Börjes barnbarn

föralltid

Jag ska ha en båt

Kategori: Dagbok

Gjorde en liten tabbe med dag och datum i ett tidigare inlägg, som jag genast ska korrigera. Men det är så det är under sommaren när man är ledig. Noll koll på datum och veckodagarna. I måndags var vi alltså ute med båten, och det var alldeles underbart. Jag tog över ratten och vi köra en liten bit hem, och det var mäkta häftigt. Jag ska lätt införskaffa en båt (när jag får råd, självklart). Just nu är ju inte ekonomin stabil för en båt. Jag ska ju inte ha en fjuttig båt heller.

Igår var vi iväg till IKEA i Karlstad och köpte den där garderoben som var slut på IKEA i Örebro. Älsklingen mekade ihop den och jag städade lite. Har forsatt med städandet idag. Inte överdrivet mycket. Har slappat lite framför datorn också. Imorgon ska jag till frissan! Spännande måste jag säga. Hon ska få styra och ställa lite bäst hon vill. Har bara två krav. Cirka axellångt och brunt. Fatta vad en frisör kan göra med det? Trolla hoppas jag. Och göra mig snygg.

Imorgon är det ju PIP också =D

Utmaning

Kategori: Dagbok

Tre saker jag gör när jag vaknar:

- Tittar på klockan
- Besöker toaletten
- Äter frukost

Tre saker jag måste ha under dagen:
- Frukost
- En sysselsättning (slappa är en sysselsättning!)
- En stund framför datorn

Tre personlighetsdrag på mig:
- Snäll
- Blyg
- Busig

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
- Älsklingen, vännerna och familjen
- Studierna
- Simmarna

Tre saker jag är rädd för:
- Döden
- Skador
- Gå själv i mörkret

Något jag drömmer om:
- Dansen
- Framtiden
- Saker som ska hända

Tre jag utmanar:
- Syrran
- Alexandra
- Angelica

6 år sen

Kategori: Dagbok

Inte mycket bloggande den senaste tiden. Det har varit sena kvällar och sent upp på morgonen. Chill på förmiddagarna. Sen har jag unnat mig lite solande och badande på beachen. Tog även en dag med familjen i stugan, men då spenderade jag största delen av tiden på Baggeruds klippor i solen. Så himla skönt!

I söndags var det den 27 juli och 6 år sen jag och min älskling träffades <3 Han kom hem dagen innan från en mc-tur med ett fint halsband till mig. På lördagen tog vi en hel dag på beachen. Åkte hem på kvällen till älsklingens familj och åt lite mat och spelade kubb.

Måndagen åkte älsklingen, jag, lillebror och pappa till stugan. Åkte ut med båten och var ute på Vänern största delen av tiden. Njöt av turen och tog ett dopp i en vik. Mysigt värre. Vi kom in till land och åt lite mat i stugan innan vi åkte hem.

Emma

Kategori: Dagbok

Grattis på namnsdagen alla som heter Emma där ute. Hoppas ni haft en trevlig namnsdag.

Ikväll har jag en dejt. Det är jag och pizzan ikväll, som ska kolla Sex and the city.

Lillebror

Kategori: Dagbok

Lillebror var här nästan hela dagen igår. Vi spelade tv-spel. Super mario 3 och Shrek 2. Haha. Pappa ringde en sväng och sa nått om att jag skämmer bort lillebror. Haha. Vaddå? Vem? Jag? Skämma bort lillebror? Inte då! =P Han ska komma hit lite senare idag också. Ska ta en sväng ner till stranden. Bada och njuta av solen. Något jag inte har gjort än, trots att solen har visat sig på klarblå himmel idag. Dåligt gjort av mig, men jag fastnade i mina dagdrömmar.

Lillebror <3

Mamma Mia!

Kategori: Dagbok

Söndagen innebär dagen-efter feeling. Mådde inte alltför bra. Blev så lugnt det kan bli ibörjan på dagen, och framåt kvällen började jag vakna till liv. Då blev det dagen-efter käk på MAX. Deras fajitasallad är riktigt god tycker jag. Någon mer som tycker om den?

Efter maten blev det dagen-efter bio =P Älsklingen bjöd på bio. Det blev Mamma Mia! Och den var suveränt bra tycker jag. En riktigt feel-good film. Den ska lätt införskaffas på DVD. Dagen efter läste jag i söndagens Aftonblad, under nöjesliv. Där Per Bjurman skrivit lite om filmen:

Filmen är ju inte mycket mer än en feel good-bagatell. Men det spelar ingen roll. /.../ när en film fullsprängd av ABBA-hits spelas i en knakande fullsatt salong under själva permiärhelgen, då blir det party. /.../ Några sjunger redan med i "Honey honey". I "Dancing queen" klappar halva salongen takten. Efter Meryl Streeps insats i "The winner takes it all" dånar aplåderna. Och till eftertexterna är det till och med lite dans i bänkraderna./.../ Sen går man ut i den kvalmiga kvällen och ler fårskalligt./.../ Aldrig har en halvdan film varit roligare att se.

Det är klockrent! De där aplåderna blev det inget av när jag gick på bion. Jag ville aplådera, men ensam, nej. Jag blev den där fega svennen. Tyvärr. Sjöng med gjorde jag dock gievtvis. Fast lite tyst för mig själv och min älskling. Dansen till eftertexterna var också självklar. Fast det blev bara lite gung i biostolen, men det fick duga. Och när jag läste den sista raden, så kände jag mig ruggigt träffad =P Jag hade världens flin på läpparna hela vägen hem. Väl hemma, ville jag se den igen. Har ni sett den, och vad tycker ni om den??

Fest

Kategori: Dagbok

Det bästa man kan göra när man är trött efter en mc-tripp, är att ha fest med de bästaste. I lördags hade vi fest alltså. Först firade vi Simons farsa, som fyllde år. Men sen fick jag träffa min lovely Nettz <3 Och hennes alldeles för söta kissekatt Sharon (gå in på Nettz blogg, och spana in hennes söta missar!) Super mysigt var det iallafall att sitta på balkongen med en cider och sötaste tjejen <3

    

MC-tripp

Kategori: Dagbok

I onsdags åkte jag och min älskling på en kort MC semester i landet. Började med Storfors, Filipstad, Kil och längs med Fryken upp till Sunne. Fortsatte mot Arvika, men det började bli kvällen. Så vi stannade på Brunskogscamping. Vi slog upp vårt nya tält, och insåg att det var grymt litet. 2m långt, 1 m högt och 120 cm brett. Där skulle vi sova tillsammans med så gott som all packning. Älsklingen lagade makaroner och köttbullar på stormköket.

Vi sov inte alltför bra den natten. Jag var rejält mörbultad och fick ont i de flesta lägen och älsklingen kunde inte lika raklång eftersom vi hade lagt all packning uppe vid huvudena. Upp på motorcykeln igen och vidare mot Arvika, Årjäng och mot kusten/Strömstad. Vi stannade dock inte i Strömstad utan fortsatte en bit ner mot Fjällbacka. Vi hade fått tips om att det skulle vara fint där. Den campingen var full, så vi fortsatte lite till neråt och hamnade i Hamburgsund och en trestjärning camping som hette Rörvikscamping. Det var  en mycket fin camping och vi slog återigen upp vårt lilla tält. Grillade hamburgare och tog oss sen mot havet. Ett dopp var ju ett måste när vi ändå var vid kusten. Det var inte farligt kallt i vattnet utan det var blåsten på land som gjorde det kallt. Vi gick upp till tältet igen och myste med ost, kex och vin. Den natten sov vi betydligt bättre. Om det beror på vin, omstrukturering i tältet eller trötthet vet jag inte riktigt... =P Kanske en kombination av alla tre.

Under dag 3 var det sämre väder. Men annars har vi haft ganska tur med det. Så det var bara att dra på sig regnstället. Blev dock bara 3-4 skurar, som inte var så farligt långa eller blöta. Vi lämnade kusten och åkte mot Munkedal, Uddevalla, Trollhättan och slutligen Lidköping. Där tog vi ett stopp för lunch och bensträckning. Sen vidare mot Skara, Skövde och Hjo. Fram till Hjo var det bara trista raksträckor, så vi tog en chansning och åkte in på en liten väg som fanns med på kartan. Där var det betydligt finare mc-väg. Hamnade vid Forsvik, vid Göta Kanal, där det slussades för fullt. En lyxbåt och en söt slusshund såg vi där medans vi åt glass.

En underbar resa har jag haft med min älskling. Så här såg man ut största delen av tiden antar jag. Märken i ansiktet efter headset och hjälmen. Påsar under ögonen pga sämre sömn, men ett leende på läpparna.



Fler bilder finns på min bilddagbok: http://lillblixten.bilddagboken.se

Sega dagar

Kategori: Dagbok

Några sega dagar nu. Innebär sent upp ur sängen och slappt framför tv och dator. Igår var det Journeyman. Bra serie! Nu ska vi till Örebro och leta prylar till mc-trippen. Ska bara få i oss lite frukost först.

Kul kväll

Kategori: Dagbok

Jag hade kul igår..


         

Segt

Kategori: Dagbok

Fruktansvärt seg start på dagen som följde med en allmänt seg dag. Mitt sällskap idag har varit familjen, och jag har mestadels spelat kort och tittat på tv. Japp. That´s it I think. Har ett litet problem just nu, och det är - vad sjutton jag ska välja för film att titta på ikväll?

Årets bild!

Kategori: Dagbok

Blommorna blev fixade igår innan jag gick upp till huset och skaffade mig solbränna a´ka kräfta. Japp. Jag lyckades bränna upp mig. Ändå låg jag inte så lång stund i solen tyckte jag. På kvällen blev det tacos och film. Solen sken idag med och jag och älsklingen började dagen med frukost på balkongen. Gött. Sen tog vi upp till huset för att låna lite gräsmatta, så vi kunde njuta av solens strålar. Är fortfarande röd som en kräfta på framsidan, så jag höll mig på mage eller i skuggan idag. Blev kvar där uppe hela dagen. Avslutade med att kolla på Supersize vs superskinny, Design: Simon och Thomas, och nu senaste Hell´s Kitchen.

I Örebro kom vi hem med lite småplock och blommorna. Däremot fick vi oss en syn som man definitivt inte ser varje dag:

Solen skiner

Kategori: Dagbok

Och himlen är helt blå. Iallafall vad jag kan se här ifrån. Mamma ringde och tyckte att jag skulle komma upp till huset och utnyttja solen, samtidigt som hon utnyttjar mig, I guees --> vara lektant alltså =P Inga problem. Grejen är ju den att jag hade tänkt fixa blommorna som jag köpte igår. Det känns som ganska typiskt. De gånger jag bestämmer mig för nånting, DÅ kommer solen. Solen verkar inte ha lust att dyka upp när jag inte har något för mig.

Örebro

Kategori: Dagbok

Nu är det gjort! Tvätten har torkat och är uppburen till lägenheten. Nu ska vi äta och ta en tripp till Örebro och se man kan hitta något spännande.. =D

Tvätta tvätta tidigt usch...

Kategori: Dagbok

Journeyman var bra och brödet blev jätte gott =D Min vän nämnde om hur bra det känns när man lyckas med någonting, och jag mådde riktigt bra när jag satt där framför Journeyman med egengjort bröd. Nu är vi igång och tvättar, och det suger som sagt, stenhårt att ha den tidiga tvättiden. Det är skönt sen när det är gjort, självklart, men just nu är det inge roligt...

Bakar bröd

Kategori: Dagbok

Älsklingen kom hem från jobbet och han lagade korvstroganoff och jag duschade. Pretty faire I think. Himlans gott var det iallafall. Jag har varit sugen på att baka de där bröden idag, och älsklingen fick mig att börja. Vi åkte till coop för att leta brödformar. De var slut, men köpte ingredienserna iallafall och ringde mamma. Kollade om hon hade brödformar. Hon hade sockerkaksformar (raka fina alltså, inte de runda) och det fick duga. Hem och börja baket. Under jäsningen gick jag och mamma en hurtig promenad på 40 minuter. Tryckte ner brödet i formarna och under jäsning nr 2 sorterade vi tvätt (ska tvätta imorgon, tidiga tvättiden --> skit!) Och nu står bröden i ugnen.Snart börjar Journeyman. MÅSTE SE!

Överkokerskan

Kategori: Dagbok

 Bildbeviset! Dessvärre tog jag inga bilder innan vi började igår, men tänk er ett stengolv som var rejält skitigt och mögel på balkonräcket. Lägga dit lite skärp också a´la soptipp. Så såg vår blakong ut förut. Lite skillnad.

Idag har jag bara suttit vid datorn. Har kämpat och slitit med mitt projektarbete från gymnasiet, som jag bestämt mig för att ta upp igen. Fast jag ska göra den enkla varianten den här gången. När jag gick på gymnasiet tänkte jag göra en helt egen hemsida, men nu blir det en kokbok i blogg-layout. Betydligt lättare. Och eftersom jag precis har börjat, så får ni inte hacka på mig för att den ser lite trist ut och har få recept =D

Här har ni den: http://overkokerskan.blogg.se

Schackrutigt

Kategori: Dagbok

Åkte iväg till älsklingens farmor och fikade. Inte fullt lika många kakor den här gången. Och tur var väl det. För de vi fick den här gången räckte gott och väl till att känna sig proppade med socker. Fick receptet på brödet och även på källarfranska och på ett annat bröd. Efter besöket åkte vi och kollade en stuga. Riktigt liten och mysig. Mindre trevlig trädgård. Väl hemma fick älsklingen en kick. Han ville börja göra iordning balkongen. Golvplattor hade vi redan köpt, så det var bara att sätta igång. Passa på när han är på hugget liksom ;D Så nu är balkongen ren och har snygga golvplattor i schackrutigt (mörkgrå och ljusgrå) Så jävla nice! Medans min karl la plattorna, lagade jag mat. Det blev paj med paprika och bacon. Blev riktigt bra =D Kanske skulle vara med i Hell´s Kitchen =P Hahaha. Eller inte.

Food & Company

Kategori: Dagbok

När vi kom hem från tältningen lagade älsklingen en underbart god och enkel köttfärssoppa. Det är ganska bra gjort att få mig att tycka om en soppa. Mumsade med en klick matyoghurt i och med ostmacka till. Sov middag. Blev aningens längre än tänkt, men ingen skada skedd. Vi vaknade ju innan vi skulle till älsklingns far på mat. Där blev det grillat, och även där hade de exprimenterat med maten. Gjort en ny sås från ett recept ur tidningen. Den blev helt okej. Väldigt annorlunda smak. Innehöll kanel och mörkchoklad, bara för att nämna några ingredienser. Efter att ha sällskapat där, blev vi sugna på mer, så vi checkade med lovely och hennes sambo om de hade något för sig. Vi åkte dit och tog en grogg eller två och en shot eller... öh.. hur många det nu blev... Anyway. Jag hade trevligt.

Dagen efter, och jag mår väl sådär. Var värre inatt. Ska iväg till älsklingens farmor på fika. Ska äntligen få hennes recept på hennes underbara brödkakor. Så när lusten infinner sig, kommer mjölet yra =D

Halvarsnoren

Kategori: Dagbok



Tältp placeringen blev Halvarsnoren. Fanns inte en själ där förutom knotten. Och om den det döda djuret hade haft ett, så hoppades jag på att den hade gett sig av för länge sen. Vi satte upp tältet så snabbt det gick och sen nere i sjön. Och varför ska man ha badkläder när det inte finns någon där och risken att någon dyker upp är minimala?

Efter badet började grillade vi korv och pinnbröden (som förövrigt blev jätte bra) Med maten i magen kröp vi in i tältet. Knotten tog över en hel del och sabbade stämningen de jävlarna! Fast det var ju förstås mysigt i tältet också. Låg lite på halvspänn pga diverse ljud utanför tältet och kylan, men snart sov jag.

På morgonen här jag plötsligt dova steg. Tanke nr 1: Jahapp, nu står det en stor älg jävel utanför tältet! Sen smäller det i en bildörr! Tanke nr 2: Vad i helvete! Älgen börjar sakta men säkert bli utesluten och tankarna går mer åt att det kan vara familjen som tänkte överraska oss.

Det var en gubbe som skulle fiska. Jag och älsklingen går upp och käkar jordgubbs-frulle =D Solen sken dessvärre inte, så vi packar ihop och tar oss till badplatsen. Blev inga badkläder där heller. Ett kort dopp, men desto längre tid för bärplockning. Först och främst smultronen, som det fanns av i mängder, men ett och annat blåbär slank ner.

  
 

Stolt

Kategori: Dagbok

Sitter och är enormt stolt över mig själv. Provade på ett nytt recept idag. Solrosbriffar (med kokt potatis) och älsklingen gjorde brunsås efter recept. Inte sån här fusk på påse. Det blev så himla gott! Serverade med morötter och saltgurka. Yummie! Älsklingen var på bra humör och föreslog tältning, så nu ska vi iväg. Tälta, bada och sola (om det blir bra väder imorgon). Got to do the pinnbröd <3 nu. Peace out!

Denna värme

Kategori: Dagbok

Nu är jag tillbaka från simskolan och centrum. Lillebror var stolt över att få visa upp vad han har lärt sig. Idag fick han med sig Baddaren hem. Vi tog lunch och fika på stan, så nu är jag riktigt mätt. Skippade bussen och tog den som gick en timme senare eftersom mamma skulle handla mat och jag ville till apoteket och köpa tandkräm. Jag och Wille gick förbi leksaksaffären också. Sen satt vi bara och hängde i den jobbiga värmen. Ja, jag tänker kalla den fär jobbiga värmen. Sol och värme är skönt i lagom mängd, men ligger man inte på en stran där det fläktar, då blir det bara jobbigt för mig. Jag svettas något så extremt mycket i vanliga fall, så fatta vad solen och värmen ställer till med. Lagom är bäst!

Bra dag

Kategori: Dagbok

Doppet blev av igår =D Fast det blev bara jag och älsklingen. Han lagade ihop spaghetti carbonara innan vi åkte också. Vi åkte till Leken. Det var ruggigt skönt. Speciellt att ligga på handduken i solen efteråt och torka. Lovely. Åkte hem och myste lite. Sen blev det cykeltur med mamma. Cyklade lite längre den här gången =P Hemma blev det Hell´s Kitchen och krämig omelett (recept från en av kokböckerna)

Nu: Äta frukost och följa med Wille till hans avslutning på simskolan.

Dopp?

Kategori: Dagbok

Jag vaknade ju inte på rätt sida imorse, men tack care frukost och (återigen) Bridget Jones, så är jag på bättre humör. Andra filmen med Bridget Jones förstås då. Mamma ringde nyss och kollade om jag kunde ta med mig lillkillen på ett dopp i sjön. Så om min älskling är på bra humör idag, så kan det bli dags för min andra dopp bli av just idag. hoppas

Jag ska mörda väckarklockan

Kategori: Dagbok

Jag ville iväg på ett kvällsdopp igår med älsklingen, men det blev inget. Han skulle ju upp tidigt idag och jobba. Den där satans jävla väckarklockan säger jag bara. Han har en sån här radioväckarklocka. Meningen är att radion ska gå igång. Men... den senaste tiden så kommer det ett IRRITERANDE ljud istället för radio. Jag blev arg som ett bi, för det är ju jag som vaknar först av det där fanskapet. Jag somnar som tur var om när han har stuckit iväg, men jag var inte på bra humör när han ringde och väckte mig sen. *morr morr* Nu ska jag få i mig frukost och får se sen om jag hittar någon positiv energi...

Avslutningen

Kategori: Dagbok

Man kan inte tycka om alla...

Passet gick bra, men återigen, man kan inte tycka om alla. Vi delade upp simmarna i lag och så blev det olika knasiga stafetter rakt genom. Avslutade med glass med tillbehör. Blir ingen cykeltur ikväll. Mamma tyckte det blev sent, och så lockade american idol en hel del också tror jag. Jaja. Får hoppas på bättre lycka imorgon. Hoppas också på att solen vill stråla som den gjort idag, för då ska jag banne mig ner till stranden och njuta av sol och ledighet!

Sen sist

Kategori: Dagbok

Simskolan gick galant. De fick göra lite livräddning idag, så det var kul och se. Bror hämtade mig och Wille på stan och jag fick mina mc-kläder hem. Följde sen med upp till huset, och där har jag varit fram till nu. Ska slänga i mig något ätbart nu för strax ska jag till badhuset. Sista träningen, så jag och min tränarpartner ska hitta på något roligt med simmarna.

Morgon

Kategori: Dagbok

Vet inte om den är god. Älsklingen är ledig, och så ringer det från hans jobb på klockan 6 på morgonen. *morr morr* Jag kände hur jag blev arg, även om det kanske inte syntes. Allvarligt. Ringa klockan 6 på morgonen till någon som är ledig?? Min klocka ringde ju visserligen sen vid halv 8. Trött hade jag varit ändå, men nu var/är jag lite sur på köpet. Ska käka frukost nu och sen ska jag till simskolan med lillebror. Vad gör ni idag??

Nana Hedin

Kategori: Dagbok

Storhandlat =D

Kategori: Dagbok

YES! Jag fick både min cykeltur idag och storhandlat. Älsklingen var som tur var på g när han kom hem, så vi började leta bland recepten jag valt ut från kokböckerna och skrev upp ingrendienser som skulle inhandlas. Så nu har vi mat så det det borde räcka ett bra tag. Om det inte skulle räcka så... ja.. då vet jag inte vad... Därefter blev det direkt till badhuset och simgruppen. Mina underbara simmare. De är riktiga solstrålar nu på sommaren. Imorgon är det sista passet. För sen är det uppehåll för sommaren.  När jag kom hem åkte jag och morsan iväg direkt på vår cykeltur. Vi gjorde några små ändringar, så det var skönt att möta annan omgivning. Om jag inte har helt fel, så blev det lite längre också, och det är ju inga fel alls =P


Här har vi några av mina solstrålar

Bridget Jones <3

Kategori: Dagbok

Nu har jag fått i mig underbar frukost i form av toast och o´boy. Vad skulle jag vara utan o´boy? Inte samma Emma iallafall, det kan jag nästan garantera. Böev förstås frukost film. Bridget Jones Dagbok. Jag bara älskar den filmen. Båda två. Vad tycker ni andra om Bridget Jones filmerna??

Torsk på Thailand

Kategori: Dagbok

Here with me

Kategori: Dagbok

Får väl delvis tacka bror min att jag är uppe nu. Han kom hit imorse och skulle låna mc-kläderna. Hade han inte kommit så skulle jag säkerligen ligga kvar i sängen nu. Men nu är jag som sagt uppe och jag börjar bli hungrig. Frukost. Måste gå iväg och handla. På morgonkvisten så här, så har jag spelat meningslöst onlinespel, lyssnat på musik och sjunkit in i mina egna tankar. Började minnas en bra låt från en otroligt bra serie. Roswell. Var det någon som såg den?? Det var en av de få serier som jag lyckades följa, och för den delen verkligen ville följa.

Låten är iallafall: Dido - Here with me