Börjes barnbarn

föralltid

Sommarplaner

Kategori: Dagbok

Hmm sommar. Noll koll på dagarna, och minns knappt vad jag gjorde för en timme sen. Så en liten summering på vad jag har gjort, men okänt när, kommer här:
 
* Varit på kalas för sambons pappa
* Tittat klart på Orange is the new Black
* Påbörjat Bones för sjuttioelfte gången och tittat på x antal avsnitt
* Grillat, spelat kubb och spelat Cluedo med C-G & co.
* Badat i Labbsand med sambon + Robin
 
Följt av kommande i kalendern:
Imorgon åker jag och älskling till Norrköping. Sörsjöns camping, för att vara exakt. Vi ska utmana oss själva i höghöjdsbanorna. Eller jag... ska utmana mig själv. Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men enligt hemsidan "Med hjälp av en vuxen fungerar våra "gula" barnbanor ner till 3-4 års ålder". Lagom nivå för mig alltså.
 
När vi klättrat klart så drar vi direkt till Göteborg för att äta på nån resturang där och sova på hotell. Fredagen spenderas sedan på Liseberg.
 
Och på lördag blir det party i Örebro med brudarna.
 
 

Emma 23 juli

Kategori: Dagbok

Orange is the new black

Kategori: Dagbok

Roswell är slut, så nästa serie är påbörjad - Orange is the new black.Tonårsregler

Kategori: Dagbok

Uppmärksam skribent. Kul =P

http://joecat65.wordpress.com/2013/07/17/tonarsregler/

Nu vet jag att det var 4-5 år sen jag själv var i tonåren.

Men efter att i förutom 1 vecka varit tonårspappa i över 2 månader så känns det nästan som om man ramlat tillbaka.
Att analysera tonåringarna är ett heltidsjobb….här kommer lite detaljer.
Tonårsdygnet:
06-12 Natt
12-18 tidig morgon
18-24 dag
24-06 eftermiddag.

För att spara energi använd endast fåstaviga ord när du pratar.
Typ….
kbry, wtf, lol, ba, a, ä, å

Låt alltid allt du har på dig ramla av i en hög där du står.
Har du redan placerat tallrikar, glas, rester, sopor där så betyder det att du är strukturerad.
Det är även lättare för den föräldern som jobbar i hemmet att plocka upp efter dig när allt ligger på samma plats.

Om toarullen tar slut så släng den på golvet och sätt inte dit någon ny.
Det är roligt att veta att nästa person måste förflytta sig 2 meter i prekär ställning.

Ha alltid din Iphone/smartphone på ljudlöst.
Det finns tydligen folk som tror att man ska prata i dom och försöker nå en i dom hmmmm.

All kommunikation sker via skype/facebook/instagram.

Hygien:
Antingen duschar man 20 sekunder i veckan eller 20 minuter i timmen.
Vid alternativ 1 använd ½ flaska parfym dagligen.

Alla måltider intas mellan 18-03….gärna en gång i timmen.

Använd aldrig samma glas!

När du ska torka upp efter dig med trasa se till att den är rejält blöt innan….bry dig inte att torka efter….lite vatten har ingen dött av.

Ät endast saker med mycket socker i.

Dina småsyskon lyssnar mycket bättre på dig om du slår dom samtidigt som du förmedlar ditt budskap.

Slå aldrig av TVn när du lämnar rummet så slipper du det jobbiga jobbet att slå på den igen när du kommer in igen 3 timmar senare.

Det är alltid din förälders fel att du har tråkigt.

Det var en del iallafall…ni kan säkert mer.

JoE

Lunchdejt, grillat, kubb och bad

Kategori: Dagbok

Igår satt jag nog framför serien hela dagen. Förutom när jag pratade med älskling om hans mc-tripp.

Idag blev det lunch på stan med Anneli. Mem & Zin blev det denna gång. Gick sen en promenad ner till och nere vid näset och pratade en massa. Tog bussen hem och mötte upp Simon. Vi åkte in till hans mamma där det vankades grillat och kubb.

Hem och byta till badkläder. För jag skulle baske mig ta ett dopp i sjön. Köpte lite gott på konsum, och nu har jag landat i soffan för att fortsätta plöja Roswell. 

 

Roswell

Kategori: Dagbok

Blir nog inte så mycket sömn inatt. Hittade serien Roswell på Netflix. Igen. Hittade den tidigare men glömde bort. Med flit. Eftersom jag visste att jag skulle fastna. Men nu så. Semester. All in! :-DMåste ju passa på...

Kategori: Dagbok...när man har grillen för sig själv. Leka lite grillmästare utan att någon karl kommer och lägger sig i :-P

Idag blir det kött i GoGrilla marinaden som lillebrors lag sålde. Tar en cider till det och rundar av med jordgubbar till någon film sen.

Det tycker jag att jag är värd efter dagens Bodypump pass. Mina ben var helt skakiga efteråt. Det gick inte fort hemåt om man säger så.

Netflix

Kategori: Dagbok

Seg som satan är jag idag.
 
Soft kväll med syrran, Anki och fina Nettz igår. Kom givetvis i säng sent. Trött. Men fick knappast sova länge. Först kom krampen som lurpassat på mig i några dagar nu. Och som om det inte vore nog så kom stora blödardagen med sin värk. Så det blev en hackig sömn. Lyckades tillslut ta mig iväg till affären för att köpa glass, nötter och choklad.
 
Det är jag och Netflix ikväll.
 

Mojitos

Kategori: Dagbok

Brudhäng!Spontanshopping

Kategori: Dagbok

Sitter på bussen påväg hem. Har varit in till systembolaget för att köpa cider till kvällen. Ca 7 pers. där inne. Nästan så det ekade. Vilket var skönt eftersom jag trodde att det skulle vara smockat.

Medan jag väntade på bussen tog jag en sväng genom några affärer. Så nu sitter jag både med systembolagetpåse och lindexpåse.Blev två tröjor och en väska. Hoppsan :-)

Mer att läsa och begrunda

Kategori: Dagbok

Kan själv

Kategori: Dagbok

Grillad kyckling, cider, brieost, nötter och film. Va fan. Man ska väl passa när karln är borta i Norge på mc-tur.Well...
Får se hur det smakar sen.

Läs och begrunda

Kategori: Dagbok

Simlärare

Kategori: Dagbok

Då var det klart. Diskussionsdelen gick bra och det praktiska gick riktigt bra. Och så var vi godkända på det skriftliga allihop. Så nu är jag utbildad Simlärare av både SLS och Simförbundet. Härligt.Efteråt satt jag kvar och jobbade. Jag som har semester. Typ. Nästan iallafall. De där märkena skulle samlas in, räknas och skickas tillbaks. Lika bra att få det gjort. Fick hjälp av Alicia och Elin. Tack tack.

Köpte med gott hem. Och har nu landat i soffan. Syrran: Jag har skickat mailet! :-) Nu ska jag äta och bara ta det lugnt. Blev en lång dag så nu känner jag mig helt slut.

Özz Nûjen

Kategori: DagbokMissing Turtle

Kategori: Dagbok

Så gulligt. Så pass att det var värt att lägga upp på facebook.Bästa kvällen på länge

Kategori: Dagbok

Semestern inleddes med lite grillat tillsammans man Simon och Robin hemma hos oss. Lite jordgubbar på det, som jag åt upp till en film medan grabbarna satt inne i bio/spelrummet och diskuterade whiskey m.m.
 
Semestern fortsatte fin fint med utgång på lördagen med Nettz. Lätt den bästa, galnaste, sjukaste, roligaste, välbehövligaste kvällen på länge <3 Övriga kommentarer är överflödiga.
 
 
 
 
Söndagen innebar ju då självklart att inte mycket blev gjort. Först framåt kvällen så piggnade jag till efter ett underbart dopp i Labbsand.
 
 
Igår satt jag i princip hela dagen med den skriftliga tentamen för simlärarutbildningen. Idag skrev jag klart och skickade in. Måtte skiten bli godkänd nu. På torsdag är det praktiska provet, då vi ska hålla i en lektion, och så ska vi även diskutera våra erfarenheter ifrån praktiken. Ett litet problem insåg jag att jag har. Risken finns att jag kan få stora blödardagen då. Måtte fanskapet vänta tills efteråt!

Semester!

Kategori: Dagbok

Inte varje dag man går på jakt efter ek. Det var det första jag gjorde imorse. Jag hade iaf hyfsad koll på var jag kunde hitta några träd. Sen började kranstillverkningen. Två ek. Snabbt ner till badet för att lämna kransarna och skriva ut fler diplom. Ut igen för att fixa två pilkransar också.
 
 
 
Simskolan tog slut och alla barn åkte hem. Då vankades det smörgåstårta för alla ledare och personal. Precis innan ringde chefen för att checka av innan jag går på semester. Han verkade nöjd och glad. Pjuuh! =P Men en check var precis vad jag behövde. Annars hade jag bergis suttit kvar än.
 
Och så är jag med i tidningen idag också =) Riktigt nöjd med repotaget faktiskt. Journalister har ju en tendens att få det mesta fel, men hon hade vävt ihop det riktigt snyggt och fått med allt som jag tyckte var viktigt. + i kanten till henne.
 
 
Någon timme extra blev jag kvar på jobbet, men när jag gick kände jag mig lugn. Tog bussen till lasarettet i vanlig ordning och gick därifrån. Knappt halvvägs ser jag en kvinna som ligger avsvimmad på backen. Tre män var redan där. En som försökte få kontakt med henne och en ringde 112. Aldrig känt mig så tafatt och handlingsförlamad. Va fan ska man göra? Grabbarna verkade ha koll på läget. Ambulans var på g sa han som ringde. Den tredje kollade i hennes plånbok efter namn osv. Hon jobbade tydligen bara en stenkast därifrån, så jag tog på mig att springa dit och se om jag kunde hitta någon som känner henne. Tre kollegor stod utanför, och när jag sa att kvinnan låg avsvimmad så reagerade de med "Va? Igen?!" De hade tydligen alldeles nyss skickat iväg henne till akuten. Kollegorna följde med bort och sekunder senare kom ambulansen så hon blev omhändertagen. Då hade hon piggnat till lite och mumlade fram något ord.
 
Lätt förvirrad fortsatte jag hemåt och landade i soffan. Blev ingen träning idag. Hade 5 min på mig att boka, packa och springa till bussen. Kändes mig lite för trött i huvudet för att göra en sån rush. Så jag landade i soffan istället och här sitter jag. Och har semester =D

Snart semester

Kategori: Dagbok

Efter Westin igår så fick jag hänga med ut till brorsans hus. Pappa skulle hjälpa till med lite fönster fix. Gjorde inte mig nått. Jag hade ju inte varit där än och sett huset. Sen i säng blev det iaf.
 
Och alldeles för tidigt behövde jag gå upp imorse. Ledarna skulle låna lite lekprylar av mig till deras "tema". Men väl värt att gå upp tidigt när inspirationen flödar hos ledarna.
 
I övrigt rullade det på som aldrig förr. Näst sista dagen. En liten del av mig vill inte gå på semester. Mailen och telefonsamtalen började hagla in så snart jag mailat ut om uppstarten till hösten. Misstänker att min inkorg kommer vara smockfull efter semestern.
 
Anyway. Lyckades pricka in Simon när jag gick ut från jobbet. Drog till Ica Maxi och köpte snöre till morgondagens tillverkning av kransar. Tog mat på LaBella. Hem och chilla. Iväg till combaten. Jävligt svettigt. Måste verkligen uppdatera min träningsgardrob. Och på tal om det..... Borde fan tvättat idag! Vet inte om jag har några träningskläder till imorgon annars. Hade tänkt köra pump. Får väl försöka damma fram något.
 
Efter träningen slängde jag ihop en tacogratäng. Åt till en film och jordgubbar till efterrätt. Nu är det definitivt dags för sängen. Ska hinna fixa de där kransarna på morgonen. Sommar Simskolan har avslutning.

Westin

Kategori: Dagbok

Jorå. Det blev allt en rejäl ökning på aktivitetsnivån på jobbet. Barnen skulle ut och simma så jag behövde kirra spolnyckel. Nya märkeslappar skulle skrivas ut. En bunt märken anlände, och just idag såldes det mer märken än tidigare dagar, så det behövdes fyllas på.
 
När jag väl kunde sätta mig ner så dröjde det inte förrän telefonen ringde. Det var tidningen som ville komma på besök. Trevligt. Så det blev intervju och fotografering. Fortsatte sen jobba med lapparna om föreningen som ska delas ut till alla lappar. Blev klar och började skriva ut. 450 st. Dubbelsidigt. Efter ett tag började skrivaren bli lite trött så jag kom på mig själv med att sitta och heja på skrivaren. Mikrosekunder från att skrika ut ett "Kämpa!" =P
 
Tog bussen hemåt. Handlade på Lidl. Slängde ihop lite käk, och åt upp till en film. Spelade hjärndöd-spel på king.com. Gjorde mig i ordning lite snabbt. Blev hämtade av mamma och pappa. Dags för Ann Westin på Nya Kupolen. Kul! Hon var bra, och allt blev ju extra roligt när mamma skrattade så hon får tårar i ögon =P
 
 
Dags att hoppa i säng. Imorgon ska jag upp lite tidigare. Ledarna skulle köra ett tema, och ville låna mina djungeldjur. Så då behöver jag vara där till första gruppen. Fyyy vad tidigt =P Haha, inte så farligt egentligen, men när man är van vid en tid så känns det som stor skillnad. Näst sista jobbdagen. Hur fan ska jag hinna göra allt?

Pro One

Kategori: Dagbok

Idag blev en seg dag på jobbet. Drivet var spårlöst borta. Tillfälligt hoppas jag. Eftersom jag jobbade en timme extra igår så tog jag ut den idag. Meningslöst att bara sitta och inte få något gjort. Hade tänkt spara den till fredag, men misstänker att jag kommer behöva jobba full tid då.
 
Åkte hem och tog det lugnt istället. När älskling kom hem åkte vi en sväng ner till ArenaReklam för att spana in lite kläder. De har modellen på vår gamla tränartröja. Pro One. En modell som jag gillar skarpt. Köpte ju en egen för ett tag sen, och den trivs jag riktigt bra att träna i (förutom mina sönderklippta "dans" t-shirtar). Tänkte köpa en eller några fler, men det verkade inte som de hade modellen kvar på hemsidan. Tack o lov så hade de kvar den. Enda nackdelen är att den måste beställas. Finns ej i butik. Men det får det nog vara värt? Fick med mig en katalog hem att kika i.
 
Åt mat och drog till Träningslagret för lite combat. Där hade jag desto mer driv. Det kändes grymt jävla bra idag. Trots något öm i vissa muskler efter pumpen, som för övrigt var helt underbart att få köra igen. Låta muskler få en omgång. Gött dä =P Stretchat, ätit och kollat på film. Dags för dusch och sängen. Hoppas att jag känner mig mer alert imorgon.

Btw.

Kategori: Dagbok

Körde Indoor Walking i fredags och fick bekräftat (återigen) att det inte är något för mig. Instruktörerna har varit jättebra, men musiken avgör en hel del för min motivation. En sämre låt och jag är tappar direkt typ. Och på nått vis så blir det för monotont även om det varierar i ställningar, tempo, motstånd och backar. Märkligt nog så har jag gillat spinning som är än mer monotont. Därför fick Indoor en chans till. Men nej. Gick inte.

Body Balance och Body Pump

Kategori: Dagbok

Det blev inte så hejdundrans massa gjort i lördags och större delen av söndagen. Först på söndag kväll drog jag till Träningslagret och körde Body Balance. Lika skönt som alltid. Pratade träning i luren med syrran innan jag somnade sent, men lyckades ändå ta mig upp i god tid imorse.

På jobbet fick jag paket. Äntligen. Resten av simmärkena. Men det saknades några. Satte mig i telefonkö i nästan 2 h. Då bröts det. Så det blev ett långt mail. Får se hur länge det dröjer innan jag får svar på det...

Nu är jag på g till Träningslagret igen. Dags för Body Pump. Alltså. Det är bortåt 2-3 år sen jag körde det sist. Gröngöling på nytt. Ska bli kul att börja igen.