Börjes barnbarn

föralltid

2019

Kategori: Dagbok

 
Topnine
Instagrams topnine passar alldeles utmärkt i min bild av 2019. Selfies från midsommar, jul och när jag fyllde 32. Storhelger och födelsedag då jag får träffas och umgås extra mycket med familj och vänner <3 Dansen får tre av nio bilder, vilket är fullt rimligt då dans är en stor del i mitt liv <3 Och två bilder från LONDON med Nettan, en av mina höjdpunkter från året <3 En bild från dressinturen med min älskling <3
 
Konmari, Swedish death cleaning och sjukdom
I början på 2019 snubblade jag över information om metoden Konmari och genom den hittade jag även Swedish death cleaning. Sökte och tittade på klipp som satte igång tankar samtidigt som det var inspirerande. Under 2019 kom det sjukdomsbesked som också fick tankar att snurra. Vad är viktigt? Målbild. Spark Joy. Vad är glädje för mig? Det är något som ska fortsätta kluras på under 2020.
 
Jobb
Under hela den här vikarieperioden har jag fått möjlighet att praktisera min utbildning. Även om den inte är klar. Samtidigt har jag också fått prova på att vara idrottslärare och framförallt har jag fått jobba med mina stjärnor. De stora och små. Vårterminen blev min sista på lilla skolan. Otroligt tacksam över att jag har fått jobba där. Trevligt med en liten skola, härliga barn och fantastiska kollegor.
 
Dansen
Mycket som hänt och förändrats. Flertalet workshops. Godkänd som domare i Performig Arts. Dömt två tävlingar och varit DJ på två. Deltog på DSFs årsmöte och lyssnade på Tony Irving. Under vårterminen var det möten med kommittén och styrelsen, men det blev också min sista termin i båda. Under hösten lämnade jag över mina ansvarsuppgifter. Jag ville fokusera på att bara vara danslärare. Sandra gjorde sin sista termin på dansskolan och då blev jag erbjuden en tjänst på 50% Känslorna gick parallellt. Sakna Sandra och glädjen att få en tjänst som danslärare. Kunna leva drömmen <3
 
Famij, vänner, Patrick
De som får mig att må bra. Härligt häng med vänner är guld. Påsk, midommar och jul <3
 
"Jag är inte själv, jag är i fred"
Årets citat. Hörde det i en pod. Klockrent. Egentiden är viktig för återhämtning och reflektion - promenader, målarbok, adam & kompani, ljudbok, film, serie.
 
Årets ord: Balans
 
Höjdpunkter:
* Stockholm och GHOST med mamma och syrran <3
* Fyllde 32 och firade det på Bulls Eye med vännerna <3
* LONDON med Nettan <3
* Peter, Bruno, Matilda, Petra med Simon <3
* Standup i Kristinehamn med pappa <3
* Morsdagslunch och bowling med mamma <3
* Lunch på O´learys med mamma, pappa och Patrick <3
* Team Eisapäitä!
 
Övrigt:
* Dop för Milo
* Studiedag som lastbilschaufför
* Vurpan
* Köra bil
* Demontration för BB
* Kattmys
 
 
 
 
 

Jul och nyår

Kategori: Dagbok

Uppladdning
Adventsmys och klappjakt.
 
 
Klä gran
I vanlig ordning --> Allt på samma gren.
 
 
Julens traditioner och selfies
Frullen, tomten, julmat, spel, mys, kalkon, pussel, mys, revensspjäll, mer spel, mer pussel, mer mys. Det här året blev julen lite förlängd. Dagens efter annandagen bokades träff med brorsbarnet. Vi pusslade och spelade i ca 5 timmar och sisådär 3-4 av dessa spendera han i mitt knä <3 Direkt efter det blev det iväg med kompisarna på buffé och quiz med gänget på Redbrick. Buffé är högst diskutabelt när det endast fanns en rätt. Det var gott. Quizen var kul. Team Eisapäitä kom på en tredjeplats och fullkomligt krossade specialfrågan och vann en påse Riesen. 
 
 
 
Nyår
I mellandagarna passade jag på att plocka lite hamma och lyssna ljudbok. Nyårsafton spenderades hemma hos Patrick med mat, mys, serie och lite spel. Pojken sussade sött redan innan tolv och jag låg bredvid och läste bok. Tittade på några raketer genom fönstret vid tolvslaget innan jag också släckte lampan och ögonen.
 

December

Kategori: Dagbok

 
Dansshow! Den här terminen fick jag var "boss" under de sista veckorna på dansskolan, vilket typ innebar att städa, men även finnas till om det skulle behövas. Veckan innan show fick jag stå och sälja biljetter under två kvällar. Jag fick styra upp prepp innan dvs hämta nycklar, reka genom Dansens hus alla vrår, krypin, knappar, spakar, dörrar, lås och lampor, samt ta emot ljuskillen. Även under genrepet var det jag som fick hålla i spakarna, eller mickarna, rättare sagt. Sen var det show. Ovant att bara stå vid sidan och samtidigt helt galet att jag står där nu. Anställd som danslärare <3
 
Innan showen hann jag med en dejt med min alldeles egna privata frisör, Simon. Han tonade håret på mig och så kollade vi vidare på "Blacklist".
 
Efter showen påbörjas lite ledighet vilket innebar att vila, måla, lyssna ljudbok samt mysa och äta/dricka gott med Patrick. Vi påbörjade även "Dr Who". 
 
 
 
 

November

Kategori: Dagbok

På dansen var det dags för de sista lektionerna vilket innebär gosedjurskalas med de yngsta. Jag fick ett fint armband som det stod Teacher på i ett hjärta =D Med de äldre grupperna var det fix & trix med in- och utgångar. Showgruppen kirrade sina scenkläder. Vi hade vår egen tävling. Jag styrde musiken även denna gång.
 
Förutom jobbet blev det häng med Nettz, klappa katter och äta frukost - Patricks egenbakade LCHF bröd *nom nom*
 
Månadens höjdpunkt var PETER BRUNO MATILDA & PETRA tillsammans med Simon. Käkade lite go kött innan på Texas Longhorn.
 
 
 
 
 

Oktober

Kategori: Dagbok

Vänner
Oktober gick i vänskapentecken. Det blev dejter med både Simon, Nettan & Bea, Sandra, Anneli, Rebcka & Lo. Pappa och jag var på standup, Betnér med flera, i Kristinehamn.
 
Dans
På dansskolan hade vi några möten om kommande show och det började planeras inför den. Jag var även på workshop med fantastiska Jennifer Lagermyr. Jag dömde alla stilar i Falköping.
 
I övrigt:
*Besikta min bil
*Gosa kattbebisar
*Höstmys med ljus och rökelse i soffan
*Testade en ny frisör
 
 
 
 
 

September

Kategori: Dagbok

 
Septemer var visst ganska gles i både kaledern och med foton. Utstickande händelser:
*Hade en sista överlämning av uppgifter i föreningen.
*Workshop med awesome Anitha.
*Åkte på domarseminarium i Lidköping för att få behörighet att döma Performing Arts.
*Jag hade en rolig och mysig intervju med en dansare.
 
I övrigt så rullade lektionerna på. Jag drack ingefärste. Åt god mat hos Patrick och vi plöjde Game of Thrones.
 

Augusti

Kategori: Dagbok

 
Hösten innebar jobbstart och nu som anställd på 50% på dansskolan. Vi hade ett uppstartsmöte i slutet på juli och sen i augusti blev det storstäd av dansskolan, workshop på elitträffen (med fullbokade-tåg-kångel), träning med en grupp och många timmars planering. Sen drog kurserna igång. Glad, taggad och lite pirrig över de nya kurserna som jag skulle ta. Lärde upp/lämnade över mina uppgifter i föreningen till nya ansvariga. Skönt.
 
Utöver jobbstarten så blev det häng med Simon, mys med Patrick, bus med Rebecka & Lo. Rensade genom vhs lådan och den var nog tuffast av allt. Film är trogna vänner.
 
 
 

Juli

Kategori: Dagbok

Sommar och semester. Kommer knapp ihåg eftersom det som vanligt har gått cirka halvåret sen senaste uppdateringen.
 
Vanliga sommaraktiviteter som bad, promenad och glassätning.
 
 
Drack vin med Nettan
 
 
Åkte på en låååång dressintur + tältning med Patrick.
 
 
Tid med mina målarböcker.
 
 
 
Rensa. Plöjde en massa klipp om Konmari metoden och Swedish death cleaning. Inspirerad av båda metoderna fick kläderna sig en omgång. Men framförallt lådorna i förrådet. Bland annat den från universitetet och den från simföreningen. Betydligt mer luftigt blev det och det var ett rejält berg med papper som dumpades på återvinningen. Jag gav mig även på mina sentimentala lådor osm krypte. Jag hade även bestämt mig för att digitalisera mina dagböcker och foton. Hjälp. Det blev ju en sentimental resa utan dess like. Samma sak när jag resnade bland det redan digitala. Gammal musik alltså. Det blev en lång resa på memorylane. Behövligt.
 
 
En liten tös på typ.. 5-6 år.