Börjes barnbarn

föralltid

Juni

Kategori: Dagbok

 
Sommaren kom. Dansen avslutades och även det ideella började rundas av. I mitten på juni påbörjades semestervikariatet och heltidsjobb för sommaren. Det blev fokus på att styra upp bra mat.
 
* KDC show
* Frisör och thaimassage
* Levrera tårta till syrran
* Kalas för pappa och syrran
* Patrick fyllde år
* Motorsportsveckan
* Midsommar
* Karlskogafesten (Danny Saucedo)
* Bada!
 
 
 
långklänning!
 
 

Maj

Kategori: Dagbok

Kollegorna i källaren höll sig friska under maj, så det blev färre pass där jämfört med månaderna innan. Jag roade mig istället hemma med lite serietittning, städning och shopping (bland annat earclipsen). Däremot var det fortsatt en del extra med det ideella, och även om det ofta är roligt, så hade jag nog tappat gnistan lite efter det där mailet. Och hade det varit lite väl intenstivt en period. 
 
Maj i övrigt bjöd på:
* Disa fyllde 3 år
* Pickalurv med Nettz
* Coachade lektioner med tävlingsgruppen och en liten dansare
* Lunchmöte i Åmål med VSDSF
* Vårstäd med grannarna
* Tävlingsledare i Kumla
* 90-tals kväll med brudarna på gamla PC
* Telefondejt med Sandra
* Godkänd WDSF licens
* God mat
 
 
 
 

April

Kategori: Dagbok

Fullt ös under april. Det inleds med att Dennis fyllde 2 år. Vårt lilla aprilskämt. Även halva skaran av brorsbarnen har fyllt ett år äldre, och det blev lite kalasande i Örebro för dem.
 
 
Chefen fortsatte komma med små lappar, så det blev några pass i källaren. Vädret började tillåta glass. Pressbyrån kör en drive med löjligt billig glass och det slutade med att jag köpte hem några lådor. Hemma hade jag och älskling grillpremiär. Fina kollegor täckte upp så att jag kom iväg till osteopat i mitten på månaden. Hade egentligen tänkt boka naprapaten igen, men det passade inte i tid, och jag kunde inte dra ut på det mer. Kunde för fasiken inte ens gå på toa normalt. Fick nästan en känsla av att "osthyvlaren" (som Patrick säger) var lite förbryllad över var och när det gjorde ont och inte på min kropp. Efter mycket vända, vrida, knäcka, böja och dra, så släppte han iväg mig med order om att jag skulle höra av mig - antingen så skulle det var OK eller att det skulle typ slå bakut, typ, lät det som - men det gick bra. Jag blev återställd. 
 
(Fun @ work och not so fun @ work)
 
Sen blev det lite påskfirande och lyckades även få till en träff med Anneli och Tuva a.k.a "Torstelina" som var på besök hemma i staden. Det blev också en del extra träning med tävlingsgruppen eftersom det vankades tävling på hemmaplan. Jag var TL och hade även en träff med nya DJ:n som jag utbildade i februari. Direkt efter tävlingen blev det raka spåret till Emelies fest. Hon slog på stort och ordnade en bauta fest för sig själv. Så coolt, så värd det.
 
 
Det ideella fortsatte ta stor plats - på både gott och ont. Förutom de vanliga återkommande mötena, så hade vi årstämma med grannskapet där jag blev vald till ytterligare ett år som amatör revisor. Jag deltog på domarseminarium för PARA-dans dels 2. Jag hade bommat del 1, men det gick bra att hoppas med in i andra delen. Det blev en helg i Stockholm på DSF årsmöte. Lite klump i magen inför den efter mailkonversationer som spårat ur. Tacksamt nog så låg fokus på annat håll och det fanns fina människor jag kunde haka på och det blev ingen obehaglig konfrontation den gången. Det kom istället olägligt nog helgen efter.
 
April avslutade med ett big bang i Stockholm där det arrangerades EM på Münchenbryggeriet. Det var en häftig, galen, knasig, rolig och intensiv upplevelse.
 
 
Känslan efter april....
 

Mars

Kategori: Dagbok

En kort summering av mars:
 
* Tävlingsledare i Tidaholm
* Deltog på WDSF domarkongress för att eventuellt tilldelas internationel domarlicens
* Besök hos frissan
* Domarseminarium i hiphop
* Tog ett helgpass i källaren och körde en festkväll samma helg
* Årsmöte med VSDSF
* Extrastämma med grannarna angående solel
* Och så var jag tydligen ltie sjuk också
 
 
 
Dennis i ett nötskal när det är snö ute.
 

Februari

Kategori: Dagbok

 
Chefen i källaren verkade ganska nöjd när han kom med små lappar åt mig med lite vikariepass. "Det här är väl lagom?" eller "Det är precis vad du villa ha eller hur?". Lite sådär lagom stolt. Han hade helt enkelt börjat fatta hur många pass som jag känner mig nöjd med.
 
Lite väl mycket ideellt under februari. Möten, lite fler möten och så lite extra möten. Sen vårt VO delades har vi stött på problem, och nu började det drabba fler och på alla plan. Så, ja. Extra insatta möten för det. Det blev också några telefonsamtal med valbereningen för västsvenska. Han hade hoppats på att värva mig som ordförande, men nah. Efter några samtal och bearbetning, så tackade ja till en vända till, men inte ordförande. Det hade blivit lite too much. Jag som egentligen hade tänkt pausa... 
 
Syrran skickade en passande bild till det - introvirtuous.
 
 
Februari bjöd annars på både ups and downs.
* Fyllde år och önskade mig mammas kalops.
* Lunchdejt och kvällshäng med Emelie
* Domar på en part tävling
* Fick en penis inristad på min bil... 
 
 
Kissemissarna. Dennis vill gärna ligga där syrran har legat. Disa väljer en sovplats. Dagar senare, så har Dennis tagit över den platsen. And repeat. I övrigt är Disa en utekatt och Dennis en innekatt som går ut ibland om han känner för det, men not so much under vintern.
 
 
 
 

Januari

Kategori: Dagbok

Januari börjar året...
 
...som vanligt med lite möte, domarseminarium och även en uppstartshelg med DSF i sthlm. Det blev det ett gäng pass i källaren på transporten. Några extra träningar med tävlingsgruppen och i slutet på månaden drog dansskolan igång, och den här terminen blev det sex lektioner fördelat på två dagar. Alldeles lagom. Julen städades undan, köpte lite nya gardiner och hade lite kuligheter med brudarna. Började också smyga mig in på gymet tvärsöver gatan, och provade lite digitala klasser och promenixade på löpbandet.
 
 
 
 
 
 
 
 

2022

Kategori: Dagbok

DANS & JOBB & PLUGG
Vårens termin rullade igång. Det blev domarseminarium och möten med VO i vanlig ordning. I slutet på våren blev jag vald till ordförande för VO:t. Flertalet tävlingar med olika uppdrag och extra träningar med tävlingengruppen. Våren visade sig bli min sista med halvtidsanställningen på dansskolan. Efter mycket grubblande och huvudbry, så bestämde jag mig att det var dags att satsa fullt ut på att avsluta studierna. Tanken var att ha det avklarat oavsett vart framtiden skulle leda. En hårt belastad hjärna under våren med andra ord. Dansterminen avslutades med en show för publik, nu när pandemins restriktioner äntligen hade släppt.
 
Jag började hålla ögonen öppna efter ett sommarvikariat och fick mig en jobbintervju. I juni började som "hustomte" på lasarettet. Det blev en sommar fylld med jobb och en del bad & glass i luckorna där i mellan. Avslutade på topp genom att bli påbackad i jobbcaddyn samt välta en matvagn med trucken. Kort sammanfattat var det trevligt och välbehövligt med lite nytt folk och nya arbetsuppgifter.
 
Hösten kom sedan med besked. Ordförandeskapet, som först skulle varit på prov fram till sommaren, funkade väl änna bra, så det bara rullade vidare. Det innebar mer föreredelser inför möten och även en del extra möten. I augusti blev det storträff med DSF. Känner mig som oftast lite svajjig inför att åka iväg, men väl där blir det toppen. Dansen blev det nu bara en dag i veckan för undervisning, men även en kväll med House på KAU. I september drog plugget igång och det var en riktigt bra handledare den här gången. Blev sjuk i mitten på hösten och tappade gnistan. Fick fin pepp och försökte plocka upp det igen, men det var något som skavde. Efter alla dessa turer med att försöka avsluta studierna, så kom insikten till slut - nej. Det är tydligen inte dit universum vill att jag ska vandra.
 
 
 
 
KATT
Dennis fick sig en tur till vetrinären i janruari, men blev tack o lov bättre med specialkost. I april fyllde han 1 år och Disa blev 2 år i maj. Under hösten var missarna med i Agrias kattparad.
 
 
GULDKANT
* 35 år - lunch med mamma, middag med pappa, spel + middag med älskling
* Marknad och helikopter
* Al Pitcher i Karlstad med Patrick och Simon
* Saturday Night Fever i Stockholm med pappa
* Peter & Bruno i Karlstad med Anna
* Morsdaglunch med mamma
* Cruising i Lindesberg
* Jesus Christ Superstar på Löfbergs Arena med Anna
* Våffelbruket med mamma
* Påsk, midommar och jul med familjen
* Vi som älskar nittotalet i Helsingborg med Simon
* Diggiloo med mamma och pappa
* Henrik Fexeus + Pitchers i Karlstad med Simon
* D-A-D + 2 i Karlstad med the crew
* Crossroads i Linköping med mamma
* Ella (sep) och Torstelina a.k.a Tuva (okt) föddes
 
...och alla tillfällen med fina vänner och god mat <3
 
 
 
 
 
 
 
EMMA
Slutet på 2021 var jag till naprapat och i början på 2022 var jag dit för ett sista besök. Han bedömde mig som good-to-go. Det blev dock en del sjukdom efter det och även fortsatt under året. Mer än vad jag brukar. Med summeringen klar och facit i hand, så beror det troligtvis på nån slags inre stress. Kanske maybe eventuellt. Hjärnkontoret har fått grubbla en del under året på balansen mellan jobb/plugg/dans/ideellt. Det har också pendlat duktigt i kost och rörelse, som absolut bidragit till ett sämre mående. En redig obalans som helt klart behöver styras upp. Allt är inte bara skrutt. Jag har ju fått till en finfin rutin hos - vad jag nu definitivt kan kalla - min frisör. Bokas regelbundet, och det känns snarare som att sitta och snacka himmel&jord med en polare, samtidigt som en får barret i ordning. Även lyckats få till att fixa fransarna och nån enstaka massage blev inbokat. Framförallt är jag stolt och glad över listan på guldkanten i vardagen <3 Mer av guld och en balanserad vardag - mot 2023!
 
 
 
 

December

Kategori: Dagbok

December och advent. Advent är det latinska ordet och förkortningen på "avrunda och avsluta allt jobb och galna projekt du härjat med under hela hösten". Kind of, sort of. Eller. Inte alls. Men skulle kunna vara så.
 
Jag tror nämligen att det var här i december som jag insåg att - nej - dags att ge upp detta jäkla examensarbete. Började väl inse nånstans att jag vette fan om jag ens vill jobba i skola/fritids. Inte just just nu iaf. Definitivt inte ett fastjobb. Och vikarie kan jag vara utan en examen. Jobba med kids får jag ju göra redan och i det bästa formatet - dans.
 
Jag själv hade prov i House-kursen och så var det dansshow med julkalender tema. Därefter blev det några pass i källare'n strax före jul och även nått pass i mellandagarna. Och för friskvårdspengarna inhandlades ett stycke gymkort. Kom även iväg och fixade både frissan och fransarna (och blev fotomodell till på köpet)
 
Sen kom julen med familj, mellandags-häng med Simon, och nyår firades i Degen med Ola & Frida & co med lite mat, bingo och raketer.
 
 
KISSEMISS
 
 
 
DANS & FNISS
 
 
 
FRANS & FRISS
 
 
 
ADVENT
 
 
 
WORK & WORKOUT
 
 
 
JULEN
 
 
 
 
NYÅR
 

November

Kategori: Dagbok

 
Hej hallå bloggen. Dags att blicka tillbaka och dokumentera ikapp. Sista jag slutade hade jag bara november och december kvar. Vill minnas att ambitionsnivån var att bocka av en i taget för att sedan göra stora tillbakablicken på året. Nu sitter jag här. Den första juli. Vad fan höll jag på med i november?
 
Minns ju knappt vad jag gjorde igår. Tack o lov för kalendern och bilder. Förmodligen var jag galet låg över detta galna försök att göra klar examensarbetet, jag undervisade som vanligt, dansade House, dömde en tävling och kirrade klart bilen (hjulinställ och ombesiktning). Lite sjuk var jag också tydligen. Och blev kontaktade av transporten och upptog lite timvik där.
 
Började pynta för jul också eftersom första advent inföll i novemver och jag drack julöl och åt fudge med Nettz <3
 
Dumpar lite bilder i ingen speciell ordning, whatsoever: