Börjes barnbarn

föralltid

Julbordskryssning

10.55 gick bussen ifrån busstationen. En i familjen fick förhinder. Annars fulltaliga. Både segt och skönt att åka buss. Sitta och fundera, sova, läsa, suduko, musik... Ett mat&kiss stopp i Arboga. Vet inte riktigt när vi kom fram till sthlm, men vi satte oss i avgångshallen och spelade kort. Det blev några omgångar "Gurka" och "Sjuan".

Efter en stunds väntan gick vi ombord på båten, Birka Paradise. Satte oss i en bar och lyssnade på välkomst/jul-kören. Den sjungande granen var bäst. På kvällen serverades julbordsbuffé. Inga fel. Så jävla gott. Efter maten undersökte vi båten. Spanade in barerna samt spa- och badavdelningen. Landade vid karaoken. Tre av de fyra kvinnorna i sällskapet tog ton till "Girls just wanna have fun". Pinsamt värre. Kunde ju gått bättre om det hade varit en normal version av låten, vilket det tyvärr inte var. Satt i pianobaren en stund och så blev det lite spel på spelmaskinerna en stund innan läggdags.

Nästa dag inleddes med frukostbuffé. Givetvis galet gott. Mätt och belåtna hämtade vi badkläderna och checkade vi in på spaavdelningen och bubblade i jacuzzi, både inomhus och utomhus. Det blåste ganska friskt utomhus, så det blev kallt åt huvudet men det var skönt ändå. Det blev också två dopp i kallbadet. Fanns även ångbastu, men det är inget för mig. Pallade 20 sek innan det blev för varmt och tråkigt. Lång, skön dusch och satt i normala bastun en stund, med utsikt över skärgården. Kändes lyxigt värre.

Direkt från badet till lunchbuffén, som givetvis smakade fantastiskt gott. Packade väskorna och avslutade med lite taxfree-shopping. Av båten och på bussen. Ett kort stopp i Arboga och vi landade hemma strax efter 20.00 igår. Bilder kommer kanske/eventuellt/förhoppningsvis senare.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: