Börjes barnbarn

föralltid

Funkyshow

Kategori: Dagbok

Funkyshow dags. Det blev inte riktigt som tänkt eftersom Folkets Hus brann. Vi fixade i ordning så gott vi kunde i salen med bänkar, stepbrädor och discolampor, så det blev riktigt mysigt. Barndisco-feeling på hög nivå. En grupp i taget fick visa sin eller sina showdanser för familjen. Det blev riktigt bra trots allt. Några få klagomål. Man förstår dom, men det gör lite ont när man har slitit för att få till en bra show trots motgångar. Bilder på min gosiga astronauter och spöken:

Efteråt blev det aftershow med Funky-gänget - Sofia, Rebecka, Tomas, Evelina och Niklas. Vi hade först tänkt vara på Colluseum och käka och sådär, men det blev att vi beställde med mat och åkte hem till Tomas i Granbergsdal den här terminen också. Det blev en toppenkväll och något annat kan det inte bli med så underbara människor <3 Mår kalasbra tillsammans med dom. Vi skapade sex nya sagor som var lika logiska som de förra. Lite sanning eller konsekvens på det också =P Ni är bäst!

 
 

Julpynta?

Kategori: Dagbok

Duktig tjej har jag varit idag. Stolt över mina insatser.

Börjar dagen med telebild. Redovisning på ma-historieuppgiften. Men det gick allt bra. Vi är så grymt samspelta nu, så vi föreberedde oss ungefär så här många minuter. Noll alltså. Herr matematik magister såg glag ut iaf, så jag tror han var nöjd med vad vi hade.

Direkt efter telebilden gick jag till badhuset. Tänkte göra lite styrelsejobb. Inbetalningskorten var det lite strul med, så jag hade blivit ombedd att kika på det. Debitering behövde jag göra också. I början gick det bra, men körde sen fast. Fick proffs hjälp ifrån "Guden på medlemsregistret" via telefon, och arbetet flöt på igen.

När jag började bli klar i badet fick jag ett samtal från chefen på Colluseum. Det har brunnit i Folkets Hus - där vi ska --> skulle haft, vår Funky show imorgon! Så det blev raka spåret upp till Colluseum och ringa till alla barn om att det får bli en mini-show på Colluseum istället. Ringde till min och ena Rebeckas grupp, ca 40 barn, och fick tag på alla utom två. Good work.

Älskling kom och hämtade mig från Colluseum och vi åkte och fixade käk direkt. Mumsade upp maten framför Bones. Han drog iväg och skulle nörda. Jag tittade på Criminal Minds följt av filmen 13 snart 30. Min fredag blev inte riktigt som det var tänkt. Hade tänkt komma hem hyfsat tidigt och börja julpynta idag. Myskväll a´la julpynt med rockklassiker på bra volym! Sounds good right? Funderar på om jag ska börja nu...

Vanlig torsdag

Kategori: Dagbok

En till vanlig torsdag har passerat. Plugg på fm. Kanske inte överflöd, men lite iaf. Sen badhus, dans och mer badhus. Det gick jättebra med de små simmarna. Lika charmiga som busiga =) På dansen var det superkul. Så pass att jag glömde bort tiden lite och gick iväg lite försent till badhuset. Jag kom ju inte direkt snabbare fram då det är halt ute. Högläntavägen ner. Stans brantaste backe(?!) skulle jag ner för i halkan. Jag övervägde att sätta mig på arslet och kana ner, men nej. Det skulle nog bli lite kallt då. Men pulka nästa gång kanske? Fram kom jag tillslut, och då hade de äldre bara en kvart kvar eftersom vattenbaletten hade fått en halvtimme av vår tid. Kändes sådär. Fick skjuts av pappa hem och nu har jag kollat på Robinson på play. Dags för sängen. Telebild och redovisning imorgon.

Gå gå gå

Kategori: Dagbok

Man räknas som vuxen när man säger att man går på möten jämt va? Fan. Det känns som att jag går på möten jämt. Möte med Luciadoppet i måndags. Hade inte så mycket att säga. Antalet deltagare i tåget steg ju aningens sist. Jag tror jag har koll på läget. Måste ta mig till kontainern bara och rota efter ljus och kronan m.m.

Grupparbete slänges ihop igår på LC. Matte-historia. Ni hör ju hur kul det låter? Redovisning på fredag. Vi skrev om Egypten och pyramiderna. Blev ganska bra ändå.

Idag har gjort... eh... ingenting. Känns så iaf. Hade tänkt gå på CC dance, men jag känner mig bara så bläää just nu. Gick till konsum och lämnade filmen. Gick till stan och lämnade tillbaks boken. Gick till badhuset. Gick också hem därifrån. Det är vad jag har gjort idag. Gått en jävla massa.

Sängen!

Jay

Kategori: Dagbok

Okej. Jag tittar inte på Idol. För ett tag sen skrevs det fruktansvärt mycket på facebook om någon Jay . "Aha, det måste vara någon från Idol" tänkte jag. Men brydde mig inte så mycket mer. För några få minuter sen var jag inne på en väns blogg och fann ett klipp som kommenterades med att det var det bästa som hörts/setts i Idol någonsin. Fine. Jag kollar väl då:Jag dog.

Bröst

Kategori: Dagbok

Idag är en sån där dag då jag hatar min bröst. Skulle någon erbjuda cash till en operation och om min anti-inställning till operationer bara plötsligt skulle försvinna - då skulle pattarna krympas och få fastare form d i r e k t !

Drog en sväng in till stan och sökte efter vinterskor, byxor och sportbh. Jag kom hem med ett adidas-set. No further comments. Nej men seriöst. Jag tar inte vilka skor som helst. Stans butiker bekräftade bara återigen att storlekarna är helt fucked up på byxor. Men sportbh:arna tog priset. Deprimerad blir jag.

Jag kommer gå runt i mina adidas brallor i vinter.

Zumba

Kategori: Dagbok

Yeeej. Det var roligt =) Drog med mig Emelie dit. Och tydligen så var Zumban sist, så vi var med på någon form av core-pass. Ty mid-power eller något sånt kallades det. Kul. Ja. Men det bekräftade mest hur pass klena magmuskler jag har. Well well. Medan några körde spinning så chillade vi lite. Sen blev det Zumba. Superkul att prova något nytt. Fort som fan gick det. Mycket skratt =D Emelie följd med hem sen och kollade på huset. Pratade lite. På kvällen när älskling kom hem blev det mat och tv - Så mycket bättre och Heartbreak hotell.

Söndag idag. Tog mig upp tidigt och åkte med älskling mot stan, så jag kunde ta mig till badhuset och skriva ut lite papper innan Funky. Funky och Bliss i grannkommunen. Hem och andas lite innan det var dags för badhus. Först yngre gruppen och sen övning med luciatåget. Det var ett samlat gäng den här gången. 52 st totalt, so far, kommer delta i tåget i år =) Börjar längta!

God morgon?

Kategori: Dagbok

Det var riktigt kul igår kväll att få höra Andreas band. Trist att det knappt kom något ljud är micken bara =/ Men bra var dom och trevligt sällskap. När vi kommit hem till kga så hakade jag på syrran, jarmo, dan och kristin. De satt och spelade Buzz fast på xbox (kommer inte ihåg vad det heter) Det blev en kort stund och sen började jag, syrran och jarmo promenera mot ekeby i snön. Vi konstaterade mer än en gång att det var vackert när snön låg där alldeles orörd. Det resulterade i två snöänglar.

Jarmos                                           Min
 

Jahopp. Imorse då. Då får man höra att man är dålig flickvän för att jag inte väckt karln tillräckligt bra. Vilket härligt sätt att börja lördagen på? Don´t you think? En annan som hade sovmorgon. Det var ju sista Funky förra veckan. Well, efter en sån bra start på dagen så funderade jag på vad jag skulle göra med resten. Funderade redan igår på om jag skulle in till stan en sväng. Vill ha lite nya byxor, behöver skor och funderar på lite mousse till mitt fina hår... Sen slog det mig --> Det är ju Zumba idag! =D Då blev jag genast lite gladare. Ska göra mig i ordning och se om jag tar stan före eller inte.

Fredag

Kategori: Dagbok

Telebilds fredag. Delkursen jag läser nu är baaara matematik. Både roligt och jobbigt. Ämnet har jag ganska lätt för, men desto svårare för läraren. Han verkar inte fatta när vi ställer frågor eller när vi ger svar på de frågor han ställer. Seg föreläsning stundtals. Roligt och jobbigt med alla kluringar han skickar på oss.

Drog till MAX och käka med kurskompisarna. I stort sett bara hem och vända sen. Lämnade skolböckerna och hämtade träningskläder och drog på spinningen. Bra musik hade utlovats bl.a Septembers/Petras tolkning av Petters låt Mikrofonkåt (Från bästa programmet: Så mycket bättre!) Det var superkul och fan vad bra jag var idag =D Blev så taggad på mer spinning, så fler pass ska det bli.

Hem igen och strax efter kom älsklingen hem från jobbet. Vi kirrade käk och kollade på Lyxfällan via play och sen på sista Doobidoo för den här säsongen. Vad blir nya fredags-tv programmet då???

Lite surfande på nätet nu, och strax ska jag och älskling bege oss till Örebro. Andreas band ska spela, så vi hakar på Nettz & co. Kul =D

Vanlig torsdag

Kategori: Dagbok

En vanlig torsdag innebär lite plugg på fm. Badhus, dans och mer badhus. Skillnaden idag var väl att raggan var inställd. Så vi får en extra dag senare. Streeten var iaf superkul idag. Dansade igenom dansen 4 gånger bara rätt av. Jag hade väldigt bra flyt kände jag. Det kändes som att jag verkligen dansade.. härligt gung, takten och kunde stegen. Förutom de sista nya stegen. Fan vad sur jag blev =P Ett steg där påminner om det vi gör strax innan, så jag vill göra en hel annan arm-kombination. Och då blir resten helt fel. Skit också =P

Nej nu är det dags för sängen. Imorgon är det föreläsning. Ska försöka orka slänga mig in i duschen först också. Imorgon kommer jag säkerligen inte orka. Godnatt.

Pussel

Kategori: Dagbok

Jag har varit så rastlös i några dagar nu. Har jag inte hittat på it´s vad vi ska läsa den här veckan. Det har känts helt fel och märkligt att vi inte ska läsa något. Hallå? Klart vi ska läsa något. Bara det att lilla jag hade glömt bort att läraren sa på föreläsningen vad vi skulle läsa. Så nu vet jag vad jag ska göra imorgon.

Annars har jag inte gjort mycket vettigt idag. Diskat lite. Åt mat. Åkte hem till m&p och skulle vara barnvakt. De sköter sig så bra själva, så jag letade fram lite korsord. Under letandet så fann jag förra julens familjepussel. Hehe. Det blev x antal terapiminuter med pusslet. Nu är det bara himlen kvar på det =D Stannade kvar och åt mat. Fick sen skjuts bort till badet där jag hade min äldsta grupp. Hem. Tittade på film och nu ska jag sova. Natti natt.

Frisörbesök

Kategori: Dagbok

Gårdagen var bara allmänt slapp. Sjukt rastlös. Vi har ju inte fått några läsinstruktioner för den här veckan(?!) så jag blir helt vimsig i huvudet. Vad ska jag då hitta på? Jag tänker inte sätta mig och läsa något på måfå. Bara för att liksom. Never. Har ett UR-klipp att titta på, men mer är det inte... Det mest nödvändiga jag gjorde igår var att titta på TV. Ung och bortskämd, filmen National Treaure 2 och Lyxfällan på play.

Idag är det också lite rastlöst, men jag skulle till frissan idag. Så det har varit dagens och förmodligen veckans höjdpunkt. Jag har ju hittat MIN frisör. Hon är bara bäst. Jag säger lite vad jag tycker om och trivs i, och sen får hon fria händer. Det blev brunt, toppat, uppklippt och sned lugg. I love it. Det är verkligen jag. Sa jag att hon är bäst? Ja, det gjorde jag. Men det kan allt sägas mer än en gång.

Nu väntar jag på att älskling ska komma hem från ett möte, så ska vi fixa käk. Han ska hjälpa syr´ sin lite först också.

Gemytligt

Kategori: Dagbok

Torsdag.. var en vanlig torsdag. Pluggade på fm. Sen badhus, dans och mer badhus. Bunkrade upp med gottgott till kvällen. Hade en deadline på fredag och hade en hel del kvar att skriva och föreläsning fredag fm. Deadline var dessutom 16 den här gången mot normala midnatt.

Fredag.. upp och iväg till föreläsning. Delkurs 3 påbörjad och endast matematik. Fick mig lite hjärngympa. Och är förövrigt smått irriterade över att läraren tyckte att vi skulle läsa en bok som står med i delkurs 4 på litteraturlistan Ogillas hårt. Då blir jag lite vrång. Efter föreläsningen åt jag mat på LC och satte mig vid datorn där direkt och skrev klart det sista på uppgiften. Inlämnad ca en timme före deadline. Good work. Hoppas det blir bra resultat också...

Lördag.. iväg på Funky Kidz. Sista gången för den här terminen i kga. Så föräldrarna fick följa med in, och jag tror allt att de tyckte det var roligt att vara med och dansa lite =) Älskling hämtade mig och vi åt lite lunch. Jag skulle direkt till badhuset och öva första gången med luciatåget. Uppdelat i tre smågrupper. Både bra och mindre bra kanske. Men det var ett h-vete att hitta bra träningstider. Så.. gilla läget är det som gäller. Syrran och Kristin hämtade upp mig efteråt med pappa. Vi skjutsades hem till mig. De började laga mat och jag städade undan lite och fräschade till mig. Det vankades tjejfest. Väntade in resten av brudarna och sen åt vi en supergod wook och satt och pratade. Massa prat och singstar blev det. Very nice evening

Söndag.. Funky Kidz i grannkommunen. Superkul i vanlig ordning. Känns jättebra att vi har så bra samarbete, jag och Rebecka. Väldigt trevligt att åka in tillsammans med henne. Hade varit stor skillnad om vi hade åkte in själva på olika dagar. Sen blev det lunch med älskling och iväg till badhuset. Vi hade heeela bassängen för oss själva idag (och flaggorna uppe), så vi passade på att öva ry-vändningar, flyta och hoppa lite =P Måste ju passa på liksom! Gick direkt hem till Simons pappa. Det skulle bli käk där. Först hade vi inte tänkt käka där utan äta senare. Jag kom dit lite före de andra, så jag och hans pappa började fixa maten. Väldigt trevligt var det. Gott som satan var det också. Kvällen avslutades i soffan med älskling och kolla på Doobidoo och Så mycket bättre på tv genom playkanalerna. En väldigt gemytlig dag.

Min Michael Caine

Kategori: Dagbok

Haha.
Älskling.

Pratade med honom förut i telefon. Han är ju uppe i Borlänge och Hedemora och jobbar nu. Och så kom låten på radion. Den där bra låten. Älskling hade en egen tolkning på den. Haha.

I love you Michael Caine <3
Haha.
Kärlek.

Vackra snö

Kategori: Dagbok

Ja, det skrivs ta mig fan överallt om´et. Vädret. Speciellt på facebook. Varannat inlägg handlar om snön ungefär. Mest det enorma hatet. Därför måste jag så skriva någonstans om hur vackert där ute! Det var det första som slog mig imorse när jag såg snön. Det låg så vackert där ute. Igår fick jag dille (förmodligen pga snön) och började spela lite julsånger. Blev sugen på att julpynta också, men det får fan i mig vänta. Julpynt ska upp vid första advent tycker jag. Det var någon som hade kommenterat på facebook om att vitt, silvrigt pynt och vita, ofärgade ljusslingor gott kan komma upp med första snön. Aa faktiskt. Jag viker mig där. Det går faktiskt an.

Gick in till kontoret och skulle börja plugga. Gick sådär. Blev stört av atomsfären. Hade bara för någon dag sen fått en idé om hur vi ska göra med kontoret. Och vänta med att få ordning? Det vet jag inte hur det fungerar, så jag satte igång direkt. Flyttade skrivbordet. Organiserade kartonger. Och la ut den fina blå mattan. Voila! Ett hemtrevligt kontor med betydligt mer yta. Ett steg mot mindre flyttkaos. Det var ett tag sen vi flyttade nu, och nej, vi har inte fått ordning än. Och jag tror inte det är meningen att man ska få det bara sådär heller. Så sluta fråga. Är så jävla trött på alla som frågar. Känns som ett krav på att man ska ha ordning typ direkt när man flyttat in. Nej. Ogilla på det.

Well well. Jag kom igång med pluggandet tillslut. Har fortfarande läsning kvar. Halvbra eftersom deadline börjar närma sig. Men det är väldigt intressant och det känns ganska bra ändå (just nu iaf). Jag tror jag vet på ett ungefär hur jag ska skriva. Vill ändå läsa mer ur boken innan jag börjar med skrivandet.

Senare blev det till att ta bussen bort till CC på möte om Funky Kidz. Det har blivit strul med lokal till showen, igen. Först fick vi inte vara i Bregår´n så då blev det Folkets Hus. Och nu fick vi inte vara där heller. Great. Men det blev löst bara någon minut efter att jag hade kommit fram. Så då satte vi igång med att fixa lappar till barnen. På lördag är det sista gången för mina små 4-5 åringar. Tiden går så fort. Man märker oftast inte det förrän när någonting börjar närma sig sitt slut. Hm, jag längtar redan till nästa termin. Då ska jag ha en grupp till =D Så jävla kul!

Men nu måste jag lägga mig. Borde lagt mig tidigare till och med, men jag började kolla på ett gammalt Sing-a-long avsnitt till kvällsmaten på tv3play. Godnatt.

Bokensdag mm.

Kategori: Dagbok

Fasen vad dåligt med bloggande det har blivit. Måste bli bättre. Kul att ha senare juu..

Mycket av allting nu.

Mycket plugg. Kämpar på i sv/ma kursen. Det är roligt och intressant, men motivationen eller ska man säga orken(?) börjar dala. Ja, det är sant. Även jag kan bli skoltrött.

Mycket badhus. Har mina två grupper som vanligt, men nu börjar det närma sig Luciadoppet. Jag är ansvarig för luciatåget i år, och det börjar bli dags att styra upp det. Träna träna träna.

Mycket dans. Måndag, onsdag, torsdag, lördag och söndag. Men det är såå roligt! Det vankas Funky show snart. Så det innebär mer dans inför det. Möte imorgon. Har fått strul med lokal till showen. Illa!

Idag var det Bokensdag. Simföreningen ställde upp i år igen och hade hand om garderoben. Det var svårt att få till simmare och föräldrare till tiderna. Jag greppade sista platsen igår. Så det blev 16.30-19. Både vakta böcker och stå i garderoben.

Woohoo föresten. Jag lyckades boka tid till frissan igår! Jag har tänkt göra det i flera veckor nu. Men nu så =) Tisdag nästa vecka ska jag bli snygg =D

4 saker

Kategori: Dagbok

Jag blev utmanad av Nettz. Så here it is:

4 TV-program jag ser:
1. Robinson
2. Doobidoo
3. Så mycket bättre
4. Lyxfällan

4 saker jag gjort idag:
1. Tittat på TV
2. Haft min simgrupp
3. Klippt håret på pappa
4. Ätit mat

4 saker jag längtar efter:
1. Thailand!
2. Luciadoppet
3. Funkyshowen
4. Julafton

4 saker på önskelistan:
1. Nya kläder
2. Pengar
3. Ny dator
4. Jack Sparrow

4 personer jag utmanar:
1. DiLeva
2. Vanita som var med i Lyxfällan
3. Karl XVI Gustav, mer känd som kungen
4. Smulan

Bourne

Kategori: Dagbok

Är riktigt bra filmer! Älskling och jag har tittat på de den här veckan. Såg sista igår kväll när han kommit hem och jag blev klar med min uppgift. Hade ju deadline igår och sysslade med allt annat utom att plugga. Kallade in insatsstyrkan a.k.a storasyster och lyckades hitta ett så kallat "pedagogiskt dilemma". Ordbajsade lite. Och nu får jag hoppas att det går vägen.

Istället för att plugga

Kategori: Dagbok

Snacka om att jag är värdelös på att göra det jag borde. I två dagar har jag stått och rotat i förrådet när jag egentligen borde plugga. Fantastiskt.

Helt plötsligt blev jag sugen på att fixa i huset och organisera alla saker. Märkligt? Hm, kan det bero på att det är deadline ikväll....

Började också grubbla över Luciadoppet. Jag är ansvarig för luciatåget i år, och hittills hag jag planerat... inte.. nej. Så jag började greja med det också. Istället för att plugga. Stabilt.

Fan.

Borta

Kategori: Dagbok

Motivationen är som bortblåst. Kan man få skylla på lingonveckan? Ja. Jag gör det. Vet inte annars vad det kan vara. Helt oduglig har jag inte varit iaf. Började plocka lite här i huset, så några saker hamnade på rätt plats. Skönt det. Hoppas att vindarna vänder imorgon och tar med sig lite motivation till mig. Godnatt.