Börjes barnbarn

föralltid

Kantarell jakt

Kategori: Dagbok



Har varit ganska sugen på kantareller ett bra tag nu. Vill ju göra farmors goda svampomelett! Så igår tog jag ledigt från badhuset och jag och älsklingen gav oss ut i skogen för att leta. Dock blev det inget fynd. Bara massa flugsvamp. Massvis! Och en hel del andra svampar. På eftermiddagen åkte vi till Simons far och åt mat. Det blev grillat och så tog vi med eget tillbehör. Tog en snutt majskolv till efterrätter med massa smör. Lite psykiskt när de plockade fram pajen. Det är svårt att förklara, för det är inget sug direkt. Det är snarare konstiga tankar som kommer fram när jag väl ser något som jag vet att jag inte får äta. Jaja. Vi cyklade hem igen och avslutade kvällen med Den blå lagunen. Evigheter sen man såg den filmen!

Idag sov jag länge. Läste lite litteratur till imorgon. Åkte till badhuset. Ett lugnt pass med gruppen och sen hem igen. Dags för käk, men jag var inte på humör att laga någon mat. Älsklingen var gosig och kirrade käket. Han gjorde även ett tappert försök med b-såsen igen. Ett annat recept som vi hittat. Den här gången smakade det iallafall b-sås och framförallt gick den att äta. Så jag är mer än nöjd, mätt och belåten.

Ärligt fusk

Kategori: Dagbok

Nu är jag äntligen hemma! Känns lite så faktiskt. Idag gick jag upp med Simon. Han började 8 och jag hade telebild 8.30.. Jag hann med att förbereda lite innan de andra kom och telebilden började. Insåg att jag missat läsa lite litteratur! Illa. Mycket illa. Men tur i oturen så hade inte de andra läst allt heller, och vi är långt ifrån klara med uppgiften, så vi ska ses igen på måndag. Hinner läsa ikapp i helgen.

Otroligt seg telebild, men den hade sina ljusa stunder när det blev lite diskussion. Sen blev det lunch. My oh my. Jag har haft många funderingar på hur jag ska göra. Under telebildsfredagar har vi så gott som alltid gått ut och ätit. Jävla dumt ekonomiskt och kroppsligt sett. I know. Men det var då. Nu är nu. Och nu äter jag den här speciella kosten och jag har gett mig fan på att fixa det här. Man kan äta ute, men jag känner mig inte redo för det än. Det är lite lagomt svårt ändå att veta vad man ska äta och inte. Äter man ute blir det ännu svårare eftersom man inte vet vad man får. Valet blev lätt för mina kamrater - kinamat. Skulle jag med eller inte?? Jag har grubblat och grubblat. Kom fram till att jag följer med. Skippade dock riset och drickan. Höll mig lite kycklingen och räkorna. Såsen är högst troligt inte okej, men den var jag bara tvungen att ha. Några gurkskivor till det.


Det blev ett ärligt fusk idag alltså. Men det är också det enda fusket. Kommer inte bli något mer. Hädanefter är det matlåda som gäller. Otroligt dumt att fuska, men jag har inte tappat kontrollen. Jag har mitt mål. Det var ett kontrollerat avsteg. Känns riktigt bra. Jag känner ingen vilja till att fuska igen. Huvudsaken låg kanske mest egentligen i att följa med tjejerna ut och äta iallafall första gången. Jag ska klara kosten! Så är det bara.. Finns inget annat.

Nu är jag iallafall hemma. Och har huvudvärk. Om det beror på maten eller en aktiv dag (jämfört med annars) vet jag inte...

Plugga

Kategori: Dagbok

Okej, rutinerna har ju inte kommit igång än, men det kan man ju inte räkna med så tätt in på. Idag är det ju bara andra dagen hemma med studier. Ska försöka ta igen lite ifrån igår, eftersom igår blev det lite väl slött. Imorgon blir det första telebilden. (Inte bored just nu)

På universitetet

Kategori: Dagbok

Dagen efter kursstart. Och allt gick riktigt bra. Jag hann med bussen. Även om det uppenbarligen var fel buss! Blev lite nervös när jag stod när själv och väntade. Några puckon har som vanligt haft sönder busskuren, så det fanns inga busslistor heller. Tillslut kom det en annan tjej. Ett tecken på att det kommer iallafall en buss. Då kunde jag äntligen slappna av och se fram emot en skön bussresa. Det är faktiskt skönt att åka buss en längre bit. Bara att plugga in musik och sen sitta och halv sov och segla iväg i tankarna. Men tji fick jag. När jag kommer till Kristinehamn kläcker busschaffören ur sig "bussbyte för er som ska vidare till Karlstad". Jaha. Tack för den. Jag hade gosat ner mig och satt själv på ett säte. Nu fick jag gå på en buss som redan var fullsmockad, och sitta längst ut på ett säte. Skit!

När bussen svängde upp mot universitetet började jag spana efter ingången på den nya byggnaden. Den var lätt att hitta iallafall. Tack för det. Går bortåt och ska börja leta efter salen. Inga skyltar där inte. Byggnanden är ju inte invigd än och inte helt klar. Men jag hittade några som läser samma program, så jag slöt upp med dem. Hittade salen. Och sen drog det igång. Kursledaren verkade helt okej. Förmiddagen flöt på riktigt bra. Sen blev det lunch och det som varit min största oro nästan. I och med den kosten jag äter nu. Tog en kebabsallad, och den borde vara hyfsat okej. Mätt blev jag iallafall, och det var väl det viktigaste just då. Efter lunch blev den en föreläsning. Mycket intressant och en bra föreläsare. Ibland började han kanske prata lite för tyst. Sen följde lite mer information om kursen av kursledaren, och det var lite segt.

Överlag en bra dag. Inspirerande. Jag var ju nog mest orolig för maten, och så kallade mellanmål. I vanliga fall brukar jag ju bli "sugen" och vilja ha frukt eller en macka när det blir sånna här långa och intensiva dagar. Och med den här kosten är varken frukt eller macka acceptabelt. Så vad skulle jag göra OM jag blev sugen??? Men, jag blev inte sugen! Det kändes jätte bra. Dessutom kände jag mig pigg och vaken hela tiden. Lite segt på slutet, men ändå inte stendöd.

Dagen på universitetet var slut och jag väntade på bussen hem. Ringde älsklingen för att prata lite. (Trist att vänta på buss!) Han bestämde sig för att komma in och så skulle vi ta en sväng på Bergvik. Man har ju fått pengar nu liksom =P Det började bli dags att äta också och vi bestämde oss för Max. Man kan ju äta ute med den här kosten, bara man tänker sig lite för vad man stoppar i sig. Ibörjan kändes det bra, men när vi väl stod utanför och kollade på vad som fanns, så kändes det fel. Jag kände mig inte redo. Svårt att förklara och det blev missförstånd =( Vi åkte hem och fick i oss lite kött och provade en b-sås (inte god). Köpte inget btw. Men det kanske blir en till, lite större beställning från Ellos eventuellt, efter att jag betalat räkningar osv.

Idag kändes det betydligt bättre med kursstarten. Tillbaka in i rutinerna, and I like it..

Tokig!

Kategori: Dagbok

Jag blir tokig! Så här tidigt har jag inte varit uppe på flera veckor. Försöker hitta en vettig karta över universitetet, och då framförallt den nya byggnaden där jag ska vara idag. Karta finns ju, men det vore ju kul om entrérna var utmärkta. Det är ju en bra början att hitta till de dom. Usch usch. Orkar inte och har inte riktigt tid att springa runt en hel byggnad för att hitta entrén. För att sen leta som en galning efter den jävla salen. Skit skit skit. Nu ska jag hinna duscha och sådär också. Låt bli att missa bussen vore lämpligt också. En timme kvar..

Soppa

Kategori: Dagbok

Älsklingen har kommit hem och det lagas soppa. Den står och puttrar på spisen. Till det blir det film. Jag vill se Helens små underverk och jag kommer få som jag vill =P Haha. Så det blir den vi ska titta på. Och så lite ost till det förstås. Mitt nya godis. Blir ju ingen choklad idag inte. Tur(?) att jag hade min pojkvän som säger ifrån när jag vill ha choklad två dagar i rad. Jo, det är klart det är tur! Annars skulle jag nog inte ha klarat den här kosten. Jag hade vräkt i mig limpa för länge sen....

Ost och choklad

Kategori: Dagbok


Igår åkte vi in till ICA Maxi för att leta en b-sås som vi får äta till den här kosten, men vi hittade den inte. Däremot köpte vi det som hade tänkt köpa från början. Massa snax i form av ostar =D En chokladkaka blev det också, fast 86%ig. Minst 70 ska det ju vara. Älsklingen köpte Göta Kanal, som vi tittade på när vi kom hem. Blev sen kväll och sen morgon för mig idag också då förstås. Frukost och sen cyklade jag till badhuset. Körde teknik med simmarna och sen hem igen. Nu har jag lagt in fler bilder till mina otroligt snygga skärmsläckare. Ja, vad ska det bli mer idag?? Chilla järnet!




B-sås

Kategori: Dagbok

Fjärde dagen med LCHF kost idag. Har ätit fruksot i form av bacon och så tog jag en burk makrill till det. Var inte särskilt sugen på ägg idag. Har ätit det de andra tre dagarna, så jag behövde en liten paus från det. Igår var vi iväg till Simons morsa. De drack kaffe, men det är inget för mig. De tog dessutom kvällmacka --> LIMPA! Fy fan =P Det var jobbigt måste jag säga. OCh sitta där och se den där jävla limpskivan ligga där och vilja bli uppäten. Vi åkte hem tillslut och då försökte vi göra egen b-sås. Jag kände att b-sås just då var det enda som kunde få mig att tänka på annat än limpan. Såsen blev dock inge bra. Smakade alladeles för surt och alldeles för mycket vinäger. Så det fick bli vitlökssmör till köttet istället. Det gick bra det med. Ska se om jag orkar försöka mig på att göra såsen idag igen... Det märks.

Segt på flera håll

Kategori: Dagbok

Seg seg seg seg... jag vet inte riktigt vad jag gjort sen sist. Suttit vid datorn har jag dock inte gjort, eftersom vi fört över mina grejer till en sån extern sak, eller vad det nu heter. Datorn började sega något så fruktansvärt och det är absolut inte läga för datorn att krascha nu när jag ska börja plugga på tisdag. Jag behöver ju datorn! Det börjar bli dags att köpa en ny. Jag har ju haft den här ganska länge nu, men min ekonomi... gah.. den vill jag inte ens höra tala om. Nu kom jag på vad jag har gjort. Jag har städat, ganska duktigt dessutom. Tittat på tv och hade simmarna igår. Japp. Idag skulle vi bort till Simons mor och hälsa på. Men han skulle ju ner i garaget först. Pilla isär mc:n eftersom någon snubbe skulle komma och titta på den lite senare. Så, då får väl jag kolla kläder på Ellos så länge då =P

Grillad kyckling

Kategori: Dagbok

YES! Jag kom iväg till biblioteket. Jag övertalade min älskling om att åka dit innan vi lagade mat. Så nu har jag all littertur till kursen, som gick att låna. Två böcker fanns inte på biblioteket, så de lär jag köpa ganska snart. Gött mos! Vi kom hem och värmde kycklingen. En halv grillad kyckling var med majonäs och tomat. Jag dissade dock majonäsen och slängde ihop lite tzaziki istället. Kanske inte helt okej enligt LCHF, men nånting ville jag har till kycklingen. Bortsett från snutten tomat och gurka då. Det var mumsigt.

Abstinens

Kategori: Dagbok

Jag måste verkligen ha världens tråkigaste garderob. Och då syftar jag förstås på innehållet och inte själva möbeln. Eller ja, det är inte ens en möbel. Det är en sån här man kan gå in i, fast den är väldigt liten. Abstinens efter nya kläder! Jag ska fan i mig köpa en bunt med kläder sen när jag får pengar. Det är ett måste.

Jag har faktiskt varit duktig och gjort rent på spisen. Den såg förjävlig rent ut sagt. Men nu är den ren. På ovansidan alltså. Hela spisen orkar jag inte göra rent. Diskat upp all disk har jag gjort också. Håller på och byter sängkläder. Fan, hör ni vad bra jag är? Massa duktiga saker har jag gjort idag.

Tvätta kläder..

Kategori: Dagbok


Är igång och tvättar för fullt. Och nej, det är faktiskt inte roligt. Inte någonstans. Men det är ett måste om jag ska ha några kläder att sätta på mig. Fast det som är värst med tvättningen idag, är att... det var inte så mycket tvätt ändå. Med andra ord, så använder jag inte särskilt mycket kläder just nu. Det finns flertalet plagg i garderoben som jag inte gärna använder. Inte bra. Jag skulle verkligen behöva nya kläder, men har inga pengar att köpa kläder för just nu. It sux.

Annars ska jag städa lite mellan tvättarna. Jag funderar på om jag ska skippa badhuset idag och åka till biblioteket istället. Visserligen är det inte öppet när själva träningen är, men innan. Åka dit direkt när älsklingen slutar jobba och sen lämna resten av dagen åt slumpen och mitt humör. Sounds good to me.

Ingen spenat-ätare

Kategori: Dagbok

Hm, jag fick aldrig iväg brevet. Det måste iväg imorgon! Jag tog det lite lugnt istället. Käkade resterna av soppan till lunch och när älsklingen kom hem lagade vi middag. Det blev lax med spenat blandad med philadelphia. Vet inte exakt, eftersom det var älsklingen som lagade. Laxen var givetvis supergod. Spenaten var sådär. Är ingen spenat fantast direkt. Nu är det Sex and the city för hela slanten.. Peace out!

Ny kost

Kategori: Dagbok

Igår var sista dagen med stenålderskost och vi har funderat på LCHF-kost. Meningen var att vi skulle köra en vecka till med stenålderskost. Vi pratade genom saken igår kväll, och bestämde oss för att börja med den nya kosten med detsamma. Så vi åkte till Willy´s och handlade lite mat, så vi kunde starta upp idag på allvar med den nya kosten. Tjuvstartade lite igår med ett recept från matlistan vi har att gå efter. Blev köttfärssoppa. Och jisses vad fet den kändes, men med lite turkiskyoghurt blev den lättare att få i sig. Det var gott också, kanske jag ska tillägga =D

Idag har jag fixat inför kursstarten. En vecka kvar nu och det börjar bli dags att få ett lite bättre grepp. Så det är nu gjort. Funderar på om jag ska ta mig in till biblioteket och låna böckerna på en gång, medans de finns. Så ingen annan kniper böckerna före mig. Men först måste jag posta brev till CSN så jag får mina pengar. I need money!

Pay it forward

Kategori: Dagbok

Efter marknaden igår hade jag badhus. Kom lite sent, men inte jätte sent. 4 tappra stod redo och jag körde ett redskaps-pass med dom. Jag är skit kass på att använda de redskap vi har i simningen, eftersom jag själv inte använde med redskap när jag simmade. Så igår fick de simma flera sträckor med redskap. De var riktigt duktiga! Efter badhuset blev det chill och mat med en av de köpta filmerna från marknaden. Kollade på Pay it forward. Bra film! Tänk om något sånt kunde fungera/starta i verkligheten...

Idag har jag inte gjort mycket alls. Vaknade sent, åt frukost och sen bar det iväg till badhuset ganska så direkt. Där blev det ett ben-pass för barnen. Hade tänkt inslag av balans också, men det blev inte riktigt som jag tänkte mig, men men =D De hade nog roligt ändå.

         

Limpa

Kategori: Dagbok




Första inlägget för idag. Sov ganska länge, och när vi vaknat och ätit frukost åkte vi till marknaden. Köpte inget märkvärdigt. Blev soppåsar och påsklämmor. Godis lockade en hel del, men riktigt sugen är jag inte. Suget sitter snarare i huvudet. Något som jag dock varit sugen på under de här 5 dagarna med stenålderskost är färsk limpa. Färsk limpa med smör och mumsig ost på. Limpan har seglat förbi i ett litet sånt här dröm-moln, ni vet? En dag seglade godiset mars och snickers förbi i ett likadant moln. Nu har älsklingen blivit lite mer intresserad av LCHF kosten. Vi ska ta och läsa på lite mer båda två, så får vi se om vi kör igång med det här snart.

FEL!

Kategori: Dagbok

Jisses vad man kan prata i telefonen. Mamma ringde för ett bra tag sen nu, och vi har pratat fram till nu. Blev en rejäl pratstund. Hon hade läst en bok som hon behövde berätta lite om =) Jag har ju också läst som sagt, men dessvärre behöver jag be om ursäkt för ett litet.. nej... stort fel (beroende på hur man ser det) i tidigare inlägg när jag berättat om min läsning.

Jag läser som tidigare sagt en bok av Sten-Sture Skaldeman. Men INTE GI-noll. Nej nej. Det var den boken vi letade efter först på biblioteket, men den fanns inte. Så vi lånade en annan bok av samma författare nämligen Ät dig ner i vikt. Jag ber er läsare och framförallt Sten-Sture, om ursäkt, men kan även tillägga att Ät dig ner i vikt är en riktigt bra bok och jag kan nästan lova att GI-noll är minst lika bra (även om jag inte läst den än)


         


Haha ojsan hoppsan. Berättar om att man läser en bok, när man egentligen läser en annan. Tur att det var samma författare iallafall. Annars hade det varit betydligt mer fel. Men författarens namn glömmer jag inte i första taget. Nu börjar det bli dags att käka lite här. Ska äta laxen från igår med någon potatis och kanske morötter =P Jag har fastnat totalt för finrivna morötter. Blir så saftigt och gott.

Om möblerat

Kategori: Dagbok

Det var ju faktiskt jag som lagade maten igår. Älsklingen hade jag sån energi och blev sugen på att möblera om. Sagt och gjort. Så nu ser det inte likadant ut i vardagsrummet längre. Ganska skönt faktiskt med lite förnyelse. Jag tror jag har så som jag hade när jag först flyttande in. Skillnanden är väl att det är ett nytt skåp och en ny fåtölj..

Nu ska jag slänga ihop lite frukost. Enligt vår meny som vi går efter, så ska det bli örtkryddad omelett serverad med grapefrukt. Älsklingen tyckte det var gott iallafall, när han åt det före mig. Han skulle ju till jobbet. Själva ska jag nog fortsätta läsa i GI-noll.

Majskolvar

Kategori: Dagbok

Jag läste vidare i boken, och när min karl kom hem så började vi bli lite hungriga i kistan igen. Slängde ihop köttfärssås med potatis, morötter och sallad som tillbehör. Ätbart iallafall. Efterätten var dock mer behaglig. Grillade majskolvar! Jisses vad gott det var! Det var alldeles för gott, så jag ville ha mer, men vi hade ju bara köpt en var. Rackarns!
Nu blir det sängen!


Lax = Mums

Kategori: Dagbok

Min grabb är en riktig hejare på att kirra lax. En ny upptäckt. Han får banne mig se till att kirra laxen händan efter! Det blev alltså lax till mat och jag tog lite potatis och en mängd rivna morötter till. Han tog bara grönsaker av annan (läbbig) sort.

Vi kollade på ett avsnitt av serien, men under själva serien, så fick min numera väldigt pigga karl, idén om att han ska börja fixa med vår trasiga soffa. Inte mig emot. Så han är iväg och gör det nu. Själv har jag legat och läst i GI-noll fram till nu. Behövde paus från boken och tänkte skriva några rader här och läsa lite bloggar.


Nya piller

Kategori: Dagbok

Tvätten är klar sen en tid tillbaka. När den blev klar så tog jag det lugnt. Började läsa i Sten-Sture Skaldemans bok GI-noll. Den handlar om hans viktnedgång med hjälp av LCHF, typ. Haha, full koll har jag ju inte eftersom jag inte läst så långt än. Men jag hittade den boken när jag letade information om LCHF kost. Jag börjar bli riktigt sugen på att prova den sen när stenålderskosten-prova-på är över.

Anyway, jag tog det lite lugnt. Sen åkte jag till vårdcentralen och införskaffade nya piller. Blodtrycket låg på 110/60 denna gång. Vi åkte vidare till kronhallen och handlade lite mat, som vi nu är igång och lagar. Det känns mycket bättre nu med den här kosten, när jag kan (bestämt mig för, snarare) äta potatis. Underlättade något så fruktansvärt. Och lite potatis vid sidan om den här kosten lär ju vara betydligt bättre än massa snabbmat som vi åt förut.

(Klicka på Sten-Stures namn. Hans hemsida är värt ett besök!)

    

Fränt!

Kategori: Dagbok

Klicka på bilden!

Tuppen

Kategori: Dagbok

Det känns verkligen som att jag är uppe före tuppen. Meningen var att vi skulle upp tillsammans med tuppen, men varken jag eller älsklingen orkade gå upp då. Låg kvar och drog oss bortåt halv 9. Inte bra. Vi hade tvättid klockan 7.00. Behovet av att tvätta är ganska stort, så det var bara att ge sig upp. Nu är tvätten igång, jag har diskat lite och älsklingen ska kirra frukost. Och nej.. jag är inte vaken än... (känns det som) Men det spelar ingen roll, för idag då ska vi städa. Det som jag inte hann göra igår eftersom jag blev kvar i huset och när jag kom hem var det käk som stod på menyn samt tv: Project Runway, So you think you can dance och Sex and the city.

Till huset

Kategori: Dagbok

Haha, jag har inte börjat städa än. Suck på mig själv. Däremot så ska jag bara barnvakt iallafall. Fast nu, betydligt senare. Så jag ska upp till huset. Behöver fräscha till mig lite först. När jag kommer tillbaks därifrån, då SKA jag städa.

Short people

Kategori: Dagbok











Känns som en evighet

Kategori: Dagbok

Inne på dag 3 med stenålderskost, och jag är redan less på skiten. Frukosten brukar vara okej, men annars är det inte mycket jag gillar. Från nu ska jag acceptera (mer) potatis, så jag har "back-up" till alla dessa grönsaker och rotfruker.

Mamma ringde och väckte mig. Jag skulle vara barnvakt, men sen blev det inget iallafall. Det är inge kul att bli väckt. Min kropp ville så gärna tillbaka till sängen. Den fick ju inte vilja ut sig klart =P

What to do today?
Städa, vad annars?

Tatu?

Kategori: Dagbok

Det fick bli en snabbdusch. Hade bokat skjuts till badhuset och jag total fastnade här och kollade på tatueringar. Blev så klart sugen på att göra en. Har ett motiv i huvudet som jag har funderat på ett tag, sen tatuering kom på tal på allvar när kompisen skaffade en. Uscha mig.. Det skulle göra så ont! Dessutom skulle jag vilja ha den där läckra kroppen först innan jag skaffar en tatuering.

Badhuset gick bra och nu är det So you think you can dance för hela slanten.

Återigen

Kategori: Dagbok

Vissa bloggar på blogspot kan jag inte kommentera. Eller rättare sagt, jag förstår inte hur jag ska kommentera dessa. Det finns google-blogger, open-ID, WordPress, TypePad, Live Journal och AIM.

HUR kommenterar jag dessa bloggare???

Rotsaksstrips

Kategori: Dagbok

Rotsaksstrips hette det visst. Och de där blev köttbullarna, blev plättar istället och smakade inte särskilt mycket. De gick ner. Stripsen var det lite så och så med. Ett faktum är faktiskt att det är roligare att laga maten än att äta den. Jag tror det är så ganska ofta för min del. Kul att leka lite i köket, men överlämnar gärna ätandet till någon annan. Bra att ha pojkvännen. Han fick tre matlådor =P Hoppas att han gillar maten mer än vad jag själv gjorde.

Vore fräscht och duscha kanske, men helst av allt skulle jag vilja sova en stund.

Laga mat

Kategori: Dagbok

Inget vettigt har gjorts sen sist. Har bara drömt mig bort med musiken som hjälp. Dags att laga lite mat nu. Blir egna köttbullar, om jag har nån färs vill säga, och egna pommes gjorde av morötter och potatis. Tjoho vad mumsigt det lät.. eh?

Ägg, ägg, ägg...

Kategori: Dagbok

Det känns faktiskt lite konstigt att äta massa ägg till frukost. Och frukt, bär och nötter till det. Så såg frukosten ut idag. Japp. Är inne på andra hela dagen (+ en middag) med stenålderskost. Lite tufft är det, när man är en sån som inte äter vad som helst. Men jag försöker iallafall. Känns lite konstigt att vara uppe så här tidigt också. Var uppe redan vid nio och det har inte hört till vanligheterna den senaste tiden. Får se vad jag hittar på att göra idag. Ikväll blir det första simpasset med gruppen på bra länge...



Fröken Velig

Kategori: Dagbok

Snacka om att jag har låtit velig den senaste tiden på bloggen. Allt är med modifikation och nollkoll. Nu är det betydligt bättre. Älsklingen har gett sig fan på att köra stenålderkost med start idag. Men vi tjuvstartade lite igår och provade lax på spenat och räk bädd. Laxen åt jag upp iallafall.  Det fanns morötter också, som jag kunde tugga på. Jag ska försöka ligga på samma linje som karln. Risken finns ju dock att jag halkar av, men jag ska göra mitt bästa. Trist är det iallafall när jag läst i böckerna vi lånat om det här två kosterna (LCHF och stenålderskost), så har jag fastnat för ena, men läser jag lite till, så fastnar jag för den andra. Ena anledning till att det låtit så veligt kanske. Jag kan inte bestämma mig för vilken kost jag vill prova (först) För nu är jag lite sugen på att prova LCHF igen, nu när jag hittat en färdig matlista för 4 veckor.

Trist är bloggen också, när jag uppdaterar så lite, och inga bilder. Så.. därför kommer det en bild på halsbandet jag fick av min älskling och så ska jag lova mig själv att försöka skriva lite oftare.

Stenålderskost?

Kategori: Dagbok

Bättre koll. Mysigt att ligga och prata med älsklingen i sängen. Vet att det kommer bli modifikation. Men älsklingen är mer på stenålderskost. Jag med. Fast med modifikation förstås. Får se. Start måndag är det tänkt. Nu är det Sex and the city!

LCHF

Kategori: Dagbok

Nu måste jag vända tillbaka på dygnet och ta ett rejält grepp om allt. Med start: NU! Under PIP nämnde Kicki om LCHF. Minns lite svagt att jag läste nått om det förut. Dagen efter gick jag ut på nätet och sökte lite. Fastnade direkt. Så det är det jag har pysslat med när jag väl kommit upp ur sängen. Jag har alltså läste lite om LCHF kost. Läser bloggar, informations sidor och på ett diskussionsforum. Det är mycket intressant läsning. Går och funderar på om man ska försöka sig på något sånt där. Men jag vet inte om jag vill gå den hårda vägen. Tror inte jag skulle fixa det. Inte direkt. Det lutar åt LCHF med modifikation. Jag vet inte. Just nu känner jag mig kluven när det gäller precis allt. Allt det som jag behöver ta tag i.

Putte i Parken

Kategori: Dagbok

Jag blev så jävla snygg efter besöket hos frissan! Så jävla skönt att få håret fixat. Det har ju sett förjävligt ut helt enkelt. Käkade lite mat och sen åkte jag till PIP (Putte in the Park) Jag hade sökt som funktionär. Jag och de andra som hade gjort som mig, hade samling och delades in i grupper. Hamnade i jourgruppen. Uppdrag: Hoppa in där det behövs folk samt byta av folk, så de kan få lite rast.

Därmed fick jag prova på en hel del. Mitt första uppdrag var att stå i backstage ingången. Ganska soft, men insåg att det var betydligt roligare än att bara sitta i "funkis tältet" och glo. Det blev desto roligare när jag insåg att det är där samtliga artister kommer att passera. Självaste Magnus Uggla var på intåg, men då blev jag utbytt. Haha. Inte för att det gjorde mig så jävla mycket. Jag fick ju stå bakom scen när han spelade istället och lasta lastpallar. Dessa pallar skulle sen upp till "sandbanken" och läggas dit för att stoppa plankare. Det var ett svettigt uppdrag! Men jag fick ju höra hela Ugglas spelning, så ingen skada skedd mer än lite värk i kroppen dagen efter.

Jag fick även patrullera runt hela området på utsidan. Och jag kan ju bekräfta att det gick upp. Och det gick ner. Hade lite träningsvärk dagen efter. Fredagen fick jag mestadels patrullera. Vilket innebär att typ bara synas och skrämma iväg plankare. Eller stoppa dem ifall de lyckas ta sig över. Jag tog två. Stackare. Puckon. Under fredagen fick jag även stå framför scen. Fast det var den lilla scenen, så det var inte särskilt jobbigt. Det innbar även att jag fick se hela Sirqus Alfons spelning. Inte ett dugg ledsen över det, eftersom de verkade bra och de var ett band jag ville se.

Lördagen innebar mer patrullering. Jag klagade inte. Jag fick patrullera i närheten av P3 (ena stora scenen) där Mustach spelade för fullt. Det blev jag heller inte så ledsen för, eftersom dom också var några av dom jag ville se. Senare fick jag även stå vid ena entrén. Kolla armband, väskor eller visitera. Visiteringen var rena rama gympapasset. Sen blev det lugnt när publiken hade stormat färdigt (tre bra band skulle spela på rad), så jag fick gå tillbaka till "funkis tältet". Frågade om det fanns något uppdrag. Nix. Så jag fick äran att titta på Turbonegros spelning. Iallafall en liten bit, sen fick jag gå till trailer parkeringen och vakta. Det var nog det tråkigaste uppdraget. Helt själv på en öde parkering. Mindre kul när man är tjej kanske. Lite roligare, och ens stunds sällskap, fick jag när Neverstore kom och skulle hämta lite packning ur sin turnebuss.

Det var den helgen. Har vänt på dygnet en aning pga Putte, men det får han vara värd. Haha. Får se om det blir att vara funktionär eller gäst nästa år. Beror väl på artistutbudet mm. Nu får jag jobba på med att vända tillbaka dygnet. Studierna drar igång snart igen, och just nu har jag nollkoll.