Börjes barnbarn

föralltid

Husmanskost?

Kategori: Dagbok

Snart så

Kategori: Dagbok

Onsdag och torsdag har det varit dans. I torsdags hade jag träff på bemanningen för att skriva in mig. Det var roligt, men lite läskigt också. Speciellt när jag skulle börja tacka ja eller nej till vilka åldrar och ämnen i skolan jag kunde tänka mig att vara vikarie i. Blev lite realitychock där. Försökte skapa mig en bild av mig när jag har en lektion i diverse ämnen. Mitt inlogg skulle komma någon gång nästa vecka och då är det dags. Fun and scary!

Post

Kategori: Dagbok

Badhus idag. Igen. Förstås. Den yngre av mina grupper hade jag idag och det gick kanoners. De var pigga och väldigt glada hela gänget. Vi körde starter och de var riktigt duktiga allihopa. Till helgen är det hemmatävling. Håller tummarna för att många tänker komma. Pratade med syrran i telefon, en liiten stund bara =P Älskling kom hem och vi kirrade käk och kollade på tredje Harry Potter filmen. Nu sängen. Och förresten, så fick jag post från polisen idag. Så imorgon ringer jag till bemanningen =)

Film

Kategori: Dagbok

Barnvakt i fredags. Inte syskonen denna gång utan My. Lite pussel, lite spel, lite Idol.

Badhus i lördags. Och på kvällen blev en träff med gladaste gänget. Med de är får man garanterad värk i skrattmusklerna efteråt.

Långa söndagen började i vanlig ordning med barndans, följt av badhus, följt av egen dans. På egna dansen körde vi 1,5 timme idag eftersom alla var där. Vilket innebar låång uppvärmning med stretch på golvet. Det gillas. Och så gick det förövrigt superbra med själva dansen.

Gårdagen innebar en sväng till badhuset och sen chill med älskling. Under dagarna som passerat har jag och älskling plöjt lite film. De tre Bourne filmerna och två Harry Potter.

En liten reflektion

Kategori: Dagbok

Sega dagar har passerat. Mys med älskling och massa slapp med play och tv. Dansat också självklart. Love it, love it, love it. Att jag inte kom igång med dansen tidigare.. Eller snarare, varför slutade jag överhuvudtaget? Det var ju onödigt.

Street idag och det gick riktigt bra. De nya stegen satt riktigt bra trots att jag var sjuk och tittade på sist. Svängde förbi Lidl på hemvägen och köpte lite gött med hem som jag kunde mumsa på framför tvn. True Talent och Robinson. En reflektion: Hur smart är det att avsluta ett program med att inte avslöja vem som röstades ut, och direkt efter visa klipp från kommande program, och där lyckas visa alla deltagare i bild utom en? Hur svårt är det då att förstå vem som röstades ut? Förstör ju hela grejen liksom!

Yeees

Kategori: Dagbok

I torsdags hade de ringt ifrån bemanningsenheten under tiden som jag pratade med mamma. Såg dock tyvärr inte det förrän senare, men ringde upp igår. Glad nyhet. Så nu har jag skickat efter ett utdrag ur belastningsregistret som jag ska ha för en träff med de på bemanningsenheten. Gött!

Fredagkväll blev chill och likaså denna kväll. Kollar på Idol ifrån igår. Och idag har det varit badhus i vanlig ordning. Det gick bra förutom att skrivaren ville bråka, igen. Illa tajmat då anmälningslapparna om morgondagens tävling saknade på datum, dag och tid. Det blev till att skriva dit den informationen för hand. Tack och lov fick jag hjälp med det.

Åter till Idol.

Irriterande!

Kategori: Dagbok

Det är sjukt jävla irriterande när program och klipp på play ska BUFFRA något så förbannat! Försöker kolla på dagens #AdamLive, men det har ta mig fan buffrat var 20-30 sekund!! Vad i helvete!!!!!!!!!!!!!

Så...

...nu har jag avreagerat mig lite grann...

Ingen dans

Kategori: Dagbok

Slänge ihop en laxpudding förut. Blev helt okej. Till det blev det "Helt magiskt" på svtplay. Jag har lite svårt för Marie Serneholt som programledare. Hon är lite too much för min smak. Känns så överansträngt.

Cyklade sen bort till dansen. För att titta på - självklart. Så himla tråkigt att bara titta på, men bättre än att ligga hemma. Får ju lära mig stegen visuellt och så hade jag block & penna i högsta hugg.

Lite röst

Kategori: Dagbok

Yeeees, idag har jag lite av rösten tillbaka! Men jag ska fortsätta vara tyst. Ingen dans blir det =/ Jag ska iaf dit och titta på, men jag ska sitta still och hålla käften.

Mer tv och play blir det idag. Först tänkte jag ta mig till affären. Få lite frisk luft och handla lite mat. Dags för LCHF. Det har varit alldeles för mycket slarv nu --> Garanterat därför jag blivit ordentligt sjuk två gånger på kort tid! 

Still no voice

Kategori: Dagbok

Ett litet rosslande/väsande ljud får jag fram när jag testade. Bättre än igår, för då gick det inte att förstå mig alls. Det var läppläsning som gällde. Bara för att förtydliga - testa var allt jag gjorde. För sen ska jag vara tyst. Finns inte direkt så fruktansvärt många att prata med heller, vilket iofs är bra.

Fortsätter att spendera tid i soffan med tv och play. Skickat lite mail har jag gjort också. Tjohej liksom. Nu blir det lite te och så AdamLive live på tv den här gången.

I brist på annat

Kategori: Dagbok

I brist på annan sysselsättning så har jag tittat på massa youtube klipp. Kul kul. Eller ja. Nej. Det är inge roligt att inte ha någon röst. Man inser ju hur viktig rösten är, liksom hur mycket man använder den i alla sammanhang. Och eftersom jag inte kan kommunicera med ljud, så får jag använda bloggen (mer än vanligt) och uttrycka mig lite. Förjävla tråkigt att vara tyst.

Nu tittar på jag på True Talent söndagsfinalen på play. Sofia kändes flera år äldre med den låten. Håller med Pernillas kommentar. Hon är ju fortfarande grym dock, men hon ska liksom vara unga Sofia. Linnea växer. Hon vann över mig förra gången, då fick jag rysningar när hon sjöng. Och det här var Jacobs bästa. Han stirriga blick har verkligen stört. Nu såg han så glad, avslappnad och närvarande ut. Alla är så grymma!

Haha fan vad king att avsluta med En kulen natt. Haha. Han förstod nog att det var hans tur. Bra att han fick avsluta på topp. Det gick ju grymt bra med hans egen låt. Dimitri förtjänade självklart att stanna kvar med sitt avslut - the show must go on.

Alltså

Kategori: Dagbok

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tror jag skrattar och gråter samtidigt inombords...

"Det Jennie och Benke hade märkt var att det fanns en stor mängd, framförallt tjejer, som dansat tidigare i sitt liv och längtade tillbaka till känslan och glädjen av att dansa. Livet såg annorlunda ut nu med jobb och kanske familj. Tanken på att gå en danskurs varje tisdag kl 19, med 10- kanske 20 år yngre deltagare var inte så lockande, och kanske inte heller praktiskt möjligt. Att införa riktiga dansklasser, koreograferade av riktiga dansare, på ett gym skulle göra danslivet flexibelt och slå ihop det bästa av 2 världar."

http://www.houseofshapes.se

Flytta till Stockholm kanske??!

Hahaha

Kategori: Dagbok

Jag aldrig riktigt kollat på ett varit ett fan av Hollywoodfruar, eller vad det nu heter. Sett någon gång, och det är lite småroligt. Inget fan av Maria Montazami heller. Inte så att jag ogillar henne - för hon är charmig och lite rolig absolut.

Sen såg jag det här:Hahaha! Man lär ju inte ha tråkigt med henne som morsa =P

Hennes moves får jag ta och plocka in till nästa termin med barndansen =D

Den externa rösten

Kategori: Dagbok

Ja tydligen så går det att leda både barndansgrupp och styra upp lite i badhuset utan röst. Så länge man har en extern röst med sig.

Seriöst. Jag vaknade utan röst imorse. På riktigt. Inte ett ljud.

Hur fan löser jag detta? Började bomba ut sms. Barndans var ju uteslutet tänkte jag. Men tydligen inte. Det blev barndans iaf och Annika P hoppade in som min externa röst. Och det gick ju. Sen om det var bra för min hälsa att hoppa, studsa och dansa runt - det är en helt annan fråga... (punkt punkt punkt)

Toppen Therese ställde upp som min externa röst i badhuset. Min egen grupp fick jag ge fan i helt enkelt. Det hade inte gått. Jag hade knappast varit till någon hjälp där, så Evelina fick ta hand om gruppen själv. Men som sagt, Therese agerade min röst och vi lyckades omfördela simskolegrupperna. Tack för det.

Fick även ta emot ett "bra" efter förra helgens turbulens. Skönt. Tack och bock.

Efter badhuset gjorde jag en kraftansträngning och tog mig till min egen dans. Knappast för att dansa. Så pass dum hade jag redan varit idag (pucko!!!) Min plan var att hålla käften och titta på. Men det var bara Lucas där. En fröken, en elev dansar och en elev tittar på. Eh nä. Så vi gick bara snabbt igenom vad vi gjorde förra gången så jag kunde skriva upp stegen.

Tog mig hem och bara... satt...

Älskling kom hem. Betalade räkningar. Köpte mat. Åt mat. Tittade på lite play och ska nu sova. Sen blir det säng- och soffläge imorgon och troligtvis på tisdag också.

Peace out.

Ogillar att vara sjuk

Kategori: Dagbok

Dum som jag var så tog jag aldrig något piller för min feber igår. Vilket jag borde gjort, insåg jag efter att ha haft feberfrossa och haft märkliga drömmar i sisådär 3-4 timmar. Då tog älskling kommandot och hämtade ett piller åt mig. Följt av att jag sov sött.

Idag åktetill badhuset peppade och redo. Ledarna är suveräna och gjorde ett bra jobb, i vanlig ordning. Jag hade överblick från kanten och försökt dölja att jag var sjuk. Men tydligen så var jag sämre på det än jag trodde. Efter halva tiden försvann min röst så gott som helt, jag var kokthet så svetten flödade och pannan var blank. "Emma, åk hem och sov!" sa de till mig.

Mjaa, skulle bara äta lite och kolla på Timeout, Mannen som talar med hundar, Idol och Fångarna på fortet.

Jag oroar mig lite för morgondagen. Söndag. Min långa dag. Hur fan ska jag lyckas leda två barndansgrupper, en simgrupp, styra upp simskola och dansa själv - med feber och utan röst?

Nej, ett piller och hoppa i säng kanske? En bra början.