Börjes barnbarn

föralltid

Loka + telefonsamtal

Kategori: Dagbok

Igår var det dags för utvecklingsdag med simföreningen i Loka. Från 10 till 17 diskuterade vi verksamhetsidé, vision och värdegrund m.m med uppehåll för fika och lunch. På väg till andra fikapausen hade jag ett missat samtal från lillebror. Passade på att ringa upp och kolla vad han ville.
 
"Ska ni åka till Thailand i sommar?"
"Eh.. Nej, vi kom ju precis hem därifrån, så nu måste vi spara ihop pengar tills vi kan åka igen. Hur så?"
"Tänkte kolla om jag kan få följa med."
 
Haha. Goding! Han hade ringt bara för att kolla om han kunde få följa med till Thailand nästa gång =P Han är så sugen på att åka utomlands. Sötnosen.

Taggad..

Kategori: Dagbok

...och nervös!
 
Dansens Dag är på måndag, men den firas redan idag med "öppen scen". Karlskoga Dans Center är på plats. Jag ska vara med och visa upp raggan och Burlesque.

Show

Kategori: Dagbok

 
Så duktiga. Mina små Absolute Show Kidz dansare. Danserna satt jättebra och det var bara en som inte var med på showen idag. Stjärnor. Rosor fick vi också allihopa efteråt.
 
Ner till badet och hade mina simmare. Lika duktiga. Tiden gick vrålsnabbt i badet och jag cyklade upp till min egen dans.
 
Superkort uppvärmning, för idag skulle vi dansa dansa dansa dansa dansa. Träning inför Dansens Dag och inför kommande show var det som gällde. Körde på stenhårt. Älskar sånna danspass.

Genrep

Kategori: Dagbok

Strax efter 11 körde vi igång med genrep inför morgondagens Absolute Show Kidz show. Mina kidz var så duktiga. Själv fick jag en kor blackout. Stegen bara försvann. Well well. Går det sådär på genrep, så går showen kalas... har jag hört =P Ställde i ordning salen med stepbrädor och mattor till publiken.
 
Raka spåret ner till badhuset för jobb och träna gruppen. Lite mat och play har kvällen bestått av. Dags att hoppa i säng. Ska läsa några rader i Harry Potter nr 4 innan jag slocknar.

Cool kille

Kategori: Dagbok

 
Igår mötte jag upp lillebror på stan. Han hade varit på konsthallen med sin klass sista lektionen. Vi tog en vända på stan så han kunde få välja ut lite kläder, som var hans julklapp och present av mig. Blev en t-shirt från HM och keps + solglasögon på Team Sportia. Cool kille. Tog bussen hemåt. Precis när vi kliver av inser jag att jag har glömt nycklar hemma. Great. Som tur var så hade Simon slutat jobbet och kunde komma med nycklar medan vi beställde käk på Ciao ciao. Lite film till käket. Sen blev det dags att dra till dansen.

Öronen

Kategori: Dagbok

Nehe, kanske ska ta och ringa vårdcentralen nu då? Fan. Misstänker ju att jag har öroninflammation. Standard efter Thailand. Eller fick det redan i Thailand, men sen blev det bättre när jag kom hem och tänkte "äsch, det går över". Så jag strundade i att ringa direkt. Vilket jag borde gjort.

Vanlig söndag

Kategori: Dagbok

Började som vanligt med barndans. Sista träningen innan showen nästa helg. Visserligen ett genrep också, men då ska allt redan sitta.
 
Direkt ner till badhuset där det var dags för tävling för mina små simmare. Hade även tre från den äldre gruppen med som gjorde sin första tävling. Och alla var så duktiga! De hade full koll på sina starter och de kändes lugna även om de självklart var lite nervösa. Det var liksom inte rörigt eller kaos. Och de simmade så grymt bra! Stolt.
 
Sen blev det lite ovanlig söndag mot annars. Åkte hem till mamma och pappa för lite kalas för lillebror som har fyllt 12 år. Inte så liten längre. Fan? Var han inte 2 år nyss?
 
Sen fortsatte söndags rutinen med min egen dans. De hade hunnit en bra bit på ena dansen som går så attans fort, och den dansen ska vi visa upp på Dansens Dag. Bara EN träning kvar tills dess. Så det börjar bli lite nervöst. Inte långt kvar till showen heller =)

Utgång

Kategori: Dagbok

Lite fest och utgång på Petter, Ison & Fille med Nettz och Alexandra. Först lite förfest hos Nettz. Underbart trevligt. Skål helvete. Sen blev det ut statt. Träffade på kusinen Sandra där inne, så det blev lite snack med henne. Härlig kväll.
 

Bokat!

Kategori: Dagbok

Vår

Kategori: Dagbok

Jag hade ju tänkt skriva att det var kul att komma hem till våren. Tussilago i vägkanten såg jag från bussen på vägen hem och solen sken så fint. Mitt i skrivandet tittar jag ut genom fönstret och får se massa snö som trillar ner från himlen. Jaja. Det töar snabbt bort =)
 
Idag har jag inte gjort mer än att blogga om Thailand, titta på play, ätit och dansat i tre timmar. Simon hämtade vo och vi åt mat till lite play. Jag har nu bloggat klart det sista om Thailand och hade tänkt play, men jag börjar bli trött. Lika bra att hoppa i säng och försöka låta bli att vända på dygnet =P

Thailand 7-9 april

Kategori: Dagbok

Söndag 7 april
 
 
 
Drog igång en tvätt på morgonen och medan vi väntade på den satt vi på altanen med varsin bok. Åt hos Miss Mjau. Hängde upp tvätten och åkte iväg till Takiab Beach. Blev direkt inhåvade till några solstolar av en snubbe. Han kirrade så Simon fick ordentligt med skugga och jag fick en kudde eftersom inställningen på stolen var jätte låg, ännu lägre och liggande. Jag ville ju sitta upp när jag skulle läsa. "Harry Potter", utbrast han när han såg min bok. Jajemän. Läste en stund. Tog ett dopp i havet. Läste lite till. Köpte en glass av "glassbilen" som gick runt på stranden med rolig signal. De hade tydligen happyhour på t-shirtar på stranden, enligt en försäljare. Vi fick också lyssna på ett storbråk mellan de två konkurrerande massör-team som fanns på stranden. Vi misstänkte att det handlande om var gränserna gick på stranden för respektive team. Tog ett dopp till. Torkade + läste.
 
 
 
 
Åkte sen upp till apberget för att spana in aporna och ta lite bilder.
 
 

 

 

 
 
Stopp på Chan Sawang, på hörnet, för käk. Vitlöksbröd och spaghetti bolognese. Simon tog pizza. Hem och dumpa av grejer och skölja av saltvattnet i poolen. Ner till stan igen. Försökte uppdatera resdagboken, men icke. Till nattmarknaden och direkt till Dr Fish. 30 min, 150 baht, fina fossingar. Köpte varsin Rotee. Mitt öra började göra mer ont och känns ömt. Kände av lite feber också så vi köpte med lite värktabletter så vi har till flygresan. Just in case. Köpte också frukt till kvällen läsning.
 
 
Måndag 8 april
Örat väckte mig. Jag vaknade innan det ens hade blivit en gnutta ljus ute. Vaknade två gånger till innan väckarklockan ringde. Simon gick på toa. Jag somnar om. Då ringer det. "Väckarklockan", tänkte jag. En gång till. "Hmm, låter väckarklockan verkligen sådär?" Igen. "Eh... Älskling... Är det här det ringer?" Simon gick och kollade. Jahapp. Vi hade tydligen en ringklocka på huset. Vår avfärd blev flyttad ytterligare en timme. Vi skulle åka tillsammans med ett äldre par som också skulle hem, men deras plan går lite för vårt, så vi åker vid 18 istället. Helt ok, eftersom vi självklart fick betala halva priset på taxin då.
 
Vi började packa och städa. Moppade ner till stan en sista gång. Käkade på Heaven´s Kitchen. Smakade som om vi skulle gjort egna burgare hemma. Gott. Kostade lite mer, men värt. Tog massage mittemot restaurangen. 30 min fotmassage. Hade inget minne av att det var så skönt. Trevliga damer. Jag fick välja på medium och strong. Simon fick inte välja, och verkade ha fått extra strong eller så. För hon tog i. Han blev både kittlad på foten och fick stenhårda karatehänder i nacken. (Vi fick även lite massage på arm/hand och nacke/rygg som avslutning).
 
Åkte till Starbucks för en sista efterrätt där. Jag tog morotskaka och min favvo White. Simon tog bananchokladmuffins med kall white. Hem till huset för ett sista dopp i poolen. En dusch för att fräscha till oss innan avfärden. Packade det sista och bar ut väskorna. Läste på altanen en stund innan vi gick till Miss Mjau för en sista måltid hos henne.

 
Självaste Miss Mjau in action =) Och favvorätten chicken cashew.
 
Hem och läsa lite till innan taxin kom. Packade in oss tillsammans med paret, som hade varit i Hua Hin sen november. Fy fan vad nice! Evighetslånga taxiresan till Bangkok. Den känns alltid så lång. Incheckning, passkontroll, säkerhetskontroll. Inne på taxfree köpte jag två parfymer.
 
 
Käkade på Subway/BK och begav hos mot gaten, och vilka får vi se då, om inte familjen högljudd. Underbart. Vi hade sett de även inne på mcd i Hua Hin. Helt sinnes. Vi bad till högre makter om att slippa hamna nära dem.
 
Tisdag 9 april
Och vi hamnade inte nära dem. Tack för det. Flygresan hem var riktigt seg. Örat var ömt, och blev iaf lite bättre med tabletter. Varmt var det också och tyvärr inga skön stolar med skärm till. Men jag lyckades fördriva tiden ändå genom att läsa ut sista HP boken som jag hade med. Halvsov lite och gav mig sen på att lyssna ikapp Adam och kompani, som jag ej hunnit/tagit mig tid att lyssna på. Fet stor miss. Självklart fantastiskt bra. Satt och fnissade för mig själv tills vi landade kring 7 tiden.
 
Hade tid till att köpa lite färdkost till bussen som gick 8.35 från Arlanda. Fortsatte lyssna på Adam och kompani och fnissade vidare. Något som är rätt intressant är att vi inte såg eller råkade ut för någon olycka under en tre timmars resa på Thailands variant av autobahn, i rusningstrafik efter en helgledighet. MEN inom samma tidsperspektiv fast i Sverige, på en just då tom väg, lyckas bussen krocka med enda bilen på vägen. Va fan? Bilen körde dock ostabilt vittnade de som satt längre fram och såg. Så det blev ett stopp. (Kan tilläggas att det dundrade förbi bussar, bilar och långtrader när chaufförerna stod ute och pratade. Hänsyn? Inte ett jävla dugg!) 2 minuter från krocken, ser vo olycka nr 2. Då stod en långtradare och rök vid vägkanten med brandbilar runtomkring. Inne i en stad höll vi på att se olycka nr 3 när en kvinna inte var långt ifrån att bli på körd. Wtf liksom. 
 
Vi hade bara 10 min byte i Västerås, så det blev lite svettigt där ett tag. Tänkte att vi får väl hoppas att det går ett tåg till dfs eller krh om det skulle bli så. Men det behövde inte. Bussen hade snällt väntat in oss, som kom 5 min efter avgångstid. Lyssnade på underbara Adam och kompani hem, så den turen gick snabbt.
 
Väl hemma blev det mcd käk till en film. Fina mamma har passat Smulan. Mamma hade också passat på och polera varenda yta, diskat varenda pinal i köket samt tvättat precis allt som låg i tvättstugan. Påskpynt hade vi fått också. Är hon go eller vad? <3
 
 
Simon drog till far sin och jag började packa upp. Lika bra att få det gjort. Iväg till dansen. Hem och vaggas till sömns av det underbara ljudet - en spinnande och snarkande kissemiss <3
 

Thailand 4-6 april

Kategori: Dagbok

Från nu började dagarna flyta ihop, som de brukar göra efter några dagars ledighet. Jag skrev heller inte i dagboken efter varje dag. Men det här typ rätt =)
 
Torsdag 4 april
Förmiddagen var paxad till att stanne inne och kolle på film. Slog på 2:an och tittade klart på den. Förmodligen kollade vi på 3:an direkt. Vi käkade lunch hos Miss Mjau. Åkte till Sunshine Internet för att uppdatera hemåt. Köpte mat och massa godis till vår filmkväll.
 
 
Fredag 5 april
Sov länge den här dagen. Jag hade börjat få problem med örat. Standard. Troligtvis öroninflammation. Så jag hade lite svårt att sova. Läste en stund på fm när Simon fortfarande sov. Åt sen lunch på Kim´s Kitchen. Efterrätt på Starbucks. Provade Blueberry Cheesecake och Bananchoklad muffins. Båda tog White till. Jag tog varm och Simon tog kall. Sååå god. Så även cheesecaken. Åkte till Grand Market för att köpa fler örhängen för billiga pengar. Tog kort på hundvalparna och pytte hamstrar som fanns att köpa där.
 
 
  
 
Åkte till övre delen på nattmarknaden och köpte sjalar och t-shirtar till mig själv och de sista presentera, till Viggo & Theo. Varsin Rotee blev det också, och den här gången med peanutbutter. Gott. Minns inte var vi åt. Gjorde en rejäl frukttallrik till kvällen film.
 
 
Lördag 6 april
Besökte poolen på fm och käkade sen hos Miss Mjau. Åkte ner till stan för att spana in jeansen. Började på nya Colonnade, vidare till Shopping Mall och sen även på Market Village. Blev inga jeans, men däremot en kameraväska till Simon. Kollade upp massage inne på MV, men det fanns inte tid förrän 16 och tydligen fick man inte boka halvtimmar. Bara en timmes behandlingar. Jaha? Testade lite glass på Swensen´s istället. Mycket gott. (Häagen dazs finns ju tydligen inte kvar i Hua Hin) Hem till poolen en stund och sen ner till stan igen för att köpa kvällsmat på Subway. Kaostrafik. Firande hade börjat. (Vi hade ju fått reda på att det var något firande i helgen och att vi av den anledningen skulle behöva åka en timme tidigare på måndagen till Bangkok för att vara säkra på att hinna fram i tid eftersom thailändarnas ledighet är slut precis då.) Kollade på de sista två HP filmerna.
 
 

Thailand 3 april

Kategori: Dagbok

Onsdag 3 april - Black Mountatin Waterpark
Åt lite frukt och smörjde in oss och drog iväg. Betalade inträde. Hyrde ett skåp som vi stoppade in våra grejer i och begav oss raka spåret till det 17 meter höga tornet med olika rutschkanor. Började på lägsta nivån och arbetade oss uppåt.
 
upp upp upp...
 
The Green och The Magenta var korta och gick rakt ner. Pirrade lite i magen första åket. I The Bee och The Blue åkte man med ringar. Åkte varje kana för sig och sen åkte vi The Bee i en dubbelring. 
 
 
wide wave, the magenta, the green --------- the bee, the blue
 
The Ring skruvade sig neråt från mellan nivån. Gick dock lite långsamt. Vi klättrade upp högst upp  till The Speed, The Screw och och The Wave. Jag provade The Wave som gick neråt med två vågor. Simon tog The Speed som gick spikrakt ner. För rakt ner för min smak. Sen provade vi The Screw som skruvade sig neråt och gick i ett jävla tempo. 
 
the wave, the speed och the screw
 
Vi la oss sen i Lazy River i varsin badring och flöt med strömmen som tog oss runt en bana genom lite bubbel och lite duschstrålar. Käkade lunch inne på området och slängde oss i Wave Pool. Gustavsvik kan slänga sig i väggen. Här snackar vi vågor! Hoppade i Beach Poolen en stund med utsikt över Wakeboarden. Där fanns också ett volleynät och basketkorgar i vattnet.
 
 
beach pool
 
Åter till Lazy River där vi gjorde ett stopp vid Pool Bar. Fick vänta en bra stund. Bartendern hade försvunnit, sa en personal. "Sorry, we´re going to find a bartender" och la tvekande till "somewhere". Testade fyra drinkar i skuggan: Margarita, Mojito, Mai Tai och Blue Hawaiian. Riktigt gott! Vi fick också sällskap av "spanarna" som hade stått och spanat in baren när vi gled förbi baren i Lazy River redan första varvet.
 
Efter drinkarna hämtade vi Simons mobil som klarar en del vatten och begav oss till kanorna igen. Tog lite bilder och filmade när vi åkte några turer i kanorna. Gick också runt på området och tog lite bilder och filmade i Wave Pool. Tog en glass i skuggan. Vi hade börjat bli uppbrända. Simon såg ut som en kräfta. Vid 16 tiden hade solen bankat skiten ur oss totalt och vi gav upp och åkte hemåt.
 
 
Läste lite i skuggan innan vi åkte ner till nattmarknaden där vi köpte alla Harry Potter filmerna. Började med 1:an och såg halva 2:an innan ögonlocken började kännas tunga och vi slocknade. Torsdagen bokade vi till filmtittande inomhus eftersom vi förmodligen skulle vara för uppbrända för att vistas utomhus.

Thailand 1-2 april

Kategori: Dagbok

Annan(as)dagen måndag 1 april
Började vid poolen. Simon gick upp lite före. Jag hade börjat drömma lite mysko. Bland annat om att jag följde med Tottenhamsupportrar på flera matcher med klubbens färger, halsduk oc hela kittet. Va fan? Var kom det ifrån? Vid lunchtid åkte vi ner till Market Village och käkade på Pizza Company. Helt ok gott, men vi fick en pizza i taget. Simon höll på att flippa. Nog för att det knappast är kul att vänta men då är det bara att dra av på dricksen och skita i att äta där fler gånger. Minus i kanten fick de av oss iaf.
 
 
Köpte presenter till mamma och syrran. Gick in på Home Pro på vån 2 för att kolla tvättmaskin. Den vi hade kollat på skulle de inte få in förrän på fredag. Dessutom var det bara kalltvätt på den. Nja. Vi gick till Stackbucks för att tänka på saken över lite fika samt ringa/smsa Simons farsa för lite råd. Den här gången fick jag chokladkakan som jag egentligen ville ha förra gången och tog en Mangojuice drink till. Fresh. Simon tog en chokladcookie och kaffe.
 
 
Upp till vån 3. Jag ville ha ansiktsmassage. Slutade med att vi båda tog varsin Facial Treatment. En timme för 700 baht. Varsitt bås. Lugnt. Lite musik. Framförallt, inget tjatter. Proffsigt och kostade förstås därefter, men lätt värt det! Five steps, berättade massören. Först nån rengöringskräm som masserades in en stund, och tvättades bort. Sen något som förmodligen var mild peeling. Masserades in och tvättades bort. Sen någon välgörande kräm. "Mango, thai herb, good for skin, massage" var det jag uppfattade av hennes förklaring. Med den krämen blev det längre och djupare massage. Så skönt! Krämen tvättades bort och så pendlade hon på något lite tjockare. En ansiktsmask, antar jag. "15 minutes", sa hon och smög ut. Fick ligga och filosofera en stund. Masken togs bort och på med lotion kombinerat med massage i både ansikte, hår/huvud och nacke/axlar. "New face", avslutade hon med. Tack och hej. Det var jävligt skönt. Så nu har vi både nytt ansikte, nya fötter och en ny kropp =D
 
 
Vi hade fått svar från Simons farsa och gick ner till Tesco/Lotur på vån 1. Högg en tvättmaskin där. Delivary tomorrow, hade de där. Tvättmaskin - check. Köpte torkad ananas där inne också. På självaste ananasdagen. Höhö. Va fan. Måste ju fira någon form av thai-påsk.
 
Dumpade av oss grejer hemma, drack vatten, kisspaus och drog sen iväg för att återigen leta efter Black Mountain Waterpark. Åkte rätt håll från början den här gången. Bra bit dit. 600 baht, öppet 10-17. På onsdag, bestämde vi att vi gör ett besök där. Åkte hela vägen runt berget så vi kom ut nere i stan. Stannade där nere och började med ett besök på Sunshine Internet. En gubbe där inne började prata med mig. Han ogillade bytet av hotmail till outlook. Han förstod inte nya upplägget, så jag visade honom lite och förklade. På engelska. Vilket för mig kändes helt normalt. Simon tyckte att jag var knäpp som pratade engelska. Med en dansk. Men va fan! =P Jag fattade ju inte vad han sa, och hade inte noterat vad han pratade för språk. Jag tyckte det lät lite tyskt.
 
Mat käkade vi sen vid änden på nedre delen av nattmaknaden. Chen, hette stället. Fokus på fisk hade de där. Så Simon vågade sig på en firre. En röd snappare.
 
 
Strosade genom nedre delen av nattmarknaden och jag köpte t-shirtar till pappa, Julle och Wille samt en till grej till mamma och syrran. Köpte även hela fem klockor med gummi/plastarmband till mig själv. Lila, rosa, vit, svart och grön. 1000 baht. Nu har jag klockor så jag klarar mig =P Och kan matcha min olika outfits ;-) Eller byta efter hurmör, snarare.
 
Tisdag 2 april
Vid 9 gick vi till poolen för ett kort dopp. Det blev ett kort dopp eftersom vi skulle hålla oss hemma mellan 10-13 och vänta på leverans av tvättmaskinen. Medan vi väntade satt vi på altanen och läst och åt frukt. Kring 12 kom de med maskinen. Simon kopplade in den direkt och startade igång en tvätt.
 
Käkade på All in Hua Hin. Dyrt men gott. Tog efterätt på Stackbucks. Delade på en kanelbulle och en brownie. Jag tog mumsiga White choco mocha och Simon testade en Caramell. När vi nästan precis var klara kom de ut med ett litet smakprov till alla oss där inne. Smakade chokladsockerkaka. En stund senare kom de ut igen, och den här gången med den kalla varianten av White choco mocha i en pyttminisupergullig mugg. Riktigt gott och svalkande
 
 
 
Hem till poolen. Hängde upp tvätten och drog till massagen. Den närmast bensinmacken verkade ha stängt, så vi tog den ett stenkast därifrån. Bra pris där med. De tryckte inte alls hårt, utan det var mer avslappnade. Skön som omväxling mot förra massagen som var tortyr i jämförelse. Massagen i ansikte, nacke, axlar och med den klassiska vridningen. Skönt. De pratade här också, men i låg ton så det störde inte. Inget fnitter. Fick också gott te. Precis när vi skulle gå frågade massören var vi kom ifrån. Sweden. Hon misstänkte det, sa hon, och sa "hejdå" på svenska till oss när vi gick. Plus i kanten får de av oss.
 
Simon var sugen på film och mat hemma, så vi åkte ner till marknaden. Dock var inte filmfarbrorn på plats, så Simon fick ta en film hemma. Jag valde hellre att sitta ute på altanen och läsa med två kalla cider, subwaymacka, kaka och choklad.
 
 
 
Avslutade kvällen med en duch och peeling, så jag skulle ha fräsch hud att smörja in solkräm på inför onsdagens utflykt till vattenparken.

Thailand 30-31 mars

Kategori: Dagbok

Påskafton lördag 30 mars
Frukt och läsning på altan följt av dopp i poolen varvat med läsning i skuggan. På em åkte vi ner till stan och käkade på Chan Sawang ("på hörnet" som vi kallar den). Goda vitlöksbröd har de där, men inte alls lika goda friterade räkor som Bam Bam har. Vi svepte igenom Shopping Mall och det reltativt nyöppnade The Colonnade Mall bredvid. Där hade de jeans som vi bestämde oss för att undersöka mer en annan dag.
 
Påväg tillbaka tog vi första massagen hos Ploy. Dock ingen Ploy, Tik eller hunden Judy på plats. Istället var det några andra som tyvärr tjattrade och fnittrade lite för mycket i vårt tycke. Man kan förstå att de tycker det är roligt att böja, bända och knäcka på oss stela västerlänningar. Det tycker vi också. Men fnittra lite och sen hålla snattran. Jag vill ha tyst när jag får massage. Nog gnällt. Vi fick välja på medium eller strong. Tog medium båda två. Medium innebar tydligen att gå skelettet separerat från resten av kroppen =P Typ. Så kändes det iaf till och från. Sköntont. Vilket det ska vara, men jisses... =)
 
 
 
Tog ett dopp i poolen efter tortyren. Duchade och käkade middag hos Miss Mjau. Läste på altanen med lite frukt innan vi hoppade i säng.
 
Påskdagen söndag 31 mars
Började som vanligt med lite frukt-frukost och iväg till poolen för bad och läsning i skuggan. Ner till Sunshine Internet på eftermiddagen för att uppdatera resdagboken, som fungerade den här gången.
 
Käkade på All in Hia Hin. Mycket gott. Blev erbjudna att köpa en av katterna där för 100 baht =P Eh? Tack? Eller vad säger man... Åkte till Starbucks för att ta lite efterrätt där. Delade på en morotskaka och en chokladkaka med kaffesmak. Ville egentligen ha en vanlig chokladkaka, men de hade satt skyltarna fel. Gjorde inget. Skulle ändå testa chokladkakan en annan dag. Simon tog kaffe till och jag provade Raspberry blackcurrant juice. Svalkande gott. Chillade där inne en stund. Svalt och skönt
 
 
Hem till poolen igen och bada och läsa. På kvällen åkte vi ner till stan igen och strosade genom övre delen av nattmaknaden. Köpte en sjal och även de goda godis pannkakorna "Rotee". Fanns dock inte peanutbutter, så det fick bli med nutella istället. Hittade till en marknad innanför husen där de hade till annat. Hittade tunikor i större storlekar, så jag köpte tre stycken för 750 baht. Blev också ett par örhängen för 20 baht. Helt ok pris =P När vi rörde oss utåt igen, så hittade vi Dr Fish. 15 min för 100 baht. Givet! Resultat? Nya fossingar. Ute på marknaden igen käkade vi vid resaurangen vid banken. Mycket god kyckling hade de där.
 
 
 
Köpte magneter med blommotiv som jag hade kollat på tidigare. Spanade även efter sjal och t-shirtar till familjen, men köpte inget då. Hittade inget som kändes rätt. Bortåt 23 tiden, när de började plocka ihop, åkte vi hemåt. Vid elefantbyn hade de satt upp en stor bioduk. Coolt med utebio. Tyvärr var det nog bara thailändska filmer. Vi fick också syn på en ny massage som ligger på vägen hem. Där bestämde vi oss för att testa någon dag, men förhoppningen om mindre tjatter.

Thailand 27-29 mars

Kategori: Dagbok

 
Onsdag 27 mars
Kring 8 gick vi upp. Frukt till frukost kombinerat med läsning på altanen. Simon hade fått feberfrossa i vanlig ordning, så han gick och la sig igen. Jag chillade vid poolen med bad och läs i skuggan.
 
Åt hos Miss Mjau och sen tog vi en powernap båda två. Jag var redigt trött och för Simons del räckte det inte med feberfrossa utan hans mage hade börjat protestera också. På em åkte vi ner till stan och käkade på Kim´s Kitchen. Tog räkor med minimajs. Det blev snarare minimajs och lök med pytte lite räkor.
 
 
Strosade genom Grand Market. Köpte jeansväska, skor och ett parörhängen. Köpte med Subway mackor + kakor hem och tittade på Tintin som fanns i huset.
 
Skärtorsdag 28 mars
Vaknade till vid 6 när Simon var uppe och kräktes. Stackarn. Somnade upp och gick sen vid 10. Frukt och läste på altanen. Harry Potter 1 utläst =P Fortsatte på 2:an i sängen bredvid en sovande Simon. På tidig em åkte vi ner till stan och började spana efter en tvättmaskin (på Power Pro?) som vi hade fått i uppgift av Simons farsa. Åt sen på Bam Bam. Vårrullar + friterade räkor = God chilisås x2. Mums! Vidare till Market Village för att kolla tvättmaskiner där. Iaf tills Simons mage gjorde uppror och vi åkte hem. Bad och läs i skuggan. Träffade på skånska farbrorn, Thommy. Fick veta av honom att det tydligen var varmare nu mot tidigare år. Sådär varmt skulle det visste in vara förrän slutet på april.
 
 
Simon föreslog att köpa en film och äta hemma. Sagt och gjort. Vi åkte till nattmarknaden. Strosade igenom så långt vi hann innan Simons mage sa sitt. Men jag hann spana in flera fina mönster/färger på sjalar, lite t-shirtar och annat onödigt skräp =P Vi köpte filmen Draktränaren och jag tog Subway och Simons mcd.
 
Långfredag 29 mars
Sovmorgon. Vid 12 åt vi hoss Miss Mjau och åkte net till Sunshine Internet så jag kunde jobba lite och för att uppdatera resdagboken. Resdagboken strulade dock. Åkte sen till Market Village för att göra ett nytt försök nu när Simons mage var lite bättre. Plöjde igenom våning för våning. Köpte torkad frukt på Tesco/Lotus vån 1. Spelade en omgång Air Hocket uppe i spelhallen på vån 3.
 
 
Tog en sväng genom nedre delen av nattmarknaden också. Jag köpte två par nya disel flipflops. Köpte med filmen Rise of the Guardians hem. Vi tog ett dopp i en varm pool under stjärnklar himmel innan vi slog på filmen. Kändes lite märkligt att ligga i en varm pool och titta på stjärnorna på påsk. Men absolut inga fel =D

Thailand 25-26 mars

Kategori: Dagbok

 
Måndag 25 mars
Jag tror man kallar det otur när man lyckas hamna bakom högljudda människor både på bussen och på flygplanet. På bussen hamnade jag framför två tjatterhönor som visade sina fylleklipp för varandra, med hög volym, och diskuterade sedan klippen.
 
På planet hade vi en udda familj bakom oss som hade noll koll på sin egen ljudnivå. Skakade sönder våra stolar när det skulle resa sig/gå på toa, vilket tyvärr var väldigt ofta. Det bästa var när jag och han som satt bredvid mig utbytte blickar som sa "snart smäller det". För snart skulle det göra det, men det dröjde inte förrän vi landade. Så ingen blev allvarligt skadad =P
 
Överlag var det väldigt livligt på planet jämfört med tidigare år. Även när de släcker ner, då de flesta väljer att sova, så var det flera som promenerade omkring och pratade med höga röster. Med öronproppar lät det fortfarande som normal samtalston. 
 
Vi hade tur dock med att flyga med ett plan som hade skärm till varje stol. Simon var väldigt imponerad =D
 
 
Tillslut även jag, Man kunde spela spel, lyssna på musik, göra egen playlist, titta på film och serier. Så jag lyssna på musik, tittade på Big Bang Theory och på Dagissnuten.
 
Tisdag 26 mars
Landade vid ca 5.15. Då återstod bara den evighetslånga taxiresan till Hua Hin. Den transportsträckan kändes otroligt seg. Tre timmar senare (som kändes som tretton) var vi framme. Packade upp lite. Duschade. Gick till Khem som jobbar på området, och hyrde moppe. Det skulle ta en timme att få upp den till huset, så vi gick till Miss Mjau och åt mumsig och billig thaimat under tiden. När vi kom tillbaks var moppen redan på plats. Vi hämtade nyckeln och tog sen ett första dopp i poolen. Varvade med lite läsning i skuggan.
 
 
 
Moppade ner till stan för att se oss omkring. Började med stranden. Åkte vidare till Takiab. Påväg tillbaks lyckades vi pricka in körkortskontroll. 400 baht. (Simon hade tänkt fixa internationelltkörkort, då de tydligen blivit mer förtjusta i att stoppa turister för det, men tiden hade redan gått ut när han kom på det, så det blev inget.) Första dagen! Sjukt jävla bra jobbat av oss.
 
Bestämda oss för att leta efter Black Mountatin Waterpark som vi hade googlat på innan vi åkte. Kom på sen att vi hade tagit fel väg och vände tillbaks. Hade börjat bli solbrända och riktigt trötta. Kämpade med att hålla oss vaknade genom att bada lite, läsa och skriva dagbok på altanten. Vid ca 16 gav vi upp och gick och la oss.