i ansiktet ibland, vilket jag tyckte förstörde lite grann, men annars bra.
Agneta – Helt okej. Inte fantastisk, men jäkligt bra. Cool klänning.
Willy – Haha, det bästa han har gjort. Riktigt sött och fint var det =P
Claudia – Fantastiskt bra
Stefan – Superfint. (Men jäklar vilket gulli-gull det är mellan Stefan och Malin. Vad händer?)

Och vad ska man säga? Hur kan Agneta åka ut? Och hur kan hon stå där i botten med Elin? När det finns tre, Marcus, Willy och Rabih som är så mycket sämre? Vart är Let´s Dance påväg? Ändra röstsystemet säger jag, som många andra inne på tv4.se forumet. Jag skulle hellre se att de två, tre eller fyra som hamnar på botten utav juryns poäng, får publiken rösta på vilka de helst vill ha kvar.

Nej.. nu blir det Robinson...

Den nöjda fiskaren

Kategori: Dagbok

En fiskare hade avslutat sitt arbete för dagen och satt intill sin båt på stranden. En rik affärsman passerade och upprördes över att se fiskaren lata sig på stranden och titta på solnedgången.

- Varför är du inte ute och fiskar? frågade affärsmannen.

- Därför att jag fångat tillräckligt med fisk för idag. Nu sitter jag här och tar det lugnt och njuter av eftermiddagssolen, svarade fiskaren.

- Varför fångar du inte mer fisk när du har tid över? sa affärsmannen.

- Vad skulle jag göra med den fisken? undrade fiskaren.

- Du kan sälja den och tjäna mer pengar, blev svaret.  Med pengarna kan du köpa en motor till din båt. Sen kan du åka längre ut på havet och fiska på djupare vatten, fånga mer fisk och köpa nylonnät.  Det kan ge dig ännu mer fisk och ännu mer pengar. Snart kommer du ha tillräckligt med pengar för att köpa en båt till. Sen kan du bygga upp en hel fiske flotta, sälja den och tjäna massor av pengar.

- Vad ska jag göra sedan? frågade fiskaren

- Sen kan du varva ner, ta det lugnt och njuta av livet, sa affärsmannen.

- Det är ju precis vad jag gör.

Läsa och ny teknik

Kategori: Dagbok

God morgon. Dags att börja läsa igen då. Tänkte påbörja nästa veckas läsning nu, och se hur det känns. Om det flyter på. Vore ju förbaskat skönt om det gjorde det. Läsningen ska göras med annan teknik, som jag egentligen borde ha haft under hela min studietid, men det har kommit till och från.

Let´s Dance ska jag titta på senare när jag tar lunch och SYTYCD får spelas in och tittas på senare det med.

Blev inget Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Mådde genast bättre efter ett samtal med insatsstyrkan (syrran alltså) Nu har jag skrivit en planering, och denna ska hållas minutiöst. Då kommer det gå vägen.

Är skapligt nykommen hem från kalas hos Frida som fyllt år. Mycket trevligt må jag säga och mycket god smörgåstårta som hon hade gjort själv.

Nu ska jag kolla på Let´s Dance i efterhand.. Vem åkte ut den här gången?Uppdate: Hmm, det gick tydligen inte så bra, eftersom programmet inte är slut på tvn än =P Jaha.. Vad gör man då i ca 10 minuter? pluggar kanske

Update igen: Det blir inget Let´s Dance ikväll. Det får bli imorgon istället.

Inte lika glad längre

Kategori: Dagbok

Läser, läser, läser, läser och läser.. men ändå känns det inte som att jag kommer någon vart. Håller på med sista rapporten, och jag har inte hittat någon direkt fråga som väckts utan jag har snarare fått bilden av specialpedagogik lite klarare. Har fortfarande ett gäng (alldeles för många) sidor kvar, men den är sjukt trögläst.

Planen var, och är, att åka till Sälen på söndag. Komma hem på onsdag. Dock så måste jag hinna läsa nästa veckas rapporter tills på torsdag morgon då frågorna för nästa litteraturseminarium ska upp + att jag ska hinna göra en observation och diskutera det med LC-gruppen. Och titta på någon film. Hur ska jag få detta att gå ihop? Jag vill ju till Sälen med min älskling <3

Den glada jag, är inte fullt lika glad längre..

Pluggat lite

Kategori: Dagbok

Irriterande när blogg inte fungerar. Tur att det bara var ett kort inlägg...

Jag har läst en hel del idag. Skrivit lite i litteraturseminariet. Intervjuat mamma. Åkte till CC (gymet) och letade grejer till Funky Kidz. Nästa vecka drar det igång =D Drog hem. Kirrade lite käk till Robinson. Sablars att inte Jimmy åkte ut! Nu ska jag skriva ihop intervjuerna för imorgon ska vi sitta på msn och diskutera.

Brieost abstinens!

Kategori: Dagbok

Jag får brieost absinens. Snacka om att vara skadad. Det är Robinson alldeles, alldeles strax. Självklart vill jag ha en brieost och mumsa på då.

Pumpen gick kalasbra =) Jag var glad när jag åkte dit, glad under passet och ännu gladare när jag åkte hem =P

Pumpa =P

Kategori: Dagbok

Att jag ens tvekade. Det är klart jag ska gå på body pump idag!

Jag har läst ett bra gäng med sidor av kurslitteraturen, faktiskt. Blir mer av den varan imorgon. Och så ska jag intervjua min mor.

To do:

Kategori: Dagbok

     


Tvätta och plugga...

På hugget

Kategori: Dagbok

Hemma från dag 2 i Karlstad. Jag kom visserligen hem för ett bra tag sen, men har gjort lite annat i mellan. Gick till LC direkt och skrev ut rapporter som ska läsas. Kom hem, handlade, lagade mat och åt. Slappade en liten stund innan badhuset. Och det är därifrån jag kommit hem nu. Inga direkt gladare besked om schemat i Karlstad. Det är bara att bita ihop. Trots det känner jag mig på topp. Jag är på hugget. Jag känner mig glad. Och jag har min egen teori om vad det beror på. Gött som fan är det iaf! =D

Känner mig lite utslagen

fast glad =D

I will survive

Kategori: Dagbok

Jag överlevde iaf kursstarten. Men samtliga studenter såg helt mosiga ut på slutet. Haha. Vilken syn det måste ha varit för läraren. Hon tog det ganska lugnt med oss. Fullmatade med information som vi var.

Jag måste hålla mig i fas i den här kursen. Ordentligt i fas. Minst lilla miss så är det kört ungefär. Känns som att det kommer bli så iaf utifrån det schema vi har fått.

Intressant att vissa var väldigt anti när det gäller de nya studiegrupperna. På sätt och vis förstår jag dem, men de får baske mig ta och anpassa sig precis som vi andra mindre grupper har gjort förut.

Jag vet inte om jag vill skriva mer på analysen. Känns som att jag bara kommer förstöra den då. Upplägget är bra, men kort. Så det blir nog till att skicka in den som den är nu. Hoppas på det bästa. I värsta fall får jag ta min första komplettering.

Ska skriva några rader i reflektionsloggen nu på en gång tror jag och sen ska jag nog läsa några rader i Sagan om de två tornen, som påbörjades för ett ganska bra tag sen. Den har legat orörd i flera månader förutom i lördags när jag plockade upp den en stund.

Kursstart imorgon

Kategori: Dagbok

Skrev iallafall ihop opponerigen och skickade iväg. Kollade igenom arbetet, men det blev inget med analysen. Jag får ta det imorgon.

Badhuset gick fint. De simmade kalasbra och jag fick ut all information, har skickat ut på mail och lagt ut på hemsidan. Garderat mig till tusen på den fronten.

Nu har jag mentalt förberedd.... naah.. redo... eller nej.. jag känner att jag fysiskt kommer att klara av imorgon... hmm.....

....jag har inget val. Jag måste iväg imorgon. Godnatt.

Morgon

Kategori: Dagbok

God vette fasen alltså. *suck* Det där att man lär av sina misstag är ju bara bullshit. För somliga. Jag la mig själv inatt helt i sin ordning, men både medvetet och omedvetet orolig som man är, så blir det ingen bra sömn. Vaknar till och från. Somnar tillslut och blir väckt av att någon ringer på dörren. Klockan halv sex eller så. Inte så svårt att lista vem det är. Rummel och Rabalder innan han slocknar. Inte bredvid mig dock. Han skaffade sig en annan vän. Jag försöker somna om men det går inge bra. Larmet ringer vid åtta och jag stänger av skiten direkt för lite mer sömn behöver jag. Jag somnar tillslut om, men en halvtimme senare kommer Rummel och Rabalder in till sovrummet. Jag vaknar. VAD I HELVETE SKA MAN ENS FÖRSÖKA SOVA FÖR? Det är överskattat.

Tog en dusch för att piggna till lite. Min tanke med larmet kl åtta var för att jag skulle komma upp i god tid för att hinna greja med vetenskapliga. Korrigera analysen och skriva några rader om opponeringen innan jag ska till badet. För det blir full rulle i badet med båda grupperna. Lappar som ska delas ut osv. Så jag vet att jag kommer vara helt slut när jag kommer hem. Och då behöver jag börja förbereda min hjärna för morgondagen. Uppstart av Specialpedagogik kursen inne i Karstad. Två dagar. Uppgift som ska in på fredag. Med mera, med mera. Skulle inte ens få plats med att skriva upp allt som oroar mig.

Dags att köra igång. Bussen går vid 13.45 och då är det bäst att jag kommer på den. Skjuts är ju uteslutet en sån här dag.

Nersjunken i soffan

Kategori: Dagbok

Peter åkte ut. Lite tråkigt tycker jag. Men är glad över att han var med så jag har fått en helt annan uppfattning om honom.

Lördag har gått i det softa tecknet. Och soffa. Började med att kolla SYTYCD reprisen. Sen korrigerade jag det vetenskapliga arbetet. Bara lite kvar där nu. Gick och handlade. Bänkade mig framför ytterligare repris. Denna gång Project Runway följt av Ace Ventura som går för fullt. Just nu reklam. Sen blir det Robinson.

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Då var det dags igen. Jive och quickstep.

Stefan Sauk - Okej. Kommer inte på något mer...
Molly Sandén- Snacka om att komma ur sitt skal! Vilken härlig energi. Det kommer gå spikrakt upp här ifrån.
Snickar-Willy - Haha. Kan man säga något annat?
Elin Kling - Aarå, helt okej. Glatt och lite energi.
Peter Wahlbeck - Det gick väl sådär. Tån begränsade kanske lite, men nja.
Marcus Birro - Njaa här också.
Claudia Galli - Grym.
Rabih - Nej! Jag skiter i om han har lite ont. Ut ska han.
Agneta Sjödin - Suveränt. Synd på snubblingen där, but still my rockstar.
Gundrun - Riktigt bra jobbat.
Mattias EMD -

Överlag lite halv mesigt idag tycker jag. Bäst idag är Agneta, Gudrun, Molly och Claudia.
Mattias ska dansa också.

Vem blir det den här gången?

Sunes sommar

Kategori: Dagbok

Jäkla sidnummer. Vi satt och grejade med sidnummer i en evighet. Fick hjälp av goaste Göran på LC, och sen kirrade jag Camillas helt på egen hand. Snacka om kaxigt stolt jag blev =P Men sen gick det helt åt skogen med Idas. När jag kom hem la jag ner helt vad korrigering av arbete heter. Chill för hela slanten blev det. Tittade på Sunes sommar <3 innan jag kröp till sängs.

Fortsatte chill idag och tog lite sovmorgon. Skönt! Tar kanske tag i arbetet lite senare idag. Eller så grejar jag med lite annat. Får se. Tar dagen lite som den kommer. Jag har ju lördag och söndag på mig att korrigera också.

Klockan 17.00 ska jag dock sitta klistrad framför tvn!
Då ska min bloggvän <3 vara med i förkväll!!!

Dags för opponering

Kategori: Dagbok

Sitter på LC nu och väntar in mina studiekamrater. Dags för opponering. Sen är det korrigering på arbetet kvar och sen ska det in. Då är inriktningen över. Sen blir det specialpedagogik i ett halvår. Följt av en kurs till och sen är det examensarbete. Så långt vill jag inte ens tänka nu...

Återseende

Kategori: Dagbok

Efter den underbara duschen tog jag bussen till LC och skrev ut arbetena och lite information till nästa kurs som startar upp på måndag. Tog bussen hem och när jag klev av bussen visade det sig att en gammal klasskompis åkt med samma buss, fast hon satt längre bak. Jag har stått ute och pratat med henne en ganska bra stund. Så roligt att ses igen! Hon har bott och pluggat i Skövde ett tag nu, och jag hittade hennes blogg och läste att hon hade kommit hem. Jag funderade en och sjuttio gånger på att jag skulle höra av mig till henne. Det är givet att vi ska ses igen, prata minnen och gå ut och dansa =D

Mmm...

Kategori: Dagbok

... GOD MORGON =D

 

Nu är jag redo för att opponera efter en underbar dusch.

Studentliv

Kategori: Dagbok

Det är nog flera som känner igen sig.
Speciellt den där saken på huvudet.


Går inge bra

Kategori: Dagbok

Åh vad jag inte alls har kommit igång med analysen. Det blir till att sitta inatt, garanterat.

Poppar barnmusik =D

Kategori: Dagbok


Så pass bra ligger jag inte till att jag kunna unna mig lite pump. Kanske på onsdag. Funky Kidz danserna kom äntligen, så jag var tvungen att kolla igenom de och börja lyssna på musiken. Det är så himla kul =D Sambon kommer återigen bli miljöskadad och gå runt och sjunga på barnsånger eftersom jag gör det när jag övar. Haha.

Jag har iaf skrivit in alla intervjuer på datorn och skrivit empiri/resultat-delen. Korrigerat en del felaktigheter också. Ändrat till 1,5 radavstånd. Poff så blev arbetet genast lite större. Vad bra man mår då! =D Nu är det den tunga analysen kvar. Får jag till den, så borde det vara piece of cake därifrån sen med slutsats och sammanfattning.

Någon som vill sätta en slant för när jag kommer skriva in de sista orden i mitt arbete? Det ska skickas till opponenter onsdag morgon kl 9.00.

Upp och iväg...

Kategori: Dagbok

..och intervjua barn. Sen skriva skriva skriva skriva skriva på arbetet. Men lite sugen är jag på body pump. Får se hur jag ligger till ikväll.

Gårdagen på Wickan

Kategori: Dagbok

Jävligt nice kväll igår på Wickan. Man kan ha sjukt kul att bara och sitta och glo på folk. Speciellt när man är i bästa sällskapet <3

Idag hade jag mina grupper i badhuset. Och där flyter det på. Uppflyttningar på gång, så fyra av mina flyttades upp och jag får nya från medleygrupperna nästa söndag. Planeringen är klar och godkänd. Sen när jag kom hem blev det mat och Robinson på tv4-play. Jag har inte pluggat med andra ord. Inte bra alls.

Imorgon blir det mer intervjuer med barn. Behöver mer underlag. Sen måste jag skärpa till mig. Arbetet ska skickas till opponenter onsdag morgon. Älsklingen börjar jobba 6.00 då, så jag sa att han får räkna med att se mig sitta uppe då och fortfarande skriva...

Nu blir det sängen så jag kommer upp till intervjuerna imorgon. Måste hinna äta frulle innan. Jag har två timmar på mig att beta av intervjuer på. Mycket bra.

Godnatt.

SYTYCD

Kategori: Dagbok

Har precis kollat på reprisen. Tiden passar ju inte alls längre när det börjar 21.00 istället för 21.55 på tisdagar. Favorit paret är just nu Legacy och Kahtrin. Annars gillar jag allihop =D Love. Lättare att säga vilka man tycker ska åka ut. Det var helt rätt båda gångerna.

Pluggandet då? Hehe eh, ja.. Jag kom inte upp den tiden jag hade tänkt, och SYTYCD måste jag bara se. Så jag får dra igång nu istället och lägga i en ännu högra växel - för ikväll ska jag ut <3

What a...?

Kategori: Dagbok

VAD I HELVETE
Vad hände egentligen?!
Min fula ankunge åkte ut...
skit

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Let´s Dance är ett bra program tycker jag. Kan inte låta bli att skriva lite om paren =)

Stefan Sauk - Bättre den här gången. Gjorde betydligt mer intryck på mig.
Victoria Svensson - Ännu mer associationer fast denna gången till den fula ankungen. Hon kommer definitivt bli en svan i det här programmet. Jag tror på henne!
Mattias EMD- Gosch. Vilka muskler!! Eh just det. Han dansade också. Det var riktigt bra.
Molly Sandén- Bambi var en väldigt bra liknelse av Molly. Inte lika mycket bambi den här gången. Riktigt bra dansat tycker jag.
Snickar-Willy - Haha, igen. Utformningen på dansen passade honom klockrent tycker jag.
Elin Kling - Ujuj, vilken skillnad på energin. Jag kände att det gick genom tv-skärmen. Men vilken märkligt koreografi(?) Kändes lite för mycket trasdocka över det hela, vilket sänkte det hela.
Peter Wahlbeck - Märkligt att jag helt plötsligt kan börja le åt karln. Helt okej dansat.
Marcus Birro - Helt okej.
Claudia Galli - Vasst igen. Hon vet vart hon sätter fossingarna.
Rabih - Ja fast nej. Han är gullig, men det räcker inte.
Agneta Sjödin - Vackra kvinna. Hon är fantastisk.
Gundrun - Vilken inlevelse och närvaro!

Helt rätt med Rabih och Willy i botten. Rabih borde få en chans till, för jag tror han kan.. egentligen. Hans partner ligger dock långt ner på min lista utav dansarna. Willy däremot är bara ett roligt inslag och bra partner.

Då får vi se vem som ska kryssas över...

Klappa mig, nu!

Kategori: Dagbok

Intervjuerna gick kalasbra. Hade fått in många medgivanden. Hann med fyra intervjuer på lite mindre än en timme. Bra eller dåligt? Jag vet inte riktigt. Måste garanterat tillbaka på måndag iaf. Måste ha mer underlag till arbetet.

Jag skrev inte som en galning när jag kom hem =/ Jag fastnade totalt i ctv-play. Det var ingen bra plugg dag idag, men jag känner mig lite lugnare nu efter att ha gjort intervjuerna. Men när jag väl kom igång med skrivandet kom det en Smulan och la sig i protest över mina anteckningar och tangentbordet. "KLAPPA MIG. Ge mig uppmärksamhet." Jaja. Hon har nog inte fått tillräckligt av den varan idag. Och samtidigt så har hon lite rätt. Plugga en fredag kväll? Jag satsar järnet imorgon istället.


Uppmärksamhet, tack!
Ungefär så här. Det här är dock en gammal bild.Intervju

Kategori: Dagbok

Då var det dags att intervjua barn till mitt vetenskapliga arbete. Hoppas att det går bra och att jag fått in några medgivande från vårdnadshavare. Annars blir det knivigt. Får göra itnervju på måndag då istället.

Sen blir det till att skriva på som en galning.

Paus i studierna

Kategori: Dagbok

Julgrejerna är kvar. Jag kunde inte släppa plugget, vilket resulterade i att mina ögon gick i kors och jag glömde totalt bort va fan jag skrev om egentligen. Mitt syfte med hela arbetet var som bortblåst. Det som var så jäkla bra. Det var bara att stänga igen och gå och lägga sig och sova.

Kom upp sent, men har kommit igång skapligt med arbetet idag. Får väl ta och riva ner julpyntet nu när jag fortfarande har lite energi kvar. Borde knalla till affären också och köpa hem någon form av föda och kompis (brieost) att ha med mig när jag pluggar vidare.

Knut

Kategori: Dagbok

Ut med julen! Inte direkt. Måste plugga lite först, och sen när jag tappar tempot blir det till att städa undan julen lite grann.

Btw, tror ni jag hade träningsverk igår? Kunde fan inte gå i trappor. Så jävla nice! Haha =D Måste gå på pump igen. Dock inte idag. Har fortfarande träningsverk.

Provat body pump

Kategori: Dagbok

Nu är jag igång med det vetenskapliga arbetet. Har till och med gjort upp en planering för vad jag ska hinna med varje dag för att lyckas bli klar med arbetet i tid. Tiden blev ju aningens kortare än vad jag var inställd på. Men det är bara att hugga i. Kom ganska långt igår när jag väl kallade in insatsstyrkan, also know as STORASYSTER <3

Jag var även hurtig och provade på body pump som jag varit sugen på att prova på ganska länge nu. Carpe Diem och tänka positivt, liksom!

 

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Måste ju givetvis skriva lite om deltagarna i Let´s Dance nu när jag sett programmet. Jag och älsklingen hamnade på en fullsatt bio, Avatar kl 20.00. Så det blev att se Let´s Dance i efterhand.

Stefan Sauk - Helt okej.
Victoria Svensson - Jag associerade direkt till Askungen. Fast fotbollssko istället för glassko.
Mattias EMD- Jag förstå absolut varför Tony valde ut Mattias till sin toyboy =P
Molly Sandén- Lite drömlikt sådär a´la skolbal.
Snickar-Willy - Haha eh ja.. roligt
Elin Kling - Bra, men lite mesigt. Behöver energi där.
Peter Wahlbeck - Jag var mest fascinerad över att se honom seriös. Jag har lite svårt för honom, så det blev ett upplyft att bara se honom seriös och inte ständigt pratande och skrattande åt sina egna skämt.
Gundrun - Utstrålade verkligen dansglädje! Tummen upp. Hon blev flera år yngre genom att kasta glasögonen.
Marcus Birro - Mjuk, fint och snällt.
Claudia Galli - Vasst! Det syntes verkligen att det var lite högre nivå på dansen där.
Rabih - Helt okej. Lite gulligt.
Agneta Sjödin - Tobias sammanfattade henne klockrent. Vacker, roligt och intellektuell. Dansade vackert också.

Alla var riktigt duktiga tycker jag. Stefan och Rabih gav inget störra intryck på mig.

Äventyr med buss

Kategori: Dagbok

Det blev inget ute på innedagen idag. Det var lite kallt för det och tiden rullade på snabbt och det var väldigt intressant inomhus med den föreläsaren/pedagogen. Nu är det "bara" ett vetenskapligt arbete kvar i den här kursen - i min inriktning. Galet. Det känns som det var nyss jag skrev att jag skulle börja inriktningen och jag minns att jag skrev om hur taggade jag var. Ganska intressant med tanke på hur otaggad jag är nu. Hmm..

Annars har det blivit ett litet äventyr med buss de här innedagarna: kontantfritt.... chauffören och därmed även bussen och passagerare höll på att inte komma uppför isig backe, vi kanade ner istället... och idag gick det inte att stänga dörrarna på bussen, så vi fick åka och byta buss (vilket gjorde att jag kom sent, tur att man inte hade tenta, då hade jag kommit sent på ytterligare en tenta).....när jag väntade på bussen så hittade jag ett körkort..... väl hemma så missar chauffören en hållplats (dock inget ovanligt) med råge för att han pratade i mobil, illa.... och på stadsbussen fick jag uppleva den mest ryckiga resan nånsin med en chaufför som inte riktigt kunde det där med att hålla jämn gas...

Det är ganska mycket man får uppleva när man åker buss. Idag blev det andra gången som jag får åka med till bussgarage och byta buss. Jag har också varit med om en chaufför som vägrade ta emot en stor sedel/växla (dock inte mot mig, utan en annan). Missade hållplatser har hänt både en och sju gånger skulle jag tro. Vilket äventyr.

Innedag på KAU

Kategori: Dagbok

Boråt halv två inatt var jag helt klar med PM och postern. Gjorde i ordning för idag och totaldäckade i sängen. Upp och iväg till bussen. Kontakt fritt på Värmlandstrafik´s landsortsbussar nu. Dyrt så in i helvete. Så jag ska kirra respass imorgon om busstationen har öppet.

Redovisningen av postern gick kalasbra. Det var faktiskt riktigt roligt. Många olika tolkningar på uppgiften. Lika fast olika. Sen hade vi genomgång på hur man skriver vetenskapligt arbete. Jag tror jag vet vad jag ska skriva om nu. Kom på det inatt vid halv två när jag var som mest kreativ =P

Avslutade innedagen med gemensam middag. Vi blev fjorton stycken. Jättekul och är nyligen hemkommen därifrån. Nu blir det sängen för imorgon är det utedag på KAU =P Innedag fast lite utomhus i kylan ska vi vara. Godnatt.

Aldrig nånsin

Kategori: Dagbok

Jag har aldrig nånsin under hela min tid i skolbänken varit så omotiverad och bara önskat att det ska ta slut som nu. Trots att uppgiften är lite granna kreativ. Längtar till kursstart och hoppas att en ny kurs ska ge mig lusten och energin tillbaka. För den finns inte nu.

Det blev inge

Kategori: Dagbok

..och jag kom hem från Örebro, tomhänt. Det får bli en annan gång. In snabbt och hämta larmpluppen och direkt iväg till badhuset. Hem och kolla på SYTYCD, som tydligen var idag. Kl 21. Det som i normala fall brukar vara på onsdagar och alltid kl 21.55. Men men. Sen blev det film, och nu finns det även bilder från nyår ---> Enjoy.

A3 funnet

Kategori: Dagbok

Vi ska ha A1 format på vår poster som vi ska göra. Jag har hittat A3 som störst nu iaf här nere på lärcentrum. Får väl ta och sätta ihop fyra st sånna. Dags att fundera lite på layouten också. Annars har det gått framåt måste jag säga. Inte mycket kvar på PM:et.

Jag tar älsklingen med mig och åker in till Örebro...

Fången

Kategori: Dagbok

Inget ovanligt har hänt. På nyårsdagen pallrade jag mig upp till huset någon gång under dagen. Blev fångad i ett pussel som mamma och pappa hade påbörjat. Tog mig sen hemåt till älsklingen och troligtvis spelade vi tv-spel. Minns inte. I lördags gjorde jag ett försök till att börja plugga, men det blev att passa lillebror istället. Följde med honom till isen så han fick åka av sig lite. Sen tv-spel förstås. Igår var det tradtionella Fångarna i badet följt av tränarmöte. Fången i badhuset hela den dagen. Förutom på fm då jag slängde förbi biblioteket och lånade böcker till studierna. Så idag har jag ägnat mig helhjärtat åt studierna. Fången i studierna. Höhö. Humor på hög nivå. Men seriöst så börjar det faktiskt bli lite ordning. Observera ordet lite.

2009 - Året som gått

Kategori: Dagbok

Januari: Första månaden på året innebar studier. Ute i sista minuten pga mindre plugg under julhelgen. Pluggade till min första tenta och lyckades även försova mig på självaste tentadagen. Vi har grejat i lägenheten i form av nya gardiner, ny tv och massa städ för att få plats med Simons grejer. Vi blev sambos "på riktigt". Jag hade ett krig med badkaret. Sprintercup och Fångarna i badet avverkades. Jag var på 70 års kalas och besökt akuten efter en utekväll.

Februari: Höjdpunkterna den här månaden var återträff med folkhögskoleklassen. Jag fyllde år och bjöd på mat hemma i huset och fest med järngänget. Fick pengar att köpa negativscanner för. Pluggade och sådär i vanlig ordning och tittade på melodifestivalen.

  

Mars: Skaffade mig en ny frisyr. Såg Bedtimes stories på bio och jag testade combat.

April: Massa mat och kalas i april. Lillebror fyllde 8 år, det var kalas hos Emelie, kalas även hos storebror med sambo, åt påskmat hos min farmor och annan mat hos andra farmor. Det var även fest där det snackades shop express. Jag hade VFU på dagarna. Åkte skidor i Sälen. Omstuktureringar i föreningen. Funky Kidz hade avslutning och show. Åkte även på ett läger med skolan.

      

Maj: Uppstart med mina nya grupper efter omstruktureringen i april. Var på intervju på Manpower och fick gå en utbildning på Recip där jag skulle få jobba extra. Jag åkte på Ledarcamp i Skövde. Tittade på Eurovisions song contest och på Rising Stars med Helen Sjöholm. Jag och älsklingen åkte mc-tur den sista maj och tog oss ett första dopp!

Juni: Tenta dags igen och sen var det skolavslutningar här och där. Firade sambons födelsedag tillsammans med natioanldagen med blågula "dammsugare". EU-val. Vi fick förorenat vatten och föreningen tog till med en tyst manifestation mot badhusstängningen. Jag började jobba på Recip och firade midsommar hos sambons polare. Michael Jacksson avled.

 

Juli: Jobbade, sov och åt. Så inledde jag juli. Fortsatte med en mazdatur till hargebaden, motala och vadstena. Jag gick på sminkrådgivning, färgade håret rött och bästavännen tog bilder på mig och älsklingen. Allt detta inför vår kommande förlovning. Förlovningsfest först med familj och sen med vänner.

  

Augusti: Putte i parken och Funky Kidz utbildning i Vallentuna. Det plockades svamp och blåbär, min cykel blev snodd och jag fyndade böcker på loppis. Sen blev det kursstart och studierna drog igång igen.

  

September: Jag hade min första omgången som Funky instruktör. Jag fick nytt jobb via Manpower. Nettan fyllde år och det blev fest. Omotiverad som aldrig förr med studierna. Patrick Swayze avlider.

Oktober: Läger i mattila där jag mötte årets första snö. Började träna inför instruktörsdansen. Jag var funktionär i badhuset. Men året händelse: Jag och älsklingen åkte till THAILAND.

        

November: THAILAND. Problem med örat när jag kom hem. Aningens roligare var tjejfesten och en ny period VFU som började. Träningen med vattenbaletten var i fullgång och Funky Kidz hade avlsutning och show.

December: Upptäckte att katten äter pepparkakor. Underbara Luciadoppet. Instruktörsmöte. Besökte kurskamrat som fått bebis. Gick på teater med mamma. Fick några dagars jobb. Julhelg och nyår.

        

Gott nytt år!

Kategori: Dagbok

Nyårsfesten hölls hemma hos Nettan och Andreas. Väldigt lugnt avslut på året som gått. Lite alkohol och umgänge med det sköna gänget. När klockan närmade sig tolvslaget gick vi ut och avfyrade lite raketer som vi stod och tittade på samtidigt som vi drack lite skumpa. Skål och pussar på tolvslaget. Sen kom ett gäng och avfyrande sina något större och finare raketer. Nice. Kommande nyår lägg vi ihop slantarna till något liknande. Inga nyårslöften. Det är inte riktigt min stil. Bilder kommer senare.


   

  

  

Jobb = Pengar = :-)

Kategori: Dagbok

Mån 28 dec - Det blev en jäkla slappdag. Sov länge och tanken var från början att komma igång med plugget igen. Har ju mina två avlutande uppgifter för de två delkurserna som varit de senaste veckorna. Skulle behöva komma igång med dom. Jepp. Jag har inte börjat än. Och min studiesvacka som kom i början av terminen håller i sig än. Blev uppringd om jobb, och när studierna går som de går, så var jag inte sen med att tacka ja.

tisdagen innebar jobb med andra ord. Lite tv-spel på kvällen och sen direkt i säng.

Onsdag jobb. Nice med lite cash.