Börjes barnbarn

föralltid

Biff a´la viltsvin

Kategori: Dagbok

Dansen gick suveränt bra igår. På fysen körde vi 30 min styrka och 30 min teknik. Styrkan var tuff, men tekniken gick riktigt bra. Båda pirutter, kickar och så fick vi prova på splithopp =P Haha. Är långt ifrån där, men jag provade iaf. Fick beröm sen av dansläraren som sa att jag hade utvecklats. Jag känner ju skillnaden, men det är alltid skönt att höra någon annan säga det.
 
Dagen har rullat på. Först med SFI, kastade i mig lunchen och hastade vidare till badhuset. Möte med chefen som blev ett telefonsamtal på två minuter den här gången. Han hade glömt boka in att vi skulle ses, så han skulle iväg på ett annat möte. Men det gjorde inte mycket alls. Allt rullar på ändå och han lät nöjd med det jag hade gjort. Han skulle ringa sen igen.
 
När jag hade kommit hem så ringde han. Jag trodde vi skulle fortsätta med rapporten, men han frågade om det var jag som hade gjort om hemsidan på eget bevåg eller på begäran. Det var tydligen något önskemål som fanns. Men den hade jag ju gjort om själv till så som jag hade tänkt det från början. Så då fick jag lite beröm =) Värmer.
 
Biffar tillverkades när jag kom hem också. Biff av viltsvinsfärs. Blev riktigt gott. Ibland kommer mina matlagnings-skills fram.
 
 
 
Har precis ätit och kollat på Lyxfällan. Ska bara smälta maten och sen iväg till dansen. Imorgon blir jag själv på SFI eftersom den andra läraren är hemma med sjukt barn. Men det ska väl gå antar jag. Slutar lite tidigare och behöver förhoppningsvis inte kasta i mig maten. Badhuset på eftermiddagen då också sjävklart och sen får vi se det blir på kvällen.

Missade bussen...

Kategori: Dagbok

...gjorde jag imorse. Och inte för att jag försov mig utan pga isgatan jag hade hela vägen till busshållsplatsen. Men prick åtta stod jag framme vid tavlan, så jag var allt i tid ändå för lektioner på SFI. Syrran sjuker, så jag vikarierar. Slutade vid lunch och drog direkt till badet för att göra några timmar där. Hem och laga mat. Kasta i mig maten och iväg till dansen. Blev dock bara en timme eftersom det inte blev något wobble. För få anmälda nu efter tredje lektionen, så det blir inget wobble alls.
 
Tre kommande dagar på SFI har jag framför mig. Imorgon är det en heldag följt av tre timmar dans på kvällen. De andra två halvdagar följt av em på badhuset. Dans torsdag kväll. Ligga däckad i soffan på fredagkväll, antar jag.

Vildsvinskött..

Kategori: Dagbok

..har vi nu i frysen. Åkte och hämtade hos mamma och pappa idag. De har ju vildsvin i stugan. Ska prova göra biff/hamburgare på färsen i veckan.
 
Under fm betalades det räkningar, sopsorterade, pantade och veckohandlade. Åt lunch och åkte till jobbet. Jobb, tränade simmarna och simmade själv. Kom precis hem därifrån. Missade fucking busshelvetet och fick gå hem i halkan. Inte vad jag såg fram emot. Så nu är jag sur, vrång, trött och hungrig, och jag tänker titta på lite play till maten även om jag ska upp tidigt. Så det så!

Söndag

Kategori: Dagbok

Och jag kör på med mina söndagar. Barndans, badhus och egen dans. Allt rullade på fin fint. Duktiga dansare har jag även denna termin. Körde visst lite hårt med dem, för de blev riktigt trötta på slutet. Simmarna fick ett litet annorlunda pass och det var kul med lite variation. En ny ledare provade på med smågrupperna, vilket känns bra. Hoppas på en bra fortsättning också. Den egna dansen var superkul i vanlig ordning. Lite klurigt idag eftersom många steg liknar varandra. Promenix hem i snöstormen.

Videoklipp

Kategori:

En helt ok jobbdag. Minuter efter mig trillar kollegan in med topphumör och förklarar detta med att han har en suverän arbetsplats. Och ja. Det har vi baske mig. Trivs riktigt bra just nu.

Mina simmare ville ha pass hela bunten, vilket gjorde mig lite extra glad.

Älskling hämtade och vi drog till Ica Maxi för att köpa kvällens middag. Han hade blivit inspirerad av Ramsey och skulle kirra kött. Jag gjorde cole slaw till. Öppnade en vinflaska och kollade på lite "Bones".

Dagens höjdpunkt var iaf smsen från min mor. Hon har sannerligen avancerat sitt smsande. Vår konversation avslutades med ett videoklipp som hon skickade på mitt brorsbarn och min brors hund. Vilka skills hon har, min mor!

Rock of ages

Kategori: Dagbok

Överraska dina vänner och dig själv med en ny stil. Byt frisyr eller kombinera dina kläder på annat sätt. Du behöver piggas upp.
 
Ibland är Spåkulan på facebook lite väl mittiprick så man blir fundersam. Skulle behövt gå till frissan för mer än några månader sen. Förut fanns det inte tid, är min ursäkt. Nu har jag bara inte ringt och bokat tid. Skärpning.
 
Igår hade vi mys hemma. Lagade kyckling och öppnade en vinflaska som vi delade på. Tittade på Rock of ages. Love it! Massa bra musik. Så nu ska jag baske mig se den på China Teatern också!
 
 
Dags att få i sig lite mat innan jag ska iväg till badhuset.

God morgon

Kategori:



Okej. Nu är det visserligen inte morgon längre, men första gången jag försökte lägga upp bilden så var klockan 7 och jag vad redo för Body Balance. Skönt som fan!

Den här releasen var riktigt bra. Härligt flyt, så timmen bara flög iväg. Stannade kvar och körde igenom barndanserna en vända innan jag hoppade in i duschen.

Gick ner till jobbet och började lite smått. Nu har jag dock tillfälligt blivit av med min arbetsplats. Det borras och fixas för omdragning av sladdar.

Så jag får ta lite rast, kolla Twitter och göra nytt försök med detta inlägg.

Mina knän

Kategori: Dagbok

Vaknade tidigt idag, men orkade inte riktigt gå upp. Låg kvar och trynade lite. Åt mat och tog bussen till badhuset. Jobbade några timmar och tog bussen hem. Snabbt byta om till danskläder, äta och iväg till dansen. Onsdag = Tre timmar. Underbart. På fys körde vi lite blandat styrka och teknik, så det var inte alls lika jobbigt som förra gången. Raggan gick betydligt bättre. Men mina knän är inte stormförtjusta i så mycket dans med böjda ben. Ännu värre blev det på streeten där vi ska snurra på knä. Mitt blåmärke från vurpan sitter fortfarande kvar så det gick inte riktigt. Blir till att ha nå knäskydd nästa gång och se om det funkar.
 
Imorgon har jag bokat in mig på Balance. 7.10 börjar den. Galet tidigt. Ska försöka få i mig mat innan också. Får åka med älskling dit. Sen blir det jobb direkt efter det. På em är det möte med chefen igen. Får se om han tycker att jag har skött mig. På kvällen blir det street.

Tidig morgon

Kategori: Dagbok

Jobbade fram till lunch på SFI. Åkte direkt ner till badet efteråt och gjorde några timmar där. Älskling hämtade och vi åkte och veckohandlade. Hem och laga mat. Försökte mig på biffar och gräddsås. Blev okej. Lyxfällan på play och sen iväg till dansen. Disco och wobble. Sofie var med och provade på, och hon tog med sig två till, så vi blev sex stycken den här gången. Får se om vi kan fortsätta eller inte. Promenerade hem och har nu landat i soffan. Ska ta ett program på play och sen sängen. Får inte börja vända på dygnet nu utan försöka gå upp tidigt så jag kommer in i en rutin. Hade ju eventuellt tänkt försöka mig på Body Balance på torsdag morgon. Kanske, kanske inte.

Sköna säng

Kategori: Dagbok

Sängen var sådär fruktansvärt skön imorse. Svårt att gå upp även om jag var relativt pigg. Och detta trots att en viss katt kände för att väcka mig fyra imorse. Fyra!
 
Dagen på SFI gick fin fint. Kul att undervisa lite mellan föreningsjobbet för att få lite omväxling. Stannade och hjälpte syrran lite också innan vi åkte hemåt. Landade i soffan en kort stund. Åt mat och vidare till badhuset. Skippade att jobba. Körde bara min grupp och simmade själv. Missade bussen och fick ta en promenad hem.
 
Nu ska jag försöka komma fram till något slags avtal med katten. Fast hot kanske fungerar bättre? Blir inget godis på fredag om du fortsätter väcka mig alldeles för tidigt! Okej?! Dutti kisse. Kom nu så går vi och lägger oss och myser i sängen.

Crying out your name

Kategori: Dagbok

Nu är jag hemma efter långa söndagen. Den gick fort fram. Tog bussen bort till barndansen, men bussarna går ju värdelöst på söndagar så jag kom dit astidigt. Gick till Willys och köpte babybel och sen hoppade jag in till biblan och ögnade igenom mina koreografianteckningar. När klockan tickat på så blev det dans med elva godingar. Ner till badet för jobb och simgrupp. Promenad upp till min egen dans. Vi ska dansa till en låt ur Burlesque och även till Loreens låt Crying out your name. Så kul! Jag ville inte gå hem.
 
Imorgon vankas jobb på SFI och eventuellt lite föreningsjobb innan min simgrupp börjar. Så sängen snart. Ska bara se klart på Så ska det låta.

Observatörer

Kategori: Dagbok

Ett riktigt bra första försök. Bra observatörer fick jag på kroken. Kul att höra deras tankar som rätt snarlika mina egna. Väldigt kul. Ledarna gjorde suveränt jobb igen trots att de var färre på plats och några reserver. Bra jobbdag.
 
Älskling hämtade mig i badhuset och vi åkte och handlade det vi saknade till maten. Lagade maten och åt upp framför lite play. Körde en vända barndanser utan video. Sen blev det choklad framför gårdagens Gladiatorerna.
 
Ska köra en omgång till med barndans. Imorgon är det dags. Det har gått alldeles för fort. Hade hoppats på mer träningstid den här terminen, men icke. Bara att gilla läget. Danserna sitter ändå hyfsat bra.
 
Imorgon är det alltså dags. Mina vanliga låååånga söndagar drar igång. Först barndans. Direkt till badhuset för jobb och simgrupp. Slutligen till egna dansen. Iväg mellan 12 till 21 typ.

Flow

Kategori: Dagbok

Och vips så har jag jobbat i fem timmar. Bara sådär. Kom in i ett flow. Älskar när det händer. När det bara går av sig själv. Just nu är jag så glad att jag har fått min kontaktperson, och att det blev just han. Kommer säkert ångra mig sen när han kommer in i sina flows =P Men just nu. Jätteglad. Ögonen börjar falla ihop och det är dags att ge sig. Flowet tog slut. Jag hittade ett bra ställe att stanna på också. Lätt att fortsätta imorgon. Ska försöka plöja lite barndanser imorgon innan jag åker ner och jobbar vidare. Den nya idén är sjösatt och det försent att backa nu. Stötvis undrar jag vad fan jag har gett mig in på, men sen tänker jag tvärtom. Det kan fan bli riktigt bra det här.

Trötter

Kategori: Dagbok

Mååh, vad trött jag är på morgonen. Även om jag lagt mig hyfsat i tid så kommer jag inte upp. Det var väl min kropp som sa ifrån imorse och behövde lite mer vila än huvudet. Träningsvärken slog till ordentligt. Mamma hade sms:at och det blev ett långt samtal med henne iofs också innan jag kom iväg. Blev en kort jobbdag och hann inte riktigt det jag hade tänkt. Ska jobba vidare lite nu hemifrån. Älskling hämtade, vi köpte kattsand, åkte hem och lagade mat. Har precis ätit upp och kollat klart på Lyxfällan på play. Jobba lite nu och sen lite chill med play/tv/film.
 
Imorgon är det dags för andra helgen på simskolan. Får se hur det går.

Och vinnaren?

Kategori: Dagbok

Insidalår. Grattis. Det var iofs länge sen, om ens nånsin, som jag haft träningsvärk på insidan av låret. Fram och bak har ju hänt förut flera gånger. Axlarna börjar smyga sig på också.
 
"Smärtan framträder tydligast cirka 48 timmar efter utförd aktivitet och avtar sedan därefter, men kan hålla i sig i ca en vecka." Gosch. En hel jävla vecka vill jag inte ha ont. Men det tror jag inte. Än så länge har det varit helt ok. Misstänker dock att det kan bli en spännande fredagkväll. 
 
Käkade lunch hemma innan jag åkte ner till badhuset och träffade chefen. Som numera är "min" chef. Eller kontaktperson är väl snarare ett bätte ord. Han var det förut till kollegan, och jag har egentligen varit utan. Ingen som haft den posten i styrelsen. Men nu fick jag reda på att han blir min kontaktperson istället och kollegan får en ny. Känns riktigt bra. Skönt att äntligen få en fast person som jag kan bolla med när jag behöver en spark i baken. Vi ska ses igen redan nästa torsdag.
 
Tog bussen hem och fastnade sen vid datorn i en konversation med en ledare på fb under hela kvällen. Slängde ihop lite käk mellan tangenttryckningarna. Jisses. Jag vet inte vart det här kommer leda. Behövde sticka iväg på dansen sen, så fortsättning följer...
 
Kom precis hem från dansen. En timme känns väldigt kort efter att ha kört tre timmar igår. Ska fortsätta dansa lite här hemma. Barndanserna ska jag köra igenom en vända eller två innan jag ska sova.

Om barn och elit

Kategori: Dagbok

http://coltingblogg.com/2013/01/15/om-barn-och-elit/

Del 2

Kategori:

Smartskaft del 2. Alltså. Jag vet inte hur jag tänkte angående morgondagen. Vill gärna köra Balance, men efter tre timmar med dansläraren Sandra, vars mellannamn är "tortera dansare"... Så har jag tänkt om. Blir inget Balance. Iaf inte imorgon. Vet inte ens om jag kommer komma ur sängen. Och om jag nu skulle ta mig upp, så behöver jag prioritera barndanserna på fm. Ska träffa chefen på em och sen är det faktiskt dans igen på kvällen :-P Dock bara en timme.

Ska bli spännande att möta morgondagen. Jag har klurat lite på var jag kan tänkas ha mest ont imorgon. Lårmusklerna ligger bra till. Det återstår att se. Godnatt.

Smartskaft

Kategori: Dagbok

Va fan. Man kan ju inte vara smart jämt. Sa till Simon att jag börjar halv sju. Han skulle få maten klar före sex. Men det hjälper ju inte långt. Jag börjar ju för fasen halv sex. Så jag ska leta upp något ätbart i kylskåpet och kasta i mig och sen traska iväg till dansen.

.....

Kategori: Dagbok

Tre timmar

Kategori: Dagbok

Okej... Jag vaknade ganska tidigt. Kände mig pigg. Trodde jag. Somnade om och vaknade något senare =P Funderade på att stanna hemma idag. Träna på barndanser! Behöver ägna danserna lite mer tid så de sitter. Älskling ska åka till far sin snart, så då passar jag på och åker mer och jobbar någon timme iaf. Sen blir det hem och träna mer på barndanserna och laddade upp för min egen. Tre timmar ikväll. Fys, ragga och street avancerad. Kommer nog ha ont imorgon.

Wobble

Kategori: Dagbok

Det var visst inte så svårt att komma upp ändå. Men det blev lite segt att gå den långa promenaden till bussen. Väl på plats var det inga problem. Härliga elever, så lektionerna rusade framåt. Åt lunch och blev hämtad av älskling. Vi åkte direkt och veckohandlade, och han släppte sen av mig på badhuset. Jobbade några timmar. Tog bussen hemåt. Åt mat och bytte om till danskläder. Disco och wobble stod på schemat. Skön att få dansa "på riktigt" igen. I söndags blev det mest styrka och teknik. Synd att det var lite dåligt med folk på wobble. Jag som fått med mig syrran. Hoppas på fler nästa tisdag, så det inte tas bort =/ Vore ju jävligt trist.
 
Men nu är jag trött. Så det är dags för sängen. Imorgon hade jag tänkt försöka komma igång tidigt. Dels för att hålla en vettig dygnsrytm. Har eventuellt tänkt köra Body Balance på torsdagmorgon. Tio över sju! Jag vill. Älskar de passen. Tänkte att det skulle bli en del av min rutin. Men jag vet inte hur mycket jag vill när det är så tidigt =P Imorgon börjar dansen tidigare, så jag hade tänkt hinna få en hel del gjort innan jag ska iväg dit.

Assholes

Kategori:

Läst på Twitter:

"As embryos, the first human part to develop is the anus. So in a way, all human beings start off as assholes."

Payback-time

Kategori: Dagbok

En hustru steker ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.

- Försiktigt!! säger han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin. Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? Dom kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa: FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mej när du lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd saltet. ANVÄND SALTET!
 
Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dej? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?

Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.

Simmat

Kategori: Dagbok

Faster vill ju inte var sämre, så när mina simmare hade slutat, hoppade jag i och körde några längder. Lär ju uppenbarligen inte dröja länge innan brorsbarnen är ikapp om den ena redan börjat med hundsim ;-)
 
Anyway. Ska väl göra ett nytt försök med simningen oavsett. Möjligheten finns där. Så det är bara att se till att ta tillfället i akt.
 
Imorgon ska jag vikariera för syster på SFI igen. Länge sen sist, så det känns lite ovant, men ska bli kul. Dock mindre kul att gå upp så tidigt. Fyyyy.
 
Meeeen... jag tänker titta på ett program på play innan jag lägger mig. Kommer självklart bli svårare att gå upp imorgon, men det skiter jag i just nu.

Hundsim

Kategori:

Inte mycket gjort idag. Trött u huvudet och självklart lite värk i kroppen. Men nu är jag på väg till badet för att ha simgruppen.

Mitt tränarhjärta värmdes lite extra av ett sms nyss: "Hade vart en stolt faster om du fått se Theo i bassängen idag :) Han mosa lite hundsim medans de andra tjöt för lite vatten i ansiktet :p"

Duktig pojke :-)

Uppstart dag 2

Kategori: Dagbok

Då var den helgen över. Lite orolig start idag på morgonen. Visste inte om jag hade tillräckligt med ledare, men tillslut så. Och jag kunde känna mig lugn hela dagen. Helgen har gått prima och jag är stolt över mina ledare. Härligt att se deras engagemang. Senare hade jag även min egen grupp med min fina kollega som är tillbaks hos mig. Underbart. Avslutade i badet, tog min packning och promenerade till dansen. Happy happy happy! Vi fick ha Sandra idag som körde ett teknikpass med oss. Först uppvärmning, stretch, styrka och sedan teknik i kickar och piruetter. Kommer bli ett sådant pass i veckan, där vi kommer varva kondition, styrka och teknik. Nu längtar jag som tusan till alla andra stilar som jag kommer köra den här terminen - disco, wobble, street x2, ragga och show.
 
Lagom slut när jag kom hem. Mest i huvudet. Kroppen var inte så farligt, men det märks väl imorgon om inte annat. Käkade lite lax framför Så ska det låta på play. Och nu är det dags för sängen. Imorgon blir det troligtvis en lugn dag. Jag hade tänkt jobba lite grann innan jag har min äldre grupp på kvällen. Annars måste jag banka in lite barndanser i huvudet och kroppen. Uppstart nästa helg.

Halvnyckel

Kategori:

Mina kära tränarkollega är tillbaka.



Som jag saknat henne.

Uppstart

Kategori: Dagbok

Intensiv indeed. Här behövs inte snabbspola. Helgen snabbspolar sig själv ändå. Lördagens jobb/uppstart har redan passerat. Åkte med älsklingen när han skulle till jobbet. Körde på stenhårt i två timmar innan jag tog bussen hemåt. Kastade i mig mat och sprang ut till bussen, tillbaks till badhuset. Förberedde det sista och hade min egen grupp samtidigt som uppstarten rullade igång. Bortåt halv åtta åkte jag med älsklingen hemåt. Totalt söndermosad i hjärnan. Kirrade hamburgare som nu har ätits upp framför Trinny&Susanna stylar om Sverige på play. Ska starta upp Gladiatorerna nu också innan sänggående. Imorgon är det uppstart dag 2. Och till kvällen är det DANS =D

Pirrigt

Kategori: Dagbok

Och jag fungerar som vanligt. När jag väl kommer igång så kan jag sitta ett bra tag. Det blev lite längre än vad jag hade tänkt, men då fick jag självklart mycket gjort. Så det var bra. Är bara lite orolig att jag har glömt något. Det har gått så fort. Ska sitta imorgon och fixa det sista. Pirrigt i vanlig ordning, men lite extra nu. Ribban är satt och jag vill så gärna nå upp till den.
 
När jag kom hem tidigare ikväll var jag helt mosig i huvudet. Slängde in kycklingen i ugnen och tände lite ljus för att få lite fredagsmyskänsla. Käkade maten till Big Bang Theory och sen brieost och Armageddon. Ska se resten av filmen och sen blir det sängen.
 
Intensivhelg coming up.

Snabbspola

Kategori: Dagbok

Segstartat idag. Måste komma igång. Har en hel del att göra inför helgens uppstart. Helst skulle jag vilja snabbspola hela helgen fram till söndag kväll. Så jag kan få dansa lite. Äntligen! Två veckor klarade jag mig, innan jag började kolla på dansklipp på youtube i timmar =P

Pusselterapi

Kategori: Dagbok

Tog en ledig dag istället. Tränade lite på danserna hemma innan jag tog bussen hem till mamma och pappa. Mamma hade gjort lite mat där som jag käkade. En stund senare trillade lillebror med kompis in genom dörren och de fick lite mellis med upp. Jag satte mig med julpusslet. Pusselterapi. Mamma och pappa kom sen hem och jag fick skjuts hem. Slängde ihop tacogratäng som jag nyss ätit upp till nya programmet "Sveriges roligaste klipp" på 4:an.

Kaffe på jobbet

Kategori: Dagbok

Mysig dejt med Anneli. As always. Käkade lunch på laBella och strosade sen runt lite medan vi väntade på att Team Sportia skulle öppna. Gick sen ner till mitt jobb och pratade en stund innan hon skulle hemåt, och jag skulle börja jobba.
 
Min kollega anslöt kort efter att Anneli hade åkt. Kollegans lycka visste inga gränser när han fann vårt tillskott till vår arbetsplats. En kaffebryggare. Med termoskanna! Den skulle ju invigas omedelbart. Den kopplades in och bryggde första kannan kaffe. Det hela förevigades med en bild till chefen =P
 
 
"En nya era" enligt kollegan. Termoskannan följde självklart med upp till bassängkanten senare =P Jag jobbade några minuter till innan jag tog bussen hemåt. Slängde i mig lite mat och tog bussen mot centrum igen. Hade ju glömt bort att barndanskoreografierna hade kommit. Lika bra att åka och hämta direkt. Var ju så nyfiken på terminens danser!
 
Har precis kollat klart. Och ja. Det ska väl gå den här terminen också. Några gillade jag mer och några mindre. Men det kan vända ganska snabbt sen när jag väl ska träna in danserna och sen framförallt när barnen är med och dansar. En helt annan femma.
 
Imorgon ska jag försöka jobba lite på fm hade jag tänkt. Om jag orkar upp. Alternativt stanna hemma och träna dans. På eftermiddagen ska jag hem till huset och ta emot lillebror när han kommer hem från skolan. Blir kanske jobb efter det istället, men känner jag mig själv rätt så är det inte helt omöjligt att jag fastnar hemma hos mamma och pappa. Ringa bemanningen måste jag göra också! Så ser morgondagen ut.
 
Godnatt.

Jävla lockar

Kategori: Dagbok

Snacka om att jag inte har tålamod för att stå och piffa. Det har ta mig fan aldrig riktigt legat i mitt intresse. En liten gnutta kanske. Men den hjälper inte långt när jag ska försöka lära mig hur min nya platt/locktång fungerar. Har stått och försökt och få till lockar i mitt långa och tjocka hår. Och när jag får till 2 lockar på 472894 försök, då skiter jag i om mina fina svärord hörs över hela kvarteret. Faaan!
 
Så. Nu släpper jag det.
 
Idag blev det chill på fm och åkte iväg och jobbade på em/kvällen. Svarade på mail och pratat i telefon. Det är väl typ det jag har gjort idag. Imorgon ska jag på lunchdejt med fina Anneli. Jobb efter det.

Bio

Kategori:

Blev inget "Så ska det låta" igår. Lyssnade på musik en liten stund istället innan sängen.
Idag fick bli en jobbfri dag. Fortsatte plocka med tvätten och lite rensning. Tog tv-programmet till lunchen istället. Google lite nya recept och åkte och veckohandlade. Passade på att lämna in returen till Ellos, hämtade ut plattången och postade brevet till banken. Slängde ihop en broccoli/bacongratäng när vi kom hem.
Nu vankas det bio. Älskling har bjudit ut mig på dejt. "The Hobbit" i 3D. Blir första gången i 3D för mig. Spännande.

Klubbkläder

Kategori: Dagbok

Nu har jag sovit på natten iaf, men tankeverksamheten går igång så fort jag vaknat. Låg kvar i sängen och lät tankarna snurra, vrida, vända osv i skallen. Sen gick jag upp och började plocka med tvätt m.m. Slängde ihop lite lunch innan vi skulle iväg på lite kalas hos David och Sanna. Direkt därifrån ner till badet. Där var det fullt pådrag med "Fångarna i badet". Det är vid sånna tillfällen som jag saknar att vara tränare i tävlingsgrupperna. Jag gick runt och kikade runt lite på vilka galna celler tränarna hade kommit på innan jag gick ner till kansliet och kavlade upp ärmarna för några timmars jobb. Tog sen buss hem och fick jobba klart det sista hemifrån. Nu har jag ätit och kollat på filmen The back-up plan som gick på sjuan. Ska ta Så ska det låta på play också innan jag hoppar i säng.
 
Åh just.. fick ju klubboverallen idag. Riktigt fin blå färg och jag gillar modellen skarpt. Självklart för långa byxor, men det har jag ju upplevt förut. Fick t-shirt och shortsen för någon dag sen. Helt okej, men är inte lika nöjd med färgen på t-shirten. Och så är jag lite tveksam på hur den klarar badhusets varma klimat.

Ledarträff

Kategori: Dagbok

Jobbade först 2 timmar hemma med att skriva ner de där lektionsplaneringarna på papper. Käkade lite lunch och tog bussen ner till badet och fortsatte jobba. Skrev förkunskaper och mål. Förberedde sen för ledarträffen som var mellan 16-18. Träffen gick bra. Var lite orolig att jag skulle få observatörer på plats, men det var noll. Perfekt. Jag har en idé för hur de träffarna ska se ut i fortsättningen också. Snacka om långsiktigt tänk. Älskling hämtade, vi köpte käk, hem och lagade. Jag åt maten framför nyinköpta "The Stig-Helmer Story". Och nu är det dags för sängen. Imorgon blir det fulltös igen.

Hörru Batman...

Kategori: Dagbok

Tre tjejer - en singel, en förlovad och en gift - tar på sig svart läderbody, klackskor, och har välmålade förföriska ögon. I den utstyrseln möter de sina gubbar hemma. Reultat:

Singeln:
-När min date öppnade dörren skrek han vilt och vi älskade fyra gånger direkt på golvet!

Förlovade tjejen:
-Han blev tokig av lycka, kysste mig och vi älskade två gånger.

Den gifta:
-Min gubbe kom hem, slängde sig i soffan, tog fjärrkontrollen och sa: "Hörru Batman, va blir de till middag?"

Tittut

Kategori:

Jag provar kläderna och Smulan provar påsen.



Än så länge är vi nöjda båda två.

Glad tjej

Kategori:



Arbetstid?

Kategori: Dagbok

Något stör mina tankar. Sjukt irriterande. Försvinn ur mitt huvud!
 
Sov lika konstigt inatt. Vaknade till då och då och kom på mig själv med att ligga och göra lektionsplaneringar. Undrar om jag får räkna det som arbetstid när jag ligger och planerar på natten, i både vaket och sovande tillstånd?

Sov dåligt

Kategori: Dagbok

En till bra jobbdag. Härligt. Men jag sov dåligt inatt. La mig vid 12. Vaknade vid 2. Sen igen vid 4 när Smulan skulle ut. Och sen vid 6 när Simons larm ringde. Därimellan sov jag oroligt. Låg och snurrade runt. Så när min klocka ringde, som jag hade ställt för att inte jobba till försent idag, var jag helt slut och vaknde knappt. Slog av och somnade om istället. Så det blev en bra men lite sen dag. Kom hem för bara en halvtimme sen och maten står nu i ugnen. Tänkte ta en film till maten och sen en brieost till efterrätt. Nytt försök imorgon med att komma igång lite tidigare.

Jobbat

Kategori: Dagbok

Stannade kanske lite väl längre i sängen. Men en piska via sms fick upp ur sängen. Slängde i mig mat och tog bussen till jobbet. 5 timmar effektivt jobb. Nu jävlar är jag på g. Nytt år, nya tag, nya början, nya chanser, nya möjligheter bla bla bla. Ni vet.

2012

Kategori: Dagbok

Januari
Inledde 2012 med att vara sjuk, men jobbade på ändå som vikarie och då framförallt på SFI. Min egna dans på KDC startade upp och jag fick den glada nyheten att vi skulle vara pirater på avslutningen. De sedvanliga mötena inför uppstarten av nytt år och termin drog igång. Bland annat tränarmöte följt av besök på Boda Borg, där jag hamnade i det äldsta laget. Eh va? =) Hur gick det till?
 
Februari
Fortfarande lite sjuk. "Little Anna" fortsätter vikariera på SFI. #AdamLive blev nya favoriten och det följdes slaviskt på tv och twitter. Fyllde 25 år och det firades med Spamalot på Oscarsteatern i Stockholm.
 
 
Mars
Möte med banken angående huset. Hittade vårtecken vid husknuten och grejade i vår trädgård. Loreen vinner Melodifestivalen. Var vikarie på högstadiet för första gången. Blåste förändringsvindar i badhuset --> storm varianten. Träffade Angelica och lille Jack i Örebro. På tv/play visades bland annat "Så ska det låta" och "Gladiatorerna".
 
April
Fortsatt vikarierande och  gjorde även en längre period på SFI. Gick på vårpromenad, med Milla och senare med Folke. "Let´s Dance" var kvällsunderhållningen på play och tillsammans med flera avsnitt av "Walking dead". Påskmaten åt hos farmor i vanlig ordning. Gick på date med Anneli och Emelie. Hade avslutningskalas med mina barndansgrupper på Colluseum. Firande "Dansens dag" den 29 april med disco och zombie i Folkets Hus tillsammans med massa andra dansare. 
 
 
Maj
Vikarierat på alla skolor utom en. Pysslade ihop showkläder. Hade genrep följt av dansföreställning med temat "Disneys magiska värld", men dansen var inte slut bara för att det var avslutning. Fortsatte dansa sommarkursen där vi testade par och grupp i både street och disco. Möte med vår bankman. Grillade och tittade på "Let´s Dance" och finalen i ESC där Loreen krossade allt motstånd. Utmanartävling med simmarna och även avslutning i badhuset där jag fick en värmande present av en simmare. Bjöd mamma på Rising Stars med gästspel av komikern Per Andersson i Nobelhallen. Vann 1 kg kaffe =P
 
 
 
Juni
Ansökan till ett jobb inskickad efter en känslo- och tankemässig bergodalbana. Jag blev kallad till intervju och kort därefter fick jag beskedet att jobbet var mitt. Jag skrev också på papper för Träningslagret där jag skulle börja instruera i barndanskonceptet där. Påbörjade sommarjobb på SFI med syrran. Under sommaren firades att kusinen tagit studenten och självklart midsommar. Som sommarpresent fick jag cykeln snodd dagen före midsommar. Midsommar firades först med min familj och sen med sambons mamma där vi spelade kubb och gick tipspromenad. Lite mer festligheter blev det i form av tjejfest med fina flickor som slutade på Rosenström på statt. Outfit: Klänning och ljus slingor i håret. Åkte även till Karlskoga-festen med syrran för att titta på Loreen och Rydell&Quick tillsammans med resten av stadens invånare, även mor, far och lillebror.
 
 
 
Juli
En ledig månad. Den utnyttjades till fullo med träning i massor på Träningslagret för att testa alla pass bla. trx och easyline. Men framförallt så friendboostade jag mig med en grillkväll med "funky" gänget, fest med järngänget, mys med Angelica & Jack, minigolfade med Anneli & Emelie, afro/lunch med Sofia & Rebecka. Dansnerverna stillades med SYTYCD. Jag bejakade mitt kulturella sinne och tittade på Madicken i Björkborn. Jag fick också leka av mig med lillrbror på Lek&bus-landet. På kvällarna plöjdes "Big Bang Theory". 27 juli var det 10 år sedan jag och älskling träffades och dessutom 3-årig förlovningsdag. Det firade vi med restaurangbesök och hotellnatt i Norrköping följt av besök på Kolmården. Jag skrev också på anställningsavtalet för mitt nya jobb.

förlovningen 27 juli 2009
 
Augusti
Månadens höjdpunkt var att bli faster till mina fina brorsbarn Viggo och Theo. Sofia bjöd med mig på en kombinerad tränings- och sightseeing-dag i Filipstad. Jag fick lite kvalitetsmys med Anneli i Ekmansdalen. Jag påbörjade min halvtidstjänst med simföreningen och gjorde även sista veckan på sommarjobbet. Blev erbjuden ett fast vikariat på 60% på komvux som jag tackade ja till. Löneförhandlade och började jobba bara dagar efteråt. Åkte även på Abs.show kidz utbildning i Stockholm. Betade av mötena inför uppstart av höstterminen och påbörjade en tuff termin med 110% jobb.

 
 
September
Tränade in barndanskoreografier och hade uppstart med Abs.show kidz. Dansade ragga med Sofia. Fick veta att det blir ännu mer dans på KDC i form av ny dansstil och en extra dag. Beställde snygga kläder från KDC, men även nya fräscha klubbkläder till KSF. I jobbväg blev det lunchmöte med chefen och kollegan samt ett träningsläger med styrelsen i Sunne på Selma Spa. Där stängde jag nattklubben med dansglada Christian, Ebbe och Anna. Glömde sätta larm och vaknade 3 min innan samling. Skills. Det blev också lite kalasande för farmor som fyllde 75 år och så hade jag mysigt tjejsnack med fina Nettz och Veronica.
Oktober
Genomförde en simlärarutbildning i SLS regi och efter en promenad i regnet blev jag lite sjuk. Det började ta på kroppen att jobba 110% Umgicks med Anneli på stan och fick lite ny energi i rättan tid. 
 
November
Besökte polisen och fixade nytt pass, som resulterade i 2 cm länge. Med nytt pass i handen så bokade vi en resa till Thailand (25 mars åker vi!) Hade en träff med chefen och påbörjade policyn. Påbörjade också min praktik på simskolorna. Höll i en egen simlektion med de allra minsta och fick lite inspiration. Utmanartävling för mina egna simmarna. På väg till jobbet vurpade jag med cykeln i halkan. Det resulterade i rejält svullet knä och jag blev lite läskigt snurrig i huvudet. Stunden var också kommen för att filma barndansen. Jag hade mitt första genrep och show med Abs.show kidz, som gick kalasbra. Jag var på danstävling i Örebro för att heja fram KDC´s duktiga dansare. På den lilla lediga tid som jag försökte sno åt mig så tittade på "X-factor" på play eller läste "Matrevolutionen". Läsningen inspirerade till nystart med LCHF. November avslutades med att titta på Luciadoppets genrep från läktarplats. 
 
 
 
December
Intensiva månaden inleddes med tjejfest med Nettz, Alexandra och Jessica. Jag var på Viggos namngivning i Örebro. Därefter avlöste avslutningarna varandra. Först ut var Luciadoppet som jag växelvis tittade/assisterade på. Simskolorna hade sin avslutning. Jag fick äntligen se "Dirty Dancing" på Chinateatern i Stockholm. Fantastisk avslutning med KDC under temat "Årets adventskalender - julkul". Vi hade ett sista finalmöte på banken. Jag gjorde min sista dag på komvux och blev avtackad med blommor. Hade även ett lunchmöte med chefen och kollegan för att summera terminen som gått (alldeles för fort!) och blicka framåt.
 
  
 
2012 avslutades på bästa sätt med mysig julhelg med familjen. God mat, lite sällskapsspelande och framförallt bara vara. Precis vad jag behövde efter ett galet intensivt år.
 
Det nya året firades in med bästa gänget hemma i vårt hus. Jag krossade mitt eget personliga rekord i att vara vaken sent. Med råge. Kvart över åtta, när grannen åt frukost, gick jag och la mig.
 
GOTT NYTT ÅR!

2013

Kategori: Dagbok

Är det nu man ska gå och lägga sig eller? När alla vännerna gått hem? Efter en fabulös kväll med sjukt fina människor? Eller är det nu jag ska åka till jobbet?  Det ser ut som grannen har tänt lampan hos sig igen. Ska jag knacka på och säga godmorgon och önska gott nytt år kanske?
 
GOTT NYTT ÅR!!