Börjes barnbarn

föralltid

Annandagen

Kategori: Dagbok



Mammas revbensspjäll.. Mmmm!! Så jäkla gött. På annandagen blev det mat, chill, bus med brorsbarnen och spel. Älskling slutade jobbet tidigare denna dag så han, jag och lillebror lirade monopol. Superstryk fick jag igen. Men lika glad för det var jag :-) Det blev en.mysig dag och på det hela en mysig julhelg.

Juldagen

Kategori: Dagbok

Juladagen innebär kalkon hos mamma och pappa. Älskling jobbade idag så pappa kom och hämtade mig. Först lät det som att det bara skulle bli jag och farmor förutom ma, pa och bröderna som bor hemma. Precis när vi huggit in på kalkonen och satt oss för att käka så kom Micke, Johanna och Theo iaf. Matte m familj var på kalas och syrran var sjuk. Efter maten blev det bara chill. Jag och Theo utforskade hallen tillsammans och busade lite. Sen blev det flera timmar Monopol med Wille och pappa. Ingen aning om hur länge vi satt. Älskling kom bort och käkade lite, och ungefär samtidigt blev jag totalmosad. Kort efteråt tog pappa hem segern. Jag och älskling åkte hem, och nu sitter jag här och uppdaterar lite blogg. Ska kolla på sista avsnittet på julkalendern och eventuellt någon film/serie på play. Sen blir det sängen. Febern är borta nu och kvar är bara en snorig näsa och lite kittligt i halsen. Imorgon blir det revbensspjäll. Mmmmm... =)
 
 
 

Julafton

Kategori: Dagbok

Julafton börjar med frukost hos mamma och pappa med hela familjen. Strax efter frukost kom den coola tomten som brorbarnen tog emot på olika sätt. Viggo var lite mer framåt, tittade och var fram och petade lite på tomten. Theo ville inte lämna mamma knä. När klapparna var öppnade blev lite lek för småpojkarna och chill för de vuxna. Simon åkte till mor sin. Sen blev det lunch. I år var vi inte hos farmor, utan farmor och farbror kom hem till mamma och pappa istället. Käkade lunch och kollade sen på Kalle Anka. Då började mina syskon dra vidare till sina svärföräldrar. Efter Kalle Anka drog vi fram årets julklappsspel. Alfapet. Först spelade jag, mamma och farmor. Jag vann! Sen spelade jag, pappa och farmor. Jag vann igen =P Hähä. Tre timmar satt jag och spelade. Den tiden bara flög iväg. Pappa skjutsade mig till Simon som befann sig hos sin far. Där var spelandet också i fullgång, så jag fick hoppa in i C-G's lag. När spelet var slut där och vi suttit och pratat en stund så åkte vi hemåt. Landade i soffan med julklappschokladen och kollade på Snövit på storbilden.
 
 
En riktigt fin julafton blev det bortsett från febern. Inte ofta jag är sjuk, så när jag väl är sjuk så kan jag väl lika gärna pricka in självaste julafton. Bra jobbat. Kändes mig så pass hängig att jag faktiskt tog mig 2-3 ipren under dagen. De som känner mig vet vad det innebär. Men dumt att klaga. Förbaskat fin jul blev det ändå trots feber och frånvaro av snön. Lite trött på alla som grinar om att det inte är någon snö på jul. Nej. Det är skittråkigt, men det är inte snön som gör julen. Vädret ska inte styra humöret och känslan.
 

Klä granen

Kategori: Dagbok

Då var granen klädd. Pappa och jag började med ljusen. I år blev det endast barnvänligt pynt i granen med tanke på Viggo & Theo. Mamma bestämde vad som var OK att hänga upp och syrran hade stickat julgranskulor. Annars gick vi enligt tradion med den yngsta först. Matte, Lina och Viggo fick tjuvstarta eftersom de skulle vidare på julbord. Jag och syrran fixade glittret och pappa avslutade med att sätta dit stjärnan på toppen. Till pyntningen dracks det glögg och åts pepparkakor. Sen blev det bara mys. Jag hade gått runt med lite kli i hals och näsa, och så småningom började febern smyga sig på. Så nu ska jag bara kolla på dagens julkalender, ta en ipren, hoppa i säng och hoppas på att inte vara alltför sjuk imorgon.

 
 
 
Coolaste tomten kommer vi ha i år =)
 

Mysig helg

Kategori: Dagbok

I fredags åkte jag och älskling in till Örebro för lite julklappsshopping på Marieberg. Vi käkade på McDonalds och åkte sen in till centrum för att gå på bio - Hobbit 2 i 3D.



I lördags köpte jag de sista klapparna hemma i stan på förmiddagen. Idéerna stod lite stilla först, men sen lossnade det. Lyckades även hitta lite fint till mig själv. Lite jobb på det och sen hem till föräldrarna gör att fira mamma. På kvällen blev det gött kött, play och sen utebad med serier.

Söndag morgon blev det mys i sängen. Tvättade och plockade lite innan jag drog fram julklappspapper. På med lite julmusik och slå in klapparna.



Käkade och drog iväg till Träningslagret för att köra dubbelpass. Combat + Balance. Gött som fan. Köpte med hårfärg som älskling hade i mitt hår.



Slog in de sista klapparna och sen blev det play och serier i soffan till sent. Var sällskap till älskling som bestämt sig för att dygna.

Nu ska jag kirra smink och hår. Blir hämtad snart för att klä granen hos mamma och pappa.

Dansförställning - Stinas Dagbok

Kategori: Dagbok

Veckan efter Luciadoppet blev det bara dans i mitt huvud. Extra danspass under veckan. Tre danser som inte satt riktigt, så det blev en del träning hemma också. Och så leta kläder på det. Den här avslutningen hette "Stinas Dagbok", och alla danser hade något med Stinas liv att göra, och presenterades som ett utdrag ur dagboken. Riktigt coolt!
 
Discon - vad jag vill blir när jag blir stor/filmstjärnor
Ragga - när stina gjorde lumpen/militärer
Show - resa till USA/Janet konsert
Ragga - alla hjärtans dag
Street - yrke/sotare
Show - döden/Narnia
 
Överlag gick det riktigt bra på danserna. Några små missar, men som helhet satt det mesta. Även de tre som inte kändes så bra under veckan. Det som gick mindre bra var att under sista numret på första akten, så lossnade/pajade någon spärr till sprinklersystemet, och det bara öste ner vatten på oss som skulle dansa det numret. Precis när vi gick in till musiken. Men vi körde på. Dansade igenom hela dansen. Halt som tusan blev det, men vi dansade på så gott det gick.
 
Sen blev det lite kaos. Anna & Sandra ringde runt hit och dit för att försöka få någon hjälp och ordning på röran. Det började ryktas om att om att vi skulle få ställa in =/ Inte så konstigt med tanke på att det bokstavligt talat hällregnade på scenen. De flesta av oss dansare deppade ihop lite då förstås. Men till slut så. De skulle komma dit med en vattendammsugare. Som tur var så kom det inget vatten ute i salongen, så vi kunde skjuta på andra akten, och köra den andra föreställningen som vanligt.
 
Trots missödet med regn inomhus så är dansföreställningen en av de bästa dagarna som finns <3
ÄLSKA DANS!
 
Snodde en bild från en danskompis på vår slutposé i militär-dansen.
 

Luciadoppet 2013

Kategori: Dagbok

Luciatåget inledde som vanligt. I år har jag bara varit med som lite stöd och backup till Elin och Alicia som var ansvariga för tåget i år. Jag var med och sjöng lite under lördagen.
 
 
Ena musiknumret var Teachers Blended. Mina lärare från gymnasiet. 
 
 
 
Simhopparna var med. De har blivit riktigt grymma!
 
 
 
 
Andra artisten var fantastiska Felicia Fernandez Lauri.
 
 
Hans var konferencier i år igen.
 
 
Vattenbaletten med sina ljusstavar. Suveränt duktiga, i vanlig ordning.
 
 
 
 
Underhållningen till barnen i år var Jobman som kom på besök. Dansade till sin egen låt tillsammans med dansare från Kulturskolan. Dansarna körde senare även en egen dans.
 
 
Tävlingssimmarna visade upp en medleylagkapp.
 
 
 
 
Fackelsimmarna med lilla lucian på flotten.
 
 
 
Innan fackelsimmarna var mina små konstsimmare med. Jag och Nathalie stod med inne på kanten, så jag kunde inte ta någon bild. Men så grymma de har varit! Blir så stolt <3 Trots att vi gjorde lite ändringar i sista minuten så satt allt som en smäck redan på första extra träningen. Hela gänget är supermysiga. Underbart att hänga med dem en hel helg. Jag måste ju säga att jag gillar texten på min julklapp...
 
 
Det gav mig bara mer idéer till mina tankar som snurrat ett tag nu.
 
Skämthopparna var givetvis med också, men de fick jag ingen bild på. Direkt efter var det Grand Final, dvs avtackning av alla medverkade.
 
Som alltid - en alldeles magisk helg som smäller av startskottet för julkänslan <3

Nämen hej!

Kategori: Dagbok

Förra söndagen jag skrev så hade de första avslutningarna betats av. Nu är allt slut. Finito. Helgen 23-24 nov var det simskolan som hade avslutning. På söndagen drog jag på tävling i Säffle med några i min tävlingsgrupp. De var suveränt duktiga, och en hamnade på pallen dessutom. Jag slängde ihop en artikel, så vi kom med i tidningen =)
 
 
Helgen därpå var det avslutning för simidrottsgrupperna. På fredagskvällen hade jag och älskling en dejt. Vi bokade bord på Woody´s och käkade där. Mycket mat och mycket gott. Lätt värt pengarna. Sen blev det bio. Fortsättningen på Hunger Games. Väldigt mysig dag <3 Lördagen blev det fest med polarna. Lite mysigt chill häng sådär. Perfekt.
 
Under vardagarna har det blivit jobb, dans och chill. I badhuset har allt fokus varit på att träna inför Luciadoppet som ägt rum denna helg. Mina konstsimmare har haft extra träning, så det har blivit en tur till badhuset varje dag denna vecka. I fredags kom genrepet och Luciadoppets magi och julkänsla började infinna sig. Luciadoppet får ett eget inlägg med bilder.
 
På kvällarna har det blivit mys med älskling. På fredagskvällen lagade vi egna burgare och myste ner oss i soffan med Avatar på projektduken. På lördagskvällen köpte vi med oss mat hem och kollade på lite Big Bang innan vi hoppade i vår ute-badtunna-pool för ett eventuellt sista dopp. Snön och kylan har kommit nu så det börjar bli dags att plocka ihop den. Eftersom snön hade kommit så passade vi på att rulla lite i den också =P Kaaaaaallt! Men väldigt skönt att hoppa i poolen direkt efter.
 
 
Nu har jag kommit hem från Luciadoppets sista dag. Ätit, sneglat på lite play, flyttat över bilder och skrivit lite blogg samtidigt. Nästa vecka blir det fokus på dansens istället och kommande dansuppvisning på söndag.