Börjes barnbarn

föralltid

Juni

Kategori: Dagbok

Jag kände mig väldigt social och i farten större delen av juni.
 
* Bästishäng x4 (bada, uteservering, utgång, soffan)
* Afterwork på Gastro
* Mototsportsveckan
* Skolavslutning
* Karlskogafesten
* Blinddejt
* Pappa 60 år
* Midsommarlunch med familjen
* Midommarfest med vännerna
* Båt-häng vid Lungsunds camping
* Roadtrip med Sofie
 
Jag hann även med dubbelt besök på vårdcentralen eftersom mitt öra slog lock efter sommarens första dopp. Vaxpropp. Behandlade skiten ur öronen och fick båda dyngrensade vid besök nr två. Sen hörde jag exemplariskt igen.
 
Fick det glada beskedet att Anneli skulle gifta sig med sin Kalle <3
 
En bildbomb får det bli:
 
 
 
 
Det var väl nån gång efter midsommar som behövde shot down and reboot.
 
Sådär då. Då är jag ikapp. Tänkte skriva att "det tog bara..." Sen började jag räkna. Och det var visst inte så bara...
 
6,5 timme. Tydligen. Känns inte som det dock. För del är ju ändå kul att blicka tillbaka. Men nu är det sannerligen dags att sova lite.
 

KDC show

Kategori: Dagbok

Det fanns ingen fotograf på plats denna gång, så jag har typ bara en bild. Men det var lika underbart ändå, även om det inte finns bevarat på foto =)
 
 

Maj

Kategori: Dagbok

Dags för nästa bebis... =D Denna gång är det kusinen Sofie som fick en liten tös.
 
Alma 2 maj
 
 
Jobb
I maj brukar det vara fullt pådrag ute i skolorna med diverse jippon som ska betas av. Vi var bland annat iväg på Rising Stars i Nobelhallen. Kul. Sen sviker minnet mig och det glest både bland bilder och i kalendern, men jag tror att det var den här månaden som vi hade ett organisationsmöte som rörde upp känslor och tyckanden i leden. Jag hade haft det på känn och mötet bekräftade att jag inte kunde få vara kvar och följa min pojkar till tvåan. En vecka senare hade jag möte med chefen som tackade för det jobb jag gjort och förklarade att det har med ekonomin att göra. Ytterligare en vecka senare blir jag inkallad igen och får ett erbjudande om att vara kvar i organisationen, dock inte med pojkarna, men med andra uppgifter. Vikariat på 50%. Ja tack =D Perfekt ju!
 
Skojsigt
En kollega hade fyllt 60, så vi gick ut på en kombinerat firade/afterwork på O´Learys. Det var trevligt. Jag var även på en dejt med Rebecka och hennes mage =D En bebis till i min närhet är på g =)
 
Dansen
Terminen tog slut och det var dags för show. Det fixades rekvisita och vi genrepade. Fina tack-gåvor fick jag också. Sen hade vi ett första möte inför vår kommande danstävling. Det är på riktigt nu!
 
 
 
Fest
Lite festligheter med vännerna har jag också haft. Och jag börjar bli grym på det här med selfies =D
 
 
 
Brum brum..
Började öva bakom den här också:
 
 
 
Husvagn
 
 
Fniss... =)
 

Faster Emma

Kategori: Dagbok

 
 
Ett inlägg fyllt med kärlek <3
 
 
Hedda, Sigge och Viggo                                             Milo, Noel och Theo
 
 
 
 
 
 

April

Kategori: Dagbok

April började storslaget med brorsbarn nummer sex. En brorsdotter denna gång.
 
Hedda 4 april
 
Resten av april var det fullt fokus på dans. Jag hade lektioner och friträning som vanligt, men till det så var jag även iväg till Örebro på workshops. En söndag blev det dubbelt upp med jazz. Först funk med Ann och sen show med Maud. Massa kul! Helgen efter blev scenisk improvisation. Underbart. Jag var också iväg på en danstävling och gjorde min sidodömning dvs det praktiska provet på domarutbildningen. Jag fick sätta poäng precis som de andra domarna, men mina räknades inte utan istället jämfördes det med de andra domarna. Nervöst, men kul =D Men dansskolan så hade Anna ordnat en visning med Mary Kay som tydligen var obligatorisk, och väl på plats så förstod jag varför. Jag och Matilda fick ett presentkort =D Så det blev att beställa ett gäng produkter.
 
Det var också i april som jag smög iväg till en körskola för en introkurs för att börja övningsköra igen! =O =D
 
 
 
Jobbet
 
 
Målarbilder
 
 
Strike a pose
 
 

Mars

Kategori: Dagbok

Mars bestod av kalas och bästishäng. Kusinen Sandra fyllde 25 år och firades det gemensamt med sin Linus. Brorsbarnet Sigge fyllde 3 år och det blev kalasande där. Jag hade en bästisdejt på "Som hemma" med Sofie och bästishäng med Simon med go´ kött i souviden. Påsken kom redan i slutet på mars i år, och det firades vanligt och enkelt med lite mat hemma hos mamma och pappa.
 
På jobbet fortsätter mina små stjänor att bjuda på härliga ögonblick. Den ena fick lära sig det finurliga med element. Väldigt skönt att värma vantar, mössa och sådär på =D
 
Dansen rullade på och i mars hade vi årsmöte med föreningen. Föreningen börjar ta fart på allvar och det började bli prat om att arrangera en egen tävling. Jag var också iväg på min första tävling för i år som lagledare/insta-general. I mars var det även SM där vi hade Lovisa med. Min plan var att kika lite på när hon tävlade. Det slutade med att jag spenderade x tid framför tvn. Det var riktigt kul att kolla på alla olika dansstilar som var respresenterade. 
 
27 mars kom månadens första höjpunkt. Brorsbarn nummer fem i ordningen. En liten Milo.
 
Andra höjdpunkten var att jag hade bestämt mig för att hitta på något under veckolovet, och tillslut tog jag mig för att boka dansklasser på House of Shapes i Stockholm. Dansade sreet, feminine vibe, house och jazz. På tre av fyra lektioner var ordinarie lärare sjuka, men det blev lika bra för det. Jazzen blev modernt istället, men det var lika kul det =) Jag bodde på Hotell Hornsgatan. Grymt bra! På dagen strosade jag runt på söder. Hittade till mina favoriter: Hangmatta och Dedicated. Hittade även en livsfarlig butik med enbart lakrits i =D Spanade in flera secondhand. Men slutade med att jag köpte en svindyr tröja på Sneakers ´n´ Stuff. Värd dock. Jag fick också ett infall och gick in på Harmonikällan och tog foton på min aura och chakran. Det var intressant. Framförallt att höra en tolkning på fotona efteråt. Det blev en underbar och välbehövlig tripp med fokus på mig själv. 
 
Bildbomb med noll ordning på bilderna:
 
 
 
 
 
Milo 27 mars
 
 

Februari

Kategori: Dagbok

 
Grattis till mig =D
Höjpunkten för månaden får ju helt klart bli min egen födelsedag. I år blev det god mat på Woodys med vännerna <3 Fina meddelanden i olika varianter (som syns ovan) under hela dagen. Glad i hjärtat.
 
 
 
Peter, Bruno, Matilda
En annan höjdpunkt var konserten med mina frikort tillsammans med mamma, pappa och syrran.
 
 
 
Bästishäng med Anneli <3
 
 
 
Dansen
Terminen rullade på. Jag fick fina bilder av dansarna inför sportlovet och även i present eftersom min födelsedag inte lyckades undkomma dansskolan instagramkonto =) Sen fick jag även möjligheten att gå discoutbildning, och det hoppade jag gärna på =)
 
 
 
Fun@work
Jobbet rullade på. Här kommer lite sköna bilder från vad vi pysslade med i februari:
 
 
Jobb iPad..
..fick jag mig en. Woho. Och när iPad är trasig är det kalasbra att kompis jobbar på IT-avdelningen. Också woho! =)
 
 
 
NOT so fun @ work
Rensa och organisera spel med en kollega som är på raka motsatsen av organisationssinne som du själv... ojoj... utmaning level 10. Men det gick bra =)
 
 
 
Kategori: Igenkänningsfaktor
Min bildbank består till stor del av printscreens från alla dessa appar med visdomsord eller annat vitsigt som har roat mig på ett eller annat sätt. En gren på humorträdet är det som kallas "igenkänningsfaktor".
 
 
 
31-åring
 
 
 

Januari

Kategori: Dagbok

Kan väl sammanfatta att fina meddelanden sammanfattar den här månden =D
 
Jobb
Nu hade jag börjat på den lilla skolan istället och fått två nya pojkar att jobba med. Storlek mindre. Små ettakluddare =D De fantatiska ögonblicken började komma direkt. Och jag vet inte riktigt vad det är med mina boys jag får jobba med, men de utvecklar tidigt nån slags hat-kärlek till mig och vill gärna förmedla detta i skrift och bild:
 
 
Hahaha. Rak och tydlig kommunikation. Som det ska vara. Sött är det. Och banden mellan oss blev starka <3 Här är lite andra favoriter från jobbet:
 
 
 
 
De andra fina meddelandena...
..kom från vänner. Dels Simon, och jag blir alltid lika glad när han hör av sig och vill göra en klassisk seriekväll #vigörom Det andra kom från Daniel. Lättrörd, är väl bara förnamnet. 
 
 
 
Sofie
Det blev en del häng med Sofie. En biodejt och en spontan sleepover när Sofie däckade på soffan hos mig =D
 
 
Dans
Innan terminen började så drog jag iväg på domarutbildning. Det var en intensivkurs så på några få timmar skulle vi plugga in de fyra olika stilarna (disco, hiphop, slow och freestyle discojazz) och sen ett teoriprov på det direkt. Svettigt! Känslan pendlade från "det känns rätt bra ändå" till "vad i h-vete håller jag på med?!" Sen drog terminen igång. Den här terminen tog jag över modernt och det var lika kul som nervöst. I den vevan hittade jag en passande bild på den kreativa processen. Hög igenkänningsfaktor. 
 
 
 
 
Breathin´
En långpromenad i Bullerdalen har nästan blivit ett måste eller kanske snarare ett mål att få till varje årstid. Ett perfekt ställe att se naturens skiftningar och att få rensa tankarna, återhämtning och tanka ny energi. 
 
 

Nytt år

Kategori: Dagbok

Hej hej hallå dagboken.
 
Nu är dags igen. Jag kör på i ca 0,5-1 år men totalt blogguppehåll. Livet bara rullar på. Sen behöver jag komma tillbaka för att dokumentera och bearbeta allt som har varit för att verkligen ta till mig av allt som hänt, alla ögonblick och alla lärdomar som jag fått på vägen. Oftast har det skett en mindre eller större krasch.
 
Denna gång blev det nog en lite större krasch. Nånstans på vägen så tappade jag min tillit till min intuition och glömde bort att lyssna inåt. Jag har börjat hitta det igen. Lite smått. Sakta men säkert. Och det är när jag är på väg tillbaka upp igen som bloggen blir ett av mina stöd i processen. Så...
 
Dags att beta av månad för månad. Detta för att komma fram till nuet och kunna blicka framåt igen. Efter det ska jag damma av min "Bra-bok" som jag har. En faktiskt bok. Den funkar finnemang för nuet och framtiden. Bloggen är dåtid. Min historia.
 
Here we go. Dags att beta av första halvan av 2018.
 
 
 
Hittade för övrigt ett tweet med lite tips när 2018 startade. Mycket bra. Den har jag faktiskt haft i bakhuvudet. Tyvärr så bommade jag 1:an till och från. Men återigen. Mycket bra tips. Den förkortade och Emma-anpassade version låter så här:
 
1. Hälsan
2. Bra relationer
3. Det löser sig
 

2017

Kategori: Dagbok

En återblick på året 2017. Här är en mina "Best Nine" från Instagram. Det är ingen större överraskning att 5 har med dansen att göra och 4 med familj och vänner <3
 
 
Dans
Dansen är allt. Under 2017 gick jag utbildning och blev godkänd i Hiphop hos Svenska Danssportförbundet. Jag fick även hålla i en sommarkurs i Hiphop. Jag hängde med mer på tävlingar och började känna att jag återigen fått lite energi för det ideella arbetet med en förening. Vi ordnade bland annat en myskväll för tävlingsdansarna. Terminerna är intensiva, tuffa fysiskt, men fantastiskt roliga och avslutas på bästa sätt med showerna <3
 
Simon
Han är bäst <3 Kort och gott. Under 2017 har vi sett "En skam för Sverige 2", besök Kolmården, Liseberg och haft en weekend i Stockholm där vi kollade på musikalen "Cats". Det har blivit x antal kvällar med mat och serier. Precis som vanligt. Det var först när vi gick isär som faktiskt hittat VÅR låt som även blev en hashtag på Instagram #vigörom 
 
Familj och vänner 
Jag själv fyllde 30 och firade detta på Redbrick med vännerna och även klassisk smörgåstårta-kalas med familj och släkt. Farmor fyllde 80 år. Nettan & Timon partajade för sina 29 levnadsår. Wille slutar nian. Orimligt, men sant. Lillpojken har blivit stor. Även brorsbarnen växer och firas på kalas. Jag firade Sofie & halloween som troll. Jag har ätit god svampsoppa och varit på julskinkedejt. Många fester, kalas och ögonblick har det blivit med familjen, gamla och nya vänner.
 
Jobb
Det var underbart att få följa mina pojkar hela vägen till skolavslutningen. Började med de i oktober 2016. Så nästan hela 6:an. Jag fick ju även möjligheten att jobba en del på fritids. På sommaren blev det sommarfritids och däromkring fick jag även beskedet att skolan ville ha kvar mig. Trevligt =) Men det blev en utmaning som heter duga. Efter en tuff höst. Sen blev det att vikariera som idrottsfröken några veckor och i december blev det byte till organisationens lilla skola. Två nya pojkar =) I samma veva fick jag en namntagg #shitgotreal Jag har trivts riktigt bra med kollegor och på de här skolorna, så det kändes riktigt bra att få vara kvar. Det har även blivit lite afterwork. Räkfrossa på Gastro och burgare på Bullseye.
 
Höjpunkter och annat att minnas...
 
* Kränkte en frisör
 
* Nya sängen
 
* Blev glasögonorm
 
* Thaimassage
 
* PIP - Teddybears
 
* Peter och Bruno <3
 
* Fyllde 30 år <3
 
* I love musicals <3
 
* Champions of rock <3
 
* Cats <3
 
* Liseberg <3
 
Nisse
Får en egen punkt längst ner. I januari hängde jag med Tunetime på spelning och det dröjde inte länge förrän jag började fatta tycke för trummisen. I mars hade vi en weekend i Stockholm och lyssnade på Disturbed och det var väl där det blev vi. Efter det gick vi bl.a. på bröllop, på dop och spenderade en helg ute på landet med hans familj. Det blev kort och intensivt. I juni tog det slut och det gjorde ont. I september skulle vi "försöka igen", men det var bara ord. Då blev jag mest arg och sårad. Det är först nu (juli 2018) som jag har landat, kan se tillbaka med klara ögon och ta till mig lärdomarna jag fick med mig.

Nyårsafton

Kategori: Dagbok

Nyårsafton firades i den läckra guldhatten med Sofie & co