Börjes barnbarn

föralltid

Thailand 25-26 mars

 
Måndag 25 mars
Jag tror man kallar det otur när man lyckas hamna bakom högljudda människor både på bussen och på flygplanet. På bussen hamnade jag framför två tjatterhönor som visade sina fylleklipp för varandra, med hög volym, och diskuterade sedan klippen.
 
På planet hade vi en udda familj bakom oss som hade noll koll på sin egen ljudnivå. Skakade sönder våra stolar när det skulle resa sig/gå på toa, vilket tyvärr var väldigt ofta. Det bästa var när jag och han som satt bredvid mig utbytte blickar som sa "snart smäller det". För snart skulle det göra det, men det dröjde inte förrän vi landade. Så ingen blev allvarligt skadad =P
 
Överlag var det väldigt livligt på planet jämfört med tidigare år. Även när de släcker ner, då de flesta väljer att sova, så var det flera som promenerade omkring och pratade med höga röster. Med öronproppar lät det fortfarande som normal samtalston. 
 
Vi hade tur dock med att flyga med ett plan som hade skärm till varje stol. Simon var väldigt imponerad =D
 
 
Tillslut även jag, Man kunde spela spel, lyssna på musik, göra egen playlist, titta på film och serier. Så jag lyssna på musik, tittade på Big Bang Theory och på Dagissnuten.
 
Tisdag 26 mars
Landade vid ca 5.15. Då återstod bara den evighetslånga taxiresan till Hua Hin. Den transportsträckan kändes otroligt seg. Tre timmar senare (som kändes som tretton) var vi framme. Packade upp lite. Duschade. Gick till Khem som jobbar på området, och hyrde moppe. Det skulle ta en timme att få upp den till huset, så vi gick till Miss Mjau och åt mumsig och billig thaimat under tiden. När vi kom tillbaks var moppen redan på plats. Vi hämtade nyckeln och tog sen ett första dopp i poolen. Varvade med lite läsning i skuggan.
 
 
 
Moppade ner till stan för att se oss omkring. Började med stranden. Åkte vidare till Takiab. Påväg tillbaks lyckades vi pricka in körkortskontroll. 400 baht. (Simon hade tänkt fixa internationelltkörkort, då de tydligen blivit mer förtjusta i att stoppa turister för det, men tiden hade redan gått ut när han kom på det, så det blev inget.) Första dagen! Sjukt jävla bra jobbat av oss.
 
Bestämda oss för att leta efter Black Mountatin Waterpark som vi hade googlat på innan vi åkte. Kom på sen att vi hade tagit fel väg och vände tillbaks. Hade börjat bli solbrända och riktigt trötta. Kämpade med att hålla oss vaknade genom att bada lite, läsa och skriva dagbok på altanten. Vid ca 16 gav vi upp och gick och la oss.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: