Börjes barnbarn

föralltid

Btw

Kategori: Dagbok

Glömde ju säga...

En liten intern grej till syrran sådär... Jag brukar ju ha lite tur då och då med lotterier typ. Händer ibland liksom. Och jag brukar ha rätt skön feeling på när vinsten är på ingång. Du minns föreläsningen va, syrran?? =P

På "Rising Stars" fick jag feeling. "Nu ska vi lotta ut 1 kg kaffe på slutsiffran".... "Det här tar jag hem" sa jag då till mamma. Nog för att det vara flera som vann, men det gjorde ju även jag =P

Feeling som sagt.

Rising Stars

Kategori: Dagbok

Fantastiskt kul och bra.

Skön sång från "Fröken Signe" i flera låtar. De tre grabbarna sjöng fint till "I denna ljuva sommartid", om jag inte minns fel. Och så sång från kulturskolans kör förstås.Bildspel från bildeleverna.Dans var det ju också. Lite show, lite modernt och här är det street.Teater. Vi fick se ett litet smakprov på "Madicken" som ska spelas upp i sommar. Lite sugen på att gå den. Men bästa teatern var ju "Roj och roger" följt av bästa låten för kvällen - "Konfirmationspresenten/Jag vill ha en synt farsan"Kulturskolan fördjupningselever spelade och sjöng suveränt till "Rolling in deep"Drillarna var med och visade upp en mängd av alla deras redskap - drillstav, band, puffar och stavar med ljus. Drillen firade tydligen 40 år i Karlskoga. Grattis till det.

Grundskolansbarn var med och bidrog med sång och rörelser till flera låtar. Här tillsammans med "Fröken Signe" och dansare i låten "Jag vill ha blommigfalukorv"Och orkestern var med och spelade till alla låtar och hade en egen låt i form av ABBAs "Gimme gimme gimme"Årets gäst var tjejgruppen "Fröken Signe" och komikern Per Andersson. Han var med och spexade, sjöng och spelade lite teater genom hela föreställningen. Han avslutade hela föreställningen utklädd till korv, sjungades "Varmkorv boogie" ihop med alla som varit med.Fler låtar som var med: Dagny, Jag måste hejda mig, Båtlåt.

Jag har ju haft turen att vara vikarie och fått vara med när några grunskolebarn har tränat på sången och rörelserna till låtarna. Så då blev jag bara så sugen på att kolla! Det var jag ju iofs redan innan eftersom jag visste att Per Andersson skulle vara med och att jag tycker det är förbaskat kul med sång, musik, dans och teater.

Mer sånt!

På Rising Stars.

Kategori: Dagbok

mms_img-12788014 (MMS)

På Rising Stars.

Åhh.. Lite lätt rörd sådär när en simmare ...

Kategori: Dagbok

mms_img214648623 (MMS)

Åhh.. Lite lätt rörd sådär när en simmare kommer med present för att det är hennes sista träning för den här terminen. Det värmer. Enormt.

Loreen - Euphoria

Kategori: Dagbok

Nu har jag avverkat de tre jobbdagarna på min VFU-skola. Och jag fick bara återigen bekräftat att det är den åldern jag helst jobbar med. Så mysiga barn. I torsdags hade de elevensval utomhus, och jag fick hålla i en station med vatten. Tur med vädret, kan man säga =) Barnen ville mer än gärna doppa huvudet i hinkarna med vatten eller hälla vattnet över sig.

I onsdags hade vi möte med banken. Träffa får bankman och snacka lite. I torsdags var det dans =) Inte sluta man dansa för att det varit avslutning. Nehedå. Då fortsätter man på sommarkuserna serru. Vi fick testa på pardisco. Riktigt kul. Gillar upplägget. De kommande gångerna kommer vi testa på gruppdisco och även par- och gruppstreet.

I helgen var det chill hemma. Grillade med älskling och jag kollade på Let´s Dance och framförallt Eurovision Song Contest, självklart! Och Loreen tog hem segern. Så värd. Bra låt. Bra framträdande. Bra tjej. Bra dans. Bra dansare. Bra ljus. Bra allt.I söndags var det "Utmanaren" för de små simmarna i badhuset. Gick fin fint.

Idag efter jobbet hoppade jag in hos frissan och bokade tid. Dags nu. Dags för längesen.. Som vanligt. Men nu är det bokat iaf. På onsdag tänkte jag bjuda med mamma på Rising Stars. Tre dagar jobb är inbokat också so far. Härligt.

Show

Kategori: Dagbok

Underbart!! <3
En hel dag med underbara människor och massa dans. Rebecka var snäll och hämtade upp mig. Strax efter 11.30 var vi där och började plocka i ordning alla kläder, fixade hår och smink. Samling 12. Vid 13 var det dags för första föreställningen - "Disney - en magisk värld". Den här terminen var jag med i fem danser - Pirates (show), Aladdin (disco), 101 dalmatiner (street fortsättning), Knatte, Fnatte, Tjatte (street nybörjare) och Narnia (show). Och det var lite stressigt mellan ombytena, men såååå roligt =D I pausen mellan akterna fick jag ställa upp på en intervju med Tvärtsnytt som var där och filmade. Jag kom dock aldrig med på intervjun, men jag skymtade förbi en kortis i en av danserna. I pausen mellan föreställningarna gick några av oss och köpte blommor till danslärarna och mat till oss själva. Sen var det dags för föreställning nummer två vid halv fem. Woohoo, mer dans! Mamma, Simon och syrran kom och tittade. Simon var snäll och filmade alltihop, så jag har kunnat titta på allt. Så kul och lärorikt att titta på de egna danserna. Glad och nöjd efter en fantastisk show.

Vardagen kom sen alldeles för fort. Men det blev en mjukstart med teater med år 6 och lite matematik. Nu i dagarna två har jag varit på högstadiet, samma skola, klasser och ämnen som förra veckan. Det var skönt. Lite förändringar blev det, men det har gått fin fint. Imorgon, fredag och måndag ska jag jobba på min VFU-skola. Kul kul.

Igår var jag lämnade blod. Sist rann det dåligt, så den här gången skulle vi prova den andra armen. Om det rann dåligt där också så är det ju inte så stor idé att lämna blod. Men den här gången var det full fart. In och ut på blodcentralen på 15 min kanske.

Nu tänkte jag kolla ESC semi 1 på play. Och sen ska jag försöka komma i säng tidigt. Det var riktigt segt att gå upp imorse.

Genrep

Kategori: Dagbok

Måndag tog jag bort mig från jobb och tog en lugn dag hemma. Igår var jag på fritids med förskolebarn och idag på högstadieskola och hade ma/no. Jag gillar variationen från dag till dag. Ena dagen 6-åringar, nästa dag 14-15 åringar. Imorgon blir det nog inget eftersom det är en röd dag. Men på fredag blir det SFI. Efter idag är det bara en höstadieskola kvar. Sen har jag varit på alla skolor i stan =)

Snabbt hem efter jobbet för att äta och packa ihop danskläderna för att åka på genrep. Det gick riktigt bra. Kepsen satt kvar, prickarna likaså och stegen satt helt okej. Nu är jag taggad inför söndag - då är det SHOW!! <3

Ungefär så här bra går det att fixa min da...

Kategori: Dagbok

mms_img-19569348 (MMS)

Ungefär så här bra går det att fixa min dalmatiner outfit. Verkar som smulan inte vill att jag ska förvandlas till en hund :-P

Vart är smulan??

Kategori: Dagbok

mms_img-20706631 (MMS)

Vart är smulan??

Dansens dag 29 april

Kategori: Dagbok

Åh kära nån vad efter jag ligger i att uppdatera här. Slarvigt. Mycket slarvigt. Jag har jobbat en hel del. Bland annat matematikdagar på en skola. Riktigt kul. Och så en längre period på SFI när en lärare var på semester. Dans som vanligt och badhus på helgerna. Inga konstigheter där.

Det som varit speciellt är en utvecklingsdag med simföreningen i Loka. Det blev givetvis kul, intressant och givande. Men det bästaste som hänt är DANSENS DAG! <3 Wiihoo! KDC bidrog med två street-, två disco- och ett shownummer. Jag var med två gånger - först med discon och så fick vi avsluta med vår zombiedans =P

Och jag tänker faktiskt dela med mig ett filmklipp från discon. Gjorde några små fel, men det såg så mycket bättre ut än vad det kändes. Så det lär ju vara positivt:


Zombiedansen kändes riktigt bra! Skönt att få köra den när jag inte var helt slutkörd av att ha dansat flera danser innan. Inga slarvfel på den. Tyvärr har jag inte hittat några foton på oss från någon av KDC´s danser. Film finns ju sen innan på zombie, men hade varit kul att se igen eftersom det kändes så mycket bättre den här gången.

Det blev en riktigt kul dag med massa dans. Började 12.30 med ett litet rep och sen gick några av oss och käkade tillsammans. Och sen blev det dans, dans, dans, dans... från 15.00-20.00. Så här kommer lite bilder som jag tog med mobilen:

Många olika dansstilar, kläder och rekvisita.

Det var balett...modern...finsk folkdans...cancan...street/house...annorlunda kläder...

sjalar...hattar...mystiska inledningar...sång + dans...effektfullt......och mycket mera som jag inte fick bilder på!