Börjes barnbarn

föralltid

Danshelg

Kategori: Dagbok

Funky Kidz både lördag och söndag, som vanligt. I lördags tränade vi dessutom till instruktörsdansen. Trevligt trevligt att vara brudarna. Den här terminen lyckades vi dansa igenom en hel dans på 30 min istället för typ flera timmar =P Söndagar är det ju lite Bliss också. Och i torsdags var det ragga. Missade streeten. Och det var inte på helgen. Men dans var det. And I love it.

Lördagskvällen var det chill med älskling framför tvn. Trötta som få var vi, och höll på att slockna båda två mitt i filmen. Men vi höll ut till slutet =P Idag var det ju badhus också. Lite besök ifrån Simons mor och Krister. Och sen blev det förlovningsfika hos bror min =D Trevligt att sitta alla syskon samlade. Sällan det händer. Men i december kommer det ske igen, med råge! Syskonfest =P Lite chill hemma nu med älskling, men jag ska strax lägga mig. Ska plocka upp/hålla fast vid rutinerna om att komma upp hyfsat tidigt. Plugg plugg plugg liksom..

Lååång dag 3 (Halloween fest)

Kategori: Dagbok

Innedag på KAU idag också. Den här gången började vi dock aningens tidigare. Det ogillas. Min plan var att ta bussen och låta cykeln stå och vila. He he hee... Stadsbussen skulle gå 6.20 och Karlstadbussen 6.40. 6.17 väcker Smulan mig. Då ligger jag och sover som en gris med mobilen i handen. Hade lyckats stänga av larmet. Great. Gör mig i ordning och får slita ut cykeln ifrån förrådet och trampa iväg som en galning. Hann med god marginal. Men trött och ofräsch kände jag mig.

Intensiv och inspirerande dag på KAU. Mycket trevlig avslut på dagen blev det. Vi hade fått en berättelse uppläst för oss. Den skulle vi återberätta genom att använda berättartekniker, dramatisering och väva in matematik i berättelsen. Riktigt kul! Berättelsen var ju dessutom uppdelad i sju delar och vi i sju grupper. Så berättelsen skulle vandra vidare mellan våra grupper. Fränt!

När jag kom hem var jag helt slut, men jag och älskling började fixa i ordning oss inför Halloween festen med Nettz & co. Min cowboy idé sprack ju, men jag fick bolla lite idéer med syrran (thanks!) och lite tack vare mamma i onsdags så hade jag min outfit nästan klar =) Behövde bara kirra lite spröt till mig. Diademen som jag skulle fästa spröten på fanns ju.. nånstans.. som inte jag visste vart det var. Men älskling var smart och fixade det åt mig. Så istället för bara en nyckelpiga, så blev jag en nyckelpiga undercover =P Jag hade hörlurar som diadem =P

Mycket trevlig kväll! =D 

Lååång dag 2

Kategori: Dagbok

Torsdag och det var dags för innedag på KAU. Började inte så jättetidigt, men behövde ta mig upp hyfsat ändå. Behövde trampa bort till LC innan jag skulle till bussen för att skriva ut seminarieuppgiften som vi skulle ha redovisning på. Hade totalt glömt bort det. Men jag hann allt med bussen.

Intensivdag på KAU. Massa kul får vi göra i den här kursen. Vår grupp har blivit värsta sköna gänget och lärarna i den här kursen är galet engagerade. Man känner verkligen att de bryr sig om oss. De är också väldigt förstående, så bättre kan det nog inte bli.

Landade hemma vid busstationen omkring 18.40. Kunde ju inte träna min yngsta simmare, så jag hade fått leta reserver till dom. Streeten hade redan börjat, så den missade jag också =/ Men jag hann vara med på raggan den här gången. Efter det blev det direkt till badhuset och ha de äldsta. Kom hem sent, igen = Smulan hatar mig ännu mer =P

Lååång dag 1

Kategori: Dagbok

Åkte till VFU skolan och genomförde min lek till dramauppgiften. Det gick riktigt bra. Direkt därifrån till m&p och var barnvakt en stund. Hade tänkt åka och dansa, men jag hade glömt skor =/ Så jag stannade kvar hemma hos m&p och pratade med mamma istället. Det var faktiskt bättre. Sen fick jag trampa bort till badhuset. Har äntligen lyckats kirra en till tid till mina äldsta simmare. Så nu har de både onsdagar och torsdagar. Kom hem sent = Smulan hatar mig =P

Hyllningsinlägg

Kategori: Dagbok

Till klassläraren i min VFU-klass. Hon är jättesnäll och bemötande. Och nu när jag läser svenska kan jag inte vara mer än glad för hon är verkligen Fröken Svenska. Superkunnig. Jag sitter och läser om hur man utvecklar barns läsande och om läsloggar. När jag kommer ut till VFU:n, vem ska precis då börja arbeta med läsloggar? Min klass förstås! Klassläraren hade till och med utgått ifrån boken som jag hade läst! =D

Jag var iväg och träffade henne imorse och frågade om lite grejer till en av uppgifterna som står på schemat. Så jag tror jag har tillräckligt på fötterna för att kunna ordbajsa ihop något. Hittills har det gått bra med ordbajseriet. Godkänd på alla enskilda och idag lämnade vi in kompletteringen på huvudräkningstrategierna/triogruppsuppgiften och fick även godkänt på den nu. SKÖNT!

Nu håller jag på med två uppgifter i svenska som jag grejar med ute på VFU:n. Imorgon ska jag hålla i en lek. Sen är det praktiska klart. Behöver läsa litteraturen också som jag håller på för fullt med. Boken jag lånade på biblan igår är utläst. Glädje när boken var liten och lättläst. Ingen bibel. Sen så ska uppgiften skrivas ihop också förstås, men det ska inte in skriftligt förrän nästa vecka. Dock är det innedagar på universitet på torsdag och fredag, så då blir det ingen tid till att skriva på.

Sen till helgen blir det fest =D Halloweenfest till och med. Det slås på stort och vi ska klä ut oss. Får se vilka som faktiskt tänker göra det. Enkelt är min melodi och jag funderade på cowboy - hatt, jeans och rutig skjorta = klart. Men hatten var för liten =/ Så nu vet jag inte.

Sunday

Kategori: Dagbok

Funky kidz och Bliss. Lovelt, men jag var sjukt seg.

Badhus, som för övrigt gick helt galant. Ordnat ny tid till min äldre grupp och i den yngre har vi flyttat upp sju st, och har nu en mindre och behändigare grupp. De simmade riktigt bra idag. Mina kollegor var great. Ordnat nya smågrupper och planeringen fungerar.

Plugga. Segstartat som vanligt. Annars vore det ju inte jag liksom =P Well well. Kom igång tillslut. Läste klart boken. Bland de bättre jag har läst i kursen. Den borde ingå i absolut första kursen man läser eftersom den gav tips på hur man blir en bättre läsare. Kladdade ner mina tankar och blev nöjd med resultatet. Iaf det skriftliga resultatet. Min muntliga del på seminariet till veckan på de två kommande innedagarna kommer bli en helt annan historia.

Imorgon ska jag till VFU skolan och börja med två andra uppgifter. Känner mig seriöst dränkt i uppgifter just nu. Det är helt galet. Tänk om man hade varit lite mer planerad i början av kursen. Men det är lätt att vara efterklok. Det kommer allt gå bra. Jag hade till och med sånt flyt att boken som jag saknar finns inne på biblan(!) Hoppas flytet håller i sig till imorgon när jag ska hämta den bara. Så inte någon jävel kommer och snor den två minuter före mig.

Godnatt.

Kanariefågeln

Kategori: Dagbok

Jag har glömt att skriva att vi har skaffat en kanariefågel.

En väldigt högljudd sådan.

Även kallat larm.

Började dagen i vanlig ordning med Funky Kidz. Sen har det varit chill, chill, chill och chill. Tänkte fortsätta kvällen i samma anda. Peace out.

Svänger snabbt

Kategori: Dagbok

Det blev 1,5 timmes lång, skön promenad. Härligt.

Och ja.. Det svänger snabbt. Förut var det älskling, nu är det karljävel. Ska bara lugna ner mig lite så är han nog min älskling igen.

Dagens prognos

Kategori: Dagbok

Måste faktiskt skriva om första snön. Det har nog kanske snöat någon natt innan också, men när jag vaknade imorse så låg det snö kvar på backen. Någon dag sen var det spännande väder: solen sken och himlen var blå... och så lite hagel på det =P

Lite sen iväg var jag imorse. Och så ville jag inte trampa på som en galning. Ogillar att cykla när det är snö ute. Så snart får min vita hingst stå i stallet och vänta på våren. Det blir till att åka bussen igen. Chaufförerna saknar mig nog också =P

Redovisningen gick trots allt bra. Lackar smått ur på de som ständigt kör bildspel och spelat in(!) sina röster istället för att prata direkt. Fine, vi fick göra bildspel och det är superbra att göra det. Men spela in rösterna?? Och varje gång! Dåligt är också att inte ens alla är med och pratar på inspelningen.

Vi körde på klassisk muntlig redovisning med pappersanteckningar som fladdrade pga nervositeten =P Det är inte så farligt att redovisa, men lite nervös blir man allt ändå. Det hör till. Det är så skönt att vi är så samspelta i vår grupp. Så som sagt, det blev riktigt bra.

Cyklade hemåt och kirrat mat. Tänkte kolla på Robinson nu i efterhand på älskade play, men skiten bara hackade och hängde sig. Provade att kolla på Lyxfällan istället. Ryktet kom från flera håll om att intelligensnivån var hög... *harkel* NOT! Underhållning absolut. Samtidigt som det är lite undervisning. How not to do, liksom.

Skippar nog spinningen idag. Tar nog en långpromenad istället i det sköna vädret. Sol, blå himmel och biter-i-kinderna kallt. Love. Sen kommer älskling hem =D

Komplettering

Kategori: Dagbok

Bra flyt idag med. Men det är sjukt jobbigt att fixa kompletteringen. Jepp. Jag har fått min första komplettering. I matte! Normalt sett tycker jag matte är kul, men att sitta och leta strategier är inte kul. Läste lite i boken till seminariet också. Fick också svar ifrån klassläraren i min VFU-klass om att det är okej att jag kommer nästa vecka. Ska göra två uppgifter - en lek och en fältstudie.

Drog sen till badet. Först den yngre gruppen som gick fin fint, men fick ett jobbigt avslut. Jag och min tränarkollega fick dra upp alla linor själva (med en piska i ryggen). Jag som absolut inte hade tid med det. Skulle ju upp till dansen. Blev dock bara street idag. De byter tid nästa vecka, så tills dess måste jag fundera på om det blir bara street eller om jag ska köra ragga också. VILL JU!

Gaaaah! Nu måste jag sova. Hade tänkt lägga mig tidigt egentligen. Gruppredovisning imorgon i telebilden, så vi bestämde att vi skulle ses lite tidigare. Så godnatt godnatt...

Hittat rutinen?

Kategori: Dagbok

Jag tror nästan det.

Det känns som om jag har ett flyt, även om det blir lite hackigt här och där. Men det känns bra ändå. Härlig känsla. Pluggade på ganska bra. Tog lunch och en kort promenad. Pluggade lite till, åt mat och trampade sen iväg och körde cc dance. Trampade hemåt och svängde förbi affären. Fixade lite kvällsmat och softade med en film. Och nu blir det sängen.

Plugg plugg

Kategori: Dagbok

Klart jag åkte iväg och dansade =P Men jag kände mig smått förvirrad. Sofia hade ju bytt ut majoriteten av danserna. Jag var helt lost. Kul var det i vilket fall som helst =P Hjärnan fick jobba lite också.

Idag då. Fick besked på två uppgifter. Matteuppgiften om huvudräkningsstrategier blir det komplettering på. Min första komplettering nånsin. Grattis. Åh men tack. J-la skit uppgift var det också så. Men det ska allt jag och min triogrupp fixa till.

Kort efter fick jag besked om min enskilda svenska uppgift. Godkänd! =) Fina kommentarer blev det också. Kunde gjort ett bättre avslut dock. Den var i kortaste laget. Kunde lätt ha utvecklat mer (Om man haft motivation och energi till det)

Btw, så lämnade jag ju in min andra svenska uppgift igår =P Innan jag åkte till dansen. Den togs in direkt för granskning. Ujujuj. Får se hur det går på den.

Både idag och igår har jag och mina lärcenterkamrater tragglat med en gruppuppgift om IKT - informations- och kommunikationsteknik. Har väl gått sådär. Jag tror vi har lyckats tolka uppgiften på tre olika sätt, men vi ska nog få ihop det till en helhet.

Mycket plugg-prat nu. Och det kanske är bra? Ett tecken på att jag får något gjort. Jag har faktiskt läst på en hel del till seminariet. Duktig flicka =)

Om

Kategori: Dagbok

Om ordbajseri hade varit en sport, så hade jag slagit världsrekord. Med hästlängder dessutom. Jag har med andra ord lämnat in en av mina enkilda uppgifter. Nu är det bara att be till högre makter om att skickar hit den där guldmedaljen. Nej men.. Seriöst. Jag hoppas det går vägen. Pallar inte komplettering. Men jag får nog räkna med en från förra enskilda. Verkar som att flera andra har fått komplettera på simpla saker.. som t.ex.  felgjort blockcitat... skrattretande...

Well well. Jag funderar på om jag ska iväg och dansa lite. Vet inte ens varför jag funderar. Borde sitta på cykeln redan och vara halvvägs till gymet. Så ja. Dags att dra.

Partycykling

Kategori: Dagbok

Japp. Jag hade en tanke om att komma iväg på det varje fredag. Gissar på bra musik eftersom att det är Natalie som håller i passet. Ett plus är ju också att det är 45 min. Alldeles lagom länge. Jag kom iväg igår och det var helt lovely.

Föreläsningen, ja.. finns inte så mycket att säga.. seeeegt...

Men idag är det lördag. Börjar dagen med Funky Kidz. Gosiga barnen. De är så glada. Underbar grupp har jag den här terminen. Cyklade hemåt och inväntade att min handyman skulle bli klar så vi kunde käka. Fick förövrigt ett spännande samtal efter Funky från min handyman. "Hej. Jag har köpt en tvättmaskin"... "Eh, jaahaaa?" Bara lite spontant sådär...

Ikväll blir det chill, alkohol och vänskap <3

Robinson wtf

Kategori: Dagbok

Riktigt kul att det har börjat igen, men vad i helvete är det för folk som har sökt och lyckats tagit sig in i programmet??!! Käre nån!

Stackaren Erik lyckades få 3 (och en halv?) latmaskar i sitt lag som bara ligger och solar. Visserligen valde han lagt själv, men inte fan visste han då att de han valde var HELT värdelösa. Moa, bästa tjejen, åker ut för att de klena jävlarna har paktat ihop sig. Hon får inte en andra chans..

Men det får fröken gnällspik, som gått och klagat, grinat och inte ens ätit någon mat under de dagar de varit på ön. Stackars lilla fröken hade inte ens en handduk buuhuu huuu... Hon tycker inte ens om skog. Vad i helvete söker man till Robinson för då?!! HON.. hon av alla får en andra chans, och dessutom tar den!Well well..
Lyckade komma igång med läsningen lite grann iaf. Knappast tillräckligt, men det går duga. Sen fick jag trappa som en galning på min vita hingst till badet. Yngsta gruppen. Sen fick jag trappa som en galning igen till dansen <3 Provade på både street och ragga. Älska dans! Det var helt underbart. Perfekt. Får se hur det bli med tiden nu bara. Antingen så kommer streeten flyttas eller så flyttas ragga. Flyttas ragga, så kanske jag kan vara med på det också =D Annars blir det bara street den här terminen. Får se, får se.. Lyckades iaf dra med mig hela fyra stycken polare =P Det var inte illa! Och tur var väl det. Annars hade vi bara varit två st på street.

Dags för sängen. Föreläsning imorgon. Inte särskilt laddad just nu. Skulle hellre vilja sova ut. Eller iaf sova tills jag vaknar. Inte behöva gå upp när klockan ringer. Vilket är alldeles för tidigt. Godnatt då.

Inget gjort

Kategori: Dagbok

Jag får ingenting gjort idag. Snacka om att motivationen pendlar. Och inte lite heller.

Promenad har jag gått iaf. Och tvättat en maskin.

Pluggat? Eh... nej..

Ska börja nu. Bättre sent än aldrig, passar väldigt bra in här. Sen blir det att dra iväg till badhuset och sen ska jag DANSA =D

Möte hit, möte dit

Kategori: Dagbok

Käre värld. Det är möten överallt nu.

I måndags hade vi styrelsemöte. Gick fin fint. Den här gången hade jag lite att komma med eftersom jag hade kollat upp lite om funktionärsutbildningar. Good work.

Igår var det Funkymöte. Vi ska satsa och köra nästa termin också, men då bara på Funky och inte på de äldre i Bliss. De grupperna har det alltid varit lite barn. Så vi ska sata mer på de yngre. Goodie. Pratade lite löst om showen också, men där har vi nog idéer så det räcker och blir över.

Idag är det tydligen Luciadoppsmöte också. Hörde någon nämna det på styrelsemötet. Bara jaha? Jag hade inte hört någonting om det. Lite putt blev jag eftersom det är precis när cc dance är ikväll, så jag missar det idag också. Missade ju i måndags. Bajs. Vill ju dansa.

Men det bli faktiskt dans imorgon. På nyöppnade Karlskoga Dans Center. Hallelujah! Jag fick en glädjechock när jag fick nys om dom och kom in på deras hemsida. Så imorgon drar jag dit och prova på street och ragga <3 Raggan krockar ju tyvärr med badhuset. Min vanliga tur I guess. Men street ska jag nog börja på.

Plugget går väl sådär... Bättre iaf. Jag fick väldigt positiv respons på min första enskilda uppgift. Perfekt timing, för jag hade precis blivit klar med min andra och var lite halvnöjd. Men med det glada beskedet på den första så skickade jag iväg den andra och började genast skriva på den tredje. Duktiga flicka =)

Magnus Betnér

Kategori: Dagbok

Dance dance dance

Kategori: Dagbok

Fredag, telebild... Inga konstigheter. Borde pluggat när jag kom hem, men det blev chill chill chill.

Funky kidz, både igår och idag. Love love love.

Karlskoga har tydligen ett Dans Center. Hör och häpna! Så det blir jag som åker dit på torsdag och provar på street och ragga.

Ikväll --> Då är det jag som hånglar upp Magnus Betnér!

Vart är motivationen?

Kategori: Dagbok

Tisdagen passerade med NOLL motivation. Den finns inte att hitta någonstans.

Igår höll jag i utematte-lektionen, och se där.. Där fanns det lite motivation. Att träffa barnen gav förstås en liten trigger, så när jag kom hem så slängde jag ihop majoriteten av uppgiften. Åkte och skakade höft och rumpa på cc dance. Hem och skrev klart, och lämnade in uppgift nr 1! Well done!

Idag skulle jag hålla i en lektion i svenska. Ville prova det vi hade gjort i Karlstad. Och eftersom barnen skulle på skolbio, så blev bion den "gemensamma upplevelsen" som de sen fick skriva om. Texten bearbetade vi sen tillsammans. Det gick ganska bra. Planen var sen att ta med mig barnen energi hem och skriva på uppgift nr 2...

Men planeringen sprack och jag fick åka till badhuset även om jag egentligen skulle varit ledig. Great. Men lika glad för det är jag, men gladast är nog... ehh.. hmm.. vet inte. Hursom. Med min andra grupp sen så genomförde jag uppgift nr 3. Well done!

Under dagen kontaktade jag även min otroligt engagerade och förstående lärare, och bad om att få förlängt på uppgift nr 4. Inga problem där inte. Jag kan dock inte få VG på uppgiften, men det skiter jag blanka fan i. Jag gillar upplägget på uppgiften och vill göra bra ifrån mig. Som svar på det fick jag att det var klokt tänkt och "DET GÄLLER JU ATT LÄRA FÖR FRAMTIDEN OCH INTE FÖR BETYGET" Så sant, så sant!

Vuxenpoäng?

Kategori: Dagbok

* Varit till banken och öppnat gemensamt konto till betalningar på huset
* Pratat försäkringar i stort sett hela dagen
* Flyttat om lite möbler till rätt plats i huset
m.m

Hm jaa...
Plugg blev det kanske inte så mycket av. Ringde iaf till VFU-skolan och försökte få tag på läraren som har det där materialet som jag tänkte låna. Helt omöjligt att få tag i henne, så jag lämnade ett meddelande. Ber till högre makter att det kommer fram och att jag har grejerna på plats på onsdag --> Då ska jag hålla i lite "ute-matte". Får hoppas på bra väder också. Blev lite träning ikväll följt och belönade mig själv med choklad framför nyinköpta Sex and the city - the movie.

Bra helg

Kategori: Dagbok

Fredag: Först telebild som var segt som satan. Sen tog jag mig upp till VFU-skolan och bokade mina tider till nästa vecka. Åkte hem och em/kvällen blev det mys med älskling. Bra grejer.

Lördag: Funky Kidz i kga. Vilken underbar grupp. De är så duktiga, så jag undrar ibland om de verkligen bara är 4-5 år. Efteråt blev det en sväng förbi systemet, handla käk, hem och städa samt snygga te sig litte. TJEJKVÄLL =D Mycket trevlig kväll!

Söndag: Funky Kidz och Bliss i khamn. Det börjar gå riktigt bra på den gruppen också. De barnen får helt nya för mig och flera var helt nya på dans också. Men, som sagt, det börjar gå riktigt bra. Bliss gick bra och är glad över att jag får vara med på. Hem och direkt till badhuset. Min Mr Handyman hade varit i farten och fixat lampor och skruvat ihop f.d tv-bänken. Good work. Anyway. Badhuset var det. Där gick det också bra. Mycket bättre nu när de är uppdelade i grupper. Suveränt. Trampa mig hem och göra sig fräsch i speedtempo. Middag med sambons far.

Veckan har avslutats med lite chill i soffan. Nu blir det sängen. Imorgon startar en tuff studievecka. Massa uppgifter som ska göras och så ska jag hålla i en matte- och en svenskalektion.