Börjes barnbarn

föralltid

Work work

Kategori: Dagbok

Tisdagen blev som sagt huset besiktigat. Simon kirrade det. Jag var hurtig och hade bokat tvättid på morgonen. Fortsatte vara lika huslig med lite städ o disk. Bara lite skönt småplock hemma helt enkelt.
 
I torsdags var det dags för introduktionsdag på en skola. Så kul att komma igång igen! Hamnade i en bra klass, där det var flera bekanta ansikten. Simon hämtade mig direkt från jobbet och åkte till mäklaren för att skriva kontrakt. Check på det.
 
Redan på fredagen blev det dags för introduktion på en förskola. Infoträffen är inte förrän nu på onsdag, men tydligen är det så stort behov av vikarier, så de ville skicka ut oss så snabbt som möjligt. Det var kul och intressant att jobba med lite yngre barn. Det blev pärlplattor, memory och leka med riddarborg. Samma avdelning som en gammal klasskompis också btw.
 
Helgen blev chill i soffan med mig själv, serier, rödvin och några nya appar.
 
Idag trillade det in en bokning för eftermiddagen i en förskoleklass. Kul! Ett kort pass på en liten skola. Gosiga barn. Knappa timmen senare kom det in en bokning till för imorgon. Då blir det ett längre pass och stängning. På onsdage är det först infoträff och sen ett pass på fritids på min tidigare VFU skola. Torsdage står tomt än så länge. Och på fredag drar finneklubben på kryssning!

Hussälj, Liseberg, lastbil, Nettan

Kategori: Dagbok

Nu jäklar mig har vi dundrat på med att få klart huset till försäljning. Vi hade värderingen med mäklaren på fredagen, och det kändes riktigt bra. Hon kändes kunnig, trygg och optimistisk. Det här skulle vi gå vidare med.
 
Under lördagen blev det en paus i husfix för min del. Jag drog till Lisberg med Tobbe, hans bror och två kompisar till brorsan. Jag vågade mig på nya AeroSpin. Fy fan! Det var högt och lite läskigt. Men ändå kul att ha testat. Blev så klart Helix och framförallt flera varv i Kållerado och Balder. Testade även Kaffekopparna =P Kort sammanfattat: En trevlig dag.
 
 
På söndagen var vi igång igen med husfix. Måndagen tog jag emot secondhanden som hämtade grejer. Tog även emot en söt liten kisse som tydligen ville inspektera vårt hus. Lilla kraken hade gjort sig själv till lockbete hos skatorna och kråkorna genom att hoppa upp i trädet eller om det rentav var på taket. Som den sen ramlade ner ifrån. Kissen är uppenbarligen rookie i området... =P
 
 
På tisdagen blev det ytterligare en paus. Då åkte jag med Tobbe i lastbilen till sthlm och tillbaks. Onsdagen kom fotografen till huset och direkt efter det skrev vi papper hos mäklaren. På torsdagen var jag på infoträff om jobbet och hade mina dansklasser på em/kvällen. Redan på fredagen kom huset upp på annons på Blocket =D Galet. Fredagkväll spenderades med Simon. Gött kött och Big Bang <3
 
I lördags var det b-day häng för bästa Nettan <3 Härlig förfest med den lilla samlingen följt av nice utgång på Woody´s. Jag och Jani hakade på en efterfest. Det tog bara sisådär en smärre evighet att bara ta sig dit. Och hemåt kändes ungefär som det dubbla. Omfg. Det bästa med hela kvällen var en låååång kram med Nettan. Den bruden alltså <3 
 
Bild från midsommar 2013. Andreas får vara med på hörn också, för att bjussade på dansen =P
 
Under söndagen blev det först lite modernt. Sen hade jag blivit tillfrågad av Sandra att stå som standby till hennes sista dansklasser eftersom hon varit sjuk och visste inte om hon skulle orka hela dagen. Så efter moderna frågade hon om jag kunde hoppa in. Självklart. Åkte hem lite snabbt för att käka och hade sen två klasser innan jag landade hemma i soffan framför favorit Bones.
 
Idag blev en lite seg dag, men däremot hade mäklaren haft lite att göra =) En del telefonsamtal om vårt hus, och även ett direktbud! Så jag och Simon fick bolla en hel del framåt och tillbaks. Tuffa beslut att ta framöver.
 
Imorgon har jag bokat tvättid på morgonen som en liten hjälp till mig själv för att vända rätt dygnet. På torsdag har jag nämligen introduktionsjobb bokat, så det är läge att komma ur arbetslöshetsdvalan. Imorgon blir även huset besiktigat.
 

Dop och FIFA

Kategori: Dagbok

September startdes upp i fullfart då 1/9 var en torsdag. Dans från 16.30-21.00. Love it! <3
 
Första helgen i september startades upp med jobbiga känslor, men blev tôpp tillslut ändå. Fredagen inleddes med husfix med Simon och hans mamma. Det är tungt att vara i huset. Ingen idé att hymla om det. Älskar huset. Så det är tufft att göra ordning det till försäljning, färdigställa det som borde blivit klart tidigare och med alla tankar och minnen som det väcker. Vi pysslade var för sig. Jag målade lister och skrubbade på lilla toan. Sen blev det bara för mycket. Det brast. Simon skjutsade mig till syster där jag fick välbehövlig systertid <3 Senare drog jag vidare till Nettan och lite bästistid <3 De två får mig att må bra <3
 
3/9 var ämnade för dop för kusinbarnet Vilhelm Kalervo. På något vis lyckades både jag, mamma, pappa och farbror missa starttiden dock. Alla hade det fått det till 15. Det började 13. Sena som vi var, så missade vi ceremonin i kyrkan, men vi hann vara med på dopfikat. Under förmiddagen hade de även gift sig lite sådär i smyg =) På det hela taget en helt suverän dag med familjen och släkten <3
 
När vi satt i bilen på hemvägen slogs jag återigen av hur skönt det är att ha slutat i föreningen. Det känns märkligt och nästan fel att säga det, men det måste erkännas. Hade jag jobbat kvar hade jag inte haft möjligheten att få en heldag så där.
 
Kvällen blev inte sämre den då jag blev bjuden hem till Tobbe. Film, Full Frys och tacogratäng. Och dyngspö på FIFA av en 6-åring & en 7-åring =D (Jag gjorde faktiskt ett mål!)
 
 
Sköna söndag med lite moderndans, lite chill, en långpromenad och Bones. Mån, tis, ons blev det inte många knop gjorda mer än dans två av dagarna. Idag, torsdag, blev lite mer produktiv. Klurade på koreografier, dans hela kvällen och styrde upp hussäljet. Så imorgon fm har vi en dejt bokad med mäklaren. Dags att sova nu alltså.

På ett sånt där smart ställe

Kategori: Dagbok

Glömde ju bort att skriva om min frustration över borttappade köksföremål. En story om mig i ett nötskal. I och med flytt så har det inneburit en hel jävla del packande. Och jag behöver ha koll på mina grejer. Jag brukar bo och leva i organiserat kaos. Men jag har liksom koll på var allt finns. Ibland ganska precis t.o.m.
 
Så. När jag packade, så packade jag organiserat. Märkte upp. Tänkte igenom. Lite väl kan väl tyckas. Men det behövdes för att jag skulle kunna hantera flytten och uppdelningen av vårt bo. Hursom. Jag hade stenhård koll på vems som var vad och var mina grejer befann sig.
 
Men så en dag i min nya lya ska jag försöka laga mat. Ingen vitlökspress(!). Jag börjar tänka. Ingen sax. Illa. Osthyvel saknas. Och ingen ölöppnörö!!! Tre oerhört viktiga ting i mitt kök. Hur ska jag överleva utan?? Dessa låg alltså bland ett helt gäng övriga föremål i kategorin "bestick som ej är kniv/gaffel/sked". Och ordningsam som jag var vid packningen och flyttningen, så var jag bombsäker på att de hade följt med till lägenheten. Frågan var bara var? För jag mindes inte att jag hade packat upp föremålen. Men allt var uppackat. Mystiskt. Och jävligt frustrerande för en sån som mig.
 
Förmodligen hade jag packat ner eller upp skiten på ett sånt där smart ställe.
 
Frågan var nu VAR?! Jag tänkte o tänkte... Kika runt lite i köket. Det gick någon dag... Och sen....!
 
I spaghettigrytan såklart! Var annars?!
 
 

Augusti

Kategori: Dagbok

1/8 Började med ett besök hos tandläkaren och gick direkt därifrån till ett möte med chefen. Bara några dagar innan hade jag skickat ett mail med min uppsägning. Tankarna snurrade runt många var innan jag landade med det tuffa beslutet att sluta i föreningen. Mitt andra hem under 20 års tid. Augusti blev min sista månad och jag har jobbat några dagar för att lämna över till Therese. Blandade känslor över hur det kommer kännas utan föreningen.
 
4/8 Blodgivning följt av en loppisturné i Kristinehamn med mamma och pappa. Blodgivningen gick ju sisådär. Sen tidigare är det bestämt att de ska sticka mig i höger arm eftersom vänster inte ville släppa ifrån sig blod. Nu ville inte höger heller. Så det blev massa gröpande i min arm med den "lilla" nålen innan de gav upp, och jag får ta ett uppehåll från blodgivningen.
 
 
5/8 besök på Julita gård med mamma, pappa och Matte & co. Härlig chill dag med Pettson & Findus. På hemvägen tog jag, mamma och pappa ett stopp Vingåkers factoryoutlet. Not my style. Men då var det gjort.
 
 
6/8 häng med de två andra brorsbarnen hemma i Lämås.
 
7/8 kalas för tre av fyra brorsbarn
 
 
8/8 mästerkocken nästa...
 
11-12/8 läger för tävlingsdansarna. Jag höll i en workshop i jazz. Lite pirrigt, men det kändes bra och jag tror de hade kul. Några av dansarna frågade om jag skulle med på kvällsaktiviten. Inget jag hade planerat, men hade inget för mig. Det lät som att de ville ha med mig, så way not. Så värt! Det känns hemma. Dag två på lägret hade jag snyltat in mig på workshopen i hiphop med underbara Anita Ram. Det blev lite dancehall, and I was in heaven. Kvällen avslutade med lite häng med Simon.
 
 
13/8 inledde dagen med trist tvättid, men följde upp med lek & bus med Nettz & Lex <3 På hemvägen tog jag mig en tur ner till Coopforum. Och det är tydligen där det händer. Jag började med att springa på moster Jaana. Long time no see. Skönt att prata med moster en stund. Kort därefter kom norrlänningen. Sen passerade även småbröderna också. Mitt planerade korta besök på Coop, tog typ 2 h istället.
 
 
14/8 överlämningsarbete i form av möte med KSF ledare och BK.
 
15/8 möte med KDC i upphottade dansskolan. Snart startar höstterminen! Skickade även in några jobbansökningar.
 
16/8 resultatet efter några sköna dagar ute i solen på balkongen
 
17/8 kände ett behov av att komma ut. Gav mig ut på jakt efter skog och tog mig en liten nätt promenad på ca 1 h och 40 min. Skönt! Jag och Simon hade lite häng och på kvällen blev det extramöte med KDC styrelsen.
 
 
18/8 osäker på datum, men jag och Simon var i huset en dag och öste igen det där jäkla hålet som vi har haft i trädgården. Skönt med lite kroppsarbete, men känslomässigt jobbigt. Men han är ju som vanlig bäst och får mig att må bra <3
 
20/8 började dagen med ett besök på Vulkanmarken med mamma, Lina, Viggo och Sigge. Bra häng. Köpte två väskor och en jävla massa marknadsgodis. När vi chillade i lekparken plingade det till i telefon och det slog mig... simskolan hade uppstart... och där satt jag på en bänk med underbart sällskap... Hade inte ägnat en tanke på simskolan. Ovant. Men fasiken vad skönt!
 
 
På kvällen blev det fest hos och för Keckle som fyllt 30 år. Skönt häng med de bästa. Jag satte nytt p.b. i vakenhet. Vaken hela natten och somnade först bortåt 14. Sov ca 3 h och var sen vaken igen till 23(?!) Hur det gick till har jag själv ingen aning om.
 
23/8 En realitycheck på mitt föreningsbyte. KSF hade föräldramöte för simskolan, men jag befann mig på ett möte med min nya förening. Vilka kontraster! Spännande.
 
25/8 första dagen med mina egna dansklasser. Två dancekids, en showkids och jazzen. Detta uppföljt med hiphop i house-stil. Lovely! Nu har kroppen vaknat till liv efter en sommar i dvala =)
 
 
27/8 Björn Rosenström på statt. Alltså vilken kväll! Förfest med kusinen & co. Två andra förfester i närheten, så en mix av folk. Bra röj framför scen. Mötte upp fina Nettz, Keckle, Tobbe och även Timo en stund. Bra häng inne på Allstars. Avslutades med Max innan taxin hem. Under kvällen klämdes det även in två fina fyllesamtal. Men det bästa av allt... Jag fick en finfin hatt med mig hem! =D
 
 
29/8 Lunch med Tobbe.
 
30/8 Tömma och rengöra kyl och frys i huset med Simon följt av seriehäng, pizza och gottgott.
 
 
31/8 Min sista dag som anställd i föreningen. Bemanningsenheten ringer och kallar till informationsträff. Dagens höjdpunkt var att få prata med Sofie i tre timmar. Vi hade lite catching up to do, så att säga. Saknad är hon <3