Börjes barnbarn

föralltid

Stockholm

Veckan efter den underbara och galna helgen med dansshow och Luciadopp åkte jag och älskling till Stockholm. Torsdag till söndag (11-13 dec) fullspäckat med musikaler, men även utrymme för lite turistande. Den här gången valde vi att ta tåget. Åkte vid lunchtid på torsdagen. Första natten bodde vi på hotell Alexandra som vi har bott på förrut. Åkte direkt dit för att checka in och fräscha till oss lite innan vi gav oss ut igen för att käka. Försökte hitta till en restaurang vi käkat på tidigare, men den renoverades tyvärr, så vi hamnade på Konstnärsbaren istället. Kände oss lite smått felplacerade där vi satt och åt våra viltköttbullar =P Men äta bör man... =)
 
Efter maten blev det direkt till China Teatern och FLASHDANCE! Äntligen! Jag fällde en tår redan efter första tonen och första danssteget. Ann Svensson, som jag var på en workshop med, var med som dansare. Så det kändes lite extra kul. Flera kända namn med också: Hanna Lindblad, Karl Dyall, Linus Wahlgren, Rennie Mirro, Siw Malmkvist, Katrin Sundberg... Katrin hade jag dessutom ett moment med redan innan showen. När vi skulle hämta ut våra biljetter, så stod hon bakom disken i samma ärende =) Katrin och Siws rollfigurer ihop var källa till skratt, men Hanna Lindblad och dansarna..... Förtrollande.
 
 
På fredagen hade vi bestämt oss för att turista oss lite i huvudstaden. Började med en sväng genom julmarknaden i kungsträdgården innan vi begav oss mot slottet. Vi bestämde oss för skattkammaren, respresentationsvåningarna och museum tre kronor. Efter det var det dags för lunch. Strosade omkring i gamla stan, genom julmarknaden där, tills vi hittade en Tacobar som vi stannde till vid för att fylla magarna och vila fötterna. Sen tog vi vår packning och transporterade oss ut i förorten till Jani. Inspekterade lägenheten och fräschade till oss och begav oss alla tre till Hard Rock Café för god mat och dryck. Underbart trevligt, så det var lite tråkigt att behöva runda av, när jag och Simon skulle vidare. Vi skulle nämligen iväg på nästa show som var En dans på rosor på Metropol Palais som låg precis bredvid Hard Rock. (Välplanerat om jag får säga det själv =P) Det blev ytterligare en show blandat med skratt och tårar. Otroligt svårt att sitta still =)
 
 
Lördag morgon och förmiddag hos Jani var action nivån 0. Låg kvar på den mysiga, bamse luftmadrassen och småpratade tills vi insåg att det var dags att röra på sig om vi skulle hinna äta och ta oss in till centralen för att dumpa av packningen innan nästa event. Lunch blev det på Burger King och sen direkt vidare ut till Cirkus. Sista showen var Jonas Gardells Livet är en schlager med Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Måns Möller m.fl. Fantatisk och gripande. Allt runtomkring bara stannar och försvinner när Helen och Peter sjunger. Så mäktigt att få uppleva dessa röster på plats. Och Johan Glans =P Så skön!
 
 
Fylld med intryck var det bara att bege sig mot tåget hem. Vi landade i Örebro och försökte få skjuts hem, men ute i sista minuten, så blev det svårt. Vilket vi insåg inte gjorde så mycket. Vi satte oss istället på restaurang Hanoi precis vid resecentrum och fyllde på energiförrådet och fick samtidigt smälta alla intryck efter tre toppen dagar i Stockholm <3

Kommentarer


Kommentera inlägget här: