Börjes barnbarn

föralltid

Disa och Dennis

Kategori: Dagbok

Disa the Devine & Dennis the Dash
3 maj 2020            1 april 2021
 
Blixtförälskelse
 
 
 
Nyinfyttad
Disa valde kojan i taket och Dennis bäddade med en liten handduk i kojan på golvet
 
 
 
Lådan - chilla eller kissa? Det är frågan.
 
 
 
 Börjar bli bekväm i nya hemmet
 
 
 
 
 Leka kurragömma
  
 
 
Mysa i kartong
 
 
 
 Dricka och relaxa i handfatet
 
 
 
 Bus och snooze i bollbanan
 
 
 
 
Mys och bus i hängmattan och på plattformarna
 
 
 
 Nyfikna och knasiga
  
 
 
Hjälper(?) gärna till med jobb och plugg
 
 
 
Köksassistenter
 
 
 
 Fönsterspejare
 
 
 
 Disa hjälper matte med tvätten och Dennis game:ar med husse
 
 
 
Gemensamma intressen med matte
  
 
 
Gos!
 
 
 
Att ligga nära är en definitionsfråga
 
 
 
Sova på olika sätt....
 
Konstig nackvinkel
 
Däckad 
 
 Söt
 
Komfort framför allt
 
Inbäddad
  
 
 
Syskonkärlek
 

2021

Kategori: Dagbok

 
Årets utstickare
* Gryten runt
* Syrrans 40-års kalas
* Sommaren bil & bad-äventyr
* Räkfrossa med älskling, mamma och pappa
* Julbord med grannarna
* Tog truckkort - "slow and steady wins the race" (Årets citat)
 
 
Dansen
* Våren startades upp med restriktioner som gjorde att vi fick dela upp grupperna och köra hälften på plats och hälften på zoom och avslutades med en livesändning som show. Dock åter på scen. Hösten var vi alla på plats igen, men zoom fanns som stöd på vissa grupper. Även denna gång blev det en livesänd show då covidpassen infördes precis innan. Jag styrde även upp en uppvisning på Arena Reklam´s event. Året och framförallt hösten har också inneburit en hel del jobb för hjärnkontoret om beslut för vad som komma skall.
* Seminarier och möten digitalt med VO:t och även med i VSDSF (västsvenska) som jag gick med i. Jag utbilade mig till tävlingskontrollant. Även tävlingarna var digitala under våren. Styrde musik och var domare på ena och gjorde min första som tävlingsledare på den andra. Under hösten kunde vi köra på plats igen och då körde min första livetävling som TL, var DJ på en, dömde två varav den ena SM i Tidaholm.
* Lite guldkorn under året var den fina bladbuketten jag fick spontant av några små dansare, te-ljus-mys-fix studen med min slowgrupp och att jag började koreografera tillsammans med Skyscrapers.
 
 
Jobb & plugg
* Jag fortsatte med extra pass på depån. Provjobbade även på PostNord. Med truckkortet kirrat så fick jag börja köra plocktruck och blev bokad på fler pass på depån och det blev sen en del sommar där. Under hösten blev det något enstaka pass och sen fick jag pausa depån eftersom jag skulle börja plugga. Jag fick möjlighet att ta några inventeringar på coop iaf.
* Plugget dundrade igång med föreläsningar i matematiken. Jag skulle göra tre uppgifter och alla blev gruppuppgifter. Lite missnöjd först, men sen tacksam över att ha fått jobba med en grupp där vi kunde hjälpas åt att gå i mål med uppgifterna. Dessa blev godkända och jag blev helt klart med matematiken. Examensarbetet blev lite bergodalbana. Ibland flöt det på och ibland blev det trögt. Betydligt bättre handledare denna gång och fick bra stöd och pepp från syrran och Sandra. Gick tyvärr inte i mål, men ska iaf undersöka möjligheten att fortsätta under 2022.
 
 
Övrigt bôs
Unnade mig fotmassagen och en dream curler. Testade olika öl. Blev missnöjd med biltvätt. Fick motorvärmare och kupéuttag installerat. På TV:n rullade Bäst i test, Bones, Alla mot alla, Harry Potter, Downton Abbey och jag lyckades beta av en hel del filmer från att-se-listorna på Viaplay och Netflix. Balett-Anna bjöd in till balett igen och den här gången kunde jag vara med =D
 
 
Familj & vänner <3
Telefonsamtal, fika, lunch, grillning och allmänt gôtt häng med vännerna sätter guldkant på vardagen liksom helgdagarna med familjen.
 
 
 
 
 
Katterna <3
Disa the Devine blev kastrerad och var märkbart missnöjd med den upplevelsen. Under påskveckan började vi gå ut i koppel och hon fick upptäcka snö. Så småningom fick hon börja gå utan koppel och vi gick promenader runt kvarteret. Hennes första byte blev nattfjäril följt av x antal möss. Vi lärde oss att hon blir knäppgulligt hög på mynta. Hon fyllde 1 år och till midsommar fick hon en lillebror och var sisådär nöjd över det.
Dennis the Dash flyttade in och skapade kaos i syrrans liv. Det blev massa bus, fart och fläkt, men även en hel del mys. Han blev en toppenbra pluggkompis till mig och vi har någorlunda lika smak på film och serier. Musikalfilmen Cats är ju helt klart favoriten =D Han blev kastrerad under hösten och ska få börja gå ut i koppel till våren.
 
 
 
Emma 2021
Det var tidigt på våren som idén poppade upp. Några år tillbaka snubblade jag över "nyårslöftet" [1. Hälsa 2. Goda relationer. 3. Det löser sig.] Detta har jag haft i bakhuvudet sen dess. Emma 2021 skulle bli någon slags spets på ettan. Ta hand om och framförallt unna mig själv. Jag är ju lite ekonomisk av mig, men att unna mig själv är ju bara en vinst. Det mynnande ut i en slags mall där lashlift, frisörbesök och massage ingick. En sak varje månad. Dessa ger mig glädje, energi, en puff, ett lyft, en skjuts när jag väl gör det, men det blir liksom inte av. Jag vet att jag är duktig på att skjuta upp själv bokningen - "jag ringer sen/jag bokar sen". Och sen blir typ.. långt fram förskjutet. Så. Med en mall eller ett schema blir det lättare. Det står så att säga i kalendern. Då är det mer troligt att det blir av. Done and done. NÖJD =D
Däremot är jag lite mindre nöjd över den allmänna hälsan. Jag tror det var bra under vår och sommar, men hösten kom med dans, plugg och högt tryck på hjärnkontoret. Inre stress. Det blev sämre med både mat, stretch, promenader och återhämtning. Kroppen bestämde att nu får det vara nog och i slutet på hösten blev jag sjuk. Duktigt sjuk. Jag fick för första gången ställa in min lektioner på dansen. Det var så pass att jag inte ens orkade diska. Inte så big deal för andra kanske men däremot en väckarklocka för mig. Jag fick erkänna mig besegrad. I samma veva började känna av ryggen. Stel brukar jag bli, men det här var något annat och på en lektion högg det till rejält. Sandra tipsade om en naprapat och iväg jag for. Det var en upplevelse. Det var riktigt skönt när han sa att jag inte direkt gjort något fel utan att det förmodligen hade med inre stressen att göra. Bekräftelse.
 
Me, myself and I
 
digitala möten selfie
 
 
Med blicken på 2022
* Fokuserat tankearbete för beslut om framtiden med dansen
* Hoppas på att kunna jobba extra, men det får vara med låg prio
* Hög prio ska vara examensarbetet. Mot mål!
* Boka dejter i olika former med vännerna
* Hälsan måste komma först i kombo med ett Emma 2022
 

December

Kategori: Dagbok

Plugg
Sista matteuppgiften inlämnad, redovisad och godkänd. Mattekursen = CHECK! Litet men ändå så stort att få det klart. Nu är det "bara" ex-arbetet kvar. Teorikapitlet gick inte hem hos handledaren. Sandra sa det bästa, att jag behövde få sörja min text och idé innan jag kunde gå vidare. Så jävla sant. Hann dock inte klart den här terminen. Det svider. Men på´t igen bah!
 
Dans
Sista lektionerna. Gosedjurskalas med kidsen. Mixa musik. Möte på Dansens Hus. Prepp inför showen - som gick kanoners. Möten med det ideella, och hoppade även in som reserv på ordförande mötet. Tränade med Skyscrapers. Fixade sista stegen dagen före tävling. Svettigt. Men så grymma tjejer!
 
 
Naprapat
Besökte naprapat för första gången. Det var en upplevelse. Både resan dit, mitt ut i skogen i Mullhyttan och sen bli masserade, knäckt och knakad åt olika håll. De sista danslektionerna hade jag börjat känna av ryggen. Stel brukar jag ju bli, men det här var något annat. En lektion högg till som fan. Sandra tipsade om snubben ute i skogen. Det var riktigt gött att höra ändå att han såg/kände att jag dansade och han sa att jag inte gjort något fel med kroppen utan att det förmodligen varit min stress / slarvat med att ta hand om mig själv. 
 
Övrigt
* Julbalett på KPS
* Möte om solceller i grannskapet
* Fixat motorvärmare och kupéuttag till Hyndan
* Häng med Nettz & Bea
* På TV: Julkalendern, Alla mot Alla, Harry Potter och Downton Abbey.
* Julbord med grannarna
 
Mätta och belåtna efter julbord
 
Harry Potter och Aladdinask 
 
Jul & Nyår
Jag och Patrick tjuvstartade lite med julmaten och så hade införskaffat en te-adventskalender i år. Bommade ju förra året. Men nu hade jag en, så jag kunde mysa med en ny smak på te varje kväll i december. Julen firades enligt tradition med pynt och glöggbollar dagens före. Frulle, klappar och Kalle på julafton. Revensspjällen på juldagen och kalkonen på annandagen. Och såklart en hel del spel. Nyår hemma. Jag, Patrick och katterna. God mat och Downton Abbey.
 
 
 
 
 
Disa & Dennis
Vi ställde en liten kartong på byrån till Disa när hon flyttade in. Totalt ointressant. Men nu så. Nu när hon knappt fick plats, då dög den. Dennis har kommit in i ligga-i-handfatet-åldern och sover ibland med tuggan utanför <3
 
På andra sidan häcken.....
 
...sitter ena grannkatten och lurar. Disa syntes knappt. Bara lille rumpen som stack ut.