Börjes barnbarn

föralltid

Klappjakt

Kategori: Dagbok

Efter Stockholm var det direkt igång med badhuslivet igen. På söndagen hade vi KM (14 dec). Ett lite mysigt och trevligt sådant. Mina små  har blivit ett tajt gäng, har bra koll på hur tävlingar går till och är framförallt riktigt duktiga. Och modiga. På KM är tanken att man ska delta på alla distanser, men inget måste, inklusive fjärilsim som vi tränar för fullt på. När jag frågade vilka som ville delta på fjärilsim så räckte samtliga upp handen. Även om de visste att de kan bli diskvalificerade, så ville och vågade de prova på. Stolt =)
 
På onsdagen (17 dec) var det dags för avslutningsmiddag med styrelsen, så jag var även inbjuden till styrelsemötet de hade innan. Kul att vara med och lyssna. Middagen var på Red Brick. Trevligt och gott. Annars har jag suttit och klurat, funderat, tänkt och försökt pussla inför kommande termin. Nya öppettider vilket innebär en del förändringar.
 
Igår (21 dec) hade jag ett möte med chefen för att få lite ordning och reda. Efter mötet hade jag en något längre att-göra lista, men desto klarare i huvudet. Gött. Jag och älskling hade bestämt oss för att åka in till Marieberg för att fixa julklapparna. Jag hade bestämt sedan innan vad jag skulle ha till brorsbarnen, så det underlättande en hel del. Vi tog oss till och med en lite längre lunchpaus. Satt bara och pratade och tittade på folk. Överlag var det en lugn och skön stämning inne på Marieberg även om det var mycket folk. Märkte inte av någon stress alls. Det blev på det hela taget en riktigt mysig dag. På hemvägen stannade vi till hos mamma och pappa för att säga grattis på födelsedagen till mamma och namnsdagen till pappa. Småpratade lite och kollade in deras snygga vardagsrum. Stylish =)
 
Idag ögnade jag igenom schemat för våren och skickade utvärdering till ledarna. Fick också lite jobbsamtal om framtiden för föreningen. Och för mig. Lite förändringar på gång. För min egen del ska det få sjunka in och bollas lite, så får vi se vart det leder.
 
Och imorgon ska vi klä granen =) 
 
 

Stockholm

Kategori: Dagbok

Veckan efter den underbara och galna helgen med dansshow och Luciadopp åkte jag och älskling till Stockholm. Torsdag till söndag (11-13 dec) fullspäckat med musikaler, men även utrymme för lite turistande. Den här gången valde vi att ta tåget. Åkte vid lunchtid på torsdagen. Första natten bodde vi på hotell Alexandra som vi har bott på förrut. Åkte direkt dit för att checka in och fräscha till oss lite innan vi gav oss ut igen för att käka. Försökte hitta till en restaurang vi käkat på tidigare, men den renoverades tyvärr, så vi hamnade på Konstnärsbaren istället. Kände oss lite smått felplacerade där vi satt och åt våra viltköttbullar =P Men äta bör man... =)
 
Efter maten blev det direkt till China Teatern och FLASHDANCE! Äntligen! Jag fällde en tår redan efter första tonen och första danssteget. Ann Svensson, som jag var på en workshop med, var med som dansare. Så det kändes lite extra kul. Flera kända namn med också: Hanna Lindblad, Karl Dyall, Linus Wahlgren, Rennie Mirro, Siw Malmkvist, Katrin Sundberg... Katrin hade jag dessutom ett moment med redan innan showen. När vi skulle hämta ut våra biljetter, så stod hon bakom disken i samma ärende =) Katrin och Siws rollfigurer ihop var källa till skratt, men Hanna Lindblad och dansarna..... Förtrollande.
 
 
På fredagen hade vi bestämt oss för att turista oss lite i huvudstaden. Började med en sväng genom julmarknaden i kungsträdgården innan vi begav oss mot slottet. Vi bestämde oss för skattkammaren, respresentationsvåningarna och museum tre kronor. Efter det var det dags för lunch. Strosade omkring i gamla stan, genom julmarknaden där, tills vi hittade en Tacobar som vi stannde till vid för att fylla magarna och vila fötterna. Sen tog vi vår packning och transporterade oss ut i förorten till Jani. Inspekterade lägenheten och fräschade till oss och begav oss alla tre till Hard Rock Café för god mat och dryck. Underbart trevligt, så det var lite tråkigt att behöva runda av, när jag och Simon skulle vidare. Vi skulle nämligen iväg på nästa show som var En dans på rosor på Metropol Palais som låg precis bredvid Hard Rock. (Välplanerat om jag får säga det själv =P) Det blev ytterligare en show blandat med skratt och tårar. Otroligt svårt att sitta still =)
 
 
Lördag morgon och förmiddag hos Jani var action nivån 0. Låg kvar på den mysiga, bamse luftmadrassen och småpratade tills vi insåg att det var dags att röra på sig om vi skulle hinna äta och ta oss in till centralen för att dumpa av packningen innan nästa event. Lunch blev det på Burger King och sen direkt vidare ut till Cirkus. Sista showen var Jonas Gardells Livet är en schlager med Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Måns Möller m.fl. Fantatisk och gripande. Allt runtomkring bara stannar och försvinner när Helen och Peter sjunger. Så mäktigt att få uppleva dessa röster på plats. Och Johan Glans =P Så skön!
 
 
Fylld med intryck var det bara att bege sig mot tåget hem. Vi landade i Örebro och försökte få skjuts hem, men ute i sista minuten, så blev det svårt. Vilket vi insåg inte gjorde så mycket. Vi satte oss istället på restaurang Hanoi precis vid resecentrum och fyllde på energiförrådet och fick samtidigt smälta alla intryck efter tre toppen dagar i Stockholm <3

Luciadoppet

Kategori: Dagbok

KDC - When dreams come true

Kategori: Dagbok

ALLDELES, ALLDELES UNDERBART <3
Det blev dessutom en tredje föreställning på söndag förmiddag eftersom biljetterna hade tagit slut på lördagens två föreställningar. Danserna gick riktigt bra. Det vara bara på den moderna som jag körde några väl valda solon på två av tre föreställningar. Kläderna är jag väldigt nöjd med också. Trodde aldrig att jag ens skulle ta på mig en tyllkjol, men jag rockade loss i en svart sådan ihop med knallrosa strumbyxor. 
 
Jag var med i nr 1, 5, 16, 22, 25, 29.
 
 
Pretty Girls/Punkprinsessor 
 
Moderna
 
Har inga inga fler eller egna bilder. Snott dessa från Lovisa och Mikaela.

November

Kategori: Dagbok

 Fullt ös som vanligt under november och december. Har inte skrivit på mer än en månad. Minns knappt vad jag har gjort, men som tur är så har jag ju tagit några bilder, instragrammat och twittrat lite.
 
I badhuset har mycket fokus varit på biljettförsälningen till Luciadoppet. Två tävlingar har betats av. Utmanaren (16 nov) och Höstsimiaden i Säffle (23). Till den senare skrev jag artikeln till tidningen. Vi har haft 3 x idrottsfritids (11, 20, 27). De sista två var med särskolan. Kul men jag var lite nervös för hur det skulle gå. Men det gick riktigt bra. Vårt sista tillfälle var även sista för terminen, så då blev det lite fika och diplom utdelning. Då kom en mamma fram och bjöd på lite fina ord. Värmde såklart. Även Marina var väldigt nöjd med lektionen. På simskolan var det pirat-helg (15-16) och avslutning (29-30).
 
 
 
I slutet på november åkte Simon till Thailand. Utan mig =/ Well. Jag fick frågan, men den här tiden på året är sämsta tänkbara att åka iväg på. Dessutom blev det bra ändå, då det bara blev han, hans pappa och hans syster som åkte. En liten familjetripp. Lite svårt att sova pga alldeles för mycket utrymme i sängen, men dagtid höll jag mig sysselsatt. Dels jobb och dans, men hade också bokat in 2 x bästisdejt (21 nov). Först en lunch på stan med Anneli och sen fest med Nettan. Några dagar senare (27) tog vi en till lunchdejt, jag och Anneli. Sen unnande jag mig en shoppingdag i Örebro (28). Köpte kläder till dansenföreställningen, men även lite nya vardagskläder till mig själv. Behövdes! Skulle också köpa så kallades "tå-trosor" till moderna dansen på Dansshopen, och påvägen dit hittade jag Tehuset. Fick med mig lite gott te hem. Tur att den butiken inte ligger i stan... =P
 
 
 
Vi var ju två tjejer i huset som saknade Simon. Osäker på vem av oss som saknade honom mest. Sen om Smulan saknade husse eller husses resväska går att diskutera... =)
 
 
Det blev en hel del jobb i november och början på december. Som vanligt egentligen, i och med avslutning, dansshow och Luciadopp, men den här terminen har det krockat mer än vanligt. Det har varit jobbigt att behöva välja mellan mina två stora intressen - dansen och badhuset. Dessvärre så hamnade dansshowen och Luciadoppet på samma helg. Så första veckan i december blev en upptaktvecka utan dess like, med extra träningar och finslipning på både dans och Luciadopp. Klämde även in ett besök hos frissan. Eftersom jag var sent ute, så blev det inte hos Johanna, utan fick en tid på salong Otto. Blev nöjd med resultatet. Vad som helst hade iofs blivit en förbättring mot risbusken jag hade innan. Håret behövde i alla fall piffas till inför showhelgen. Givetvis så krockade även genrepen och eftersom det inte går att klona sig, så fick jag helt enkelt välja. Det blev dansen tillslut. På Luciadoppet så har jag egentligen bara konstsimmarna att ta ansvar för, men mitt hjärta vill vara på båda ställena. På dansen kändes det viktigt att få prova med kläderna och få en känsla för hur långa/korta klädbyten jag skulle ha.