Börjes barnbarn

föralltid

Sjukfrånvaro

Kategori: Dagbok

Och det här med att vara ledig pga sjukdom...

Jag tror jag behöver en liten genomgång på det. Imorse hade jag absolut ingen röst alls kvar. Tänkte först bara vila lite på fm och sen jobba em som vanligt. Efter ett tag insåg jag att jag kanske skulle ta och vara hemma iaf. När beslutet väl satt sig i huvudet, så insåg jag att jag måste iväg. Behövde fixa pärmen till nystartade gruppen. Bara att ge sig iväg. Och när jag ändå är här, ja då kan jag lika gärna vara här fullt ut.

Har precis tränat Teknikgruppen. Utan röst. Det går! Speciellt när man har så fina simmare som lyssnar på tränaren. Riktigt duktiga var de hela bunten idag.

Rösten borta

Kategori: Dagbok

Det suger att vara sjuk! Då får jag ju inte vara med och dansa! Pissigt pissigt pissigt!

Det smög sig på redan under fredagen med svullen hals. Inget att gnälla över. Hade en trevlig tjejkväll med utgång på Redbrick. Dock stendött. Kanske 4-5 gäng ute. Och statt var stängt. En lönefredag. Mycket märkligt. Och Harrys hade bara öppet till 23.

Jobbade igår. Hade tre egna grupper och rösten försvann mer o mer efter varje. Avslutade dagen med criminal minds. Vaknade upp idag med minimalt med röst kvar. Men det går att ha grupper på det med. Hade bara en idag som tur var.

Kul jobb

Kategori: Dagbok

Tre riktigt kuliga arbetsdagar har passerat. I måndags hade jag min egen grupp på kvällen, och en kille har börjat öppna upp sig. Det är alltid lika underbart att se. Och de två nya passar som en smäck. Jag visste det! =P
 
Igår var det första lektionen med Idrottsfritids. Ett samarbete med en skola och ett gäng olika föreningar. En toppen grej tycker jag personligen. Hörde det första gången när jag läste i Örebro. Det är riktigt fränt att det har växt fram i vår lilla stad.
 
Med Idrottsfritids körde jag på som jag brukar när jag håller i grupper. Tydliga ramar/ordning & reda/struktur så barnen vet vad som gäller och var de har mig. Och det fick jag beröm för =) Lektionen gick suveränt. Det var ett glatt gäng och lätta att jobba med. Direkt efter det hade jag tävlingsgruppen. Kände mig smått mosig i huvudet efter att ha haft Idrottsfritids. Undervisa i simning för icke-simmare är inte så bara.
 
Sportlovet är bokat och klart också. Eller så klart det kan bli. Saknar ledare, men det kan jag fixa när det drar ihop sig. Vattenpolo blir det då. Höll på att glömma bort att skicka in anmälan som skulle in idag till kommun. Aj aj. Jag var så inne i pusslandet med barn och grupper hit och dit. Nya gruppen på måndagar är klar att starta upp nu på måndag, och en ny ledare har jag fått in.
 
Blir till att jobba lite imorgon också. Då ska inbjudningarna ut till de sista grupperna - mini och vuxen. Ska försöka göra det lite snabbt så jag faktiskt kan ta och vara ledig på min lediga dag.
 

Växer

Kategori: Dagbok

Det blev en bra uppstart även igår. Det är inte fullt lika många grupper då, men desto fler än vad vi hade förra terminen. Två nya simskolegrupper. Vattenpolon är förlängd också. Så det är mer aktivitet i vattnet. Det var lite oroligt med ledare på de nya grupperna, men det har löst sig. Och en riktigt bra lösning dessutom! Jag kan peta in några barn till. Det kanske rentav är på gång med en grupp till även på måndagar. Vi växer!
 
Efter badet fick jag spurta upp till dansen. Jag var i Lund på första lektionen, så jag hade lite att ta igen, men det ska jag förhoppningsvis fixa. Jag gillar stegen och stilen. Så det kändes bra. Köpte mat på konsum och så blev det några avsnitt Criminal Minds.
 
Nu har tagit lite sovmorgon, chillat lite på förmiddagen och ska börja göra mig i ordning för att dra till jobbet. Har en del att pussla med, men det är bara kul grejer. Känner mig taggad! =D
 

Hjärta dans och konstsim

Kategori: Dagbok

Upp och iväg på förmiddagen. Införskaffade pennor och nya register till pärmarna. Köpte med McDonalds mat till jobbet som kastade i mig medan skrivaren gick varm. Ett papperhelvete fastnade som jag tog bort men displayen propsade på att ett papper fortfarande satt fast i bakluckan. Jag höll på att bli T O K I G ! Jag hade hur mycket som helst kvar att skriva, även närvarolistor. Utan det sist nämnda blir det lite klurigt att driva verksamheten.

Tillslut hittade jag lite lugn och kollade igenom varenda millimeter på skrivaren. Nog fan satt det fast ett papper. Men inte i bak som displayen sa. Skrev ut resten av alla papper och stoppade in i pärmarna och kort efter drog första grupperna igång.

Det blev en bra uppstart. De fina ledarna jag har med mig känns stabila och de fick hålla i föräldrasamlingarna även denna termin. Duktig är dem!

Chefen dök upp eftersom han har sin son i verksamheten och vi tog oss ett snack. Blev lite blandat om föreningen. Jag fick dra lite om mina kommande idéer och så fick jag lite beröm med mig. Underbart att få nu i uppstarten. Han pratade om att det var en lite vinglig start, vilket jag håller med om. Idéerna hade jag men de kom inte fram riktigt. Skillnad är det nu.

Fick avsluta jobbdagen med konstsimmarna som jag är med och tränar själv. Underbara sötnosar! Fick ett litet paket med texten "Tack för lånet. Du är bäst." Två tjejer har jag haft på barndans och nu dansar de på danscenter. På showen fick de låna säkerhetsnålar av mig som jag nu fick tillbaks. Haha. Godingar!På baksidan av lappen hade de ritat hjärtan kring dans och konstsim. Det är mina tjejer det <3

Dagen före

Kategori: Dagbok

Hm, det skulle ju vara skriker efter uppmärksamhet i förra inlägget. Men skriver passar in där med.

Idag blev det lunchdejt med Rebecka på Mr James. Sen åkte vi hem till mig och kollade på dansklipp.

Rebecka åkte och älskling kom hem. Vi drog iväg och köpte mat. Lagade, åt och kollade på Criminal Minds. Blir nog ett avsnitt till i sängen innan det är dags för sängen.

Imorgon är det uppstart. Kändes som det var nyss förra terminen slutade.

Älska mig!

Kategori: Dagbok

Med Alex Schulman på svtplay. Om bekräftelsebehov och jakten på likes. Vi tillhör en generation som har absolut ingenting att säga, men ändå vill synas överallt, och är som barn som skriver efter uppmärksamhet.
 
Jävligt bra.
 
 
Kom i säng sent igår också, och kom därför upp sent, men lagom till bussen som tog mig in till stan. Lunchdejt med Anneli <3 Tiden bara flög förbi när vi pratade om allt möjligt. Älskling hämtade mig och vi köpte mat på Ica Maxi. Kollade ett avsnitt Criminal Minds. Älskling hängde sen med Petter, och jag landade i soffan med lite spel innan jag gick iväg till dansen. Första streetpasset. Ganska lätta steg egentligen, men det satte sig inte riktigt för någon av oss. Dansfröken blev lite konfunderad, men jag sa att sista lektionen på första veckan brukar bli så. Promenerade hem och landade i soffan med Schulman på play.
 

Mer svammel

Kategori: Dagbok

Så snart jag hade publicerat inlägget och skumma igen vad jag skrivit så kom det fler tankar. Glömde för det första att skriva resten av reflektionerna om att åka tåg. Det här med att tågen alltid är sena. Än så länge har de aldrig varit överdrivet sena när jag har åkt. Det jag tycker är intressant är att det finns de som kommenterar om att tåg eller bussar för den delen, alltid är sena, när personerna i fråga aldrig ens åker tåg eller buss.
 
Under resans gång bytte till mig nya lotter lite här och där i landet. Hade vunnit på en lott från Luciadoppet. Tog två nya lotter hemma i stan. Vinst igen. Tog två nya. Vinst igen. Bytte till mig fem nya i Mjölby. Vinst igen. Tog tre nya i Hallsberg. Vinst igen. De tre ska jag dock spara och vänta in en kommande storvinst ;-)
 
Kom också på att mitt skrivande har jag då och då fått beröm för. I skolan hade vi friskrivning där vi fick skriva egna sagor och berättelser. De fick jag lite beröm för av både lärare och klasskamrater. "Du borde blir författare", yttrades vid några tillfällen, och tanken fastnade hos mig och har poppat upp ibland. Sambon har också visat gillande över mitt sätt att skriva på. Ibland får jag bara till det. Alltid kul att höra fina ord från någon man tycker om. Några gånger har jag tänkt att jag skulle gå vidare på något sätt, men sen har det inte blivit mer än så. Oftast är det rent svammel, som här i bloggen, och jag skriver mest för min egen del. Som dagbok.
 
Mina gamla dagböcker ska jag ta och rota fram snart igen. Det är alltid kul att läsa lite gammalt. Någon dag skulle jag behöva ta en genomgång av mina sparade saker. Har måååånga kartonger. Jag har länge varit inne på att göra någon typ av... Ja va fan kallas det. Typ som ett fotoalbum fast med både bilder och utdrag ur mina dagböcker. Fast till det så skulle jag vilja ha scannat in mammas alla jäkla foton. Jag påbörjade det projektet för ett tag sen. En låda blev klar. Hon har väl typ 10-12 lådor till. Minst. Någon gång....
 
Nu ska jag ta och spela lite meningslösa spel, lyssna på musik och bara låta tankarna härja fritt. Var iväg på lite jobb idag men det blev lite av en skit dag. Datorn på jobbet var så sjukt seg så jag kände mig helt oeffektivt. Kom inte igång liksom. Drog iväg på dansen, och hade lyckats skriva upp fel tid. Åt det bättre hållet iaf. Så det blev ett dubbelpass med ragga. Ganska skönt eftersom på den första var det mer dans på. På den andra börjar vi med massa fix och trix som inte var direkt fysiskt jobbigt. Lite hjärngympa och framförallt jobbigt för knäna. Ajaj. Pratade med syster en bra stund efteråt och pulsade sen hem i snön. Jisses vad det vräkte ner.
 

Tankar i natten

Kategori: Dagbok

Varning för långt inlägg. Det började som ett vanligt dagboksinlägg om mina reflektioner om att åka tåg, och slutade med en tankexplosion:

Sista dagen på konferensen blev minst lika intressant och givande. Det var lite jobbigt att behöva smita tidigare till bussen eftersom jag kanske kunde missa något. Jag var inte den enda. På slutet snabbade de på så att jag hann vara med på avslutande "panels".Sen blev det de långa stegen mot busshållplatsen. Det jag tycker är lite kul nu efteråt är att inte ett enda tåg har varit försenat. Däremot var bussen jättesen! Där och då var det mindre kul. Jag hade tänkt hinna köpa matsäck och byta in min lott vid centralen, men det var bara att glömma.

Jag hann med tåget. Lång men trevlig resa. Jag har mött många trevliga människor påvägen. T.ex. så hade jag två timmar väntetid och satte mig på ett fik. En trevlig tjej hade också väntetid så vi växlade några ord samtidigt som vi fotograferade vårt fika för dokumentation. Hon fällde en välmenande kommentar om mitt uppenbara ointresse för att få bra bilder när jag hade lämnat kvar plasten på morotskakan. Jag förklarade att jag tar bilden mest för min egen skull och inte för att det ska se aptitligt ut för någon annan eller för att få en massa likes (åter till det senare)På sista tåget fick jag kämpa lite för att få upp väskan på hyllan. Få ner den igen var däremot fullkomligt omöjligt med mina centimeter, och han jag satt bredvid kom till undsättning.

Under gårdagen undvek jag aktiviteter som aktiverade hjärnan mer än nödvändigt. Det blev lång sovmorgon och serier med älskling. Svarade på några jobbmail.

Idag däremot var det dags att möta vardagen igen, och mer på riktigt. Det stavas UPPSTARTSVECKA. Hade första danslektionen idag och till helgen börjar alla grupper på jobbet. Fullt ös.

När jag kom hem fastnade jag framför "Alla är fotografer" på svtplay. Självförvållat, då jag valde att börja titta. Det var nämligen bara några dagar kvar innan den skulle försvinna från play och jag hade läst lite om den. Kul programidé som berör min inplastade morotskaka. Den eviga jakten på bra bilder och likes på nätet.

Återigen. Jag är smått ointresserad av denna jakt. Ibland kan jag fastna i jakten, men det varar inte särskilt länge. Speciellt inte på forum som instagram eller gamla bilddagboken. Bild är inte min grej helt enkelt. Jag tycker det är kul att titta på bilder, andras bra bilder och det är självklart kul om jag själv lyckas få en bra bild. Men jag tänker inte anstränga mig för att få en bra bild på en sketen morotskaka.

Jag minns att jag tidigare läste någon blogg som hade skrivit om just "boomen" när alla helt plötsligt blev fotografer bara för att de hade en dyr kamera. Det finns definitivt de som är bra på att ta bilder. Nu har det plötsligt blivit en självklarthet, nästan som ett måste, att man ska ha en bra kamera och ta "proffsiga" bilder. Jag vill inte ha kravet på mig att jag måste ta bra bilder med korrekt ljus, kontrast och allt vad det nu kan vara.

Jag tar bilder för mitt eget minne och ibland för att dela med vänner och familj. Bra eller inte kvittar. Både jag, mina vänner och familj förstår poängen med bilden ändå. Och jag gillar när det är oredigerat, inte arrangerat liksom och när bilden tas spontant i förbifarten.

Det kan säkert låta gnälligt om man läser det utifrån, men det är det inte. Inte heller något ont mot den trevliga tjejen. Vi skrattade åt situation och hon kommenterade vänligt och mer som ett konstaterande. Som dessutom var sant.

Jag kände att jag behövde spinna vidare på hennes uppmärksamhet. För bara några veckor sen funderade jag på att faktiskt köpa en kamera. Var den idén kom ifrån minns jag inte. Den dog iaf ganska snart då jag insåg att bild inte är min grej.

Ord är min grej.

Det är därför jag har bloggen. Min dagbok. Som dokumentation och för att skriva av mig. Med ord kan jag bäst uttrycka det jag tänker och känner.

Det är också när jag skriver som jag lär mig bäst. Som jag har antecknat genom mina år i skolan! Medlemmarna i styrelsen blev smått tagna över min mängd anteckningar efter en föreläsning.

Från en kurs på universitetet om kulturella och estetiska uttryck så fastnade jag i idén om att vi alla har något sätt att uttrycka sig på som vi är mer hemma i. Det finns något som passar alla. På vfu:n utmanade jag med att ha musik med en klass som annars brukar ha bild. Den glädjen jag såg i en pojkes ögon glömmer jag inte. Jag inbillar mig att musik var hans uttryck.

Mitt är alltså ord. Att skriva. Även att dansa, tror jag. Men där har jag inte tillräckligt med teknisk kunskap för att kunna uttrycka tankar och känslor som jag skulle önska. Skrivandet har jag praktiserat desto mer i många år.

Där slog tröttheten till och blockerade tankarna. Bara att ge efter och hoppa i säng.

Subway

Kategori: Dagbok

Frullen var så enkel den kunde bli. Precis som resten av hotellet. Enkelt, litet, mysigt, lugnt. Ett "sköt dig själv/som hemma" (i positiv bemärkelse) hotell för långboenden och "jobba borta" människor. På ett sätt är det rätt skönt att inte bo på konferensen, för där är det förmodligen fullt pådrag med kvällens bankett.
 
 
Dagen började med panel-diskussion med föreläsarna + en från Sverige. Massa frågor för att se jämförelser mellan de olika länderna. Sen blev det massa seminarier och dagen avslutades med workshop. Äntligen! Det var precis det här jag ville ha, och alla ämnen var höst intressanta för mig. Sen blev jag så snopen när jag fick reda på att vi bara skulle ut i lobbyn och börja prata. Eh jaha? Inget uppstyrt alls? Jag stod där med mitt fika och kände mig smått besviken. Sen när jag gick närmre utgången så insåg jag att det visst var uppstyrt. Där fanns färdiga stationer för varje ämne. Den timmen gick alldeles för fort. Jag hann inte med alla ämnen =/ Men anteckningarna skulle laddas upp på hemsidan sen, så jag får läsa resten där. I mängden hittade jag också en tidigare medlem i föreningen som troligtvis var en av mina första tränare. Coolt.
 
 
Jag och Christian promenerad in till stan och käkade på Subway igen. Vi satt inte fullt lika länge idag. Dels så stängde det här stället tidigare, och vi var båda lite tröttare. Har precis pratat med mamma och älskling i telefon. Tänkte försöka hitta lite ork och hoppa in i duschen. Sen blir det eventuellt lite play eller om jag ska sova direkt? Duscha måste jag göra ikväll, för det kommer jag garanterat inte orka imorgon.
 

Simlärarkonferens

Kategori: Dagbok

Eller Nordic and International Learn to Swim World Aquatic Development Conference... som det egentligen heter =P
 
 
Japp. Åkte alldeles för tidigt imorse. Var nervös över att alla tågbyten inte skulle klaffa. Dfs - Hallsberg - Katrineholm - Linköping - Lund. I Hallsberg fick jag mig en reskamrat. En man som frågade om jag skulle med tåget till Katrineholm. Ja. Bra, då stod han rätt. Sen var det ett annat tåg som blivit ersastt av buss, och han trodde att det var vårt. Så han började knalla iväg. Jag förklarade att det var ett annat tåg. Han tackade och var glad att jag fanns där. Haha. Bruden med koll liksom. Väl framme i Katrineholm så visade det sig att vi skulle på samma tåg igen. Den här gången hade han lite bättre koll. I Linköping blev det svettigt... Utan förseningar hade jag bara 8 minuter på mig att hitta tåget till Lund. Notera, UTAN förseningar. Men det gick vägen. Väl framme i Lund så lyckades jag hitta två som skulle på konferensen så jag slog följde med dem och letade efter den bokad bussen. Fast uppenbarligen så hade jag bättre koll där också. Iväg vi for.
 
 
Checkade in på konferensen och det körde igång ganska omgående. Lyckades få tag på min tidigare kollega Christian i mängden. Vi är tydligen runt 350 pers på plats och från 18 olika länder. Skapligt häftigt. 6 st seminarier betades av i ett sånt där tempo som känns både snabbt och långsamt. Massvis med inspiration. Hjärnan var fylld efter bara hälften. Språket påverkade ju självklart också. Föreläsarna kom ifrån USA, Australien och Nya Zeeland.
 
När seminarierna var slut för dagen så gick jag och Christian till mitt hotell, så jag kunde checka in och dumpa av packningen. Det var lite strul med min bokning och det hann bli fullt på hotellet vi var på. Vi gick vidare mot centrum och till centralen, dels för att undersöka hur lång tid det tog och dels för att käka kvällsmat på Subway. Yummie!! Det blev några timmar där innan vi knallade hemåt. 
 
Nu är det dags att sova. Imorgon är det dag 2, full med seminarier. Jag ska kika lite på deras fräsiga app som de verkar vara väldigt stolta över och som tar galet mycket utrymmet i min mobil. Christian visade lite på sin surfplatta, och det såg riktigt bra ut. Så varför köpte jag inte en sån där jäkla surfplatta när jag var i Örebro??
 

Ledarträff

Kategori: Dagbok

Dagen efter nyår blev det så chill det kunde bli. Med rätta förstås. 2 januari drog jag och älskling in till Örebro för att pilla lite på surfplattor. Jag har faktiskt börjat fundera på att skaffa en. Kan nog vara bra att ha på jobbet istället för alla lösa lappar. Kanske. Jag är ju en inbiten papper-och-penna användare. Jag tycker om att skriva. Min geek passade självklart på att spela lite spel =P
 
 
Sen började mitt huvud jobba ganska direkt efter nyår. Precis som förra året, låg jag och grubblade på uppstarten av den nya terminen. Gjorde upp massa planer i huvudet. Närmast i antåg var uppstartsträffen jag hade med ledarna den 4:e. Jag hade bokat in en träff på Boda Borg, och skulle köra 2x1,5 timmes arbetspass med paus för lek och lunch. Vad i helvete hade jag gett mig in på?! tänkte jag dagarna innan. Jag "dygnade" och satt och pillade med powerpoint-presentationen som jag skulle ha. Halvdant duger ju inte =P
 
Lördagen kom och det blev superbra! Jag är så jäkla nöjd, och framförallt stolt över mig själv. Jag fixade det helt på egen hand! Det är precis så här jag tänkt att ledarträffarna skulle se ut, och ska se ut i fortsättningen. Chefen gjorde en liten snabbvisit på slutet för att informera lite från ordförande i föreningen som han är. Men dels också för att fylla ut min tid om det behövdes. Jag var lite nojig innan över att jag skulle damma över allt på en kvart. Men icke. Jag höll schemat på minuten.
 
Nervös var jag. Men när jag väl kommit igång och delat ut första mini-utmaningen så lossnade det. Det är ett härligt gäng att jobba med också. Efter 1,5 h släppte jag lös dem i äventyrshuset. Under tiden tog jag mig lite fika och satt och filade på min återblick av 2013. Sen blev det tacobuffé till lunch. Efter lunchen var tonåringarna lite möra, och samtliga attackerade sofforna och drog fram mobilerna på två röda =P
 
 
Sista arbetspasset gick kalas det med även om de var lite trötta. Jag är supernöjd med dagen. Jag började genast tänka ut kommande träffar, och jag är väl 4-5 idéer på lager =P
 
Efter träffen var det bara att ge sig i kast med att pussla in barn i rätt grupper. Det kirrade jag i söndags, och i måndags skickade jag ut inbjudningarna. Under måndagskvällen hade jag även möte med simkommittén. Idag blev det en kort träff med chefen. Skulle nog blivit längre, men han hade sjukt barn hemma. Tror inte det var så mycket vi behövde gå igenom ändå. Just nu känns det som att jag har hyfsat koll på läget. Senare på eftermiddagen hade jag träning med min tävlingsgrupp, som numera är en ren D-grupp. Tidigare D flick och D pojk har blivit mixade C och D istället. De började i lördags, men då fick jag stå över pga ledarträffen. Och som vanligt var det kul att träffa simmarna.
 
På fredag åker jag till Lund på Nordic and international learn to swim conference. Det kommer bli spännande och intressant. Lite nervös är jag över resan. Tror det var sisådär sjuttioelva byten. Måtte allting klaffa. Känner inte för att bli strandad någonstans på vägen.

2013

Kategori: Dagbok

Dags för en återblick på 2013!
Ett händelserikt år har det varit. Det insåg jag redan efter bara en överblick av januari. En hel del utstickare utöver den vanliga vardagen. Mycket kul! Även om vardagen absolut inte har varit trist och grå. Jag trivs på jobbet och jag känner att jag har utvecklats som person och växt med och i min yrkesroll. Självklart har jobbet sina upp- och nedgångar, men det hör lite till tycker jag. Det är också väldigt roligt att se min vision växa fram. Dansen är det inte mycket att orda om. Jag älskar dansen <3 Feber har jag fått två gånger under året. Först på födelsedagen och sen på julafton. Hur lyckas man? =P

Januari
Nya året firades i huset. Satt uppe sent med Jani och Keckle. När grannen tände lampan i köket insåg jag att det kanske var dags att gå och lägga sig. Runt 8-tiden. Annars började året med orolig sömn eftersom jag låg och planerade jobbet. Mitt huvud var i fullgång hela tiden och jag var som vanligt nervös inför uppstarten. Samtidigt tränade jag även på koreografierna till ABS showkidz. Den här terminen hade jag ingen tävlingsgrupp, men Sofie kom tillbaka till föreningen och det var skönt att ha henne vid min sida igen. Jag fick en egen kontaktperson/chef. Började simträna lite själv igen. Utöver föreningsjobbet började jag som tentavakt och hoppade in som vikarie för syrran på SFI. På dansen hade jag självklart anmält mig till allt jag kunde vara med, men det blev tyvärr ingen wobble. Hade tretimmarspass (fys, ragga, street) på onsdagar så jag klarade mig ändå. Såg The Hobbit på bio i 3D (kga) med älskling. Var på dejt med Anneli på LaBella. Kollade på filmen Rock of Ages och bestämde mig för att se musikalen.

Finaste smset: ”Hade vart en stolt faster om du fått se Theo i bassängen idag =) Han mosa lite hundsim medans de andra tjöt för lite vatten i ansiktet :p” <3
 
 
Februari
Kollade på Melodifestivalen och spelade även in en delfinal på VHS(!) Pappa kraschade med bilen. Fronten var mos, pappa var hel <3 Fixade facebook till föreningen. Jag fick frågan om att gå upp till 75% Blev avtackad på årsmötet för mitt styrelsearbete. Var på föreläsning med simförbundets sportchef. Prova-på polo och konstsim under sportlovet. Jag fick läsa en fin dikt på Theos dop. Lyckades pricka in lite feber i slutet på februari, lagom till födelsedagen och mitt i möten osv.
 
 
 
Mars
Jag fick se en tjej bli glidtacklad av en bil. Helt sjukt. På Internationella kvinnodagen chockerad älskling med blommor till mig. Smygstart av polo och konstsim. Köpte bikini med mycket tålmodig älskling och åt mat på Jensen´s Bøfhus. Lärde ut simning på thai dagarna innan jag och älskling åkte till THAILAND. Krockade med bussen på väg hem från Arlanda. Plöjde Harry Potter, både filmerna och böckerna.
 
 
April
Shoppade med lillebror som fyllt 12 år. Var på Petter, Ison & Fille på statt med Nettan och Alexandra. Skål helvete. Hade sista showen med ABS showkidz. Deltog på Dansens Dag med raggan och burlesque. Hade utvecklingsdag i Loka med föreningen och hade ett missat samtal från lillebror. Han ville bara kolla när vi skulle till Thailand nästa gång och om han fick följa med =P
 
Maj
Rock of Ages musikalen på China Teatern i Stockholm. Konverterade till bubbelvattendrickare. Dansens avslutningsshow hette Prime Time. Hade avslutning på jobbet där jag bjussade på glass till alla barn. Jag åkte på klubbvägledning i Stockholm. I slutet på maj påbörjades alla grillkvällar med gänget hemma hos Keckle. Dessa sträckte sig in i augusti, om inte september t.o.m.
 
 
Juni
På dansens sommarkurser provade vi på street i par och grupp. Firande nationaldagen med att måla staket, flagga, bada, grillat, vin, choklad, jordgubbar och film. Nationaldagen blev mitt första inlägg på Instagram. Kollade på studenterna. Grillade x antal gånger och hittade favvo kyckling på Ica Maxi samt en ny favvo cider. Tältade och badade i Halvarsnoren med min skogsmulle. Jobblunch med chefen. Påbörjade Narniaböckerna. Åkte till FINLAND. Jobbade med sommarsimskolan. Midsommar firades med lunch hos päronen och grillning med gänget hos Keckle. Tältade i hans trädgård. Påbörjade sommarträningen på Träningslagret. Juni var kickoffen för alla Standup-kvällar på kupolen. Inledde med Betnér med Nettz. Följt av Brontén med pappa och älskling, och sen Järvheden med bara älskling.

 
Juli
Standup-kvällarna fortsatte med Ann Westin med mamma och pappa, och slutligen Özz Nûjen med älskling, syrran och syrrans sambo. Hade avslutning med sommarsimskolan och inledde semestern med grillning med älsklingen och Robin. Fortsatte semestern med galnaste utgången med Nettz och dagen efter blev det dopp i Labbsand. Åter till jobbet i form av teoretiskt- och praktisktprov till SLS utbildningen. Blev gräsänka och passade då på att leka grillmästare samt dricka mojitos med syrran, Nettz och Anki. Lunchade på Mem & Zin med Anneli. Grillade och spelade kubb hos sambons mamma. Likaså hos sambons pappa men då spelade vi även Cluedo. Jag och älskling klättrade i Sörsjöns höghöjdsbanor följt av middag i Göteborg och självklart ett besök på Liseberg. Elva år sen vi träffades och fyra som förlovade <3 Utgång med Nettz och Jess i Örebro. Enough said. Regniga, och även oregniga, dagar blev det Viaplay och Netflix. Plöjde genom Roswell, Orange is the new black och Bones (för sjuttoelfte gången)
 
Citat: ”Netflix gives you 15 seconds between episodes to decide whether or not you´re doing anything with your life today.”
 
 
 
 


Augusti
Viaplay och Netflix fortsatte vara trogna vänner även under hösten. Började jobba igen. Möten, möten och möten. Firade ett år som anställd och ettåriga brorsbarn. Mycket i huvudet och lyckades missa både tentavakt, möte och dans. Pissig start, men piggades upp av uppstartskit som jag fick på jobbet. Hoppade in som ansvarig för de yngsta tävlingsgrupperna. Fika på Som Hemma med fina Rebecka och lunch på stan med Anneli. Utgång på Rydell & Quick med Nettan & Keckle & kex. Trackad pre-pensionär. Saknades bara vin och brie.

 

September
Hade uppstart med de sista grupperna, och min vision börjar ta sig mer o mer. Nystart för min egen simträning med ny baddräkt. Shoppade skor med mindre tålmodig älskling (bikini var tydligen roligare, undrar varför?) Lilla Fido flyttar in. Svinkallt hemma pga trasig cirkulationspump. 3,5 h lång höstpromenad genom hela staden. SISU-helg i Sunne, kursen åldersanpassad fysisk träning.

 

Oktober
Lyckades komma iväg på några Body Balance pass. Medarbetar/utvecklingssamtal med chefen. Alfred Nobel Cup för mina tävlingssimmare. Spelade Wii U med älskling och Sofie. Frodo & Gandalf gick på Harry´s i Örebro. Kortaste, men ändå mycket händelserika, utekvällen nånsin. Brudhäng hos Kristin med syrran, Nettz och Anki. Matcher i Quizkampen. Letade halloween outfit på Myrorna och middag på Coco-thai i Örebro med älskling. Vi köpte utebubbelpoolen. Nya rutinen för hösten blev gött kött, vin, brie/choklad och film alternativt massa Viaplay och Netflix i utebubbelpoolen. Höstens serier blev Blacklist och Big Bang Theory.

 
 

November
Dubbel halloweenfest. På Sofies 20 årsfest visade jag ynglingarna var skåpet skulle stå med ölspel och var sist med att lämna festen. På jobbet fick vi besök av idrottsfritids, hade möten och mina ledare deltog på diverse utbildningar. Söta som få när de ville visa upp och dela med sig av sina nyvunna kunskaper. Byggde och rev torn tillsammans med Theo. Avslutningarna bockades av en efter en och jag lyckades även klämma in en tävling i Säffle.December
Dejt med älsklingen i form av middag på Woody´s följt av andra delen av Hunger Games på bio. Fest med gänget. Extra träningar med konstimmarna inför Luciadoppet. Dansshow Stinas Dagbok, där en spärr till sprinklersystem var paj och det började ösa ner vatten på scen. Julklappsshopping på Marieberg följt av The Hobbit 2 på bio i 3D (Örebro) med älsklig. Klämde in lite balance och combat innan julhelgen. Julen firades som vanligt med familjen, men lyckades få feber på julafton. Under mellandagarna blev det chill med x antal Disneyfilmer. Nyår blev även i år hemma hos oss med gänget.

 
 

Nyårsafton

Kategori: Dagbok

Nyår firades hemma hos oss i huset med Nettz, Andreas, Jani, Keckle, Conny och Hanna. Vid tolvslaget gick vi ut med raketer, låtsasskumpa och skålade. I år svek jag Asti och hade köpt Mia. Den var lika söt och god som jag mindes den efter tjejfesten hos Kristin. Sen gick vi in igen och chillade, men då hade tröttheten slagit till hos oss alla. Polarna drog hemåt och jag och älskling slog på en film. Han sov. Jag tittade. I vanlig ordning med andra ord =P