Börjes barnbarn

föralltid

15 rådjur

Kategori: Dagbok

Så pass många såg jag på vägen in till universitetet idag. Det var lite häftigt faktiskt. De första jag såg var sex stycken som stod ihop, skit nära vägen. Upp tidigt, men jag fick skjuts till stationen idag, vilket var skönt. Sen var det bara att plugga i headset på mobilen och luta sig tillbaks. Jag kan bara säga: I love my new phone och speciellt headsetet. Åka buss och lyssna på musik är för jävla underbart.

På universitetet gick det bra. Riktigt sköna, laidback och bra lärare verkar det vara. Lite skrämmande med den mängden uppgifter som fanns på nätet, och tisseltassel går runt om att vi ska lära oss spela gitarr och spela upp + sjung i telebild. Mycket spännande må jag säga. Måste ta och lägga i en högre växel med studierna här nu. No more lacyness!!

Ny kurs

Kategori: Dagbok

Opponeringen är klar. Det var lite hemskt ibörjan. Men jag var inställd på att apa efter lite. Jag skulle ju inte vara först med att opponera eller bli opponerad på enligt den lista vi fått. Trodde jag. Den lyckan varade inte länge. När vi kom in sa seminarieledaren att vi skulle ta en annan ordning. Så jag blev helt plötsligt först med att opponera!

image212

Men som ni märker så överlevde jag =P Kändes himla skönt att sluta tidigt idag, så jag har tid att förbereda mig psykiskt inför morgondagen. Då börjar det en ny kurs. Ska bli spännande. Tittade lite på kurssidan på It´s, och det så.... hm.... Blev ungefär lika förvirrad av den här kursen som den förra. Det löser sig!
image213

Opponering imorgon

Kategori: Dagbok

Imorgon är det dags. Opponering på examinationsuppgifterna. Känns nästan lite nervöst. Helt klar är jag inte med det arbetet jag ska opponera på. Ska fortsätta senare, men nu ska jag banne mig kolla klart på So you think you can dance - Scandinavia. Blir ju inget top model idag. Jävla fotboll säger jag bara! Enda onsdagen jag är ledig, och det är ingen top model. Usch för att gå upp tidigt imorgon....

Påskhelg

Kategori: Dagbok

image211På påskafton blev jag lite smått väckt av mobilen. Farmor som ringde, men det kopplade inte riktigt att det var min telefon som ringde. Somnade om. Sen ringer det på dörren "nej" tänker jag. Orkar inte. Sen börjar det fifflas med brevinkastet, och då blev jag lite orolig att de där (vilka det nu är) som pillat loss skruvar på brevinkast i området, för att troligtvis förbereda för inbrott, kommit till mig. Började fundera på vart jag har en träpåk eller liknande. Men efter ett tag hör jag en bekant röst som ropar "hallå" genom brevinkastet. *Suck* Då kom jag jag ju på. Det är ju påskafton. Wille är påskgubbe. Fick ett fint påskbrev i utbyte mot lite godis.

Klockan tickade på, och vid 14.00 skulle jag befinna mig hos farmor på påskmat. Gjorde mig iordning och fick skjuts till huset först. Sen åkte vi hela högen bort till farmor och faster med familj som väntade. Eller nej. De hade redan börjat äta =P God mat hos farmor som alltid. Sällskapade. Iallafall så gott jag orkade. Var ju lite sleten =P Efter besöket åkte vi hem till huset och kopplade in singstar =P Då vaknade jag till liv och rockade loss ordentligt. Simon kom upp och var med en stund innan det var dags att stänga igen så barnen kunde sova. Simon och jag åkte hem och tittade på sing-a-long och reprisen av så ska det låta.

Påskdagens morgon kom, och jag åt frukost och satte igång med städning ganska direkt. Sandra skulle komma upp en sväng, och det såg ju ut som fan här hemma. Så jag gjorde ett rejält ingrepp innan reprisen på Let´s Dance började. Fan vad gött med Tina och Tony i final =D Sandra kom och vi köpte pizza och tittade på film. Pratade lite o så. Sandra gick hem och jag tog det lugnt. Tittade på top model 9 och miss secret agent 2 innan jag tassade bort mot sängen.

(På bilden har vi pappa med en glad påskgubbe och kärring, som dessvärre hann plocka av sig huckle och hatt)

Me <3 Nettz

Kategori: Dagbok

Fredagen blev chill och åter chill till en början. Jag plockade lite i lägenheten och testade nya mobilen´s musikfunktion. Fungerade mycket bra. Simon ringde och påminde mig om kalaset. Attans att det hade fallit ur skallen på mig. Hans farmor fyllde år, och vi skulle dit på kalas innan vi skulle till Nettz, 20-åringen och festen. Fick göra mig iordning lite snabbt. På kalaset blev det först smörgåstårta, sen kom kakorna och sist kom tårtan. Tror ni man var fullproppad sen eller? Kom ganska sent till festen, så det var bara att sätta igång och fylla på vätska. Tog kissbussen in till stan. Men det blev kisspaus i stan när vi klev av =P Knallade till Wickan. Började givetvis med lakritsshot. Sen blev en drink eller två, eller? =P Provade också en tequila rose, men den var inte så god som jag mindes den. Bästa på kvällen var iallafall att få träffa min Nettz. I had missed you a lot babe!


image210

Oh no!

Kategori: Dagbok

Jag drömde att jag vann 250 000 kr på postkodlotteriet! Och när jag vaknade så trodde jag i en microsekund att det var sant.

Fan också!

Avslagen

Kategori: Dagbok

Igår kopplade jag in nya mobilen, med det nya simkortet - and I love my phone! Unnade mig lite nytt från centrum. Köpte även alkohol. Åt god mat på Katrinedalskrogen med kärleken. Idag har jag stängt av hela tankeveksamheten. Ikväll ska det festas! Imorgon ska jag äta påskmat hos farmor. Om jag får som jag vill, så ska tankeverksamheten vara avslagen tills jag ska till Karlstad på torsdag och fredag. Och endast göra som jag vill och bara ha det gött.

Tänd ett ljus

Kategori: Dagbok

image207


Barnens gråt har tystnat för all evighet,
På grund av en grym bryskhet.
Ta med dig detta ljus,
låt det brinna i ditt hus.

Bloggare kan visa våra politiker,
att vi alla är samhällskritiker.
Våldet måste få ett stopp,
det är dags att vi vaknar opp.

Vi kan alla dra vårt strå till stacken,
för ingen vill väl få en kniv i nacken.

Ta gärna med dig detta ljus och text till din blogg.


Detta ljus är för barnen som blev mördade och mamman som blev svårt knivskuren i Arboga. Vila i frid!

Imorgon är det deadline

Kategori: Dagbok

Yes. Imorgon ska den in. Examinationsuppgiften. Sitter och kollar litteraturen för fullt. Börjar kännas lite mindre stressigt nu, men än är det en bra bit kvar innan jag är klar. Målet är att bli klar idag samt skicka in den. Behövde ett brejk och passade på att ta det nu när jag kollar genom genuspedagogiken igen =P Och hittade de där citaten som fick mig att skratta för mig själv här i lägenheten. Var tvungen att lägga upp de här igen:


Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj. -Björn 7 år

Pappa och storebror har snopp. Mamma har trosor. -Johanna 3 år
Könet sitter mellan benen och genus i huvudet. -Joakim 17 år

Det är en skam att vi lever i en tid då det är lättare att spränga en atom än en norm. - Einstein


(Angående män och känslor) En nybliven pappa blev tillfrågad om hur det kändes att bli pappa: Som när det är slutspel och AIK för 1-0 med bara en minut kvar. De kopplar ihop känslan med upplevda aktiviteter.

Den bästa till sist: Pojkar föds med intresse för motorer och flickor med ett obotligt intresse för disktrasor!

Jag fick dessutom höra en sån här manligt och kvinnligt på VFU:n idag. Det var på fritids, och en flicka och en pojke satt på golvet och lekte ihop, med någon form av riddar-figurer. En annan pojke och flicka går förbi och ser detta varpå pojken utropar: Hon leker med riddare! Det kan hon ju inte göra. Hon är ju tjej!

Borde kanske..

Kategori: Dagbok

Okejdå.. Lite hård var jag mot Charlotte i förra inlägget. Hennes låt var bra, men jag tyckte in den skulle vinna. Känns som hon bara är med för att visa upp sig, och sin nya slimmade kropp.

Idag har jag varvat mellan slapp och städ. Åt mat och drog till badhuset. Promenerade hem, och nu sitter jag här. Borde kanske börja på examinationsuppgiften...

Finalen

Kategori: Dagbok

Jaha ja... Lycka till i Eurovision då. Två av mina favoriterna kom iallafall 2:a och 3:a. Sanna vann ju folkets röst dessutom. Otroligt grym sångerska (jämfört med hon, vad hon nu heter), och Amy kommer alltid ha min respekt (jämfört med en viss annan), och Nordman äger (jämfört med en viss annan) och BWO tror jag skulle komma längre i Eurovision (jämfört med en viss annan).

Min trippel

Kategori: Dagbok

Yes! Det var verkligen min Let´s Dance idag! Mina tre favoriter är vidare. Hahah =P

                   


Bilderna lånade från:
http://www.gp.se/content/1/c6/38/66/42/image0.jpg
http://gfx.tv4.se/imagesdb/editor/lets_dance_2007/f274f66a-497d-4f75-bbb4-5dcca1121eda.jpg
http://www.vf.se/upload/År%202007/December/Vecka%2049/Tisdag/KarlPetterJeanette.jpg

.......

Kategori: Dagbok

Det finns ett enda skäl till varför jag skulle vilja flytta från den här stan - och det är härmed bekräftat. Tack så jävla mycket...

Den är min!

Kategori: Dagbok

image203


Mobilen är min! Åkte in till Örebro igår och letade efter den. Tittade först på det stället där vi sett att den varit billigast, men där var den slut. Vi fortsatte leta lite mest bara för att vi hade tid, ork och lust. Hade inga större förhoppningar om att hitta den billigare, MEN på sista stället hittar vi den!! 6-700 kronor billigare!! Det var helt jävla underbart. Och lyckan fortsatte när det visade sig att de även hade den i lager. Fick dessutom köpa ett större minneskort med 40% rabatt. Det kallas förbannad jävla tur!

Nu är det fredag och andra veckan på VFU:n är slut. Nu är det bara en vecka kvar på VFU:n, som dessutom ska fyllas med massa skrivande på examinationsuppgiften. Börjar känna lite nervositet och stress. Ikväll blir det lugnt som fan. Ska springa iväg och köpa en pizza nu och senare blir det någon form av onyttigt snax till Let´s Dance och Så ska det låta.

Skön dusch?

Kategori: Dagbok

Jag gillar sovmorgonen, men lite bittert att jag slutar sent. Glömde köpa schampoo igår så jag sitter och överväger om jag ska springa ner till kronhallen och köpa en flaska. Normalt sätt tycker jag inte om det. Handla på morgonen. Vet inte varför. Däremot vore det så himla skönt att ta en dusch och komma ut fräsch och sätta på sig nya kläder. Jepp. Jag hämtade mitt paket igår. Ganska nöjd.

Blev godkänd på andra processdagboken. Gött som fan. Och om jag tolkade mailet rätt så lär jag väl bli godkänd på power point uppgiften också. Bara jag lägger in den i tråd på diskussionsforumet(?) Kan jag väl göra. Men är fortfarande lite sur över att jag kommenterade allt och alls uppgifter sist, men fick inte en enda jävla kommentar själv. Nu bröt jag mot en av mina punkter som jag listade för ett tag sen. Äta frukost innan jag sätter mig vid datorn. Så nu blir det frukost.

En vecka klar

Kategori: Dagbok

Det har inte blivit så mycket skrivet den här veckan. Helt slut har jag varit efter VFU-dagarna. Framförallt huvudvärk. Har fortsatt vara duktig med maten trots trötthet och huvudvärk. Gött! Däremot har det inte blivit mycket träning. Ingen alls närmare bestämt. Illa. Fast jag gick iallafall på en ganska lång promenad med Anneli i torsdags. Gött som fan! Det ska vi göra om oftare. Kanske inte där det är som lerigast =P Fick dessutom present av henne. Så jag har tänkt baka i helgen. Får se om jag kommer igång med det. Jag har ju iallafall alla ingredienser =P

Idag blir det Funky Kidz och sen badhus. Sen ska jag ta det så jävla lugnt om jag inte kommer på någonting. Hämta ut mitt paket från Ellos kanske?!! *spänd*

Första VFU

Kategori: Dagbok

Och står fortfarande på benen. Men inte så länge till. Har planer på att trilla i säng riktigt snart. Nervös var jag imorse och självklart blev det lite stressigt, men när jag träffade min handledare så slappande jag av betydligt. Kommer nog trivas riktigt bra och jag har haft en riktig tur med handledare och skola. Blev massa intryck efter en heldag sådär, så jag har aningens huvudvärk. Jag är stolt över mig själv att jag lyckades laga egen mat istället för att ringa ett nummer som jag kan utantill. Imorgon blir det sovmorgonen, men kommer sluta senare. Badhus direkt efteråt =/ Kommer bli tufft.

Sista delfinalen

Kategori: Dagbok

Då var delfinal fyra slut. Det var inget sprakande om den här direkt. Nordman var den som vann min röst i den här delfinalen. Resten vara bara.. pfff.. Blev till andra chansen iallafall, men att möta Carola och Andreas.. ajaj...

Sanna och Amy Diamond kommer jag heja på i finalen. BWO hade ju en bra låt också.
I Andra Chansen är väl ingen direkt superbra. Blir väl Nordman. Therese låt var ganska frän också...

.....

Kategori: Dagbok

Just nu skulle jag vilja bo i ett koncentrationsläger i en månad eller tolv...