Börjes barnbarn

föralltid

Gårdagen

Kategori: Dagbok

Började dagen med en morgonpromenad. Cyklade sen till stan där jag mötte uppe lillebror. Vi gick till biblan och bläddrade lite i tidningar och faktaböcker. Jag lånade hem en bok. Mumsade glass sen när mamma och andra lillebror anslöt. De tog bussen hem och jag cyklade hem. Hemma blev det chill. Framåt kvällen förberedde jag inför styrelsemötet som jag sen åkte iväg på. Roligt och givande. Min nya ansvarsuppgift är perfekt. Passar mig toppenbra. Känner att det fläktar lite förändringsvindar (skönt i den här äckliga värmen!)

Får se hur torsdagen kommer se ut...
Har gått en promenad. Håller på och fixar frukost. Ska skissa lite och skicka mail om styrelsen. Kanske ut i solen och läsa lite. Träning ikväll. Iallafall cykel. Får se om jag kör pump innan.

Combat!

Kategori: Dagbok

Woohooo! Drog iväg på combat. Det var niiiice. Galet taggad.. tills jag kom till salen. "Vad fan har jag gett mig in på??!" tänkte jag då. Men sen fick jag en kram av instruktören Jessica och godingen Olivia stod redo inne i salen. Då kändes det bättre. Halvvägs in kände jag mig mer död än levande, men sen vände det. Som att komma över en tröskel liksom. Gött med träning. Mer av den varan.

Bra idé

Kategori: Dagbok

Häng i soffan under förmiddagen. Till kvällen trampade jag iväg till Colluseum och körde Zumban. Nytt på schemat. Fullt i salen. Fanns både det som jag gillade, och lite som jag gillade mindre med det. Svettigt var det iaf! Grymt varmt i salen. Sen kom jag på den fantastiska(?) idén att köra bodypump direkt efteråt. Nu är jag heeeelt slut. Blir en dusch och sen filmen på 3:an --> Intolerable curelty. Får se om jag vågar mig iväg på bodycombat imorgon.

Midsommar

Kategori: Dagbok

Det blev midsommarlunch hemma hos mamma och pappa med några av bröderna. Så gott. Midsommar utan midsommarmat, är ingen midsommar. Punkt. Efter lunchen åkte vi och handlade grillat till kvällen. Hem och packade ihop lite grejer och iväg till Sofia för midsommarfirande hos dem ute på Prinsudden. Vi kikade på kaninerna Sixten och Eric Saade (paus för reaktion) som pojkarna hade fått i present. Det blev trevligt sällskap och sen lite grillat. Grymt god blåbärspaj till efterrätt som Evelina och Niklas hade tagit med. Bortåt halv två på natten blev det dags för det "obligatoriska" nattdoppet. Jag, Simon och Sofia vågade! (Bildbevis kommer senare) Kallt men skönt. Älskling blev trött efter doppet, så vi bäddade i båten som blev vår sovplats =P Alldeles lagomt trångt och mysigt. Jag bara njöt när det kom lite regn tidigt på morgonen, och husvagns-feelingen infann sig <3 Dessutom har jag utvecklat en god teknik i att fånga myggor med en hand. Bra kunskap att ha.

Bröllop

Kategori: Dagbok

Det har varit segt med bloggande ett tag nu. Inte mycket som har hänt heller, så..

Förra helgen var det personalmöte/fest med Colluseum. Först möte om barndansen och sen blev det möte om höstschemat. Sen blev det mat - grillat. Det blev en lugn och tidig kväll, om man jämför med förra gången =P Denna kväll blev det ingen alkohol och cyklade hem bortåt 12 kanske.

Det blev tidigt kväll bland annat för att jag och Simon skulle på bröllop dagen efter. Otroligt fina, vackra och söta Tobias och Susanna. Mycket vackert bröllop tyckte jag. Lite roligt också med deras gemensamma nämnare, tv-spel, i synnerhet Final Fantasy, som tema på ceremonin. En grym soloist sjöng en jättefin låt från tv-spelet, och när jag tittade på paret framme vid prästen så retade tårarna i ögonvrån =P

Måndagen och tisdagen hade jag avslutning för mina simgrupper. Sen var det sjukt seeegt fram till midsommar.

Grattis

Kategori: Dagbok

Grattis, igen. Fast denna gång till pappa och farbror Nutten som fyller år dagen efter syster.


(också bild från julen 2007, pappa är king på singstar! favoriten är pontare´s vindarna viskar mitt namn)

GRATTIS

Kategori: Dagbok

Stoooort grattis till storasyster som fyllde 30 år! =D


(bild från julen 2007)

Den blomstertid nu kommer..

Kategori: Dagbok

I tisdags cyklade jag bort till kyrkan i stan och var med på lillebrors skolavslutning. Det är rysningar i kroppen och tårar i ögonvrån pga minnen från när jag själv slutade skolan i kyrkan. Underbar och fin tradition tycker jag. Började sjunga I denna ljuva sommartid. Lite tal från prästen och rektorn. Alla klasser sjöng varsin sång. Sen blev det dessutom nationalsången, Du gamla du fria, som de tydligen hade på prov nu. Dock bara en vers(?!) Mycket onaturligt att bara sjunga en vers. Avslutade sen med Den blomstertid nu kommer. Vacker vackert.

Efter kyrkan åkte vi hem till m&p där vi käkade smörsgåstårta. Mumsigt värre. Mamma gick iväg och var med på största lillebrors skolavslutning. Han slutade ju nian, den grabben! Jag var hemma och passade de andra två. Otåliga blev de ganska snart eftersom vi skulle äta jordgubbar när mamma och brorsan kom hem =P

Sen hade jag min yngre simgrupp och avslutade kvällen med säsongsstarten av So you think you can dance! Woohooo. Glad tjej =D

Breddenmöte

Kategori: Dagbok

I måndags hade jag min äldre simgrupp. Jag hade också bokat in en träff med tjejen som har tränat vuxengrupperna den här terminen. Aldrig träffat henne innan. Hon hade varit simtränare för yngre grupper tidigare så vi tänkte värva henne till vår nya breddkommitté =) Så hon kom när jag hade gruppen och så bollade vi lite idéer. Skönt att bolla med någon i min ålder.

Senare hade vi möte med breddenledarna, om det nya till hösten. Vi ska gå över till Simlinjen, och köra efter deras riktlinjer. Det kommer bli superspännande! Ledarna fick lämna in önskemål på vilka grupper de vill ha och vilka de vill jobba med. Både Jeanette och Anders sa att det märktes att jag hade tänkt till och att jag brinner för det här =P Det var roligt att höra =D

Plattformen

Kategori: Dagbok

Helgen spenderades i Kristinehamn på utbildning - "Plattformen" men en majoritet av mina tränarkollegor. Plattformen är en grundutbildning för idrottsledare oavsett idrott. Vi kom från simningen och sen var det oritentering, gymnastik, fotboll och KFUM:are där.

Mycket var repetition, men man behöver bli lite inspirerad ibland. Toppen var ju att vi var så gott som alla yngre tränare med, så vi fick umgås lite. Sällan vi hinner prata när vi har våra grupperna i badet. Massa lekar blev det också, som lockade till skratt.

Examen - 10 juni

Kategori: Dagbok



"Jag är inte bara snygg, jag är lärare också" =P
Var något som talaren hoppades att vi sa framför spegeln på morgonen. Njaa.. =P
Snarare "Va fan, nu får håret, sminket och kläderna duga"

Tog bussen in och mötte upp klasskamraterna utanför universitetet. Alla lärare skulle sen samlas i resturangen för att tåga in till Aula Magna. Där blev det sång, tal och diplomutdelning. Ack Värmeland i lite svängigare version. Efter cermonin åkte jag med Ida och familj, Mariana och Jeanette med dotter till en resturang och käka. Bussen hem sen på kvällen. Tur att syrran kunde guida mig på telefon till busstation =P Hemma stannade jag till vid OK och köpte jordgubbar som jag mumsade på till en film.

Ogräs

Kategori: Dagbok

I måndags fick jag ett litet ryck och började rensa ogräs i trädgården. Ogräset har ju växt något så grymt! Så jag kämpade och slet i några timmar med att få bort rotklumparna. Hann dock inte lägga ny jord och så gräs eftersom det var dags för badhus. Det får bli en annan gång. Avslutade nationaldagen framför tvn.

Igår träffade jag Emelie som hade kommit hem. Det blev lunch på Katrinedalskrogen och massa prat. Under lunchen pratade vi lite om jobb, och då fick jag ett telefonsamtal! Så det kanske kan bli jobb för mig i sommar =D Vore underbart! Till eftermiddagen hade jag yngsta simgruppen. När de hade slutat blev det grillat med Simon, hans pappa och syster. Promenerade lite med Folke. Hemma blev sen lite mys framför tvn med filmen Liar liar.

Segstartad idag. Kollat på Project Runway på play. Tänkte se på Pojkskolan med Gareth Malone också. Kanske en promenad sen. Nu börjar träningsvärken från ogräsrensningen försvinna. Herre jävlar vilken träningsvärk jag hade igår --> smärta!

Gräsmatta!

Kategori: Dagbok

Sjukt sega dagar har det varit. Lite rastlöst till och från. Badhus har det varit givetvis. Styrelsemöte i tisdags. Där tilldelades jag mitt nya ansvarsområde. Ska bli väldigt roligt, men samtidigt lite nervöst. Lite halvtråkigt att lämna över medlemsregistret nu när jag börjat på koll på läget. Gillar ju det också, men det kräver ju mer jobb. Så det ska samtidigt bli skönt att slippa det.

Värmen har hittat hit också, så jag har njutit av att faktiskt ha en liten gräsmatta/trädgård. Drog fram min studentpresent, som äntligen fick komma till sin rätt, och låg och njöt! Fantastisk solstol. Syrran och Jarmo kom hit också och grillade med oss. Korv med bröd är underskattat. Med gott sällskap och gott tillbehör (förslagsvis räksallad och vitlöksdressing) kan det inte blir annat än bra. Cyklade hem till dem sen och spelade (svettades!) Kinect. Trevlig kväll.

Nu blir det Bones, följt av Slumdog Millionaire på 4:an.