Börjes barnbarn

föralltid

Tvättar

Kategori: Dagbok

Tvätten är igång. Det är bara två maskiner faktiskt. Men det är lika illa att gå upp tidigt iallafall för en sån sak som att tvätta. Jag ska försöka städa idag för det blev inte mycket av den varan. Mina resenerver höll mig kvar i någon obalans och jag lyckades inte göra mycket vettigt. Vi lyckades komma iväg och växla pengar. Mycket bra. Och så skrev jag en lista på det som behöver göras innan vi åker. Herre. Imorgon åker vi. Vid den här tiden imorgon sitter vi på bussen påväg till Arlanda. Overkligt.

Bockar av

Kategori: Dagbok

Gruppuppgifterna är klara. Så jla skönt! Vi träffades hemma i Karlskoga i onsdags också, och sen skrev vi det sista efter föreläsningen igår.

Jag sitter och bockar av saker som ska göras. Idag skulle jag egentligen ha filmat på Funky, men jag hade glömt bort att påminna Marie som skulle kirra kameran. Attans. Jag som var så taggad. Men men.. Har kanske rent av mer energi nästa gång =P Imorgon är det lite badhus grejer som ska bockas av. Sen...

Sen - på onsdag - då drar jag och älsklingen till Thailand!
Jiipiiikaajeejjjj. Woooohooo. Lalalala. Tjipp tjipp.
Så taggad!

Klicka för att få större bilder.

        

         

         

         

Tangetbordet glöder

Kategori: Dagbok

Försöker blogga ikapp så tangentbordet glöder... Haha naa... Inte riktigt =)

Update:
Det gick fin fint på telebilden i fredags, trots lite sömn. Och jag är skapligt nöjd med min examinationsuppgift. Interventions och diskussions delarna kunde ha blivit lite vassare, men det är helt klart dugligt. Nu väntas det spännt på betyg.

I helgen blev det Funky Kidz följt av första träning för "instruktörsdansen". Väldigt kul. På kvällen blev det lite alkohol och trevligt sällskap på andra sidan gräsmattan = hos Nettan. Mycket trevligt. Söndag klev jag upp tidigt för att åka till badet och vara funktionär. Det var riktigt roligt.

Igår letade jag information till gruppuppgiften. Lämnade tillbaks och lånade nytt på biblan. När älsklingen slutat jobbet åkte vi till Marieberg och tittade. Hittade inget direkt. Imorse blev det upp tidigt för att åka in till kurskamraterna i Kopparberg och jobba med gruppuppgiften.

Sådär ja.. =P

Inlämning - check!

Kategori: Dagbok

Uppgiften inlämnad med 8,5 timmar kvar till deadline. Good work. Ögonen går aningens i kors just nu, men det ska nog bli avhjälpt med lite sömn. Om 5 timmar börjar min föreläsning. Great. Jag tror inte jag kommer vara så aktiv i den. Att bara orka lyssna kommer vara avancerat nog.

Counting down

Kategori: Dagbok

9,5 timme kvar till deadline av examinationsuppgift...

Barn och stress

Kategori: Dagbok

Plugg plugg plugg. Nu är jag inne på sista boken - Barn och stress av Ylva Ellneby. Halva kvar. Det ser bra ut just nu. Kommer nog känna mig stolt över den här uppgiften. Om jag hinner göra klart i tid och slipper stressen. I boken finns en intervju med barn, om stress. Jag kan ju säga att man får lite bra tips... =P

Vet du vad stress betyder?
- Eh, ja anär man har bråttom å måste springa...

Vad tycker du om stress?
- Jag tycker inte om det så mycket... Det känns lite äckligt då.
- Jag tänker att jag ska stanna hemma isället för å gå på simskola och dagis.

Får du göra det då?
- Jaa, när jag säger att jag har ont i magen

Varför är det så bråttom?
- Eh, jag tror att det för att man har nåt jätteviktigt.

Vilka tycker du stressar mest? Barn eller vuxna?
- Vuxna

Varför?
- För att doms jobb, det är jättebra, för då kan vi få mer veckopeng, och om doms jobb stängs... en gång när jag var sjuk i många veckor, då kunde inte mamma jobba, då fick hon vara hemma och det var jobbigt för henne.

Vad tänkte du då?
- Jag tänkte att jag borde va frisk just idag.
- Dessutom där det är bråttom, då skriker alla... Det är hela tiden aldrig tyst i nåt hus eller rum.

Kan det vara stressigt på dagis ibland?
- Ja, när alla skriker och så. Då blir jag trött och arg. Då tänker jag sticka till ett annat ställe där jag får lite lugn och ro.
- Det går ofta bilar utanför staketet, det är jobb-bilar som tar bort hela lass där det är skrot i.

Vad tycker du om dem?
- Inte bra, dom bullrar hela tiden.

Hur du nått råd att ge till dem som stressar mycket för att få det lugnt?
- Ja, då är det bara att göra det innan man ska göra det. Att klä på sig och gå iväg innan man ska det.

Så det inte blir bråttom?
- Ja, för då är det liksom lite lugnt. Då kan man gå... lite sakta... i god tid.

Bra pluggat

Kategori: Dagbok

Idag har jag tagit mig igenom boken som jag lånade till examinationsuppgiften. Jag har också fått ihop mallen och ett upplägg för uppgiften. Bra bra. Imorgon ska jag börja skriva ihop anteckningarna, lyssna på ljudböckerna och eventuellt ta mig till biblan igen. På onsdag ska jag kanske till biblan i grannkommunen och låna en bok där som får utlånad här i stan. Mycket fina framsteg med uppgiften måster jag säga!

Mina kidz

Kategori: Dagbok

Inte biologiskt mina. Men mina små dansande funky kidz som jag dansar med på lördagar och mina simmare som jag tränar på söndagar, de är alldeles för gosiga. Och mina lite äldre gosinar i x-gruppen. Samtliga har jag träffat i helgen. Jag blir bara så glad över att vara med dom.

Syster stöttade mig med min uppgift och jag begav mig återigen till biblan för att leta material. Stödet var precis vad jag behövde eftersom min motivation (läs inlägg 25 sep) försvann lika snabbt som den dykt upp. Imorgon ska jag försöka komma igång på allvar med uppgiften. Uppföljning på det kommer då. Natti natt.

Mattila

Kategori: Dagbok

Hej hallå!
Jag kom hem igår eftermiddag efter ett läger från onsdag till fredag uppe i finnskogarna i norra Värmland. Specifikt i Mattila. Lägret var uppstart av de två sista delkurserna i inriktningen som ska samköras. På onsdagen lämnad vi universitetet vid 10 med buss upp till Mattila. Dumpade packning i stugorna och skjutsades bort till en vandringsled. Sen gick vi ett obestämt antal km (lärarna sa 6, på pappret stod 8-9, jag gissar skarpt på det senare) hem till Mattila med lite stopp på vägen för utbildningssnack, lunch och fika. Tog oss bl.a upp på ett litet berg med grymt vacker utsikt. På kvällen hade vi gemensam middag och vi bjöds på fläsk och nävgröt, som var vanligt förr i det området och som blivit en tradition som lever kvar. Riktigt gott var det och sen fick vi glass med hjortronsås till efterrätt. Mumma! Några gick och la sig och några sällskapade lite i stugorna först innan det var dags att sova.

Torsdag morgon vaknade vi upp med SNÖ utanför fönstren. Snön försvann senare under dagen. Dagen spenderades vi runt omkring finngården Juhola, ca 15 min promenad ifrån Mattila. Där gick vi en tipspromenadsslinga ute i skogen, lekte lite i skogen parallellt med prat om praktisk pedagogik och så fick vi ta en närmare titt på området med husen och gårdens historia. På kvällen grillade vi tillsammans och hade det allmänt trevligt.

På fredag morgon blev det till att städa och packa innan vi gick ut för sista dagen som vi spenderade i Mattila. Vi pratade lite om synen på naturen ur olika perspektiv och sen gick vi en bit in i skogen där vi bekantade oss med träd för att få ytterligare idéer till hur man kan arbeta praktiskt med barn i naturen. Mer hanns det inte med. Vi käkade lunch i Mattila, tömde stugorna och sen gick bussen hemåt efter ett toppen läger! Vi har varit ute så gott som hela tiden, haft ritkigt bra väder och fått med oss en hel del tankar om hur man kan använda naturen i praktisk undervisnig. (Mer bilder kommer förhoppningsvis senare när jag fått bilder av de som hade kamera med sig)

         
mattila.se