Börjes barnbarn

föralltid

Sälen

Kategori: Dagbok

God förmiddag eller morgon om man hellre vill det... Nu har jag varit lite för slarvig när det gäller både mat och promenader, men jag deppar inte för det. Jag ser det inte som ett misslyckande, än. Fortsätter jag så här, så blir det ett misslyckande, men jag har fortfarande ork, krafter och viljan kvar att kämpa vidare. And I will!

Älsklingen åkte tidigt imorse. Han sitter och skriver Högskoleprovet för fullt. Hujedamej... Att han vågar. Jag hade planer på att anmäla mig jag med, samtidigt som honom, men det bidde ingenting. Känner inte för det, så därför sitter jag nu hemma och ska försöka städa lägenheten och packa inför Sälen. Vi ska åka typ så fort han är klar med provet. Önskar jag hade mer tid än vad jag har till att städa. Skulle vara skönt att få det gjort, så man kommer hem till en städat lägenhet på fredag, så man kan njuta av påskhelgen istället för att störas av den ostädade lägenheten.

Bränna en skiva borde jag (vi) göra också, så man har nått vettigt att lyssna på i bilen på vägen upp. Var på god iväg igår, men att bränna en skiva är också något man kan bråka om.. humpf... Jag hoppas att Sälen ger oss det som behövs....

Här kommer en Dagens redan nu, eftersom jag förmodligen inte hinner skriva mer innan jag åker.

Humör: Helt okej 
Klädsel: Blir väl nått som soft
Frisyr: Just nu är det bara ruffs. Ska kirra frissan efter duschen
Dryck: Varm O´boy 
Mat: Blir nog kanske tacos uppe i Sälen 
Träning: Packa och en promenix till badhuset 
Väder: Härliga vår, men hoppas på bra snö i Sälen 
Låt: Freddy Mercury - Living on my own 
Pryl: Väskor & skidutrustning 
Toppen: Åker till Sälen idag! 
Botten: För lite tid till städning 
Vill ha: Bra snö & väder i Sälen

Ärlighet

Kategori: Dagbok

Ärlighet varar längst heter det ju, så jaaa.... hrm.. jag har syndat. Egentligen hela 3 gånger till och med. Inte bra! Humöret har, trots det, varit stabilt. Första synden var för någon dag sen, då allt helt plötsligt bara blev skit. Jag vet inte hur det gick till. Det plötsliga fallet dök upp från ingenstans och jag vägrade allt. Satte mig totalt på tvären till allting... inkl. maten. Slutade med en pizza. Andra gången vill jag säga att jag inte var ensam om att bidra till synden. Och tredje gången blev idag då hela klassen drog ut och käkade. Det är ju faktiskt sista dagen innan lovet, så jag räknar inte riktigt det som en synd. Lite surt känns det, eftersom jag syndat, men gjort är gjort. Nu är det bara att försöka hålla mig till det jag började så bra med. Jag ska klara det!

Seg morgon. Ville inte upp. Missade bussen, så Simon fick skjutsa in mig. Blev lite knabb, men det fick lägga sig. Skolan var väl okej. På första lektionen kollade vi på en film som delvis handlade om jämnställdhet: "Thin ice". Handlar om indiska tjejer som vill börja spela hockey. Sen hade vi Human Biologi, och jag var inte alls sugen på det. På första passet hade vi genomgång på cykeltestet, och på andra skulle vi genomföra det. Min grupp hann inte riktigt klart, men jag hann iallafall både cykla och vara testledare. På hemvägen var ju tvungen att svänga förbi skidshopen och säga att jag inte kunde hyra där, fast jag sagt att jag skulle det, fast på ett lite snällare sätt. Det var skit jobbigt! Jag lyckades iaf. Halv stressad råkar jag missa en gammal klasskompis. Han hade sett mig. Vi snackade hela vägen, och sen fick vi en till part i snacket i form av en bekant. Det var riktigt kul att träffa klasskompisen. För ett tag sen stötte jag på en annan gammal klasskompis 2 gånger på 2 dagar. Tänk er oddsen för det. Har inte pratat med snubben på skit länge, och så stöter man på honom sådär.... ballt...

Dagens:
Humör:
Dugligt
Klädsel: Mysbrallor & tröja
Frisyr: Bort med luggen
Dryck: Trocadero
Mat: Syndat
Träning: Packa, och jag hoppas på en promenad idag
Väder: Skönt
Låt: Red Hot Chili Peppers - Snow (Hey Oh)
Pryl: Väska
Toppen: Träffa gammal klasskompis
Botten: Att jag har syndat
Vill ha: Kraft

God gärning nr.2 (och 3)

Kategori: Dagbok

Japp, då har man gett blod för första gången. Var uppe före tuppen eftersom jag hade bokat den tidigaste tiden man kunde boka blodgivning. Det var så skönt att få det gjort då jag varit tvungen att skjuta upp tiden eller inte kunnat ta det tidigare än idag. Lite nervöst var det ju självklart, men det gick kalas bra. Fick med mig två t-shirts med mig hem och 20 kronor (ena tröjan paya jag 30 för, andra var gratis).

När jag väntade på bussen till skolan vid stationen genomförde jag god gärning nr. 3. Den var dock en väldigt liten, men god =) Så jag räknar den ändå! En kvinna som ville ha hjälp med sin barnvagn upp i bussen. Inget märkvärdigt direkt, om man jämför med blodgivningen. Ska kanske börja ge plasma också, men det får nog bli efter andra gången jag gett blod. Bra värden hade jag btw, och det är ju också kul att veta.

I skolan skulle vi "bara" planera inför Öppet Hus. Det gick väl sådär, men jag var glad ändå. Jag hade helst velat se filmerna från Sälen, men somliga är ju griniga av sig... så det bidde inget denna gång. For hem igen, och kom ganska nyligen hem. Ska iväg till affären strax och köpa lite food-tillbehör, så jag kan slänga ihop lite mat. Tänkte prova en sallad. Ett recept jag ögnade igenom i en tidning i skolan. Sen hade jag tänkt mig en promenad =)

Ståplats

Kategori: Dagbok

Hade tänkt att gå upp tidigt idag (och alla andra dagar då jag börjar senare) för att ta en morgonpromenad, men usch vad trött jag var. Insåg ganska tidigt att det inte skulle bli någon promenad. Jag låg kvar i sängen ganska länge och bara njöt, för det var riktigt skönt att bara ligga. På bussen blev det inte mycket njuta av. Den var tvärfull. En satans skolklass. Fick stå hela vägen. Stod mellan en kvinna och en man, som hade precis samma åsikter som jag... orkade dock inte diskutera saken, utan pluggade in MP3:n... Engelska som första, sista och därmed enda lektion. Till en början var jag ensam, men sen droppade det in två till. Sen var det bara att åka hem igen. Det som jag kände på mig hela dagen från den fulla bussen på morgonen, blev bekräftat. Skolklassen som hade åkt in på morgonen, skulle ju givetvis hem också... och givetvis med den bussen jag skulle åka hem med. Bussen blev åter full. Den här gången behövde dock ingen stå.

Sista brevet hem

Kategori: Dagbok

Slutade med bråk.

Dagens:
Humör:
Riktigt bra (nästan hela vägen)
Klädsel: Jeans och v-ringad tröja
Frisyr: Bort med luggen samt toffs-ruffs vid idrottande
Dryck: Vatten & mjölk
Mat: Hade ingen matlåda till skolan, så jag köpte paj. Middag: ris, kött och b-sås
Träning: Flera korta promenader, styrketräning, soft-tennis och badminton
Väder: Hade bara tröjan på eftermiddagen
Låt: Ultima Thule & Hel - Sista brevet hem
Pryl: Badmintonracket
Toppen: Min goda gärning (läs: God gärning)
Botten: Bråket
Vill ha: Fred och en fast inkomst som går att leva på

God gärning

Kategori: Dagbok

En lite äldre dam (gammal tant, kan det också kallas, valet är fritt) fick för sig att hon skulle gå ner för trapporna med sin rulator. Jag bedömde situationen som livsfarlig, och ingrep genast. Jag bar ner rulatorn åt henne medan hon kunde fokusera på sin egen vandring ner för trappan med ett stadigt tag om räcket.

Fan vad skönt det är när man kan hjälpa andra!

Överlag har dagen varit suverän idag. Kommer avslutas med badminton med kärleken. Kärlek börjar alltid med bråk och sluta i sängen....

.... och jag hoppas verkligen att det gör det *blink blink*

Badminton?(!)

Kategori: Dagbok

Fruktansvärt seg morgon. Eftersom mötet drog ut på tiden och jag fick plugga läxor senare än tänkt, så kom jag ju också i säng senare än tänkt. Vilket resulterade i att jag var riktigt trött imorse. Jag vet inte hur jag lyckades, men jag tog mig faktiskt ur sängen och hann till med bussen utan problem. I skolan hade jag först engelska. Hela 2 pers. infann sig denna gång. (Det hör till vanligheterna att vi är få elever på den lektionen). Hade förhör på skriftligt förhör på glosorna och gick igenom frågorna. Det gick kalas bra. Sen skulle vi (fortsätta) planera en resa. Tråkig, svår och jobbig uppgift tyckte jag, men det gick fint eftersom jag fick en att jobba ihop med =)

Motion stod som lektion nr.2, men jag tänkte fråga läraren om jag kunde träna på gymmet på eftermiddagen istället eftersom jag inte hade någon matlåda med mig (behövde inhandla det m.a.o) och jag skulle iväg och prova pjäxor till skidhyrningen. Det var okej, och jag stressade iväg. I onödan! Skidshopen hade stängt, men det gjorde inte så mycket. Jag handlade och rusade sen tillbaka för att hinna träna på gymmet på förmiddagen, eftersom jag måste tillbaka till skidshopen efter 14, då han har öppnat.

Nu sitter jag och chillar lite eftersom jag har håltimme. Ska sen iväg till skidshopen och sen ta mig en promenix till idrotten. Det är ju fint väder ut, då kan man ju lika gärna pass på liksom. Vi ska spela tennis. Och ikväll ska jag och Simon spela badminton, förhoppningsvis. Jag hoppas verkligen att det blir av, för det var grymt länge sen nu.... Det är ju såååå kul =D

Det tog...

Kategori: Dagbok

...alldeles för lång tid innan jag loggades in på blogg. Det är inte populärt. Mindre populärt var också att mötet tog längre tid än vad jag hade räknat med. Jag som har läxor att göra. Den plötsliga förändringen hos läraren förstår jag inte. Förr fick vi typ inga läxor alls. Nu har vi fått både flertalet glosor + frågor ("reflect and share") att jobba med. Dessutom har vi en till läxa till dagen därpå. Tappade sugen på att blogga mer eftersom det segar så jävla mycket... Imorgon blir det skola igen iallafall och förhoppningsvis badminton på kvällen...

Dagens:
Humör:
Toppen
Klädsel: Jeans, linne och tröja som gått i generationer
Frisyr: Bort med luggen
Dryck: Vatten & mjölk
Mat: Makaroner och köttbullar samt alldeles för många mackor. Syndade (unnade mig?) ockå med en glass
Träning: Promenad och leka med Wille hela dagen (handboll, fotboll, bygga vulkan)
Väder: Underbara vår
Låt: Ultima Thule - Bäring nord (nej, jag är inte rasist, men den låten är fin)
Pryl: Bollen och vulkanen
Toppen: Jag mår bra
Botten: Jaa, det är den där skiten med jobb och framtiden som vanligt
Vill ha: Mer sömn än vad jag vet att jag kommer få inatt

Vulkanen fick utbrott

Kategori: Dagbok

Blev ingen skola idag eftersom jag fick ställa upp som barnvakt åt lillebror, då alla andra hade fullt upp. Missade bara en lektion, vilket nog inte gör någon större skada eftersom jag har typ bara 1% frånvaro =P Messade läraren. Gick ut på en lite promenad innan jag skulle hämta brüder på dagis klockan 11.00. Vi knallade hemåt och höll oss sen ute i det fina vårvädret. Vi spelade fotboll, handboll och byggde på en vulkan som fick utbrott 2-3 gånger =P

Simon kom och vi fixade ihop lite käk. Makaroner och köttbullar stod på menyn. Därefter tog vi varsin glass i solskenet, innan vi lirade lite mer fotboll. Morsan kom, men jag stannade kvar och spelade lite kort innan vi kunde dra hem till mig så tv-spels galningen fick spela av sig lite. Han sitter och lirar för fullt inne i sovrummet nu, medan jag bloggar lite om dagen.

Farsan ringde nu och ska hämta oss. Wille ska hem och jag ska på årsmöte med simföreningen.
Hej så länge!

Mmm mmm mmm...

Kategori: Dagbok

Det blev en promenad i solen & skogen i förmiddags också, och det var inga fel. Inga alls. Lite varmt blev det dock efter ett tag när solen sken på och man hade knallat en bra bit. Ingen bäver syntes till den här gången heller. Någon gång ska vi allt se den (eller dom).

Igår efter min korta promenad, mellanlandade jag hemma hos päronen och blev erbjuden en kebabrulle, men tackade artigt nej *stolt* Vet inte om det var så artigt, men jag lyckades stå emot iallafall. Däremot tackade jag ja till att följa med pappa till stugan, för att hämta syster-yster med gubbe. De hade spenderat hela dagen ute i stugan. Och nu menar jag HELA dagen. Blev lite halv avis, och ska nog allt åka ut jag med tillsammans med min man någon gång.

Idag hade jag badhus som vanligt, och det gick fint. När vi ändå pratar badhus, så funderar jag på att söka sommarjobb i badhuset iallafall. Usch jag vet, men jag börjat nästan bli desperat. Jag vet samtidigt att jag får skylla mig själv... Blev ingen Body Jam idag =/ Det var fullbokat. De bytte ju nämligen program IDAG, så... däför ska alla hurtiga idioter dit och tro att de är nånting.... EN gång.. Arg jag blir! Nej förlåt, jag ska inte vara egoistisk...

Dagens:
Humör:
Kanoners
Klädsel: Mysbrallor och t-shirt
Frisyr: Fett och jävligt tills jag tog mig en härlig dusch
Dryck: Ramlösa Persimon & Grape
Mat: Lunch: Falukorv & potatis. Middag: Ris & chiliconcarne
Träning: Promenad. Blev ingen Body Jam, eftersom det var fullbokat =´(
Väder: Lovely sol
Låt: Crash test dummies - Mmm mmm mmm
Pryl: Almanackan
Toppen: Orken, humöret och glädjen
Botten: Sommarjobb
Vill ha: Ett jobb för i ........!!!!

Feels good

Kategori: Dagbok

Skönt att få sova så länge man vill och behövde nu när det äntligen är helg. Vaknade inte alltför sent hellet, vilket är bra. Ibland är det bra skönt att sova länge, men samtidigt är det ju skönt att komma upp tidigt, så man hinner med massa saker. Frukosten är ju självklart, men idag hann vi till o med gå en långpromenad och laga & äta mat. Nyttigt ofcourse =) Eller ja... nyttigt och nyttigt. Nyttigare än skräpmat. Det bedömmer jag som nyttigt. Bara så ni vet... För jag tänker inte bli överseriös... Jag tror stenhårt på "husmanskost", träning och noll fabrikat & halvfabrikat.

Kom ganska nyligen från badhuset. Och det går fint. Nu ska jag kolla på reprisen av Så ska det låta. Var så klantig att jag lyckades missa det när det var. Jaja, sen ska jag försöka orka ut på en kort promenix. Käka mat och chilla..

Good girl

Kategori: Dagbok

Fisken blev helt okej. Kanske liiite för mycket krydda, men inte jätte mycket för mycket. Det var gottgott. Tvätten kom jag igång med också *stolt* De två sista maskinerna är igång nu, en torktumlare och resten hänger på tork. Utav det som är i maskinerna så måste lite torktumlas och lite ska hängas upp... sen är jag klar =D

Onyttigt gottgott har jag lyckats hålla mig ifrån, so far. Och jag tror att jag ska lyckas hela kvällen ut. Jag hoppas att jag hinner klart med tvätten till 21.00 då det är Legally Blond på SVT1. Det är en söt film*

Idag kanske

Kategori: Dagbok

Seg morgon idag igen. Även om jag gick och la mig tidigt. Blir faktiskt lite sur när jag faktiskt går och lägger mig tidigt för att vara piggare på morgonen, och ändå är jag nästan lika trött. Nästan mer till och med. Första lektionen var Idrotten i samhället, och vi skulle fortsätta snacka jämställdhet. Det är också en sak man kan bli jävligt krut på. Avslutade med att vi skulle ha en debatt, om det skulle byggas ett ridhus eller inte. Kul, men lite halvjobbigt. Speciellt när man själv är så kass på att diskutera. Sen hade vi Human Biologi. Det finns seriöst ingen logik i att sitta och ha TVÅ Human Biologi pass på 1,5 timmar EN FREDAG EFTERMIDDAG. Det är visserligen lunch mellan, men vad hjälper det??

Jag blev själv på lunchen idag av olika, hyfsat acceptabla anledningar. Det var delvis skönt också. Mentorn kom in i matsalen och såg mig själv, och bad mig att komma till henne sen när jag ätit klart. Blev genast lite svettig. Skulle jag ta upp det eller inte?? Hon gjorde det väldigt enkelt för både mig och sig själv, och det är jag väldigt tacksam över. Problemet är ur världen.

Nu är jag hemma och har tänkt att tvätta lite. Snälla fråga mig inte varför jag ska tvätta en fredag eftermiddag/kväll. Ska se till att laga lite käk också. Det här med maten och promenaderna känns faktiskt riktigt bra nu. Även om det inte är helt stabilt än, men det känns bra. Det är väl det som är det viktiga. Lite kämpigt blir det nu då, eftersom det är fredag och jag har (nästan) gett mig fan på att sluta äta onyttigt gottgott. Varför blir man så fort sugen när det är helg?? Jag vet inte om det är bra eller dåligt att Simon jobbar stängning. Bra för att då kan jag försöka lyckas själv, vilket jag tror att jag kan. Men samtidigt kanske det hade varit lättare att lyckas om han hade varit med och kämpat med mig. Men samtidigt kanske han hade dragit ner mig i godis-träsket också =P Hehe.... fy fan...

Dagens:
Humör:
Neutral & lagom glad (Ordinary-Emma?)
Klädsel: Jeans och fladder-tröjan
Frisyr: Helt jävla utsläppt utan krångel
Dryck: Vatten (so far)
Mat: Rester till lunch och till middag ska jag nog laga lite firre & potatis
Träning: Tvätta, men annars blir det chill en fredag (kan ju inte hålla igång jämt)
Väder: Lite snö på backen idag, men det dör jag inte av. Jag vet att våren kommer ändå.
Låt: Kobojsarna - Sång om ingenting
Pryl: Tvättmaskinen
Toppen: Snacket med läraren
Botten: 2 x Human Biologi och suget...
Vill ha: En spark i rumpan

Enough

Kategori: Dagbok

Jag har fått nog. Nu är det fullfräs framåt som gäller.

Lite segt imorse, men jag kan upp tillslut iallafall. Dock missade jag bussen. Hrm... den FÖRSTA... Emma står på fel sida av vägen, ska plocka upp mobilen och ringa till Simon medans hon väntar på att det ska bli grönt (även om det var ganska bilfritt, ville vara duktig)... det kan ju komma en sån här.. extra buss. Precis!!... när Simon svarar så kommer den där jävla extra bussen! Och gissa vem som står på fel sida??!!! Jävlar vad krut man kan bli. Jag som ville vara duktig och vänta på grönt......

I skolan hade vi tema-dag. Om Bosnien. Tjipp tjipp. Först snackade en gubbe. Han var riktigt rolig, även om han snackade om krig och elände. Sen fick vi kolla på en ganska ny film om en kvinna som blivit våldtagen under kriget och fött en unge som kommit till genom en våldtäkt. Intressant och.. hemsk eller nått... lite svårt att sätta ord på det. Vi fick chevap tjipp tjipp till lunch (jag skiter fullstädigt i hur det stavas) Efter lunch satt vi i mindre grupper och fick diskutera lite fritt, men det var framförallt en som hade flytt från kriget som berättade lite...

Kom hem.. tog en underbar promenad idag igen. Wonderful Spring
Borde egentligen ta tag i lägenheten lite grann nu.
Städa, tvätta, diska....
...fy fan vad tråkigt!

Videung o tussilago

Kategori: Dagbok

Slocknade tidigt igår, och FY FAN vad skönt det var att sova. Det var precis vad jag behövde! Hade tänkt gå upp tidigt för att hinna med en morgonpromenad, men det blev sovmorgon istället, och den satt precis där den borde. Jag känner mig åter pigg! en lektion i skolan, och jag gillar inte när folk kommenterar ens kläder... "Emma fryser du inte?" Grrr..... nej jag svettas ihjäl faktiskt. Joo, det är sant.... hedersors... cross my heart... SLUTA FRÅGA!

Åkte hem. Gick upp till huset och tiggde mat. Spelade kort med Wille och sen drog jag mig ut på den mest underbara promenaden på länge. Helt underbart väder. Underbar natur. Åhhhh!!!! Jag njöt i fulla drag kan jag lova er. Och fy bubblans vad bra jag mår nu. I´m in heaven. Det var så underbart så jag ville inte ens gå hem. Mina fötter vägrade gå hemåt, men tills slut så blev det så iallafall.... fattar inte varför....

Har badhus idag. Ska bli lite intressant. Hoppas det går vägen iallafall. Pallar inte med annat. Jävla.. hrm.. Det var inget.

Dagens:
Humör:
Toppen
Klädsel: Jeans och linne (fryser?!)
Frisyr: Undan med luggen
Dryck: Vatten
Mat: Tigg hos morsan och middag spaghetti o köttfärssås
Träning: Underbar promenad
Väder: Underbara vår
Låt: Nelly Furtado - Say it right
Pryl: Videung och tussilago
Toppen: Promenaden
Botten: -
Vill ha: ett sommarjobb

Bookcrossing (again)

Kategori: Dagbok

Vad sur man bli när blogg inte fungerar. Speciellt då man är i behov av att skriva av sig. Igår var ett sådant tillfälle. Jag kände mig lite down. Skolan var skit. När jag kom hem så försökte jag laga lunch, och det gick åt helvete. Simon kom hem och vi åkte till garaget för att kirra bilen (blev ingen promenad av den anledningen) Sen skulle vi fixa middag, och det gick givetvis åt helvete det med. Därefter kollade vi på film, och jag hade huvudvärk och var nere i någon konstig svacka. Somnade illa, vilket resulterade i att jag inte ville gå upp imorse....

Sitter i skolan nu och har håltimme. Hipp hipp hurray! Hade engelska på morgonen, och läraren trodde säkert att jag var rasist (eftersom jag gjorde en dålig förklaring om vad jag tycker om invandring och sånt shit). Sen hade vi motion och jag körde på gymmet som vanligt. Skönt, men lite jobbigt eftersom jag inte varit där på länge. Motivationen kom tillbaks iallafall (finns ju speglar i de satans gymmen *harkel*) Angående rubiken, så hittade jag en till bok från Bookcrossing. Har ju knappt börjat på den andra, men den här lät bra mycket mer intressant än den första. När jag kommer hem blir det käk och förhoppningsvis en promenad....

Dagens: (kombination av idag och igår)
Humör:
Sliten
Klädsel: Jeans och linne
Frisyr: Undan med luggen
Dryck: Vatten
Mat: Fiskpinnar och makaroner, ikväll blir det ris och kyckling
Träning: Styrketräning och förhoppningsvis en promenad
Väder: Feel the spring breeze
Låt: Nelly Furtado - Say it right
Pryl: Smink?
Toppen: Motivationen
Botten: Svacka
Vill ha: ...kvar motivationen

Jahopp

Kategori: Dagbok

Back to the real life, eller? Det var tungt att gå upp imorse. Riktigt tungt. Upp kom jag tillslut iallafall och hann även käka frukost. Gott gott och försök till nyttigt. Nu är det dags igen. För x:de gången ska jag försöka ta tag i mina matvanor och min träning. Framförallt matvanorna. Det är ju dom som sabbar allting, tror jag. Jag är nästan 100 på det alltså. I skolan hade vi samling och ledarskap, och mitt humör var inte på topp. Ledarskap *suck* Orkar inte ens kommentera det. Respekten sjönk iallafall...

Borde sätta igång och kirra käk nu. Nånting nyttigt. Får se vad jag har hemma. Åhhh, jag vill så gärna lyckas, men varför gör jag inte det?? Har försökt med den här jävla viktnedgången, men DET GÅR BARA INTE...

Vardag

Kategori: Dagbok

Nu är det helg, men snart är det dags att komma tillbaka till vardagen igen. Det ska bli skönt tycker jag. Tycker om fasta hållpunkter. Självklart är det ju kul med lite variation, men det har det varit lite för mycket av den senaste tiden. Jag har tagit ett break från badet också för att samla lite ny energi. Garanterat att jag behöver det. Vardagen kommer ju iofs också med alla dessa måsten, som kanske är mindre kul, men de bortser jag från i nuläget. Nu ska jag käka lite lunch med kärleken och sen ska vi iväg och se till att få in de nyttiga rutinerna igen....

Dagens:
Humör:
Sliten men glad
Klädsel: Börjar med mys, slutar med jeans.
Frisyr: Just nu är det blött från duschen
Dryck: O´boy
Mat: Resterna av tacogratängen och sen käk hos svärfar
Träning: En promenix
Väder: Blåsigt, men jag känner vårens vibrationer
Låt: Magnus Carlsson - Live forever
Pryl: DVD film
Toppen: Ny energi
Botten: Dessa måsten och att tiden går för fort för att hinna med måstena
Vill ha: Rutin

Nu är jag hemma

Kategori: Dagbok

Nu är jag hemma från en veckas Vinterutbildning uppe i Sälen. Åkte i måndags och kom hem för nån timme sen. Det har varit roligt, tråkigt, intressant, ointressant, annorlunda, knäppt och helt underbart. När vi kom upp var det tänkt att vi bara skulle slänga in packningen i stugorna och sen dra iväg på första längd-passet. Yeah right? Det blev ju inte riktigt så, men vi kom iväg iallafall. Det var kul, men jävligt svårt. Åka längdskidor har aldrig riktigt varit min grej liksom. Förövrigt så hatar jag att tävlingar då det sätts en enorm press, speciellt på den/dom som känner sig sämst.... Kvällen innebar mestadels käk, samling och bekanta sig med stugan och dess invånare. Allt var frid och fröjd eftersom det var första dagen...

På tisdagen hade vi första utförs-passet och det gick väl i ungefär samma stil som längd-passet. Skillnaden var väl att jag fick hålla mitt tempo (för en gångs skull!!) Slalom var jag ju dock lite mer bekant med än längdskidor, samt att i slalom så tar jag mig ju på ett eller annat sätt framåt (neråt) och jag KAN bromsa.... Ramlade endast två gånger. Första gången var då en ungjävel körde på mig/mina skidor och andra gången fick jag nån konstig svusch med skidorna så de flög av. Efter lunch hade vi längd-pass nr.2 och det gick betydligt lättare och bättre än det första. Kände att jag gjorde framsteg. På kvällen fick jag hemlängtan... det gick över efter att fått pratar med kärleken och spela roligt spel...

Ondagen så var det slalom för hela slanten. Både före och efter lunch. Innan lunch gjorde jag de största framstegen och det var riktigt trevligt att åka. Lyckades övertala fröken om att åka till Hundfjället (vår hållplats var Myrflodammen beläget några km från Tandådalen). Man lär ju få mer motivation till att åka om man får prova på lite nya backar. Efter lunch blev det dock lite jävligare. Mitt humör sattes i gungning, men det var bara att bita ihop. På utsidan log man och på insidan pendlade humöret.... Kvällen innebar käk på fin resturang. Lärarna + 3 av 11 elever infann sig på denna måltid. Leende på utsidan och en rejäl knuff på humör-pendeln....

Under torsdagen skulle Idrottslinjen på Örebro Folkhögskola ge sig ut på tur på ca 1 mil. Humöret var sådär efter gårdagen, men det hölls uppe av intresset för att prova på något nytt. Att gå på tur. Tanken är att man ska i grupp, knalla på med längd-skidor i ett lugnt tempo, uppe på fjället. Det där lugna tempot såg jag inte skymten av de x-antal hundra metrarna jag gick. Uppåt gick turen och neråt gick Emmas humör... Ilskan sprutade ut där den brukar, och Emma skjutsades hem. Ventilerade ilskan, och jag tittade på film och sjöng Sing-star istället. Kvällen innebar fest och utgång. Ganska intressant kväll. Höjdpunkten var nog när jag och en klasskompis blev uppraggade av en skitsnygg tjej på dansgolvet. En annan (manlig) klasskompis dök upp och sabbade hela skiten. Det kunde ju för fasen ha hettat till där!

Efter en partykväll trodde man att man skulle få lite sovmorgon, men ack så fel jag hade. Fredagen innebar valfritt. Slalom eller längd. Från början var det sagt att de som åkte längd skulle få välja själva när på dygnet de ville åka och slalom gänget skulle upp tidigt för att hinna med några åk. Hell no! Längdskidåkarna var tvugna att gå upp tidigt ändå... Dessutom blir man väckt av några städglada idioter till stug-sambos... Jag tyckte att det skulle bli så jävla skönt att få åka lite längd i mitt alldeles egna tempo, med mina egna funderingar och bygga upp en positiv relation till denna motionsform för eventuellt inviga den i min egen vardag. Hell no again! Spåren var så isiga att en pytte pytte obefintlig backe innbar världens glid, som innebar världens fart, som kunde innebära rejäl skada för sånna som inte kan stanna med längskidor (jag). Det blev 2,5 km. Sen gick jag och la mig, var så jävla less på skidor och bara längtade hem.

Nu är jag hemma!

....och jag ska göra allt i mitt egna tempo

Nu drar jag

Kategori: Dagbok

Inte nu, men imorgon. Jag har packat klart. Och nej... pjäxorna får INTE plats i väskan. Vi fick bara ta med oss 3 väskor, och alla mina är redan fulla *harkel* Men jag tycker jag kan få lite + eftersom jag har med mig playstation och sing-star, så då kan faktiskt mina pjäxor ligga löst i bussen. Läraren ringde ikväll också. Jag behöver inte åka in till Örebro imorgon! De plockar upp mig på vägen, vilket innebär att jag får sova mycket längre. Underbart skönt. Eftersom jag sticker imorgon och är borta, så blir det ingen skrivande här på ett tag.... Bye bye baby!

Dagens:
Humör:
Bra och börjar ladda =P
Klädsel: Mys
Frisyr: Slarv toffs
Dryck: O´boy
Mat: Onyttigt
Träning: Packa
Väder: Börjar det gå mot vår?
Låt: Magnus Carlsson - Live forever
Pryl: VÄSKOR och massa kläder
Toppen: Imorgon åker vi!!
Botten: I´ll leave my heart(s) in San Francisco (Karlskoga)
Vill ha: Tur i backarna och i spåren!

Packa

Kategori: Dagbok

Åh vad skönt det är att sova! Skulle vilja sova ännu mer, men det var bara att gå upp ur sängen, om jag skulle hinna med att packa klart allting idag. Åkte med tvätten till mamma, lånade lite grejer av Simon och sen åt han och jag mat. Myste lite. Nu jobbar han och jag slocknade självklart i sängen. Sov lite mer än 2 timmar. Måste ta igen dom där nu. Packa i racer-fart. Handla måste jag göra också. Börjar bli orolig för om jag ska få plats med allting. Fick ju inte ta hur många väskor som helst...

We have a winner

Kategori: Dagbok

Lite seg start på dagen. Var pigg till en början när klockan ringde, men sen segnade jag till. Men jag kom iallafall iväg till utbildningens sista dag. 3 timmar i vattnet med massa lek och övningar. Det blev lite långtråkigt på slutet. Lunch. Fortsatte med teori till omkring 16-16.30.... Nu är jag helt slut. Käkade mat och hängde framför tv:n. Egentligen borde jag börjat packa, får väl börja nu eller så får jag ta det imorgon. Hade jag inte varit så trött, så hade jag nog varit nervös nu.

The Ark vann... för er som inte visste det... =P

Dagens:
Humör:
Bra, men ännu mera sleten
Klädsel: Mys
Frisyr: Fläta
Dryck: En riskfylld klunk fläder-saft
Mat: Onyttigt
Träning: Lekar på Gustavsvik
Väder: Kunde ha blivit fint. Och sen det där mysko röda ljuset på kvällen...
Låt: Jaja, får väl säga The Ark - The worrying kind
Pryl: Helvetes baddräkt
Toppen: Snart Sälen! =)
Botten: Min trötthet och saknaden av pojken
Vill ha: Semester

Bookcrossing

Kategori: Dagbok

Igår var jag barnvakt åt lillebror... IGEN. Den här gången skulle vi vara hemma i huset och min bror skulle passa den äldre lillebrodern. Yeah right? Jag kom upp till huset omkring 16... nästan direkt efter att jag kommit så sticker min bror. Han skulle träna halv 7! Klockan var 4. Så då fick jag passa båda två, och då gick mina planer åt helvete. Vi åt mat iallafall och det gick bra. Sen ringde jag efter Simon, och frågade om han kunde komma med ett sällskapsspel hemifrån mig, som vi kunde spela ihop alla 4. Och så blev det. Det gick bra och var faktiskt trevligt. Sen blev det barnprogram och kvällsmat. Jag skulle lägga den yngsta och den andra är ju så pass stor att han kan lägag sig själv. Ungen somnade. Jag gick ner och skulle käka min egen kvällsmat, kolla på film med pojken och framförallt SLAPPNA AV. Yeah right? Efter en halvtimme dundrar brorsan in. Dumpar/Hämtar lite grejer och drar sen igen. Minuten senare kommer lilla lillebror ner. Då hade ju han självklart vaknat av brosans dundrande. Tack så jävla mycket! Jag var helt jävla utpumpad efter den dagen. I skolan hade vi ju haft redovisningar och opponentskap från halv 9 till 15! Halleluhja....

Jag var givetvis trött imorse när det var min tur att opponera, men det gick bra iallafall. Det var ju inte så svårt, men man kände sig lite smått elak. Lite trevligt att vara elak för en gångs skull visserligen. Anyway. Dagen fortsatte med Human Biologi och lite snack om Sälen. Börjar kännas lite mer safe nu. Vi var iväg och provade pjäxor till skidhyrningen också, så det är kirrat och mina lovely klasskamrater är så snälla att de hämtar ut skidorna åt mig imorgon! Det är guldvärt! Slipper jag släpa med skidor och hela kittet på bussen, om jag nu behöver åka buss in på måndag... tidigt... tidigt på måndag morgon. Nu sitter jag så i skolan fortfarande... slutade för 1,5 h sen... men jag är kvar här i Örebro eftersom jag ska på den där... *harkel* simtränar utbildningen. Den som jag totalt hade glömt bort. Känn sådär kan jag säga, med tanke på vissa detaljer... Men jag ska försöka se det positivt. Jag är aningens mycket mer lugn och mindre stressad idag, än igår. Eller ja.. stressad? Jag kände mig helt... borta... jaja... dags att kanske börja röra på sig.... Kommer inte bli så mycket till bloggande framför då, eftersom jag är i Sälen. Have fun ävrybadii

Dagens:
Humör:
Riktigt bra, men sleten...
Klädsel: Mysbrallor och en av de nyaste tröjorna
Frisyr: Fläta
Dryck: Apelsin festis
Mat: Fransk Hot Dog.... och sen firren från igår eller om det kanske var förre går...
Träning: Koncentrera sig på lektionerna och på utbildningen! (svettigt värre)
Väder: Mörkt, lagom temp.
Låt: Marie Lindberg - Trying to recall
Pryl: Pjäxor
Toppen: Snart Sälen! =)
Botten: Utbildningen och övervikten/(folks jävla problem med utseendefixering)
Vill ha: Vill INTE ha den här utbildningen

Åh shit... kom på nu i efterhand att jag glömde skriva om rubriken =) När jag kom till skolan hittade jag en sån här "Gratis bok" som vandrar runt. Dyng coolt tyckte jag att det var. HIttar man en sån bok, så ska man först registrera den, sen läsa och sen lämna ut den vartsomhelst igen.... Fika-kvinnan berättade hon hade hittade en svensk bok nere i Danmark t.o.m =P Ballt va?

Kontroll?

Kategori: Dagbok

Sov lite för länge imorse, men jag lyckades ändå göra mig iordning OCH fixa curry-sås. Jaa, jag fixade sås på morgonen, för jag kan inte äta ris utan sås. Det blir alldels för torrt. Var lite nervös inför redovisningen. Jag var ju först ut. Men det gick bättre än väntat. Dock så förstod jag nog inte all den konstruktiva kritiken jag fick... Imorgon ska jag eventuellt vara oppnent. Får se hur det känns.

Slutade tidigare än vad jag hade räknat med, så jag åkte hem och lagade mat med Simon. Han fixade potatisen och jag firrarna =P Det bli riktigt gott, och jag är kanon nöjd. Lite för mycket salt på min firre bara. Simon åkte till jobbet och jag somade(!) i sängen. Fan också! Jag som hade tänkt att ta en promenad. Fick käka middag uppe i huset innan det bar iväg till badhuset.

I badhuset gick det riktigt bra, eftersom vi körde passet ihop med A. Det är precis sånna pass som jag önskade att jag kunde genomföra. Hoppas att jag får ork till att ta tag i gruppen och rycka upp dom. För det behövs verkligen. Nått som är skit är att jag hade totalt glömt bort att det är del 2 på utbildning i helgen. NU i helgen! Allt kommer gå i ett kör nu. Hur ska jag lyckas hålla koll på både utbildningen och packa till Sälen??

Dagens:
Humör:
Bra, men trött efter den dåliga sömnen
Klädsel: Jeans och v-ringad tröja
Frisyr: Undan med luggen
Dryck: ISKALL mjölk
Mat: Flundra och potatis, samt lasagne
Träning: Blev ingen promenad eftersom jag somnade =/
Väder: Regn
Låt: Marie Lindberg - Trying to recall
Pryl: Spisen
Toppen: Redovisningen är gjord och den gick bättre än väntat
Botten: Att jag somnade (dock inte en katastrof) och att jag hade glömt bort att det är utbildning till helgen.
Vill ha: Mer kontroll över det som kommer hända här närmast (Utbildning i Örebro och Sälen nästa vecka)

Realist

Kategori: Dagbok

Det blev inte så stor skillnad. Vi sjöng lite Sing-star, men annars var det tv-spel hela tiden. Under tiden försökte jag komma igång med en liten rensning i garderoben. Tanken var att hålla mig till verkligheten också. Vara en realist. Vilka kläder är det jag verkligen använder? Resten kan ju åka i soptunnan (lämnas in på insamling). Kändes skönt att det blev lite mer space i garderoben. Efter det har jag kirrat käk och plockat lite i lägenheten. Som vanligt känns det som att tiden inte räcker till. Hade velat ta en promenad idag också, men det kommer inte hinnas med. Borde ju plocka mer i lägenheten och det som borde vara viktigast är att förbereda inför redovisningen imorgon. Tittar man på hur mycket jag har förberett, så kommer det nog gå åt ***

Dagens:
Humör:
Okej, men lite slö
Klädsel: Mysbrallor och tröja
Frisyr: Undan med luggen
Dryck: Vatten
Mat: Sibylla till lunch och ris och chickenbits till middag
Träning: Städning. Ska kanske prova på pilates-filmen?
Väder: För mycket slask... don't like it...
Låt: Magnus Carlsson - Live forever
Pryl: Garderoben
Toppen: Space i garderoben
Botten: Har inte pluggat nånting än...
Vill ha: Mer tid...

Sovmorgon

Kategori: Dagbok

Jag tog mig själv en sovmorgon. Somnade sent igår och vaknade självklart när Simon kom hem från jobbet. När sen klockan ringde för uppstigning, total protesterad hela jag. Ville verkligen inte upp. Jag bestämde mig för att ta sovmorgon. Gjorde förhoppningsvid inget vettigt på engelskan ändå, och på motionen kan jag ju inte vara med iallafall eftersom jag är sjuk och sista lektionen var inställd.

Det var skönt att sova. Simon och handlade lite mat, nu när jag har ett kylskåp att ställa grejerna i =) Sen var vi onyttiga (som vanligt) och köpte lite Sibylla, usch vad gott det var. Iallafall korven. Vi intog maten hemma i huset, eftersom jag skulle passa Wille idag igen. *Harkel* tv-spelet är barnvakt just nu igen.... Inte bra, men jag ska allt ta tag i saken....

Weird...

Kategori: Dagbok

Var inne på tjejblog för att leta upp veckans tjejsnack. Letade lite. HIttade en, skrev och publicerade. Min kära vän, talade sedan om för mig att hon inte hade samma tjejsnack som jag hade... höö?! Går in på den bloggen jag hade tagit tjejsnacket ifrån... det var från 2006!!! Hur gick det till? För den bloggens senaste inlägg var från 2006, och ändå fanns hon med på nya inlägg på tjejblog?? jaja... alldels strax ska den riktiga tjejsnacken komma upp...

Glöden

Kategori: Dagbok

Har tappat glöden lite, känner jag. När det gäller det mesta. Både badhus, skola, mat och träning m.m. Inte bra.

Wille åkte hem precis. Tv-spelet fick agera barnvakt under hela tiden. Inte bra det heller, men jag orkade inte så mycket mer. Spelade ju faktiskt BARA sällskapsspel med honom förra gången, och imorgon ska jag passa honom igen, och då kan jag lova att det ska bli mindre tv-spel.

Jag sitter och tänker på allting som jag borde göra nu igen, och ingenting blir gjort. Bara sitter och tänker. Ska jag orka ta tag i pluggandet, städandet och disken idag?? Jag rentav måste. Måste vet jag inte. Men om jag ska hinna med att göra allt....

Uno & Irma - God morgon

Changes

Kategori: Dagbok

Seg dag. Det var himla skönt med en dusch imorse. Såå himla skönt. Snäppet bättre var att sova på bussen in. Det är så skönt att sova på bussen. Vissa dagar vill jag inte ens gå av bussen... vill bara fortsätta åka. Idag var ju en sån dag. Men idag har jag ju bara en lektion så det gick vägen. Först introduktionen på teatern som jag egentligen ska på ikväll, men som jag struntar i... och sen en kort klassamling och prat om Vinterutbildning. Kände mig nästan lite smått påmind om 3:an klassresa. Fy fan med andra ord.... Nu så är jag barnvakt åt lillebror. Eller ja... mitt playstation är barnvakt... Vill nog ta ledigt från simgruppen idag. Behöver kvällen till att plugga och fixa lite. Borde fan tvätta också snart. Kanske inte idag, men snart. Åker ju iväg på utbildningen nästa vecka ju!

Tiden går väldigt fort....

Dagens:
Humör:
Segt
Klädsel: Först jeans, sen mysbrallor och en ny tröja
Frisyr: Nytvättat och utsläppt
Dryck: Vatten
Mat: Pizza
Träning: Promenad, om det hinns med
Väder: Fågelkvitter
Låt: Sanna Nielsen - Vågar du, vågar jag
Pryl: Specialarbeten(?)
Toppen: Kort skoldag
Botten: Kan ni bestämma er nångång???
Vill ha: Mer tid...

Ingenting [+/-]

Kategori: Dagbok

Jag har självklart gjort ingenting vettigt sen sist jag skrev. Jag fastnade i Playstations spelet och gav mig fan på att få det där "extra spelet", och när jag väl nådde dit, så var jag ju tvungen att spela lite. Sen fastnade jag vid datorn, och här har jag suttit nu ett bra tag. Något som jag absolut inte har gjort är: städat eller pluggat. Lagat mat har jag fan heller inte gjort. Vi kör en plus/minus lista... sen ska jag nog hoppa in i duschen, även om grannarna säker inte tycker om det....

+ Playstation
+ Sing-star
+  Nya kylskåpet som står i hallen (visserligen ivägen, men det gör inget, det finns där iallafall)
+ Umåg med Simon

- Helgen går för fort
- Redovisningen på onsdag
- Mina matvanor den senaste tiden
- Kläder

Sing-star stjärnan

Kategori: Dagbok

Det blev lite repetition på de två senaste inläggen, men så får det bli när blogg inte vill pubilcera mina inlägg.

Vi var vakna till sent igår. Simon skulle skjutsa. Men det gick ingen nöd på oss. Vi chillade, köpte godis och kinamat till en helkväll framför tvn. Började med att kolla på Andra Chansen. Yeees!! Sanna Nielsen är ju grym. Det rök lite pengar från mobilen igår kväll. Sen kollade vi på Dagis-papporna. Söt film. Fanns inte så mycket mer att titta på, så vi åkte hem till mig och sjöng lite Sing-star. Jag är inte beroende. Jag looooovar =P

Kom upp sent imorse, men det gjorde inte värst mycket. Kollade på målgången av Vasaloppet, åt frukost och sen skulle jag till badhuset. Kom nyss hem därifrån. Seg dag. Som vanligt så har jag en hel del i åtanke om vad jag borde göra, och skulle verkligen behöva få gjort... typ städa, diska och plugga (förbereda inför redovisningarna nästa vecka). Men om jag ska kunna plugga, så måste jag ha det lite städat först. Kan inte koncentrera mig annars. Det är dessvärre sant. Det får inte vara för mycket kaos/stökigt omkring mig när jag ska plugga. Jag vill ha koll på min omgivning när jag ska plugga. Det går inte ligga massa kläder och annat skit huller-om-buller...

....fast jag spelar nog hellre lite Playstation 2 först =P

JÄVLIGT svinig

Kategori: Dagbok

(Delar av hela det här inlägget har jag velat publicera sen i torsdags!!)

Det känns lite svinigt att blogg har legat ner, och man inte kunnat skriva. Nej... Det som är det sviniga är att man HAR kunnat skriva, men inläggen har inte publicerats, och är numera borta i tomma intet, men men... det är väl bara att börja om??

Torsdagen var jag fortfarande halvtaskig i halsen, men det var bara att ge sig iväg till skolan ändå. Hade kommunikation som första lektion. Det var trevligt, kul och intressant tills jag blev irriterad på läraren. Dagen fortsatte med att jag höll i en egen lektion i simning. Hela 5 tappra själar var med i bassängen. Det var lite pirrigt i början eftersom jag kvällen innan kommit på 1000 olika sätt att lägga upp lektionen på. Det slutade med mestadels improvisation. Men det var kul. Kvällen innebar vila och besök hos sjuk pojkvän.

Fredag(!!) var det lite segt att gå upp, men det gick vägen. På första lektion diskuterade vi jämställdhet, vilket var givetvis intressant. Kunde ha fortsatt i evighet. Därefter hade vi Human Biologi och jag kände att jag fick glänsa lite =P Läraren lyssnade till och med på mig (det här inte till vanligheten att just den här läraren gör det). Två 1,5 h pass med Human Biologi är dock alldeles för mycket. Jag lyckades hålla ut till, men när det var 30 min kvar kom gäspningarna. Lektionen och skoldagen tog slut (äntligen!) Dock stannade jag kvar och skulle hjälpa en kompis med ett arbete, men det gick ju som det gick. En lärare hade loggat ut henne, och som grädde på moset, så var disketten helt plötsligt trasig, och vi kom inte åt arbetet. Humor.

Nu är det lördag och IDAG publicerades inlägget...
"Dagens" är från fredagen... och låten heter San Francisco med Scott McKenzie

Dagens:
Humör:
San Francisco
Klädsel: Lovely tröja från generationer bakåt i tiden
Frisyr: Bort med luggen i silverspänne
Dryck: Vatten
Mat: Paj med äckliga tomater (har alla tomater blivit äckliga nu eller??)
Träning: Framför TV:n
Väder: Jävla slask
Låt: Någon där de sjunger om San Fransisco, som jag ska leta upp nu
Pryl: Diskett helvete
Längtan: Efter mat (hungrig som fan!)
Saknad: Vänligheten
Önskan: Att pappa kommer med pizzan snart
Kan-jag-vara-utan: ...kylskåp i en vecka (det går, men det suger)
Vill ha: Pizzan!

Massa hamburgare

Kategori: Dagbok

Kände lite sådär i halsen när jag vaknde, men det var bara att ge sig iväg ändå. Hade kommunikation som första lektion. Intressant lärare må jag säga. Roligt ämne. Men helevete vad sur jag blev när hon drog undan overhead texten alldeles för fort. man hann ju för fan inte anteckna. Men det vi hade på papper gick hon igenom som om det vore de 10 budorden....

Höll sen i egen lektion. Simning. Det gick riktigt bra. Igår kväll låg jag och funderade på upplägget. Jag kom på typ 1000 olika sätt att hålla i lektionen. Slutade med lite halv improvisation. Men det gick bra iallafall. Åkte sen hem. Sov/Vilade en stund innan jag åkte och hälsade på min sjuka älskling.

Dagens:
Humör:
Bra, men lite sjuk
Klädsel: Jeans och tröja... Sen mys kläder
Frisyr: Bort med luggen i silverspänne
Dryck: Coca-cola
Mat: Hamburgare och pommes i (för stora) mängder
Träning: Hålla i sim-lektion i skolan
Väder: Plask
Låt: Roxette - Sleeping in my car
Pryl: Kakuro (har blivit förälskad i detta korsord)
Längtan: Efter kärleken
Saknad: Ledigheten
Önskan: Att jag blir frisk
Kan-jag-vara-utan: Kylskåpet, som sagt
Vill ha: Ett jobb (en vettig inkomst)