Börjes barnbarn

föralltid

Mys-pys

Kategori: Dagbok

    

    

(klicka för större)

Hemmafix

Kategori: Dagbok

Vilken karl jag har! Vi köpte ju gardinstång, gardiner och tyg till ramarna igår. Och nu baske mig är både gardin och stång uppe (vi har äntligen ett riktigt rum!) Tygerna sitter på ramarna och ska alldeles strax hängas upp. Vi ska bära upp skit på vinden och ner i källaren. Karln är i fullfärd med att försöka laga Smulans ställning. Jag blir seriöst helt paff och obeskrivligt glad!

Det var som tusan

Kategori: Dagbok


Funky Kidz start

Kategori: Dagbok

Efter Let´s Dance igår var jag ganska trött. Somnade i soffan i en timme och sen gick jag och la mig i sängen. Trodde jag skulle vakna i hyfsad tid imorse, men det blev lite sent. Jag kom inte försent iaf. Bra bra. Det var först Funky Kidz för den här terminen. Kul att träffa småtjejerna igen. Den här gången är de två grupperna ihopslagna till en stor grupp så vi var grymt många. Många toalettbesök blev det eftersom det var första gången =P Det kommer när nervositeten släpper. Lite ovant med så många barn, men det blir bätttre flyt när vi kommit in i det.

Råd

Kategori: Dagbok

Gardinerna

Kategori: Dagbok



jysk.se

I´m in love

Kategori: Dagbok

Angående gardinstången så blev det ju en flopp hos IKEA. Får inte in nytt förrän i vår. Total miss. Jysk då? Jorå, gardinstänger har de allt. Det hade de en annan dag när vi var där och titta, men då fanns det inte inne den vi ville ha. Nu åkte vi dit igen, men icke. Hon skulle skicka beställning idag, och skulle förhoppningsvis komma om en vecka. Jo tjena..

Däremot så hade de till min enorma lycka de gardiner som jag spanade in förra gången. I´m in love i ett par gardiner. Sååå fina. Vi chansade lite och åkte till Svenska hem. Gissade på att de hade stängt, men ack så fel vi hade. Öppet och trevlig personal. Där hittade vi en gardinstång som dessutom var billigare än på jysk. Finare också. Storyn är inte slut än. Vi tittade runt lite på tyg också till våra träramar och taadaaa. Där låg det. I fell in love again.

Lycklig över inköpen ska jag nu bänka mig framför tvn, äta mat och titta på Let´s Dance.

Ingen gardinstång

Kategori: Dagbok

Hemma igen. Jag la mig i sängen och myspratade med min älskling. Det var då jag insåg hur trött jag egentligen var. Gosch. Det var inget dåligt garv jag fick på. Hursom. Vi letar lite efter gardinstång på IKEA. Hittade en billig där för någon dag sen, men nu är den borta. Den ska uppenbarligen försvinna ur sortimentet och ersättas med en ny i vår. I vår??!! Jahapp... det var det... Får leta gardinstång på annat håll. Vore ju nice att få upp gardiner ganska snart, så rummet kan bli ett riktigt Rum.

Hittade ett bra inlägg hos Sara om strävan efter att vara perfekt.

Telebild

Kategori: Dagbok

Godmorgon! Uppe betydligt tidigare idag jämfört med tidigare dagar. Ajabaja. Inte vända på dygnet sådär igen. Det är inte bra. Speciellt inte sen när det kommer en dag som den här och man måste upp tidigt. Fredag och telebild idag. Gött att komma upp tidigt. Nu har vi en liten rast innan vi kör igång igen.

TV hela dagen

Kategori: Dagbok

Min vakna tid har spenderats framför tvn och datorn. Mestadels tvn. Vid datorn har jag kollat på Körslaget i efterhand. Jag har missat så gott som alla gånger, men har kollat på det i efterhand på tv4.se Smulan gjorde mig sällskap och la sig nära högtalaren när hon hörde Magnus team sjunga, lyssnade ivrigt när Eriks team sjöng och somnade när det var Hannas teams tur. Jag håller med Smulan. Erik ska ta hem det här.

I made it

Kategori: Dagbok

 I did it! Haha. Fy fan vad bra jag är. När jag gjorde om bloggen sist, så fifflade jag på ställen som jag kanske inte borde ha gjort. Så om jag skrev korta inlägg där texten inte gick hela vägen ut eller när jag bara hade en bild, så hoppade länkarna upp. Detta är kirrat nu. Fy fan vad jag är bra! =P

Annars så var det grymt skönt att komma ut en stund. Det fanns ju en hel del andra barn på isen förutom lillebror, och omkring dessa söta varelser mår man bra. Lite avundsjuk bara på deras energi och framåt-anda. Nu ska jag iväg och träffa lite äldre barn. Mina ungdomar i badhuset som är minst lika söta.

Lufta

Kategori: Dagbok

Tjenixen. Känns lite fel att skriva godmorgon, även om det nästan är så för mig. Inte bra att vända på dagarna så här. Måste lägga av, bumbs. Mamma ringde nyss. Jag ska ta med lillebror bort till skolans is så han får leka av sig och få lite luft. Han har ju varit sjuk under en längre tid. Sen behöver han också bort från tv-spelet. Jag vet en till som har varit hemma ett tag nu och är i stort behov av att få luft och komma bort från datorspelet en stund. Han sitter mittemot mig, och kallas för sambo, I think ;-)

Jag behöver ju givetvis lite lft själv också..

Cleaning day

Kategori: Dagbok

Sen kväll. Sen morgon. Vet inte om jag vaknade helt på rätt sida, men betydligt bättre än igår. Det har varit full fokus på städning idag. Långt från klart, men det ser mycket bättre ut nu. Det blev film nummer två i ringen-triologin ikväll.

youtube

Kategori: Dagbok

Jag har nördat ner mig på youtube. Det finns massa skit att titta på. Speciellt om man söker på BGT. Britain got talent. T.ex. Cheeky Monkeys, Connie Talbot, Hoop lala, George Sampson, Teresa (age 6), Mr.Confident, Andrew Johnston, Andrew Swallow, Daniel Pirie, Strike, Escala...

Rockstar?

Kategori: Dagbok

Hittade hos sweetjay och måste bara lägga upp den här, och sno hennes ord: och jag som tycker det är svårt med tre pluppar...

Bad day

Kategori: Dagbok

Otroligt seg dag. Dessutom vaknade jag nog på fel sida. Sen krånglade Adlibris när jag skulle beställa böcker, och det gjorde inte saken bättre. Turligt nog så var det en trevlig tjej jag fick prata med på kundtjänst. Annars kunde det ha blivit svordomar flygandes åt höger och vänster. Lugnade ner mig lite och vi gick över till Angelique och Andreas. Skönt att prata en stund. Det är tur att jag har dig! Hade lite tur igen. Simon hade lite ork. Iaf ork nog att laga mat. Super mumsigt. Sen kollade vi på Sagan om Ringen. Ska strax bege mig till sängen och hoppas på att jag vaknar på rätt sida imorgon..

Hjälp mig

Kategori: Dagbok

Någon html kunnig som kanske har en aning om vart jag kan ha tabbat mig, så att länkarna hoppar upp på sidan, när jag inte skriver rader hela vägen ut i inlägegn? Jag vill gärna ha de under inläggen oavsett om jag skriver korta inlägg...

29 unika besökare idag.. inga kommentarer...
kom igen nu.. skriv en liten rad...

Utmanad

Kategori: Dagbok

Jag blev utmanad av Angelique:

4 av mina favoritprogram:

- Top Model
- Let´s Dance
- Bones
- Hell's Kitchen

4 saker jag gjorde i går:
- Var på sjukhuset
- Var till badhuset
- Tittade på tv
- Sov

4 saker jag ser fram emot:
- Nya kursen
- När pengarna kommer
- Sälen
- Funky Kidz start

4 favoritrestauranger:
- Hard Rock Café (sthlm)
- Wasa´s (sthlm)
- New China Town
- Den i London som jag glömt bort vad den heter...

4 saker på min önskelista:
- Köket fixat
- Pengar
- Nya kläder
- Symaskin

4 personer som jag utmanar:
- Syrran
- Mickan
- Paulina
- Milo

What a night..

Kategori: Dagbok

Ja vart ska man börja? Festen kom igång rejält på hemmaplan. Riktigt trevligt. Sen blev det "kissbussen" till Wickan. På Wickan blev det lakritsshot och sång för födelsedagsbarnet. Gruppkramen <3. Haha. Det var det mysigaste på hela kvällen. Hela järngänget + två härliga personer till. Sen blev det massa känslor på kort tid. En tripp till akuten och där var den kvällen slut. Hem och försöka sova och skaka bort alla känslor.

Upp tidigt imorse, men för det behövdes ingen väckarklocka. Vaknade av mig själv. In till röntgen och dessa väntetider som det innebär på sjukhus(?) Brukar sällan besöka sjukhus, men det är den uppfattningen jag har fått, och den verkade tydligen stämma. Tvärtomt på röntgen när vi kom dit, och kort efter oss kom en liten tjej med sin pappa. Det blev antibiotika för pojken min, men annars var det lugnt.

Senare på dagen blev det badhus för min del. Mina simmare skulle ställa upp som funktionärer på de yngre gruppernas "test/mini tävling". Man kan inte bli annat än stolt. Annars har dagen varit väldigt stillsam. Mycket trött och sliten efter natten och morgonen.

Nasse

Kategori: Dagbok

...är mitt andranamn

Utgång ikväll

Kategori: Dagbok

Det blev tv-spel igår en stund. Iaf tills Simon kom hem. Då gick vi och la oss och sov. Så skönt att sova. Det ser fortfarande ut som en krigszon här hemma, men det får det göra ett tag till. Jag orkar inte ta reda på det nu. Idag blir det systemet, badhus och sen ladda inför fest. Utgång ikväll också. Det var ett tag sen sist. Kan bli nice.

Bloggare

Kategori: Dagbok

Har kikat runt på bloggar på tjejblog och även andra, och hittat några favoriter. Hittade blandat annat en blogg med en fantastisk artikel länkad till sitt inlägg. Det är ett måste att besöka denna kämpe och läsa artikeln:

Livet efter beskedet

Två andra favoriter:

Rasmus & Pappa

Milo Lilja

Ta er en titt och skriv en rad eller två!

Badkars kriget

Kategori: Dagbok

Jag kom igång med städning. Grovstädning i badrummet med andra ord. Fy fasen vad seriöst av mig. Glad och på hugget körde jag igång. Sen skulle ett visst badkar jävlas med mig. Ett ben trillade av. De andra satt inte bra. Jag kämpade på med att få dit dom och få ett stabilt badkar som inte innebär en livsfara varje gång man vill ta en dusch. Benen kom på plats med det blev snett och jävligt och en annan del på fanskapet lossnade. Jag gav upp.
 Ett - Noll till badkaret.



Simon kom hem senare till en krigszon. Haha, vilken syn det måste ha varit. Han trixade lite med badkaret så nu är det lite mer stabilt, men det spelar ingen roll. Fanskapet ska UT! Mucka med mig, och du åkter ut. Så enkelt är det. Jag gosade ner mig i soffan, åt mat och inväntade Let´s Dance. Så det har jag kollat på nu.

Min analys: Fel person åkte ut. Det finns fyra som är betydligt sämre än Isabella. Jag klarar mig dock utan hennes jobbiga röst, men dansmässigt var det fel att hon åkte ut. De jag tycker om bäst är Morgan, Magnus och Niklas. Sen kommer Elisabeth och Magdalena. Och sen de andra. Laila har jag fortfarande inte mycket för. Så hon ligger absolut i botten. Tyvärr. För hon dansar ju bra annars.

Antingen så blir det till att fortsätta med badrummet, nu när Simon fixat badkaret på plats och någorlunda stabilt eller så blir det kanske lite tv-spel?

Dags att städa

Kategori: Dagbok

Grymt nöjd med tvn. Den känns enormt stor just nu jämfört med den andra, som vi har flyttat in i sovrummet. Den känns till och med groteskt stor i jämförelse med mitt lilla kärleksbarn till tv som vi har haft där. Min absolut första tv. Enda också typ. Förutom den som jag fick(?) av brorsan. Minns inte hur den kom in i min ägo. Hursom. Gött att ha tvn uppe. Nu vill jag städa.... sa jag till mig själv för några timmar sen. Jag har inte kommit igång än. Kanske dags att sätta igång nu?

Hej tv!

Kategori: Dagbok

Ny tv?

Kategori: Dagbok

Godmorgon! Så himla skönt att sova länge idag. Känner mig utvilad. Ska käka lite först och sen blir det ut i ärenden. Ev. köpa en ny tv. Massa mer som jag vill göra, som jag hoppas blir av. Har fått en en kick och ny energi. Yes yes yes! =D

Pokerface

Kategori: Dagbok

Lyckades få skjuts av pappa trots att han var sjuk. Inge kul att be om skjuts då. Ställde upp gjorde han iaf. I alla väder! I badhuset blev det lugnare än tänkt. Hade en nygammal på besök som ville börja simma igen, så lite för hennes skull blev det ganska lugnt. Vill ju inte skrämma iväg henne. Simon hämtade mig sen och jag slängde ihop mat och han diskade och dolade. Nu ser köket nästan välkomnande ut. Vi satte oss framför tvn och CSI Miami. Han åkte till jobbet nu en kortis och jag fastnade framför, hör och häpna, poker! Jag har suttit och kollat på en pokerturnering på tv. Tragiskt eller vad? Fast det var faktiskt intressant. Annorlunda om inte annat. Det är knappast vad jag brukar kolla. Nu ska jag gosa ner mig i sängen och vänta på min babe. Sova lite också kanske... =P

Pokerface är en bra låt, eller?

Kvalitet och genus

Kategori: Dagbok

Inga nya kommentarer i bloggen idag. Lite ledsen i ögat blir jag. Jag är ju knappast någon storbloggare, så några få små kommentar är alltid kul när man får. Så tack till er som har kommenterat!

Annars så kom jag ganska nyss hem från andra närträffen i Karlstad. Idag var det två föreläsningar. Ena om kvalitetsfrågor och den andra om genusfrågor. Vilka diskussioner man kan få om det sista ämnet. Riktigt roligt. Man får sig en tankeställare inte bara en gång utan flera gånger. Nu är jag dock sliten. Ska försöka slänga ihop lite mat. Ikväll blir det badhus. Jag ska nog ringa och kolla om jag kan få skjuts. Hade först tänkt gå, men när det är så här mörkt så är det inge roligt. Lite läskigt är det ju att gå ute själv när det är mörkt.

Godnatt

Kategori: Dagbok

Myste ner mig i soffan och åt laxen som Simon hade lagat. Satte igång filmen Rika vänner (Friends with money) med Jennifer Aniston. En ganska annorlunda film. Sen fastnade jag i serien Samantha. Hade sett reklamen för den, och funderat på att kolla, men hade som oftast glömt bort när och vart serien skulle gå. Verkade ganska söt och snurrig. Inte så bra att jag fastnade framför tvn när jag egentligen behövde lägga mig tidigt för att orka upp imorgon. Missa buss är dåligt. Är det någon som sett Rika vänner eller Samantha? Vad tyckte ni?

Godnatt!

Karlstad all day

Kategori: Dagbok



Nyligen hemkommen från Karlstad. Där har jag spenderat hela dagen för uppstart av den nya kursen. Det kommer bli så jävla skönt! Det är verkligen precis exakt vad jag vill läsa (om jag utgår från delkursernas titlar). Jag hoppas och tror att innehållet kommer bli lika bra som rubikerna utlovar. Kursledaren verkade superbra, förstående, engagerad och verkade ha koll. De andra två också. Inte lika anti som förra kursens kursledare som vägrade lyssna på kritik eller som min seminarieledare som lyckades radera hela gruppens uppgifter. Inte särskilt stabilt. Mitt lärcentrum/min grupp fick en ny medlem. På lunchen fick jag dessutom träffa syster, som också var inne i Karlstad *myyys*

Imorgon blir det Karlstad igen, men vi börjar en halvtimme senare (beroende på vilket schema man hade tittat på) Det innebär att jag kan ta den senare bussen, mycket välkommet. Vi skulle dessutom sluta en timme tidigare, också välkommet. Välkomnad blev jag när jag kom hem också. Simon jobbar, så det var Smulan som tog emot mig med öppna tassar. La sig på skrivbordet framför mig och spann som aldrig förr *myyyys*


Åhh, det känns så bra i hela kroppen!

Citat

Kategori: Dagbok



Attans då! Glömde ju bort att jag behöver köpa nya anteckningsblock till nya kursen som börjar imorgon *suck* Hur trögtänkt får man bli egentligen? Blir Karlstad imorgon och på onsdag. Imorgon käkar jag lunch med syster-yster som också är i Karlstad. Det blir nice.

Citat från ordsprak.se:
* En kvinna störs av vad en man glömmer - en man av vad en kvinna kommer ihåg.

* Anledningen till att män ger sina könsorgan smeknamn är att de inte gillar att en främling fattar 90% av deras beslut.

Hundattack

Kategori: Dagbok

Sitter uppe i huset och lånar mammas Gandalf. Jag skulle söka på ett känd citat från en specifik känd underhållare. Det behövdes i ett korsord som vi har suttit och klurat med ett tag. Tog en paus för toa besök och hittar dagens tidning och bläddrar igenom. Jag hittar då en artikel om en hundattack i Örebro. En 60-årig kvinna som är ute och joggar och blir attackerad av tre stora lösa hundar. I ett område där hundar ska vara kopplade. Jag blev bara så arg! Tre stora hundar mot en 60-årig kvinna. Enligt artikeln var hon en van joggare och stod stilla när hundarna kom till attack, men de gav sig inte. Hon hade turligt nog med sig en spray och sprayade på hundarna, men nej. De gick till attack igen. Tillslut lyckade hon fly. Ägara då? Jo, under hela anfallet höll sig ägarna på avstånd. Två kvinnor som stod långt uppe i skogen och ropade "kom hundarna". I detta område brukar även dagisbarn vistas. SKÄMS PÅ ER HUNDÄGARE! De borde inte få ha hund PUNKT

Äntligen på it´s

Kategori: Dagbok

Godmorgon! Blev lite sovmorgon idag också, om man nu vill använda ordet sovmorgon. Kikade in på it´s och nya kursen hade kommit upp (äntligen!) Inte en dag försent med tanke på att vi ska in på närträff i Karlstad imorgon och på onsdag. Bra bra. Dock stod det inget super vettigt på den sidan. Ett litet grovschema eller vad man nu kan kalla det.

Funderar på vad jag ska göra idag. Städa lite kanske.

Bloggare

Kategori: Dagbok

Sprintercup

Kategori: Dagbok

Det blev till att sova länge idag också. Åkte iväg till badhuset där vi hade Sprintercup med alla grupper. Där tävlar simmarna mot sina egna personbästa och den som får bäst tid i förhållande till sin egen bästa tid, vinner. Med andra ord är det lika stor chans för alla i klubben. Jag fick ställa upp som tidtagare. Mina simmare skötte sig otroligt bra framförallt när det kom till att heja på de yngre simmarna. Direkt när det var slut, så fick jag en genomgång på den nya hemsidan. Efter det gick jag över till Simons far där de hade käkat mat medans jag var i badhuset. Fick äta där efter dem och så pratade vi en liten stund. Åkte hem och hann med utröstningen av Topmodel. Skit att jag skulle missa resten! Nu blir det dock Bones och sen National Treasure på Simons begäran.

Kalas

Kategori: Dagbok

Sådär. Nu äntligen fick jag sätta mig vid datorn och bloggen igen. Datorn fick vila upp sig inatt och sen fick den vara av ända till för en stund sen. Sov länge idag och sen var det bara att göra sig fin inför kalaset. Drog en snabbis upp till huset och klippte Simon först. Blev kalas bra. Vi hämtade upp Simons syrra och åkte sen till deras kusin där vi skulle överraska födelsedagsbarnet. Barn och barn? Simons morbror som ska fylla 70 år på måndag. Han hade ingen aning om att ett litet gäng hade samlat sig för att fira honom. Det blev trerätters, rött och vitt vin, whiskey och likör baske mig. Ett under att man stod på benen (jag hade pumpsen!) när vi skulle bege oss till bilen ca 6 timmar senare. På kalaset blev det också rund-pingis och kortspelet Asken med Simons kusins barn. Brukar ni spela Asken? Eller kallar ni det för Sjuan må hända?


fotoakuten.se

Let´s Dance

Kategori: Dagbok

Måste ju blogga lite om Let´s Dance också. Det är ju dans så jag är helt fast förstås. Ingen har väl lyckats vinna mitt hjärta hittills. Det finns de som är bra och så neråt till sämre. De jag gillar just nu är ju Morgan och Magnus. Tätt följt av Magdalena (om hon hade skippat strippen), Niklas, Elisabet, Hasse och CJ. Sen är det väl Blondinbella, Kitty, Linda och George. Laila har jag lite svårt att placera just nu. Hon är ju absolut bra på dansen, men tuttarna stör mig lite. Tobias är ju absolut den bästa av de manliga dansarna. Vilken gentleman. Hjärtat bara smälter. De kvinnliga dansarna så är det ju Annika och Jeanette. My oh my, if I very a lesbian... Haha. De är så snygga, söta och sexiga. Allt i ett. Dessutom har de charm, utstrålning och en härlig personlighet (vad det verkar som iaf) Deras kroppar is to die for. Fick jag välja, så skulle jag vilja ha någon av deras kropp...

    
Bilderna är från TV4 och Aftonbladet

No shirt

Kategori: Dagbok

Det var verkligen ingen bra start på dagen imorse, men samtidigt så inbillar jag mig att det var mitt huvudet och min kropps sätt att jaga bort nervositeten. Om jag hade kommit i tid så kanske jag hade varit så nervös att jag fått den där blackouten som jag fruktade. Jag åt lunch på LC och väntade på klockan. Angelique befann sig på en annan skola och vi skulle ses på stan hon, jag och Alexandra. Mycket trevligt. Jag hade siktet inställt på en vit skjorta till det snoffsiga 70-års kalaset som jag ska på imorgon. Hittade ingen, men jag har ett alternativ, så det är lugnt. Köpte däremot knästrumpor så jag kan ta pumpsen och hittade även två par örhängen för 25 spänn. Åkte med Simon hem från stan eftersom han slutade då. Vi plockade med mat hem och satte oss framför reprisen av Antikrundan. De var ju här i Karlskoga i höstas. Så inga kändisar förutom Ulrika Knape och Matz Lindberg.

TENTA oskuld

Kategori: Dagbok

Tentan är härmed avklarad. Sen om jag har klarat den är en helt annan sak. Men man får ju skämmas lite. Helt sanslöst. Sådan ångest. Kan ni gissa vem som lyckas försova sig under självaste tentadagen?? Jo, det är sant. Jag. Nog för att jag gärna ligger och drar mig ganska länge på morgonen och om jag lyckas somna om, så brukar min hjärna och kropp vakna till i lagom tid för att hinna dit jag ska. Konstigt nog? Men så är det. Idag var dessvärre ett undantag. Troligtvis lyckades jag slå av larmet istället för att snooza, och sen somnade och sov som Törnrosa.

Vaknade med 15 minuter kvar tills tentastart! Galet. Panik. Ångest. Försöker få tag på mina kurskamrater, men icke. Ringer hem ifall bröderna kan skjutsa, men icke. Mamma ringer moster och jag till LC för att kolla om det är möjligt att få komma lite sent på en tentadag (hur ska jag kunna veta? första tentan ju!) Det var lugnt (eh?! ja) Mamma ringer upp och talar om att moster kan skjutsa. Bra! Så jag kommer 10 min sent och får sitta i ett annat rum.

Under själva tentan kändes det helt okej. Jag hade någorlunda vettiga svar på de flesta frågor tyckte jag själv, men sen var det en och annan som svaren blev hej-jag-är-dum-i-huvudet svar på. När jag var klar satt vi och pratade om vad vi hade svarat och sådär. Kursen är alltså slut, om man nu får godkänt på kursen. Det enda som finns kvar att göra nu är att hålla tummarna.

Dagens sysselsättning

Kategori: Dagbok

Plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga... Det är typ det jag har gjort idag. Bortsett från att jag har tagit paus för att äta mat samt besökt det minsta rummet i lägenheten (och det är inte min lilla garderob jag snackar om nu) Den är förövrigt dock väldigt fin nu sen jag rensade ur den. Det blir ganska uppenbart hur mycket kläder jag egentligen äger och vilka av dom jag egentligen använder. Nej, åter till studierna. Tack för alla besök och kommentarer. Så "många" har jag nog aldrig haft. Haha. TACK!

Underbar promenad

Kategori: Dagbok



Tack underbaraste för att du följde med mig ut på en promenad. Det tar emot att sitta och plugga tenta när himlen är alldeles klarblå utanför fönstret. Valde att ta en paus efter provet innan jag kastar mig in i att plugga till tentan. Behövde tömma skallen lite. Det var helt perfekt väder tycker jag. Nästan lite vår, fast lite kallare. Solen sken. Får både tacka och be om ursäkt till underbara Angelique att du följde med mig och fick höra på mitt "tömma skallen" prat. Min batman <3

VG!

Kategori: Dagbok

Jag klarade det! Jag fick dessutom VG till på köpet. Känns helt jävla underbart. Då var den avklarad. Nu ska man bara njuta en liten stund av glädjen för att sen blicka framåt till nästa tenta, som är på fredag. Illa illa illa. Redan på fredag. Är ganska rädd för att få en blackout, men förhoppningsvis ska det nog bra. Får tenta om i värsta fall. Men nu måste det bli råplugg från nu och hela dagen imorgon.

Panik?!

Kategori: Dagbok

20 minuter kvar!

Error

Kategori: Dagbok

Nu är jag trött på att plugga. Jag orkar inte mer, men det känns inte tillräckligt

I fel tid

Kategori: Dagbok

Min planering är helt fel nu. I huvudet är jag en dag före. Pluggmässigt är jag nog en dag efter. Snacka om att inte vara i fas och befinna sig i nuet. Igår trodde jag det var tisdag och idag har jag fått för mig flera gånger att det är onsdag idag och torsdag imorgon. Tur att jag har fel, eftersom provet är på onsdag. Imorgon med andra ord =P Hade varit illa annars. Det får gå som det går imorgon. Lite läskigt och nervöst kommer det bli. Sen är det bara onsdag eftermiddag och kväll samt hela torsdagen att ställa om till en ny bok och tentan. Kul värre.

Katt <3 Papperspåse

Kategori: Dagbok

Vad är det med katter och papperspåsar egentligen? Meningen var att vi både skulle lägga oss ganska tidigt och komma upp tidigt. Haha yeah right? Det blev ganska sent och vi kom upp sent. Hade bokat den tidiga tvättiden, så vi skulle få det överstökat och jag skulle kunna plugga under tiden och gott om tid efteråt. Jag har inte börjat plugga än. Hursom, så när vi ändå höll på med kläder, så tänkte jag att jag skulle rensa ur garderoben. Majoriteten av kläderna använder jag ändå inte. Lika bra att tömma och göra plats för nytt. Blev en halv säck som ska på insamling och en liten vanlig påse som gick i soporna. Jag tänkte först ta en IKEA papperspåse, men den beslagtog Smulan så fort jag tömde den. Hon satte sig lugnt till rätta, började tvätta sig och la sig så småningom ner och såg ut att ha det underbart skönt.

Igår träffade jag underbara Anneli och Emelie. Det var verkligen en evighet sen, och vi måste bli bättre på att ses och höras av. Framförallt jag, eftersom jag är värdelös på det. Mysigt värre var det iaf och sitta och prata om allt från tandläkare till smink.

Dimma

Kategori: Dagbok

Dimma är egentligen moln som inte vill flyga. (Själv försöker jag få bort dimman) Yes, jag har suttit och pluggat. Det är då det kan trilla in några sånna här vetenskapligt tjosan hejsan. Nu börjar det dock bli dags för sänggåendet, men jag var tvungen att kolla en sista gång på the Eveloution of Dance. Den är så jävla bra! och kommer förhoppningsvis dyka upp på bloggen inom kort, så ni också för njuta av en bättre dansare. Me likey. Nu hoppas jag på en patiensduell innan sänggåendet. Peace out.

Bruna eller vita ägg?

Kategori: Dagbok



Pappa kom nyss förbi med ägg. Det går åt en hel del ägg med LCHF kost och farmor brukar köpa billig hos någon bonde eller vad det nu är. När pappa kommer in med äggen säger han: "De är visserligen bruna, men du äter väl inte skalet ändå?" Haha. Nej, man äter ju inte skalet på äggen. Så jag svarade. "Nej, det är ju insidan som räknas" Och visst är det väl så? Läs svaret en gång rakt av, och en gång när orden i paranteserna tas bort.

Varför är äggen ibland bruna?
Bruna och vita (hönsägg) är innehållsmässigt likvärdiga. Färgen (på ägget) beror istället på (höns)rasen.
(I knew it!)

Källa: http://www.adelsoagg.se/agg.htm där även bilden kommer ifrån.

Katt spelar död

Kategori: Dagbok

Återträff?

Kategori: Dagbok

Försökte sova ut inatt och morse, men det gick väl sådär. Smulan kom och väckte mig. Sen slappade jag fram tills jag skulle till badhuset. Där gick det bra. Roligt att träffa simmarna igen. Känns som det var en evighet sen sist. Nu är jag hemma och fick nyss reda på om en kommande återträff med klassen på folkhögskolan! Kan bli "för jävla" roligt =P

Här är bilder (klicka före större) från klassfesten, vandringen, vinterutbildning och paddlingen med min härliga klass på folkhögskolan! =D

   
    

   

   

Morgan

Kategori: Dagbok

Telebild idag. Kom lite sent. Otroligt segt att komma iväg imorse. Blir nog lätt så när jag sov 6 h inatt, 4 h förra natten och 4 h natten före det, med intensiva dagar. Efter telebilden kirrade vi klart den absolut sista uppgiften för den kär kursen. Nu är det "bara" den där tentan och flervalsfrågorna kvar. Hemma sen, så blev det lite chill och sen slängde jag ihop en tacogratäng som åts under programstarten av Let´s Dance. Heja Morgan!

Slut

Kategori: Dagbok

Dag nummer 2 på Karlstad universitet är avklarad. Började med en föreläsning om astronomi. Ganska intressant och sövande. Men jag tror faktiskt stenhårt på att den söta bebisen som låg och sussade så sött under föreläsning bidrog starkt till den sövande effekten i föreläsningssalen. Jag har aldrig varit så nära på att somna på en lektion eller föreläsning i mitt liv. Andra delen handlade om vetenskaplig metod. Helt okej. På sista skulle vi läsa av hur många krabater som vi dödat med koppar. Snacka om massdöd på kräftdjur =P Simon kom in och hämtade mig och vi tog en sväng till IKEA och köpte lådorna som inte fanns i Örebro. Köpte även en del annat plock. Hemma blev det tränarmöte. Kul att man får ut lite grann av mötena. Jag och Hanna är iaf ett grymt bra team. Det kommer bli ett bra år för vår grupp =D När mötet var slut var jag det också...

...iaf för idag, för imorgon blir det telebild som en vanlig fredag följt av en helg och två vardagar med tentaplugg!

Ind.uppgift *check*

Kategori: Dagbok

Klar med uppgiften! =D Det blev allt ganska bra tillslut... Och så här glad blev jag för det:


August

Kategori: Dagbok

Jaha. Grattis på namnsdagen till mig då =D Haha. Av någon anledning blev jag kallad August när jag var liten och blev sur. August har inte varit framme idag. Satte upp till sent med uppgiften, men det var det värt och det behövdes. En sida kvar nu på den. Upp tidigt idag, men trots lite sömn så har jag varit riktigt pigg idag. Konstigt nog? Inne på universitet blev det först en labb om syrehalten i olika vatten. Ganska trist och jag tappade förståelsen på slutet. Mat. Andra passet blandade vi vatten och någon koppar-grej med 12 oika fördelningar av dessa. Hävde sen i några små krabater, även kallade kräftdjur. Resultaten ska läsas av imorgon. Sista passet fick vi leka lite med energiomvandlingar.


Här har vi August =P Med sitt snygga
diadem och my little ponny kudde..

Svamp

Kategori: Dagbok

Jag tog en paus i studierna och tog mig till affären. Ska jag ta min igenom den här uppgiften så måste jag ha brieost. Lite hungrig i kisten blev jag också och undersökte frysen. Jag hade ju svamp! Gick som sagt och handlade brie, men även ingredienserna till "paj utan paj". Tänkte prova att göra den med min svamp. Tänkt och gjort. Det blev helt okej, men lite smaklöst. Med lite salt på blev det bättre. Måste krydda mer nästa gång. Typ i sommar =( Jag längtar till svampsäsongen. Då ska jag banne mig fylla frysen och som jag sa till syster: så jag har råd i svamp att misslyckas med farmors svamprätt några gånger tills det blir bra..

Studentområde

Kategori: Dagbok

Disciplin

Kategori: Dagbok

Disciplin, disciplin, disciplin....

Sitter med den sista enskilda uppfiten för den här kursen. Jag har ju knappast pluggat något under julen och är dessvärre ute lite i sista minuten. Får skylla mig själv och nu sitter och biter i det sura äpplet. Men några söta delar har dykt upp i äpplet. Som t.ex. när jag insåg att jag bara behöver läsa 40 sidor istället för 84! Jag hade redan läst 2 av de 6 kapitel som jag behöver läsa. Det gav mig en mycket välbehövlig kick i rätt riktning. Med bara 26 sidor kvar nu så tar jag en liten paus och tänkte blogga lite. Jag tänkte först invänta bilderna från nyårsafton innan jag skrev om det, så det skulle bli ett bildrikt inlägg. Men jag skippade det.

På nyårsdagen åt vi mat hos Simons pappa med familj. Alla samlade med partners. Farmor var dock inte med, men annars var det trevligt. Åt mat som sagt och efter maten spelade vi TP i lag. Det gick ganska bra för mig och Simon =D Vi vann faktiskt. Dock försvann ett lag innan vi hade spelat klart, så hade de varit kvar så vet vi ju inte hur det hade gått. De låg ju ganska bra till. Efter nyårsafton och dagen så har vi fixat i lägenheten. Möblerna börjar komma på plats. Just nu är Simon och plockar bland sina grejer i huset som ska hit. Inom kort blir vi sambos på riktigt.

Jag har även hunnit med en gammal tradition i badhuset. Nämligen Fångarna på badet. Jag själv deltog i det när jag var aktiv som simmare. Det var kul att idén dammades av och togs upp på nytt igen. Körde även det förra året. Riktigt roligt, framförallt för de yngsta när de får tävla tillsammans och lära känna de äldre. Igår var det även första gruppträffen för 2009. Jobbade med sista gruppuppgiften för kursen och jobbade med instuderingsfrågorna inför tentan. Uscha mig! Första tentan. Kommer bli nervöst, men just nu måste jag fokusera på uppgiften.

Nyårsafton

Kategori: Dagbok

Nyårsafton firades hemma hos Angelique och Andreas. Ett litet men stabilt (järn!) gäng. Fattades dock en, så järngänget var inte komplett. Kanske därför alla inte var på topp? Vem vet. Hursom, så var det ett ganska soft nyårsfirande. Började lugnt och fint. Fortsatte med poserande samt disco och vi dansade till en och annan gammal goding(?) Det där med goding ska tas med en nypa salt.

När tolvslaget närmade sig dock vi med skumpan och raketerna ut. Älsklingen och Andreas stod för färgkombinationerna. Lite mesiga, men de fontänerna som hölls sig på backen var riktigt fina. Skumpan, som förövrigt var fejk, hette Asti Cinzano. Den drack vi även förra nyårsafton men i år var den betydligt godare. Riktigt god faktiskt. Varför vet jag inte. Anar att det kan ha med att jag grundade så fint med några spritzer.

Skålade och pussades på tolvslaget. Pojkarna lekt av sig lite med några raketer först, innan vi gick in igen. Kopplade igång singstar och det var den absolut sämsta omgången för min del. Jag skyller på hockeytaklingen jag fick ner i soffan, vilket resulterade i ett slag i bakhuvudet. Inledde året med att prata och chilla med de bästa. En mycket bra start på året.


Jag och älsklingen

(Fler bilder kommer dyka upp på bilddagboken så småningom: lillblixten)

Wii har aldrig varit roligare

Kategori: Dagbok