Börjes barnbarn

föralltid

Putte 1, onsdag

Kategori: Dagbok

Kalle Baah
Första bandet.
Kapten Röd och Governor Andy gästade.
Bra bra.



Bajjamajjor
Bra skit.



The Ark
Bra bra.
Och han blev inte father of a son,
men till en dotter...



Guitar Hero
Syrran spelar skiten ur alla.
Och jag ur resten.



Europe
Rock the night.
Carrie.
Cherokee
Last look at Eden
Avslutade med:
Final Countdown



Dagens lunch:
Jarmos egen marinerad kött med sallad.
Vitlök + rosmarin = Killing combination

Putte!

Kategori: Dagbok


Ses snart!

27 juli - vår dag

Kategori: Dagbok

      

    



ett år sen....
    

Helgen

Kategori: Dagbok

Fredags var det fest. Superkul med lite nya ansikten. Mycket trevliga små tjejer =D Det blev kortspelet som vi lirade hos Jani. Bra skit. Enkelt, roligt och full blir man.

Lördag och söndag = chill. Massa CSI. Lite jordgubbar. Perfekt.

Imorgon ska jag upp och tvätta. Tidigt. Inte så kul. Men det måste göras. Lika bra att ta morgontiden så man får det gjort och resten av dagen fri.

Godnatt.

Lämnat blod

Kategori: Dagbok

Klockan är bara tjugo i ett och jag har redan hunnit åka buss genom hela stan och lämnat blod samt strosat genom stan påvägen. Käre värld. Jag ska t.o.m äta lunch nu. Normalt sett har jag ätit frukost vid den här tiden. Ujujuj.

Lämna blod gick väl halvbra. Hälsodeklarationen fyller man numera i på dator och jag fick lämna mitt fingeravtryck. Fränt. Det gick bra, men sen när själva tappningen skulle dra igång så gick det segt som satan så maskinen började låta/tjuta. Stabilt värre. Antingen så hade jag väl dåligt flöde på blodet eller så hittade inte tanten rätt inne min artär. Sen så får man tydligen inte spara pengarna längre. Det var så många som sparade, så det gick upp i höga summor. Så nu måste man ta ut direkt i checkar eller prylar, eller möjligtvis "spara" fast då till en specifik sak. Jag släpade med mig en karaff hem. Ska nog dit och köpa glasen som passar till. Det fanns bara två karaffer kvar i den röda modellen som jag ville ha, så det var lika bra att ta den. Glasen fanns det fler av.



På stan hittade jag inget speciellt. Provade lite kläder mest för skojs skull. Har inte riktigt cash till att shoppa. De jag har vill jag spara till annat =D Men det blev en nya "lilla loggkalendern". Ett måste för planeringen. Jag älskar den. Den är perfekt. Passar mig precis. Jag gick säkert runt i en kvart och letade efter någon likvärdig eller rentav bättre, men hittade ingen. Lilla loggen ska det va´!



Till systembolaget
gick jag också för att köpa dricka till imorgon. Hade fundera lite på vin, men visste inte riktigt vad jag skulle ta. Hade spanat in ett vitt - Tania. Men funderade också på att prova något rosévin. Hittade typ tre som jag valde mellan. Sen hittade jag Kiviks Hallonvin och jag var färdig där inne. Tog bussen hem.

Nice ass

Kategori: Dagbok

Dagarna innehåller: Mat, sömn, promenader, Bones, CSI och So you think you can dance.

Men imorgon ska jag lämna blod. Jag har fått typ 5 kallelser och glömt ringa varenda gång. De har ringt två gånger också. Första gången lovade jag att jag skulle ringa tillbaka. Vilket jag glömde göra.

Idag fick jag dessutom en busvissling följt av "nice ass" av några pojkar när jag var ute på min promenad. Jag hade dragit upp brallorna för att de inte skulle skava, jag hade en enorm svettfläck på ryggen och håret stod åt alla håll. Kände mig absolut inte sexig, så kommentaren gick rakt in i hjärtat. Speciellt eftersom pojkarna kanske var 13-14 år! Haha omg.

Långpromenad

Kategori: Dagbok

Det blev en lång promenad idag. Den vanliga turen genom Bullerdalen, längs älven och sjön. En timme och 50 minuter blev det. Stannade några gånger och tog kort, åt blåbär och hallon.

Vardagskvällar klockan 8 på 8:an är det Bones =D Sen har jag suttit och laddat in/sorterat bilder från mobilen. Jävlar vad mycket skitkort man tar. Men några blir allt bra.

Gårdagen bjöd på kalas hos sambons far. Grillat och jordgubbstårta.



  

Lugn igen

Kategori: Dagbok

Då var jag lugn igen.

Jag har fått mat och godis i magen --> sallad och naturgodis *stolt*

Och så har jag tittat klart på den första filmen --> Sliding doors, helt okej film

Nu har jag kvar --> The Contract med Morgan Freeman, bra skådis tycker jag. Och senare blir det även Almost Famous med Kate Hudson, en till bra skådis.

Nu ska jag också ta mitt första p-piller eftersom det är min första blödardag på mensen. Good good. Då kanske jag slutar blöda som en skadad bäver =P

Rejäl klagosång

Kategori: Dagbok

Va fan. Vad är det här för jävla dag. Det är inte sunt att vara glad och lycklig konstant, men vad i helvete. Känner för att klaga och svära lite idag. Låg och sov riktigt länge idag, men det var bara skönt och normalt. Vädret var ju skit idag iaf, så det är inte mycket att gå upp till.

När jag väl kom upp så blev det bra jävla segt. Orka fan inte hitta på nått heller. Blev en massa onödigt och meningslöst spelande på KING. Fick anstränga hjärncellarna något så enormt för att ens komma på något att äta.

Den där karln man har slutade kl 16 så jag hoppades på att han skulle komma med lite energi och göra mig lite glad. Typ kramas och annat skit som man gör i ett förhållande. Men han däckar på sängen och ska absolut ta en liten powernap som varade hela den tiden vi hade tillsammans idag. För sen skulle han iväg och grilla med jobbkompisarna.

Noll kontakt fick jag mä´n. Och jag är inte den som döljer när jag är missnöjd. Det är bra jävla onödigt. När han väl anstränger sig lite och frågar hur det är, så lyssnar han på kanske en hundradels micro del för sen hade han plötsligt bråttom iväg. Karl jävel. Jag vet att lyssna är inte deras starka sida, så min plan var att ta det kort och snabbt, men inte ens det räckte idag.

Jävla skit.

Jag har iaf varit duktig nog att kolla upp vilka filmer jag tänker titta på ikväll. Så jag har och göra från 20 till 2.30 inatt. Suveränt bra. Men än återstår det problem. Inte fan kan kvällen bra bara sådär. Nej nej. Jag måste ju fixa nå käk. Men vad ska jag fixa? Är så jävla orkeslös så det lutar åt pizza, men inte fan blir jag snygg, smal och läcker av det. Lösgodis lockar ju lite också. What do to... what to do...

Mens helvetet kom idag också. Blöder som en skadad bäver. Inte än. Men jag vet att jag kommer att göra. Ingen lust att gå ut överhuvudtaget när jag vet att det kommer att ösa ur mig. Övervägde att beställa hem kinamat. Det är ju gott och mer accepterat fusk, men den där jävla resturangen har säkerligen sommarstängt.

Aa fan.. ilskan börjar avta lite grann iaf. Gött dä. Men mat-problemet kvarstår. Och jag har bara 20 min på mig tills min filmkväll börjar. Sen kan jag ju inte lämna soffan. Inte tillräckligt långa reklam pauser för att fixa käk på. Om man nu ska ta och klaga över att de är för korta. De är ju för långa egentligen.

Helvete.

Sol & bad

Kategori: Dagbok

Drog mig ner till stranden vid halv två idag. Under fm blev inte mycket gjort. Typ sov. Vad gör man annars på fm när det är sommarlov? =P Stranden blev det sen iaf på em. Jag brukar ligga vid strand-snuttarna som ligger lite avsides. Helt underbart. Väldigt lite folk som kommer dit.



Idag fick jag sällskap av en and som kom simmandes ner vid vattnet inte långt ifrån mig. Senare kom min "vakta grejer medan den ena är i vattnet" kamrat som jag träffade på. Det var kanske två veckor sen vi träffades kom vi fram till. En trevlig kvinna. Utbildad socionom. Hennes gubbe har musikaffären här i sdv. Han hade tydligen växt upp där jag bor nu. Iaf samma gata. Fränt.

Skickade sms till älsklingen när han skulle sluta vid 17. Så han kom sen med lite sallad som vi åt på stranden. Blev lite chill och bad med honom också <3 Åkte hem vid 19 kanske. Jag tog mig en promenad på ca 50 min, duschade och nu har jag väntat på att älsklingen ska sluta spela tv-spel.... *suck* haha. Vi ska mysa med lite gottgott och CSI.

Sammanfattningsvis, en mycket bra dag.

Biltur

Kategori: Dagbok

Älsklingen var ledig igår så vi åkte iväg och badade. Dock regnade det, så det blev ett kort dopp och sen åkte vi vidare. Vi hamnade ner i Mariestad där vi stannade åt på en resturang/pizzeria. Supergott. Och sen åkte vi hemåt igen. På kvällen blev det givetvis Bones och CSI.

Kvällspromenad

Kategori: Dagbok

Det är underbart skönt ute på sommarkvällarna. Perfekt temperatur. Jag tog mig en sväng ner runt udden vid sjön. Solen håller på att gå ner och vattnet ligger helt blankt och stilla. Så vackert.

Under dagen gjorde jag inte värst mycket. Sov väldigt länge. Vaknade med ett litet ryck och skulle väcka älsklingen för jag trodde att han hade försovit sig... hrm.. klockan nio. Sängen var bäddade bredvid mig och han hade redan jobbat två timmar. Jag somnade om.

På eftermiddagen var jag iväg till barnmorskan. Jag samlade äntligen mod till mig igår och ringde och bokade tid. Har varit utan p-piller sen oktober ungefär. Jag har dragit mig för att uppsöka barnmorska eftersom jag fick höra om andra som blivit nekade pga deras övervikt. Jag ville inte göra mig besvär att gå dit då bara för att få höra att jag är tjock och inte få med mig några piller hem.

Anyway. En mycket trevlig barnmorska. Enda problemt är ju min övervikt. Men jag fick för tre månader. När de har passerat så ska jag dit igen och har förhoppningsvis gått ner lite i vikt iaf. Blir att satsa ännu hårdare nu.

Kvällen har också innehållit ett dopp i sjön, lite Bones givetvis och nu är det So you think you can dance. De har ju förövrigt gjort om reglerna där. De ha bara tagit ut 10 dansare och nu dansar de med en "all star", alltså en från tidigare säsonger. Riktigt bra upplägg faktiskt.

Good evening

Kategori: Dagbok

Otroligt seg under dagen. Gick hem till huset och skulle barnvakta. Lillebror gick till en kompis så jag satt och läste bok, löste sudoku och lyssnade på regnet.

Kvällen blev bättre.
+ Bones
+ promenad med Nettan
+ So you think you can dance
+ brieost
+ naturgodis

= a good evening

Underbart

Kategori: Dagbok

Läsa böcker

Kategori: Dagbok

Glömde ju skriva att jag är såååå glad över att jag tog med mig en bunt böcker igår. Vi satt ute på altanen och läste/bläddrade igenom bok efter bok. Imorse när ena tvillingen gick upp satt han och bläddrade mer i böckerna och när jag gick upp så sa han att han tyckte det var kul att sitta ute och läsa som vi gjorde igår =D

Idag har jag varit helt slut =P Vi badade och åt. Sen slumrade jag i sängen och vaknade till av världens åskskur. Jäklar vad det smattrade och slog mot fönstret och fönsterbrädan. Nu tittar jag på filmen Stolthet och fördom. Inte alls lika bra som serien, men jag ville se den igen. Sist hann jag knappt med i dialogerna och svängarna. De har ju buntat ihop typ 30 min händelser i serien till 3 min i filmen. Och så saknas det flera karaktärer.

Barnvakt

Kategori: Dagbok

Sådär då =) Då var jag hemma igen. Jag har varit barnvakt åt CC kollegans tre kidz (tvillingpojkar 4 år och en 1,5 årig pojke) när hon skulle gifta sig. Jag och älsklingen åkte hem till dom vid halv 12 och sen åkte jag med till kyrkan. Jättefin vigsel. Första gången jag var på bröllop sen jag var typ... väldigt liten. Vet inte hur gammal jag var när moster gifte sig. Anyway. När vigseln var slut blev det lite fotografering. Inte lätt att få till en bra bild med tre små barn. Duktig fotograf dock tyckte jag. Han kunde några knep när det kom till att fota barn.



Efter fotograferingen skulle jag åka hem med barnen. Då blev det protester av ena tvillingen. Enorma protester. Så väl hemma sen så ville han inte följa med in, men när han hade fått vara i fred och vi andra hade börjat kolla på Ice Age med en glass så dök han upp =)

Leka leka leka leka... Lite mat också. Mer lek. Kvällsmaten och sen var det natten. Minstingen däckade vid matbordet  =P De andra två läste vi varsin saga för och sen somnade de kort efter det (YES!) Minstingen vaknade sen igen och var vaken med oss när vi tittade på filmen Sex and the city. Sen sov vi allihop. Jag var lite orolig att de skulle vakna och bli ledsna, så jag hade svårt att somna med tillslut så. Somnade kanske vid 12/halv 1. Vaknade sen och var överlycklig över att jag lyckats somna och tippade på att klockan var vid 6. Den var bara 2. Haha. Faaan =P

På natten/tidigt på morgonen kom ena tvillingen in till oss och sov mellan oss. Fick mig en och annan spark när han låg där och rullade runt. När han vaknade sen strax före 7 gick han ut i vardagsrummet och bläddrade i lite böcker. Halvtimme senare gick jag upp och minstingen vaknade. Väckte den tredje och käkade frukost vid 8 och gjorde oss i ordning. Lite chill inne innan vi tog en glass och gick ut och lekte tills farmor dök upp (räddade! haha =P)



Haha, det har varit ett riktigt äventyr att passa tre små barn. Men överlag har det faktiskt gått riktigt bra. Lite testad har man blivit också. Det har varit intensivt och det har varit kul att få känna den här känslan... stillheten, tystnaden... när barnen somnat på kvällen. Första djupa andetaget när man slappnar av. Ujujuj. Roligt har det varit. Älskingen sammanfattade det hela riktigt bra: det har varit både eggande och avskräckande =)

Nu blir det mat och bad.

Cirkus och helikopter

Kategori: Dagbok

Idag blev det avslutning för lillebror på simskolan. Hela familjen som befann sig hemma i huset skulle åka med inklusive katten uppenbarligen. Rena rama cirkusen. I love it. Vi hann inte gå många meter från huset förrän vi hörde katten jama på oss. Hon hakade på bort till busshållsplatsen, och det var där hon mötte upp oss när vi kom hem. (klicka för större bild)

Lillebror fick sin pilkrans för att han hade tagit kandidaten/guldmärket. Duktiga kille. De visade upp lite simning och sen fick de leka fritt. Ungen hoppade från femman. Galen! Haha. När simskolan var slut gick vi upp till stan och köpte glass hos den snälla glassgubben. Haha. Han tjänade en rejäl hacka på vår familj.

Lite chill i lägenheten. Framåt kvällen hade vi blivit bjudna till grillning hos sambons far. Tog bussen bort dit och hade det trevligt. Precis innan vi skulle åka fick jag reda på att det ingick helikopterflygning! Ehh? Say what?!! Haha. Sambons far hade köpte en sån här modellflygs helikopter som vi provade.

Älsklingen och jag promenerade hemåt. Småpratade lite om livet och fortsatte samtalet en bra stund i sängen. Mysigt mysigt. Och nödvändigt. Nu blir det däremot CSI i sängen och sen sova. För imorgon smäller det. Då blir det inte en lugn stund över på dagen =P

Serie geek?

Kategori: Dagbok

Idag var det nästsista gången för lillebrorsimskolan. Jag följde honom dit i vanlig ordning. Han tog kilometermärket idag. Duktig kille. Efteråt gick vi till Willy´s och handlade åt mamma. Sen blev det glass på torget. Jag tog och unnade mig en glass idag. Choklad, daim och polkagris. Mums.

Var hemma i huset en kort stund när vi kommit hem. Hade bokat tvättid vid 12. Behöver ha rena kläder till på lördag. Så jag tvättade och sen blev det film, Fame. Gick sen en promenad. Tog sikte på "balkongbergen" som en gång var en skog, men som numera vara en kombination av skog/kalhygge med massa sly. Det gör seriöst ont i hjärtat när det skövlar ner skog där man har lekt som liten.

Efter promenaden handlade och lagade jag mat som intogs framför Bones. Jag har sagt det förut, men säger´t igen. Jag måste bara ha alla säsonger. Serien är som ett enda långt jävla förspel mellan Bones och Booth. I love it!

Snart kommer mitt hjärta hem och då blir det förhoppningsvis och troligtvis CSI. En annan jäkla serie som jag lyckas fastna totalt i. Och Nick Stokes är ju bra trevlig att titta på och är en otroligt charmig karaktär (följt av lite tjejigt fnitter)

 
Lillebror är ju förövrigt helt jävla otrolig. Han kan charma vet som helst. Seriöst. Han har troligtvis gått och blivit alla busschaufförers favorit resenär. Igår lyckades han charma till sig en jojo av glassgubben.

Bra grejer

Kategori: Dagbok

* Bones (suveränt bra avsnitt idag, måste ju bara ha säsongerna på dvd!)

* Promenad med bästavännen i solen en skön sommarkväll

* So you think you can dance - det bara rycker i dansnerverna och mungiporna

Sol och bad

Kategori: Dagbok

Härligt väder har det varit ute nu. Snudd på för varmt för min smak, men jag har sökt mig ner till sjön och hittat ett nice ställe att ligga och steka på. Varvat med svalkande dopp i sjön. Underbart!





Gårdagen spenderades i Örebro. Fick vara hundvakt/flytthjälp med betoning på hundvakt. Bror min med sambo skulle byta lägenhet med en snubbe. Så det var fullrulle hela dagen. Och deras lilla valp blev smått förvirrad i kaoset. Så jag fick äran att busa lite och gå på promenader med henne. Hon gick inte långa sträckor förrän hon la sig ner och götta sig i gräset. Svalt och skönt ju =P



Måndag idag och jag har följt lillebror till badhuset i vanlig ordning. Sista veckan nu. Traditionsenligt blir det glass efter att han har simmat. Idag fick han köpa kulglass uppe på stan istället för i cafeterian.

Plockade ett gäng vita smultron när jag gick upp till huset imorse. Jag tycker det är så fränt med de där vita smultronen. Goda är de också.











Bebisverkstad?

Kategori: Dagbok

Haha näää.. skoja juh bara ;)
Träffar man gulliga barn så slår det slint i skallen =P Kom precis hem. Har varit och träffat Sofia och hennes kidz. Jag ska passa barnen när Sofia ska gifta sig nästa helg. Två söta tvillingpojkar nyligen 4 år fyllda. Och en ännu sötare 1,5 åring. Det kommer bli jättekul. Lite nervöst är det. De var ju söta och snälla idag, men det kan ju bli något helt annat sen när inte mamma och pappa kommer att vara med. Hoppas det kommer gå bra.