Börjes barnbarn

föralltid

Avbrott

Kategori: Dagbok

 
Hur kommer det sig att dessa avbrott och strul med play-sidor kommer när man allra minst vill? Jaja. Jag får väl passa på att uppdatera lite i bloggen då. Vilket iofs behövs. 12 dagar sen sist jag skrev. Jag hade nästan som ett nyårslöfte till mig själv att skriva i bloggen oftare. Det har jag hållt ganska bra tills nu, men det finns förklaringar till mina avbrott.
 
Jag har varit attans jäkla trött ett tag. Energin finns. Kommer lite då och då på jobbet och på dansen, men väl hemma är jag bara trött. Sover väldigt länge på förmiddagarna. Är uppe lite väl sent på nätterna, så det är självklart en anledning. Men jag har tidigare gjort så här och ändå kunnat vakna till i lagom tid. Nu slocknar jag om direkt. Sover som en sten. Bara trött.
 
Här kommer en update på vad dsom hänt:
 
11:e. Idrottsfritids. Polo stod på schemat. Det är ett härligt gäng ungar. Hade två ledare med mig denna gång, så jag gick ner till kansliet och jobbade en stund. Precis när jag kom upp fick en pojke först en boll på näsan och sen en spark direkt efteråt. Det kom lite blod kan man väl säga. Överallt. Han blev lite rädd stackarn, men annars var det lugnt.
 
12:e. Sambons farmor Dagny somnade in. Hon hade varit dålig ett tag, så det har varit på gång, men man kan aldrig förbereda sig på det. Väldigt ledsamt. Jag hade mina aningar när han ringde. Han hade varit och sagt ett sista farväl och bara varit med far sin och syrran. När han kom hem var han nästan för lugn tyckte jag. Jag gråter ju för det mesta med lyckades hålla igen tårarna någorlunda tills jag gick ut och skulle till dansen. Han har spenderat en del tid med tömma hennes lägenhet och vi har pratat igenom vad han/vi vill behålla.
 
15:e. "Tjejfest" hos Nettan med Sandra och Keckle (a.k.a Petra) =P Otroligt skön kväll att bara få sitta och snacka med ett litet gäng.
 
17:e. Trött är jag som tidigare nämnt, och jag sover gärna länge på förmiddagen. Denna måndag fick jag ett samtal från 019 när jag var ganska nyvaken. Kände inte för att svara då. Jag tänkte att jag ringer upp. Den som ringde gav sig inte. Jag började söka på numret utan resultat. Efter mycket om och men så gav jag med mig och svarade. Det var P4 som undrade jag kunde vara med i morgondagens "P4 morgon" och prata lite om Simborgarmärket som fyller 80 i år. Direktsänt! Jisses! Varför inte? Jag tackade ja!! Så efterföljande timmar satt jag och läste på allt jag kunde =P
 
18:e. Upp tidigt för att träffa han från radion i badhuset. Nervös som tusan! Jag var mest nervös för att jag skulle börja svamla som jag lätt kan göra om jag pratar om något jag brinner för. Simmärkena är ju nära förknippat med mitt jobb. Vid ett bord inne på bassängkanten satt vi. Jag lyssnade på klippet senare på kvällen och jag är nöjd. Det blev ett bra snack och framförallt är jag nöjd över att jag inte sa "öhh" för många gånger =P
 
19:e. Tandläkarbesök stod på schemat. Usch. Jag har ju inte direkt haft flyt med mina tänder. Massa krångel med klipp, sy och tandställning när jag var liten och sen ett gäng hål på det. Jag får så lätt kväljningar om någon annan ska stoppa in skit i min mun, och tandläkarna vill ju gärna stoppa in flera verktyg samtidigt. Blä! Men jag gick där ifrån med huvudet högt. Jag har några små hål sen tidigare, men de hade inte blivit större =P Bra jobbat! Att jag hade en väldigt trevlig tandläkare och hygienist underlättade ju avsevärt.
 
I vanliga fall brukar jag vara ledig ons-tors, men det sprack den här veckan. När jag ändå var till tandläkaren så kunde jag lika gärna gå ner och jobba så jag kunde vara ledig fredag istället. På kvällen fick jag sms från chefen som var hemma igen efter en jobbresa, och han vill ha ett möte.
 
20:e. Så igår var det bara att bege sig iväg till jobbet igen. Inte för att det var så jobbigt. Ett möte var på sin plats för att checka av hur det går. Jag tycker själv att jag har bra koll på allt just nu. Jag har problem att lösa, men det är inget som katastrof utan jag kommer lösa det på ett eller annat sätt. Dock blev det mestadeles prat med badhuschefen om annat, så vi fick hafsa igenom det sista på mitt. Trist, men nödvändigt. Efter mötet stannade jag kvar i badet och hjälpte Sofie med henne matematik. Mattesnillet ligger djupt begravd, men några kunskaper lyckades jag damma fram. Får hoppas att jag hjälpte mer än stjälpte.
 
Idag har jag sovit. Mer än vad jag hade tänkt. Hade en plan om att komma upp någorlunda för att städa och fixa lite hemma. Det har varit dåligt med hushållssysslor ett tag nämligen. Blev ingenting istället. När sambons kom hem så var det han som landade i sängen istället. Gjorde några tafatta försök med att väcka honom, men det var lika bra att låta honom vara.
 
Jag gick och köpte pizza och lösgodis istället. Mmm. Det där med att tänka på hälsan flög rätt ut genom fönstret. Min ORK studsar upp och ner värre än en pingisboll just nu. Vad det gäller allt.

Melodifestivalen

Kategori: Dagbok

Jobb som vanligt under helgen. I lördags hade jag mina tre grupper, men Sofie fick ta tävlingssimmarna själv eftersom de bara var tre st och hade två eventuellt nya ledare som var på plats. Så jag körde lite introduktion med dem istället.

På kvällen blev det köpmat och Melodifestival final. Flera helt ok låtar som har växt när man har lyssnat på dem i efterhand, men Sanna var min favorit. Det är dags för en ballad nu!

Jag fick in två till ledare på söndagen. Visserligen yngre men de kommer bergis växa in i rollen. Skönt. Behöver bara stuva om lite grann så ska nog hösten lösa sig.

Gick upp till dansen. Byggde på med två nya åttor. Det var steg från en tidigare dans vilket var skönt. Hemåt och kollade på Criminal Minds med älskling. Kanske ett eller två avsnitt för många eftersom jag var jättetrött idag.

Åkte till jobbet på eftermiddagen. Flyttade barn till sina nya grupper och bjöd in ett gäng nya. Tränade mun egen grupp på kvällen. De fick simma valfritt hela passet och ta Simborgarmärket om de ville.

Hem. Mat. Criminal Minds.

Faster Emma

Kategori: Dagbok

Åkte till mamma och Theo samma vid samma tid. Igår var han vaken när jag kom dit så det blev bus direkt. Läsa böcker och leka med bilar. Efter en stund fortsatte vi buset inomhus med lite fotboll. Underbara kille. Och bäst av allt. Han sa mitt namn =) Stolt faster!
 
Älskling kom och hämtade. Lagade mat och drog iväg till dansen. Det gick ju sådär kan vi väl lugnt säga. Vi ska göra den klassiska "running man". Det satte sig hyfsat efter ett tag, men resten... Nä. Inte denna gång. Blir att träna på det hemma.
 
Idag blev det lite jobb. Datorn var dock ännu segare än vad jag var, så det drog ner orken ytterligare lite grann. Åkte hem tillsammans med älskling. Vi landade i soffan och han slocknade ganska omgående. Efter en stund var den även min tur att lägga ner huvudet en stund.
 
Sen fick vi skärpa till oss och dra iväg och handla lite mat. Älskling var sugen på att grilla så det blev kyckling med lite olika tillbehör. Kollade på fjärde Harry Potter. Han ligger i sängen nu och jag hade tänkt kolla på Let´s Dance på play. Eller inte. Tv4play hade tydligen strul med att lägga upp klipp.
 
Jahopp. Det fick bli ett blogginlägg istället. Funderar på om jag kanske ska kolla Talang eller något annat program som jag har missat att kolla på.

Massa bus

Kategori: Dagbok

Igår var jag också lite seg under dagen. Måste försöka komma i säng tidigare på kvällarna. Men men.. Iväg till jobbet. Svarade på lite mail och hade sen tävlingsgruppen. Körde bara massa fjärilsteknik och alla imponerad stort. Fjäril tycker jag är svårt att lära ut även efter alla dessa år som tränare. Bussen upp till dansen. Disco på schemat. Fick några nya steg och sen avslutade vi med en "ösa järnet" på slutet. Jobbigt! Men det gick suveränt bra och det skönt att bli sådär härligt slutkörd.
 
Idag är jag ledig från jobb. Mamma hade smsat under gårdagen att hon skulle passa Theo idag och imorgon. Så jag åkte dit strax efter 12. Plutten låg och sov, men vaknade ganska snart. Då blev det lunch för oss allihop och sen massa lek, bus och läsa böcker. Så mysigt. Älskling kom och hämtade mig sen när han hade slutat jobba. Åkte till Ica Maxi för att handla lite. Kirrade mat. Fastnade i soffan en stund innan jag bytte om för dansen. Precis när jag skulle gå, kom svärmor på besök med ett sent grattis. Blommor och pengar. Fick springa bort till raggan sen. Nya steg även där och snart är vi klara med första dansen. Ska göra en till raggadans. Pratade med syrran en stund som vanligt innan jag gick hemåt. Landade i soffan och kollade ikapp Top Model Sverige.
 
Dags för sängen. Imorgon ska jag bort till mamma och pappa igen för att busa lite till med Theo.

Bruno & Peter

Kategori: Dagbok

På fredagskvällen blev det soffan med första programmet av Let´s Dance. Många kuliga typer med den här gången. På lördagen blev det jobb som vanligt, men hade packat med mig kläder o smink så jag kunde fixa mig iordning direkt efter och ta bussen bort till Nettan. Vankades utgång på Harrys i Örebro. Alltid toppen med den bruden <3
 
Sov på soffan och tog morgonbussen hemåt för att hinna laga mat, duscha, byta kläder och packning. Iväg till jobbet, och vara aningens seg. Självklart. Men jag hade en toppen lektion med Simidrottskolan, som fick ta simborgarmärket + att vi hann med både ordentlig genomgång på livräddning och spela polo. Promenerade upp till dansen där vi körde igenom den nya och byggde på den. Hemma blev det Criminal Minds med älskling som hade kommit hem från Säfsen. Kollade även igenom Melodifestivalens "Andra chansen".
 
Idag sov jag riktigt länge. Trött som tusan efter helgen och det blev kanske lite för sent igår. På jobbet blev det möte med simkommittén följt av min egen grupp. Körde lite styrka och simmade även det passet själv efteråt, men liten modifikation så att det passade mig bättre. Underbart att simma. Hade bra flyt och ork hela passet igenom. Promenerade hem med Sofie.
 
Nu har jag käkat och kolla på Så ska det låta. Två favorit killar var dessutom med så det var ett suveränt avsnitt!
 
Bruno Mitsogiannis & Peter Johansson