Börjes barnbarn

föralltid

Så söt

Kategori: Dagbok

Omfg

Kategori: Dagbok

Söndagen passerade med plugg, badhus och film-mys. Shutter Island som älskling hade börjat kolla på. Förberedde mig mentalt på jätte läskig film, men det var inte så farligt =P

Idag var det återigen dags för VFU. Skolan har läsveckor nu och det introducerades med en teater som alla lärare hade en roll i. Superkul och inspirerande! Jag fick agera fotograf =) Sen fortsatte vi med stenåldershalsbanden. Barnen fick sätta lite färg på de idag. Riktigt fint blev det. På rasten pratade jag med min kurskamrat och blev lite uppdaterad angående våra uppgifter. G R E A T. Lite badhus och så film.

Bara att hänga i det sista nu. VFU fram till torsdag. Sista telebilden på fredag. Och då ska även de sista två uppgifterna in.

Sen på måndag är det innedag på KAU --> Information om examensarbetet (OMFG!)

Earth Hour

Kategori: Dagbok

Riktigt trevligt igår. Flera roliga typer som var med och höjd stämningen. Blev en hel del skratt =D

Lördag idag och Funky i vanlig ordning. Jag var själv idag eftersom kollegan har problem med sitt knä. Lite rörigt blev det. Jag litar inte på vår ytterdörr. Så gott som varje gång som jag har låst upp den, så har det inte gått att låsa den igen. Därför agerade jag dörrvakt. Hann därför inte plocka fram allt i god tid. Intrukstören innan hade dessutom plockat med sig headsetet till omklädningsrummet, så jag fick springa och hämta det. Och så var det lite nervösa tårar, lite skavsår och ett ont knä på barnen. Dansmässigt gick det suveränt! =D

Lunch på Mr James med älskling och sen blev det badhus, dubbelt upp. Först min egen grupp och sen hoppade jag in som reserv på medley som var underbemannade pga tävling.

Handlade mat och åkte hem. Kvällen har varit chill. Kollat på play: Så ska det låta, Let´s Dance finalen och Lyxfällan. Också varit duktig och deltagit i Earth Hour och släckt ner alla lampor. Bara datorn på. Mys med värmeljus.

 

VFU

Kategori: Dagbok

I måndags var det dags att hålla i en lektion till. Då skulle de få göra hällristningar. Ett tips jag hittade på lektion.se som verkade enkelt. Jag testade själv och det blev riktigt bra. Jag skulle få göra det i klassrummet (+ en hel del annat som vi  blev ombedda att göra) samtidigt som klassläraren plockade ut några elever för att göra den muntliga delen i nationellaproven.

Både jag och min handledare trodde inte att det skulle ta så lång tid att göra hällristningarna, men det tog sin lilla tid. Klassläraren blev klar med nationella, så vi skulle inte ha halvklass på tisdagen som det var sagt från början. Lite problems.

Men jag och handledaren kom överens om att vi kunde plocka fram på fritids, så kunde de som ville få göra där. Då skulle vi förhoppningsvis beta av några där. Och det blev så lyckat och superkul! Jag fick verkligen se den här "smittspridningen" som barnen har på varandra och dessutom deras kreativitet. Det började med en elev och slutade med alla gjorde hällristningar. Inte bara en teckning, utan tre var =P Med lite tid på tisdagen också, så hann vi klart med hällristningarna.

 

I ondags var det bild och då var det dags för lera igen. Då hade vi planerat in kruktillverkning. Lite nervös var jag, igen. Några hade haft lite svårigheter med halsbanden, men det gick helt galant med krukorna. De var så duktiga!Torsdag blev en vanlig dag - full med dans givetvis. Och det gick helt suveränt bra och jag hade så roligt och hade energi hela vägen igenom. Älska dans! Det enda tråkiga var att Funky-showen och min egen dansshow med Dans Centret har blivit inbokade på samma dag. Inte kul =( DC har två föreställningarna den här terminen, så förhoppningsvis hinner jag vara med på den ena av dem.

Idag blev ingen vanlig fredag med möten och planering. Utan idag fick min handledare och jag leka sy-fröknar. Syslöjden höll på att flytta till nya lokaler, så då fick min handledare hålla i lektionen. Hon planerade in att vi skulle knyta vänskapsarmband. Det hade ingen av eleverna gjort förut. Det blev lite pilligt, men riktigt roligt. Och de var givetvis superduktiga! Jag mindes tillbaka till när jag själv överkonsumerade tråd och garn för att göra armband. Massa fina färger fanns det att välja på!Hinns inte med så mycket mer på dagarna än VFU:n. Helt slut är jag. Lite badhus direkt efter på mån och tis. Dans hela torsdagen. Plugga blir det inte mycket av. Och än mindre tid till att träffa vänner =/ Ikväll blir det lite fest iaf.

Kattlåda

Kategori: Dagbok

Månen

Kategori: Dagbok

Mamma ringde och tyckte att jag skulle titta på månen =P

"Månen kommer ikväll, den 19 mars 2011, vara närmare jorden än på 18 år. Ikväll är månen ungefär 14 procent större och lyser 30 procent starkare än en normal fullmåne, sett från jorden. Även tidvattnet påverkas mer av en supermåne än normalt."

Infon hämtade jag här:
http://www.supermiljobloggen.se/2011/03/kan-kvallens-supermane-orsakat.html

Tv-kväll

Kategori: Dagbok

Gårdagen blev kort på VFU:n. Fritidsmöte. Mycket intressanta diskussioner om de utmaningar man får möta ut i skolorna. Älskling hämtade mig och vi köpte med mat hem och chillade framför tvn. Jag halvslumrade mestadels. Till kvällen åkte vi hem till Nettz och Andreas. Some quality time med den bästa <3

Lördag idag och har haft Funky och min äldre grupp i badhuset. Köpte med mat hem och har bänkat mig framför tvn. Massa bra grejer på play. Så ska det låta som startade upp igår. Bra program! Varning för barn, lite småkul sådär. Och så 101 sätt att åka ur en gameshow - ganska märkligt, galet, crazy program. Mer hann jag inte förrän Körslaget drog igång. Kanske blir Let´s Dance på play sen också.

Beat it!

Kategori: Dagbok

Onsdagen passerade med Elevens val på VFU:n. Temat var teknik och de olika områdena barnen hade fått välja på var: flyga, flyta, vika, rulla, lysa. En spännande dag. Och påfrestande för en del barn. Chillade med te och tidning när jag kom hem och sen lite powernap. Riktigt trött. Kvällsmat och filmen "Dumma mej" med älskling.Vanlig torsdag idag. VFU och massa dans <3. På VFU:n skulle de räkna känguru-matte och jag satt med ett gäng grabbar som fick till ett grymt samarbete. Superkul att höra deras matematiska dikussioner. Flera uppgifter var riktigt kluriga.

Funky direkt efteråt. Körde hela showdansen idag och det gick superbra och det var superkul. Så roligt att se när de tar i för kung och fosterland =P Andra gruppen som Evelina har gick superbra den med. Började på andra showdansen som är riktigt kul. Så duktiga är dom.

Gick till min egen dans. På streeten började vi på en introdans som vi ska få vara med på - Beat it! =D Haha. Superkul! Sen dansade vi igenom det vi hade på vår egen och det gick kalas. Allting sitter. Sist körde vi igenom i jätte högt tempo. Och det gick jättebra! Stolt över mig själv =D

På raggan började vi också på en ny dans. Superskön låt. Mycket dansglädje var det på raggan (och idag överhuvudtaget!) Den första dansen sitter riktigt bra. Missar en liten grej på slutet bara, men den ska snart banne mig sitta.

Hade fortfarande energi kvar i kroppen när jag dansade hemåt. Nu har jag kollat mailen - mestadels styrelse-relaterat. Dags för sängen.

En tisdag

Kategori: Dagbok

Skönt med lite sovmorgon. Bussen var sen, ogilla. Jag ville komma på plats i god tid eftersom jag skulle ha lektionen direkt. Men jag hann med god marginal att plocka fram. Missade husmötet dock. Väldigt intressant att lyssna på deras diskussioner. Lektionen gick jättebra =)

På em blev det badhus. Innan jag började hann jag fixa och trixa med styrelsejobb. En tung sten lyftes från axlarna. Skönt att bli av med den så jag kan gå vidare till nästa steg på rutin-listan. Simmarna var jätteduktiga, i vanlig ordning.

Knallade till Willy´s och handlade. Bussen hem. Lagade mat och åt mat till lite tv-program på play. Tänkte dra mig till sängen och läsa lite innan John Blund kommer på besök. Imorgon är det Elevens val på VFU:n =)

Härlig helg

Kategori: Dagbok

Lördagen började med Funky Kidz. De små godingarna. Det känns väldigt bra när man hör hur de sjunger på showlåten efter att lektionen är slut. Ett mycket gott tecken =) Cyklade hem. Åt mat. Och tog cykeln vidare till nästa grupp barn. Fast lite äldre. Mina äldre simmare. Direkt efter det blev det hem till Evelina där det vankades överraskningsfest för Tomas med bästa gänget: Evelina, Niklas, Sofia, Rebecka, Patrik och Tomas. Det bastades, åt mat framför Melodifestivalen och sen spelade vi Rappakalja resten av kvällen. Mycket skratt, as always, med ett så glatt gäng. En underbar lördag!

 

Söndagen hade blev segstartad, men sen blev det badhus med den yngre gruppen följt av bio med älsklingen. Vi såg på The King´s speech. Jag gillar Colin Firth. Bra film. Och framförallt kul med bio.Måndag idag och lite nervös var jag inför att hålla i en lektion. Inte så mycket för själva lektionen, utan mer för leran som vi skulle jobba med. Min handledare skulle hämta den innan hon kom till skolan. Men den kom på plats och jag hann förbereda i lagom tid. Och lektionen gick jättebra =) Direkt efter VFU:n gick jag till badet och hade den äldre gruppen. Förbi affären på hemvägen. Mat och tv nu ikväll. Dags att slänga sig i säng. Sovmorgon imorgon, men vill vara pigg imorgon. Då blir det samma lektion fast med andra halvan av klassen.

Fredag och Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Fredag. Hände inte värst mycket på VFU:n. Träffade knappt barnen. Först var det ett möte. Intressant att höra diskussionerna där. Sen var det planeringstid, då vi tänkte kolla leran som vi ska ha nästa vecka, men det är ju snorhalt ute, så vi gav oss inte ut i halkan. Lunch och sen pricka av barnen. Så min handledare skickade hem mig vid 11. Jag kopierade lite papper som jag ska ha till nästa vecka. För då smäller det =) Då ska jag få leka lite fröken. Börjar bli lite nervöst! Och då mest för att jag inte brukar jobba med lera =P Barn är inga problem. Haha. Well well. Halsband ska tillverkas under måndag och tisdag.

Försökte komma igång med lite plugg när jag kom hem, men i vanlig ordning började jag plocka lite istället. Sorterade papper osv. Fan vad bra jag är på det där. Att inte göra det jag borde. Jag känner lite glöd och motivation iaf. Lite på hugget. Så inom snart kommer det sig poff och svosch, så är jag klar med alla uppgifter =P Haha. Låter bra va?

Kvällen innebar givetvis Let´s Dance. Rätt personer i semifinal: Frank, Tina och Jessica.

Långa torsdagar

Kategori: Dagbok

Mötet igår gick i bra tempo. Klara på 1,5 h. Förra året låg vi oftast på 3 h. Bra jobbat. Jag är numera "bara" ansvarig för medlemsregistret. För mig är det inte så bara. En stor och viktig post. Utbildningsansvaret blev en låg prio och jag hann inte med det jag egentligen ville. Så jag önskade bort det. Och så blev det på det konstituerande mötet som de hade när jag var i Thailand.

Blev sent i säng igår. Började kolla på Rum för en stjärna. Så jag var faktiskt lite trött imorse. Annars har jag lagt mig tidigt och vaknat före larmet och undrat vad i *pip* jag ska hitta på så tidigt på morgonen.

Lång dag idag. Som vanligt på torsdagar nu när jag har VFU. Först VFU --> Funky --> Dans. Full rulle från 8.00-21.00. Och nu har jag ganska nyss kommit hem. Kirrat lite te och tänkte chilla med ett till avsnitt av Rum för en stjärna.

Cyklat

Kategori: Dagbok

Det var riktigt skönt att cykla imorse. Går inte direkt några bussar dit jag skulle och jag var inte så sugen på att gå. Så fram med cykeln. En intressant förmiddag blev det. Bearbetade fritidshemmens uppdrag utifrån de nya styrdokumenten och kvalitetsarbete togs upp. Inte lika kul att cykla hem sen. Lite kallt och blåsigt. Men när jag kom hem så blev jag genast glad när jag hittade detta längs husväggen:Och sen lite mindre glad igen när jag insåg att det är styrelsemöte ikväll =/ Det är kul! Men inte när jag var inställd på en helkväll med studier. Har ju massvis att göra. Lite borde jag hinna. Får bli till helgen istället. Och så började det snöa som tusan också. Vågar inte cykla då, när jag inte ser isen =/

Badet

Kategori: Dagbok

Fyra dagar med badhus har det blivit. I lördags fick vi äntligen komma in i den nyrenoverade delen av badhuset. Jättefint är det. Så det var glad stämning och ännu gladare blev jag när jag fick en kram av min gamla simmare som har flyttat tillbaka till Sverige! =D Funky hade jag i lördags också förstås.

I söndags hade jag min yngre simgrupp. Glada barn som var sååå sugna på att hoppa i nya bassängen. Och så hade jag grupperna i måndags och igår också.

VFU har jag också haft. Idag är det studiedag. Fritidspedagogerna och förskolelärarna ska sitta på folkhögskolan. De skulle prata om typ läroplanens betydelse för fritids och om "kvalitet i fritidshem". Intressant, så min handledare kollade upp om jag fick vara med. Så om en timme ska jag vara där.

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Det blev en kort dag på VFU:n. När jag kom tillbaka till när barnen skulle prickas av för fritids, så blev det bara tre barn kvar. Så min handledare skickade hem mig efter ett tag. Kom hem och drog igång en tvättmaskin och sen har jag tittat på de Let´s Dance avsnitt som jag missat. När älskling kom hem kirrade vi mat och godis. Och nu så är det tv igen.

Alla har varit riktigt duktiga i Let´s Dance tycker jag. Och rätt personer har åkt ut - Helena och Alexandra. Får se vem det blir ikväll. Har tyckt Alexander var på tur, men han har varit duktig idag. Annars gillar jag alla kvarvarande: Jessica (bollywood), Figge (street), Tina (disco) och Frank (bachata). De annorlunda danserna var superkul, men (tyvärr?) så minns jag  Claudias Bollywood som var helt suverän och Mattias Bachata som vara sååå het.

Hemma!

Kategori: Dagbok

Ja, nu är vi hemma från Thailand. Kom hem till vid 17 i onsdags. Då blev det hem med väskorna och ett besök hos mamma och pappa. Sen direkt i säng. Intenstiv dag väntade.

Jag överlevde gårdagen. Började VFU:n kl 8.00. En hel dag där följt av Funky och min egen dans. Släpade mig hemåt vid 21. Betalade räkningar och stupade i sängen. (Välkommen hem och till verkligheten eller vad? =P)

Började 8 imorse också, men jag vaknade till och med före larmet. Så kroppen är ganska pigg, men jag är lite seg i huvudet. Är inte helt frisk heller =/ Torrhosta och känner mig snudd på febrig. Lugn dag är det idag iaf. Var med på fritidsmötet imorse och sen var det planeringstid följt av lunch, så jag knallade ner till LC och det är där jag befinner mig nu.

Tänkte söka lite efter tips och idéer till min VFU uppgift. Barnen håller på med forntiden, så jag och min handledare ska planera något. Vi tänkte eventuellt att de ska få bygga upp en stenåldersby. Får se vad vi hittar på.

Thailand, 1-2 mars

Kategori: Dagbok

Tisdag 1 mars - Simon drog lakanen ur sängen för mig när jag låg och mornade mig. Dum! =P Lakanen tvättade vi och när de hängde på tork, gick vi till poolen. Då kom Mrs Peak och sa att Mr Peak inte kunde skjutsa oss, men det skulle komma en annan bil. Och så undrade hon när hon kunde hämta moppen. 14 sa vi. Vi hade ju tänkt åka ner till stan och Starbucks. Vi torkade oss och åt vår sista måltid hos Miss Mjau för den här gången. Sen till Starbucks och njöt av mocca/capuccino och smarrig morotskaka. Till huset. Hade tänkt poolen först, men grejerna skulle ju inte hinna torka, så det blv dusch, packa och sen slappa på verandan. Klockan sniglade sig fram, men tillslut blev den 17 och vi gick bort till Perry´s. Tog lång tid innan vi fick maten. Tur att det är gott. Godaste toasten har dom. Gick till huset och väntade in vår chaufför. En äldre skön snubbe. Kunde ingen engelska, men vi förstod varandra alldeles utmärkt när vi passerade en lastbil som hade vält (i motsatt körriktning tack o lov!) och när han missade avfarten till bensinmacken. 3 timmar senare var vi på flygplatsen. Vår flight var overbooked, så vi blev erbjudna att åka med thai-air och mellanlanda i Frankrike. Landa 13.10. Ajaj. Vår buss går 13.15 sa vi. Men om ni får 300 euro var som plåster på såren? Okejdå =P Vi skulle återkomma om en timme för bekräftelse. Vänta vänta och vänta. Sen blev vi tillfrågade om bara EN av oss kunde ställa upp. Eh, aldrig? Jag skulle ju gå vilse. Vore jag mer safe på att resa, så visst. Mer väntan. Tillslut fick vi OK att vi kunde åka över Frankfurt (med Lufthansa) iaf. Vi fick en lapp med oss så att vi fick gå igenom "fast track" där personalen går. Hade ju bara 1 timme kvar till planet skulle lyfta. Simon köpte nackkudde och jag köpte öronproppar + ögonmask.

Onsdag 2 mars - Strax efter 00 lyfte vi. Halvsov lite. Läste ut Ringen 3 =D Sen kom maten. Sen sova. Hallelujah för öronproppar och ögonmask! Vaknade bara lite lätt i någon sekund, kollade klockan och somnade om. Så skönt. Vaknade strax innan frullen serverades. Frankfurt flygplats är.. ganska stor. Vi fick promenera en ganska bra bit innan vi kom fram till vår gate. Tur att vi inte hade bråttom. Vi hittade en liten hörna med gratis-kaffe maskin och eluttag. Så fram med datorn och några avsnitt "Two and a half men" (fanns några avsnitt som fungerade, men utan text) och x antal muggar kaffe/mocca/choklad/capuccino. 9.55 skulle vi lyfta, men det blev föresningar pga starka vindar. Lyfte bortåt 11.00. Det skulle bli tight med tid till bussen när vi landade. Men vi sprang, vårt bagage kom tidigt, vi sprang lite till och hann med 5 min till godo. Good work.