Börjes barnbarn

föralltid

Husbilssemester - Parken Zoo

På onsdagskvällen (15/7) satte vi oss ner och började skriva på en lista vad som behövde göras och packas. Planen var att vi skulle åka torsdag morgon. När vi vi kommit en bit på listan så insåg vi att det inte var så mycket, så varför inte åka redan ikväll? Sagt och gjort. Iväg vi for. Åt kvällsmat på McD i Örebro och stannade sen på en liten, fin, mysig rastplats (Råbyhed) utanför Eskilstuna.
 
Käkade frulle och tog oss till Parken Zoo. Solen började skina precis när vi gick igenom entrén. Tvärtom mot Kolmården alltså.
 
"Hej och välkommen" - Grisrumpan
 
Vi började promenera runt bland alla de olika djuren.
 
Asiatisk vildhund
 
Kinesisk aligator, sköldpadda, gilaödla(?)
 
Trädleopard och gepard.
 
Tog ett stopp vi aporna, där en liten apunge var i fullfärd med att lära sig svingandets konster med sin mamma och pappa.
 
 
Vi såg på när småaporna, jätteuttrarna och dvärgflodhästarna fick mat. Direkt efter flodhästarna fått sin mat så kom hällregnet. Lagom till att vi själva behövde få i oss lite mat, så vi sprang in till Pampas och avnjöt en buffé med taco, lax och kyckling. Gott.
 
 
 
När vi var mätta och regnet hade upphört så fortsatte vi vidare. Inne på Lilla Zoo fick man gå in till djuren bl.a. alpackor, getter, höns, jättekaniner. Jag blev kompis med en get.
 
 
I souvenirbutiken utanför Lilla Zoo hittade jag presenter till två av brorsbarnen. Från Lilla Zoo tog vi ett varv med tåget runt området för att chilla lite och få mer information om djuren och parken. Sammanfattningsvis: En fin, lagom park. Trevlig personal. Mina favoritdjur efter dagen blev: fikarkatt, pallaskatt, röd panda, surikat, apor och uttrarna.
 
Fiskarkatt och Pallaskatt.
 
Surikater
 
Röd panda
 
Sen drog vi vidare med riktning Gränna. Stannade vid rastplats Herrbeta, där kunde man ställa sig på en egen lite ruta med tillhörande campingbord. Vi grillade kött, tog lite rött vin och bara hade det gött.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: