Börjes barnbarn

föralltid

Glassbulle <3

Kategori: Dagbok

Jag lyckade ta mig iväg till stan och biblioteket. Fick dessutom sällskap av systeryster. Tackar så mycket! Lånade två böcker på plats, och en av syrran. Så nu är det bara att läsa på. Vi tog en fika på Kulan också innan jag tog bussen och hon cykeln hemåt. Jag säger bara: glassbulle! Fy fan vad gott det är! Det blev lite flashbacks till mellanstadiet. Då åkte jag och polarna till Bagarn´s brödbod och åt sånna där jämt! Har försökte hitta en bild på denna gudomliga mumsbit, men hittar ingenting. Hittade däremot en diskussion om bullen, och den brukar även kallas sockerbulle, krämbulle och desiréebulle tydligen. Kärt barn har många namn!

Besällt på ellos

Kategori: Dagbok

Oops... I did it again... Jag har beställt en klänning från Ellos! och lite mer saker...

image229image230image234image231image232image233

Superduper-hjältar

Kategori: Dagbok

Under helgen har jag fått vara med mina simmare, med mina små "superhjältar" och så har jag läst en massa. På lördagen var det först Funky Kidz då föräldrarna fick följa med in den här gången och titta på. I badhuset efteråt, gjorde simmarna riktigt bra ifrån sig igen. Sen blev det läsning, läsning och läsning. Söndagen startade upp med avslutning/show med Funky Kidz på bregårn. Det var så söta och duktiga! När det var slut fick jag gå direkt ner till badhuset. Käkade lite mellanmål. Simmarna fick spela en timme brännboll, och sen simma en timme. Sen blev det läsning, läsning och läsning. Jag hann läsa ut boken i söndags. På måndagen skulle vi nämligen göra en läslogg på boken.

Vi skulle ses i Kopparberg den här gången. Jag fick ta bussen till Hällefors först, och där blev jag upp plockad av Mariana. Det är ju ingen höjdar väg att åka på kan man ju säga. Åksjuke-varning på hög nivå. Usch! Men jag överlevde. Väl hemma började vi laga lasagne, som tog en evighet. Ostsåsens fel. Dumma dumma =P När maten väl blev klar kollade vi på Runaway bride, och sen blev det raka vägen till sängen.

Nu sitter jag och försöker få ihop dagarna på ett vettigt sätt. Massa läsning och uppgifter, och jag vet inte till 100% när jag ska göra vad. Jag vet att jag måste till biblioteket igen iallafall. Orkar jag idag?

Närträff

Kategori: Dagbok

Det gick bra med båda grupperna i onsdags. Mina egna simmare var riktigt duktiga dessutom, och det är himla kul som tränare. När jag kom hem läste jag ut boken. Det var duktigt gjort =D

image228
Här har vi några av mina simmare som leker strandade sälar efter ett tufft syrapass...Igår och idag har jag varit i Karlstad på närträff. Igår började vi med en föreläsning om fiktiva berättelser. Sen hade vi drama. Det var jätte kul! Ett bevis på att man aldrig blir för gammal för att leka. Den dagens rejäla sanning. Lunch. Fortsatte med media. Skulle sätta ihop en film av bilder och lägga på musik. Vi fick hitta på eget tema, och min grupp hade värsta grymma idén. På slutet när vi skulle spela upp filmerna, så tog det en evighet för vår film att spara ner sig på usb:n. När det väl blev klart, så gick den inte att visa. Surt!

Idag började vi med musik. Skulle ha den efterlängtade(?) uppspelningen på gitarr. Lite nervöst sådär, men vi började med indiansången och lekte med rytminstrument. Det var kul, och spänningarna släppte lagom till uppspelningen, som gick bra. Sen fick vi sätta ihop ett eget musikarrangemang utifrån en text ur boken som jag läste ut i onsdags =P Svinalängorna. Fan vad bra vi var! Vi forsatte med bild, vilket jag inte såg fram emot alltför mycket. Jag är ju kass på bild! Det jag kan rita är typ blommor, hjärtan och streckgubbar.. så ja.. min bild blev ju självklart med dessa ting. Fast det var ett roligt upplägg på lektionen annars, så det gjorde det hela lite roligare än vad jag hade förberett mig på kanske. Det tråkiga var ju att jag under största delen av lektionen önskade att jag var lite konstnärligare av mig.

Love in stereo

Kategori: Dagbok

Give me love in stereo
Give me more of the attraction
Cause I'm dying for some more
Whoa-oh-oh-oh
Give me love in stereo
Give me tone of satisfaction
'Cause I gotta have it all
Whoa-oh-oh-oh
Whoa-oh-oh-oh


Gosch, jag blev blivit helt såld på den låten. Olalalala Ola! Och dessa säckpipor. Jag går under snart! Vilket inte är bra. Jag har bara läst typ halva boken, som ska vara klar till imorgon. Sen har jag ju en bok till. Hrm. Jaja. Igår var vi hos Simons morsa. Hon fyllde år. Vi fick goda mackor, och sen fikade vi lite. Ikväll ska jag ha två simgrupper, jämfört med normala en stycken. Nu måste jag fortsätta läsa i boken.

......

Kategori: Dagbok

Surfitta och sötkuk

Kategori: Dagbok

Jäkla telefonsamtal! Nu har jag varit i telefon hela förmiddagen. Även om samtalen inte varit särskilt långa, så har det tagit upp hela min förmiddag. Boka om tandläkartiden var inga större problem (tack). Men sen gick det åt helvete. Det började bra. Fick de siffror som behövdes, och loggade in på internetbanken. Sen blev det bara fel fel fel fel fel (arg brasse). Ringde igen, men då fick jag pratade med en surfitta. Provade alla möjliga vägar jag kunde på internetbanken. Fick galen-attack och ringer, the one you need in panic moments, mamma. Lugnade mig lite, och ringde till bankens kundtjänst specifierad på internetbanken, och jag fick prata med en sötkuk (skit trevlig kille). Han sa raka motsatsen som surfittan. Han var på min sida och tyckte att jag skulle ringa dit igen och tjata lite till. Sagt och gjort. Fick nya siffor, bad om lycka, loggade in, skrev in siffror, och det gick! Äntligen!

Blev ett samtal till, sen... kunde jag slappna av....

Vår

Kategori: Dagbok

 
               
               
               

Fis-klåda

Kategori: Dagbok

Hahahaha!!!

Nu har jag pluggat för länge. Sitter och läser i Hållbara texter av Sofia Ask och hittar exempel på där särskrivning eller avstavningar kan gå lite galet. Och jag sitter och garvar för mig själv, som vanligt i min ensamhet, när jag pluggat för länge. Här ska ni få lite exempel:

Särskrivningar:
kyckling lever
hugg orm
rök fritt
snor kråka
ett stycke mord
håll platsen
sjuk gymnast
morgon rockar
barn under kläder

Avstavningar:
kyr-koherde
urin-vånare
protes-tanter
banan-läggning
fis-klåda

Sagan om ett underligt folk

Kategori: Dagbok

"Det var ett väldigt exotiskt land med djurälskande invånare, började han sin berättelse vid återkomsten till sin hemby. Några dagar under början av solperioden dyrkade de med stor iver sina fjäderfän. De smyckade sina hem med hönsfjädrar och bilder av kycklingar, de förtärde ägg av olika konsistens, de klädde ut sina barn, tände eldar och smällde av raketer. Det var någon slags ond guddom de försökte skrämma bort.


Senare på året när solen, som alla också dyrkade, stod högt på himlen klädde de en stång med blad och blommor och reste den mot skyn. Sedan dansade de runt och sjöng sitt hemlands vemodiga sånger. Jag minns särskilt hur de härmade grodornas rörelser och ljud. När kvällarna blev mörkare flockade sig människorna kring enkla ljuslågor. Nu hade de vuxna haklappar och små mössor på sig. De djur de nu hyllade var små dyra skaldjur, som de åt tillsammans med de starka drycker som detta folk älskar.


Det hemskaste hände mig när nätterna var som allra längst. En natt öppnades min dörr och en mängd kvinnor i vita, fotsida klädnader trängde in. En kvinna hade ljus kring sitt hår och talade om katter. I detta land var det sällan jag hörde någon tala om sin gud. Men jag fick vara med och se när de firade den stora grisfesten. De anrättade grisen på många olika sätt och när de på första dagens afton hade ätit - DÅ kom deras gud.


Ja, de sa ju aldrig att det var så, men jag förstod nog. Han liknade vår gamla medicinman - med mask framför ansiktet och med underliga kläder. Han hade dyrbara gåvor med sig till människorna som då blev glada och lyckliga. Sedan försvann han igen. De sa att han brukade komma till dem en gång om året. Det är ett mycket underligt och exotiskt folk."

http://drakensliv.dinstudio.se/empty_9.html

(Frihet, jämlikhet, främlingskap. Järtelius, A)

Biljettsvett

Kategori: Dagbok

image216Kom upp tidigt och hade tänkt uträtta lite ärenden innan jag drar igång med studerandet. Skulle först skicka boken som har fått vänta alldeles för länge och i samma veva tänkte jag hämta de nya böckerna + hämta biljetterna till cirkusen idag. Japp, jag ska på cirkus idag. Med sötaste pojken som fyllt 7 år och med bästaste storasyster. Jag lämnar fram bokningsnumret, och bruden bakom disken säger: nej. Då börjar hjärtat slå och svetten rinna, och i min hjärna ekar "vad i helvete?!" Jag springer hem och skriver ut bokningsnumret direkt från datorn istället, både från mail och ticnet. Springer tillbaks. Bruden bakom disken svamlar om bokstäver och siffror, och provar utan bokstäver... taadaaa!

Vilken lättnad....

....nu kan jag börja plugga...

Dvala

Kategori: Dagbok

Lördagen gick ungefär i ett kör. Började med Funky Kidz. Var med i båda grupperna eftersom instruktören skulle filma i första gruppen. Hem för att äta mat, men det blev en lite längre mys-stund och powernap. TIll badhuset och direkt därifrån till Willes kalas. Tårta och lite singstar, innan jag skulle hem och fräscha till mig. Blev hämtad av Anneli. Vi skulle på fest hos Emelie som fyllt 20. Underbart god potatisgratäng följt av lite singstar och trevligt umgänge. Hängde med ut på statt. Var ju gratis inträde, så varför inte... Fick skjuts hem när Anneli åkte hem. Gjorde min vanliga procedur men inkluderade en dusch denna gång. Längtade och inväntade Simon, men så fort han la sig ner, vi sagt hej och pussats, så tvärslocknade jag och det gick nog inte att väcka mig.

Söndagen gick jag som i dvala mest hela dagen. Försökte spela vaken den tiden jag spenderade i badhuset. Efter det kollade jag på inspelade Körslaget (Skit att Agnes kör åkte ut. De var ju bra!), följt av Spårlöst. Grinade som aldrig förr. Sen blev det fortsatt dvala. Avslutade dagen med en cykeltur till statoil följt av film.

Idag var en seg morgon, men Simon var snäll (?!) och ringde och väckte mig. Då blev det frukost och sen kom jag igång med pluggandet. Kändes himla bra. Kvällen kom med tränarmöte följt av middag på Red Brick. Yummie!

Musikern och journalisten

Kategori: Dagbok

Hamnade i sängen sent igår, men kom upp hyfsat tidigt iallafall. Var ju illa tvungen eftersom jag hade telebild. Spela gitarr liksom =P Vi satte igång med gitarrerna direkt. Första föreläsningen var ju musik. Så vi spelade genom alla tre låtarna: Broder Jakob, Kalle Anka och Ro din båt. Sen fick vi sjunga en indianlåt också. Riktigt kul föreläsning. Andra föreläsningen handlade om media och publikation. Kanske inte fullt lika kul, men tiden gick fort ändå. Käkade kina mat och återvände till lärcentrum. Skulle ju skriva ihop vår artikel till webbtidningen. Det gick segt, men tillslut sp lossnade proppen. Det blev dock inget supe flöde, men vi lyckades pyssla ihop en hyfsad artikel. Lite svettigt med tecken begränsning vi hade, men det gick =D

Droppade förbi vätskehålet innan jag skulle med bussen hem. Bara 13 som gick. Orkade inte vänta, så jag tog den. Blir ju inte farligt långt att gå, men pucko till busschaufför åkte förbi min hållplats. Och vid nästa hållplats, där puckot kände för att stanna, är det närmare hem till huset, så jag gick dit. Tittade på 7-åringens present och pratade lite. Sen hem till pojken min, åt mat och nu chillar vi framför dator och tv. Blir väl Så ska det låta ikväll, I guess.

Jäkla gitarrspel

Kategori: Dagbok

Vi hade tänkt gå en promenad på morgonen igår, men var så trötta då, att vi tänkte att vi går ut på eftermiddagen istället. Yeah right? Det blev självklart ingen. Skit också! Inte mycket till pluggande blev det av heller. Fast städat har jag gjort. Emmas klassiker. När jag behöver plugga så städar jag istället, och när jag behöver städa så pluggar jag istället. Jävligt smart. På kvällen blev det badhus. Efter det kollade jag på Top Model =D Jag spelade in det den här gången. Idag var det en seg morgon igen. Så vi har inte varit ute på promenad. Har däremot varit till badhuset och anmält simmare till tävling och sen till stan och köpt present och ätit mat. Är hemma nu och ska försöka plugga när Simon är till jobbet. Vi ska ju spela gitarr på telebilden imorgon, och jag har inte övat nånting. Det går ju inte heller! Får ju bara ont i fingrarna =( Igår fick jag föresten betyg på mina examinationsuppgifter!! Jag var lycklig hela dagen kan jag lova!!!!!!

image214

På migrationsverket

Kategori: Dagbok

Vi lyckades ta oss upp imorse och hann med en kort promenad, innan vi skulle till jobb och migrationsverket. Japp. Migrationsverket var första hållplatsen för mig idag. Vi skulle genomföra våra intervjuer till gruppartikeln. När vi vara klara tog vi lunch på Ciao-ciao. Sen åkte vi till lärcentrum och gjorde den andra gruppuppgiften, som vi delvis hade missat. Tog bussen hem och nu är jag hemma. Ska försöka kicka igång någon form av hushållsarbete, men har även tänkt plugga lite. I den här kursen ska jag banne mig hålla takten!

Kick

Kategori: Dagbok

Kom ganska precis hem från en promenad på lite mer än en timme. Så himla skönt! Tankarna på en promenad hade snurrat runt i huvudet på mig hela dagen, men det var först som solen tittade fram som jag gjorde slagen i saken. Annars har jag bara varit uppe i huset idag. Mamma ringde och frågade om jag ville ha lunch, och sjunga lite singstar =P Wille hade en kompis hemma, som tydligen tycker om att sjunga, men de har bara engelska låtar på deras skiva. Fick en liten kick också....

I lördags var det toppen underbart med kinmat och underbart sällskap. Som jag längtat! Kvällen hade både ljusa och en del lite mörkare stunder. Kvällen närmade sitt slut, och ögonen började falla ihop. Dags för hemgång, tyckte jag, men inte alla uppenbarligen. Natten blev inte full av sömn som jag hade hoppats på. Väntan blev förgäves. Vilket innebar att dagen efter inte blev den piggaste i mina da´r. Gosch. Gick i dvala och på hel spänn mest hela tiden kändes det som.

Fan! Det kommer bli dyrt...

Lazy girl

Kategori: Dagbok

Nu har det blivit alltför mycket chill. Dags att dra i den där högre växeln. Den behövs. Jag har iallafall varit duktig och gjort ett överskådligt schema över vad jag ska göra och läsa när. Ordningen på hemsidan är ju som tidigare sagt inte den bästa. Simon började jobba tidigare idag, därmed upp tidigare, men så fort han gick utanför dörren så somnade jag om. Tur att jag vaknade, för jag skulle ju med bussen och lovely Nettz till stan. Har shoppat lite smink =D Hittade också en scarf som jag kanske ska ha i helgen. Och guuuuud vad jag längtar till helgen!! God mat och underbart sällskap <3

Spänning och förvirring

Kategori: Dagbok

Det var då på tiden att blogg vill fungera. Snacka om beroende. Det som hänt är att bästaste tjejen drog med mig till stan, till den spännande butiken =P Haha. Köpte inget då. Det får bli en annan gång. Vi tog en fika också och pratade lite. Kul! <3

Sen har jag bara varit alltför lat med pluggandet. Har försökt att få ett grepp om vad vi ska göra och läsa när. Lite luddigt på sidan om man säger så. Allt står på två olika ställen, och det står typ olika formulerat på dessa två ställen. Helt förvirrande. Skit bra eller hur?