Börjes barnbarn

föralltid

Bra dag

Kategori: Dagbok

Kom som vanligt i säng lite väl sent i söndags så jag var trött på måndagen. Jag kom tillslut iväg till jobbet där det var avslutning för våra yngsta. Galet vad tiden går fort. Under dagen klurade jag på bra formuleringar. Jag skulle lämna referens på två av mina ledare. Inte så bara. Men jag är nöjd med resultatet som jag skrev ihop. På kvällen hade jag min egen grupp som haft tyå två veckors uppehåll. Saknar simmarna ju. Hade dessutom en ny som verkade mer än nöjd och tackade för ett bra pass =)
 
Idag var jag också lite seg upp. Tog sen bussen till mamma på andra sidan stan. Skulle hjälpa henne och skriva på datorn lite grann. Rolig uppgift och underbart att få umgås lite med mamma. När jag skulle med bussen till jobbet fick jag sällskap av lillebror som skulle till sin träning. Så jag fick lite kvalitetstid a´la busstur med honom. Skönt att bara sitta och snacka lite. Vi ses inte lika ofta längre + att han är tonåring nu, så det är inte som förr när han skulle sitta i knä och mysa =)
 
I badhuset hade jag min tävlingsgrupp. Det blev lite teknikträning och avslutade lite tidigare så att jag skulle hinna prata i lugn o ro med lägerdeltagarna. På torsdag åker vi till Älvdalen och det är inte lite fjärilar i magen på de fyra flickorna som ska med. Jag lyckades nog stilla nervositeten något iallafall. Blev faktiskt lite mer peppad själv också. De är ju så mysiga =)
 
Bussade upp till dansen. Gick helt okej, men min kondition är ju skit efter uppehållet och det kändes speciellt nu när det är disco och vi får köra hela koreografin om o om o om o om igen. Idag körde vi sista gången i den lokalen. Dansens Dag som var idag, firas på torsdag istället i den nya lokalen i form av Öppet Hus samt att vi har första lektionerna där då. Tyvärr så missar jag ju det eftersom jag är i Älvdalen, men förhoppningsvis hinner jag hem till söndagens lektion och får se nya lokalen då.
 
Hem och käka. Kollade på Top Model Sverige och ska nu hoppa i säng. Ska återigen försöka ta mig upp lite tidigare än vad jag gjort de senaste månaderna. Under lägret blir det ju självklart inga sovmorgnar..... 

Helgen

Kategori: Dagbok

Började med en chill fredags eftermiddag med Emelie. Bara sitta och umgås. Hon med lillplutten Linnea i famnen och jag med hennes lilla pälsboll Fox i knät. På kvällen blev det filmen The Notebook.
 
Lördagen blev aningens trögstartad. Sambon och jag var inte alls på samma spår så det blev noll och ingenting. Sen blev det lite jobb för min del. Tränade min simmare inför tävlingen. Direkt efter det åkte vi och handlade. Chill-grill med gänget <3 En underbar kväll att bara sitta och snacka. Grannarna bjussade på "livemusik" också =P Blev en tidig kväll för de flesta av oss. Tror vi åkte hem redan vid 23.
 
Och tur var väl det. För nu är det vår, och Smulan väcker mig klockan 5 numera. Låg och halvslumrade tills klockan ringde. Då åkte vi till McD för lite frukost innan jag skulle till badhuset för simtävling med mina små. Suveränt bra har det gått. Härlig stämning och toppenbra simmat med några enstaka diskningar.
 
Raska steg upp till dansen sen. Det gick sådär idag. Min svank hade börjat göra ont efter att ha stått på hård bassängkant hela dagen. Ajaj. Stegen satt bättre än vad jag trodde. Behövde bara en genomräkning för att minnas det mesta.
 
Simon hämtade och vi åkte och köpte mat och gott till kvällen Vi har precis kollat på Smartare än en femte klassare. Han går och lägger sig och jag ska kolla på Gladiatorerna innan jag hoppar i säng jag med.

En månad. Ett inlägg.

Kategori: Dagbok

En månad sen jag skrev sist. Rekord. Så nu blir det ett sånt här långt, uppspaltat och kanske inte så roligt inlägg med allt som hänt sen sist. Men jag vill ha allt nedskrivet i bloggen. Min digitala dagbok.
 
Mars...
23 - extra möte med SK och BK om de eventuellt nya öppettiderna. X antal mail har skickats under denna månad också i samma område.
24 - Möte om idottsfritids för barn i/med funktionshiner. Det var även denna dag jag gick in i någon slags oturs-sväng. För det första gick mitt usb-minne i smådelar. För det andra så tog det slut på färg i skrivaren precis när jag skulle skriva ut bortåt 200 papper. Och slutligen kapade jag min bästa rese-vän... Hörlurarsladden.
 
 
28 - Begravning för Dagny. Det var tufft. Jag har aldrig varit på begravning i vuxen ålder, så jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera på allt. Och klä mig. Jag äger noll kläder som passar för uppklädda tillfällen. Vi åkte in till dfs i samlad trupp. Redan inne i andaktsrummet började tårarna bränna i ögonvrån när prästen sa att det var Dagnys favorit psalm som vi skulle gå in till.
 
 
Det var en sorglig och vacker begravning. Tårarna trillade mesta hela tiden, men det brast totalt när vi gick fram till kistan och Elaine sa farväl och jag hörde Simon och hans pappa gråta. Kändes som mitt hjärta hade blivit överkört av en ångvält. Efter kyrkan åkte vi hem igen och samlades bara familjen och åt lite tårta.
 
Jag och Simon åkte och handlade sen till kvällen, då jag skulle på fest. Innan dess åkte vi till kyrkogården för att kolla till graven och även Simons andra släktingars gravar. Bara gå runt på kyrkogården och småprata. Det var otroligt skönt.
 
På kvällen blev det fest hos Nettan. Härlig kväll som alltid med goa människor. Grabbarna fick bejaka sina feminina sidor. Petra och Cornelia =P
 
April...
Början på april blev en ganska normal jobbvecka med mina simmare och ytterligare en fest på fredagen för att välkomna hem Andreas från Japan.
 
6 - Söndagen hade vi Utmanaren. Tävlingen för de minsta. Inte fullt lika många barn denna gång, men desto fler än tidigare år. Mina egna skötte sig brilliant. Bra simmat, fina tider och framförallt så hejade de på varandra. Då blir mitt tränarhjärta lite extra varmt.
 
 
7 - Ett extra livligt SK möte då det hade kommit in en skrivelse från styrelsen och våra åsikter gick isär något.
8 - Lunchmöte med chefen. Checka av hur det går och framförallt om ämnet på gårdagens SK möte. Det blev återigen inte så mycket om min verksamhet, men han avslutade med fina ord om hur viktig jag var för föreningen. Så. Jag ska inte klaga =)
 
Sen kom en helg i festlighetens tecken.
 
10 - Lillebror fyllde 13 år. Jag var inte där på något firande, men det är värt att nämna i bloggen att min lilla plutt är tonåring nu.
12 - Simons mamma och sambo, numera man, gifte sig. Så vi barn var med hemma på ceremonin. En enkel och vacker borglig vigsel på hemmaplan. På kvällen blev jag inkallad på ett mission av Nettz. Mission accomplished. Halv åtta somnade vi. Timmen senare gick vi hemåt i sakta mak som slagna hjältar. Älskling hämtade mig och jag fick iaf en till timmes sömn innan vi skulle bege oss iväg på nästa kalas.
13 - Kalas i Örebro för mina bröder och brors sambo som fyllde 30. Underbart att träffa delar av släkten och framförallt brorsbarnen. Och extra roligt att se dem tillsammans. Pussar och kramar varavt med brottningsmatcher. Det är kärlek det. Lyckades få en bild på de små fina <3
 
 
Påsklovsveckan kom, och den vanliga verksamheten är inställd, så även dansen. Däremot hade jag Miniläger och en helg till med festligheter.
 
17-18 - Miniläger med de yngsta tävlingssimmarna. Jag var skapligt nervös när det började närma sig. Vad fan hade jag gett mig in på? Ett läger med 16 kids. Men oj så bra och roligt det var! Började tidigt på skärtorsdagsmorgon med ett simpass följt av landträning i Bregårdshallen. Lunch käkade vi på Strandkanten. Mycket gott. Simpass och värdegrundarbete på em innan vi tog oss upp till Aero trc, där vi skulle sova. Då kom första tårarna. Jobbigt som satan men vi tog oss igenom det. Både jag och framförallt den lilla simmaren växte och blev starkare. En lika härlig dag hade vi på långfredagen. På eftermiddagen anslöt vi oss till resten av tävlingsgrupperna för traditionella "Fångarna i badet". I år var jag gåtmästaren moder Fouras med min gåtpokal uppe på balkongen. Jag snodde åt mig en kram från alla lägerdeltagare innan de fick åka hem. Alla hade haft roligt och ville ha mer aktiviter eller rentav sova över en natt till. Stor vinst!
 
 
På långfredagskvällen gick en mörbultad tränare till min fina tränarkompis Sofie på lite fest med hennes närmsta. Jag hade även här fått ett mission. Snarare en utmaning om "vem som super vem under bordet". Jag hade med mig en flaska lakritsshot för att vi visa kidsen var skåpet ska stå. Vi började lite lugnt och behagligt med spelet "Utan tvekan" som jag hade med mig, men direkt efter det var det tydligen dags för ölspel. För att kortfattat sammanfatta en galet kul kväll: Det var inte den smartaste fyllan jag har haft. Men jag vann! =P
 
"Lady Gaga in action" och bildbevis på tömd lakritsshot.
 
19 - Påskmaten blev hos Simons pappa & co. Alltid gott med festmat. Speciellt dagen efter en vinst. På kvällen var det bara att ge sig på´t igen. Jani var hemma på visit från sthlm så då var det dags att samla gänget. Jag tog det chill men var ändå med på lite ölspel. Dock tackade jag för första gången nej till lakritsshort. Värt att noteras i bloggen då det inte hör till det normala =P Det blev en tidig kväll för mig och älsklingen. Vi hade ju dessutom ett kalas till dagen efter.
20 - 60 års kalas för Simons mamma. Stort gäng med "exotisk planka". Jisses vad gott! Massa kallskuret med diverse fräscha frukter och himmelsk brieost. Alla barnen på dena sidan var med + Knubba och Timpa. Känner mig hemma i det gänget.
 
 
Nu är jag äntligen inne på rätt vecka =P Jag hoppas jag har fått med det viktigaste som avviker från en normalvecka. Jag har än så länge genomfört några sega arbetsdagar. Är skapligt mosig efter intensiva helger, massa festande och får jag inte riktigt samma kick av att jobba när jag inte får träffa mina grupper som vanligt. Dansen har dessutom haft dubbelt påsklovsledigt. Ingen dans och inga barngrupper = Noll energi. Det är ju två av mina energikällor. 
 
Igår var det iaf lite dans. Raggan körde som vanligt och har inställt på Valborg istället. Vi börjar närma oss uppvisning, så Sandra matade på oss med massa steg så att vi ska hinna klart.
 
Ja, precis.. Det börjar närma sig avslutning. Vad hände med denna vårtermin?
 
Närmast i planeringen är en date med Emelie och hennes bebis. Simtävling till helgen och nästa vecka är det ett till, men längre, läger.