Börjes barnbarn

föralltid

Julhelgen

Kategori: Dagbok

Julafton - Traditionsenligt börjar vi hemma i huset hela familjen med julfrukost. Ljuvliga skinkmacka och mammas egengjorda senap. Den är inte att leka med. Man blir så pass bortskämd så man vill inte ha någon annan, för den är så grymt god. Godare finns inte. Smälter frukosten lite grann innan vi fyller upp vardagsrummet och delar ut de lottade klapparna. Jag fick badpuff, badsalt och presentkort på Kicks av bror min. Tack!

Lite slapp hemma innan vi beger oss till farmor för lite julmat och Kalle Anka. Lika god mat och samma lika på tv =P Men det ska det vara också. Tradition. I like a lot. Lite klappar på det sen också och bara massa mys och prat. Sen droppade vi av från farmor. Familjen åkte hem och jag blev upplockad av Simon och följde med till hans mor med familj. Lite klapp utdelning och kvällsmat a´la julgröt och lite mer skinkmacka. Mums!

Sen begav vi oss hemåt till lägenheten.

Juldagen - Mamma startade upp ny tradition förra året med att bjuda på juldagsmat hemma i huset och den som vill och kan får komma. Så jag traskade hem till huset och på juldagen bjuder mamma på kalkon och lite smått och gott. Supergott!

Jag blev sen sittande med lillebror och hans nya monopol. Kändes skönt att spela det med någon som är lite mer på samma nivå i det spelet. Nybörjare alltså! Monopol är inte spel som vi har ägt hemma och som jag sällan spelat och om jag någon spelat det, så har det knappast gått bra för mig. Blev lite Wii också eftersom han hade fått OS Wintersport game, eller vad det nu hette. (Jag upptäckte också att jag är lite sugen på att skaffa mig ett eget Wii!)

Framåt kvällen tog jag mig hem till lägenheten och fräshade upp mig lite. Simon kom hem och vi gick över till Nettan och Andreas. Det blev en väldigt chill kväll för alla, men det var väldans mysigt måste jag säga <3

Annandagen - Mammas nya tradition fortsätter. På den här dagen bjussar hon på revensspjäll och annat smått och gott här med. Bland annat hade hon gjort eget äppelmos, mina kära mor. Revensspjällen var riktigt goda. Hon hade haft med lite citron, kanelstänger och stjärnanis i ugnen. Smakade himmelskt!

Efter maten blev det fudge och ischoklad, som mamma givetvis också hade gjort själv. Vilken klippa hon är den där mor <3 Samtliga dagar har man varit fullproppad med mat och godis, och idag var inget undantag!

Sen satt jag med monopol även den här dagen och spelade monopol. Fick dyng stryk första omgången. Och då menar jag dyng stryk. Pratade även en hel del med mamma. Vi gick en lite promenad också och fick oss lite frisk luft och det var precis vad man behövde efter all mat!

På kvällen blev det tv-spel igen. Vi startade upp Baldur´s Gate 2 och höll på till alldeles för sent. Men kul är det!

Söndagen - Lite seg imorse eftersom vi satte upp lite sent igår. Men kom slutligen upp och gjorde mig iordning. Skulle träffa brudarna idag och byta klappar. Vi var hemma hos Emelie och hon bjöd oss på mat. Kyckling och klyftpotatis. Fick lite paj till efterrätt, så det är fullt i kistan även idag. Tänk om man själv vore en stjärna i köket =P Haha. Jag vet att jag är en mästerkock (ärvt av mamma förstås!), mina kunskaper har dock inte blommat ut ännnu!

GOD JUL

Kategori: Dagbok

Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade, har hängt gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrarna i riset, har klätt granen med nybakta lussekatter... Eller var det dom vi skulle haft på lucia? Strunt samma... Huvudsaken är att jag har järnkoll på allt, snart klar å inte ett dugg stressad... Trevlig jäkla midsommar på er! KRAM från Tomtemor.

I sista timmen...

Kategori: Dagbok

..på årets julafton tänkte jag uppdatera lite blogg =P

19 dec - Teatern var superbra! Och jag är väldigt säker på att mamma gillade den också =D Så det känns förstås lite extra bra.

20 dec - Klubbmästerskap/Utmanaren i badhuset. Det är kul och lite extra kul då det är lite tradition över det hela. Lite dåligt upplägg på prisutdelningen jämfört med tidigare år. Direkt hem till mamma där det hade varit kalas. Smörgåstårta och lite singstar =D

21 dec - Mammas födelsedag. Så jag gick upp till huset och sällskapade med mamma. Inget direkt kalas den här dagen.

22 dec - Hade lovat att vara barnvakt den här dagen, men innan dess drog jag in till stan och skulle fixa mina sista julklappar. Ett presentkort. Fick julhandla lite åt mamma också. Köpte mat och gick upp till huset. Tog med mig lillebror hem till mig och spelade tv-spel och tittade på film.

23 dec - Dagen för dagen passar man på att jobba lite extra. Eller hur? =P Haha. Det gjorde iaf jag. Fick samtal den 22:a om jag ville jobba. Så ja. Why not. Vad ska jag annars gör? Gå och vänta på att det ska bli julafton. Lika bra att jobba då istället så går tiden fortare och få lite pengar på det.

24 dec - Julafton. Skriver mer om det, förhoppningsvis, imorgon. Tänkte att jag skulle få lite bilder från mammas nya digitalkamera =p först innan. Så jag får med bilderna direkt. Sån är jag.

Hoppas att ni som råkar hitta hit haft en toppen bra julafton!
GOD JUL!

Hållit i bebis

Kategori: Dagbok

Telebilden igår var en riktigt seg än. Jag lyssnade inte särskilt mycket kan jag inte påstå. Det är inte särskilt intressant att lyssna heller för den delen när vi hade exakt samma föreläsning i en annan kurs. Bra där. Så det blev mest prat om annat och några fräckisar.

När eländet var slut drog vi upp till stan och kirrade presentkort. Åkte sen iväg mot Filipstad med lite McD mat i bilen. Kul att träffa f.d kurskamrat igen. Sen fick jag hålla i det lilla kräket =P Jättegosig. Hon höll igen med prutt och spya när hon var hos mig, men hos mor sin och Ida släppte hon lös. Haha =)

På kvällen började jag titta på Snygg, sexig och singel. Men det blev inte särskilt länge eftersom tv och internet tvärdog. Jahapp. Jag tänkte läsa lite, men det blev att jag sov istället. Det behövdes det med.

Nu ska jag strax iväg in till stan och fixa julklappar. Jag har de flesta klappar klara i huvudet, så det känns väldigt bra. Ikväll blir det teater med mamma.

Sista praktikdagen

Kategori: Dagbok

Jag fick omkring 25 kramar idag. Tiden har gått så himla fort. Just nu finns det inget annat i mitt huvud riktigt. Det kommer kännas så konstigt att inte komma dit på måndag och träffa alla barnen. Hoppas och antar att det är iaf en period till innan jag är klar med utbildningen.

Det har varit så intensivt under hela praktiken. Även på em/kvällarna. Vattenbalett, filmat på Funky, vanlig simträning, Funky avslutning och träning för instruktörsdans, simtävlingar, luciadoppsmöten, Luciadoppet och uppgifter som jag legat efter med. Tisdag och igår var givetvis inget undantag.

I tisdags hade klassen sin teater, Rymdresan på kvällen. Min handledare hade stängning, så även jag förstås, så vi slutade kl 18 och sen började teatern 18.30. Direkt till badhuset efter det.

Igår var det instruktörsmöte med Colluseum Club. Det var klart bortåt 22 tiden och då blev det käk och sängen. Trött som bara den vilket resulterade i att jag försov mig(!) Jag har inte försovit mig en enda gång under hela  praktiken, vilket är jävligt bra för att vara jag, men så lyckas jag med det på min sista dag. Haha. Så kan det gå.

Men den intensiva perioden är inte slut än. Imorgon blir det telebild och så ska vi hälsa på vår f.d kurskamrat som fått bebis. På lördag ska jag på teater med min mor. På söndag är det klubbmästerskap i badet och mamma ska ha lite "kalas" hemma. Mamma fyller på måndagen och sen på onsdag är det dagen före julafton =D

Mer städ

Kategori: Dagbok

Hm, det blev inte riktigt som jag hade tänkt igår med städningen. Designer-Emma brukar komma fram när jag städar och då flyttar jag bara mest runt på grejerna istället för att få undan grejerna. Jaja. Det blir nya tag idag istället.

Morr´n

Kategori: Dagbok

Idag har jag tänkt på ordning på torpet. Städa lägenheten. Ordentligt. Röja undan så det knappt finns några saker kvar (typ) och finpolera golven. Sånt där tråkigt ni vet. Jag ska ha det lite julfint här i år. Minns i och för sig inte om jag hade det så förra året, men nu vill jag ha det lite fint. Så det är min sysselsättning idag är det tänkt.

Telebild och teater

Kategori: Dagbok

Det var ett tag sen sist. Men idag var det dags för telebild igen. Träffa kursbrudarna. Riktigt trevligt. Ingen direkt föreläsning idag utan mer VFU uppföljning så det blev massa diskussioner och alla bidrog till att det blev bra diskussioner. Tiden gick därmed väldigt fort. Inga grupparbeten så jag drog direkt upp till bussen. Bestämde också att vi ska träffa vår f.d kurskamrat som fått bebis nästa fredag. Kul!

Ringde mamma och kollade om hon var hemma. Så jag åkte direkt dit. Har inte träffat och pratat med ordentligt sen innan jag var i Thailand(!) Det är mycket illa. Det är bortåt SJU veckor och en hel del att ta igen med andra ord. Telebilden slutar 11.30 och jag kom nyss hem från huset. Det säger väl en hel del. Mamma ville dessutom följa med på min födelsedagspresent till henne =D Vi ska gå på teater =D


Lite från praktiken

Kategori: Dagbok

Väldigt lite bloggande har det blivit nu. Känns så iaf. Fullt upp med praktik varenda dag förutom fredagar då jag har försökt plugga ikapp det jag missade när jag var i Thailand. Imorgon blir det telebild igen. När jag kommer hem från praktiken (om jag ens kommer hem i mellan) så är det direkt iväg till badhuset eller lite plugg och sen direkt i säng typ. Nu är jag skapligt ikapp med plugget, men det är två tuffa(?) uppgifter framför mig =/ Men jag ska försöka uppdatera lite oftare. Annars brukar det bli väldigt långa inlägg. Lite mer bilder också för den delen.

Här får ni lite fina bilder på saker som barnen på praktiken har gjort. De har jobbat med temaarbete - Rymden. Spana särskilt in den läckra raketen som jag och en vikarie gjort stommen på, och barnen har gjort stjärnorna som vi satte på:

    

Luciadoppet

Kategori: Dagbok

Luciadoppet är slut för i år. Men som alla andra år så var det helt underbart att vara där. Underbar stämning och gemenskap. Allt flöt på och tjejerna fixade baletten helt galant alla fyra föreställningar. Magiskt är det ord som beskriver Luciadoppet bäst. Ingen jul utan Luciadopp. Nu längtar jag till nästa år. Då det dessutom är jubileum. Det blir 65:e året som Luciadoppet går av stapeln.

I år hade vi Idol-Lars (som han inte vill bli kallad) som artist. Superkul. Tyckte defintivt simmarna som kallade honom musikaliskt geni och tog massa kort på honom och härjade loss. Systrarna Sjöberg sjöng också och de är helt grymma. Ska slänga in en kommentar i äldsta systerns blogg sen tänkte jag. Dansarna från kulturskolan var också med i år igen. Superduktiga som vanligt och får mig att vilja dans igen som vanligt. Åh underbart. Det går inte att beskriva med ord, denna magiska helg. Man måste uppleva det.

Tjejerna sätter på sig ljusstavarna...



Artisterna brukar få fina buketter efter sista föreställningen. Övriga medverkade får en ros, vilket jag också skulle ha fått inför Grand Final, men istället fick jag också en superfin bukett. Blev helt superglad.

Genrep

Kategori: Dagbok

Grundtanken med dagen var egentligen att göra min VFU uppgift, men jag skjuter lite på den och tar det en annan dag. Jag blev som vanligt mer sugen på att göra annat. Denna dagen var jag sugen på att julpynta lite mer. Ville hugga tag i gardinerna och det gjorde jag med råge. Lånade symaskin av mamma och sydde egna gardiner av tyget som vi köpte förra året. Fy fan vad jag är bra =P Haha. Dock blev det inte upphängda idag. Tiden gick ganska fort och jag hann inte stryka, så det går bli imorgon förhoppningsvis.

Nu ikväll har jag varit i badhuset (Vart annars?) Det är och har alltid varit mitt andra hem. Ikväll var det genrep inför Luciadoppet. Julstämningen börjar komma direkt så fort man kliver in i det pyntade badet. Så fint, så fint. Och tjejerna i vattenbaletten satte programmet så bra som det kan bli på ett genrep. Man blir stolt.

I helgen blir jag i badhuset på magiska Luciadoppet.


Luciadoppet 2008

Julpyntat

Kategori: Dagbok

Okej. Kanske ska uppdatera och säga att julpyntet är uppe och det är jättefint nu. Nej. Fint. Jättefint har det inte blivit än. Gardinerna skippade jag och får ta så snart jag kan, har lust och orkar. Det är ju en hel del annat som händer under dagarna. Först praktik följt av träning för vattenbaletten. Idag kunde jag åka hem en sväng i mellan iaf. Igår fick jag åka raka vägen.

När jag fixade pyntet och blev förbannad så gick jag till affären och köpte pepparkakor, så var det lugna puckar. Dagen efter när jag kommit hem från praktiken och sitter vid datorn så ser jag hur lilla fröken Smulan har smugit upp på bordet och står med nosen djupt ner i skålen med pepparkakor och knaprar. Kattfan käkar pepparkakor! Helt sinnes.

Denna kombination av katt och pepparkakor, gissar jag på, är anledningen till att jag fick torka spy idag när jag kom hem.