Börjes barnbarn

föralltid

Husbilssemester - Liseberg

Kategori: Dagbok

Regnet öste när jag vaknade (ti 21/7). Somnade om. Vaknade till lite då och då, men regnet bara fortsatte ösa ner. Mysigt, men tyvärr blev ju sol och bad uteslutet. Istället för att checka frulle i tråkväder så bestämde vi oss för att dra vidare. Utcheckningen tog dock lite tid. De stackars minderåriga sommarjobbarna får inte checka ut och sprang runt och letade efter någon över 18. Tillslut så.
 
Ut på vägarna. Tanken var att började ta oss hemåt, men när vi började närma oss Göteborg. Liseberg? Ja, varför inte. Tredje året i rad för oss. Det var dock lite trixigt att hitta parkering till husbilen, men vi tog av cyklarna och baxade in oss innanför p-rutan. (Fick även tips från P-Lisa).
 
Först brunch på Tyrolen. Kycklingfilé med bea. Helt okej. Sen gav vi oss på karusellerna. Började såklart med Lisebergsbanan.
 
 
Följt av Balder. Kållerado. Sen var det tänkt Flumride, men den stängde precis när vi kommit halvvägs i kön. Kanonen hade varit stängd hela dagen, även Atmosfear hade stängt en stund, så det blev en hel del köer. Uppswinget var det härnäst. När vi gick för att ta kaffe såg vi att Atmosfear hade öppnat igen, och med 10 min kö. All in! Jag vågade! =) Med lite lätt övertalning av Simon, men det var bara att gå in genom grindarna, le och se glad ut. Och den var inte så läskigt som jag trodde. Högt som fan däremot! Som belöning för väl utförd åkning, unnande vi oss varsin Ben & Jerry. Jag tog mint, cookie och brownie. Simon testade bulle, cheery och en till smak som jag inte minns. Så gott!
 
Jag vågade!
 
Iväg till Helix långa kö, och sen lyckades vi även blöta ner oss i Flumride (som öppnat igen) innan vi gick ut från området. Då var det avfärd hemåt och vi landade på hemmaplan, hos en gosig Smulan, vid ca 01 på natten.
 

Husbilssemester - Smygehuk och Kärradal

Kategori: Dagbok

Anledningen till att vi stannade till vid en sjö var ju för att duscha av oss i sjön. Smått ofräscha nu efter några dagar ute på vägarna. Men när jag vaknade på måndagsmorgonen (20/7) så kändes det lite kallt. Det erkänner till och med jag, men jag väckte Simon och så tog vi ett minst sagt uppfriskande dopp i vattenhålet.
 
Vinbgerssnäcka vid Levrasjön
 
Handlade lite på Lidl innan vi plöjde vidare. Vid Hörby vek vi av rakt söderut. I Ystad stannde vi för lunch. Lagom hungriga eftersom vi hade skippat frullen för att komma iväg. Åt på restaurang Marinan precis vid havet. Tog laxfilé med skagenröra. Mmmm....
 
 
Vi forsatte sen vår resa längs kusten. Vacker väg. I Smygehuk, Sveriges sydligaste udde, tog vi ett kort stopp lite bara-för-att, men även för att sträcka på oss. Coolt att ha varit där. 1572 km till Treriksröset.
 
 
Åkte vidare.
Och bakom den blå skylten har vi Turning Torso...
 
Fortsatte plöja. Dagen var vigd åt att lägga några mil bakom oss. Följde västkusten och målet var att hitta en camping till kvällen. Det blev Kärradals camping. Chill och grill i kvällssolen. Simon började få ont i huvudet och kände sig febrig, men vi tog en kort promenad ner till stranden för att checka läget för eventuellt bad dagen efter. Sen blev det en tidig kväll.
 
 

Husbilssemester - Öland 2

Kategori: Dagbok

Jag tog "sovmorgon"  till strax efter 8. Tog med mig block och bok ut och satte mig vid havet. Healing. Skrev och läste lite innan jag väckte Simon. Åt frukost med utsikt över havet.
 
Vi åkte ut till nordöstra udden och tog en promenadslinga på 4,5 km runt i Trollskogen. Vackert är förnamnet, mysigt är efternamnet. Passerade förbi gravhögar, fin utsikt, göra-tjära-hål, söta kossor, stormvridna tallar, jaktmur trolleken och vraket Swiks. I naturrum i början på leden fanns små, söta bodar med information om djur och natur.
 
 
 
Tulkört
 
Nu vänder vi söderut igen för att ta oss till bron. Gjorde ett stopp i Borgholm för mat och spana in slott. Tog cyklarna. Började i hamnen och sen vidare till Estelles promenad. Vilken lummig, mysig skog! Kom fram till Solliden, men skippade att gå in. Låg inte i vårt intresseområde eller prisklass, så vi fortsatte till Borgholms slottsruin och gick in där istället. Så stort och mäktigt!
 
 
In till centrum igen. Hungriga som vargar. Pröjsade för lite mer parkeringstid och sen in på Harrys för sen lunch, snarare middag. Rejäl och suveränt god buffé och trevlig personal. Det ger +++. 
 
Mätta och belåtna åkte vi över till fastlandet. Kalmar --> Karlskrona --> Karlshamn --> (Kristianstad). Vi vek av vid Bromölla till en rastplats intill Levrasjön, en del av turistvägen Humleslingan. 

Husbilssemester - Öland 1

Kategori: Dagbok

Jag vaknade i vanlig ordning först och tidigt. Men då kom det lite regn och jag vaggades till sömns. Ligga i husbil/husvagn och lyssna på regnet är ju helt underbart! När jag vaknade igen satt jag mig och skrev lite dagbok. Insåg att det kommer att behövas. Väckte sen Simon. Det blev sent upp, så vi skippade frullen och drog vidare direkt. Ut till kusten, ner till Kalmar och över Ölandsbron.
 
Ölandsbron. Jag var såklart förste kartläsare under vår tripp.
 
Satte riktning söderut och stannade i Mörbylånga för att käka lunch. Hälleflundra på restaurang Kajutan. Helt okej, men kost-i-tonen servitris ger dock besöker lite minus. Gick ett varv i hamnen innan vi åkte vidare. Genom alla mysiga, söta radbyar och pytte små, söta, bedårande hus. Och inte att glömma, alla kyrkor och gravfält.
 
Kämpa uppför!
 
Stannade längst söderut och klättrade upp (41,6 m, 197 trappsteg) i Långe Jan. Utsikten! Vi strosade omkring längs havet och jag plockade med lite stenar =P Vi kikade även in i fågelspanhuset. Där fanns ett bo med en söt liten pippi i.
 
 
Vi fortsatte norrut. förbi alla radbyar, kyrkor och gravfält, för att komma till norra udden och Långe Erik. Nog för att Janne är högst i Sverige, men omgivningen/miljön/naturen runt Erik --> obeskrivligt vackert!
 
 
 
Där kunde jag stannat länge. Det tyckte Simon med. Planen var egentligen att vi skulle leta upp en camping alternativt ta oss ut till fastlandet, men med tanke på att klockan hade tickat på, det kurrade i magen, den vackra omgivningen och att det dessutom fanns möjlighet att parkera alldeles intill havet, så var det inte så mycket att diskutera. Vi bestämde oss för att övernatta där istället.
 
Bada! Det var nog lika lätt att rymma från Alcatraz som det var att ta sig ut i gavet, men ut skulle vi. Och det var värt det.
 
 
Sen blev det mat och mys i kvällssolen.
 
 
Vi blev tyvärr snuvade på solnedgången då solen gick i moln precis på slutet, men det var mysigt ändå trots att det blev lite kallt. Vi kröp då in i husbilen och kollade på Criminal Minds och somnade sen gott.
 

Husbilssemester - Visingsö

Kategori: Dagbok

Jag vaknade redan vid 5 på fredagsmorgonen (17/7). Det var lite väl, så jag somnade, men vaknade pigg strax efter 7. Jaja. Jag tog mig upp och tränade lite barndans till hösten. Sen väckte jag Simon. Vi käkade frulle och drog vidare. Stannade till i Linköping för att köpa lite grejer till husbilen.
 
Framme i Gränna så dumpade vi husbilen och tog med oss cyklarna över med färjan (vi åkte med Braheborg) till Visingsö.
 
 
Började med att kolla in Visingsborg.
 
 
Trampade sen norrut och spanade in gravfält, museum och Kumlabykyrka. Vi hade inga lösa cash för att klättra upp i kyrkan. Trevlig och roligt kyrkgubbe började prata med oss när vi vände i dörren och undrade om vi vände för att vi inte ville betala. Men så var icke fallet. Vi fick tips på var vi kunde hämta ut pengar, så vi vände söderut enligt hans rekommendation. Passade på att stanna vid restaurang Framnäs för lunch. Det kostade, men smakade därefter. Yum!
 
 
Tillbaks till kyrkan. Det var en smal gång, med en brant, gammal stentrappa de första stegen. Sen fortsatte det i trätrappor, men minst lika brant. Utsikten! Så värt 20 pix.
 
 
Vi tog oss söderut igen och valde västra sidan för att bara plöjda på med cyklarna. Otroligt vackert. På sydspetsen gjorde vi stopp vid Näs slottsruin.
 
 
Vi, eller iallafall jag, hade tänkt ta ett dopp, men det hade började mulna på och badbryggan höll på att renoveras, så det blev tyvärr inget bad. Vi vänder norrut och spanade in sverkereken, hällkista, rysskyrkogården, kungseken och fler gravfält. Vi blev också vittnen till roadkill. En dumsöt hare fick för sig att rusa mitt ut i vägen. Det var ju ondöigt. Den dog direkt iallafall så den slapp lida.
 
Vi tog färjan tillbaks till Gränna och jag köpte en polkagris bara-för-att innan vi drog ut på vägarna igen. Ner till Jönköping och sen österut. Planen var Västervik, men den enda McD som fanns på vägen låg i Vetlanda, så det blev riktning Oskarshamn. Stannade vid en rastplats (Rosenfors? Osäker på vad den hette. Den var nära Emån, men inte så pass nära att vi såg ån.)
 
 

Husbilssemester - Parken Zoo

Kategori: Dagbok

På onsdagskvällen (15/7) satte vi oss ner och började skriva på en lista vad som behövde göras och packas. Planen var att vi skulle åka torsdag morgon. När vi vi kommit en bit på listan så insåg vi att det inte var så mycket, så varför inte åka redan ikväll? Sagt och gjort. Iväg vi for. Åt kvällsmat på McD i Örebro och stannade sen på en liten, fin, mysig rastplats (Råbyhed) utanför Eskilstuna.
 
Käkade frulle och tog oss till Parken Zoo. Solen började skina precis när vi gick igenom entrén. Tvärtom mot Kolmården alltså.
 
"Hej och välkommen" - Grisrumpan
 
Vi började promenera runt bland alla de olika djuren.
 
Asiatisk vildhund
 
Kinesisk aligator, sköldpadda, gilaödla(?)
 
Trädleopard och gepard.
 
Tog ett stopp vi aporna, där en liten apunge var i fullfärd med att lära sig svingandets konster med sin mamma och pappa.
 
 
Vi såg på när småaporna, jätteuttrarna och dvärgflodhästarna fick mat. Direkt efter flodhästarna fått sin mat så kom hällregnet. Lagom till att vi själva behövde få i oss lite mat, så vi sprang in till Pampas och avnjöt en buffé med taco, lax och kyckling. Gott.
 
 
 
När vi var mätta och regnet hade upphört så fortsatte vi vidare. Inne på Lilla Zoo fick man gå in till djuren bl.a. alpackor, getter, höns, jättekaniner. Jag blev kompis med en get.
 
 
I souvenirbutiken utanför Lilla Zoo hittade jag presenter till två av brorsbarnen. Från Lilla Zoo tog vi ett varv med tåget runt området för att chilla lite och få mer information om djuren och parken. Sammanfattningsvis: En fin, lagom park. Trevlig personal. Mina favoritdjur efter dagen blev: fikarkatt, pallaskatt, röd panda, surikat, apor och uttrarna.
 
Fiskarkatt och Pallaskatt.
 
Surikater
 
Röd panda
 
Sen drog vi vidare med riktning Gränna. Stannade vid rastplats Herrbeta, där kunde man ställa sig på en egen lite ruta med tillhörande campingbord. Vi grillade kött, tog lite rött vin och bara hade det gött.
 
 

Mega Jam!!!

Kategori: Dagbok

Söndag (12/7) förmiddag åkte jag och syrran med bussen till Degerfors och tog direkttåg därifrån till Stockholm. Tunnelbana ut till söder för att leta reda på House of Shapes där workshopen skulle vara. Väl där slöt vi upp med fyra till från KDC, Anna, Sandra, Elisa och Rebecka.
 
STARSTRUCK. MAGISKT. LYCKA.
Först fick vi köra en kort koreografi med Luis Pinto och sen med Jasmine fick vi dansa till Worth It.
  
 
Efter workshopen tog vi en promenad mot hotellet. På vägen låg nämligen Hängmatta´s butik, så vi gick dit för att reka lite inför morgondagen. På hotellet gjorde vi oss i ordning för att gå ut och käka på restaurang Charles Dickens. Gott! Sen tog vi kvällen. Dagen efter hade vi bestämt för att bara hänga lite i Stockholm, framförallt Gamla Stan. Började med att besöka några butiker i området runt hotellet. Jag fick med mig ett par skor till dansen och fyra böcker. Sen började vi ta oss mot Hängmatta. Men de hade stängt! Mycket trist. Hade varit kul att känna och prova på alla modeller på plats. Då tog vi oss bort till Gamla Stan och strosade runt där. Tog lunch på Cosy Café. Mysigt ställe. Strosade lite till och började så smått ta oss bort till tågcentralen för avfärd hemåt. Sammanfattningsvis: Två toppendagar!
 
 
 
 

Semester!

Kategori:

Yes!! Nu är semestern här! Sista veckan var Sommarsimskolan ute och badade. Prickade in den varmaste dagen. Jag kirrade kransar till avslutningen. Bjöd in tidningen för ett reportage. Och styrde pizza. Titulerar mig själv som mästare på stora pizzabeställningar. Med tävlingsgrupperna hade vi tränarmöte, och till hösten ska jag bara ha simskolegrupper. Känns bra.


Tjuvstartade semestern med lite standup med Magnus Betnér i Örebro. Skönt häng med Nettan och Riskornet.


I tisdags åkte jag på en shoppingtur till Marieberg med Gun och Lisa. Blev bara snoddar och örhängen, men trevligt sällskap. Och supergod frozen yoghurt.


I torsdags blev vi bjudna på käk hos C-G och Elaine. Gött. Spelade lite spel också innan vi tog en utflykt till Picassoudden för att se när ostindiefararen "Götheborg" passerade. Det blev dock strul med motorn(?) så vi åkte in till hamnen och fick spana in skeppet där istället.


Natten fredag till lördag körde vi en sleepover hos Folke. Dvs hundvakt. Mys med tacos och några avsnitt Criminal Minds.


Och imorgon är det dags! Då drar syrran och jag in till Stockholm för att dansa med Jasmine "Mega Jam" Meakin!! Jag känner mig något övertaggad. Jag har till och med grubblat i några dagar på vilka kläder jag ska ha(?!). Alltså --> Övertaggad. Jag och syrran sover kvar en natt i huvudstaden och så får vi se vad vi hittar på. Men nu ska jag hoppa i säng och iallafall försöka få mig lite sömn.