Börjes barnbarn

föralltid

Midsommar med mera

Kategori: Dagbok

Och vips hade det gått två veckor. Dags att sammanfatta.
 
Tjuvlyssnat:
Några dagar in på Sommar Simskolan så hörde jag lite av en koversation mellan mamma och barn. Det lät ungefär såhär. Mamma: "Har ni simmat nu på simskolan?" Barn: "Nej." Där fick jag lite halvpanik och förebredde mig på att ta emot kritik nästföljande dag. Mamman svarade lite pafft med: "Nehe? Vad har ni gjort då?". Barn: "Vi har tränat på bentagen." Rätt ska va´ rätt. Dagens lärdom: Följdfrågor är bra shit.
 
Midsommar:
Firades först med midsommarmat och jordgubbar hemma hos mamma och pappa. Mamma fixade självklart årets krans till mig. Den blev riktigt fin med väldoftande schersminer och nån enstaka prästkrage.
 
 
Framåt eftermiddagen åkte jag och älskling hem och gjorde oss redo för att ta emot polarna hemma hos oss för lite grillat på älsklingens nya grill.
 
 
Smörgås x2:
Andra veckan har flugit förbi, även om det inte kändes så där och då. Har försökt vända och vrida på schemat för att få till en bra höstterminen, och det har inte alls gått som jag har tänkt. Torsdagen var den sämsta dagen av alla. Tradtionsenligt blev vi bjudna på smörgåstårta, så då blev jag lite piggare av att äta den och sitta tillsammans med ledarna och snacka en stund. Senare på eftermiddagen hade jag en dejt med Anneli. Vi snackade på stan en bra stund och tog sen en varsin smörgås på "Smakbiten". Precis vad jag behövde efter en kass planeringsdag. Fredagen bjöd också på lite boost. Jag var ledig eftersom simskolan var inställd och på kvällen blev lite chillhäng med gänget hos Keckle.
 
Avslut:
Veckan efter midsommar innebar också avslutning med min tävlingsgrupp. På tisdagen hade jag avslutningsdag med lite minigolf och glass. Ett litet men mysigt gäng. Och vi slapp regnet. På lördagen hade vi sista simträningen och igår var det sista tävlingen - Sommar Sim. Jag hade tre tappra med, där två gav sig på utmaningen att simma fjärilsim! Så coolt, tufft, ballt, modigt...
 
 
Tom kalender:
Jag tror det var efter tävlingen som jag satt med telefon och kikade i kalendern och insåg att den är tom bortsett från ett möte som jag hade idag. En tom kalender! Semester snart alltså =P Tjohoo! Det är bara en vecka kvar nu. Idag var det SK möte. Det innebar ju förstås att kalendern är påfylld igen. Men inte förrän i slutet på juli. Och då blir det nog enbart mobilkalender(?!!) Chockar mig själv lite lätt... Får se hur jag känner till hösten.
 
Jag vill ha en get. Nu. (Veckans youtube klipp.)
Jag började seriöst fundera på om jag kanske skulle vilja bo på landet och ha en eller många getter efter det här klippet:
 
 
Always #LikeAGirl
Det kanske inte framgår vad de gör reklam för... Men budskapet går inte att missa.
 
 
Hur söta får man bli???

 
Kul!
 
 
Ensam hemma
Sista jobbveckan och jag får leka "ensam hemma". Älskling drog till Cypern imorse med Robin. Så det är jag och Smulan som ska gå varandra på nerverna här hemma. Drog hem till mamma efter fm-jobb och käkade lunch där istället för att sitta hemma själv. Mysigt. Nu ikväll har jag ätit, kollat film och bråkat med Smulan. Eller nej. Det är hon som bråkat med mig i vanlig ordning. Nu blir det sängen.
 

SportAdmin

Kategori: Dagbok

Imorse var jag tvungen att gå upp tidigt efter alldeles för lite sömn. Hade svårt att somna igår. Satte uppe och kollade ett eller några avsnitt för mycket på Netflix. Så det är självförvållat. Men upp tog jag mig iallafall. Bussen gick 6.15.
 
Sommar Simskolan drog igång idag, så då är det tidiga morgnar som gäller. Tre veckor kvar innan semestern. Igår var jag inte alls taggad och semestern kändes evighetslångt borta. Men när ledarna och barnen trillade in så tickade dagen på. Har gjort en checklista för arbetsveckan som det bara var att börja beta av. En stund in på arbetsdagen fick jag mitt andra paket med simmärken. Hallelujah! Då behöver jag inte oroa mig (eller bli för förbannad) över det.
 
 
Snart var det slut på simgrupperna och jag gick upp till bassängen för att checka av med ledarna hur det hade gått. Verkade inte ha varit något större problem. Jag höll mig medvetet undan så att de kan få jobba ifred. Blir lätt att jag lägger mig i för mycket annars. Grubblade lite på vad jag skulle fixa för lunch, men bestämde mig tillslut för att testa Mellas Café. Blev en baguette med turkisk korv som tog med tillbaka till jobbet.
 
 
Hade det varit en vanlig dag, så hade jag slutat efter grupperna, men idag skulle jag ha en utbildning via telefonkonferens. Då kände jag att jag lika gärna kunde genomföra den på jobbet där jag har ett headset så jag enkelt kan jobba med datorn samtidigt, eftersom det var det vi skulle göra. Vi ska byta medlemssystem till SportAdmin, och det var det vi skulle ha genomgång på. Verkar vara ett smidigt system. Blev inte klara förrän 16.45 och då undrade chefen om jag skulle vara kvar på jobbet så vi kunde göra en egen snabb check av systemet. Absolut.
 
Därefter kunde jag börja bege mig hemåt. Något sliten. Ringde älskling och fick höra att han hade spontanhandlat en ny grill. Jag tog en promenad hemåt. Förbi Lidl för att köpa lite gott till kvällen. Nu sitter jag med en kall cider och inväntar älskling som ska testa nya grillen. Det blir kött, cider, gottgott och lite Netflix. Och sen förhoppningsvis tidigare i säng än igår.
 
 

Studenten

Kategori: Dagbok

 
Igår firade vi lillebror som tagit studenten. Åkte in till Örebro med familjen och tog emot honom på utsläppet. När klassen kommit upp på flaket och musiken kom på så ville jag bara studsa med till "Vi har tagit studenten". Det är ju tydligen 8 år sen unga tant tog studenten. Eh va?
 
Vi åkte in till stan och kollade på alla flak med glada kids. Sen blev det hem och käka smörgåstårta och bara umgås en stund innan det var dags att bege sig till kusinens studentfirande. Där blev det Ullas goda mat i vanlig ordning. Några timmar senare åkte vi hem med proppfulla magar.
 
 

Dans-workshop

Kategori: Dagbok

Bara för att vi haft show med dansen så var det inte helt slut med dans för det. Helgen 7-8 juni var det dags för workshop med fina, coola, duktiga Ann Svensson. På lördagen var Ann med och körde lyrisk jazz, modern och show med oss. Återigen DANS ÄR KÄRLEK.
 
 
Med värkande kroppar var det bara att ladda om för dag två. Då tillsammans med Anna och Sandra. Börjde dagen lite mysigt med fys-pass. Jo men visst. Sen blev det disco med Anna och efter lunchen körde vi hiphop med Sandra. På det sista passet hade kopplingen mellan kropp och hjärna totalt lagt av. Inte många steg som blev som man ville riktigt. Avslutade workshopen med en föreläsning om akutskadehantering.
 
Träningsvärken efter den helgen.... Kan inte minnas att jag haft något liknande förut. Men no pain no gain?
 

Jobbet

Kategori: Dagbok

 
Helgen efter dansshowen var det även dags för terminsavslutning på jobbet (31/5-1/6). Och som vanligt så ställer jag mig frågan... Vad fan hände med den här terminen? Det går så sjukt fort. Jag köpte iallafall upp affärens lager av Trimuf-Kalas glass =P Tyvärr sjunger ju frysen på sista versen så barnen fick iprincip drick milkshake istället för att äta glass, men det verkade allt glada ändå.
 
 
På måndagen efter hade jag möte med ledarna till Sommar Simskolan. Ett härlig gäng som satt och bollade idéer på lektionsupplägg. Jag har beställt simmärken och redan fått ena paketet. Förbundets. Såklart. Måtte det andra komma på måndag. Ska de andra förlaget krångla som sist så blir jag t o k i g ! Tisdagen innebar möte igen. Ett avslutningsmöte för idrottsfritids.
 
Den här veckan var det möte med SK samt avslutningsmiddag med styrelse och kommittér. Blev bjudna på mat på Gastro. Har hört dåliga omdömen, men det var riktigt god mat. En trevlig kväll bortsett från att jag fick en öldusch av servitören. Får vara glad över att det inte var rödvin, men känns sådär att sitta och stinka öl om både kläder och hår.
 

KDC show

Kategori: Dagbok

DANS ÄR KÄRLEK <3
 
2014-05-29
 
 

Röstat & Genrep

Kategori: Dagbok

25 maj.
Då var det dags för genrep på dansen. Svängde förbi röstlokalen innan också.
 
 

Nettan & Kurtan

Kategori: Dagbok

Dags att blogga ikapp lite...
 
Fredag 23 maj var det utgång på Harrys i Örebro med Nettan & Kurt =P Inte så mycket att orda om. Underbart och galet som alltid <3
 
Kände mig dock lite dum och orutinerad när jag insåg efteråt att det var Metallsvenskan den helgen. Både Amaranthe, Millencolin och Freedom Call skulle spela. Fail.
 
På lördagen efter blev det grillning hos Keckle. Då var jag inte kaxig =P Tant kände sig lite lagom mör, men kul var det ändå självklart.