Börjes barnbarn

föralltid

Höst alltså

Kategori: Dagbok

På våren letar man efter vårtecken. På hösten behöver man inte leta efter tecken. De smyger liksom på en bakifrån och ger en käftsmäll så man vaknar upp och bara "Jaha. Hösten är här nu alltså?"
 
Veckan efter brorsbarnens kalas drog allt igång. Möten. Först uppstarts möte med tränarna i tävlingsgrupperna. Chockerande nog ett kort sådant + lite käk. På tisdagen efter hade jag lunchmöte med chefen. Mr Effektiv. Han hjälpte mig att boka mötet för mina tränare till veckan därpå. På onsdagen hade vi utbildning nummer två på nya systemet med telekonferens. Lördagen blev det festligheter. Fest för Keckle som fyllde år. Kul fest med en hel del nya ansikten. När jag skulle ta bussen hem så hintade buss-appen mig om att det kommit nya busslistor. Ett säkert hösttecken. På söndagen var det dags för första tävlingen. Bara huxflux. Fyra tappra hade jag med varav två flyttade jag upp efter det. Kommer sakna pluttarna. Den lilla med sina tusen frågor =) Underbart att jobba med barn.
 
Denna vecka inleddes med möte för mina tränar i breddverksamheten. Jag var inte så förberedde som jag hade tänkt och omkastning i upplägget, men det blev ett bra och trevligt möte iallafall. I nobelhallens nya möteslokal var vi och så bowlade vi lite på det. På torsdagen hade jag en session med badhuschefen och spikade nya kod m.m. Hastade sedan vidare till ett möte om idrottsfritids. Annars har jag spenderat samtliga dagar på jobbet för att få ordning på allt innan helgens uppstart.
 
Inledde helgen med tjejfest igår. Jag, Nettan, Jessica och Sofie. Avslutade dock kvällen tidigt eftersom jag hade uppstarten idag. Taxiresan hem var högst intressant. Världens pratgladaste taxichaufför. Och han mummelpratade dessutom, så det var skitsvårt att höra vad han sa. När vi äntligen kom fram så började kortläsaren strula så jag fick sitta, i vad som kändes som en evighet, och lyssna på hans redovisning om hur ofta den strulat samtidigt som han försökte få i gång mackapären. Han började nämna att vi kanske rentav skulle åka till lasarettet så jag kunde hämta ut kontanter. Hell no! Som tur var så hade jag kontanter och prutade ner priset. Men irritationen låg och kröp i bakhuvudet, Om jag inte hade haft kontanter... Skulle jag behövt åka en extra sväng bara för att kunna betala när kortläsaren inte fungerar som den ska? Mja. Vet inte. "Smile and wave". Tack för påminnelsen om det uttrycket Nisse. Eller i det här fallet. "Smile and pay".
 
Så. Idag var det dags för uppstart. Käftsmäll som sagt. Hade inte hunnit fixa allt igår, så blev lite småstressad. Men jag hann klart med det mesta. Bara en utskrift som protesterade. Såklart. Bilden är nästan lite för sann....
 
 
Jag lyckades få ut papper till de viktigaste grupperna iaf. Resten får nästa vecka istället.
 
Blev en paus i bloggandet för ett nattligt samtal med syster <3 Det behövdes. Men nu ska jag hoppa i sängen. Imorgon är det uppstartsdag två.
 
I slutet vid regnbågen.....
Jo men visst.... Mitt jobb såklart =P

O captain my captain

Kategori: Dagbok

 

2 årskalas

Kategori: DagbokSemester part 2

Kategori: Dagbok

Dubbelkärlek (21 juli)
Fick sms av mamma om att båda mina brorsbarnen skulle befinna sig hos mamma och pappa under hela dagen. Det blev en familjeträff med så gott som hela familjen. Farmor dök upp en sväng också. Pappa svängde förbi affären, när han hämtade mig, för att köpa en pool till barnen. Det var ju så satans varmt ute. Kärleken finns inga gränser när de plaskar runt i poolen. Blir lite extra stolt när jag ser potentialen i deras vattenkunskaper =P Bröderna hade med dig sina voffsingar också. Så jag fick även träffa Tyra för första gången. Blev en promenad med respektive voffsing. En fantastisk dag.
 
Två storebröder --> Två brorsbarn och två hundar = Dubbelkärlek <3
 
 
Namnsdag har jag hunnit haft under semestern. Två gånger dessutom. Grattis till mig.
 
Årsdag hade jag och Simon 27 juli. Blev inget firande alls. Det är inget direkt överflöde på kreativitet direkt.
 
Smygstartade jobbet redan förra veckan med möte och två pass med tävlingsgruppen. Så det var jobb fast ändå inte. Det märktes iaf på mötet att hjärnan hade tagit semester =P Och inte bara hos mig som tur var. På tisdagen (29 juli) var jag ute med gruppen och körde land följt av lite bad i sjön. På lördagen (2 aug) hade jag bara 2 stycken, och de ville jättegärna simma i bassängen, så då blev det inne.
 
Augustikalaset (2 aug)
Augustikalaset hade jag funderat på några gånger om jag ville gå på, men hade inte direkt ansträngt mig att titta vilka band som skulle spela. Hoffmaestro skulle iaf spela på lördagen, och det var älskling lite sugen på, så då gjorde vi slag i saken och kirrade biljetter. Sean Banan, Medina och Hoffmaestro.
 
 
Grillat blev vi bjudna på dagen efter hos Simons pappa. Det blev en liten semester-slut-grillning då majoriteten av oss skulle börja jobba på måndagen.
 
Jobb alltså. Då var jobbet igång. Segstartat har det varit. Självklart. En utmaning att försöka vända tillbaka dygnet. Som tur var så lyckades jag ta fel på dag =P Ska ha en utbildning nästa vecka. Jag hade skrivit in den här veckan i kalendern. Så i tid var jag. Men på fel dag. Det resulterade i att jag var väldigt effektiv istället och fick mycket gjort den dagen. 
 
Kompisdejt (7 aug)
Träffade Anneli på stan för lite käk. Blev på Mellas. Tog en toast med deras turkiska korv. Gott. Vi snackade massa som vanligt. Blev sen en liten promenad runt i stan innan hon behövde åka. 
 
Första jobbveckan försvann lika fort som den dök upp. I fredags var det lite fest hos Keckle. Jag var lite små seg, men det var bara skönt att softa lite. Tog  taxin hem sen strax efter fyra. Idag hade jag ju gruppen, så jag ville vara nårgorlunda pigg och komma upp i tid. Hade lite jobb som behövde fixas också.
 
Smulan skrämde mig också någon dag. Minns inte när. En morgon började hon jama konstigt och hon låg under sängen. Hon kom fram efter en stund och var helt stirrig i blicken och vinglig. Hon hade både bajsat och kissat på golvet, och så hittade vi kräk lite senare. Jag blev orolig och trodde det värsta. La ut en handduk åt henne på uteplatsen, och där ville hon ligga en bra stund. Gick och la mig igen. Halvsov och tittade till henne om vart annat. Minns inte efter hur länge, men sen var hon återställd. Kattskrälle! Inte skrämmas så! Vår lilla pensionär <3
 
Kalasimorgon. Så det är dags att sova nu. Brorbarnen fyller 2 år nu. TVÅ ÅR. Liksom. Va?