Börjes barnbarn

föralltid

Oktober

Kategori: Dagbok

Avsluade förra månaden med att bli sjuk, så oktober inleddes med sjukdom. Det blev några dagar med feber som resulterade i en liten svacka. Vardagen rullar ju dock vidare även om man är sjuk, så föreläsningar, handledningar och möten genomfördes någorlunda som vanligt. Samtliga danslektioner fick dock ställas in så jag fick vila. Tappade tyvärr lite motivation med arbetet, men fick en liten kick igen när jag hälsade på Angelica. Längesen vi sågs. Vi hann pricka in en kort stund på Pride och en förfest förra sommaren. Hon är en kämpe om något. Bröstcancer, men ändå lyckats rodda barn, studier, lite jobb och egna projekt om cancern. Stark. Hon lyckades komma med lite input så att jag kom igång med examensarbetet igen. Jag ska i mål.
 
Oktober innehöll också:
* Tävling i Falköping. Skulle egentligen döma, men gav bort det till en framtida domare som flyttat hit till Sverige. Innan blev det lite möten på engelska för att förbereda. Skönt att bara vara publik och kunna titta och heja på team:et.
* Efter tävlingen blev det en kort visit hos gravida Anneli och hinna säga hej och kika på deras nya lya innan bebis skulle komma. Och tur var väl det förra senare under månaden...
* Föddes Anneli & Kalles lilla "Torstelina"
* Mina bebisar Disa & Dennis var med i Agrias kattparad
* Nödvändighet som att besiktiga bilen
 
Månaden avslutades på topp med en roadtrip med mamma till Linköping för att kolla och lyssna på Crossroads! <3 Fyra favoriter (Peter, Bruno, Jessica, Mariette) som sjöng rock med symfoniorkerster. Mäktigt. Roadtrippen blev ett äventyr, då gps:en valde en annan rutt, fylld av småvägar ute på landet i mörkret.
 

September

Kategori: Dagbok

Väldigt mycket vardag över månaden september. Universitet drog igång med föreläsningar och handledning. Verkar vara riktigt bra handledare den här gången som förstår vem hon har framför sig och pushar framåt. Skönt. Det ideella fick på både gott och ont mycket utrymme, då det blev lite extra möten utöver de vanliga. Jag gillar det ideella och kul att det rör på sig, men för egen del så skulle fokus vara på examensarbetet. Tillagt var också en danskurs - House. Jag var väldigt nära att fega ur pga kroppen. Urform deluxe. Men med pepp så kom jag iväg och är tacksam för det. Den gamla bekanta, Lukas, är fröken och gör det med bravur. Så kul!
 
Förutom vardag blev det även:
* Lilla Ella föds
* Besök hos frissan
* "Henrik Fexeus är att lita på" i Karlstad på Scalateaten med Simon, följt av käka på Pitchers.
* Karlstad igen, men med "the crew" på D-A-D, Sator och the Nomads på Nöjesfabriken
* Tävling på hemmaplan där jag var både TL, TK, domare och hade styrt musiklistan
 
 
 
 
 

Augusti

Kategori: Dagbok

Hösten kom. Det var två veckor kvar på jobbet i källaren och jag lyckades avsluta med buller och bång. Inledde augusti med att bli påbackad med jobbcaddyn. En tjusig liten buckla lämnade jag som minne. Mina sista pass blev på helgen och då lyckades jag även välta en matvagn, tack o lov efter att maten serverats.
 
Sen drog nya terminen igång i vanlig ordning med diverse möten. Bland annat VO:t som jag förövrigt blev ordförande för i våras. Tanken var väl fram till sommaren, men ja.. När jag väl var igång så kan jag väl köra hösten också, så får vi se vad det blir sen. Som ordförande kändes det lite mer angeläget att åka med på kickoffen i Stockholm. Alla ska ju gärna vara med. I vanlig ordning är det lite kämpigt att ge sig iväg, men väl där så ger det bränsle till den ideella lågan.
 
Även lektionerna på dansskolan drog igång, och denna terminen med bara en dag i veckan. Ovant. Det blev också bara tre lektioner då ena kursen inte blev av. Istället blev det en lucka och utrymme för lite träningar med tävlingstjejerna. Ovant som sagt, men både behövligt och nödvändigt. Universitet skulle igång i september.
 
Lite extra utstickare i augusti:
* Diggiloo med mamma och pappa
* Lunch och fika på Joans och Espresso house med mamma
* En heldag på favvo stranden vid Skagern
* Träffa Sandra
* Käka kräftor
* Pride med Angelica
* Promenader på Rävåskullen
 
Bilddump...

Juli

Kategori: Dagbok

Jobb hela juli i källaren. Det blev en och annan glass på rasten, och så hade jag min första jobbhelg. Utrymme för att plöja Criminal Minds. Efter jobbet, när vädret tillät, blev det ofta utehäng med missarna (och de tre måsungarna som bott på området) & chill i solsängen. Ett och annat bad försökte jag slänga in. Det blev två, om inte tre, hela dagar på två av mina favoritplatser, som jag fann under förra sommarens bil&bad äventyr. Det blev också en spontan tripp till Långban där M-art lab hade dansuppvisning. Mot slutet på månaden körde vi igång träningar med teamet som jag coachar. Nya koreografier var målet.
 
 
 
 
Månaden, och förmodligen årets, absoluta höjdpunkt var trippen till Helsingborg med Simon och festivalen "Älska 90-talet" <3 Jag hörde talas om den för många år sen, klurat och sen föll det i glömska. Nu skulle en kollega iväg, fast i Karlstad. Jag kollade upp information och datum, och ja.. Jag skulle fasiken dit, om jag så skulle åka själv! Asså. DEN line-up:en med artister och band. Några föll bort då det var strul med flyg, men vi fick t.ex. Leila K istället.
 
 
 
Vi stod framme vid scenen i princip från start till slut, med endast kort paus för att fylla på mat, vatten och tömma blåsorna. Annars var det digga, hoppa, dansa och sjunga med i en sisådär 11 h, tror jag det blev. Allt var guld, men... Scooter! Ord räcker inte att beskriva känslan att stå där.
 
 
Två hotellnätter bokade. Jag körde hela vägen, både dit och hem, med undantag för när vi skulle leta parkering i Helsingborg. Hemsida sa att parkering finns, på plats visade det sig vara en allmän parkering och "i mån av plats". Denna parkering var dessutom stängd när vi anledde på kvällen, så det var ju rent flyt att det fanns ledigt på torget utanför. Lite bök med rum också. Två bäddar önskades och ihopsatt dubbelsäng vi fick. Blöh. Tillslut så. Min plan var också att köra så långt jag mäktade med. Bra att träna långsträcka, och jag körde faktiskt hela, med undantag för när vi skulle leta parkering i centrala Helsingborg. Vi gjorde såklart stopp på vägen för mat, bad, kiss och bensträckning. Riktigt fin badplats vid Vättern (Storebro badplats) 
 

Juni

Kategori: Dagbok

Sommar, sommar, sommar...
Det här året innebar det jobb på transportenheten på sjukhuset. Kul med nytt - både folk och arbetsuppgifter. Under intervjun när chefen kallade positionen "hustomte" så kände jag att det var rätt. Det klurigaste var att lära sig hitta på sjukhuset och räckte ju inte med avdelningarna, som var svettig nog, det gällde ju att hålla koll på var all mat/varor, post/paket och medicin skulle ta vägen + soprum och koder. Ujuj. En del raster spenderades i massagestolarna =)
 
 
Dansskolan hade avslutning i början på juni, och det blev äntlingen för publik igen, efter pandemi terminerna. Intenstivt men roligt med fixet och trixet innan. Det är värt det sedan när man får se elverna med kläder, rekvisita och den färdiga koreografin på scenen med ljud, ljus och publik.
 
 
Syrran och jag drog på tur igen. Karlstad igen, men denna gång på Löfbergs lila arena och Jesus Christ Superstar. Mäktigt!
 
 
Jag tog med mig mamma på en kortare tur - till grannkommunen. Köpte mig en solsäng och så passade vi på att besöka Våffelbruket.
 
 
Midsommar - Först lunch med familjen, följt av grillat med gänget. I år blev det också häng på motorklubben, och jag körde limon för första gången. Det blev också smörgåstårta på jobbet och eftersom älskling fyller år, så blev det go mat på Bulls Eye. Och såklart ett midsommardopp.
 
 
Blandade bilder från juni:
 
 
Efter jobbet var det skönt att sitta ute med missarna. En dag körde jag en liten photosession med blandade resultat...
 
 

Maj

Kategori: Dagbok

Gult tema på maj.Jag vågade mig på att ha gula brallorna och just den dagen fick jag gula, tjusiga maskrosor av några barn <3 Senare under maj blev det grillning med gänget, och gult på grillen.
 
 
Hon & jag på Peter & Bruno - igen <3
 
 
Annat i maj:
* Disa 2 år
* Käkade gött på Träslottet
* Konstituerande möte med VSDSF
* Första gången som tävlingskontrollant på tävling (i Tidaholm)
* Inventeringar på coop med SC
* Besök hos frissan
* Testade Våffelbruket
* Morsdagslunch med mamma
* Vädret tillät mysig frulle på balkongen med lite pod och missarna som sällskap.
* Lindesberg x2 - Första gången var det cruising och första turen i limon. Andra gången var för att fixa nationellt ID, och då passade vi även på att käka på hamburgehaket vi blev tipsade om (eighty eoght eller eighty nine burgers eller nått sånt). Ser inte mycket ut för världen, men ruggit goda burgare.
 
 
Vardagen rullade på i övrigt och dansen dundrade på mot föreställning och fixa & trix inför det. Det var nog också här i maj som jag bestämde mig för att göra nytt försök med examensarbetet. Förra hösten gick åt skogen och istället för att förlänga, så valde jag att omregistrera helt till följande höst. Men denna gången blev det att minska ner på jobbet. Det var ett jobbigt beslut att ta och förmedla. Men det behövdes för att ge mig själv möjligheten att faktiskt gå i mål med uppsatsen, ta ut min examen för att kunna öppna upp för vad som än sker framåt...

April

Kategori: Dagbok

April var det lite mer action jämfört med mars.
 
* 2x möte med VO
* Två tävlingar - TL på hemmaplan och domare i Tidaholm
* Hälsa på Anneli i Skövde efter tävlingen i Tidaholm
* Lunchdejt med Emelie
* Jobbintervju på transportenheten (sjukhuset)
* Möte med Patricks revisor
* Dennis 1 år
* Påskfirande med familjen
 
 
 
Och månadens höjdpunkter:
* Marknad i Degerfors med älskling - Vi flög helikoper!
* Al Pitchers "My happy place" i Karlstad med Patrick och Simon <3
* Saturday NIght Fever på Chinateatern med pappa
 
 
Poletterna är något långsamma ibland, men jag har ju numera ett körkort, som gör det lättare att ta sig till typ, Stockholm. Inga planer på att köra bil i centrum direkt, men därmeot finns det ju infartsparkeringar, där man kan ta pendeln in. Smidigt ju!
 
Den här var lite för spot on för att inte spara ner:
 
 
Och så brann det utav bara helvete i ett företag borta på skroten, så det small och rök och skapade oro i hela byn.