Börjes barnbarn

föralltid

Sen sist

Kategori: Dagbok

Jag har inte haft tid att blogga för jag har trappat runt på min fina vita cykel. Typ. Nej. Cyklat har jag gjort. Jävligt bra köp av mig. Min nya kärlek.

Sen sist och fram till idag har jag (försökt) plugga. Besökt min VFU-skola. Fått varit med på en fantastiskt inspirerande elevensvaldag, med enbart matematik. Hur tur man kan inte ha? Läser ju matte och svenska nu. Helt perfekt. Och så har jag skakat rumpa på afro och cc dance. Mer har jag nog inte gjort.

Idag då...
Jag kom hem för kanske 20 minuter sen och Smulan har redan hunnit tala om för mig 1000 gånger att det INTE ÄR OKEJ att lämna henne själv en hel dag så här. Stryk har jag fått. Men den smällen får jag ta. Jag lämnade huset vid halv 8 imorse och kom som sagt hem för 20 min.

Dagen började tidigt. Skulle vara med på en vanlig-räkna-matematik-i-läroboken lektion. (Och jag måste få säga.. ironiskt nog så handlar kapitlet om badhus och simning... hello?! creepy eller?!!) Jättebra att jag var med på den iaf. Det är så skönt när det jag läser i teorin faktiskt visar sig i praktiken. Helt lovely. Motivationshöjande också!

Direkt efter tänkte jag sätta mig på LC och plugga. Ingen idé att åka hem eftersom jag senare skulle till andra sidan stan. Ångrade mig och trampade direkt bort till m&p i sdv. Satt ute och pluggade tills mamma kom hem. Då satt vi och pratade. Sen var det dags....

Nervös som fan. Kämpade som en galning för att hålla tankarna på annat håll och absolut inte komma för tidigt (då hinner man ju bara bli mer nervös). Time for cellprovstagning. Jag kom dit 10 minuter innan min tid. Jag hann typ ställa ner väskan och plocka upp lappen som man skulle ha med sig, så kom barnmorskan. Hon tog in mig direkt. Snipp snapp slut, så var provtagningen slut. Själva provtagningen tog typ.. 30 sekunder.. Kändes knappt. Bara ställningen som är obekväm. Bra gick det iaf.

jag var ju bara sååå värd lite ciao-ciao mat eftersom jag var så duktig på provtagningen =P Det är väl så man ska tänka, eller hur? Köpte med det hem till sdv. Käkade och chillade tills klockan blev dags för badhus. Båda grupperna idag eftersom det är torsdag. Det gick kalasbra med de yngsta. Har delat in de i tre smågrupper och det underlättar något så enormt. Jag är inte helt slutkörd efter ett pass längre. Lite tid som jag pratade bort med mina tränarkollegor. Andra gruppen gick också bra förstås.

Ringde och pratade med älskling och trampade hemåt.

Ny cykel! =)

Kategori: Dagbok

Här var det nästan uppdaterat. Man kanske ska se det som positivt att man inte sitter vid datorn hela dagarna?

Torsdag passerade med lite plugg och mycket badhus. Och då menar jag mycket. Första gruppen börjar vid 16 och andra gruppen slutar vid 21. Lite dö-tid mellan också.

Fredag och självklart telebild. Lite seg föreläsning, men sinnessjukt engagerad lärare. Man undrar vad hon äter till frukost. Något som liknar uppåt-piller iaf. Men rolig. och bra, är hon.

Drog hem till m&p och hämtade "häst-jäveln". Haha. Skulle ha till hemliga lådan på Funky Kidz. Pratade lite och åkte hemåt. Fixade och trixade lite så jag kom iväg till spinningen =D Tjoho! Det var grejer det =) Mitt andra spinningpass på Colluseum. Jag har nog aaaaaaaaaaaldrig svettats så mycket. Skit nice.

Hem fort som fan och fräscha till dig inför festen. Älskling kom hem så vi tog bussen tillsammans bort till Nettan i sdv. Inte över någon gräsmatta längre =/ Riktigt skön kväll blev det. Tog bussen hemåt och landade i sängen efter typ 3 nångång kanske.

Lördag innebär ju inte direkt någon fantastisk sovmorgon, men det är ju så jag vill ha´t också så =P Funky dags. Hästjäveln packades ner i lådan och filten lyckades jag få med mig i sista sekunden. Lekte gråsten idag. Den gillar barnen. Idag var dessutom själv, och det gick väl... ja.. det gick.

Men nu jävlar kommer vi till roliga grejer =) Syrran kläckte ju ur sig att det var rea på Team Sportia i helgen och att de skulle ha upp till halvapriset på utgående cykelmodeller. Suveränt ju! Så jag tog med mig pappsen dit och fann en vit hingst =D Haha yeah! Nej men... seriöst nu. Den var riktigt fin och hade så här "flashiga" vita sidor på däcken som Lighting McQueen (Blixten) har i Cars (Bilar)

Så här alltså --->
För er som inte tittat på Disney filmer.

Nu blir det lite tacos, brieost och choklad framför tvn. Woohoo!!

Smulan

Kategori: Dagbok

Lyckades komma igång med en del pluggandet igår iaf. Sen blev det att gå på body pump, nya releasen, och en promenad hem. Har pluggat ganska duktigt idag med. Ikväll blir det CC dance. Kanske promenad dit.

Men till rubriken. I måndags köpte vi ett halsband till Smulan, och igår var hon ute i trädgården i visade upp sitt fina reflexhalsband. No more koppel.

  

Och det är ju inte så att vi kommer bli överraskade när vi kommer finna Smulan på taket. Det är inte en fråga OM utan NÄR hon kommer sitta där uppe. Hon blickar alltid uppåt och kollar om hon kan komma högre upp.

 

Dancing

Kategori: Dagbok

Massa dans har det blivit.

I lördags hade jag mina Funky Kidz. Lovely att dansa med dom små liven. Fullt ös är det. Många barn som är framåt. Bara någon enstaka blyg, men det brukar alltid släppa efter 3-4 gånger.

På kvällen blev det fest och utgång. Åkte hem ganska tidigt till Nettan och Andreas. Grabbarna fick spela av sig och vi brudar fick snacka av oss. Fyllde hela köksbordet med smink. Förfestade hemma ett tag och sen drog vi iväg till nya Nightshift. F.d statt som nu öppnat i Wickans lokaler. Dock glömde jag mitt pass och fick dra hem och hämta det. Tjohoo. Så det blev lite chill sen när jag kom tillbaks. En bra kväll iaf!

Söndagmorgon skulle jag upp ganska tidigt. Kvart i elva skulle Rebecka komma och hämta upp mig, för vi skulle åka in till HK Träningscenter i Kristinehamn. Hon kommer assistera mig i Funky 4-5 gruppen och jag ska assistera henne i Bliss 12-14 gruppen där. Helt fabulous!

Idag träffade jag Annika och gjorde lite styrelsejobb i badet. Käkade sen med älsklingen och köpte lite förnödenheter. Hem och packade mig redo för att åka till Colluseum Club och köra lite Afro och CC dance <3 Det är så galet kul. Jag dansar till och med ut ur salen =P

Sabba säkerhetsskåp

Kategori: Dagbok

Torsdagar innebär heeeela em och kvällen i badhuset. Först yngsta gruppen. Uppehåll. Och sen den äldre gruppen. Lyckades sabba vårt säkerhetsskåp en kvart innan träningen och mitt i "tusen frågor av föräldrar-stressen". Härligt Emma. Men det löste sig. Hur skulle världen (eller iaf simföreningen) se ut utan Ebbe? Fick sällskap av syrran och hennes gubbe hem <3 Guldvärt. Slippa gå hem själv i mörkret.

Började faktiskt plugga idag. Alldeles försent, men jag började iaf och det flöt på bra när jag väl kom igång. Jag ska försöka behålla den "känslan"(fel ord kanske?) över helgen nu.

Första telebilden imorgon. Skönt med en normal fredag. Telebild fredag morgon/fm är standard. Det är rutin. Vad gör man annars en fredag morgon/fm?

Godnatt.

Onsdag

Kategori: Dagbok

Älsklingen åkte imorse, så jag är själv hemma. Under dagen som passerat har jag:

* Ringt barnmorskan och fixat fler p-piller. Fick beröm för min viktnedgång. Det värmde mitt hjärta.

* Möblerat om lite (bytt plats på borden) och plockat lite.

* Planterat om blommor.

* Slängt plast, papper och kartong (sjukt mycket) i återvinningen.

* Tränat CC dance <3

* Handlade mat och promenerade hem (20 min)

* Pluggat. Eh, vad är det?

Well done. Förutom att jag inte lyckats komma igång med pluggandet. Absolut inte bra. Hade tänkt läsa lite ikväll, men ger fan i det. Tänker sätta mig framför tvn och äta lite god mat.

   
Lite minnen från PIP - Putte i Parken <3

Emma - Ölburks-torns-mästaren
Teddybears - såå bra
Lillasyster - rockar loss med diskbråck
Hoffmaestro & Chraa - the storm <3

Good shit

Kategori: Dagbok

Good shit 1 - Jag tog mig iväg till Colluseum och körde lite Afro och CC dance igår kväll.

Good shit 2 - Lovely Angelique frågade om jag skulle med på stan. "Ja för fan". Så vi träffades när hon hade slutat skolan, och så köpte vi biljetter till mannen nr 1 --> Magnus Betnér. Sen strosade vi på stan och jag kom hem med tre par byxor.

Good shit 3 - Jag lyckades få med mig älsklingen på att flytta runt på lite möbler/möblera om. Så som möblerna stod innan var jag inte helt nöjd med. Men vi kunde bara hålla på till 17 eftersom han skulle ut och åka mc. Anyway. Det blev as-bra. Inte helt klar än, men det ska vi kirra sen när han kommer hem. Byta plats på borden ska vi köra. Det fyrkantiga passar nog bättre in i tv-rummet och det runda i köket. Som tack(??) för att han hjälpte mig med möblerna, så ska jag hänga upp hans tvätt. Hmm...

Lägenheten är såld

Kategori: Dagbok

Hehe. Jag blev inte bänkad framför tvn i lördags. Fick inbjudan på sms om att komma bort till Natalie (aka Disco Gittan) och Sofia (aka Funky Berit). Så va fan? De hade tänkt gå ut först, men vi blev kvar hemma hos Natalie och pratade till sent. Jag däckade väl bortåt 4-5 kanske. Vaknade vid 6, ensam i deras vardagsrum, så gick ner till bäddsoffan och somnade bredvid Sofia. Knappt två timmar senare vaknade vi och låg och pratade om hur vi borde ta oss hem eftersom vi hade grejer att göra. Ytterligare timmar senare lyckades vi iaf ta oss upp en våning, där vi fortsatt prata lite med Natalie. Tillslut kom vi iväg hemåt =P

 

Haha fy fan. Jag som skulle visa lägenheten någon gång på fm. Hade, som tur var, inte skickat sms om vilken tid vi hade tänkt. Trött som få var det bara att styra upp lägenhetens kollen. Mer tur hade jag, när jag inte var den enda som var lite vilse i pannkakan. Lägenhetskollen är en helt annan historia. Käre värld. Anyway. Efter det så åkte jag och älsklingen och käkade lite välbehövlig mat. Sen blev det badhus. Efter badhuset låg vibrationerna efter lägenhetsvisningen fortfarande kvar, så bortåt halv 8 kom jag hem. Då dök syrran med sambo upp och tittade på huset. Mysigt med lite sällskap.Imorse blev det lite stressigt när jag hade ställt larmet helt jävla fel. Inte katastroffel, men ändå fel. Inte bra. Men iväg kom vi iaf. Jag mötte upp mamma på stan och så gick vi till HSB och skrev papper, lämnade nycklar och fick pengarna. Så nu är lägenheten såld! Skönt nog så känns det bra. Mamma och jag fönstershoppade tills banken öppnade och sen tog vi en fika på stan. När jag åkte hem så kände jag mig avslappnad och glad. Jag måste haft spänningar i kroppen pga lägenheten eller något. Hursomhelst, så kändes det riktigt bra. Mitt i ruset så passade jag på att ringa och gratta farmor som fyller år idag. Hon blev nog glad.Jaha. Nu kanske man ska försöka koncentrera sig på lite skolarbete då. Höhö. Troligt.

Lördag

Kategori: Dagbok

En vanlig lördag, typ. Funky i vanlig ordning. Det blev aningens rörigt idag. Jag hade verkligen inte huvudet med mig under hela lektionen. Alla kidz var där idag, så salen var fylld + att det var några helt nya som aldrig kört Funky Kidz förut. De som jag haft förut har ju rutinen och vet på ett ungefär vart de ska stå osv. Och så var det en liten tjej som var nervös så mamman fick vara med en stund.

Tog bussen hem och började gå igenom danserna. Så de sitter lite bättre. Bra vid exempelvis sådana här tillfällen som idag. Övade lite Bliss också. Lite mat. Slappade framför tvn. Såg på Lite sällskap. Haha. Ja. Grums och Säffle. Haha. Kul program. Sen gav jag mig ut på en promenad som jag nyss kom hem ifrån.

Nu ska jag bänka mig framför tvn igen. Se Sandor/Ida och sen blir det väl Dansfeber och nått mer. Kan ju hoppas att älsklingen vill köpa hem mat och ltie gott idag. Jag orkar inte gå ut igen. Inte mitt i ett tv-program/film.

Långpromenad

Kategori: Dagbok

Internet fungerade definitivt bättre. Tur det. Vet inte vad jag hade avreagerat mig på annars =P

Igår fick vi äntligen gå in till badet och simträna! Woohoo! =D Efter x antal landträningar så öppnadet badet igen. Det var skitigt så in i **** men vattnet gick att simma i. Och det var ju det som var det viktiga. Mina 21 simmare, som de var igår, var mycket glada för det. Direkt efter badet blev det styrelsemöte. Ett ganska roligt sådant blev det också =)

Idag har jag inte fått värst mycket gjort. Iaf inte sånt som jag kanske borde ha gjort. Det blev iaf en låååång skön promenad runt Fisksjön. Det var jag och djurlivet som var ute kan jag säga. Jag hittade spår av Ekorre, såg en bebisgroda, skrämde slag på ett rådjur och störde kossorna när de stod och åt. Haha. Jag har aldrig kännt mig så utstirrad nångång. Bortåt 10 kossor som stod och glodde på mig där jag kom och gick =P

  

KAU

Kategori: Dagbok

Då var sista året påbörjat. Sista kursen också. Närsta termin är det examensarbete. Tiden går fort. Otroligt fort. Måndag och tisdag var jag till universitetet på "innedagar". Nu ska jag läsa sv/ma. Lärararna verkade riktigt bra. Och något som är riktigt bra är att de har "gjort om" hela kursen för vår skull, så att den ska bli mer riktad till fritidsverksamheten istället för förskola. Helt suveränt!

Det blev långa dagar. På måndagen kom jag inte hem förrän strax före 19. Då blev det käk på en gång, en film och direkt i säng. Tisdag blev det upp tidigt. Alldeles för tidigt. När vi hade första rasten trodde, önskade och kändes det som att det var lunch. Men fort gick det ändå. Mycket praktiskt har vi fått göra. Sånt vi faktiskt kan använda och göra med barnen i verksamheten.

Imorse gick jag också upp ganska tidigt. Skulle åka till badet och göra lite styrelsejobb. Har definitivt inte ägnat det en tanke under hela sommaren, men nu är det dags igen. Försöka gå ordning och framförallt koll på läget. Efter det tog jag mig hemåt och tänkte fortsätta lite hemma + fixa lite skoljobb och sådär. Men icke. Internet fungerade inte = arg Emma. Jag ventilerade ilskan genom flytta omkring på möblerna här hemma. Ville egentligen iväg och träna, men har inte kännt mig helt kry idag =/ Senare fick jag hjälp av pappa att hämta grejer i lägenheten. Snart är den såld......

Nu blir det sängen. Hoppas att både jag själv och internet är lite piggare imorgon. Godnatt.

Mina barn

Kategori: Dagbok


 

Inte biologiska förstås, utan mina barn jag har på fritiden i simningen och på Funky. De små gullungarna. Det bara sprutar energi och kärlek om dom.

Igår hade jag uppstart med Funky. Lite nervöst som vanligt, men det gick jättebra. Några har fortsatt och så var det ett gäng nya. En kille var med också =)

Nu kom nyss hem från min yngsta simgrupp. Det blev mestadels lek idag. Men himla roligt var det =) Jag var med och lekte lite =P Nästa vecka får vi förhoppningsvis gå in i bassängerna och simma igen. Underbart. Man känner ju att man är på fel "underlag" om man säger så.

Imorgon ska jag till universitetet. Dags för de första innedagarna. Och jag kan väl säga att jag inte har läst på tillräckligt. Klarar mig nog ändå, men borde har läst lite mer. Ska läsa lite nu. Måste slänga i mig lite käk först.

(Tack till min alldeles egna privata svenskalärare som upptäckte en "liten" miss i mitt förra inlägg. Det ska finnas med ett inte någonstans i texten. Finn ett fel? Sökandet börjar....NU =P )

It sucks

Kategori: Dagbok

Det blev fan inge plugga av idag. Började leta och söka jobb istället. Och när jag ändå var i farten så började jag trixa om mitt CV. Passade även på att göra en ny design på bloggen. Lite höstigt sådär.

Sen drog jag ju till badhuset. Bussen gick vid 14.50 och nu är jag nyligen hemkommen. Första gruppen mellan 16-17.30. Lite styrelsejobb där i mellan. Och sen andra gruppen 19.30-21. Promenad hemåt.

Något som suger så jävla stenhårt är att man kan helt enkelt gå ensam på kvällarna som tjej utan att ha hjärtat i halsgropen. Det är helt jävla förnedrande dåligt att jag känner mig så jävla skraj. Jag vill inte göra det egentligen. Jag vill kunna gå själv. Men jag tror seriöst att det ska hoppa fram en mördare eller våldtäktsman vid varenda buske jag passerar. JAG HATAR DET. Hata är ett väldigt starkt ord, men just här passar det jävligt bra in. Hrmpf, jag som tyckte det var lite läskigt i det stora huset här igår kväll. Rena rama tryggheten idag.

Så då har jag fått ur mig det. Godnatt. Imorgon ska jag banne mig plugga lite mer.

Ensam

Kategori: Dagbok

Älsklingen åkte igår morse och ska jobba i Borlänge och Hedemora till imorgon. Det var lite läskigt att sova själv i det här gigantiska huset. Eller det kändes lite så först när jag gick runt och släckte alla lampor, men när jag kom till sängen så slocknade jag ganska direkt.

Under gårdagen blev det promenader, plugg och tv på kvällen. Final i både Fångarna på fortet och i So you think you can dance. Dagen idag ser ungefär likadan ut, förutom att jag ska till badhuset i em/kväll. Båda grupperna idag.

Det är grymt svårt att sätta sig och läsa när det är så fint väder ute.....