Börjes barnbarn

föralltid

Snart är sommaren här

Kategori: Dagbok

Studier och VFU: Praktiken är i fullgång. 5 veckor sammanlagt. De små uppgifterna är gjorda, men kvar väntar en motivationsuppgift, VFU.uppgiften samt en examinationsuppgift som jag hade tänkt satsa ordentligt på. Tittade på uppgifter från tidigare kurser och det var lite skillnad på då och nu. Det blir även ett kort läger.

Träning och kost: Försöker få in mina dagar med träning också, och än så länge har jag tränat de dagar som jag har bestämt. Kosten har det blivit lite skärpning med också och det fungerar bra just nu. Känns bra.

Simningen: Som vanligt är det träning varje onsdag och varannan helg. Nu är det tävling på lördag och det känns lite pirrigt som alltid. Tar det kanske på lite större allvar än vad det egentligen gör, men jag vet inte. Hade tränarmöte i måndags och årsmöte idag. Huduvdtränare står vi numera utan, styrelsen är ny, budningen är slopad, simmare flyttas upp och ner. Jag har fått ett stipendium och ska få åka en helg till Skövde och träffa andra utvalda simtränare.

Funky Kidz: Nu är det äntligen kirrat. Jag ska få prova att hålla i någon dans och lek under v.14. Känns det bra ska jag även hålla i lite mer vid ett senare tillfälle. Känns även det okej så ska jag få gå instruktörsutbildning i augusti i Sthlm och troligtvis vara instruktör nästa termin.

Övrigt: En vecka i Sälen med min älskling är planerad och jag ska försöka hitta jobb till sommaren. Det kommer bara säga poff, vips, pang, bomb, tjoffs så är den här.

Tack till LCHF

Kategori: Dagbok

Bloggen har stått stilla lite för länge nu. Får bli en snabb update här. Badminton blev av i lördags. Det var lika roligt som jag väntade mig. Lite roligare rent utav eftersom jag orkade mycket längre nu jämfört med tidigare innan LCHF. På kvällen blev det fest. Lagom för min del. Kul givetvis när man är med de bästaste.

På söndagen sken solen, så jag fick med mig älsklingen ut på en långpromenad. Mysigt och skönt. När vi kom hem blev det direkt iväg till core och body balance. Core var inte lika roligt eftersom vi låg på golvet (utan boll). Dock har jag träningsvärk idag, så jag antar att det gav en del =P Body balance gick däremot riktigt bra. Känner att jag har börjat få grepp om det.

Idag började jag min VFU, praktik alltså. Jätte kul att vara ute i skolan igen. Känner också att jag har betydligt mer energi sen sist jag var där. Tack vare LCHF igen. Jag slutade 17.00 och gick sen direkt till Colluseum och var med på Body Jam. Kul men lite förvirrat. Snabbdusch och direkt till tränarmöte. Fullspäckad dag med andra ord.

But I´m still standing. LCHF-kosten igen. Hade jag ätit kolhydratkost så hade jag varit stendöd för länge sen. Tacogratängen står i ugnen. Böla-serien (Spårlöst) visas på tv:n och sen blir det Project runway.

LCHF-pizza

Kategori: Dagbok

Bra föreläsning var det idag. Bra föreläsare också. Skötte sig riktigt bra för att vara första gången i telebildsändning. Han missade dock att nämna sitt namn. Det går ju inte att lyssna på en föreläsning om man inte vet vad föreläsaren heter ;P

Åkte hem och åt idag. Blev ingen promenad. Av någon anledning så kände jag mig lite, typ trött idag. Så det blev att ligga i sängen och vila istället. Gick sen till affären och handlade grejer till en LCHF-pizza som jag hittat på KiF. Med färs, salami och fetaost på. Grymt gott!

Kanske en promenad

Kategori: Dagbok

Så värst mör känner jag mig inte just nu iallafall. Sitter nere på lärcentrum och har kollat på föreläsning sen 8.30. En liten rast nu.Skippar träningen idag och tänkte gå en promenad i eftermiddag sen istället. Älsklingen pratade om badminton i helgen, så kanske det blir av imorgon. Det vore riktigt nice faktiskt.

Testat combat

Kategori: Dagbok

Mindre plugg idag igen. Käre värld. Hur ska jag ta tag i mig själv och mina studier? KiF idag igen. På kvällen blev det combat =P Ny som man var så blev det riktigt tufft och det var riktigt konditionskrävande. Får man bara in tekniken lite bättre så är det säkerligen ett grymt bra pass. Kommer vara helt mör imorgon. Great.

Combat?

Kategori: Dagbok

Alldeles för lite plugg idag också. Sov länge. Hämtade lillebror från skolan och vi åt och spelade lite spel innan han fick gå hem. Jag satt förstås inne på KiF den övriga tiden tills jag åkte till Colluseum och tränade. Badhus direkt efter det. Älsklingen hämtade mig. Vi åt mat och tittade på en film.

På gymmet började en brud prata lite med mig. Hon var instruktör på combat. Har funderat på att prova det ett tag, men det har inte blivit av än. Vill inte dränka mig i träning så det blir för mycket och jag tappar sugen. Hade planer på att prova spinning imorgon först, men sen nämnde hon combat, och då blev jag givetvis sugen på det. Lite smått förvirrad nu över vad jag ska välja.

Issues

Kategori: Dagbok

Låg kvar länge i sängen idag. Har spenderat större delen av dagen inne på KiF förutom när jag var till badhuset en sväng. Pumpat min nya favorit låt i youtube har jag också gjort. Det måste vara remixen annars är den inge bra. Instruktören spelar den på Aerobic dance och när den låten drar igång känns det som att det inte finns någon ände på min energi. Samma sak med Darins låt Breathing your love.The Saturdays - Issues (REMIX!)

Sometimes, I feel like I'm going out of my mind
Boy the way you do me it's a damn crime
And you smile at me and it's alright
With you there ain't no in-between
Every time that I walk out the door
Tell myself I won't take it no more
There's a part of me that won't let you go
Keep saying yes while my minds saying no

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you
Damn I wish that I could resist you
Can't decide if I should leave you or kiss you
Me and my heart we got issues, issues, issues
We got issues, issues, issues

It's so hard, boy you left me hanging for so long
You empty out my love until it's all gone
You change the words but still is that the same song
I'm tired of the melody
Change my number and throw out your clothes
But my feeling for you it still shows
I keep building a wall round my heart
But then I see you and it all falls apart

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you (damn I wish)
Damn I wish I could resist you (can't decide)
Can't decide if I should leave you or kiss you (me and my heart)
Me and my heart we got issues, issues, issues (ooooh)
We got issues, issues, issues

Why fight it, can't hide it
Truth is I think I like it
Confusion, illusion
Still I don't know which way to go

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you
Damn I wish that I could resist you
Can't decide if I should leave you or kiss you (me and my heart)
Me and my heart we got issues (we gotta work this thing out)
Don't know if I should hate you or miss you (I don't know)
Damn I wish that I could resist you (yeah)
Can't decide if I should leave you or kiss you
Me and my heart we got issues, issues, issues
We got issues, issues, issues
We got issues, issues, issues (me and my heart)
We got issues, issues, issues

Me and my heart we got issues
Don't know if I should hate you or miss you...

Böla serien nummer 1

Kategori: Dagbok

Lite ordning har jag fått. Ska fixa mer imorgon. Åkte och dansade. Nu har jag käkat och kollat på böla serien nummer 1 - Spårlöst. Att man kan grina så mycket. Ujuj. Och nu är det Project runway innan det är dags att sova.

Sann kärlek

Kategori: Dagbok

Den här hittade jag genom min klassrumssida. En kurskamrat hade fått den här på mail och länkat vidare...

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"


Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans. 


En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".


En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)


Och pappan svarar igen "Ja"...


Och här kommer videon till denna historia:

Tvättar

Kategori: Dagbok


God morgon. Bokade tvättid igår. Börjar bli dags. Kläderna är allt utom användbara. Fanns tidiga och sena tiden. Smart som man är så tar jag den tidiga tiden och går upp med älsklingen. Mjaa, nästan iaf =P Låg kvar en liten stund. Men sen gick jag upp. Maskinerna är nog klara strax. Sen blir det till att ta tag i studierna och få lite ordning på torpet.

B söndag

Kategori: Dagbok

Jag har hittat en liten röd tråd på mina söndagar. Hur de generellt brukar se ut. Söndagarna är B helt enkelt. Bokstaven B. Se här:

* B-gruppen (Den gruppen jag tränar i simning på söndagar)
* Bålen (De muskler som jag tränare på core passen)
* Body Balance (Träna träna träna..)
* Bones (Bra program på tv. 3:an kl 20.00)
* Beck (Serie som jag aldrig kollat på förut, men som jag börjar tycka är helt okej en söndag kväll)

Update

Kategori: Dagbok

Hoppsan hejsan. Lite dåligt med bloggande på ett tag. Jag gillade filmen. Lika mycket som popcornen som jag unnande mig. Både magen och huvudet klarade av det. Hursom, så är filmen i min smak. Det är ingen sån här höjdar film förstås utan med mysig söndagsfilm. Adam Sandler filmer ingår i min kategori av humor.


Fredag = Telebild. Däremot ingen gruppträff eftersom alla uppgifter är individuella än så länge. Åt och gick upp och tränade. Fredagen avslutades med Let´s Dance. Elisabet borde ha åkt ut, med glans hade det varit gå givetvis. Det hade varit bättre än att se henne stapla genom två danser nästa gång. Inte för att hon har varit dålig. Hon har varit helt okej men jag hade hellre sett Niklas kvar och köra två danser.


Jag gillar Petra Medes insatts i melodifestivalen. Jag måste säga att jag var osäker ibörjan, för jag tycker hon kan bli för mycket, men hon har gjort det jätte bra. Det stod i någon tidning om att hon skulle komma med en skön blandning av glamour och humor. Stämmer bra. Northing buying var iaf klockrent.Själva bidragen som gick vidare får väl duga. Det kändes lite smått galet när Lili & Susi stod mot Finer. Inte bra. Samtidigt som Ugglas stod mot Piloterna. Inte bra. Jag gillade Lili & Susis låt mer den här gången. Too bad där. Jag blev iaf mycket glad över att Sofia gick vidare genom internationella juryn. Hennes låt gillar jag skarpt.

Idag blir det Så ska det låta reprisen. Eventuellt ett Vem vet mest maraton. Plugga? Eh, vad är det? Ikväll blir det träning också förstås.

Bedtime stories

Kategori: Dagbok

Om det inte finns anledningar till att inte plugga, så skaffar jag mig det. Anledning nr 1 jag sökte jobb istället. Anledning nr 2 jag och älsklingen åker helt spontant in till Örebro och går på stan samt går på bio. Peace out!

Inga studier

Kategori: Dagbok

Haha. Det blev inte vidare värst med studierna. Jag kollade bloggar istället och började rensa bland mina papper istället som det absolut inte varit någon ordning på. Det kändes direkt bättre när hälften bara var skräp (som vanligt) som åkte i papperskorgen. På kvällen tränade jag och gick sen till badet. Avslutade med en film.

Idag kom jag upp alldeles försent och har inte pluggat nånting alls so far. Absolut inte bra. Hur ska jag lyckas med att få grepp om det igen? Jag har ju knappast nånting att skylla på längre. Förra kursen är ju över för länge sen (den som sänkte mig i kursstarten) och lägenheten har inte varit så här städad på länge. Det finns inga skäl för mig till att plugga, men varför gör jag inte det då???

Bloggkrig

Kategori: Dagbok

Jag vet inte hur jag lyckades, men på något sätt lyckades jag komma att tänka på bloggkriget mellan von Sydow och Skugge, som jag såg någon rubrik som i tidningen för ett tag sen. Googlade lite och hittade till Tonårsmorsan som hade länkat. Där fastnade jag. Alldeles för länge. Men det är sannerligen ett intressant krig.

Ny frissad

Kategori: Dagbok

Nu sitter jag här med ny frisyr. Det tog bara tre timmar. Haha. Mitt hår tog uppenbarligen ganska lång tid att fixa till, så stackarn som var efter mig fick vänta. Jag hade ju en hel del hår som de flesta i min omgivning brukar påpeka. Typ två kg lättare och ca 1000 lappen fattigare gick jag därifrån. Skit nöjd. Bild kommer kanske senare...

Fick skjuts av älsklingen hem så jag kunde hämta kläder. Hade träff med Håkan på Colluseum. Uppföljning av målen. Vikten stod ju helt still. (De där två kg jag tappade hos frissan hjälpte visst inte här) På rodden fick jag 2.04. Betydligt bättre än i fredags när jag provade första gången sen målet sattes upp. Jag fick nya mål och den här gången mätte vi ockå.

Ska iväg och träna ikväll. Normalt brukar jag följa med älsklingen när han börjar jobbet, men tidsmässigt blir det nog bättre att träna på em före badhuset. Så blir det idag alltså. Måste ta tag i studierna för i ärlighetens namn så har jag inte pluggat tillräckligt den senaste tiden. Shame on me.

Taggad

Kategori: Dagbok

Jag var lika taggad över att Project Runway började igen precis som jag är taggad inför imorgon, då jag ska till frissan =P

Givet

Kategori: Dagbok

Jag åkte och dansade förstås. Hur kan jag låta bli?

Sjuk? =/

Kategori: Dagbok

Det var lite segt att gå upp imorse. Segare än vanligt, men jag hann göra mig iordning och hinna med bussen ändå. Trodde det skulle vara kört där ett tag. Men jag kom i tid till gruppträffen. Krånglade med vår debattartikel som hade fått retur på. Hoppas läraren tycker den är bättre den här gången. Buss hem och nu när jag ta det lugnt en stund. Ska grubbla lite på om jag ska träna idag eller inte. Vaknade med halvdan hals igen + lite täppt näsa.

Smörstekt

Kategori: Dagbok

Söndag och ny månad. Sov ganska länge. Började dagen med att kolla på reprisen av Let´s Dance. Missade ju den i fredags eftersom vi hade fest. Finally åkte Carl Jan ut. Roligt ja, men dansade väldigt illa. Det fanns några stycken som borde fått stanna kvar istället för honom. Men men..

Sen blev det badhus. Jag fick ta både min egen och C-gruppen eftersom ingen av deras tränare kunde. Det gick grymt bra. För båda grupperna. Roligt. Åkte hem och fick göra ett sista städryck innan jag började med maten. Simons far med fru och Simons syster var bjudna på mat idag. De har aldrig varit hos mig/oss, så det var på tiden. Det blev tacogratäng och kladdkaka.

Jag fick boken Smörstekt i present. Helt perfekt =D Jag hade glömt bort att den boken fanns. Trodde inte det fanns kokobok med LCHF recept. Jag trodde LCHF-kokboken av Airam och Dahlqvist var den första. Den har jag ju tänkte köpa. Men den köper jag nog ändå så småningom.