Börjes barnbarn

föralltid

Mamma-prat

Kategori: Dagbok

Jobb blev det inget av. Mamma ringde på morgonen och frågade om barnvakt. Så jag tackade ja till det istället. Tog bussen dit, hämtade upp lillebror från skolan, gick hem, chillade framför tv:n tills mamma kom hem. Sen blev det x antal timmar prata-med-mamma-tid <3

Tog sen bussen hem. Gick in genom dörren för att ca 5-10 minuter senare gå ut igen för att ta bussen igen. Denna gången med sikte på badhuset. Lite vattenbalettsträning. Älskling hämtade upp mig och det blev en pizza idag, i lchf-stil. Orken och inspirationen till att laga mat var försvunnen. Får se om den infinner sig imorgon.

Får också se om det blir något jobb imorgon. Och in that case... så måste jag baske mig sova nu om jag ska orka upp imorgon... Godnatt godnatt.

Lite sovmorgon

Kategori: Dagbok

Lite sovmorgon blev det idag. Mycket skönt. Fick sen en förfrågan om jobb som jag tackade ja till. 13 till 17 på sandviken, stackens fritids. Samma som min första dag förra veckan. Det gick fin fint. Det är fullt pådrag med 6-åringarna. Eftersom jag slutade 17 och var sist kvar på avdelningen så fick jag släcka, bomma igen avdelningen och lämna över barnen till stängningspersonalen.

Tog bussen hem. Älskling hade handlat mat och började laga när jag kom hem. Mumsat upp maten nu till lite play. Inget badhus idag eftersom det bara är träning inför Luciadoppet den här veckan. Så badhus blir det på tisdag och torsdag då jag ska träna vattenbaletten. Fredag genrep och sen är det dags =)

Blev inget julpyntande idag heller. Får se om jag får tid till det imorgon. Vet inte om det blir det något jobb. Det återstår att se. Nu får det bli ett sista program på play och sen sängen.

Ingen lugn helg

Kategori: Dagbok

Nope. Det blev ganska långt ifrån en lugn helg. Igår blev det först badhus. Avslutning för bredden. Satt och skrev ihop lite lapp och kopierade upp diplom lite i senaste laget. Och med min vanliga tur, så tog givetvis färgen i skrivaren slut. Helt jävla fantastiskt. Skulle jag få avsluta min första termin med bredden på samma sätt som jag började...??? Tack och lov fanns det en ny toner på kansliet som jag kunde byta med.

När de flesta grupper hade slutat så var det dags för andra luciatågsträningen. Många barn och många ledare. Utmaningen blev att barnen skulle försöka sjunga bättre än ledarna. Självklart så började barnen skriksjunga. Men när jag sen utnämnt de till vinnare så tonade vi ner skrikandet till normal sång nivå. Duktiga var dem.

Direkt från badhuset blev det vidare på 50 årskalas. Sambons pappas fru. Vi barn skulle hjälpa till med maten, servera och plocka undan. Gick fin fint. Galet god mat. Vi i den yngre generationen satt lite för oss själva, kollade på tv, samtala och sökte svar på några "vem vill bli miljonär"-frågor.

Idag var det upp tidigt som gällde. Dags för en lite  större simtävling för mina egna simmare på hemmaplan. Segt att gå upp, men väl där så var det härlig stämning. Det blev en hel del medaljer för klubben och mina egna simmare växte några cm efter sina prestationer. Tävlingen höll på från 8 till ca 16. Sista grupperna i bredden hade avslutning samtidigt också, men det verkade ha gått bra trots tävlingen som pågick i andra bassängen.

Cyklade upp till dansen och sen tillbaka åt samma håll. Men då för att äta lite rester från gårdagens kalasmat. Det satt jävligt fint efter två långa dagar. Något adventspyntande har jag förstås inte hunnit med, men det får bli imorgon. Ska regga om min vikarietillgänglighet, så jag får lite sovmorgon imorgon och sen är det bums i säng!

Shabby chic

Kategori: Dagbok

Åhhh... Tack vännen för att du uppmärksammade mig på Fredriks blogg återigen. Den har liksom fallit lite i glömska. Men oj så kul det är att läsa inläggen.

Här kommer ett citat hämtat från bloggen:
”Shabby chic” är bara ett sätt att säga ”skabbigt skit” på stockholmska.

Lektion

Kategori: Dagbok

Den här dagen blev jag ombokad. Först skulle jag börja 9.45, men det avbokades vilket följdes av en ny förfrågan. Dock från 8.30 istället. Från början var det nog tänkt att jag skulle vara med i någon utav 3:orna, enligt schemat. Men istället fick jag hoppa in för någon annan.

Det blev min första lektion på egen hand =P Märkligt nog kändes det riktigt chill när jag cyklade iväg till skolan och stegade ut till eleverna. Först hade jag en 6:a och sen en 4:a. Samma sak med båda. Lite kommunikation/samarbetsövningar utomhus. Sen gick vi inte på fritidset och de fick göra lite valfritt. Vid 10.30 var jag klar och då hade jag blivit uppskriven som tillgänglig om någon behövde mig. Det var dock ingen som hade sagt till om hjälp, så jag fick långrast fram till 13.30. Då var det fritids fram till 15.45.

Mysig stämning var det idag. Hängde upp lite julstjärnor och ljusslingor. Barnen lekte så snällt med sitt eget. Stöttade lite vid datorn där de spelade något logiskt spel. Löste en liten konflikt. Och på slutet blev det några geni-frågor. Cyklade hem, bytte om och drog till gymmet för lite Body Balance. Very nice.

Hem igen där det vankades käk. Och nu är det slapp och play för heela slanten.

Numera pingisproffs

Kategori: Dagbok

Ehm jo.. Det kommer bli en del snack om vad jag får vara med om som vikarie. Idag fick jag vara med och hjälpa till i andra 3:an. Inledde med bild/svenska lektion. Barnen fick göra julkalender och "monster". Sen blev det biblioteket i två omgångar. Bibliotikarien var på plats och hade lite genomgång med barnen innan de fick långa böcker. Lunch följt av rastvärd i en timme. Lite rast innan fritids. På fritids blev det lite pingis idag också. Promenerade hem. Tänkte slänga ihop lite lax i ugn, men när jag satte rumpan i soffan i någon sekund så insåg jag att en powernap var det enda vettiga att göra. Så jag slöt ögonen en lite stund, bytte om och drog till dansen. Åter hemma igen och nu står laxen i ugnen och jag kollar lite play.

Slut i huvudet

Kategori: Dagbok

Helt jävla slut. Men det var väntat. 8-16 idag på Aggerud. I en 3:a och sen på ett fritids med 2:or och 3:or. Lite snurrigt först vart jag skulle vara och sådär. Men det ordnade upp sig. Blev lite SO, julkalender, spel och bibliotek på skoltid. På fritids blev det pingis för hela slanten.

Promenderade hemåt, slängde i mig mat och gjorde mig i ordning inför dansen. Disco och ragga. Inte mycket kvar nu. Nu försöker jag titta ikapp lite play, men det blir tidigt i säng. Imorgon blir det 8-16 igen på Aggerud.

Mitt liv som vikarie

Kategori: Dagbok

Dag 1.

Reggade mig igår vilka tider jag kunde jobba. Skrev in att jag kunde börja från 10.00 så jag kunde få lite soft startsträcka sådär. Hade satt larmet lite tidigare så jag skulle vara någorlunda vaken om det skulle komma något sms. Strax efter 9.00 plinga det till. Kan du jobba 13.00-16.15 på Sandviken? Woohoo =D Soft tid att börja min första dag som vikarie, och dessutom på skolan där jag själv gick. Kände 2 fröknar av 4. Väntade på bekräftelse sms. Plingeling. Plingeling. Plingeling. Och vips. Så var jag uppbokad veckan ut =P

Det blev en riktigt skön start. Jättetrevliga fröknar. Väldigt pigg och glad barngrupp. Började med att vakta på rast, gick på mellis och sen inne tittade jag på när barnen släppte lös till Röris. Instruerade, tillverkade och skrev lite loppor också.

Resten av veckan ska jag vara på Aggerud och på samma fritids alla dagarna.

Spännande!

Avslutningskalas

Kategori: Dagbok

Jag är nöjd. Avslutningen blev som jag hade tänkt mig. Som en packåsna cyklade jag iväg ganska tidigt så jag skulle hinna göra en liten planering, kolla diplom, plocka fram osv. De äldre var först ut. Visade upp sina två showdanser - jätteduktiga! Dansade sen de andra danserna tillsammans med föräldrarna och sen lite fika och diplomutdelning. Småttingarna var utklädda till söta kissemissar. Så även jag. Inte lika söt dock. Samma upplägg för dem. Tack till Annika som var med som mentalt stöd.

Fick en present av en av min barndansare:

fin va? =)

Packade snabbt ihop mina saker och vidare till nästa anhalt - badhuset med första luciatågsträningen. Jag fick in en ganska rejäl bunt med anmälningar. Kul kul. Ska sammanställa imorgon tänkte jag. Mest kul var att de sjöng så fantastiskt bra! Redan första träningen. Oftast brukar de vara lite försiktiga i början. Låtarna satt som en smäck, så vi övade lite gång också. Hann med att träna min egen grupp en lite stund. Tack till tränarkollegan Sofie som kunde ta gruppen de första halvan.

Packade ihop alla badhuspapper och drog vidare på min cykel till min egen dans. Körde igenom zombiedansen idag och gjorde intro och avslut på den. Haha, superkul. Vi ska avsluta som en "skeletthög" Kommer bli asbra. Känner mig taggad inför den showen. Jag ska vara med på fem danser =D

Mör i både kropp och knopp cyklade jag hem och landade i soffan med lite play. Fastnade sen totalt i min musikmapp. Massa gammalt gojs att lyssna igenom. Sitter här myser och minns.

Sova kanske?

Kategori: Dagbok

Inte varje dag man tillverkar en kattsvans så här på kvällskvisten, eller jag kanske ska säga natten. Men nu är iallafall min outfit för imorgon klar. Jag ska vara en kissemiss på barndansavslutningen. Deras showlåt är ju "Superkatten Jansson" =P

Annars blir det en lååång söndag som vanligt. Lite ovanligt blir det eftersom det är avslutning på barndansen och i badhuset ska vi ha första luciatågsträningen. Hjälp mig någon. Jag har ingen aning hur många som kommer dyka upp. De flesta ledarna och mina "assistenter" är upptagna med sina simgrupper. Det har inte varit roligt att hitta bra träningstider kan jag säga.

Well. Sängen nu, så jag vaknar upp någorlunda pigg.

Nya tag

Kategori: Dagbok

Dags att rycka upp sig lite. Det har varit alldeles för segt ett tag nu. Stressigt kommer det bli med avslutningar och luciadopp mm. Men lite pepp på det så ska det allt gå.

Köpt en ny mobil. En sån där smart telefon. Min förra var ju så dum liksom =P Faktiskt. Ljudet la ju av. Inte lätt att hitta en bra telefon. Var först inne på en htc deisre z. Den fanns typ.. inte i någon affär alls när jag sökte på den. Letade på lite andra modeller och fan xperia arc s. Och den fanns i stan dessutom. Åkte dit för att pilla lite på den. Nu är den min.

Idag blev det lite trevlig och mycket välbehövlig uppfräschning. Ett besök hos frissan för klipp och färg. Blev dessutom färgning av ögonbrynen. Riktigt nöjd med både hår och bryn, so far. Tror inte det kommer ändras heller. På kvällen blev det ett superskönt Body Balance pass och efter lagade älsklingen och jag flygande jacob. Tittade på Doobidoo och sen filmen What happens in Vegas.

Sängen nu. Godnatt.

Husdjur?

Kategori: Dagbok

Tillbaka till rutinerna efter höstlov. Dans och badhus i vanlig ordning. Älskar dans. Disco och ragga i onsdags. Street i torsdags. Idag har jag haft mina barndansgrupper och avslutade med showdans. Så underbart sätt att avsluta den intensiva söndagen. Även om jag är helt färdig, trött och slut när jag kommer dit så är jag lycklig in i själen efter dansen. I badhuset var jag både igår och idag. Slet som en galning igår med att fixa lappar om luciatåget. Blev lite träning med vattenbaletten också. Inte mitt ansvar i år, men jag är med och stöttar lite. En chill helg har det varit i övrigt.

Och bara helt plötsligt fick jag lust att skaffa häst...................



Hur söt är inte den då liksom???

Simma <3

Kategori: Dagbok

Dags för update.
Förra veckan var det lov. Så det var ledigt ifrån dans och badhus. Lite badhus blev det ändå i början på veckan. Eget utvecklingssamtal om min roll som tränare och sen en föreläsning om mobbning inom idrotten. Bra föreläsare från Rädda Barnen.

På helgen var jag helt ledig. Så då passade jag på och dansade annan dans än den jag brukar =) På fredagen åkte jag med Sofia in till Kristinehamn där hon skulle köra ett cc dance pass. Lovely. Det var länge sen sist, så det var jätteroligt. Tack Sofia. Och på söndagen körde jag Zumba med Rebecka, finally. Tog bara nästan ett år innan jag kunde vara med. Tack Rebecka. När jag ändå var i farten och inte hade någon egen dans så gick jag på ett Body Balance pass också.

Och till rubriken! =D
Igår öppnade djupa bassängen som har renoverats. Så nu är alla bassänger klara!! I och med det, så fick vi nya träningstider. And so far.. så är jag mer än nöjd. Halvtimme extra med de yngre. Kortare för de äldre men framförallt... så har jag möjlighet att simma själv(!!!!) direkt efter de äldre har simmat klart.

Helt underbart!
Att komma i bassängen och simma igen. Det var så länge sen sist. Simma <3