Börjes barnbarn

föralltid

Snart så

Kategori: Dagbok

Superkul att träffa Angelica igen. Evighet sen sist. Väldigt trevligt.

Idag blev det lite pluggat och så hade vi lilla Folke på besök under fm.

På em dorg jag till Colluseum och körde afro och cc dance.

Imorgon måste jag ringa min vfu-handledare. Ska ju ut på praktik nästa vecka, baske mig!

Och om TVÅ veckor drar vi till Thailand!

Woohooo!!! =D

Personalfest

Kategori: Dagbok


Sofia, Tomas och jag

Jag kom iväg till stan tillslut. Så jag köpte lite cider och hittade två tröjor. En tänkte jag ha till kvällen. Mötte Lollo som också var ute i samma syfe. Hem igen. Då lyssnade jag igenom Funky och planerade lite. Började göra mig i ordning. Sen som vanligt. Lillblixten stil. Lyckades också ha sönder nya tröjan =/ Inte min stil. Ett litet hål bara, så jag satte mig och började sy ihop den.

Missade förstås bussen och fick ta cykeln bort. Trodde jag var sist, men lyckades tajma in Sofia, så vi kom samtidigt. Lite mingel, sen blev det mat, typ pastasallad. Sen vankades det tävling. Bilder på artister som man skulle komma på namn och låt på. Sist blev vi, men vi lyckades inte få 44 artister när det faktiskt var 41. Sen blev det gissa tv-serie som gick bättre. Dock inte min förtjänst. Jag är sämst på serier.

Sen blev det dans, sång, lekte reporter, ölspel... och vin - i överflöd. Spärrarna försvann, så jag hamnade i badtunnan tillslut iallafall med en ljusrosa bikini som jag fick låna av chefen. Bra färg för "gullegrisen" - matchade resten av grisen och fläsket liksom =P  Rullade lite i snön också. Synd att snön var hård bara. Men det är ju skönt att hoppa i en varm badtunna sen.

Det var väl i tunnan det sprack. Inte bra att börja smutta på öl och whiskey efter att ha druckit vin en hel kväll. Jag tror jag kände väl det själv också så jag vinglade ur tunnan och in i garaget(?!!) Jag tror Niklas hjälpte mig in i huset via dörren som jag inte såg. Sen är det lite små suddigt, men på något vis fick en handduk om mig och sen slumrade jag i soffan. Älskling kom sen och hämtade mig, och sista gänget lämnade festen.

Huvudvärk imorse. När Simons klocka ringde. Fy fan. Det blev att varva sömn och vatten. Så nu mår jag fint. Fick en uppdatering av Sofia hur pass roligt jag faktiskt hade igår. Tydligen väldigt roligt. Vilket de hade åt mina äventyr också =P Det var visst inte smuttande på whiskeyn. Jag och grabbarna gick tydligen lös på den ordentligt.
Well. Skönt att höra att jag inte var helt själv i dimman (eller i garaget) Haha.

Nu blir det till att duscha och fixa någon form av föda. Senare kommer Angelica och Marcus hit. Trevligt!

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

När älskling kom hem gjorde vi tacogratäng. Jag kollade på Let´s Dance. Franck och Charlotte såg ut som skönheten och odjuret =P Alexandra var faktiskt kontrollerad och b r a den här gången. Trevligt att Andreas hittat tillbaka igen. Tina var ju grym =) Björn och Anders var sådär.


Se där ja.. Anders åkte ut. Jag såg aldrig slutet. Det blev Parlamentet och sen kollade vi på The Island istället. Sen blev det sängen för min del. Trött trött.

Funderar på att dra mig in till stan en sväng.

Ikväll: Personalfest =D


från förra personalfesten

Telebild

Kategori: Dagbok

Första telebilden i nya kursen. Det var lite segt att gå upp imorse. Smulan fick för sig att komma och väcka mig redan vid 5 imorse. Ogilla på den Smulan! Föreläsningen var riktigt bra. Vi diskuterade kring nya läroplanen - Lgr11 och kring Allmänna råd för kvalitet i fritidshem. Grymma lärare.

Efter telebilden promenerade jag till Colluseum och hämtade Funky skivan. Skönt att kunna öva utan koreografernas röster. Vidare till Ica maxi och handlade mat och gottgott till kvällen. Sen jag kom hem har det varit chill framför tvn.

Inväntar älskling. Då blir det mat, mys, tv, godis.. I love friday´s.

Shake it

Kategori: Dagbok

Lite flyt har jag allt fått. Lite iallafall. Läst några styrdokument idag. Sen blev det bussen till badhuset. Yngsta gruppen. Promenerade upp till dansen. Street & ragga <3 Där hade jag iaf flyt =D Det gick riktigt bra. Kände att jag verkligen kunde stegen på streeten. Och raggan börjar jag få in "trasdocke" feelingen på, samt rumpskaket börjar arta sig =P Haha.

Telebild imorgon. Första i den här nya kursen --> Lärarens uppdrag. Riktad mot fritidshem förstås.

Så nu blir det sängen om man ska orka upp tidigt imorgon.

Föresten, hursa om man ska börja discodans också?????? Uppstart på söndag för nybörjare 14+ och sen blir det på onsdagar. What to do, what to do?????

Effektiv

Kategori: Dagbok

Lite pluggat blev det allt igår. Det går segt, men lite fick jag gjort. Cykel och body balance var ju helt underbart. Både kändes toppen. Kände mig grym =P Mat på det och sen blev det badkaret. Mys-pys. Bra sätt att chilla ner på kvällen.

Planen var att komma upp till sju idag. He he. Jag blev störd av Simons larm imorse. Kunde inte somna om först. Sen när jag väl somnade om, så var jag för trött när mitt larm ringde = snooze!

Well well.. nu är jag uppe. Och har varit ett tag också. Ska försöka hitta motivation och bli effektiv, som läste om i Törnbloms "Självkänsla nu!" - btw Nettz, så ska du få tillbaka den =P

Plugga lite?

Kategori: Dagbok

Förutom att passa Folke så blev det lite afro, cc dance och core på kvällen. Genomsvett efter afron redan. Den är tuff nu. Flera danser med drag i.

Ikväll tänkte jag cykla och köra body balance.

Ska väl försöka plugga lite fram tills dess? Vore ju lämpligt..

Monster!

Kategori: Dagbok

Kolla vilket monster vi har i soffan!



Eller ja.. Smulan tycker iaf att det är ett monster. Vi hundvaktar gulliga Folke några timmar. På promenad har vi varit. Sen blev det till att bekanta sig med vårt hus. Lite käk på det. Sen kunde man koppla av i soffan en stund. Då lyckades även Smulan koppla av, och monstret var inte så farligt längre.

Body Balance

Kategori: Dagbok

Vaknade pigg redan vid sju imorse. Varför gick jag inte upp då? Det är ju lika bra. Hinner med så mycket mer av dagen. Sov lite, och sen blev det lite tv, surfande och diskade. Petter hade sovit över här, så när grabbarna vaknade blev det onlinepizza. Jag traskade iväg till badhuset och hade yngsta gruppen. Gick fint. En ny simmare idag, och får en till på torsdag. Efter badhuset gick jag upp till Colluseum och körde Body Balance. Så bäst. Det är så grymt skönt. Mer av den varan ska det bli. Hemma så lagade vi mumsig mat. Kollade Bones, film och nu CSI.

Lugn

Kategori: Dagbok

Jaja, jag är lugn nu.

Planen är följande:

Dansa genom Funky-danserna och köra BRAK.

Duscha.

Ta mig till affär. Köpa mat och godis.

Titta på tv. (Kollade på tv.nu, och jag hittade 5 potentiella filmer. Och så Fångarna på fortet förstås.)

Ventilera

Kategori: Dagbok

Gaaah! Tillfälligt breakdown. Jag var inställd på att vara barnvakt ikvälll när m&p skulle iväg på mammas present. Av någon anledning har jag intalat mig att det var kl 19. Jag provade ringa tidigare, men fick inget svar. Kanske en timme sen fick jag och älskling möjlighet att gå på hockey kl 16, men jag fick avböja eftersom den inte skulle hinna sluta innan jag skulle vara barnvakt. Älskling åker till hockeyn och jag ringer igen till m&p. De har redan åkt. Föreställningen började ju 16(!) och inte 19. Kände mig lite smått dum i huvudet. Tur nog så var syrran redan på plats, så barnvakt var ju löst. Great. Då kan jag ju hänga med på hockey!, tänker jag. Ringer älskling. Och får "jag är ju redan på väg" svar med otrevlig röst. Karlar är så jävla egocentriska. MEN FÖRLÅT DÅ! Jag hade väldigt gärna gått på hockey med dig, eftersom det var så länge sen, både du och jag tycker det är kul, och vi kommer inte ses senare ikväll sen eftersom du ska på pokerkväll med grabbarna. Måste man låta så otrevlig? Det var en enkel fråga om jag kunde få hänga med på hockeyn eftersom jag nu inte behöver vara barnvakt. Fine, jag vet att jag kanske överreagerar lite grann (eller?) Well. Jag sitter väl här med lite halvtaskigt samvete för att jag hade fel tid, inte fick åka på hockey, med ingen mat hemma, pluggar lite och är bitter.

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Alexander var bra. Snygg klänning på Malin. Tina bra, men hon såg lite.. ja.. håller med Tony där. Tror hon överdriver lite. Helena bra. Synd på Andreas där, jag trodde jive skulle vara en dans som han kunde få bra poäng på. Han var verkligen för allvarlig. Hannah - fart och fläkt. Björn, grym comeback. Franck, bra show. Han är grym. Jessica är ju bra het. Jag gillar henne. Figge, bjuder på show, vad annars? Det räknar man nästan med nu. Alexandra, de andra danserna har nog varit för långsamma för henne, duracell-kanin som hon är. Det blir liksom för okontrollerat. Anders var bra.

Bye bye Hannah. Hade hellre sett Alexandra åka ut. Hannah hade nog mycket mer kvar att ge. Hon kunde ha blivit grym. Alexandra är bara too much för min smak.

Dans <3

Kategori: Dagbok

Haha Queen spöade AC/DC! Så nu är det i final imorgon mot Pink Floyd. Det var en liten överraskning. Trodde Metallica skulle står där i final, men icke.

Idag har jag läst lite böcker om Ayurveda. Intressant. Betydligt mer intressant än kurslitteratur just nu. Well well. Jag tycker det är roligt när man lär sig något nytt om sig själv.

Sen blev det bussen till badhuset och den yngsta gruppen. Promenerade upp till DANSEN som började idag =D Street och ragga. Åh så roligt! Det känns snudd på overkligt att jag äntligen får dansa igen. I love it.

Förövrigt så fick jag nya träningstiderna till simgrupperna. Hallelujah! Torsdagarna är kirrade, så jag kan få ägna mig åt dansen utan dåligt samvete. Dans från 16.15 till 21.00 =D

Kvällen. What to do? Lägga mig tidigt, enligt min nya kunskap om mig själv, eller titta på en film och mumsa nötter och choklad? Eller så kör vi på de sista två och en bok istället... hm... I like that. Så blir det. Godnatt.

Rockduellen

Kategori: Dagbok

Det blev inge pump imorse. Men det blev en promenad till och från konsum. Handlade mat och hämtade ut det lilla paketet från Ellos. Wtf. Halva spisen liksom.


När jag kom var rockduellen mitt i det rafflande slutet =P Jag la min röst, och fler med mig, och Queen spöade Iron Maiden. Haha. Det firade med I want it all. Men Queen kommer dessvärre få dyngspö imorgon när de möter AC/DC. Rockklassiker är förövrigt världens bästa radiokanal.

Nu ska jag öppna paketet.

Thriller!

Kategori: Dagbok

Good day

Kategori: Dagbok

Dansade igenom några Funky danser på morgon/fm. Duschade och åkte in till stan och mötte upp Olivia. Satte oss på "Som hemma". Fika för henne och lunch för mig. Där satt vi sen och pratade tills vi gick bort till Colluseum. Det blev spinning 50 min, följt av Body Balance. Jag mår bra nu =) Så kul med spinning när det är bra musik. Det spelades bl.a Petras tolkning av Pluras låt - Kärlekens tunga. Så bra. Body Balance var helt underbart att köra igen. Grymt bra benträning i den här omgången. Lite kvällsmat till "I form med Anna Anka" på tv3play. Nu blir det sängen.

Body pump imorgon kl 7.30? Hmm...

I kalendern

Kategori: Dagbok

Lite seg start på dagen, men jag lyckades skicka in kompletteringen på projektboken. Den delen som enligt mig kändes helt onödig. Vi skulle skriva projektboken för vår egen del, så att vi själva kunde ha användning för den. Jag fick komplettera på vad det finns för olika former och deras egenskaper, typ omkrets och area. Tjohej. Well well.. Nu är det inskickat. Lånade också om böcker så jag kan skriva på de enskilda uppgifterna.

Det blev dans =D Och jag hade sånt där fånigt leende på läpparna när jag stod där inne och dansade uppvärmningsdanserna. Det är ju så kul! Roligt var det också att träffa Evelina, Sofia och Olivia. De är energigivande människor. Me like. Stämde också träff med Olivia imorgon på stan. Så det kom med i kalendern.

Något som också kom med i kalendern idag, alldeles nyss faktiskt, ---> EXAMEN! =D Helt sinnes. En kurskamrat la upp på it´s vilket datum det är som gäller. Wooohooo liksom!!!!

Återta makten

Kategori: Dagbok

Tog cider idag istället till kvällens film. Good luck Chuck som var en av filmerna jag köpte. Åh så lite popcorn. Illa eller? Imorgon är det jag som tar tillbaka makten över mig själv! Jag ska infinna mig på Colluseum och dansklasserna. Punkt. Nej föresten. Utropstecken!

Dagen har varit chill. Övat Funky danser. Haft den yngre simgruppen. Därefter åkte jag hem till underbaraste Nettz och hade lite girltalk. Superkul att ses. Mycket glad över att ha en vän som dig <3

Efterlyses

Kategori: Dagbok

Vart är motivationen? Råkar ni hitta den, så kan ni ju höra av er. Idag har jag mest suttit med datorn och framför tvn. På något sätt ska jag komma igång igen med rutiner för plugg, matlagning och träning.

När älskling kom hem blev det käk och jag började kolla på En shopaholics bekännelser. En av de nya filmerna som jag köpte. Nu är det Fångarna på fortet. Hammerfall mot Larz-Kristerz. Jag hejar på Hammerfall! =P Sen blir det filmen på 4an också - My best friend´s girl.

Hursa om jag ska öppna en cider?

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Jag tyckte alla dansade på riktigt bra. Björn var väl lite väl robot-lik tyckte jag. Alexandra är bara too much för min smak. Helena verkar inte ha någon taktkänsla överhuvudtaget(?) Såg inte så ut iaf. Höll med juryn i poängen. Tyckte INTE att Denise skulle åka ut. Hade hellre sett att Björn eller Alexandra åkte ut.

Bye bye...

KAU

Kategori: Dagbok

Innedagar på KAU torsdag och fredag. Torsdagen började vi med att leka "36:an leken" ute i snön. Lagen var triogrupperna och man skulle slå på tärningen, leta upp den siffra man fick och sen genomföra uppdraget. Slå igen och addera = ny siffra, leta, uppdrag osv. Sen blev det redovisningar av "Show and tell" för hela slanten. Det var bockarna bruse, indiander, ma-historiska resor, bokutställningar, blogg mm.

Vår nya kursledare i kommande kursen hade missuppfattat när hon skulle träffa oss, så hon kom redan på torsdagen. Hon verkar grym. Kan bli en suverän kurs!

På kvällen blev det stan en sväng och sen gick vi och käkade på Glada Ankan. Gött som fan. Och trevligt som fan. Sov i Karlstad. God hotellfrulle och sen blev det mer "Show and tell". Vi fick visa upp vår fina Kråke som Ida hade tillverkat =P Sen blev det utställning på allas projektböcker. Jäklar vad alla hade kämpat. Min låg väl i botten tre eller nått.

Vi fick sluta tidigare eftersom vi redan fått introduktionen till nästa kurs dagen innan, men jag kom inte hem tidigare för det. Bussen gick inte förrän om 40 minuter. Jag gick ut och väntade när det var 20 min kvar. När bussen kom så blev den full och busschauffören sa att han skulle ringa in en till buss. Det var bara jag och en äldre man kvar. Två pers. Ofta de ringer in en till buss då. Det förstod vi båda två, men jag tänkte att jag ger det en chans. De kanske skickar en mini-buss eller nånting. Efter 20 min så ringde jag och klagade. Mer poängterade hur jävla dålig stil jag tycker att det är. Busschauffören kan ju inte säga att han ringer in en buss till när de inte har möjlighet att skicka en. Jag blev arg/besviken/ledsen. Hade busschauffören sagt att vi skulle fått vänta en timme, så hade det varit med okej för mig. Hellre sanningen. Jag tänkt iaf inte betala för att ha väntat i en timme, så det fixade damen i luren åt mig och gubben. Har alltid haft ett gott öga för värmlandstrafik, men nu blev det tumme ner.

Trött och frusen var jag sen. Lyckades iaf ta mig till Ica Maxi. Inhandlade lite nya filmer och godis till kvällen. Ringde älskling och kollade om han kunde fixa käk till kvällen. För jag tänkte inte gå ut igen när jag väl kommit hem. Hemma blev det ett varmt bad, tända ljus och ansiktsmask =D Mat och godis framför tvn sen med älskling.

Orka packa..

Kategori: Dagbok

Ikväll har jag haft de äldre simmarna. Hela nio stycken på plats idag. Det blev lite trångt eftersom vi bara har en bana på onsdagar, men det är bara att gilla läget eftersom badhuset renoveras. Vissa accepterar det, andra inte.

Nu har jag kollat på Föräldrafritt på kanal5play. Intressant programa tycker jag. Det har fått en del kritik. 10 flickor och 10 pojkar som får bo i varsitt hus utan vuxna. Det finns vuxna på plats som ingriper om det skulle vara fara för något barn. Föräldrarna och psykologer övervakar på skärm. Det är intressant att se hur barnen hanterar det sociala, matlagning, regler osv.

I vanlig ordning gör jag annat än vad jag borde. Borde ha packat och sovit vid det här laget. Imorgon är det innedag på KAU. Redovisa gruppuppgift, utställning på projektböckerna och information om nästa kurs. Jag bestämde mig för att sova över. Vi ska ut och käka på kvällen, så det blir sent, och sen tidig morgon. Rimmar illa. Lika bra att sova över. Hinner inte hem till varken styrelsemötet eller simgruppen.

Eftersom jag ska sova borta så måste jag packa. Orka. Nej, det gör jag inte. Och tydligen skulle vi vara ute och leka i snön också, så jag måste rota fram min täckbraller. Kommer bli mycket att packa ner. Jag tyckte det räckte med skolböckerna och klädombyte. Men kul ska det bli iaf. Kursslut, kursstart och träffa alla. Ny energi. Gilla. Utnyttja!

Godnatt.

Beställt

Kategori: Dagbok

Då var det beställt från Ellos.

Tre linnen, två t-shirts, två shorts, en bikini och ett par jeans. Måste ladda upp inför Thailand. Har fan inga sommarkläder. Inga vinterkläder heller iofs. Jag har inga kläder alls med andra ord. Hade tänkt köpa en kappa på rea. Har viljat ha en kappa ett tag nu, men med min kroppsform.. njaa.. Nu var det på rea, men jag fegade ur. Som vanligt. Storleken var jag osäker på också. Det får bli en annan gång.

Nu är jag rastlös. Plugga orkar jag inte. Det blir till att dansa igenom Funky danserna.

Segstartat

Kategori: Dagbok

Åh vad segt det går. Kommer inte igång med plugget. Längtar bara till nästa kurs. Och nu när danserna till Funky Kidz har kommit så tittar hellre på det. Lyssnar förstås lite på Rockklassiker. Bästa radiokanalen. Ever. Har varit med och röstat i Rockduellen hela två gånger =P Haha. Var ju tvungen att se till att Queen vann. Inte för att det var någon stor risk att de skulle förlora mot Gary Moore, men ändå =P

Jaha.. plugga lite nu då eller? Nej, jag tar jag beställer lite kläder ifrån Ellos istället.

Let´s Dance

Kategori: Dagbok



Äntligen Let´s Dance fungera på tv4play. Fungerade inte alls igår. Så jag måste få kladda ner mina åsikter om deltagarnas insatser.

Frank - Haha, nervös eller? Det syntes att han satsade iaf. Kan bli bra.
Alexandra - Hon var lite för mycket överallt. Inte kontroll riktigt. Men bra engagemang.
Jessica - Elegant.
Figge - Bra. Underhållande.
Anders - Haha ja, jag vet inte..
Hannah - Lite tamt, skuttigt och lite för mycket fjanteri.
Alexander - Fint, gulligt, bra.
Tina - Haha heja Tina! Underhållande.
Denise - Rädd för allt? Jorå, jag tror hon var rädd för både dansen, partnern, kameran och golvet. Slappnar hon av, så kan det bli bra tror jag.
Andreas - Helt okej, men efter hans svar till Tony, så m å s t e han stanna kvar!
Helena - Det var fint. Kändes lite skolbal.
Björn - Jorå, det var elegant.

Höll med juryn till fullo i deras bedömning.

Kråke

Kategori: Dagbok

Det var riktigt segt att gå upp imorse. Hade tänkt ta bussen till LC, men jag lockade med mig älskling till mcd där vi intog lite frukost. Sen blev det LC till bortåt 16 eller nått. Vi jobbade med sista uppgiften som är kombinerat grupp och individuell. Show and tell - samverkan svenska och matematik. Vi tilldelades taluppfattning. Mindre glad över det. Men vi kom igång och ska göra en slags bokutställning av Kråke-böcker. Det kommer bli skitbra. Men det känns att det är tungt nu. Vi var inte riktigt lika effektiva idag som vi faktiskt kan vara. Well well. Jag fick en toppen idé av Ida till min andra individuella som jag ligger lite efter med. Bra bra. Älsklingen kom och hämtade mig och vi käkade mat. Ikväll har jag kollat Funky Kidz danserna för den här terminen och så lite Bones följt av Let´s Dance på tv4play.

Stockholm

Kategori: Dagbok

Alltså det där med att plugga innan Stockholm gick ju sådär =P Jag pratade mestadels med en simmare/vän på facebook chatten. Go tjej --> Olivia.

Älskling kom hem kring 15. Då var jag nyduschad och hade så gott som packat klart. Vi slängde oss in i bilen snarast möjligt och åkte iväg. Dumpa nycklar hos våra päron som skulle titta till Smulan när vi var borta. Och iväg vi for. Resan gick fin fint. Hittade hotellet ganska smidigt, thanks to gps. Något som fascinerade oss på vägen dit var när skylten "Inga dubbdäck på ....vägen" dök upp. Jaha? Vilken väg åker vi på då? Jaha. Vi åker redan på den vägen. Hur fan hade de tänkt att man skulle göra? Stanna och plocka av däcken? En sidoväg hade man ju redan passerat när skylten kom. Smart. Framme vid hotellet så checkade vi in lite snabbt och smidigt. In med väskorna på rummet och iväg mot tunnelbana --> spårvagn och slutstationen --> Cirkus!



We will rock you - Så sjuuuuuukt jäävla bra! Det tryck och den feelingen som spreds i hela Cirkus när Galileo (Bruno Mitsogiannis) smekte ut de första orden i I Want to break free, var ju helt magisk. Hm, det går inte att beskriva i ord hur bra det var. Fan. Jag vill se det igen! Ett annat magiskt ögonblick var när Ozzy (Anna Lidman) och Brit (Henrik Orwander) körde I want it all. Och så självklart finalen. När de hittade gitarren och körde We will rock you.  Och avtacket med Bohemian Rhapsody. Bäst bäst bäst bäst bäst. Bäst. =D



Helt tagna efter showen tog vi oss hem till hotellet. Chillade ner med lite tv och slocknade ganska omgående. Lördagen hade vi planerat in Naturhistoriskariksmuseét. Vi var där i juli 2007 och tänkte göra ett återbesök. Denna gången blev det Cosmonova också. Såg filmen Antarktis. Det är mäktigt. Det är nästan så att jag ville ha bälte på mig vid de scener när det svepte över landskapet a´la helikopter. Vi blev kvar på museét hela dagen. Det finns mycket titta på och prova på där inne =D

  
Vi blev lite sugna på att skaffa en mini-häst (gryningshäst) Synd att den är utdöd bara.

 
Jätte-kotte?                                  En av mina gulliga släktingar

 
Vampyr                                        Kortsluta hjärnan med en mix av varmt och kallt

När det stängde tog vi oss bort till bion som låg precis vid vårt hotellet. Valde en film, men det fanns inga platser bredvid varandra. Det kanske skulle bli ledigt när de reserverade platserna blivit bekräftade. Under tiden gick vi till thairesturangen, Orkidé, precis i närheten. Äntligen fick jag min efterlängtade thaimat. Jag sa redan när vi kom hem från Thailand sist att vi skulle käka på thai här hemma, men det har inte blivit av. Gott som fan var det iaf med kyckling, grönsaker och cashewnötter. Lite vin till det. Vi gick tillbaka till bion. Valde en annan film istället. Där fanns det platser. Dock en timme kvar, så vi tog oss hotellet en sväng och chillade. Bion blev Due Date. Riktigt jävla rolig. Jag vet inte om jag har skrattat så här många gånger i en film. Inga gigaktiska asgarv direkt, men ja.. rolig var den =D

 

Tillbaka på hotellet la vi oss i badkaret. Skönt. Sov som en gris sen, vilket resulterade i att vi försov oss lite grann. Älsklingen hade iaf vaknat, men varit duktig och stängt av larmet när han tyckte att det hade ringt för mycket. Och givetvis somnat om. Jag som sov så skönt blev tvärilsk när han väckte mig när han höll på att trilla ner i skarven mellan sängarna. Jag försökte somna om, men insåg att det var helt meningslöst. Efter ett tag började jag fundera på vad klockan kunde vara. Hoppsan. 25 min kvar på frukosten. Och 55 min kvar till utcheckning. Great. Men vi hann =D

Målet för den här dagen var Tom tit. Där spenderade vi hela dagen och bejakade våra barn-jag. Massvis med balla expriment och tekniska prylar, så min älskade geek var nog mer än nöjd. Jag fastnade förstås för sånna där dans-rutor. Pilar åt alla väderstreck som man ska trampa på enligt spelet och i takt till musiken. Där kunde jag ha blivit kvar hela dagen, eller iaf tills konditionen hade svikit mig. Vi hade barnsligt roligt där! =D

 
Leka av oss lite på Tom tit.

Klockan 17 när Tomt tit stängde åkte vi hemåt efter en fantastisk helg.

Skotta

Kategori: Dagbok

Kanske... förmodligen...

Var vad min vän Nettz kommenterade föregående inlägg med. Så sant, så sant. Men idag har jag faktiskt läst på lite om vad taluppfattningen är för något. Jag har aldrig riktigt förstått det, och vette fan om jag gör det nu heller. Barnböckerna har jag läst iaf och spånat fram idéer. En bra, en halvfärdig.

Sen blev det uppstart för mina simgrupper idag. Egentligen skulle ena börja igår, men då var det tydligen en gasläcka i badhuset. Åtta tappra i den yngre gruppen hade jag som fick simma ganska långt idag. Pappa var snäll och kunde skjutsa både dit och hem. Men först fick han gräva fram bilen..

Och jag insåg hur mycket snö det faktiskt hade kommit när jag skulle gå ut till pappa. Det var bara att skotta fram en liten glugg så jag kunde ta mig fram. Resten tog jag efter badhuset.

Skotta snö är väl det som är sämst med snön och sämst med att bo i hus. Jag tror nog jag hellre klipper gräsmattan.

Nu blir det sängen. Ska/borde/måste komma upp tidigt imorgon och plugga. För till eftermiddagen sen så åker jag och älskling till Stockholm =D Woohoo!

Besök

Kategori: Dagbok



Igår fick jag lite besök efter lunch. Det var Anneli och Emelie som kom på visit i huset =D Det är inte varje dag man ses. Vi bytte julklappar och satt och pratade. De kom vid 13.30 och åkte vid 19.30. Det finns mycket att prata om när man inte ses så ofta. Under tiden de var här så fick jag också oväntat besök. I allmänhet ogillar jag oväntat besök. Desto mer om jag är själv. Så det var tur att Anneli och Emelie var där. Det var inget trevligt besök, men nu är det slut. End of story.

Idag har jag tänkt plugga. Måste det. Men det är fruktansvärt segt att gå upp nu när jag har tagit mig lite lov. Släpar lite med en uppgift, men jag har tänkt prioritera gruppuppgiften. Vi ska troligtvis träffas och sammanställa nästa vecka, så tills dess måste jag vara klar. Den sista enskilda baseras på gruppuppgiten, så det gäller att göra den ordentligt i grupp så den enskilda blir bra. En glad nyhet är iallafall att jag på något vis lyckades hitta motivation och slängde ihop diskussionsdelen som jag skäpade med från förra kursen, och bara för några dagar sen fick jag godkänt på den. Glädjen var total.

Sätta igång nu då kanske?

Chill start

Kategori: Dagbok

Nya årets har inletts med chill, chill, chill och åter chill. Igår fick vi lite besök här hemma av lilla Folke med husse och matte. Smulan och Folke måste ju få bekanta sig med varandra för framtida hundpassning. Smulan blev inte direkt stormförtjust, men hon slappnade av lite efter ett tag. Svårt att koppla av med en liten valp som far runt i hela huset. Folke visade noll intresse för Smulan. Vi vet inte ens om han såg att hon låg på fönstebrädan =)

Egentligen skulle det ha varit tränarmöte idag, men det blev inget. Skönt det, faktiskt. Blev tyvärr inget "Fångarna på badet" i år. Det var lite synd, men vi har ju inte tillräckligt med yta pga renoveringen. På onsdag börjar Sprint simma igen, och på torsdag börjar E-gruppen.

På fredag åker jag och älskling till Stockholm =D Vi ska se hans julklapp - Queen musikalen "We will rock you". Och så sover vi över där två nätter. Får se vad vi hittar på mer i huvudstaden. Vi sökte på lite aktiviteter. Jag var lite sugen på spa och klätterväg mm. Men älskling var mer inne på att bara ta det lugnt. Spa hade ju inte varit fel, men det kostar ju lite slantar. De slantarna spara vi hellre till THAILAND =D Woohoo! Äntligen! Bokade för ett tag sen.. Vi åker den 13 februari och kommer hem den 2 mars. Underbart.

2010

Kategori: Dagbok

Dags att summera året som gått.

Januari: Tadionella "Fångarna i badet" för KSF. Jag kämpade med de sista uppgifterna på min inriktningskurs. Innedagar på KAU. Let´s Dance och SYTYCD följdes på tv. Provade Body Pump första gången(!) Startade upp specialpedagogikkursen.

Februari: Åkte till Sälen med älsklingen. Min andra termin som Funky instruktör tog vid. Melodifestivalen följdes på tv. Afro började på Colluseum. Åkte pulka med Wille. Årsmöte för KSF och jag gick med i styrelsen, så det blev ett styrelsemöte kort efter årsmötet och sen även ett möte med WSF. Fyllde år, men nämnde visst ingenting om det i det inlägget från dey datumet(?) Haha. Förneka åldrandet eller? Älsklingen hade en överraskning till mig i present. Riktningen var Stockholm, och det var allt jag visste =P Spännande!

    

Mars: Simons överraskning var en kryssning till Åland med Cinerella =D Anna Bergendahl vinner Melodifestivalen. Fick mina hål lagade hos tandläkaren. Körslaget och Så ska det låta följdes på tv, och play-kanaler gillas skarpt. Let´s Dance final mellan Claudia och Mattias. Tjejkväll/girls night på Wickan. Fick min Funky Kidz licens! =D Innedag på KAU.

April: Mycket vardag med plugg och inte plugg, badhus, funky, massa tv och lite träning. Första mc-turen för året - en kort, alldeles lagom tur. Såg Misconduct på statt. Letade vårtecken. Bokade tid hos en ny frisör. På valborg överraskade jag älsklingen med en picknick. Köpte lite vin, färdiggrillad kyckling, grönsaker och dipp mm. Så gick vi ut till sandviksudden och satt där och myste <3

    

Maj: Startade upp maj med hönsparty hos Kristin med tacos och ett besök på Woodys. Final i Körslaget mellan Picasso och Moraeus. Jag hittade min frisör. Hon är bäst. Rapportskrivning i specialpedagogikkursen. Vårmarknad. Mycket badhus, där jag även simmade själv lite grann. Middag med  styrelsen. Funky Kidz show och aftershow/fest. Fest hos Jani (bygga torn kvällen med roligt kortspel). Skicka iväg älsklingen på "roll out" - flyguppvisning och flygsimulator som 25-års present. Eurovision Song Contest, grattis till tyska Lena med Satellite.

Juni: Gick på Rising Stars och saknade dansen. Innedagar på KAU, ochc jag sov över. Vi drog ut och käkade på Glada Ankan på kvällen efter första dagen. Kusinen Marcus tog studenten. Personalfest med Colluseum. Småsykonens skolavslutning. Följde lillebror till sommarsimskolan. Tävling och avslutning för mina simgrupper. Midsommarfirandes först med familjen och på kvällen hos Robin & Nina. Midsommardagen blev det hos Nettan & Andreas. Sol och bad. Plöjde serien Candy candy.


      

Juli: Sol och bad. Hundvaktade Milla när brorsan flyttade. Bones & CSI & sytycd. Avslutning sommarsimskolan. Grillning. Promenader. Barnvakt till Sofias kidz när hon gifte sig. Lyckades ta mig iväg till barnmorskan och få nya p-piller. En biltur till Mariestad. Träffade vakta-grejer badkamrat. Lämnade blod och fick en karaff.. får icke spara pengar längre när man lämnar blod. Köpte Lilla loggen (viktigt!) Haha. Nä. Men bästa kalendern enligt mig. Lite fester. Firade ett år som förlovade. Putte i Parken med syrran & co.

             

Augusti: Ännu mer Putte (axelbandsväska, godaste jävla revebsspjällen, lillasyster med storasyster, b ä s t). Smulan blev våran. Hade hemmafrukväll med den bästa --> Barry White och Minttu Black. Förvirring vid kursstart (inbjuden till en och info om en annan) Fick besked om att vi kanske inte skulle köra Funky. Uppstart med simgrupperna (med fel tider + utomhus eftersom badet var stängt för renovering i början på hösten). Husesyn. Packa för husflytt. Visa lägenhet. Bliss utbildning i Stockholm. Boda Borg med Anneli och Emelie, min present till dem. Flyttade till hus. Tillsyn och överlåtelse av lägenhet. Dansfeber och Fångarna på fortet på tv. Rydell & Quick på statt.

        

September: Svenska & Matematik var nya kursen. Innedagar på KAU. Uppstart med Funky Kidz. Alkohol och skvaller med Natalie och Sofia. Lägenheten blev såld. CC dance. Fick förlängt på p-pillren. Utgång på nya Nightshift. Funky Kidz start i Kristinehamn. Köpta cykel, min vita hingst. Lite VFU besök. Lämnade cellprov.

Oktober: Tjejkväll, första festen i huset. Lite VFU besök. Magnus Betnér! Styrelsemöte. Funkymöte. Luciadoppsmöte. Började dansa street och ragga på Karlskoga Dans Center. Mycket dans. Robinson på tv. Innedagar på KAU. Halloweenfest.

  

November: Ung och bortskämd, Så mycket bättre och Doobidoo på tv. Vakta böcker på Bokens Dag. Mycket av allt. Snön kom. Strul med lokal till Funkyshowen. Började öva med luciatåget till Luciadoppet. Ett besök hos min frisör. Lagt pussel. Lite spinning. Lyssnade på Andreas band. Snöänglar med Jarmo =P Provade Zumba. Lyssnade första gången på Jay Smith och fick orgsam, typ. Lokalen till Funkyshowen brann, vilket innebar att ringa massa samtal men det blev en Funkyshow trots allt följt av aftershow.

    

December: Dancenight på Colluseum. Luciadoppet. Funkyshow i Kristinehamn. Extra dans med street och ragga följt av dansuppvisning. Krockade nästan med Paolo Roberto. Syskonfest med glögg, pepparkakor och lussebullar mm. Kämpat med projektboken i matematik-kursen. Mamma fyllde år och fick biljetter till revyn Hjalmars Nyårskrock. Julhelg med massa mat och umgåtts med familjen. Köpte ny dator. Plöjt och skrattat åt Pensionärsjävlar på kanal5play. Och nyår firades hemma hos oss i vårt hus =D

   

Nyårsafton

Kategori: Dagbok

Jag och älskling försökte komma upp tidigt så vi kunde åka ut i ärenden. I år skulle vi ha nyårsfesten hemma hos oss. I vårt hus =D Bor liksom liiite större nu och det är mycket trevligare att bjuda hemma folk till huset än vad det var att bjuda hem folk till lägenheten.

Vi drog till stan och inhandlade alkohol och mat. Tacos skulle vi laga tillsammans. Simon åkte och köpte fyrverkerier med Jani, och jag tog en sväng genom klädbutikerna efter något nytt till kvällen. Så jävla trött på det jag har i garderoben. Hittade en jeansskjorta/tunika på rean hos Jon&Jonna. 180 spänn.

Det blev lunch på La Bella och sen åkte vi till C-G & Elaine och hälsa på lilla Folke. Söta lilla voffsingen. Väldigt lugn och bastant krabat. Sävlig också. Sånt där gammaldags ord som jag inte använder, men som beskriver Folke väldigt bra. En urgullig golden retriver.

Sen åkte vi hemåt. Plockade, städade och gjorde oss iordning för kvällen. Gänget anlände och vi kirrade käk. Åt. Drack. Och mådde bäst. På tolvslaget hade vi rört oss utåt och avfyrade en fyrverkeri låda och skålade med lite Asti. Sen gick vi in igen och jag fick starta upp det nya året med bästa vännen <3 och lite Jay Smith =P Höhö!